тренировка два пъти на ден

15.08.09
06:54

ако тренирам два пъти на ден сутрин и вечер бих ли постигнал по добри резултати

15.08.09
07:13

2 пъти на фитнес  за 1 ден ?    ооо.....  едва ли ще постигнеш нещо.?  освен ако нямаш огромен стаж ....

15.08.09
07:13

Ако се храниш 2 пъти повече и тренираш по интензивно ще постигнеш повече.
Наблегни на храната. 2 пъти на ден няма да издържиш. Запомни че възтановяването е най-важно за разтежа.
Ако искаш да качиш бързо разреди тренировките и прави основно базови. И разбира се ХРАНАТА.

Мнението беше редактирано от Ivan Boichev на 15.08.09 07:13.

15.08.09
10:10

зависи ,какво искаш сила маса?
щангисти трибоици тренират двуразово.

ГН

15.08.09
10:28

казано от DOBRUJANECA на 15.08.09, 10:10:

зависи ,какво искаш сила маса?
щангисти трибоици тренират двуразово.

Понякога и 3!

А момчето видимо прави грешката на начинаещия.

15.08.09
10:29

оф мани ги тия разбирачи,аз тренирам двуразово .
Прилива на хормони е два пъти на ден между 10-11 и 5-6 тренирай в тия часове,раздели мускулните групи,сутрин тренирай едната,вечер другата и гледай да има повече от 5 часа между тренировките !

15.08.09
10:49

казано от petar4o на 15.08.09, 06:54:

ако тренирам два пъти на ден сутрин и вечер бих ли постигнал по добри резултати

Обясни какво разбираш с това почерненото и може да говорим. Като цяло, отговорът ще е НЕ, но все пак, малко повече информация е добре да се дава.

15.08.09
10:53

Освен myimagination, Владимир92 също тренираше двуразово, ако не се лъжа. Говори с тях на лични.

BU

15.08.09
11:57

Чакайте,чакайтеее...пуу,всички му се нахвърлихте с “ооо,ааа,много е”.Глупости,много по-добър вариант е да тренира на два пъти на ден,отколкото на веднъж.Говорим за разделяне на 1 тренировка на две или разделяне по антагонисти!Интензивността ще скочи веднага,обема също,възстановяването ще е по-добро,къде е проблема?

Примерно вчера имах 2 упражнения бутащи и 2 дърпащи,разделих си ги по обед лежанка и гребане и вечерта военни преси и набирания,работих и двата пъти на макс,ако ги бях издумкал наведнъж щях да правя пресите с 80% от възможностите си.

Но трябва да се внимава,не се правят две отделни тренировки (големи) в един ден,не се тренират едни и същи мускулни групи два пъти на ден (зависи от броя упражнения,ама да шибнеш 3 упражнения за гърди сутрин и 3 вечер е простотия).

Мнението беше редактирано от BusyMan на 15.08.09 12:01.

15.08.09
12:57

Аз по-скоро бих разделил, едната тренировка да е за долната част на тялото, а другата за горната и/или едната бутаща, другата дърпаща.
А май, немалко хора, сутрин тичат или развъртат някоя и друга кардио дейност, а след това правят ‘силова’ тренировка. Но, не точно това разбирам под ‘двуразово’ трениране.

В най-общия случай и аз съм с две ръце за “Не, няма да постигнеш по-добри резултати”, защото най-вероятно от много ентусиазъм, ще се стигне до претрениране, а и самото питане ме навежда над мисълта, че petar4o не е много наясно с това, как и какво точно иска да направи.
Веднага си представих, един час тренировка за гърди, а няколко часа по-късно, 1 час тренировка за бицепс....хм.
Не, че нещо, но ми се струва че дву-три  и т.н. разови тренировки са за сериозни спортисти, под сериозно наблюдение, които гонят специфични цели и имат много добро възстановяване, а не за любители билдъри/фитнес фенове, каквито сме повечето тук.

Дедмен - с този тип тренировка, как са резултатите?  На мен ми се плаши малко окото, като се замисля за тежък лег, а по-късно тежки раменни преси. Раменните със сигурност биха ми били трагични, ако не се пречукам.

Мнението беше редактирано от 6th на 15.08.09 13:02.

BU

15.08.09
13:02

Не мога да ти кажа резултати,защото съм го пробвал само веднъж,напротив,по-приятно ми е да правя тежък лег и след 8 часа тежки раменни преси,отколкото двете заедно. : ))

Към Февруари месец съм планирал двуразово трениране,така че ще поствам резултати.Но търпение,не може всичко наведнъж. :)

15.08.09
19:17

ако имаш време ,даваи двуразово
направо е страхотия и ефекта голям
давам пример ,примерно днеска ще блъскаш ръце тоест бицепс и трицепс
но след тежките серии за трицепс малко вяло подхождаш бицепса
а така си свеж
не е казано че като тренираш двуразово ще се тренира по час и за двете групи
целта е да си свеж и да не преумаряш

_Z

15.08.09
22:24

Двуразово има смисъл да се тренира само ако се цели орелефяване и 1-вата тренировка е кардио или кардио + прасец, корем. Иначе няма смисъл да се тренира двуразово, особено в период за маса и особено от начинаещи.

16.08.09
07:34

За мен са добър вариант за наваксване на изпуснат ден ако тренирам по точен сплит. Идва малко нагорно, но не пречи хич, разбира се при едно добро хранене. :)

16.08.09
08:21

Разграничи типа на тренировката, аз съм правил закуска, спринтове и вечер тренировка - става но с времетраене макс 45мин. Спринтовете бяха на бройка 10 къси.
Т.е. Трябва много да внимаваш къде е границата, храната трябва да е изключително качествена и в по-високи количества, и не го прилагай в дълъг период от време.

16.08.09
08:30

Аз тренирам двуразово и се чувствам страхотно.Не претренрам.Разбира се голяма роля за това играе храненето и добавките и не на последно място целите!

BU

16.08.09
08:59

казано от Владимир92 на 16.08.09, 08:30:

Аз тренирам двуразово и се чувствам страхотно.Не претренрам.Разбира се голяма роля за това играе храненето и добавките и не на последно място целите!

Сподели как си раздпределяш тренировките. :)

казано от _ZOB_DOG_ на 15.08.09, 22:24:

Двуразово има смисъл да се тренира само ако се цели орелефяване и 1-вата тренировка е кардио или кардио + прасец, корем. Иначе няма смисъл да се тренира двуразово, особено в период за маса и особено от начинаещи.

А в период за сила ?

Мнението беше редактирано от BusyMan на 16.08.09 09:00.

ГН

16.08.09
11:10

казано от myimagination на 15.08.09, 10:29:

оф мани ги тия разбирачи,аз тренирам двуразово .
Прилива на хормони е два пъти на ден между 10-11 и 5-6 тренирай в тия часове,раздели мускулните групи,сутрин тренирай едната,вечер другата и гледай да има повече от 5 часа между тренировките !

Никой не оспорва смисъла на това!
Но ако дететот тренирав от 3 месеца, както най-ветоярно е, още ли ще твърдиш същото?

16.08.09
12:31

Е, тренира от повечко време, предвид постижения и др., които четох в съседни теми.

На мен лично ми е по-интересно, как точно тренира myimagination.
Каква му е точната програма, с какъв стаж е, от колко време тренира двуразово, какъв прогрес с тези тренировки, как се възстановява.
Може и да е малко офтопик, но не чак толкова.

@iunga - точно това имах предвид с тренировката за ръце. Точно за бицепс и трицепс, смятам че няма какво толкова да им се прави, че да се отделят в самостоятелна тренировка за бицепс и съответната за трицепс.

Мнението беше редактирано от 6th на 16.08.09 12:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1