29.01.05
21:10
абе хора,като правя сгъване от стоеж с прав лост, какво зависи от ширината на хвата, че имахме спор ?
29.01.05
21:11
как така какво зависи...?
Натоварването се премества към една от двете глави на бицепса... това зависи...
30.01.05
10:03
да де , ама накъде?
30.01.05
10:51
колкото по широк хвата толкова по към късата (външна) глава отива натоварването ...
30.01.05
12:13
Не е ли обратното ? :) По-широк хват за вътрешната част и обратното .
Колкото по-навътре, толкова повече натоварва брахиалиса. Също колкото по-обърнати са ти към пода (или една към друга) дланите, толкова повече го натоварваш.
30.01.05
14:37
е как? Мисли логично... Стегни си ръката 2 пъти у вас без тежест представяйки си че правиш сгъване с щанга с различен хват и ще усетиш разликата!
е как? Мисли логично... Стегни си ръката 2 пъти у вас без тежест представяйки си че правиш сгъване с щанга с различен хват и ще усетиш разликата!
тесен хват- външната глава, широк хват вътрешната! :D
Натоварването в двете глави се променя адски минимално! Просто разликата е толкова минимална, че за да се осети трябва да се тренира тъка адски много време за да има някав акцент на една от главите и да порастне повече. Тесният хват бих определил повече за предмишница и брахиалис.
по-здрави
Тесен хват външната част, широк вътрешната, хват на ширината на раменете и двете по равно (теоритично) и вече където се опитваме да наблегнем такъв хват трябва да изберем (теоритично)
31.01.05
08:15
благодаря на всички :)
31.01.05
09:23
Хмм , май аз съм се оказал прав а ? :)
Разликата е много минимална, направо незнам какво ще осети :))) ! То ако беше чак такъв ефекта и ставаше тъка ехеееее колко лесно щяхме да оформяме зле изглеждащите ни мускули :))
по-здрави
14.02.05
11:32
Колкото е по - широк хвата (вътре) колкото по тесен (вън)
Аз пък мисля,че на човека му стана ясно и ако прочете още няколко идентични отговора ще почне да се обърква :D