15.09.09
08:32
Здравейте,
наскоро започнах ”Балансирана програма за отслабване” и се чудех каква хранителна програма да спазвам докато тренирам. Мислех си за ”режима на д-р Пиер Дюкан”. Въпросът ми е, дали хранителния режим ще се отрази на тренировките - отпадналост, липса на енергия и т.н.
Ако имате други, по-добри предложения, моля споделете.
Благодаря,
Станоев
15.09.09
08:55
Поне се насочи към НВД.Дюкан + тренировки не е много хубав вариант според мен..В самата енергия няма източник на енергия(въглехидрати или мазнини) което няма да ти позволи да направиш нищо в залата.Само от протеин не можеш да черпиш енергия.
Защо да не можеш :) Пртеинът се разгражда до глюкоза и амоняк и ето ти енергия. Друг е въпроса, че не е за препоръчване.
Има тема за Дюкан в раздела за дамските режими, там има доста изписани неща за диетата, ако ти се чете прегледай. Като цяло, моето мнение е че Дюкан не става, дори за по цял ден лежащ човек. А ако мислиш и да спортуваш на такъв режим не виждам как ще ти се разминат проблемите. За отпадналостта можеш да си 100% сигурен, но ако е само това направо ще си е късмет. Съвет - забрави за съществуването на това нещо.
Ето ти по-добър вариант - ако имаш малко за сваляне направи едно чисто НВД за не много продължително време, би трябвало да свърши работа (има хубава тема с подробно обяснение какво-що). Ако е повечко излишното - нещо с въглехидратна ротация може да си поиграеш, за по-продължително време (отново има писано по форума, май и в сайта). Ако е наистина много - просто си изчисти менюто от боклуците и яж чиста храна, като се опитваш да влизаш в някакви леко отрицателни калории (без да се вманиачаваш точно в това обаче) за колкото време е необходимо.
Колкото до програмата, аз лично като я гледам имам някои резерви относно ефективността, но предполагам, че ако се раздаваш до край и си вдигаш тежко, всичко би ти свършило работа, така че там си зависи повече от теб.
Мнението беше редактирано от G33K на 15.09.09 10:45.