Не се изразих правилно - за бицепса може и да е така, но иначе си отслабвам. Щом изтънява вратът, а и прасецът и над коляното - не е от липсата на тренировки, а се топя. Преди се кефех като падат сантиметри, но сега започвам да се плаша. Понеже нито се храня като за сваляне, нито тренирам. И моят кантар ме мери с - 2-3 кг., значи съм под 60. Ей сега на морето ще наваксам с яденето...:lol:
А за изолиращите - ще ми трябват, за да попорасна. Че иначе само сила с тоя начин на трениране, не ме кефи особено. Още повече, че съвсем скоро ще зацикля и там.
Мнението беше редактирано от Инис на 31.08.09 07:44.
А здравейте,
като изключим факта, че не тренирам, храната ми е добра. Тук-там по някой джънк, дори и вечер. Без да прекалявам. Вдругиден пътувам към морето, където сигурно ще прекаля...не вярвам нещо да стане за една седмица, макар да ми е маалко съвестно.
Използвам възможността да понапиша някои мои виждания, чудих се къде да ги напиша и се сетих, че в моя дневник няма да обявя сама себе си за спамър.
казано от Limka на 03.09.09, 03:48:
казано от inis9 на 02.09.09, 21:47:
казано от mitaka101 на 02.09.09, 21:29:
Понякога губенето на мускул при отслабването е търсен и желан ефект.
Особено при дами.Е това винаги ми се е струвало странно...кога го направиха този мускул тия дами (без тренировки), кога започнаха да го горят (с тренировки). Не съм виждала май по улицата да се разхождат момичета, чиято визия би се подобрила със сваляне на мускул - на мазнини, да.
А че е търсен ефект, спор няма. Важното е дрехите да пасват.П.П. Сори за спама, Файърче.
Хм...Инис...и аз не съм виждала твърде много такив амомичета. Но е факт, че при мен би се отразило добре...+ махане на мазно, де...Краката ми са някакъв мазно-мускулест кошмар :) И си е ген, не е от твърде много трениране, т.е. винаги са си били такива, с тренировките това просто се подчерта... :)
казано от fire.is.my.nature на 03.09.09, 14:51:
@Инисче ,ама то не става дума за момичета ,които не тренират :)
1. Файърче, по повод дискусията в твоя дневник - наистина не става въпрос за момичета, които не тренират, макар че това не е толкова важно. Аз се вписвам в графата “някакъв мезоморф” или “мезоморфен някакъв”, тренирам за сила и мм, винаги съм спортувала що-годе редовно разни неща и никъде по себе си нямам излишък от мускули. Струва ми се, че е адски трудно, да не кажа невъзможно, да направиш обемни мускули с розови гири и хиляда повторения, които на всичко отгоре да искаш да свалиш. Просто не го вярвам.
2. Лим, точно за теб се сетих като писах онзи пост - на снимките изобщо не изглежда както ти описваш, но дори и да е вярно, ти имаш доста добър стаж и тренираш тежко - това си е предпоставка за мускулен растеж все пак. И мисля, че по твоята фигура просто няма какво да се подобрява.
03.09.09
18:32
Ей няма проблем и в моя дневник да ми отговориш , не е спам ;) ( тъкмо си викам да погледна ли на Инис дневника хехех )
Аз малко не разбрах за мен ли ставаше дума или за момичетата като цяло ,защото аз не съм тренирала само с розови гири и е малко неуместно ;)
:)
п.с. иначе съм съгласна с теб до някъде - една приятелка й се броят ребрата ,като анорексия е и прави само кардио ,за топене на мазнини вика :lol: ама идеали всякакви - хора всякакви . Ключа е в различията винаги .
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 03.09.09 18:34.
казано от fire.is.my.nature на 03.09.09, 18:32:
Ей няма проблем и в моя дневник да ми отговориш , не е спам ;) ( тъкмо си викам да погледна ли на Инис дневника хехех )
Аз малко не разбрах за мен ли ставаше дума или за момичетата като цяло ,защото аз не съм тренирала само с розови гири и е малко неуместно ;)
:)
Не за теб, говорех по принцип. Без да имам някой конкретно предвид. Плюс това не прочетох никъде, че ти искаш да сваляш мускули. Беше коментар по повод поста на Митака и това, че правотата не може му се оспори. За жалост. Предполагам, че и дневникът на Мария ме подбутна в тая посока. Пак за жалост.
А здравейте,
ол инклузивът ми се отрази с нарстване на мерки и ...апетит. Цяла седмица съм хапвала какво ли не, много торти, палачинки и пр., особено на обяд и вечер. По мои сметки съм била през цялото време на 3000 + ккал. В резултат моят кантар отчита +2 кг (макар че на него не може да се вярва), а снтиметърът - +1 см на талия, корем, ханш и бедро.
Ако кажа, че не съм го очаквала, ще излъжа. Очаквах повече даже в сантиметрите, така че съм доволна. Мисля, че за 2 седмици ще се върна на старите мерки, дори и без тренировки. Както може да се очаква, от днес влизам във въглехидратна рестрикция.
Толкова сладки неща не си спомням да съм изяла за една година назад :lol:
Жалкото е, че май нямаше полза от почивката ми от тренировки. Тъй като пътувахме с кола, дясното рамо постоянно напомняше, че е там, докато шофирах. Задържа ли ръката на волана повече от 1-2 минути, започва да ме боли. Същата работа и с лактите. Налага се да ги сгъвам и разгъвам на 2-3 минути, иначе ме болят. Ами жалко.
И все пак още не съм си взела глюказамин. Сега ще си взема и ще видим. Утре ще се обадя на тренера да видя какво е положението с тренировките и така, отначало.
Ето и една обезглавена снимка от преди 3 дни.
Добре дошла отново :) Явно добре си си прекарала и на снимката изглеждаш в перфектна форма (както винаги ;) ), жалко само за ставите, дано след глюкозамина да се пооправят :(
Мнението беше редактирано от Lenks на 14.09.09 13:52.
14.09.09
14:19
Много си спортна и готина !!
казано от fire.is.my.nature на 14.09.09, 14:19:
Много си спортна и готина !!
х2
14.09.09
15:01
в перфектна форма си!браво!!!! :-P
Добре заварил! :P
Ленкс, момичета, мерси за комплиментите!
Тия стави...ми ще ги мъча някак или те мен ще ме мъчат. Пфу, все едно съм на 100 години, а не на...на колкото съм там :lol:
Храна:
14,00 - 1 бисквитка - от Русия са, не можах да не ги пробвам; 1 домат;
19,00 - 1 наденичка, 3 яйца с масло, 1 пипер, 1 домат, 20 гр. сирене, 20 гр. зелен боб на салата.
Толкова. Ако ми се отвори апетит, ще хапна 1 домат, но не ми се вярва.
Водата ще я докарам до 3 л.
Няма шега, няма майтап. След такова невиждано плюскане идва ред на вкарването в релси.
казано от inis9 на 14.09.09, 13:40:
...
Ето и една обезглавена снимка от преди 3 дни.
Ехе, екстра си - май целта оттук нататък трябва да е “да поддържам форма” :-P
Между другото ми се струва, че крачетата малко са се поналяли в сравнение със зимата и сега изглеждат по-добре :)
Супер са ти краката! Поздравления- ей такива искам и аз - особено в горната част на бедрата!Поздравления!
Определено тези 2 см са ти трябвали. Перфектна си...Не се оливай с диетата че ще станеш много слаба. Всъщност май не ти трябва диета, а просто свястна храна без джънк
15.09.09
13:22
Присъединявам се към останалите - изглеждаш много добре, не мисля, че увеличаването на сантиметрите са ти се отразили зле. Бързо ще си ги върнеш (и за по-малко от 2 седмици дори). По-притеснителното са лактите и болките - дано се възстановиш и не ти пречат на тренировките. Много време те мъчат.
Успех ;)
Здравейте и днес,
Момичета, благодаря за милите думи.
Миши, имаш око-рентген - същото си мислех и аз. Наистина имам напредък в краката. Сега четирибуквието и коремът излизат на преден план.
За вчера мога да добавя 1 наденичка и 1 домат в 4-ри сутринта. Тогава си легнах.
Да ви споделя нещо странично - косата ми НЕ цъфти. Обикновено и взимам връхчета на 1-2 месеца и за това време тя е успяла и да върже даже. По тази причина все я държах по-къса. Поледните месеци не е цъфнала нито веднъж. И расте бързо. Така че я пускам да расте, да видим.
Храна - щях да я карам режимно, но сутринта изядох една торта. Не по желание, а по задължение и за да не обидя домакинята. И тъй:
1. 11,00 - 1 парче бисквитена торта;
2. 17,30 - 1 наденичка, 100 гр. пиле на грил, 40 гр. сирене, 20 гр. кашкавал, няколко маслини, 1 домат;
Вечеря - следва, но ще бъде като обяда:
3. 1 наденичка, 100 гр. пиле на грил, 20 гр. сирене, 20 гр. кашкавал, няколко маслини, 1 домат.
ЕДИТ в 21,15 - 100 гр. пиле на грил, 20 гр. сирене, 10 гр. кашкавал, 5 маслини, 1 доматче, 1 чушка, 20 гр. салата зелен боб.
Водата, разбира се, ще бъде поне 3 л.
Утре пак на работа...първи ден след отпуск. Бррр.
Мнението беше редактирано от Инис на 15.09.09 19:31.
Добър вечер,
добре, че успях да ям днес...нали бях в отпуск до вчера и днес иначе подреденото ми бюро трудно се виждаше от пластове документи. Ще ми се наложи да се форсирам няколко дни. На всичко отгоре си тръгнах по-късно и закъснях за танците с 40 минути, понеже из София не може да се шофира по това време. Но после ми се оправи настроението.
Много съм доволна иначе, тъй като бях на репетиция. Утре сме на участие вечерта - нали е ден на София. Както не съм тренирала маса време и си хапвах здраво досега, нямах умора. Кеф страшен.
Храна:
08,00 - 30 гр. овес, 150 мл. прясно мляко;
14,00 - 160 гр. пилешка пържола от филе, 1 домат, 100 гр. извара, 10 гр. сирене, 20 гр. кашкавал, а за десерт - микс от 1 праскова, 100 гр. сметана и 100 гр. кисело мляко 2 %;
18,40 - 21,10 - танци
22,30 - 200 гр. пиле на грил, 1 домат, 7-8 маслини, 10 гр. сирене, 20 гр. кашкавал.
Б: 126,0 М: 55,2 В: 78,2 Общо ккал: 1330
Абе добре е. Като се има предвид откога не съм изчислявала калории, храната е добре. Мазнините са маалко кът. Въглехидратите са много - прасковата и овесът имат вина. Но не мога да си представя по-различно меню - без сирене, мляко, кашкавал не мога; овеса го обичам много с мед и мляко...е, от прасковата мога да се лиша.
Вода - ок. 4 л, мисля да ги докарам до 5.
Толкова засега.
Добър вечер,
днес-3 часа висене, 30 мин. танци, разпокъсано във времето от 17,30 до 21,00. Беше адски забавно това участие. Естествено, много сме добри :)
Храна:
08,00 - 50 гр. овес, 150 мл. прясно мляко;
12,30 - 100 гр. саздърма, 100 гр. извара, 1 домат, 20 гр. кашкавал, 100 гр. сметана, 1 праскова;
22,30 - 1 наденичка, 50 гр. свинско, 1 домат, 1/2 краставица, 4 големи маслини, 1 лъжица сметана, 50 гр. котидж, 20 гр. рикота...и две хапки пангасиус за проба.
вода - ок. 4 л.
Не ми се смятат толкова разнородни храни. Вероятно ккал са като вчера, може би малко повече. Мазнините са повече със сигурност.
Ммм, утре съм на тренировка сутринта. Сряда и петък. Не съобразих, че същите тия дни съм и на танци вечерта. При първа възможност ще ги изместя в други дни тренировките. И още една ще правя сама в събота/неделя. Както преди, в моите тренировки ще наблягам на това, което не правя през седмицата - вероятно повече изолиращи ще има. И кардио.
Много ми се тренира, чакам да стане утре. Лошото е, че ще започна с по-малки тежести заради паузата, а направо нямам търпение да поставям рекорди :lol:
Ами лека засега.
Мнението беше редактирано от Инис на 17.09.09 20:21.
Добро утро,
излагацията с тренировката е пълна. Адски недоволна съм от себе си, освен това съм и ядосана. От почивката - никаква полза. В момента, в който качих щангата на раменете, всички стари болежки се обадиха, все едно не съм почивала. Уморих се много, пулсът ми беше сигурно 1000. На всичко отгоре си легнах в 2,30 ч., закъснях за тренировката и си забравих ръкавиците. Сега и дланите ме болят. Мускулната треска ми е в кърпа вързана.
Тренировка:
1. Скрипец надхват 4 х 5 - 42, 42, 40, 40 кг.;
2. Клек 4 х 5 - 60, 50, 50, 50 кг. - няма техника като моята. Бях толкова зле, толкова зле...по едно време се зачудих какво изобщо правя, че никак не приличаше на клек :lol:;
3. Дървар 3 х 5 - 30 кг. - и тук ми беше зле техниката и по тази причина - трудно;
4. Напади 3 х 5 - 40, 40, 35 кг. - много нанагорно ми дойде и техниката ми беше зле;
5. Ренегатско 3 х 5 - 15, 12,5; 12,5 кг. - само тук съм добре;
6. Лицеви (трицепсови) опори 3 х 5 - зорлем ги изкарах, аз и не съм правила за трицепс и ми е по-трудно. Пък тренерът се чуди как така правя кофички, а тия лицеви са ми трудни.
Кофти. Освен че ме боли дясното рамо (и изобщо раменние пояс), ме боли и десният лакът, китките, ...и не знам какво още...
Хубавото е, че с този треньор правим повече серии на някои упражнения, а и повече упражнения - така ми се вижда от тази първа тренировка. И е по-интензивна в рамките на 1 час. Пък аз обичам на макс.
Мнението беше редактирано от Инис на 14.01.10 22:16.
Здравейте пак,
вечрта - танци. Както бях уморена през деня, пък и ядосана и затрупана с работа, сега съм още по-уморена. Подскачах 2 и 1/2 часа и сега съм доволна, че повече нищо нямам за правене. Само трябва да хапна нещо. И по повода
Храна:
1. 08,00 - 50 гр. овес, 1/2 лъжица мед, 150 мл. прясно мляко;
тренировка - по-горе
2. 12,00 - 1 праскова;
3. 13,00 - пилешка пържола от бут (120 гр.), 10 гр. сирене, 20 гр. извара, 1 домат, 100 гр. зеле, 200 гр. кисело мляко;
4. 17,00 - 1 наденичка, 100 гр. свинско, 1 домат, 50гр. котидж, 20 гр. кашкавал, 2 маслини и 2-3 лъжички рикота;
Вечеря - следва, но ще бъде пангасиус, домат, краставица и сирене.
ЕДИТ 23,15: Ммм, вечерята беше: 50 гр. пангасиус, 200 гр. пиле, 1 домат, 1/3 краставица, 20 гр. сирене, 50 гр. извара с киселец.
Протеин колкото искаш.
Вода - над 5 л.
Леко завишавам калориите, но днес просто ми трябват с тия две тренировки. Да не говорим колко съм гладна. Няма и да смятам калориите и днес. Е, нещо положително - апетитът ми е на шест :lol:
Спирам да се оплаквам от стави и кокали. Направо ми омръзна да пиша едно и също. Каквото - такова. Който го е страх, да не ходи в гората.
Мнението беше редактирано от Инис на 18.09.09 20:09.
Опа, я да се разпиша, преди да сте ме отписали...
Мори ме невиждана мускулна треска почти навсякъде. Днес е по-добре от вчера, но все е още е доста.
Храна вчера се развали непланувано. Днес е по-добре - всичко в норми + 1 бира към 15,00 ч.
13,40 - 1 наденичка, 100 гр. свинско, 1 домат, 50 гр. котидж, 50 гр. рикота, 3 маслини, 50 гр. сметана, 20 гр. кашкавал;
15,00 - 200 гр. миш-маш, 2 хапки препечен хляб, 1 бира;
Вечеря - следва, но ще бъде като обяда. Е, без толкова сметани и т.н. Ще си я едитна.
ЕДИТ 20,15 - 1 наденичка, 100 гр. свинско, 50 гр. котидж, 20 гр. рикота, 1 домат, 3 маслини, 50 гр. зелен боб салата.
Раменете...
Мнението беше редактирано от Инис на 20.09.09 17:08.
Храна:
13,30 - 50 гр. овес с мед, 100 мл. мляко, 1 тънко парче торта;
18,40 - 1 наденичка, 100 гр. свинско, 20 гр. кашкавал, 20 гр. свинско, 3 маслини; 100 гр. сметана;
22,30 - 250 гр. мусака от патладжани и тиквички.
ЕДИТ: 00,00 - още 150 гр. мусака... :red:
То това не е мусака в същинския и вид - нищо пържено, с домати, извара, сирене, кашкавал, краве масло и заливка. Патладжанът не е вкусен без запържване, но щеше да е голяма играчка...Ще имам да ям доста време от нея, стана огромна.
Водата - ок. 2 л. Ще наваксам с още преди лягане.
Мнението беше редактирано от Инис на 21.09.09 21:41.
Добър ден,
пораженията от едноседмичния ол-инклузив 3000+ калории и тъпкането с каквото ми попадне, са ликвидирани в рамките на възможното. Като наследство от него и липсата на тренировки за около 1 месец отчитам +1 см на бедрата (52 см - ляво и 52,5 см - дясно) и - 1см на бицепс (25 см - отпуснат, 29 см. - стегнат). И прасеца е - 1 см. (35 см.) - на него пък какво му стана, не знам. Даже не го тренирам...
Всичко друго е както си беше, вкл. и проклетата талия, която пак се върна на 72 см. (беше станала 73). Тъй че продължавам докъдето бях стигнала. Не зная дали ще успея да коригирам мерките и по-натам, тъй като това ще изисква много стриктна диета, предвид ниския ми процент мазнини. А вече не съм така амбицирана, особено като схванах, че талията трудно ще помръдне, не си струва усилията май, а ми се и тренира здраво...поживем, увидем.
Мерките са от тази сутрин. Естествено, ще видим и калиперът какво ще покаже.
ЕДИТ 23,20
Храна:
14,30 - 1 парче торта,100 гр. мусака, 50 гр. овес с мед и 50 мл. мляко;
19,30 - 200 гр. мусака, 100 гр. свинско, 1/2 наденичка, 2 маслини, 20 гр. сирене;
23,00 - 200 гр. мусака, 20 гр. сирене.
Абе няма спасение от мусаката - ще ме преследва, докато не свърши. Е затова не обичам да готвя, все става по много (да си заслужава усилието) и после маса време го ям...:P
Вода: ок. 2,5 л.
Мнението беше редактирано от Инис на 22.09.09 20:17.
Уфф, добър вечер.
Храната е ад. Не можах до хладилника да стигна днес в работата - към 14,00 ч. на бегом извадих едно пакетче извара и мушнах 2 лъжички. То не е една беля, едва ги преглътнах, задавих се, майтап. Имам толкова работа - все още от отпуската + от 2-та почивни дни + всеки ден се трупа още...Че ние почивахме, но другите хора са си на работа...Кошмарът ще продължи поне още няколко дни, надявам се с храната поне да е по-добре. Още от сутринта станах разногледа, бях адски гладна след тренировката и като ме блъсна една глава, още ме боли. Тръгнах си час по-късно от работа, ядосана, гладна и нервна, и отидох на танци. Изненадааа - танци няма, но има събрание. Бях забравила за него. И аз като влязох веднъж в залата, нямаше как и да си тръгна. Та там 2 часа си отвисях. И ядох чак на вечеря.
Да не се отплесвам, че почти забравих за какво сме се събрали :lol:
Храна:
06,30 - 50 гр. овес с мед, 50 мл. прясно мляко;
тренировка
14,00 - 2 чаени лъжички извара;
21,30 - 200 гр. от мусаката, 20 гр. сирене, 50 гр. риба тон в растително масло, 20 гр. извара с киселец.
Откъм храна ще е това.
Водата обаче е бетон - 5 л., а може би и повече.
Тренировка:
1. Скрипец надхват 3 х 5 с 40, 40, 42 кг.;
2. Трицепсови лицеви опори 3 х 5 - не ми беше по-лесно от предишната тренировка;
3. Тяга 3 х 5, 5, 6 със 70 кг. - тренерът не ме товари още. Първите две серии с надхват, последната- със смесен, затова направих още едно повторение. Няма място за сравнение - със смесен хват още да си вдигам в залата. Тягата ми е що-годе добра като техника, ако беше и клекът така...;
4. Коремни преси от моите, любимите, с китките върху коленете - 3 х 15, 12, 15 - така горе - долу бяха. Адски са ми трудни, постоянно отлепям стъпалата от пода или пък не мога мина съвсем с китката линията на коленете;
5. Странично извиване от стоеж със щанга 3 х 5 с 25 кг. И раменете ми отказаха, когато след третата серия се опитах да вдигна щангата от раменете, за да я оставя на стойката - просто не можах да я вдигна. Ще се отказвам от тия рамене чрез държавен вестник;
6. Фейс пул 3 х 5 с 15 кг. - за пръв път го правя, естествено 15 кг. нищо не са и ми бяха леки. Но, както благоволи да ме успокои тренерът, при фейс пула не се гонят килограми;
7. Стълби 3 х 5 слизания и изкачвания с гири (по моя преценка 2, 5 кг. едната (ЕДИТ: Грешна преценка - 5 и нещо кг. са!)), на изкачване - през стъпало. Не се прескачали така стъпала като мене, а по-широко, като за напад. И ми се взе здравето. Аз това тичане и кардио съм го забравила какво беше. А и с моите 1,5-2 кутии на ден...ц-ц
Еми, така с мене днес. Сега ще поразгледам тук-там и се гмурвам.
Мнението беше редактирано от Инис на 09.10.09 06:32.
Ахой,
вчера беше тежък и дълъг работен ден. Пак не ядох нищо цял ден. За компенсация вечерта бях в една кръчма само с народна музика. Няма прави хора и бели рози - само за ценители и си поиграхме добре. Изпих и само 100 гр. Бургас 63, понеже бях с колата. Тя винаги ме пази да не пия. Но и по-добре, защото си легнах по никое време, а на сутринта бях на тренировка. Ако се бях отпуснала, не ми се мисли днешния тежък ден как щях да го изкарам.
И тъй, храна за 24.09.
08,00 - 50 гр. овес с мед и вода;
19,00 - 1 парче лионска наденица;
И после - 100 гр. ракия, 1,5 л. мин. вода, салата домат с орехи и сирене - но не я изядох цялата...ммм и 3 кафета. Когато пия, не ям.
Е, кафета и през деня пих три - четири. Вода за деня - ок. 5 л.
Прибрах се и опустоших 1/2 лионска наденица, 20 гр. сирене и 30 гр. питка. Не знам как се спрях да не се натъпча с целия хладилник.
25.09.
Имах около 3 часа сън, но станах бързо, иначе щях да си проспа тренировката. Мисля, че днес ми е трети пореден ден, в който не ям през деня. Закуската не я броя, защото тя не ме и засища - с нея предотвратявам евентуален глад за сладко. Между другото в колата си возя шоколад, бисквити, но и през ум не ми минава да ги ям.
Днес тренировка + танци. Танците бяха на ниво, тренировката...и тя не беше чак толкова зле. Като се има предвид, че съм на 1 ден, даже съм доволна. А се чудя защо миналата седмица нямах грам издържливост.
Храна:
06,10 - 60-80 гр. овес с мед и вода;
тренировка
18,00 - 1 лионска наденица, 1 яйце;
танци
21,30 - 200 гр. мусака (тя била вкусна, да не повярваш), 1/2 лионска наденица, 1 яйце, 20 гр. сирене.
Вода - над 5 л.
Тренировка:
Всичко 3 х 5
1. Пуш пул - 37 кг.;
2. Скрипец надхват - 45; 42; 42 кг.;
3. Напади - 40 кг.;
4. Едно упражнение, чието име не зная, но се изпълнява така: облягаш се на стената, долепяш плътно гърба и кръста и плъзгаш ръцете нагоре и надолу по стената. Това и в първата тренировка го правих. Днес успях да вдигна ръцете малко по-нагоре;
5. Ренегатско - 15; 12,5; 12,5 кг. - тренерът не ми харесва нещо техниката, извъртам леко таза на моменти. Затова ме и държи на тия кг.;
6. Клек - 3 х 5; 5; 4 с 50; 50; 45 кг. - техниката ми беше супер, но бях явно и уморена вече и на последната серия започнах да се изгърбвам. И затова тренерът ме спря преди последното повторение. Ще ми трябва още време да вляза в час. Не съм и предполагала, че 1 месец без силови ще ме върне в 1-ви клас.
Май това беше всичко. Странно, но наистина забравям какви упражненя съм правила. Не и килограмите, обаче.
Мерихме мазнини днес. 11,6 % подкожни мазнини, 53 кг. активно тегло, 7 кг. мас, тегло 60 кг.
Всъщност 60,7 кг. с дрехите, обувките и закуската.
Последният път беше 11,2%. Нищо разлика, този един месец почивка, съчетана с едноседмично здраво ядене ми е донесъл 400 гр. мас. Ще я сборя. И ще опитам да стигна до 10%. Гънка на корема - 7 мм, на бедро - 11,5 мм. За сравнение трицепсът ми е на 5 мм., искам навсякъде да е така.
Тренерът рече, че ще наблегнем на тягата, понеже на клека ми изпуска кръстът първо. Нямам против, поне от нея не ме болят раменете и лактите :lol:
Малко длъжко стана, но нищо.
Мнението беше редактирано от Инис на 14.01.10 22:14.
Добра стига,
Храна:
12,30 - 4 бисквити;
17,30 - 2 парчета свински дроб, 5-6 малки зелеви сърмички, 200 гр. мусака, 1 домат, 20 гр. катък, 4-5 маслини, 2-3 картофчета;
22,00 - 2 парчета свински дроб, 3 малки зелеви сърмички, 200 гр. мусака, 1 домат, 20 гр. котидж, 3 маслини, 50 гр. рикота...и 1 малка хапка торта - за проба само.
Не мога да смятам такава разнородна храна. Ама не е много.
Вода - ок. 3,5 л.
Здравейте,
днес е един хубав неделен ден. Поспах си добре, хапнах един овес с мед и мляко, че и 1 парченце торта, пийнах 1 кафеварка кафе и бодро, бодро се отнесох до фитнеса. Само че колата ми е на ремонт и затова се наложи да посетя друга зала, която отдавна се канех да пробвам. Допадна ми, понеже е голяма, нямаше много хора, музиката е готина и покрай стойката за клек има доста пространство. Само дето няма портален скрипец, учудих се малко. Тъй като гледам, пак ще ходя там, понеже е и на 2 мин. пеша от вкъщи. И е нова. Обаче беше топличко вътре.
Тренировка - утрепия:
1. Куфар-клека на Миши за проба - 2 х 6 с 15 кг. Обаче много ми натяга крака от страната на дъмбела и реших да не правя повече серии, понеже ме чакаха
2. Напади - 4 х 6 с 40 кг. Доволна бях много, понеже досега съм ги правила предимно в схема 3 х 5. Нямах никакъв проблем с тях, но здраво ме умориха;
3. Ренегатско - 3 х 5 с 15 кг.;
4. Сумо тяга 2 х 6, 5 с 50, 60 кг и обикновена тяга 2 х 6, 5 със 60 кг. Никога не съм опитвала сумо тяга. За жалост нападите ми взеха здравето, а и съкращавах много почивките, така че сумото го усетих много натоварващо и ми се разтрепериха краката на 2-рата серия. Така че реших да не рискувам и направих още 2 серии класическа тяга със смесен хват, че и хватът започна да изпуска. Въпреки това съм много доволна;
5. Лежанка - 1 х 10 с 20 кг., 2 х 6 с 30кг. - по една серия с широк и тесен хват. Рамото ме сряза още на загряващата серия, затова нито качих кг., нито правих повече серии;
6. Избутване на дъбел, напречно на лежанката - 3 х 5 с 12,5; 11; 11 кг. Рамото ме приболяваше и нямах грам сила, направо ми се взе здравето. А коремът стана на сол;
7. Бицепсово с дъмбели - 3 х 6 с 8, 9, 8 кг. Да разбере бицепсът какво го чака, ако не порасне още малко.
Водата само по време на тренировката е 2,5 л.
Времетраене - 1 час.
Резултат - страхотна умора, леко ми се мержделееше пред очите след тренировката. Надявам се да съм натоварила добре дупето. Пък и не само него. Утре ще докладвам.
Храната после ще добавя.
Мнението беше редактирано от Инис на 14.01.10 22:16.
казано от inis9 на 27.09.09, 15:55:
...
Тренировка - утрепия:1. Куфар-клека на Миши за проба - 2 х 6 с 15 кг. Обаче много ми натяга крака от страната на дъмбела и реших да не правя повече серии, понеже ме чакаха
...
Ахъм, не че е толкова тежък този клек ама поне на мен това ми е гадното, че дупето и краката искат да клекнат още надолу, но пък глезените не могат да се сгънат повече
Това с рамото е много лошо - що така става - не е ли по-добре да преустанових всякакви упражнения при които усещаш болка за известно време - при всички положения ще намериш алтернативи дето ти щадят раменете :) Между другото откакто взех да правя напади с лоста и аз на два-три пъти усещам болка в рамото след трен. - но при мен е само в дясното - мускулна болка е, но не е мускулна треска ами по-скоро като разтегнати или скъсани влакна, и то се усеща само при определена позиция на ръката ...
Храна за днес:
13,00 - 50 гр. овес с мед и прясно мляко 3,2%, 1 тъничко парче торта - направо 2 хапки си бяха;
тренировка
20,00 - 200 гр. мусака от онази, която не ще да свършва, 1 парче свински дроб, 3 малки зелеви сърмички, няколко гъбки, 5 маслини, 20 гр. котидж, 50 гр. катък, 1 домат, 1 корнишонче и 2 глътки прясно мляко.
ЕДИТ 22,00 - 50 гр. рикота, 1 корнишонче.
глюкозамин, рибено масло
Вода - над 5 л.
Миши,
Ами аз обърнах внимание за клякането и се старах макс. ниско да клякам, получава ми се горе-долу. С практиката трябва да успееш и още по-надолу, мисля си аз. За загрявка с малки кг. ми се стори супер преди сериозно натоварване, ще го използвам. Но с 15 кг. не може да се усети май истинската му стойност, предполагам, че с 30 кг. ще голямо предизвикателство..:) Особено за нуждата от добър баланс и контрол.
Раменете: Отначало и при мен беше така - усещах при нападите от лоста тази болка. Аз не разбрах каква е, но една военна преса ме довърши и оттогава болката стана постоянна, съчетана със слабост в раменете, особено дясното. Откакто поднових тренировките съумявах да се опазя от остра болка, но днешната тренировка ми я донесе пак. Няма оправия май, сега започнах да пия глюкозамин, а и ще гледам и рибеното масло редовно да пия. И още нещо ще си взема другата седмица и ще се надявам с времето да отшуми.
Може би не е лошо и ти да включиш в менюто си такива неща превантивно.
Мнението беше редактирано от Инис на 27.09.09 20:47.
Здравейте,
последните 2 дни бях ангажирана със служебни дела - вечери и пътувания. Държах се прилично с храната, но....онзи ден хапнах тайландска кухня за вечеря и нямаше как да пропусна десерта :lol: Бяло вино с вечерята и вчера и онзи ден по 2 чаши, нямаше как, малко ми беше даже...Нямам време да спя по много, тъй като се прибирам към 00,00 ч. и сутринта излизам рано. Цялата седмица ще я карам така.
Днес поспах 4-ри часа и сутринта отидох на тренировка. Много е лошо като си уморен...
тренировка
Всичко 3 х 5
1. Пуш пул с 37 кг.;
2. Напади с 45 кг. Отначало тренерът искаше да сложим 42,5. Но аз като казах, че в неделя съм правила 4 х 6 с 40 кг., и той “Ооо, така ли? 45 тогава днес!” Ми направих си ги. Не усетих някаква голяма разлика;
3. Ренегадско с 15 кг.;
4. Онова упр. с прилепналия на стената гръб, чието име трябва да потърся;
5. Дървар с 30 кг. - малко в повече ми дойде, хич не го обичам;
6. Скрiпец 3 х 5, 5, 4 с 45; 42; 42 кг. Бях пред отказ и тренерът ме спря от последното повторение.
Довечера съм на танци - добре, че за днес няма служебни вечери. Има утре, но утре не ми е проблем. Ако беше днес, щях да се ядосвам, че не мога да отида на танци...
Храната после. Че засега съм на един овес от сутринта и 20 гр. кашкавал на обяд. Няма какво да се описва толкова.
Мнението беше редактирано от Инис на 04.10.09 19:33.
Добро утро,
храната вчера пак не е за описване. Освен овеса с мед и мляко сутринта, по обяд хапнах 20 гр. кашкавал, а следобяд - 20 гр. сирене, 20 гр. кашкавал, 20 гр. филаделфия и 100 мл. прясно мляко. Вечерта служебно - няколко различни хапки от шведската маса, наистина няколко, и то малки. Е, придружени с 2 чаши бяло вино. Последните 4-5 дни калориите ми не превишават 1000, всъщност са под тях. И днес не започвам по-добре...Направо се чудя как имам сили да тренирам, като се има предвид, че не си и доспивам. Пример - днес. Легнах си в 3 сутринта и станах в 6,30.
тренировка
1. Тяга 3 х 5, 5 , 4 - 75 кг. Тренерът ме спря от последното повторение, понеже съм се уморила. Аз съм доволна, че на тоя фон въобще я направих. Обаче ми тежеше. Не успях да направя пълна серия с надхват - след третото повторение още на първата серия минах на смесен;
2. Трицепсови лицеви опори - 3 х 5;
3. Дървар 3 х 5 - 32 кг. Хич не ми е по сърце, мъча се на него;
4. Онова упражнение, чието име не знам;
5. Скрипец надхват - 4 х 5, 5, 5, 4 с 45; 42; 40; 40; 37 кг;
6. Добро утро - 4 х 5 с 30; 35; 35; 35 кг.
Уф, ами това е. Храна засега няма, но довечера ще напиша каквото съм успяла да сгъна. Хубавото е, че маратонът почти приключи и от другата седмица ще вляза в ритъм.
Мнението беше редактирано от Инис на 02.10.09 06:42.
След тренировката направо заспивах и ми беше едно пееетъчно... поприключих със служебните ангажименти и ...тъй. Макар че тези мероприятия съвсем не са толкова лоши, но са много време- и енергоразходващи.
Храна:
13,00 - 1 дюнер ц-ц - нямах нито възможност, нито желание за друга храна. Щях да остана гладна целия ден, затова предпочетох да го изям;
22,30 - 1 1/2 наденица, 1 свинска пържола, 20 гр. котидж, 50 гр. рикота, 1 домат, 4 маслини.
Вода - ок. 4 л. Докато заспя (което ще се случи съвсем скоро), ще изпия поне още половин.
Много кофти с храната. И ми беше доста напрегнато цялата седмица. Пък и предишната. Пък и тази преди нея.
Да видим какво ще стане на тренировката в неделя.
Лека.
П.П. Установих, че по някаква причина не съм вече 173 см. Новата ми височина е 171 см. Ще я едитвам където мога.
Мнението беше редактирано от Инис на 02.10.09 20:03.
казано от inis9 на 02.10.09, 19:42:
П.П. Установих, че по някаква причина не съм вече 173 см. Новата ми височина е 171 см. Ще я едитвам където мога.
Предполагам знаеш, че височината варира в началото на деня и вечер - след цял ден ходене насам-натам под действието на атмосферното налягане прешлените се ‘послягват’ и намаляваш... Пробвай да се премериш няколко дни рано сутрин, по едно и също време преди да решиш, че си се смалила :)
П.П. И аз съм се мерила между 163 и 166 см ...
Мнението беше редактирано от Limka на 03.10.09 05:41.
03.10.09
08:18
Поли, ако си се мерила в залата - мен там ме изкарва 172, пък аз винаги съм знаела, че съм 175. Или пък ми се е искало да съм 175 хихих
03.10.09
20:48
Аз пък искам да съм по ниска. 171 съм, ама испанците ме имат за висока, а за латиноамериканците съм направо гигант.
03.10.09
22:10
Е испанските мъже да не са по 1,60 бе ! ? ! :lol: Не си струва заради тях да се смаляваш :)
Хубаво е да си висок !
Ехо, здравейте,
ами мерих се няколко пъти сутрин, Лим. И затова трябва да е вярно. В залата, Венци, но и не само там, и сантиметърът е категоричен, че съм 171 см.
А съм сигурна, че преди няколко години бях 173. Може и от дисковата херния да е нещо, пък и тепърва ще се смалявам още май :lol: Ама хайде сега, два санитиметра ще ги преживея хихи.
Днес беше добър ден, но зле по отношение на яденето.
12,00 - малка пица с типов блат;
От 20,00 нататък изядох 2-3 палачинки, кекс, руло, баница и пр. неща. Но не толкова много. Имахме събиране от танците и всеки беше донесъл по нещо, предимно домашно правени неща. Е, как да устоиш?! И изпих 500 мл. червено вино.
Танцувахме цялата вечер, която за мен приключи в 2 сутринта, понеже реших, че ми се спи и съм уморена. Днес пак станах рано. Надявам се утре да съм свежа за тренировката, понеже съм я замислила тежка.
Водата ми е малко - ок. 2 л.
Лека.
А добър вечер,
предвид това, че станах в 15,00 часа, досега съм хапнала само веднъж.
15,30 - 2 наденички, 1 домат, 30 гр. катък.
Вечерята следва, ще я едитна. Ще бъде подобна.
ЕДИТ 22,00 - 50 гр. извара с 1 лъжичка лютеница и 2 яйца на тефлона, 1/2 наденица, 30 гр. катък, 20 гр. кашкавал, 2 маслини.
Вода - ок. 4 л.
Тренировката ме изкефи максимално!
Тренировка:
1. Военна преса 5 х 6, 5, 4, 5, 5 с 20, 30, 30, 25, 25 кг. - като изключим факта, че дясното рамо го усещам с по-малко сила и много бързо се уморява. Но не ме болеше! Затова направих 2 серии с 30 кг, като на втората бях пред отказ и затова не направих пето повторение. Следващият път и това ще стане, надявам се. Ентусиазирах се много от военната преса, ако имам късмет, болката в раменете ще остане в историята;
2. Клек 4 х 6 с 50, 55, 50, 55 кг. - мноого съм добра. Първоначалните ми намерения бяха за 4-ри серии с 50 кг, но добре, че сложих повече! За пръв път правя клек в различна от 3 х 5 схема и съм много доволна от себе си. Следващия път ще бъдат поне 3 серии с 55 кг., щом ги сложих в последната серия днес, значи ще успея;
3. Ренегатско 3 х 5 с 15 кг.;
4. Напади 4 х 6 с 40 кг. - бяха ми по-лесни от миналата седмица, направо не повярвах, че ги направих с такава лекота, предвид клека, който ме умори порядъчно. Следващия път ще кача поне на първата серия. Но в тази зала, в която започнах да ходя сега, най-малките дискове са 2,5 кг, така че ще мина направо на 45 кг.;
5. Добро утро 4 х 6 с 35 кг. - уморително си беше, досега не съм го правила и него в схема 4 х 6. Нямах обаче никакъв проблем. Следващия път ще го правя с 40 кг.;
6. Избутване на дъмбел, напречно на лежанката или т.нар. “лежанка на Милко” - 3 х 5 с 12,5; 11; 11 кг. - исках и него в 4 х 6, но бях твърде уморена, а и времето напредна. Определено дясната ръка изпитва трудности, лявата е бетон. По тази причина няма да правя лежанка с лост, а само с дъмбели. Нямах никакъв проблем с рамото обаче!
Общо време: 70 мин.
Супер тренировка, а? :P
П.П. По повода събрах очите на цялата зала, понеже като се закотвих пред стойката за клек и не мръднах от там...не че имаше желаещи за нея. Това също много ми харесва в тази зала, понеже стойката е само една.
Мнението беше редактирано от Инис на 14.01.10 22:12.
Здравейте пак, за кой ли път тази година!
Напоследък не ми върви с храната. А нямам и никакво желание да ми потръгне. Нямам апетит, за което вина има лееко меланхоличното ми настроение последните 2-3 дни. За мое щастие подобни настроения не ме застопоряват в кухнята, хихи. Доскоро не можех да се храня нормално (нали работата е най-важното нещо на света), а сега нямам желание да ям, макар че вече нищо не ми пречи.
Храна:
9,30 - 1 баничка с 200 гр. кисело мляко 2% - насила я изядох, понеже си знаех, че така и така нищо няма да ям до вечерта. А не успях млякото да изпия. Учудих се, тъй като аз мляко и млечни неща мога да ям с тонове;
19,00 - 1 свинска пържола, 1/2 наденичка, 20 гр. сирене, 10 гр. кашкавал, 20 гр. кисели тиквички.
И вода не ми се пие. Днес съм на около 1,5 л, ще опитам да се налея поне с още 1 докато заспя.
Ако ям още нещо, ще го едитна.
Уф, намерих начин да се разделя с цигарите. Ще си купя електронна цигара. Онзи ден опитах една такава и никак не беше зле, макар и леко ароматизирана. На вкус си е почти същата, но няма вредни емисии - може да се употребява навсякъде. Пък аз се измъчих покрай служебните ангажименти - не се пуши на повечето места. И започнаха да ме удрят яко по джоба тия 2 кутии на ден. И ми пречат на тренировките - преди на кардиото, а сега на самите тренировки, тъй като са по-тежки от сплита, на който бях. Малко са скъпички, но си заслужава. Ако пък успея с времето да ги откажа, ще съм много доволна. Едната вечер си беше голям ужас, понеже в ресторанта не се пушеше, а само аз бях пушач. И какво стана - другите се смеят, а аз само се въртя на стола и мисля за цигари. Егати и психическата зависимост!
Да не говорим, че всеки уважаващ себе си човек рано или късно ги спира :lol:
П.П. Доста добре ме боли вратния прешлен, който има честта да държи щангата на последната тренировка. Вдругиден тренерът ще се мръщи....за протокола трябва да отбележа, че болките в областта на раменния пояс, причинени от държането на щангата, вече ги няма. Защо и как, не зная, нищо не съм променяла, да не говорим. че три-четири дни подред забравям да си пия рибеното масло и глюкозамина. И се възстановявам учудващо бързо - на следващия ден след тренировка съм готова за друга, все едно не съм тренирала. А с моето хранене си е постижение...
Взех вече да свиквам с леките мускулни на краката и д-то, които всяка тренировка се възобновяват по малко на различни места. Но аз много наблягам на тия части, така че не е чудно. Така да се задържи, си пожелавам, че много капризна се оказа тази моя физика...
Мнението беше редактирано от Инис на 05.10.09 18:03.
Добро утро,
освен всичко друго, открих, че метърът ми мери с 1 см повече. Това, разбира се, не е толкова страшно. Свалих си мерки и ще ги постна с уговорката, че освен реалните, които ще впиша, имам и леека промяна.
Височина: 171 см.
Тегло: 59-60 кг.
Гръдна обиколка: . 85 см. (-1)
Подгръдна обиколка: 77 см. (-1) .
Талия: 70 см. (-1)
Корем: 76 см. (-1)
Ханш: 88 см.
Бедро: л. 50,5 см., д. 51 см. (-1)
Над коляно: 37 см.
Врат: 33 см.
Прасец: 35 см.
Бицепс отпуснат: 25 см.
Бицепс стегнат: 29 см.
Глезен: 23 см.
Китка: 16 см.
Ами това е. Забелязва се лека диспропорция, но няма какво да се направи. Пък и не е необходимо чак толкова. Теглото ще го впиша утре, моят кантар ме мери 59 кг., но той си има собствено мнение понякога. В залата ще видя с точност. В крайна сметка може и да видя някой ден талия под 70 см...:lol: Всеки луд с номера си.
Мнението беше редактирано от Инис на 06.10.09 06:49.