23.09.09
07:46
Здравейте тренирам сериозно от около година и половина.
ръст - 175
кг - 85
Пон - Гърди, Трицепс, Корем
-1-Изтласкване на щанга от лег - 2 х 12 + 2 х 8
-2-Изтласкване на щанга от полулег - 3 х 10
-3-Изтласкване на щанга от обратен лег - 3 х 14
-4-Флайс - 3 х 12
-5- Френско разгъване от седеж - 3х 10
-6- Кофи 3 х ...
Вт - Гръб, Бицепс
-1-Придърпване на вертикален скрипец - 4х12
-2-Гребане с дъмбел 3х10
-3-Пулоувър 3х12
-4-Мъртва тяга 4х10
-5-Скотово вдигане с дъмбел 3х10
-6-Кръстосано чуково сгъване с дъмбели - 3х10
Ср - Крака, Рамо
-1- Клекове 4х10
-2- Бедрено разгъване 3х10
-3- Напади 3х8
-4- Повдигане на пръсти от стоеж - 3х10
-5- Раменна преса от стоеж 3х10
-6- Повдигане на ръце встрани от седеж - 3х8
-7- Повдигане на ръцете напред 3х10
Чет - Почивка
Петък - 10 км Крос + 5 серии Набирания + 5 серии Мечка+ Корем
Съб - Бицепс, Трицепс, Корем
-1- Френска Преса - 3х10
-2- Кик-бек - 3х12
-3- Скрипец с 1 ръка - 3х12
-4- Кофи на пейка 3х
-5- Бицепсово сгъване с щанга - 3х8
-6- Концентрично сгъване 3х10
-7- Скот - 3х8
-8- Бицепсово сгъване с дъмбели - 3х12
Хранене—-
1 - Протейн + 100г Овесени Ядки с Мляко
2 - 50г маслини
3 - Салата домати + пилешка пържола
4 - 2-3 Моркова
Протейн, Креатин, л-глутамин и амино к -ни + Тринировка
5 - 2 лъжици мед + кофичка кисело мляко
6 - Салата домати + пилешка пържола
Преди лягане доза л-глутамин
Моля критики и забележки.
:)
Препоръки:
Виж поста на Oranje в темата “Критики отностно новата ми 4 дневна програма” - точно под твоята е, а се дискутира същия проблем. Той човекът се опитва да ви научи, ама като няма кой да чете...
Критики:
Смяташ да тренираш поне 2 пъти повече от необходимото за прогрес, независимо каква точно ти е целта (не е казано, но така или иначе - за година и половина тренировки е безумно да се тренира по подобен сплит; то даже за сплит не съм сигурен че е време, ама поне да не е такъв с по 7-8 упражнения на тренировка)
Смяташ да ядеш храна колкото за една закуска цял ден.
казано от G33K на 23.09.09, 08:07:
Препоръки:
Виж поста на Oranje в темата “Критики отностно новата ми 4 дневна програма” - точно под твоята е, а се дискутира същия проблем. Той човекът се опитва да ви научи, ама като няма кой да чете...
Критики:
Смяташ да тренираш поне 2 пъти повече от необходимото за прогрес, независимо каква точно ти е целта (не е казано, но така или иначе - за година и половина тренировки е безумно да се тренира по подобен сплит; то даже за сплит не съм сигурен че е време, ама поне да не е такъв с по 7-8 упражнения на тренировка)
Смяташ да ядеш храна колкото за една закуска цял ден.
Може да цели топене на мазнини,все пак има крос в петък, а и освен това храната му е малко и бедна на въглехидрати... Иначе относно тренировката в последния тренировъчен ден, толкова много упражнения за ръцете по 4-5 за бицепс и толкова за трицепс, и 1 ден след това тренировка за гърди и трицепс(пак) ?
Мнението беше редактирано от El padre на 23.09.09 08:17.
23.09.09
08:53
Определено ще намаля упражненията за ръце и в петък ще остане кроса с корема.
В храненето забрави да напиша 100г варени картофи пред-тренировъчно хранене и извара 150г след тренировъчно.
Интересуваше ме дали съм направил грешка с упражненията в Пон и Вт?
казано от Soilwork на 23.09.09, 08:53:
Определено ще намаля упражненията за ръце и в петък ще остане кроса с корема.
В храненето забрави да напиша 100г варени картофи пред-тренировъчно хранене и извара 150г след тренировъчно.
Интересуваше ме дали съм направил грешка с упражненията в Пон и Вт?
Пон - Гърди, БИЦЕПС, Корем
-1-Изтласкване на щанга от лег - 2 х 12 + 2 х 8
-2-Изтласкване на щанга от полулег - 3 х 10
-3-Изтласкване на щанга от обратен лег - 3 х 14
-4-Флайс - 3 х 12
-5-Скотово вдигане с дъмбел 3х10
-6-Кръстосано чуково сгъване с дъмбели - 3х10
Вт - Гръб, ТРИЦЕПС
-1-Придърпване на вертикален скрипец - 4х12
-2-Гребане с дъмбел 3х10
-3-Пулоувър 3х12
-4-Мъртва тяга 4х10
-5- Френско разгъване от седеж - 3х 10
-6- Кофи 3 х ...
Така според мен изглежда по-добре, като разменя трицепса с бицепса, ще тренираш по-интензивно, и по качествено в полза на ръцете, и ще намалиш упражненията в събота, това е за пон и вт. :)
Щом това основно те интересува, ето:
Първо, че в понеделник са прекалено много. 5 упражнения за гърди (защото и кофите там удрят, нищо че се помпа трицепса) - това е много и за 15 години стаж, какво говорим за 1,5 . Правиш 3 упражнения за бедрата (което е добре) и 5 за гърдите (които реално са малка мускулна група, каквото и да пише на някои места - достатъчно е да погледнеш и да сравниш) - това е лошо.
Друго, във вторник е много голям обема - 4х12 на скрипец, 4х10 на тяга.. по-малко общо повторения би било по-добре. Освен това десетка на тяга силно ме съмнява да можеш да поддържаш идеална техника, ако можеш - най-вероятно тежестта е малко, а не е това идеята. На тяга специално можеш да се придържаш към 5-6 повторения, за да не губиш от техника. И предвид това, че тренираш вече година и кусур, редно е да си заменил вече скрипеца с набирания с тежест, примерно 4х8. А и пулоувъра е леко излишен тук...
И най-важното - най-сериозната грешка в понеделник и вторник е че тренираш и трицепс и бицепс. И то не защото е нещо лошо да ги тренираш, а защото така или иначе цял ден със сума ти упражнения си им отделил в събота. Единствените мускулни групи, които има идея да се тренират по-често от веднъж на 7-8 дена са краката и гърба, и то след доста повече стаж. За сега или махни трицепса от понеделник и бицепса от вторник, или направо разкарай съботата (по-добре).
Това са забележките ако държиш да си на сплит. Според мен за сплит ти е рано, трениране на 1 път горна част + 1 път долна част + 1 цяло тяло (примерно) би ти било напълно достатъчно предвид опита, но ти си знаеш.
Бе кво му е рано , момчето година и полвина е тренирало вече , пратете го на кръгови ако искате...Иначе верно е малко голям обема , но какъв е проблема да тренира на сплит...
казано от Георги на 23.09.09, 09:19:
Бе кво му е рано , момчето година и полвина е тренирало вече , пратете го на кръгови ако искате...Иначе верно е малко голям обема , но какъв е проблема да тренира на сплит...
Мале, цяла година и половина викаш..сума ти време, а? За толкова време освен прилична двигателна култура и базово ниво на сила (1,5 пъти собствено тегло тяга, 1,5 собствено тегло клек, 10-12 набирания като хората..примерно е такива съвсем основни неща) нищо друго не може да се направи (освен ако не си някой много рядък екземпляр с биволски гени, по данните му съдя че не е). А пък на някои хора това време и за толкова не им стига, индивидуално е. Година и половина тренировки не е много, никак даже - през тях и още доста време след тях се полагат само основи, нищо повече.
Мнението беше редактирано от G33K на 23.09.09 09:42.
23.09.09
10:10
Аз гласувам с 2 ръце за кръговите. Само добро съм видял от тях. 3 пъти седмично макс. От сплита предтренирам и не се чуствам добре.
23.09.09
18:01
Ефекта от тази програма наистина ще е по скоро птрицателен отколкото положителен.Може да има някакав резултат ако си решил да правиш цикал с яка химия и пак не е гаранция най мн да си докараш някоя контузия.Доста пове4е стаж ти трябва и ако се занимаваш професионално с културизъм става, но ина4е си направи кръгови тренировки 3 дни в седмицата доста добре ште ти се отрази.Или има и др вариант направи един месец 4дневният сплит по4ини една седмица и след това ги смести вав 3дневен сплит определно ште видиш резултата.....