бицепс-ширина на хвата

WO

29.01.05
21:10

абе хора,като правя сгъване от стоеж с прав лост, какво зависи от ширината на хвата, че имахме спор ?

29.01.05
21:11

как така какво зависи...?

Натоварването се премества към една от двете глави на бицепса... това зависи...

WO

30.01.05
10:03

да де , ама накъде?

30.01.05
10:51

колкото по широк хвата толкова по към късата (външна) глава отива натоварването ...

30.01.05
12:13

Не е ли обратното ? :) По-широк хват за вътрешната част и обратното .

30.01.05
13:58

Колкото по-навътре, толкова повече натоварва брахиалиса. Също колкото по-обърнати са ти към пода (или една към друга)  дланите, толкова повече го натоварваш.

30.01.05
14:37

[quote author=“ShitHappen”]Не е ли обратното ? :) По-широк хват за вътрешната част и обратното .

е как? Мисли логично... Стегни си ръката 2 пъти у вас без тежест представяйки си че правиш сгъване с щанга с различен хват и ще усетиш разликата!

30.01.05
16:46

[quote author=“maxx_muscular”][quote author=“ShitHappen”]Не е ли обратното ? :) По-широк хват за вътрешната част и обратното .

е как? Мисли логично... Стегни си ръката 2 пъти у вас без тежест представяйки си че правиш сгъване с щанга с различен хват и ще усетиш разликата!

тесен хват- външната глава, широк хват вътрешната!  :D

30.01.05
23:15

Натоварването в двете глави се променя адски минимално! Просто разликата е толкова минимална, че за да се осети трябва да се тренира тъка адски много време за да има някав акцент на една от главите и да порастне повече. Тесният хват бих определил повече за предмишница и брахиалис.
по-здрави

31.01.05
00:01

Тесен хват външната част, широк вътрешната, хват на ширината на раменете и двете по равно (теоритично) и вече където се опитваме да наблегнем такъв хват трябва да изберем (теоритично)

WO

31.01.05
08:15

благодаря на всички :)

31.01.05
09:23

[quote author=“maxx_muscular”][quote author=“ShitHappen”]Не е ли обратното ? :) По-широк хват за вътрешната част и обратното .

Хмм , май аз съм се оказал прав а ? :)

31.01.05
09:26

Разликата е много минимална, направо незнам какво ще осети :))) ! То ако беше чак такъв ефекта и ставаше тъка ехеееее колко лесно щяхме да оформяме зле изглеждащите ни мускули :))
по-здрави

14.02.05
11:32

Колкото е по - широк хвата (вътре) колкото по тесен (вън)

14.02.05
14:36

Аз пък мисля,че на човека му стана ясно и ако прочете още няколко идентични отговора ще почне да се обърква :D

14.02.05
23:27

Повторение повторение докато го научи наизуст :D :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1