manhattan's diary 2009

Темата е заключена.
Прескочи до:

07.09.09
19:43

Хайде да се взема и аз най-накрая в ръце !!!
  Казвам се Дени, на 18г съм, започвам този дневник, за да докажа на себе си, че МОГА да постигна целите си и ще го направя , каквото и да ми коства това:)) Надявам се с ваша помощ да изградя за себе си режима и тренировките, които най-добре  да пасват на начина ми на живот.
      Чета тук и наистина Ви се  възхищавам- на постиженията, знанията и помощта, която оказвате! Страхотни хора..

Накратко моята нездравословна история е такава:
Винаги съм била на крайностите - и слабеех , и пълнеех , през година ту едното , ту другото . Първата ми налудничава диета беше в 8 клас - 1 месец с по 2 Активий на ден и пакетче белени семки , съчетани с НЕПРЕКЪСНАТО движение - бях се вманиачила - дори докато съм на масата седнала , непрекъснато правех някакви упражнения с краката :D , само и само за да горя калориите които поемах . След плодовото мляко веднага следваха 80те коремни преси (без серий без нищо - абе детска и неинформирана работа) дори си учех уроците ходейки - разхождах си се из стаите с учебник в ръка хаха .. Резултатък беше на лице - за близо 2 месеца - минус 10 кг , станах 55, спря ми цикъла , започнаха се доктори, болници , изписаха ми хапчета , започнах да пълнея - качих до 70 за кратко време - няколко месеца - после се започна осъзнаването и хайде пак на хорото със свалянето на килцата - този път значително по-бавно - на месец свалях по 2-3 кг , макс 5,  но започнах да  ‘’тренирам’’ - йога, колело всеки ден по няколко часа , тичане , фитнес - слабо, повече наблягах на кардиото , ПО МНОГО кардио вкъщи - почти всеки ден на велоергометъра вкъщи - имаше дни , които прекарвах на него по час и половина ( към 800ккал минус на моя дисплей) , но по принцип се въртях на около 40-60 мин ,, ) Храната ми беше основно: в изобилие мюсли , в изобилие диетични бисквити с кисело мляко (направо се бях влюбила в тях , няма по-вкусно нещо на света хаха) и някой ден по задължение си ядях варени зеленчуци , месо МНОГО рядко ... и така си отслабвах доволна и предоволна ... Лято 2008 бях 57кг , чувствах се супер и си изглеждах супер хаха - бях се стегнала адски много .. абе харесвах се и другите ме харесваха;)) .. Зимата обаче имах малко проблеми , започна се един непрекъснат стрес , започнах да ям сладко , ама тъпчене ви казвам .. и по филмите го няма хха .. в началото кантара се покачваше с 1 кг всеки ден , но на външен вид това ИЗОБЩО не се забелязваше , и ИЗВЕДНЪЖ след седмица - 2 , започна едно подуване като балон - ама адски рязко , и сланинки навсякъде ,  а аз не спирах - всяка сутрин се събуждах и си казвах ‘’КРАЙ! Днеска се взимам в ръце’’ и след 5 мин ‘’оооооооооооооо абе айде от утре - тоя път ще мога да го направя .. ‘’  и така с ‘’ще мога да го направя , ще мога , ще започна сериозно ..’’ за 4-5 месеца стигнах до това което съм сега - 80 кг , КРАЙНО недобре чувстваща се в кожата си , пък и изглеждаща ..

Започвам НВД , защото си мисля , че най-добре ще се отрази на начина , по който съм свикнала да живея , та ще видим :))
Пък и след 8 месеца ме чака бал , нали трябва да ги разбия все пак хаха:Р

Аз знам , че мога , просто ми трябва нужната информация КАК , а знам , че тук мога да я намеря , знам че Вие сте хората , които могат да ми помогнат и които ще ме мотивират да продължавам напред, за това и се регистрирам тук :))

Хайде лека вечер от мен, утре ще постна какви съм ги вършила  за деня , сега ще се поровя още малко из сайта , за да се информирам за основните неща предварително , а не да задавам глупави въпроси  :Р

fire.is.my.nature

08.09.09
04:05

Леле все едно чета себе си !
Пожелавам ти успех в постигането на целите и ще следя дневника ти ! :)

Мила

08.09.09
04:37

Добре дошла ;-) Успех! :)

08.09.09
06:28

Ти искаш и можеш. Само трябва да  намериш правилния път!
Успех!

08.09.09
06:31

уф тези диети...ужас. Успех на новото начало.Ще се справиш

08.09.09
06:52

Добре дошла в джаза и от мене  :) . Твоята история, донякъде разпознавам и себе си в нея. Имаш воля и желание - едно на ръка и второ - в сайта и форума ще се научиш как да се храниш и тренираш правилно. Единствените задължителни неща са да не бързаш и постоянството. Успех.

А колко си висока?

08.09.09
09:55

Добро утро :Р

Да започна първо с малко мерки: 168 см , 80кг

ръце  31
гърди 98
талия  87
ханш  112
дупе  113
бедра  71
над коляно 46
прасец  40

трагична история, има си едно 10-20 см от всякъде да сваля , за да стана предишната Дени , която се харесваше и се чувстваше добре от външния си вид :(

ОКБ - 1830
мазнини - 148
протеини - 176
въглехидрати - 80

Целта ми не е да гоня някакви кг , а мерки , за това ще следя главно тях , отколкото кантара , но реално погледнато - през всичките периоди през които съм ‘’била слаба’’ - най - добре ми стоят едни 55,56,57 кг .. ще видим този път до къде ще ги докараме  , този път завинаги :))

Отчет за днес ДО момента :

10.30]    1 Corny (малко се изложих със закуската , защото вкъщи нямаше нищо друго свястно)
12.30      60гр. бяло пил.месо + 100гр. домат

и това е за сега , към 3-4часа ще си направя една пълнозърнеста филия с извара и после мисля 10мин на велото , 40 мин програма за дупе и крака , от замундата я свалих , мнооооого е натоварваща , поне на мен така ми се струва - има ефект и то голям, защото съм я правила и преди , и да завърша с 10 мин отново на велото :))

вечерята - като обяда , ако някъде трябва да поправя нещо , пишете и да го оправя докато е време:Р
поздрави :))))

NE

08.09.09
10:06

Оле ти ще умреш с това ядене..ОКБто ти е 1800кал,а ти днес възнамеряваш да изядеш само 500-600кал.
корнито е около 170кал,месото за деня ти около 130,доматите около 60-80,хляба около 60-80 и изварата около 100.Изтегли си Fitday oт замундата или гледай в http://calorienbalans.com/ колко г/д ядеш защото ако хапваш всеки ден по толкова малко пак ще имаш проблеми с цикъла.мазнините ти за деня трябва да са 148гр,а аз виждам около 10-20гр...

fire.is.my.nature

08.09.09
10:10

Преди тренировката по-добре не яж филий и  др въглехидрати , по-рано я хапни . Остави само изварата следобед , с някой зеленчук . И това 60 гр месо ,ако е мерено преди да го сготвиш значи буквално трябва да е 1 хапка :lol: Което си е доста малко.... Наблегни на зеленчуците ,те ти пълнят корема и са много полезни .... Можеш да добавиш маслини или 1-2 с.л. зехтин към месото и зеленчуците . :) И като цяло яж повече !

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 08.09.09 10:11.

08.09.09
10:33

Ами щом трябва ще увелича храната , за мерените продукти - всичко е в готов вид, което меря :) Сега ще погледна и този фитдей;

За филията с извара - в темата за НВД прочетох че час преди трен , да се консумира въглехидрат + протеин , за това избрах точно това , но ок ще го сменя , но с какво .. извара и месо? или

Мила

08.09.09
10:40

казано от manhattan на 08.09.09, 10:33:

Ами щом трябва ще увелича храната , за мерените продукти - всичко е в готов вид, което меря :) Сега ще погледна и този фитдей;

За филията с извара - в темата за НВД прочетох че час преди трен , да се консумира въглехидрат + протеин , за това избрах точно това , но ок ще го сменя , но с какво .. извара и месо? или

Не виждамкакъв е проблема да изяде 1 филия хляб с извара 1 час преди тренировка,стига да не ти е тежко след това(едва ли)Все пак преди трен. трябва да се яде нещо,извара и месо не е най-удачната комбинация(и само мен ли ме поддува тази извара)
Правилото е
-протеин + мазнини
-протеин + комплексти въглехидрати

fire.is.my.nature

08.09.09
10:40

Ами когато отслабваш не е хубаво преди тренировка да имаш въглехидрати ,защото организма гори първо тях и много по-трудно стига до мазнините .
Иначе месото се мери преди да е сготвено ( ако ще смяташ калорий после ) ;)
Можеш да смениш филията с яйца , месо ,извара или някаква друга протеинова храна + зеленчуци .

А за вечеря увеличи количеството и добави някакви мазнини . :)

п.с. това е само моето виждане де , ти както искаш постъпи . ;)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 08.09.09 10:42.

Мила

08.09.09
10:43

казано от fire.is.my.nature на 08.09.09, 10:40:

Ами когато отслабваш не е хубаво преди тренировка да имаш въглехидрати ,защото организма гори първо тях и много по-трудно стига до мазнините .
Иначе месото се мери преди да е сготвено ( ако ще смяташ калорий после ) ;)
Можеш да смениш филията с яйца , месо ,извара или някаква друга протеинова храна + зеленчуци .

А за вечеря увеличи количеството и добави някакви мазнини . :)

п.с. това е само моето виждане де , ти както искаш постъпи . ;)

Нито протеина,нито зеленчуците самички,така без мазнинка или карбс могат да се считат за източник на енергия.

08.09.09
10:52

Айде и мойто мнение: филийка с извара е супер преди тренировка. Все пак не е половин хляб  ;-) . Аз пък винаги си тегля варивата в сурово с-ние, а месата и другите такива - в сготвено. По-удобно ми е, в смисъл, че като си пека месо, не пека 1-2 пържоли, а повече - за 2-3 дена да имам. После си ги меря на везната в готово с-ние, а Фитдей има опция за смятане: печено, варено, пържено, с добавяне, без добавяне на мазнина и такива ‘глезотийки’.

Мила

08.09.09
10:57

Попринцип  фитдей е пълен с грешки...по-добре си свалете софтуера и вие си добавете храните.

08.09.09
11:13

Точно така съм направила и аз. 80 % от храните, които консумирам съм си ги аднала ръчно. Софтуера ми е страшно удобен. Он-лайн версията нещо не ме кефи. Така, че Дениииии, теглиш Фитдей от замундата, разучаваш си го, добавяш си хранителните стойности на нещата, които ядеш от етикетите на продуктите и почваш да джиткаш из него. В началото е малко Дива Индия, но това само на пръв поглед  :) , а дефакто програмата е много систематизирана и подредена.

Мнението беше редактирано от maria на 08.09.09 11:14.

Здравей и от мен:) Успех с дневника! Очевидно си мотивирана, продължавай в същия дух и ще постигнеш целта си.
ПП: Съвет - гледай да не гладуваш !!! Храни се 3-4 пъти, но стабилно :)

08.09.09
15:31

Благодаря Ви много за съветите , вашата подкрепа наистина е от значение за мен :)))

Да направя пълния отчет за днес , за да не е толкова разхвърляно , от утре ще отчитам само вечерите след последното хранене по този повод. .

10.30 1 Корни
12.30 60гр. бяло месо
            100гр. домат

14.00 20 мин вело(-180ккал)

15.00 40гр. бяло месо
              100гр домат
17.30 100гр пил.пържола
              100 гр домат

Крайният резултат е малко зле , но ще го балансирам с времето (още утре !!!)

П:  55,5
М:  9,0
В:  45
К:  457

ужааааааааас знам знам знам ...

днеска си заредих хладилника и утре положението ще е много по-различно!!  Въпреки че някой неща в сметките ми се струват малко ... МАЛКО! всмисъл .. толкова ядене пък само някакви си 500 калории. . незнам :)) аз в момента се чувствам по-сита дори от дните в които съм се натъпкала като за световно, което е повод да ме радва де .. (: 

И незнам аз ли съм сгрешила някъде в първоначалните си сметки , но трябва да докарвам мазнините си до 148 , което не е ли ДОСТА ?? Все пак съм си взела маслинки и утре ще ги включа :)))

П.С. пропуснах да кажа: сега ще направя 10 мин кардио , после 40минутната програма за дупе и крака и ще завърша отново с 10 мин кардио :))

Да, ще изчакам отчета ти за утре - да се надяваме, че ще има много повече храна. Днешния ден изобщо няма да го коментирам (ти си го разбрала) - малко е храницата:)

Обаче нещо важно - между последното хранене и първото (вечеря - закуска) не трябва да има повече от 12 часа и в тези хранения е хубаво да има протеин :)
Спокойно можеш да хапваш след 17h (аз вечерям в 21:30, а често и към 22:00)

09.09.09
17:23

Здравейтееееееееееееее , чувствам се прекрасно , а е едва втори ден :Р
Явно това си е моята диета :))

Отчета за днес е:

8.00  400гр.кис.мляко + 3с.л.овес.трици
9.30  50гр.кашу
10.30 130гр.пил.пържола + 90гр. домат

12.00 кардио 30мин

13.30 120гр.пил.пържола+270гр.домат
15.00 400г. кис.мляко

19.00 10мин кардио, 8-минутна трен за корем, 10 мин крос

П: 144
М: 34
В: 96
К: 1274

Значително е по-добре от вчера, имам още много за балансиране де , малко в повече са ми въглехидратите , ще трябва да увелича месото ..

И едно въпросче - ако включа интервално тичане вечер , рискувам ли да претренирам или да поизчакам малко?

Дописвам: 21.00 - Кис.мляко 0,1% 400гр

Мнението беше редактирано от manhattan на 09.09.09 17:59.

fire.is.my.nature

09.09.09
19:20

Аз по-скоро бих правила кардиото от 12.00 след тренировката в 19.00 . да е по-интензивно ;)
Или пък 30 -45 мин на гладно обаче .
Не ти трябва интервално още...увеличи си и активността през деня - не да се вманиячаваш , просто дори чистенето е от полза хах :)

Успех ;)

п.с. един съвет - въобще не си мери домати , краставици и всякакви други такива полезни зеленчуци . Те съдържат много фибри ,които са изключително важни за отслабването . Прави си големи салати ( ама не ги подправяй щедро ;) ) , едно че запълват корема и засищат , второ че са много полезни ;)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 09.09.09 19:28.

09.09.09
19:28

Мерси за съветчето, ще те послушам :)) и без това вечер имам много повече енергия отколкото през останалата част на деня , така че ще направя 20 мин на обяд , и вечерта 10 мин кардио , 40 мин трен дупе и крака(които поне първия път не успях да изкарам до края - кръвното ми падна) и  завършвам с 30 мин отново кардио , защото поне днес усетих че след натоварващата ‘’загрявка’’ с упражненията ми е много по-лесно да го правя :}

10.09.09
17:57

Хохо , днес времето беше супеееер ,чувствам се страхотноо и имам много приятна мускулна треска на корема , краката и дупето , направо ми е кеф да се разтягам и да чувствам болката :D

Отчета за днес:

8.00 плодово мляко 300гр
9.30 50гр. кашу
12.00 100гр печена риба

13.30 20 мин кардио

15.00 500гр домат

17.30 колело до 20.45

И това е , сега чакам да мине малко време и ще хапна 100гр пил. месо печено , смятала съм го към крайния резултат:

П: 69
М: 29
В: 78
К: 908

пак се излагам към калории и въглехидрати .. незнам .. явно цял ден трябва да тъпча месо , за да ги докарам като хората

лека вечер ;Р

Мнението беше редактирано от manhattan на 10.09.09 17:58.

Мила

10.09.09
17:58

Не да се тъпчеш с месо,а да увеличиш мазнините

NE

10.09.09
18:09

ти увеличиш ли мазнините и калорийте ти ще станат повече.с толкова малко мазнини ще си загубиш цикъла.на мен не ми идваше 6 месеца защото държах мазнините всеки ден около 30-40гр че после трябваше да напълнея от 49кг на 58кг(170см) че да не ме тъпчат с хормони за да ми дойде.ся ям по 60-80гр мазнини на ден и съм 51кг и нямам проблеми с цикъла макар че съм на диета да достигна старите си килограми.по добре си оправи яденето защото ако изкараш месец-два така и ти ще имаш проблеми.
плодовото мляко от магазина ли е взимано?аз преди си правих от диабетичен сироп( за правене на сокчета) с мляко и ставаше точно като плодовите млека по магазините но без захар :)
физическата ти дейност е доста за тези калории.

10.09.09
18:21

Океекекекеееееееееййй слушам и изпълнявам :))))

Мазнинките ще ги увелича с маслинки (друго не се сещам , а не обичам да си овкусявам нищо с олио .. просто не ми е вкусно) , ама въглехидратите пак си остават доста .. пък незнам какво да изключа за да ги намаля ..

За плодовото мляко - просто днес така се получи - майка ми го беше купила , а нямаше друго , 0,1% беше на някаква измислена фирма ..
Иначе по принцип го ям просто така - само мляко и добавям малко овесени трици и това е :)) Особено на Култура млеката са ми много вкусни - едни гъсти такива като кремче , все едно не ядеш 0,1 , а 2%  :D

DE

10.09.09
18:39

Само с маслини не е достатъчно като че ли. Олио никой в този форум не обича, в това съм убедена ;-)
Ползвай студено пресован зехтин, масло, мазни риби, мазни сирена... яйца. Не всичките в 1 ден де.. като избор просто.

А това, че кисело мляко 0.1% е гъсто не ви ли говори нещо ;-)?! Нещо не особено ласкаво относно съставът му.. Поне аз лично така мисля. Може и да бъркам.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 10.09.09 18:44.

NE

10.09.09
20:47

дам,тия млека с нисък процент са бъкани с нишесте или пък просто животинските им мазнини са 0,1% а растителните са 3% но се води за oбезмаслено мляко..абе качесвтено мляко почти не може да се намери.миналата седмица майка ми си купи обезмаслено прясно мляко 0,1% и на дъното имаше бучка сирене а самото мляко беше с цвят на лимонов сок..толкова мн се ужасих че вече рано сутрин ходя да купувам от бабите рано сутрин домашно прясно мляко :D

То и това мляко от бабите, е не много добра идея защото хигиената при която се продава ей така от някакви бутилки по улиците не е много добра. Все пак говорим за мляко.

11.09.09
12:25

Ох днеска страшен апетит , страшно нещо .. даже никакво кардио не съм направила до сега .. сега дъвча тука някакви 50гр. тиквени семки .. направо дано устискам да не се издъня .. от сутринта ям през час и то не по 1-2 хапки :Д
Довечера отчета ще покаже какво съм свършила .. пък и го броя за нетренировъчен ден , защото така като гледам как е тръгнало .. ще се помъча довечера да направя 20-30 мин на велоергометъра и явно това ще е :(

Въобще не ги харесвам такива инертни дни като днешния ..

Ти си започнала да спортуваш, правиш много кардио (само не знам колелото по какъв терен и с каква скорост го караш), а в същото време поддържаш много ниски калории. Може би заради това днес ти се е отворил такъв апетит. По-добре всеки ден хапвай повече (над 1200-1400ккал), но да нямаш такива дни: )
За междинно ядене, когато много озверея, бъркам извара с яйца + зеленчуци :)

NE

11.09.09
12:38

казано от veronique на 11.09.09, 12:30:

Ти си започнала да спортуваш, правиш много кардио (само не знам колелото по какъв терен и с каква скорост го караш), а в същото време поддържаш много ниски калории. Може би заради това днес ти се е отворил такъв апетит. По-добре всеки ден хапвай повече (над 1200-1400ккал), но да нямаш такива дни: )
За междинно ядене, когато много озверея, бъркам извара с яйца + зеленчуци :)

х2
момиче ОКБ-то ти е 1800к.Опитвай се поне 1600 да ядеш.Аз ям по толкова а съм на твоята височина и съм с 30кг по слаба и пак отслабвам а хем само 5 пъти в седмицата по 20мин кардио правя без да тренирам...

11.09.09
15:52

Отчета за днес:

8.30 400гр кис. мляко
11.0050гр кашу
12.00100гр печена риба
14.0050гр. свинско + 50гр пилешко
15.0050гр тиквено семе + 400 гр кис. мляко
18.00100гр свинско

Ами това е  .. без особена дейност през деня

П: 106
М: 75
В: 62
К: 1423

Още в началото казах че няма да гоня някакви килограми , а мерки, но грубо пресметнах че поне до януари месец , за да стана 65 (далеч от ‘’идеалните’’ ми 55-57) трябва да свалям 3-4 кг месечно .. наистина трябва да сваля тези кг .. знам че НВД е , както се изрази Венци в дневника на Мария Никифорова, не диета , а начин на живот , но в случая аз имам СРОК , и той е НАЙ–КЪСНО до февруари - тогава ще си подавам заявката за роклята .. и някак си не си представям да ми взимат мерки за 65кг , а аз да продължа примерно да отслабвам още 2-3 месеца и след това тя да ми стои като на закачалка .. За това и ям така - ще въртя калориите около 1200-1400 , в допълнение с многото кардио .. Килограмите хич не са малко , аз си надробих попарата , сега аз ще си я сърбам :)
Искам да ви кажа , че от 3 дни от както съм на тази диета , има резултат - не съм се мерила - ще се премеря в неделя , но в огледалото определено ИМА резултат , даже ако продължават в същия дух нещата ще постна и снимчици , за да е съвсем нагледен прореса ми. Но като цяло - поне едно 10-15кг трябва да съм свалила до февруари. Това са 4 месеца и половина.. Малко време за много кг .. Знам , че сега ще скочите да ме убеждавате, че само ще си прецакам организма , но това е положението :(

Пък и да бяха само 10-15кг .. та те са 20 !!! :(

NE

11.09.09
16:04

10-15кг за 4 месеца не са много :) границата на здравословното отслабване е до 4-5кг на месец.тъй че не се тревожи.просто приемай по-малко калории отколкото тялото ти изразходва,прави си кардиото и ще отслабнеш.иначе ако ядеш по 1000к ще изпаднеш рано или късно в застой и ще трябва да намалиш храната или да увеличиш тренировките което е мн кофти.

11.09.09
16:20

ХАХ :)))

Зарадвах се като малко дете хаахха ,,, наистина:)))

Ами в такъв случай се взимам сериозно в ръце , продължавам кардиото и ще ги въртя калориите 1200-1400-1600 ? Мисля че ще е добре и се надявам да няма повече дни като днешния :)

Отворена съм откъм съвети , така че давайте , ако бъркам някаде за вбъдеще

Не падай под 1200 обаче:)
Яж повече зеленчуци, салати със зехтин;
Аз бих приемала по-малко кисело мляко, но повече яйца;
не огладняваш ли - вечеря в 18:00 и закуска чак в 08:30?

11.09.09
16:56

Мммм и аз си мислех за намаляване на киселото мляко  .. за утре не съм си купувала:)
А иначе - от години съм свикнала да не закусвам рано  и да не вечерям след 5-6 .. което се опитвам да поправя. Точно заради това винаги съм имала опустошителен апетит в средата на деня :) Ако забелязвате и в момента .. към 11-12-13-14-15 ям през час и то не по малко .. но и това ще се промени!

11.09.09
20:47

В момента чета дневника на Мария и научавам доооооста неща , за които от незнание съм правила точно погрешното.

И имам едно въпросче - в първите странички из дневника й се дискутираше въпроса за пулса , който трябва да се поддържа по време на кардио упражненията , за да започне топенето на мастните депа, тя също попита какъв точно трябва да бъде , не видях да е отговорено .. или може би съм пропуснала да видя ???

Ще се радвам да ми кажете , поне ако правя нещо да е като хората  :-P

Поддържането на даден пулс при кардио по принцип зависи на какво ниво си. Ако си съвсем начинаеща - 55% от максималния ти пулс. Постепенно се увеличават до 65-75% според степента на напредналост или продължителността на кардио тренировката (логично - по-кратка с по-висок пулс и обратното).
А максималният пулс се изчислява като от 226 (жени) извадиш възрастта си. За мъже е 220 по принцип.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.09.09 20:56.

11.09.09
21:04

Според това какво искаш да постигнеш , нещата стоят по следния начин : 60-70% от максималния пулс изгаряш мазнини, а при 75-85% развиваш сърцето и белите дробове.

12.09.09
07:44

Тоест при мен се получава някаде около 130 , мерси много :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1