SDawn

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.09.09
20:39

Хайде добър ден и от мен. Без увъртания, започвам по същество.

Цели:
Да си махна задника, бричовете, корема, мазното от коленете - общо взето премахване на мазнините. Не съм мерила, не знам колко % са, но определено има за махане. Най-ниското ми тегло е било 57 кг, но за сега с 62 кг бих се чувствала превъзходно. Не искам да се постягам, харесва ми когато си личат мускули. Нямам срок (работата ми е свързана с постоянно гонене на дедлайни, няма и в нещата които правя за удоволствие да им робувам).

Както е видно, положението не е никак розово, но има надежда. Тренирам от ок. 2,5 години, с прекъсване миналата зима 5-6 месеца. Ходя в един женски фитнес, с треньорки, може да се досетите че не се набляга на тежестите. Ноо разбрали сме се с тренерката да почна да вдигам постепенно тежестите, че тези повторение по 100 пъти взех да се отегчавам.
Тренирам 2 пъти седмично, като планът е да станат 3 от тази или следващата седмица. Тренировките включват някоя основна група от бицепс/трицепс, рамо, гърди, крака и дупе, винаги има упражнения за гръб и корем, както и кардио в началото и края. Тренировката продължава 2 часа.

Хайде на добър ми час :)

Темата беше редактирана от SDawn на 01.11.09 07:40.

02.09.09
21:18

02/09/2009
Храна (не меря количества - ей така преценявам на око дали не прекалявам и дали съм на минус. общо взето имам усет, но не и воля :) ):
10:00 Сандвич от 1 филия пълнозърнест хляб, 1 слайс шунка, 1 слайс биволска пастърма, 2 слайса ементал, 1/4 домат, 1/2 чушка, 1/4 краставица
13:00 Манджа от свинско бонфиле, лук, моркови и гъби
15:40 3/4 зелена ябълка, средна по размер
18:00 1/4 чушка, резен домат, 1/4 краставичка, ч слайс шунка
18:30 - 20:30 тренировка
21:30 1/2 стек от риба тон, пържена в масло, полята с 2 лъжици заквасена сметана, 15 макарона
в леглото 2 реда бял шоколад с лешници
(между другото шоколад не спирам да ям, особено след като открих марката на Карфур - божественярски са и са 100 вида! ям ги вечер, по едно редче, ако съм разстроена по 2 редчета)
вода 2.5-3 литра
Доста ми е тази храна, малко ми е зле, особено яденето точно преди тренировка, мазната риба и за капак шоколада. Няма повече да правя така (без шоколада :)) Плюс това днес няма яйца, но това е по изключение - много ги обичам във всякакъв вид. Перфектната ми вечеря е яйца по панагюрски, с кисело мляко и чесън и червен пипер. Извара не ям, но да видим дали няма да се прежаля.

Тренировка (днес е ден за гърди):
Загряване - разни махове с розовите гири по 20 бр разгъване напред, нагоре, надолу, пуловери и зад гърба, наклони 50 с гирички сиви (пак се извинявам, че изобщо не знам с какви килограми тренирам)
Кардио 15 мин пътечка по следната схема: 1 мин x 6, 8 и 10 км/ч и така 5 пъти, без наклон
3x20 Придърпване на вертикален скрипец, зад врата (това присъства във всяка тренировка)
3x12 Пек дек
3x20 Пек дек, но наобратно - избутване с лакти
3x20 Бедрено разгъване (всяка тренировка)
3x20 Избутване на машина вертикално
3x10 лицеви опори женски - от коленете
3x20 Бедрено сгъване (всяка тренировка)
3x15 Флайсове от полулег с цяло разгъване
3x15 Флайсове от полулег със свиване на ръцете пред гърдите
3x70 аддуктор и 3x70 абдуктор (всяка тренировка)
x50 на всяка страна за талия - издърпване на скрипец
3x50 коремни, с избутване на медицинска топка
50 на всяка страна странични с избутване на топката
30 на страна нещо като супермен, но първо с едната ръка и срещуположния крак, после с другата ръка
3x15 за долна част на корема - с топката меджу краката свиване - изправяне ниско до земята
нещо като глутеус мост, но по-късички сваляния на дупето - 50, после 50 задържаш горе и 50 горе свиване и разтваряне на краката
махове навън x100 на крак
махове за вътрешна част x100 на крак
Кардио 15 мин крос тренажор

03.09.09
03:55

Привет, добре дошла и успех!
Храната ти е бая, но ако тялото ти е свикнало на такива количества и сваляш - ок. Шоколадът преди лягане не е добра идея (освен ако не до към 1-2 часа след тренировката, тогава върви ;) )
Тренировката ти (по мое мнение) е голяма утрепия - 1. много дълга; 2. твърде много кардио; 3. много упражнения с много повторения и вероятно с клоняща към 0 тежест...Ако си тренирала така в последните 1.5 години, вероятно ужасно си привикнала към това и имаш нужда от малко...хм..разчупване :)

03.09.09
04:18

Здрасти и добре дошла!
Чета те и все едно че виждам себе си преди доста години! И като мерки ( оо, ти си добре - аз бях по зле, 1 см ни е разликата в ръста), и като трениране в дамски фитнес, и като манджа.
Категорично трябва да смениш този тип тренировка - Лимка е права, привикнала си, а и защо ти е толкова кардио за горната част на тялото, а не за краката! 2 пъти в седмицата тренировки - нищо няма да стане, ако имаш време опитай поне 3. Някакъв напредък забелязала ли си досега?
Храната ти не е добра - макарони по никое време, ццц, шоколадът не коментира - то е и част от едни пристрастия които аз нямам.
Трябвати промяна навсякъде. Положението никак не е страшно, а напълно поправимо. Така че чети още из форума и изданието, помисли кое как да промениш и пиши.
Успех!

03.09.09
21:35

Привет и на първо място благодаря за коментарите!
@Limka и @ kozunak 1) относно храната наистина ми беше много, дори ми беше дискомфортно вечерта. По принцип не ям толкова много, а от такива количества не само не свалям, а направо си качвам; 2) относно тренировките - благодарение на задълбоченото ми четене на дневници и изобщо на цялото издание, което ако беше хартиено щях да кажа от корица до корица, реших да започна да вдигам килограмите. Както казах, текущите тренировки дори са ми дори малко доскучели, да не говорим че са ми и леки и нямам предизвикателство. Утре съм на трета тренировка за седмицата и ще докладвам, ще се постарая и да се поинтересувам от килограмите - ред ми е за рамо а това са ми най-тегавите упражнения.

С това кардио ми е ок за момента - не ми е малко, не ми е и много, а откакто открих бягането преди 2 месеца и след световното нямам търпение да се кача на пътечката. Искам да му обърна специално внимание и дори последните дни съм се заровила в www.runnersworld.com Вчерашните 15 минути едвам ги изкарах - не мога да си възстановя дишането за 1 минута бързо ходене на 6 км/ч и искам да работя за издържливост.

Днес е скука - само ядене. Още дори ми е малко кофти и подут корема от вчерашното ядене и може би трябваше да пропусна нещо от изброените по-долу, но...:
9:30 филия с 2 слайса ементал, 2 резена домат, 1/4 краставица и 1/4 чушка
11:30 1 ябълка нормален размер
13:30 фреш от грейпфрут, който освен 150 мл беше и разреден, салата от броколи с шунка, синьо сирене и млечна заливка
22:00 2 яйца по панагюрски с 1/2 кофичка кисело мляко 3,6%, 5 маслини по-безсолни ама какво от това
няма шоколад, защото имаше фризьор с разкошна прическа + шопинг, от който от общо 5 чифта напазарени панталони, 2 чифта бяха за мен - скини дънки, да ме е срам, ама ще търпя :)
вода - под 2 литра, не знам - на работа цял следобед бях по някакви срещи и не можах да пия, умрях от жажда

04.09.09
20:32

04/09/09

Храна:
9:30 Филия хляб с извара, слайс шунка, 1 резен домат и 1/4 краставица
13:00 Свинско бонфиле и гъби
16:30 3/4 ябълка
17:30 20-тина лешника (еми рождени дни, при това 3 наведнъж!)
18:30 тренировка
21:30 чушка пълнена с извара, слайс шунка, слайс говежда пастърма (много хубаво мирише - на чорапи :)), 2 маслини
1 блокче шоколад с лешници

Тренировка, днес за рамо:
Загрявка както обикновено
Кардио 10 мин спинбайк, 2 степен, с максималната ми скорост - 39-41 км/ч, изминати 6.67 км
3x15 придърпване на скрипец пред гърди 15 кг
3x12 придърпване на скрипец зад врата 15 кг
3x10 бедрено разгъване със 7 кг тежести, евентуално + още 1 от самата машина, изпълнени мноооого бавно
3x15 повдигане на лост пред брадата 11 или 13 кг не можаха да ми кажат колко тежи лоста
3x20 раменни преси с гири по 3 кг
3x20 бедрено сгъване с 10 кг
3x7 махове встрани с гири по 1.5 кг
x50 на страна придърпване на скрипец за талия
за вътрешната част на бедрото стисках там една швейцарска топка, но ми се стори тъпо
3x15 коремни на лежанка с обратен наклон, като отпускането беше чааак до долу, но и това нещо не ме изкефи - корема изобщо не го усети за сметка на кръста, краката и врата
3x8 повдигане на краката от лег под наклон
3x30 коремни с ръцете изпънати над главата и краката сгънати на 90 градуса
2x20 супермен с всички ръце и крака едновременно
глутеус мост 3x50 пружиниране, задържане, свиване на краката с таза нагоре
с краката същото като вчера
Кардио пътечка 12 мин с програма 5-5-7-8-9-10-8-6-5-5-7-8-8-10-7.5-6 км/ч

Сега, тези тежести вече са повече от колкото досега съм тренирала. Преди например беше скрипеца 12-13 кг, само един вид, лоста пред брадата само лост, без тежести - тук имам + 5 кг, сините гири бяха табу :), за горна част са по-малко упражненията на брой.
Като любопитен факт ще спомена че днес като обясних че искам да сменя тренировката ме предупредиха че има “опасност” да се “надуя” :) Казах им че го правя на своя отговорност :)
Изглежда ли това по-добре от тренировката от сряда?

Мнението беше редактирано от SDawn на 05.09.09 04:09.

05.09.09
07:46

Абе нещо много хаотична ми се вижда тренировката... защо са ти така разхвърляни навсякъде упражненията за крака?
Храната окей - ама може ли без парчето шоколад в 21.30?

То само това да беше за тренировката - освен че е разхвърляна е и супер обемна, почти няма многоставни движения, да не говорим как издържаш. Аз ако трябва да направя 3х30 или 3х50 от 1 упражнение ще умра от скука....

05.09.09
08:34

Зави ми се свят...не успях даже да я изчета до края тази трениовка. Смени я, също и тренерката, която ти я е направила.

05.09.09
08:51

Аз съм доста предубедена спрямо дамските фитнеси - по принцип от тук съм тръгнала, за супер начинаещи е ок донякъде, ама за сериозно занимание не. Смени ако трябва направо залата!
Венци 50 бройки ( че и повече) на упражнение се издържат - зависи как, с какво и за какво тренираш. Надали е скучно, защото обикновенно е бързо и изморително, така че не ти остава време да скучаеш.

Мнението беше редактирано от kozunak на 05.09.09 08:52.

05.09.09
10:02

Аз не съм предубедена спрямо дамските фитнеси, понеже не съм стъпвала в такъв...но вероятно може в такъв един фитнес да се тренира по-различно, по друга програма. Тренерката едва ли ще има против. А описаните тренировки..хм, ако аз трябваше да тренирам по тоя начин, щях да съм се отказала  досега.
А за шоколада - но комент, разкарай го от вечерята.

06.09.09
17:20

Леле, как сте ме освиркали! Но много ви благодаря за градивната критика! Сега да опитам да отговоря.

@ kozunak: Тренировката изглежда хаотична, но всъщност това е схемата прилагана като цяло в този фитнес, за всички. Тренировката редува кардио, горна част + крака, евентуално още кардио, не винаги, корем + крака, кардио. Предполагам че краката са разхвърляни за да има малко почивка за съответната група между отделните упражнения. Това лошо ли е? Има ли значение ако са разхвърляни или едно след друго?
@ Венци: x30 и x50 са само упражненията за корем, като пресите винаги са къси. Може би да потърся по-трудни упражнения, при които на 15-20 има болка? А, и последните махове с крака са x100 - ще взема да ги правя с тежести, или пък направо ще се откажа от тях и ще правя примерно ритници на скрипец... Но факт е че ми доскучава - блея в телевизора, въпреки че си падам по тежката музика научих всички МТВ хитове... Понякога се случва да трябва да изчакам теньорката да ми обърне внимание, тъй като се занимава с някой друг, и така цялата тренировка се протака по 2 часа.
@ Margaritka: Ако продължава така, ще я сменя наистина. Дори бих се радвала ако ми препоръчате зала в центъра (работя на Съборна) и тренер, на когото мога да разчитам. Колкото и да имам някаква лоялност, имам доверие във вас и в себе си, а наистина чувствам че нещо не е наред. Всъщност, петъчната програма я измъдри една от тренерките, с които не ми е особено комфортно да тренирам. Като и обясних какво искам да променя в тренировките, освен онова което ви казах онзи ден, тя едва ли не потри ръце и само дето не каза “Е ся ще видиш ти, как набързо ще те откажа”! В понеделник се надявам да е другата тренерка, ще поговорим с нея и ще видим как ще тръгнат нещата.
@ inis9: Мерси и на теб за коментара :) Шоколада е ясен!
Като цяло си поставям за цел през следващата седмица (1) да разгледам в по-големи детайли вашите тренировки и (2) с тренерката да направим 4-5 читави програми които да въртя. И (3) да разбера кои управнения са многоставни, кои изолиращи и т.н. ако има още...

Иначе 05-06/09/09 без тренировки, без диета - имахме тийм билдинг и нямах особен избор за храната - баница на закуска, сандвичи на обяд... ужаст. Но пък имаше много бягане, скачане и танци до зори. Я да пусна снимка - хем за майтап, хем да изляза от анонимност - в профила ми.

06.09.09
17:45

За съжаление зала и тренер в София не мога да ти препоръчам по обективни причини, но предполагам че другите ще могат да те насочат. А твоята треньорка не би следвало да те кара да я чакаш да се занимава с други, щом като и плащаш за ПЕРСОНАЛНА тренировка.

06.09.09
17:48

казано от SDawn на 06.09.09, 17:20:

Леле, как сте ме освиркали! Но много ви благодаря за градивната критика! Сега да опитам да отговоря.

@ kozunak: Тренировката изглежда хаотична, но всъщност това е схемата прилагана като цяло в този фитнес, за всички. Тренировката редува кардио, горна част + крака, евентуално още кардио, не винаги, корем + крака, кардио. Предполагам че краката са разхвърляни за да има малко почивка за съответната група между отделните упражнения. Това лошо ли е? Има ли значение ако са разхвърляни или едно след друго?
@ Венци: x30 и x50 са само упражненията за корем, като пресите винаги са къси. Може би да потърся по-трудни упражнения, при които на 15-20 има болка? А, и последните махове с крака са x100 - ще взема да ги правя с тежести, или пък направо ще се откажа от тях и ще правя примерно ритници на скрипец... Но факт е че ми доскучава - блея в телевизора, въпреки че си падам по тежката музика научих всички МТВ хитове... Понякога се случва да трябва да изчакам теньорката да ми обърне внимание, тъй като се занимава с някой друг, и така цялата тренировка се протака по 2 часа.
@ Margaritka: Ако продължава така, ще я сменя наистина. Дори бих се радвала ако ми препоръчате зала в центъра (работя на Съборна) и тренер, на когото мога да разчитам. Колкото и да имам някаква лоялност, имам доверие във вас и в себе си, а наистина чувствам че нещо не е наред. Всъщност, петъчната програма я измъдри една от тренерките, с които не ми е особено комфортно да тренирам. Като и обясних какво искам да променя в тренировките, освен онова което ви казах онзи ден, тя едва ли не потри ръце и само дето не каза “Е ся ще видиш ти, как набързо ще те откажа”! В понеделник се надявам да е другата тренерка, ще поговорим с нея и ще видим как ще тръгнат нещата.
@ inis9: Мерси и на теб за коментара :) Шоколада е ясен!
Като цяло си поставям за цел през следващата седмица (1) да разгледам в по-големи детайли вашите тренировки и (2) с тренерката да направим 4-5 читави програми които да въртя. И (3) да разбера кои управнения са многоставни, кои изолиращи и т.н. ако има още...

Иначе 05-06/09/09 без тренировки, без диета - имахме тийм билдинг и нямах особен избор за храната - баница на закуска, сандвичи на обяд... ужаст. Но пък имаше много бягане, скачане и танци до зори. Я да пусна снимка - хем за майтап, хем да изляза от анонимност - в профила ми.

Мила, няма такъв филм “схема, прилагана във фитнеса” - как така за всички ще е еднакво? Ти имаш едно тяло, едни потребности, цели, метаболизъм, Ленчето втора, Надето трето, Кирчо пета и пр. Всичко е индивидуално - ето една от причините заради които не смятам, че са перспективен план дамските фитнеси.
Защо трябва да ти почиват краката като точно от там трябва да сваляш? Напротив - там е сбръч! Никаква почивка за тях. Казах ти - минала съм по твоя път! Виж ми първият дневник. Хайде ще ти драсна нещо и на лични.

Мнението беше редактирано от kozunak на 06.09.09 18:01.

fire.is.my.nature

06.09.09
17:58

Aз бих ти препоръчала треньорите в Спартак в София . А фитнеса си е просто най-добрия ;) ( Това дано не се счете за реклама )

06.09.09
19:03

Мерси, мерси на всички :) Ще следвам съветите като правя програма и ще я представя другата седмица.

07.09.09
07:35

казано от SDawn на 06.09.09, 17:20:

Я да пусна снимка - хем за майтап, хем да изляза от анонимност - в профила ми.

На снимките, които имаш в галерията ясно се вижда откъде има да се ‘чисти’ и какво да подобряваш в тялото си. Те са един чудесен старт и базови, които след време ще използваш като снимки “преди”. Слушай съветите на съфорумниците и най-вече - слушай себе си, защото никой по-добре от тебе не познава тялото ти.

Не искаш да се откажеш от шоколада :) .... е, и аз не се отказвах от любимото ми мюсли в началото, ама сега пък никой не може да ме откаже от овесените ядки. Ти пак си хапвай шоколад, но наистина, гледай да не е вечер!!

08.09.09
19:09

казано от Мария Никифорова на 07.09.09, 07:35:

На снимките, които имаш в галерията ясно се вижда откъде има да се ‘чисти’ и какво да подобряваш в тялото си.

То не откъде, ами отвсякъде :) Поне равномерно са ми разпределени!

А сега за вчера, 07/09/2009:
Храна:
09:30 малко повече от 1/2 кисело мляко 1.5% с 3 с.л. овесени ядки
13:30 1/2 печена риба, печени чушки на салата, която кой знае как беше овкусена, и млечна салата
17:00 3/4 ябълка
18:30 тенировка
21:30 2 пържени яйца, с бъркоч от извара ок 100 гр, 2-3 лъжици кисело мляко, 1/2 лъжица сусамов тахан - това ми беше излишно, но исках да експериментирам с вкуса
Тренировка (крака):
15 мин. кардио - пътечка тръс с 8 км/ч с една почивка ходене 6 км/ч за 2 мин и warm up и cool down по 2 мин с 6 км/ч
3*15 с 15 кг вертикален скрипец зад глава
3*20 бедрено сгъване
3*20 клек с швейцарска топка и гири*3 кг
3*20 големи махове с краката встрани и навътре с тежести
3*20 големи махове напред със сгънато коляно и назад с приклякане с единия крак с тежести
3*20 бедрено разгъване
3*20 ритници със скрипец напред, навън, навътре и назад
за талия - наклони встрани с гиричка високо над главата
3*30 коремни преси на столче, със свиване на краката
3*20 странични преси, с повдигане и на двата крака встрани
3*20 “мидичка” - лег нестрани, със свити крака, отгоре 5 кг тежест и горното коляно се разгъва, като петата е прилепена
Тук ми се схвана крака отдолу, в основата на втория пръст.
20 мин крос тренажор на някаква лесна степен - схващането премина.

Сега тук ще критикувате че тренировката пак е обемна, но всъщност краката ми не бяха много изморени. Може би тежестите бяха малко, но пък бяха повече от обикновено. Между другото там други машини за крака няма.

08/09/2009 е скука - само храна, и то малко към края на деня я объркахме
9:30 по-малко от 1/2 кисело мляко (вчерашното) с овесени ядки 2 с.л.
12:00 като вчера 1/2 печена риба, печени чушки и млечна салата
17:00 1 домат не много малък.
И тука на един коктейл 2 чаши шампанско, 1 хапка ементал, 1 хапка моцарела с домат, 1 хапка сьомга, 100 мл портокалов сок ама от онези “натуралните” - не знам защо го пих, беше супер гаден на вкус
21:00 1 калмар пържен с малко масло и полят с мъничко бяло вино
2.5 л вода и чай

10.09.09
19:19

09/09/09
Храна
9:30 Филия с извара и 1/2 домат
13:30 Пилешка пържолка, 1 кебапче, 1/2 домат
17:30 Филия с извара (филиите са някакви зърнени мозайки)
21:30 Салата от печени чушки, домати, краставици и извара
Нещо ми беше лошо и не тренирах, но пък след това се съвзех и ходих близо 2 часа пеша с кофти високи обувки и краката ми бяха леш...

10/09/2009
Храна:
9:30 3 бисквити хогаренас, 2 сладки бисквити с шоколад, 30-тина зърна грозде
13:00 Риба на скара, цвекло и табуле, което всъщност си беше само магданоз с дръжки
16:30 Риба и цвекло
18:30 Тренировка
22:30 Броколи на пара със сос от сметана и кисело мляко, малко домат и краставица Едит:  + малко извара

Тренировка (Трицепс и бицепс, който никакъв го нямаше):
Загрявка
Кардио 15 мин на пътечката, интервално с 2 пика от 10 км/ч (как бягате с по 12 км/ч?!?!)
3*15 кг Вертикален скрипец зад врата
3*20 Бедрено разгъване, резувано с
3*12 Трицепсово разгъване
3*15 Разгъване на дъмбел зад глава
3*20 Бедредно сгъване
3*10 Кофички на пейка, с краката върху швейцарска топка
3*20 Бицепсово сгъване с дъмбел
3*70 Аддуктор
3*50 Абдуктор
3*50 Коремни от наклонена лежанка с удар напред с гирички
3*30 Коремни от наклонена лежанка с гирички пред гърдите и усукване
3*15 Сгъване на краката от вис - Само аз ли съм пълен резил като ръцете ми не ме държат на тоя вис?
Кардо 15 мин колело
Всички упражнения правих с по-големи тежести от обикновено.

Мнението беше редактирано от SDawn на 11.09.09 05:12.

Мила

11.09.09
04:55

Това са 12 упражнения..Не се измъчвай така,намали упр. на две и намали повторенията на някои упр. пак на 2.И аз съм избрала обемните тренировки, но твоята тренировка е мъка за организма.
Другото,мисля,че определено е излишно да отделяш 1 ден за трицепс и бицепс,вмъквай по 1 упр. за трицепс и/или бицепс във другите тренировъчни дни.

Мнението беше редактирано от Мила на 11.09.09 04:58.

11.09.09
05:05

Абе намалих ги като бройка и като повторения в серия, като същевременно увеличих тежестите, и май пак не е достатъчно... Но факт е че имах още сила и в ръцете и в краката, за корема да не говорим. Защото като поглегнеш упражненията, ще видиш че има и за ръце, и крака - за които така или иначе имам най-голяма нужда, и за корем - което пак няма лошо да има всеки път. Имам и чувството че винаги ще си мисля - хайде сега още едно за корем, айде сега за тази част на краката... и така тенировката пак час и половина...
Но храната, храната... везна трябва да си взема!

Мила

11.09.09
05:09

Мен ако ме питаш... избираш си 3 мускулни групи и от всяка група правиш по 2 упражнения.Или 2 мускулни групи с по 3 упражнения + 1 упр за трицепс или бицепс. 3 серии с по 20 - 25 повторения за всяко упражнение(е без трицепс и бицепс)
За храна бих казала,че много добре се справяш,като количество не ми изглежда много.Не оставяй вечеята само на салата,добави и 1-2 яйчица или 100 г ризвара или някакво месце.

Мнението беше редактирано от Мила на 11.09.09 05:11.

11.09.09
05:23

Имам още 4 тренировки в този фитнес, и го сменям, до тогава ще съм си съставила програма, хем ще видя и тренерите там какво ще кажат, ще преместя тренировките сутрин и тогава и няма да имам време за размотаване със 100 упражнения. Засега всичко е малко хаотично, нямам определени дни за тренировка и почивка, ами както дойде според другата ми програма. И затова не мога да седна да си структурирам тренировките - но схванах смисъла на препоръките де ;) и ще ги следвам, убедена съм че ще се чувствам по-добре. Сега ако и да имам сила по време и след тренировка, днес ако трябва да тренирам пак ще ми е тегаво и няма да успея пълноценно да се натоваря.
Храната е горе долу ок, защото аз по принцип така си се храня, но ми се ще количествата да контролирам.

12.09.09
20:09

Тия дни само ядене...
11/09/2009
9:30 1/2 кисело мляко с овесени ядки, грозде
13:00 салата от марули, прошуто, синьо сирене и някакъв дресинг с мед + 2-3 хапки пица
17:00 Филия с фъстъчено масло + айрян от 1/2 кисело мляко (това не знам защо го ядох като не ходих да тренирам, дори беше гадно на вкус)
21:00 Зеленчуци (картоф, морков, цвекло, бамя, тиквички, като наблягах на тиквичките и цвеклото) на пара, със заливка от кисело мляко и извара. Тия зеленчуци на пара са голяма мания, съчетани с извара и кисело мляко са перфектната лека вечеря!

12/09/2009 Прецакахме изрядната откъм хранене седмица
12:00 10-тина ядки кашу
13:00 Тортелини ли бяха..., с някакъв пълнеж като пастет, с доматен сос, прошуто и пармезан + малка бира
17:00 2-3 хапки силно маслено-шоколадова торта
докато Полша ни размазваха - свински ребърца + малка бира, щипнах си и няколко хапки вурстчета и няколко картофчета от мъка

Надявам се утре да не ме домързи и да стигна до фитнеса.

13.09.09
19:50

13/09/2009
Храна:
8:30 1/2 филия с извара, 3-4 хапки домати и краставици
10:30 тренировка
15:00 омлет от 2 яйца М размер със сирене и шунка, цвекло и домати
18:00 развълнувана от третото място, хапнах 20-тина леблебийки, малко слънчоглед и 1/2 малка бира + 2 блокчета шоколад
20:30 1 селъри с топинг от извара и кисело мляко, малко домати, 1 пилешко бутче - само горната част и то половината отиде за котката

Тренировката (гърди) пак беше сма ти време:
Загрявка
Кардио 15 мин на крос тренажора
3*15 вертикален скрипец зад врата
3*12 пек дек
3*15 избутване на лост + 5 кг тежести
3*15 флайсове от лежанка с обратен наклон
3*20 бедрени разгъвания
3*20 бедрени сгъвания
3*50 аддуктор и 3*40 абдуктор
Кардио ходене с 6 км/ч на пътечка с наклон до 12
Талия на скрипец *30 на страна
Коремни къси най-различни видове с медицинска топка общо 10*50
Супермен 2*30
Повдигане на краката със стисната медицинска топка 3*12
Кардио спин байк 15 мин - изминати 10 км

В петък си взех Калмацин и започнах да пия по 2 таблетки на ден.

Айде честито на Полша :)

Мнението беше редактирано от SDawn на 13.09.09 19:51.

14.09.09
03:04

Браво за калмацина, послег о замени само с магнезий - редувай ги. Ей и си от коткарския клуб :lol:  - и нашия вчера папна малко от мойта пържолка...

Мила

14.09.09
06:16

Калция и цинка не трябва да се приемат заедно,а в интервал от поне 2-3 часа,защото единия минерал пречи за усвоението на другия и като цяло се чудя защо има подобен продукт в който тези 2 съставки са съчетани?Статията я четох в ББ Тийм,незнам аз ли не съм разбрала правилно!?И аз бях тръгнала да си купувам дадения продукт,но след тази статия си купих Ка+Маг и отделно цинк.Ако някой е запознат,би било хубаво да се разясни ;-)

14.09.09
20:00

http://www.bb-team.org/articles/2645/ Калцият от своя страна има свойството да образува неразтворими (и неусвояеми) комплекси с фитат и цинк, поради което за да се предскаже по-добре теоретичната усвояемост на цинка, отношението фитат : цинк се умножава по концентрацията на калций в дадена храна. От формулата следва, че колкото по-висока е тя, толкова по-ниска ще е усвояемостта на цинк от дадена храна. Взаимодействието с калция обаче е сложно и не всички проучвания показват, че калцият допълнително намалява усвоямостта на цинка, след като той вече е взаимодействал с фитат.

Изобщо се оказва че цинкът е ебаси сложната работа да се усвои. Но нищо, дори да отиде зян, поне магнезият и калцият да си свършат работата. Но интересно наистина защо тогава са ги съчетали. На сайта на Уолмарк пък за кораловия калмацин пише:

Едновременният прием на тези три елемента е особено важна, защото калцият се вгражда успешно в костите в присъствие на магнезий и цинк. По подобен начин цинкът влияе върху кожата и косата по-ефикасно при наличие на достатъчно количество калций и магнезий.

което нищо чудно да е рекламен трик за баламаите. Не знам, не ги разбирам тези неща.

Ей и си от коткарския клуб LOL - и нашия вчера папна малко от мойта пържолка...

Да, и аз съм от клуба :) Между другото чест ви прави че гледате котак със здравословен проблем - много хора биха се отказали... за съжаление. И моята има нещо като перде на едното оче, но това не и пречи по никакъв начин да е пълноценна палавница.

15.09.09
03:36

И аз съм го чувала това за калций-магнезий-цинк, но същевремнно няма да направят продукт... Затова ти написах после да го редуваш с чист магнезий, или паматон - магнезий и калий.
Котака - а и ние имаме малко перде ;-) на дясното око. Според мене кота е бил домашен и изхвърлен (изроди!)- защото го намерих на възраст 2-3 годишен, а великолепно се приспособи в апартамента, все едно цял живот е живял с нас, а и си има хигиенни навици. Имахме и приключение - бяха  го застреляли ис въздушнна пушка и за малко не са  му оцелили гръбначния стълб. Няма по-весело, обично и благодарно същество - пуснала съм две снимки в дневника си, сигурно си ги видяла. Като се правят упражнения в къщи много се радва и той участва - приема го за игра. :lol:

Мнението беше редактирано от kozunak на 15.09.09 03:37.

15.09.09
19:12

Ауу днес голяма трагедия! Събудих се с прищипнат нерв на врата и по продължение на половината гръб. Цял ден съм робокоп и не минава! Правят ми масажи и се мажа с обезболяващ спирт, дано утре да се оправя че иначе как ще тренирам.. :(

Което не ми пречи да се храня прилично:
14/09/2009
9:30 1/2 кисело мляко с някакво мюсли, което пак не улучих такова каквото исках...
12:30 4 пилешки бутчета горни и млечна салата
19:00 салата домати и краставици и сирене, 1 малка бира

15/09/2009
9:00 филия с шунка и извара
13:30 пилешки дробчета и салата домати със сирене и 1 варено яйце
17:00 1 ябълка
20:00 заленчуци на пара с кисело мляко и извара, 1 варено яйце

Мнението беше редактирано от SDawn на 16.09.09 19:55.

16.09.09
20:07

16/09/2009
Отново само храна
8:30 филия с 3 слайса шунка, извара и 1 яйце
12:00 2 пилешки дробчета и 3-4 парченца домат
14:00 зеленчуци (карфиол предимно) на пара, с кисело мляко и извра, 2 варени яйца
19:30 Ходихме да се черпим на Хаджидрагановите изби и.... 1/2 кебапче, 1/2 свинска пържола, 1 парче свинско месо не разбрах от коя част, 1 кюфте (доста сплескано), 1 сърце, 1 хапка някакво панирано пилешко, салата домати, печена чушка и сирене, 2 хапки хляб и 1 малка бира!

Вратът и гърбът се подобряват и утре ще съм пушка и на тренировка.

И с едно хубаво нещо да се похваля - за 1 месец -3 кг, вече съм 64 :) Това разбира се е преди бирената серия започнала в събота...

Леле, как си си запомнила всяка хапка ?!

19.09.09
13:19

Ми то нещо хубаво няма да запомня... Въпроса е защо съм ги писала, какво значение има 1 хапка или 2 от това или онова. Важното е че добре си хапнах, на другия ден не ми беше зле и си задържам свалените килограми.

Хубавото е и че на следващия ден бях на тренировка. Сега храната... трудна работа да си спомня:
17/09/2009
Храна:
11:00 1 ябълка
14:00 малко свински неща от предната вечер, 1/2 домат
19:00 тренировка
21:00 2 яйца, извара и кисело мляко, салата от цвекло на пара и чесън
Тренировка - най-накрая отидох във Флайса, който ми е доста удобен и близо до работа, с тренер:
Загрявка 10 мин пътечка 8 км/ч
Плиета 3*25
3 суперсерии от
*25 напади
*20 аддуктор 20 кг
*20 абдуктор 15 кг
3 суперсерии от
*20 придърпвания на скрипец зад врат с 20 кг (които ми бяха по-леки от 15-те кг на другия фитнес)
*20 гребане с 20 кг
3 суперсерии от
*15 избутване на машина за гърди с 20 кг
*15 пек дек
3 суперсерии от
*20 коремни от обратна лежанка
*15 повдигания свити колене от вис (тази висилка къде къде по-удобна, никакви проблеми в ръцете нямах)
*20 на страна странични преси
35 мин кардио - кростренажор и колело
Ииии вчера и днес адската мускулна треска на краката и по-малко на дупарата! Исках днес да ходя да потренирам, но не мога на тоалетната чиния да седна, камо ли нещо друго да правя, така че ще остане за утре.

18/09/2009
Странна работа - в ден на тренировка не хапвам много, дори след тренировката настървена сядам и почвам да лапам и след 3-4-тата хапка вече се напълвам и не мога да ям. Обаче на следващия ден...
Храна:
8:30 филия от немския хляб с шунка, извара, 1 яйце, 1/2 домат - натъпках се
13:30 дюнер
19:00 около 1/2 кг грозде
21:00 такава вкусна леща сготвих, че изядох 1 купичка

19/09/2009
Храна
12:00 1 ябълка
14:00 1 купичка леща, малко домати и краставици
15:30 1 блокче шоколад
18:00 2 мини еклера, 1/2 ореховка - в обновеното Фантастико има щанд за сладки неща - взех си ореховка - божествена, изцяло от орехи, нямаше брашно в нея, беше сочна и с череши :) а еклерите бяха за него, но бяха с тоооооооооолкова много крем че и на тях не можах да устоя. После отидохе за втори път във Фантастико, но този път подминах щанда. А имаше такива домашни торти... :)
21:00 50 гр наденица, 45 гр печен свински дроб, салата домати и краставици (купих си кантарче :))

Мнението беше редактирано от SDawn на 19.09.09 18:25.

19.09.09
13:27

Браво! А това грозде какво прави там? След тренировка изчакай час и тогава яж по-полека.

Мнението беше редактирано от kozunak на 19.09.09 13:30.

19.09.09
13:41

Е, сега това грозде... :) Но права си, доста често откакто съм почнала този дневник прегрешавам, и то все вечер - стискам, стискам цял ден и накрая не устисквам! Цяло чудо е че въпреки това съм успяла да сваля 3 кг за 1 месец и 1 - 1.5 кг от началото на дневника. Представяш ли си ако бях перфектна в храната :)
А храната след тренировка - то си става 1 час - докато се прибера от центъра до Надежда, докато се изкъпя, докато изпържа яйцата, докато сложа масата...

19.09.09
14:48

Съседке не така, всяко начало е трудно :) А пък и има фитнеси и по Надежда :)

20.09.09
08:49

Съседке, 1,5 кг. разлика ще имаш от сутрин до вечер, това не е показател. Нали щеше да сменяш треньора? Храната ти от последните дни има нужда от  корекции. Няма смисъл да “стискаш” цял ден и да разваляш вечер - тия неща ги яж до обяд и така. И аз имах такъв период и всичко, което ми се ядеше, го ядях на закуска.

20.09.09
12:35

Е, аз го смених треньора де, направо целия фитнес смених! Това е по нова програма - препоръчано ми беше за текущите ми цели и честота на тренировки да увелича кардиото и да тренирам не по сплитове, а кръгово. Храната наистина е ужас, особено като остана вкъщи и нямам какво да правя. То не че ми се ядат такива неща, но някой около мен ако яде и край. И не ме порязвай така с тия 1.5 кг - те са ми стабилно задържани почти седмица и толкова им се радвам... (че с тия еклери ще им мина отгоре сега за 4 почивни дни) :)
Иначе както казах си взех везна и гледайки как въглехидратите надвишават драстично белтъчините, се надявам да ми минат мераците за сладко!
Ето, аз съм като тези дечица :) http://vimeo.com/5239013

Мнението беше редактирано от SDawn на 20.09.09 13:29.

20.09.09
16:02

Наистина има разлика в тренировките - липсват по 50/70 повторения. Все пак 20 повторения за гърди/гръб ми се виждат много, аз ли съм се деформирала, не знам. Но инструкторите са затова. Най-важното е ти да усещаш, че ти влияят добре.
Колкото повече въглехидрати ядеш, толкова повече ще ти се ядат. То е омагьосан кръг. Тъй че, ако се радваш на -1,5 кг., време е да ги спреш. Особено вечер.

20.09.09
18:07

Ми.. нова седмица, нов късмет - да видим какви ще ги свърша. Заредила съм се с 3 вида извара, пържоли, шунка, пълнозърнест хляб, мюсли, яйца и кисело мляко и зелце, ряпа и чушки.
А ето менюто за днес, отново отвратително, но пък много вкусно.
12:00 2 еклера
14:00 50 гр хляб чибата, 1 купа крем супа от селъри с 1 с.л.заквасена сметана, 1 наденичка - 50 гр, свински дроб - 30 гр
20:00 1 купа от крем супата с 2 с.л. кисело мляко, 1/2 от бъркоч от 120 гр извара, 80 гр шунка, 1 резен домат
Фитдей показва 957 калории, но е абсурд да е вярно - сигурно аз бъркам нещо! Фитнеса... канех се, канех се, накрая заспах и се събудих в 8 часа. Почивните дни ми се отразяват направо пагубно!

Мнението беше редактирано от SDawn на 20.09.09 18:11.

21.09.09
17:28

21/09/2009
Храна:
9:00 филия немски пълнозърнест хляб с шунка и кашкавал, чай без захар
14:00 3 бисквити с шоколад че умрях от глад
15:00 50 гр суров бадем
16:00 тренировка
19:30 огроомна свинска пържола 212 гр сурова и салата зеле и моркови
ККал 1,373, М 77.2, В 69.7, Б 102.8

Тренировка - много утрепана, щото си я измислих сама - домързя ме да ходя до центъра и тренирах по комшийски във фитнес на Христо Силянов. Мисля че не съм готова още сама да тренирам, пък и не бях обмислила предварително какво ще правя и в движение си ги измислях. И фитнеса не ми хареса... имаше още едно момче, и се бутахме с него.
12 мин кардио - 9 км/ч
3 суперсерии от
- 15 напади с 4кг гирички в ръцете
- *30 аддуктор с 30 кг
- *20 абдуктор с 20 кг
3 суперсерии от
- придърпване на скрипец зад врат с 20 кг - и тия 20 кг не са като ония 20 кг - 12 пъти с триста зора!
- гребане * 12 с 20 кг
3*15 избутване на гирички 4 кг за рамо
3*12 кофички с изпънати крака опряни на земята
3*20 коремни от лежанка
3*20 на всяка страна странични
3*20 хиперекстензии
30 мин кардио интервално на пътечката 1:1 6/9 км/ч

Мнението беше редактирано от SDawn на 22.09.09 19:15.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1