15.08.09
06:54
ако тренирам два пъти на ден сутрин и вечер бих ли постигнал по добри резултати
2 пъти на фитнес за 1 ден ? ооо..... едва ли ще постигнеш нещо.? освен ако нямаш огромен стаж ....
15.08.09
07:13
Ако се храниш 2 пъти повече и тренираш по интензивно ще постигнеш повече.
Наблегни на храната. 2 пъти на ден няма да издържиш. Запомни че възтановяването е най-важно за разтежа.
Ако искаш да качиш бързо разреди тренировките и прави основно базови. И разбира се ХРАНАТА.
Мнението беше редактирано от Ivan Boichev на 15.08.09 07:13.
15.08.09
10:10
зависи ,какво искаш сила маса?
щангисти трибоици тренират двуразово.
15.08.09
10:28
казано от DOBRUJANECA на 15.08.09, 10:10:
зависи ,какво искаш сила маса?
щангисти трибоици тренират двуразово.
Понякога и 3!
А момчето видимо прави грешката на начинаещия.
15.08.09
10:29
оф мани ги тия разбирачи,аз тренирам двуразово .
Прилива на хормони е два пъти на ден между 10-11 и 5-6 тренирай в тия часове,раздели мускулните групи,сутрин тренирай едната,вечер другата и гледай да има повече от 5 часа между тренировките !
казано от petar4o на 15.08.09, 06:54:
ако тренирам два пъти на ден сутрин и вечер бих ли постигнал по добри резултати
Обясни какво разбираш с това почерненото и може да говорим. Като цяло, отговорът ще е НЕ, но все пак, малко повече информация е добре да се дава.
Освен myimagination, Владимир92 също тренираше двуразово, ако не се лъжа. Говори с тях на лични.
15.08.09
11:57
Чакайте,чакайтеее...пуу,всички му се нахвърлихте с “ооо,ааа,много е”.Глупости,много по-добър вариант е да тренира на два пъти на ден,отколкото на веднъж.Говорим за разделяне на 1 тренировка на две или разделяне по антагонисти!Интензивността ще скочи веднага,обема също,възстановяването ще е по-добро,къде е проблема?
Примерно вчера имах 2 упражнения бутащи и 2 дърпащи,разделих си ги по обед лежанка и гребане и вечерта военни преси и набирания,работих и двата пъти на макс,ако ги бях издумкал наведнъж щях да правя пресите с 80% от възможностите си.
Но трябва да се внимава,не се правят две отделни тренировки (големи) в един ден,не се тренират едни и същи мускулни групи два пъти на ден (зависи от броя упражнения,ама да шибнеш 3 упражнения за гърди сутрин и 3 вечер е простотия).
Мнението беше редактирано от BusyMan на 15.08.09 12:01.
Аз по-скоро бих разделил, едната тренировка да е за долната част на тялото, а другата за горната и/или едната бутаща, другата дърпаща.
А май, немалко хора, сутрин тичат или развъртат някоя и друга кардио дейност, а след това правят ‘силова’ тренировка. Но, не точно това разбирам под ‘двуразово’ трениране.
В най-общия случай и аз съм с две ръце за “Не, няма да постигнеш по-добри резултати”, защото най-вероятно от много ентусиазъм, ще се стигне до претрениране, а и самото питане ме навежда над мисълта, че petar4o не е много наясно с това, как и какво точно иска да направи.
Веднага си представих, един час тренировка за гърди, а няколко часа по-късно, 1 час тренировка за бицепс....хм.
Не, че нещо, но ми се струва че дву-три и т.н. разови тренировки са за сериозни спортисти, под сериозно наблюдение, които гонят специфични цели и имат много добро възстановяване, а не за любители билдъри/фитнес фенове, каквито сме повечето тук.
Дедмен - с този тип тренировка, как са резултатите? На мен ми се плаши малко окото, като се замисля за тежък лег, а по-късно тежки раменни преси. Раменните със сигурност биха ми били трагични, ако не се пречукам.
Мнението беше редактирано от 6th на 15.08.09 13:02.
15.08.09
13:02
Не мога да ти кажа резултати,защото съм го пробвал само веднъж,напротив,по-приятно ми е да правя тежък лег и след 8 часа тежки раменни преси,отколкото двете заедно. : ))
Към Февруари месец съм планирал двуразово трениране,така че ще поствам резултати.Но търпение,не може всичко наведнъж. :)
ако имаш време ,даваи двуразово
направо е страхотия и ефекта голям
давам пример ,примерно днеска ще блъскаш ръце тоест бицепс и трицепс
но след тежките серии за трицепс малко вяло подхождаш бицепса
а така си свеж
не е казано че като тренираш двуразово ще се тренира по час и за двете групи
целта е да си свеж и да не преумаряш
15.08.09
22:24
Двуразово има смисъл да се тренира само ако се цели орелефяване и 1-вата тренировка е кардио или кардио + прасец, корем. Иначе няма смисъл да се тренира двуразово, особено в период за маса и особено от начинаещи.
За мен са добър вариант за наваксване на изпуснат ден ако тренирам по точен сплит. Идва малко нагорно, но не пречи хич, разбира се при едно добро хранене. :)
Разграничи типа на тренировката, аз съм правил закуска, спринтове и вечер тренировка - става но с времетраене макс 45мин. Спринтовете бяха на бройка 10 къси.
Т.е. Трябва много да внимаваш къде е границата, храната трябва да е изключително качествена и в по-високи количества, и не го прилагай в дълъг период от време.
Аз тренирам двуразово и се чувствам страхотно.Не претренрам.Разбира се голяма роля за това играе храненето и добавките и не на последно място целите!
16.08.09
08:59
казано от Владимир92 на 16.08.09, 08:30:
Аз тренирам двуразово и се чувствам страхотно.Не претренрам.Разбира се голяма роля за това играе храненето и добавките и не на последно място целите!
Сподели как си раздпределяш тренировките. :)
казано от _ZOB_DOG_ на 15.08.09, 22:24:
Двуразово има смисъл да се тренира само ако се цели орелефяване и 1-вата тренировка е кардио или кардио + прасец, корем. Иначе няма смисъл да се тренира двуразово, особено в период за маса и особено от начинаещи.
А в период за сила ?
Мнението беше редактирано от BusyMan на 16.08.09 09:00.
16.08.09
11:10
казано от myimagination на 15.08.09, 10:29:
оф мани ги тия разбирачи,аз тренирам двуразово .
Прилива на хормони е два пъти на ден между 10-11 и 5-6 тренирай в тия часове,раздели мускулните групи,сутрин тренирай едната,вечер другата и гледай да има повече от 5 часа между тренировките !
Никой не оспорва смисъла на това!
Но ако дететот тренирав от 3 месеца, както най-ветоярно е, още ли ще твърдиш същото?
Е, тренира от повечко време, предвид постижения и др., които четох в съседни теми.
На мен лично ми е по-интересно, как точно тренира myimagination.
Каква му е точната програма, с какъв стаж е, от колко време тренира двуразово, какъв прогрес с тези тренировки, как се възстановява.
Може и да е малко офтопик, но не чак толкова.
@iunga - точно това имах предвид с тренировката за ръце. Точно за бицепс и трицепс, смятам че няма какво толкова да им се прави, че да се отделят в самостоятелна тренировка за бицепс и съответната за трицепс.
Мнението беше редактирано от 6th на 16.08.09 12:32.