03.08.09
16:36
Здравейте! Искам да попитам за съвет относно една моя идея. Върти ми се из главата нещо от сорта един месец,3 пъти седмично да правя лег,клек и мъртва тяга и евентуално да вкарам и бицепса и трицепса. Целта ми е покачване на силата,мм и естествено малко стрес на мускулите преди започването на новата ми програма,която ще е 4 дена в седмицата. какво мислите по този въпрос? Правил ли е някой от вас нещо подобно?
Правили са го много хора от форума , можеш да погледнеш в моя дневник , там има подобна програма , дано намериш това , което ти трябва. Поздрави !
Т’ва правя сега. Клек, лег, тяга и раменни преси в един ден. Честотата на тренировките е.. абе, тренирам я през ден, я през два. Маса не знам дали идва или просто съм надебелял, но за един месец тренировки съм наддал с 15кг. (14кг. са мазно :lol: ). А за силата - вдигнах със 10кг. макса на лежанка и с 20кг. макса на клека.
Ми имам дневник. Нещо ми хрумна, че искам да стана 90 кила и затова разчитах на тъй наречения “Йо-йо” ефект. Получи се.
04.08.09
02:17
Не съм чел дневниците и програмите,но се надявам да има някакъв елемент на хоризонтално гребане,за да балансира постоянното бутане от лег.
Значи благодаря на всички ви за отговорите. А какво мисли за програмата,която мисля да ползвам след този един месец с лег,клек и мъртва тяга,а тя е:
Понеделник - крака,трапец,трицепс
Вторник - гърди,бицепс
Сряда - почивка
Четвъртък - гръб,трицепс
Петък - рамо,трапец,бицепс
Събота и Неделя почивка с активни разходки :)
казано от DeadManWalking на 04.08.09, 02:17:
Не съм чел дневниците и програмите,но се надявам да има някакъв елемент на хоризонтално гребане,за да балансира постоянното бутане от лег.
Евала, е това е приказка вече :)
Тежък клек и тежка тяга в един ден на мен лично не ми допада - тяга с преден клек, клек с румънска тяга, нещо такова би било доста по-препоръчително ... двете заедно тежки ще дойдат много на задната верига, особено пък 3 пъти седмично. Ако искаш сила с най-базови възможни упражнения може да пробваш bill starr’s 5x5 - в гугъл пише достатъчно (примерно -> http://www.geocities.com/elitemadcow1/5x5_Program/Linear_5x5.htm ), там си имаш и прогресия с тежестите и всичко. Доколко има смисъл само за един месец не знам, но щом ти се прави нещо такова може да пробваш.
Колкото до другата програма - много бицепс, много трицепс, какъв е смисълът? А и така без конкретните упражнения трудно може да се каже, това е само скелет на практика.
06.08.09
07:43
прави през ден лежанка клякане и тяга. пример
пон- клякане тяга лежанка 3 макс единици с 2 макс двоики
вторник- почивка
сряда - 3 макс 2ки с 2 макс 3ки
четв-почивка
петък-като понеделник
събота-почиваш
неделя- като сряда
06.08.09
08:51
казано от Barovski на 05.08.09, 23:11:
Значи благодаря на всички ви за отговорите. А какво мисли за програмата,която мисля да ползвам след този един месец с лег,клек и мъртва тяга,а тя е:
Понеделник - крака,трапец,трицепс
Вторник - гърди,бицепс
Сряда - почивка
Четвъртък - гръб,трицепс
Петък - рамо,трапец,бицепс
Събота и Неделя почивка с активни разходки :)
Аз ти препоръчвам да обърнеш внимание на базови упражнения и да не правиш 2 пъти ръце седмично. Тренирай интензивно и тежко. 5х5 е добре. Но 4 пъти на седмица с К,Т,Л.. хмм ще искараш извесно време да. Но на каква цена?
Тренирай когато трябва, не се насилвай. Обърни огромно внимание на храната, че 4 пъти .. незнам много е. Няма да се възтановиш напълно според мене.
07.08.09
17:02
Някой експериментирал ли е с клек+пуловър за месец?
казано от bgtrener на 07.08.09, 17:02:
Да, сигурна смърт.
казано от Thrashmetal на 07.08.09, 18:26:
Да, сигурна смърт.
Как е задгробния живот ?
07.08.09
19:00
казано от Xsly на 07.08.09, 18:41:
казано от Thrashmetal на 07.08.09, 18:26:
Да, сигурна смърт.
Как е задгробния живот ?
Е ми добре е :)
За суперсерии ли? Тренирах до скоро така - 20 клека, 20 пулл-оувъра. Силови резултати - смайващи, умира - гарантирана смърт, визуални резултати - ебал ли съм го, много съм дебел за да ми направи впечатление.
08.08.09
07:43
казано от Thrashmetal на 07.08.09, 19:47:
За суперсерии ли? Тренирах до скоро така - 20 клека, 20 пулл-оувъра. Силови резултати - смайващи, умира - гарантирана смърт, визуални резултати - ебал ли съм го, много съм дебел за да ми направи впечатление.
Би трябвало да има и резултати визуални. Това прди 15 години се препоръчваше като най-ефективния начин за излизане от платото.
Добре,а бихте ли ми дали няква примерна програма с основни упражнения? Ще съм ви благодарен.
09.08.09
17:38
баровски дадох ти я ;)
казано от Barovski на 09.08.09, 17:27:
Добре,а бихте ли ми дали няква примерна програма с основни упражнения? Ще съм ви благодарен.
Не обичам да се самоцитирам, но
казано от G33K на 06.08.09, 07:20:
Ако искаш сила с най-базови възможни упражнения може да пробваш bill starr’s 5x5 - в гугъл пише достатъчно (примерно -> http://www.geocities.com/elitemadcow1/5x5_Program/Linear_5x5.htm ), там си имаш и прогресия с тежестите и всичко.
На линка има за даунлоуд ексел таблица, в нея ти пише всичко - упражнения, тежести, всичко - ти само ще трябва да въведеш сегашните максове, то ще ти сметне цялата прогресия и всичко.
10.08.09
16:04
Трибоец ли ще ставаш:)
10.08.09
19:27
Мога да кажа,че не действа добре на всички това 5х5.Лично при мен реших да видя след 4 седмици на програмата 5х5 се движат краката и видях 3 см по-малко в бедрата...
Начинът да разбереш кое действа е да пробваш ;)
Мнението беше редактирано от Сами на 10.08.09 19:28.