казано от inis9 на 14.09.09, 18:39:
...
Следя те, нали знаеш :P
Хехе, знам, знам ;)
...
Миши, ще търпиш другарска критика май...какви са тия макарони и картофи по никое време. Рожденния ден както и да е, иначе ти е прилично хапването, само да не бяха тия въглехидрати в 22,00 ч.
...
И това знам, ама откакто реших, че ще ям въглехидрати не мога да се спра с тия макарони - толкова обичам...Сега наваксвам като невидяла :(
...
А загрявката ти хич не е стандартна, ако аз я правя, ще ми трябва още 1 час, тя си е половин тренировка твоята загрявка. Както си го написала, ще рече човек, че е просто някаква лека загрявчица..хихи
...
Еми то това е по програмата - пък и нали аз имах ядове с левия крак зимата - първо навехнато коляно, след това глезена - тренера смята, че трябва да загрявам добре - иначе отнема 20-25 мин :) Хем гледам да не почивам много много между загряващите упражнения - но наистина си е половин тренировка :) Оле - а статичен БГ клек е супер гадно нещо - да си кажа мъката - направо намразих всякакви БГ клекове откато го правя - “за загрявка” ;)
И аз съм като тебе - яката загрявам и ми отнема много време. Статичния БГ клек не ти ли товари коляното?
Мнението беше редактирано от kozunak на 15.09.09 03:42.
казано от mbarton на 14.09.09, 18:58:
Оле - а статичен БГ клек е супер гадно нещо - да си кажа мъката - направо намразих всякакви БГ клекове откато го правя - “за загрявка” ;)
Миши, и аз бях така като зпаочнах да ги правя в началото - мразех ги от дъното на душата си....
На 3-я месец започнах да правя 60 сек стат БГ клек без въобще да го усещам...
Козуначе, товари коляното, да. Когато правех статични БГ клекове, усещах едно ‘отваряне’ на капачката...
Но това е проблем само, ако имаш проблем с коленете...иначе BG split squat rulez :)
Миши, граздето не само не засища ами отваря апетита яко. Точно затова не го препоръчват, инсулин на макс
казано от kozunak на 15.09.09, 03:42:
И аз съм като тебе - яката загрявам и ми отнема много време. Статичния БГ клек не ти ли товари коляното?
Ами май го товари, но на мен не ми създава проблеми - мойто “навяхване” беше след падане със ски края на демекври - всъщност след самото падане продължих да карам, обаче след това установих, че когато стъпвам нормално има силна болка в коляното - за десетина дни болката почти отшумя, направих един крос с наколенка - пак ме заболя - ходих при Антони Георгиев да ме види понеже ме бяха уплашили със скъсани връзки - той каза, че не съм за операция и да почивам месец - месец и половина (т.е. никакви ски, никакво бягане, фитнес може) - и две седмици след като почнах пак да бягам счупих глезена на същия крак - и май се оказва, че на коляното съм му дала достатъчно почивка за да се възстанови добре ;)
казано от diva 97 на 15.09.09, 06:28:
Миши, граздето не само не засища ами отваря апетита яко. Точно затова не го препоръчват, инсулин на макс
Уф, Дивичка - писна ми да не ям някакви неща, които обичам, щото не били полезни, пречели на диетата, вдигали инсулина (бързи въглехидрати - в това число и картофи)...Моят принцип напоследък е, че ако ям по-малко калории отколкото изразходвам, ще свалям - пък и не бързам - сезона на банските мина - просто искам да тренирам и да се храня така, че да се чувствам добре - а в момента се чувствам прекалено обемна :( Между другото и формата на сегашните ми тренировки не ми е много по вкус - тройни суперсерии с по 30 сек почивка не ме много кефи - но искам да мине месец така и да видя какви ще са резултатите, преди да си говоря с тренера :)
Тъй, стига философстване - да се отчета за днес -
15.09 /вторник/
9.30 - 1 филия тонус с изварен бъркоч и 1 резен пуешка шунка
12.30 - 2 филии тонус с изварен бъркоч, свинско пушено филе от бут, 1 домат, 2 яйца
16.30 - 1 филия тонус с изварен бъркоч и 1 резен пуешка шунка
19.30 - Тренировка
23.00 - “омлет” от 2 яйца, гъби, зелен лук, чушка, 50г кашкавал, 10г масло - като снощи - това си е баш миш-маш - 2 яйца не могат да поемат такова количество зелечуци, че да излезе омлет ;) ама е много вкусно де
Общо: 1,743кал М92.9г(48%) В111.4г(25%, 26.6г фибри ) Б119.9г (27%)
Тренировката -
загряване (стандартното за мен) - ехе БГ статичния клек даже беше 2х1мин на страна
пуш-пул - 2х6 с 30кг (много тежаха, изморена съм)
30 сек почивка между сериите -
А1 Y-ци на наклонена пейка - 4х8 с 2х4кг
А2 клек с тесен разкрач, пръсти напред - 4х8 с 14кг дъмбел
А3 раменна преса с Т-лост - 4х8 на страна с 22.5кг (лоста + 2,5кг)
В1 напади с лост - 4х6 на страна с 30кг, 35кг, 35кг, 35кг
В2 саксонови наклони с дъмбел - 3х8 на страна с 2х3кг
С1 ренегадско гребане - 4х5 с 2х14кг
Общо: 50 мин
Тъй, скапана съм - мисля да ям и да лягам - лека нощ :)
16.09 /сряда/ - нетренировъчен ден
8.30 - 100г шарени макарони с изварен бъркоч
12.30 - 2 филии тонус с с изварен бъркоч
23.00 - 100г пилешко филе задушено с 10г масло, гъби, чушка, морков, зелен лук, домат, кисели краставички, малко изварен бъркоч
Общо: 1,575кал М47.6г(27%) В152.9(39%, 24г фибри) Б132.8г(34%)
Белтъка ми е много, трябва да се поспра с този изварен бъркоч :)
А днес продължавам да имам мускулна треска на дупИто - не съм сигурна дали от нападите или от статичните БГ клекове във вторник - иначе за вчера имаше запланувано кросче, но затова пропуснах...
Какъв е проблемът ако са повече белтъците - в случая във вида както си ги описала? На мен ми се вижда добре както ти е яденето. Какво те притеснява?
казано от kozunak на 17.09.09, 10:18:
Какъв е проблемът ако са повече белтъците - в случая във вида както си ги описала? На мен ми се вижда добре както ти е яденето. Какво те притеснява?
Ако може аз да кажа, другарко :)
До 100 гр за жена (активно спортуваща при това) е предостатъчно. Останалото е преяждане с белтък...превръща се в глюкоза => вдига допълнително инсулина
казано от Limka на 17.09.09, 10:25:
казано от kozunak на 17.09.09, 10:18:
Ако може аз да кажа, другарко :)
До 100 гр за жена (активно спортуваща при това) е предостатъчно. Останалото е преяждане с белтък...превръща се в глюкоза => вдига допълнително инсулина
Ахъм - белтъка би трябвало да ми е до 2г/кг активно тегло - тоест до 100г на ден, най-добре към 90г, щото май трябва да прогоря и аз малко мускул :( На 164см и 52-53кг активно тегло не ми е добре - сега ако си бях останала на 45кг активно тегло щях да съм към 56кг и щях да мога да се набирам - може би х5:( Уви
17.09 /четвъртък/
12.30 - 100г пилешко филе задушено с 10г масло, гъби, чушка, морков, зелен лук, домат, кисели краставички, малко изварен бъркоч
17.00 - 2 филии вита (от оня със 100те калории ;)), 40ина гр масло, 1 домат
20.00 - тренировка
23.00 - салата от 100г варено пилешко филе, домат, чушка, лук, изварен бъркоч, 1 с.л зехтин
Общо: 1,595кал М85.6г(48%) В103.7г(28%, 30г фибри) Б113.9г(28%)
Тренировка -
(домързя ме да ходя до залата, затова “леко” пригодих програмата от тренера за домашна тренировка с това, което имам вкъщи)
Загряване - стандартното без частичните набирания
пуш-преси с дъмбел - 2х10 на страна с 9.5кг дъмбел
А1 избутване на дъмбел от лег - 3х6 с 9.5кг дъмбел
А2 супермен с 2.5кг диск в ръцете - 3х6
А3 БГ клек - 3х6 с 2х9.5кг
(тъмън бях свършила първия кръг от втората суперсерия, и ме прекънаха - след това почнах отначало - т.е. всичко долу е всъшност х4 ама прекалено много почивах сле рунд 1)
В1 гребане с дъмбел - 3х6 на страна с 17кг
В2 лицеви опори - 8, 6, 6
В3 скачане на въже - 3х 1.5 мин
Общо: към 55 мин дойде, заедно с прекъсването
П.П. В четвъртък през нощта ламята се събуди и ометох почти цяла кутия бисквити “Кафе” - в моя защита ще кажа, че не съм ги купувала аз - донесоха ми ги, за да ме “заредят с джънк” :(
Тъй - да си кажа и аз какви ги сътворих почивните дни :)
18.09 /петък/ - нетренировъчен ден
9.00 - 400г кисело мляко Верея 4.6%
12.30 - 150г пилешко филе задушено с разни зеленчуци
16.00 - пътуване
21.00 - (рожден ден на тати - тука стана мазало) - задушени пилешки дробчета, свинска пържола със задушени картофи, подлучени чушки и патладжани, салата домати, сирене, 2 парчета торта, 2-3 чаши шира (младо бяло вино е това - т.е. гроздов сок с 2-3% алкохол)
Общо: МНООООГО ;)
Баща ми веднага ме надуши, че съм качила 2-3кг, обаче най-накрая да срещна разбиране в това семейство - брат му (който навремето е тренирал футбол и някакво БИ) ме похвали, че съм заякнала и че са мускули, а не сланина :)
19.09.-20.09 - пак нетренировъчни дни - яденето като на 18, когато свърши тортата я заместих с препечени филийки със сирене и домашно сладко от ягоди
21.09 /понеделник/ - 4ти подред нетренировъчен ден
Яденето за деня беше - 2 купички пилешки дробчета с разни зеленчуци - ммм, много вкусно, много изварен бъркоч, домати и ябълки - горе долу сметнато излиза -
Общо: 1,331кал М44.9г(31%) В82.7г(23%, 15г фибри) Б146.7г(46%)
22.09 /вторник/
Храната засега е само ябълки и праскови, т.е. няма и 1000кал сигурно ;) Мисля за вечеря да си готвя пак пилешки дробчета - дано не ме домързи :)
Тренировката (друго си е да си почивал 4 дни ;) ) -
загряване - х10 от
* ротация на всички стави
* частични лицеви опори
* частични кофи (2 пълни)
* частични набирани - 2х10
* мидички
* глутеус мост
* обратни коремни преси
* статичен БГ клек - 2х1мин на страна
* разтягане на глезени
класическа тяга (без фитили) - 3х5 с 50кг, 60кг, 65кг - доволна, тяга не съм правила поне от месец, но 65кг си ми бяха леки - че и хватът май ми е заякнал
А1 - Y-ци на наклонена пейка - 3х10 с 2х4кг
А2 - клек с дъмбел - 3х10 с 14кг
А3 - раменна преса с Т-лост - 3х10 на страна с 22.5кг, 25кг, 25кг
В1 - напади с лост - 3х8 с 30кг
В2 - саксонови наклони - 3х8 с 2х3кг
С1 ренегадско гребане - 3х5 с 2х14кг
Общо: 55 мин
Мнението беше редактирано от mbarton на 22.09.09 18:07.
23.09 /сряда/ - нетренировъчен ден
След 4 дни почивка и тренировката от вторник имах мускулна треска на трапеца, еректорите, бедрата и особено на глутеусите (което се случва всеки път след тренировка със статичен БГ клек+напади последния месец май :))
8.30 - 200г кисело мляко Верея 4.6% с 2 с.л овесени ядки, 1 ябълка, малко ленено семе (и без това имам вкъщи)
12.30 - 1 ябълка
16.30 - 1 ябълка
22.30 - 65г бланширан ориз - варен, 200г пилешки дробчета, задушени с масло, гъби, морков, лук и домат, 200г изварен бъркоч
Общо: 1,421кал М44.6г(28%) В171.6г(47%, 24г фибри) Б91.4г(25%)
П.П. Количествата на продуктите дето пиша са в сурово състояние - т.е. 65-те грама суров ориз става към 230 сварен примерно
24.09 /четвъртък/
Мускулната треска още не е минала, но днес мисля да ходя да тренирам
8.30 - 200г кисело мляко Верея 4.6% с 2 с.л овесени ядки, 1 праскова, малко ленено семе
12.30 - 65г бланширан ориз - варен, 200г пилешки дробчета, задушени с масло и зеленчуци
16.00 - 1 ябълка
19.30 - тренировка (предстои, ще дописвам после)
22.30 - (предстои) 1 пилешко шишче, шопска салата
Общо (сметките засега): 1,675кал М65.6г(35%) В147.0г(35%, 20г фибри) Б124.1г(30%)
П.П. Току-що открих, че клекът с Т-лост се казвал Lumberjack squat - http://www.youtube.com/watch?v=QfW2TKao7mE
Мнението беше редактирано от mbarton на 24.09.09 14:47.
Миши, това ‘изварен бъркоч’ - така викаш на изварата?!
Или е извара + ‘още нещо’ = бъркоч??
И какво е това ‘още нещо’ за да стане бъркоч?!
Мнението беше редактирано от maria на 25.09.09 06:46.
казано от Мария Никифорова на 25.09.09, 06:43:
Миши, това ‘изварен бъркоч’ - така викаш на изварата?!
Или е извара + ‘още нещо’ = бъркоч??
И какво е това ‘още нещо’ за да стане бъркоч?!
Ами не е само извара - чистата извара ми е много безвкусна и не обичам да я ям - бъркочът е 3:1:1 извара - натрошено сирене - кисело мляко, слагам и много подправки - чубрица, черен пипер, магданоз, сол, а специално в последния бъркоч сложих и малко много ситно нарязан лук, рендосана кисела краставичка и нарязани люти чушлета - стана чудно :)
Иначе снощи имаше промяна в храната - вечерята беше едно сирене по шопски и зелева салата - така стана -
Общо: 1,920кал М97.1г(46%) В141.5(30%, 17.5г фибри) Б113.1г(24%)
Тренировката - 24.09
загряване - х10 от
* ротации на стави
* частични лицеви опори
* частични кофички
* частични набирания - 3х5 - успявам вече да се вдигна дотолкова, че лоста да ми е на нивото на очите горе-долу
* мидички
* глутеус мостове
* обратни коремни
* разтягане на Бг клек - 2х45сек на страна (не ми се рискуваше още повече да ме заболи дупИто с 2х1мин пак)
* разтягане на глезени
пуш-пул - 3х6 с 30кг - с бутаща дясна ръка съм бетон, лявата е трагедия
суперсерии с 30 сек почивка помежду
А1 лежанка с една ръка - 3х5 с 9кг
А2 хоризонтални набирания - 3х5
А3 пистолети - х5/бг клек - 2х5 с 2х9кг - същата работа на пистолетите - десният крак е пушка, левият е трагедия - бтв, нормално ли е 6 месеца след счупването все още да има такава разлика в силата на двата крака?
В1 гребане с кабел - 3х5 с 30кг
В2 лицеви опори - 8, 8, 10
В3 обръщане с дъмбел - 3х20 на страна с 8кг
страничен планк - х1мин на страна
казано от mbarton на 25.09.09, 07:53:
... * частични набирания - 3х5 - успявам вече да се вдигна дотолкова, че лоста да ми е на нивото на очите горе-долу
Ииххаа..това си е супер! Аз на това му казвам цяло набиране, не половинка ;)
Аз правя 12ки с 35 и най-големият ми зор е докато издърпам кабела от скрипеца до стартовата позиция на пуш-пула. А пък 12ки на 35 ми спират тока....след тях съм половин човек ;) Мега е яко това упражнение...а аз не ти вярвах ;)
Нова програмка скоро?
Мнението беше редактирано от Limka на 25.09.09 13:59.
казано от Limka на 25.09.09, 13:58:
... * частични набирания - 3х5 - успявам вече да се вдигна дотолкова, че лоста да ми е на нивото на очите горе-долу
Ииххаа..това си е супер! Аз на това му казвам цяло набиране, не половинка ;)
Хехе, Лим - остават още няколко сантиметра докато успея да се вдигна до брадичката - тогава ще е пълно, но определено напредвам де :) Ама имах си аз и да не е така - от три месеца правя такива частични изпълнения на всяка тренировка :)
Аз правя 12ки с 35 и най-големият ми зор е докато издърпам кабела от скрипеца до стартовата позиция на пуш-пула. А пък 12ки на 35 ми спират тока....след тях съм половин човек ;) Мега е яко това упражнение...а аз не ти вярвах ;)
Нова програмка скоро?
Ама - на пуш-пул-а не дърпаш ли горния кабел с две ръце до стартовата позиция? или ти долния имаш предвид? иначе дам - много е яко - пуш-пул, тяга, ренегадско, клековете с Т-лост са ми в графата любими :)
Нова програмка скоро?
Ахъм - още 2-3 тренировки такива и ще ми е време за нова програма :) Да видим само кога ще успеем да се видим с тренера :)
Ей, Миши, къде ходиш, никаква те няма напоследък. :lol:
Много неприятно това за разликата в силата на двата крака. А преди счупването обръщала ли си внимание дали имаш разлика? Понеже чета, че и лявата ръка, освен кракът, ти е по-слаба от дясната.
Пуш пулът и на мен ми е сред любимите, но абсурд да издърпам кабела с 1 ръка. В смисъл, може и да не е абсурд, но ще ми трябва нов лакът после.
Няма ли да правиш клек с лоста? Или свише е уточнено да е с дъмбели? Ако правиш с лост, да качваме заедно :)
Виж ти...аз си го издърпвам с една ръка :lol:
Ще пробвам с две, може пък да не е толкова зор :)))
казано от inis9 на 25.09.09, 20:40:
Ей, Миши, къде ходиш, никаква те няма напоследък. :lol:
Много неприятно това за разликата в силата на двата крака. А преди счупването обръщала ли си внимание дали имаш разлика? Понеже чета, че и лявата ръка, освен кракът, ти е по-слаба от дясната.
Пуш пулът и на мен ми е сред любимите, но абсурд да издърпам кабела с 1 ръка. В смисъл, може и да не е абсурд, но ще ми трябва нов лакът после.
Няма ли да правиш клек с лоста? Или свише е уточнено да е с дъмбели? Ако правиш с лост, да качваме заедно :)
Хехе, Инис - ами пътувах малко миналия уикенд, а пък сега са ми оставили един домашен любимец да гледам за 10ина дни и работа, тренировки и разходки с нея два пъти на ден и не ми остава много време да пиша :)
За разликата в силата - преди счупването да ти кажа хич не ми е минавало и през акъла да проверя - но по принцип на мен май дясната част от тялото ми като цяло по-силна от лявата, но в момента разликата в краката явно е доста - 5-6 повторения с десен крак срещу нито едно чисто с ляв - много зле, не мисля, че левия ще успее да стане толкова силен колкото десния, ама поне да не е толкова фрапантна разликата
Иначе “клека”, който правя в момента е малко странен - “куфар-клек” му казва тренера ;) - всмисъл с дъмбел само в едната ръка, прибрани стъпала малко по тясно от раменете, пръсти напред - и от такава позиция успявам да клекна горе долу до паралела, защото явно глезените ми не са достатъчно мобилни :) До седмица-две ще съм с нова програма - но тренера ще преценява как да клякам - иначе мен много ми се иска да е с Т-лост - наистина много ме кефи този клек, а класически клек зад врат - ми не ми е много любим - хем нямам някакви особени постижения там, хем не съм и много сигурна в техниката, пък и честно казано не виждам някакви особени предимства да има пред клека с Т-лост - даже напротив ;)
казано от Limka на 26.09.09, 07:58:
Виж ти...аз си го издърпвам с една ръка :lol:
Ще пробвам с две, може пък да не е толкова зор :)))
Лим - потърси в youtube за Cable Push Pull - има клипчета как се издърпва скрипеца с две ръце до начална позиция, и съответно като приключиш повторенията също отпускаш кабела на бутащата страна с две ръце, щото само с една - за лактите незнам, но рискуваш да си извадиш рамото - пък и е по-лесно :)
Тъй, стига “умни” приказки ;) - отчета за последните два дни -
25.09 /петък/ - нетренировъчен ден
8.30 - 200г кисело мляко Верея 4.6% с 2 с.л овесени ядки, 1 праскова, малко ленено семе
12.30 - 2 филии Вита с изварен бъркоч
16.30 - 1 ябълка
20.30 - 100ина гр задушени пилешки дробчета
22.30 - салата от 1 голям домат, подлучени чушки и патладжани, изварен бъркоч
Общо: 1,594кал(трябваше да е по-малко) М60.0г(34%) В171.3(41%, 42.4г фибри) Б105.7г(25%)
26.09 /петък/
9.00 - 1 сандвич Бъргер Фитнес
12.30 - 1 филия Вита с изварен бъркоч, 1 ябълка
16.30 - 1 ябълка
19.30 - тренировка
23.00 - (още не съм решила - има мегдан да си хапна още 500-600кал, ще измисля нещо и утре ще дописвам)
Тренировката -
загряване - като миналия път със статичен БГ клек 2х1мин на страна (утре пак очаквам мускулна треска на дупето), и глут мостове на един крак
класическа тяга (ей, голям съм “мозък” - тяга не бях правила от месец поне, обаче реших да тествам макс) - х3@60кг, х3@70кг, х3@75кг, (махнах ръкавиците) х1@80кг, х1@85кг, (незнам зашо реших да сложа ръкавиците) х0@90кг, (пак ги махнах) х1@90кг, х0@90кг (отказах се) - фитилите си бях оставила вкъщи; ами доволна съм - този път 90кг без фитили - пак имам някакъв напредък; хватът продължава да ме спъва; не претендирам за кой знае колко добра техника - но поне не правя котешко гръбче (той кръста ще си каже утре, ако и това съм издънила); притеснява ме най-вече, че може би вдигам и с раменете - а не трябва, а и дупето не участва достатъяно; като се видим с тренера пак ще се учим на тяга май :)
А1 Y-ци на наклонена пейка - 3х10 с 2х3кг
А2 куфар-клек - 3х10 с 14кг дъмбел
А3 раменна преса с Т-лост - 3х10 на страна с 22.5кг (лоста + 2.5кг диск)
В1 напади с лост - 3х8 на страна с 30кг
В2 саксонови наклони - 3х8 на страна с 2х3кг
Общо: 65мин
Нали знаеш колко обичам да ти пиша в дневника :P
Ако наистина е така голяма разликата, не е ли по-удачно да тренираш с тежести като за левия крак/ръка? Ще засилиш дисбаланса иначе. И, разбира се, да започваш винаги с по-слабия крайник - колкото с него, толкова и с другия.
Този куфар звучи адски неприятно, само като си го представих и се уморих от него, утре ще го пробвам, ако това, което си описала, е всичко за него.
На тягата използваш ли смесен хват - ако не, нищо чудно, че ти изпуска на 90 кг. Но ти си направила 10 повторения преди тия 90 кг, уморила си се май.
Дупето при тягата - както мен ме карат да я правя, дупето много не участва май. И движението започва първо от гърба, така че при изправянето поемат квадрицепсите, по мои впечатления. Ако и при теб е така...А да вдигнеш 90 кг. с рамене не ми се вярва, виж, да се опитваш да си помагаш с цялото тяло си е нормално май.
П.П. А колко му се чудих на клека с Т-лост как се държи лоста :lol:, но с него не можеш да товариш толкова, колкото на класическия. Ще си стигнеш донякъде и ще зациклиш с кг, струва ми се. Ако разчиташ само на него, разбира се, по принцип говоря. И ефектът ще бъде по-скромен. Понеже ми се струва непосилно да правя такъв клек със 70 кг. примерно, а на класическия ще мога.
Мнението беше редактирано от Инис на 27.09.09 11:07.
казано от inis9 на 26.09.09, 19:42:
Ако наистина е така голяма разликата, не е ли по-удачно да тренираш с тежести като за левия крак/ръка? Ще засилиш дисбаланса иначе. И, разбира се, да започваш винаги с по-слабия крайник - колкото с него, толкова и с другия.
Ами май това се опитвам да правя де - да видим :)
На тягата използваш ли смесен хват - ако не, нищо чудно, че ти изпуска на 90 кг. Но ти си направила 10 повторения преди тия 90 кг, уморила си се май.
Дупето при тягата - както мен ме карат да я правя, дупето много не участва май. И движението започва първо от гърба, така че при изправянето поемат квадрицепсите, по мои впечатления. Ако и при теб е така...А да вдигнеш 90 кг. с рамене не ми се вярва, виж, да се опитваш да си помагаш с цялото тяло си е нормално май.
Ами със смесен хват я правя - май откакто правя тежка тяга е така - но да, следващия път като тествам макс ще почна с х3 на 60, директно х3 на 80кг и нагоре единици :) Иначе за техниката - тренера ще ме види и ще се изкаже - нещо не си вярвам много на собствената преценка :-/
П.П. А колко му се чудих на клека с Т-лост как се държи лоста :lol:, но с него не можеш да товариш толкова, колкото на класическия. Ще си стигнеш донякъде и ще зациклиш с кг, струва ми се. Ако разчиташ само на него, разбира се, по принцип говоря. И ефектът ще бъде по-скромен. Понеже ми се струва непосилно да правя такъв клек със 70 кг. примерно, а на класическия ще мога.
Хехе, ами има линк към клипче преди няколко поста, иначе в момента нямам много разлика откъм постижения - 5ца с 45кг на Т-лоста, 5ца на 50кг класически - само дето на класическия се товари повече кръста, а пък с Т-лост се позволява да се развие повече експлозивност при самото движение - засега мисля да си правя този, ясно че когато не мога да зарържа достатъчно кг на Т-лоста с ръцете ще мина на класически, ама засега дупето и крака ми се натоварват доволно :)
Тъй, снощи вечерята беше салата от 150г варено пилешко филе, 1 огромен домат, подлучени патладжани и чушки (от мама, нямам как да ги изхвърля а и не искам), изварен бъркоч - така стана
26.09 /събота/ -
Общо: 1,781кал М60.7г(31%) В160.6г(35%, 40г фибри) Б151.4г(34%, уф пак много)
27.09 /неделя/ -
13.30 - 100г макарони с изварен бъркоч
15.30 - 2 бисквити Кафе - тея са с шоколадова глазура
16.30 - тренировка
23.00 - задушени пилешки дробчета със зеленчуци, домат с изварен бъркоч
Общо: днес ме мързи да смятам :)
Тренировката - (по собствена преценка) -
загряване - като вчера
45сек-1мин почивка между сериите -
А1 лежанка - 4х6 с 30кг, 35кг, 35кг, 35кг
А2 вертикален скрипец - 4х5 с 45кг, 47кг, 48кг, 48кг
В1 класическа тяга - 4х5 с 60кг, 60кг, 60кг, 65кг (пробвах разни вариации на тема хват - подхват, надхват, смесен - най-лесно ми е с лява в подхват, дясна в надхват - така съм свикнала, но дясната се дъни)
В2 пуш-преси с лоста - 3х8 с 25кг
С1 клек с Т-лост - 4х6 с 42.5кг
С2 ренегадско гребане - 4х5 с 2х14кг
Опа, сори, че пак аз, ама :lol:
Аз затова, понеже го видях линка по-горе. Че преди все му се чудех как го държиш тоя лост на клека с Т...
Ааа, Миши, дръпнала си ме на скрипеца, аз няма да мога да направя 4-ри серии с тия кг. А и не мърдам там. Ще се разровя пак из дневника ти да видя къде е разковничето :) Още малко и ще правиш чисти набирания. Че и на лежанката ще ти дишам праха скоро. За гърди или за трицепс?
Само да кажа (знам, че знаеш, ама) колкото с едната под/надхват при смесен, толкова и с другата. А и не е зле поне първата серия да е с надхват, заради силата на хвата.
казано от inis9 на 27.09.09, 18:31:
Опа, сори, че пак аз, ама :lol:
Аз затова, понеже го видях линка по-горе. Че преди все му се чудех как го държиш тоя лост на клека с Т...
Ааа, Миши, дръпнала си ме на скрипеца, аз няма да мога да направя 4-ри серии с тия кг. А и не мърдам там. Ще се разровя пак из дневника ти да видя къде е разковничето :) Още малко и ще правиш чисти набирания. Че и на лежанката ще ти дишам праха скоро. За гърди или за трицепс?
Само да кажа (знам, че знаеш, ама) колкото с едната под/надхват при смесен, толкова и с другата. А и не е зле поне първата серия да е с надхват, заради силата на хвата.
Хехе, Инис - скрипеца е с подхват - както се опитвам и да се набирам, иначе при набиранията може би ми липсва и техника и затва не успявам - но иначе - да сваля още 3-4-5кг и да кача още 3-4-5кг на скрипеца и съм там :)
Лега е за гърди, но с не много широк хват - аз малките МГ и без това отделно не ги тренирам - еле пък ръцете особено :)
Днес -
28.09 /понеделник/ - нетренировъчен ден
12.30 - 65г бланширан ориз - варен, 200г пилешки дробчета, задушени с масло и зеленчуци
16.00 - 1 ябълка
21.00 - 75г макарони с изварен бъркоч
Общо: 1,440кал М39.5г(25%) В191.2г(53%, 18г фибри) Б83.0г(22%)
Пак се улях с въглените :( Мислех да правя нещо днес - я кросфит, я само крос, обаче цял ден стомаха ме свива страшно...Кофти, тая болка се появява от време на време (не е ПМС) и може би не е лоша идея да ида да ме видят, щото е много неприятно
Според едни таблички пуснати от Лимка днес, на моите килограми (около 60кг) фитнес нивото ми би трябвало да се определя по-следните постижения -
Intermediate Advanced Elite
——————————————————————————————————————————————-
Press 29.5kg 38.6kg 50kg
Squat 57.7 kg 76.4 96kg
Bench press 43.2kg 55.5 kg 68.2 kg
Deadlift 72.3 kg 100kg 124.1 kg
Power clean 42kg 55 kg 69.1 kg
А пък това беше от мен - http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/high_performance_core_training - общо взето картинката описана там - скъсени и силни еректори и бедрени сгъвачи, слаби дупе и корем се наблюдава и при мен (това тренера го изтества и установи още миналия месец) - така че този “Plate-loaded front squat” ще се изпробва още днес - само че във варианция на тема БГ клек с 10-15кг диск в ръцете вдигнати на височината на раменете :)
Мнението беше редактирано от mbarton на 29.09.09 15:12.
29.09.09
15:19
казано от mbarton на 29.09.09, 15:10:
Според едни таблички пуснати от Лимка днес, на моите килограми (около 60кг) фитнес нивото ми би трябвало да се определя по-следните постижения -
Press 29.5kg 38.6kg 50kg
Squat 57.7 kg 76.4 96kg
Power clean 42kg 55 kg 69.1 kgА пък това беше от мен - http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/high_performance_core_training - общо взето картинката описана там - скъсени и силни еректори и бедрени сгъвачи, слаби дупе и корем се наблюдава и при мен (това тренера го изтества и установи още миналия месец) - така че този “Plate-loaded front squat” ще се изпробва още днес - само че във варианция на тема БГ клек с 10-15кг диск в ръцете вдигнати на височината на раменете :)
И аз го гледах това - само не разбрах това килограми на 1ци ли са или са работни кг?
29.09.09
15:35
казано от Венцеслава Атилова на 29.09.09, 15:19:
казано от mbarton на 29.09.09, 15:10:
Press 29.5kg 38.6kg 50kg
Squat 57.7 kg 76.4 96kg
Power clean 42kg 55 kg 69.1 kgА пък това беше от мен - http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/high_performance_core_training - общо взето картинката описана там - скъсени и силни еректори и бедрени сгъвачи, слаби дупе и корем се наблюдава и при мен (това тренера го изтества и установи още миналия месец) - така че този “Plate-loaded front squat” ще се изпробва още днес - само че във варианция на тема БГ клек с 10-15кг диск в ръцете вдигнати на височината на раменете :)
И аз го гледах това - само не разбрах това килограми на 1ци ли са или са работни кг?
Трябва да са кг на единици, то иначе аз по добре да отказвам, тези кг ми се струват невъзможни за достигане. Как да стане клек 57.7, като аз правя едвам 3 по 5 с 30кг?
казано от Венцеслава Атилова на 29.09.09, 15:19:
Би трябвало да са максове, защото в по-детайлните описания например теста на клекове за средно ниво е 100 клека без тежест и/или клек с тежест равна на собственото тегло :) Пък и работните кг са много относителни в зависимост от това колко повторения правиш - при мен поне на 4х6 работните кг са по-малко от тея на 3х5 или 4х5, а пък ако тренираш на 8-ци, 10-ки или 12ки да не говорим :)
казано от Milena_Atanasova на 29.09.09, 15:35:
Трябва да са кг на единици, то иначе аз по добре да отказвам, тези кг ми се струват невъзможни за достигане. Как да стане клек 57.7, като аз правя едвам 3 по 5 с 30кг?
Милена, еми то става с време и с тренировки :) Ако проследиш дневниците на момичетата тук, ще видиш че Венци, Лимка и Инис примерно в някакви моменти с работни тежести на 3-4х5 (може би без лежанката само) покриват средното ниво, а пък повечето им максове сигурно покриват и нивото на наперднали
П.П. Айде няма да се правя на скромна - и аз се опитвам да се набутам там някъде - клек съм правила 2-3х5 на 50кг, тъй че ако има кой да ме пази може и със 60-65кг за макс, но за момента май първо трябва да коригирам каквито дисбаланси имам в силата на различните мускули и да се науча да изпълнявам движенията правилно, пък тогава ще му мисля за покачване на силата :)
Мнението беше редактирано от mbarton на 29.09.09 15:48.
29.09 /вторник/
9.30 - 1 кофичка кисело мляко Верея 4.6%
12.30 - 65г бланширан ориз - варен, 200г пилешки дробчета, задушени с масло и зеленчуци (не го изядох цялото - нещо не бях гладна, пък и ми писна от тея дробчета, а има нагтовени за още 2-3 дни :( )
16.00 - 1 ябълка
20.00 - тренировка
22.00 - супа от пилешки дробчета, разни зеленчуци
Общо: 1,416кал М49.7г(32%) В155.6(43%, 21.6г фибри) Б91.1г(25%)
Тренировката -
загряване - стандартното - статичен БГ клек х1.5мин на страна, х45сек на страна
пуш-пул - 2х6 с 30кг
вертикален скрипец (подхват) - х3@50кг, х3@53кг, х3@55кг, х2@57кг - факт, ако не бях надебеляла и си бях останала на 59кг сега щях да правя по 2-3 измъчени набирания :(
А1 лежанка с дъмбел - 3х5 с 10кг
А3 БГ клек с ръце пред тялото на нивото на раменете - 3х5 на страна с 5кг диск (това е лудница, първата серия пробвах с 10кг диск между другото - направих 2-3 повторения и гъпнах диска)
В1 гребане с кабел - 3х5 с 30кг
В2 лицеви опори - 10, 10, 6
В3 обръщане с дъмбел - 2х20 на страна с 8кг
обръщане с лост (много съм зле, ще се отработва и това) - х5 с 30кг, 20ина само с лоста
страничен планк - 2х45сек на страна
Общо: 65 мин
30.09 /сряда/ - нетренировъчен ден
12.30 - 2 филии Вита с изварен бъркоч, 2 домата
16.30 - 1 ябълка
21.00 - италианска салата (макарони, пушено филе, кис. краставички, орехи с майонезен сос), сирене, домати и лук в гьовече, бяло вино
Общо: ?
01.10 /четвъртък/
12.30 - 2 филии Вита с изварен бъркоч, 2 домата
20.00 - тренировка
21.30 - сьомга в пергамент, зелева салата
Тренировката -
стандартното загряване
тяга - х3@60кг, х3@70кг, 3х3@75кг - смесен хват, без фитили, на последните серии махнах и ръкавиците
А1 - Y-ци на наклонена пейка - 3х10 с 2х3кг
А2 - клек с дъмбел - 3х10 с 16кг
А3 - раменна преса с Т-лост - 3х10 на страна с 22.5кг, 25кг, 25кг
В1 - напади с лост - 3х8 с 25кг (некъв пич правеше бицепсови сгъвания на стойката за клек и се наложи да качвам лоста зад врата с пуш-преса, повече от 25кг няма как безопасно да ги сваля от раменете след това)
В2 - саксонови наклони - 3х6 с 2х3кг
Общо: 60 мин
FYI, тези дни се премерих - 65кг (честито на печелившите ;)), талия - 73-74см, ханш - 93см, бедрата - 53см, бюста -94-95см май някъде - явно 4-те почивни дни в края на септември са имали яко освиняващ ефект - ‘ко да праиш ...Иначе дънките не са ми отесняли чак толкова много, силата ми се е качила малко, но не достатъчно според мен за +6кг отгоре :(
И днес пак имам мускулна треска на задника - няма как да е от нападите щото бяха с малко кг => трабва да е от тягата :) да ми се ненадява човек :)
Здравей, Миши
качила си, но и силата ти се е качила - ако не се лъжа за тяга без фитили на 75 кг изобщо не ставаше въпрос доскоро.
Между другото на мен нападите всеки път ми докарват мускулна треска на д-то, тягата не.
Малко ти е месото последните дни, вместо него набиваш хляб...и ориз.
Табличката е готина, поне в 3 от 5-те упражнения ще вляза в advanced за макс, но за elite нямам шансове близките 2 години май. Абе слаба ракия :)
казано от inis9 на 02.10.09, 19:56:
Здравей, Миши
качила си, но и силата ти се е качила - ако не се лъжа за тяга без фитили на 75 кг изобщо не ставаше въпрос доскоро.
Между другото на мен нападите всеки път ми докарват мускулна треска на д-то, тягата не.
Малко ти е месото последните дни, вместо него набиваш хляб...и ориз.
...
Здрасти Инис :)
За месото си напълно права - ще си взема бележка
А пък тягата не би трябвало да ми е показател, щото месец и нещо не правих тяга въобще :) От началото на лятото има записани в дневника някакви серии х5 с 70-75кг ама с фитили - иначе тогава макс без фитили успях да направя с 85кг - сега е 90кг, почти никаква разлика :-/ А иначе мойте нападите са си направо смешни - х8 с 25кг миналия път, но повече от 35кг ме е страх да сложа на лоста щото имам чуството, че левият глезен ще каже “хряс” - трудно ми е да повярвам, че мускулната треска е от това :) Та сега голямото чудене е дали трябва и до каква степен на тягата да се дърпа с гъзЪ :)
казано от inis9 на 02.10.09, 19:56:
Табличката е готина, поне в 3 от 5-те упражнения ще вляза в advanced за макс, но за elite нямам шансове близките 2 години май. Абе слаба ракия :)
Хехе, няма да се плашиш - те и на сайта на Кросфит изрично подчертават че до ниво elite стигат само около 1% от трениращите - т.е. това са атлети от световна класа :) Ако успееш да стигнеш дотам ще е много жалко, че не се занимаваш със спорт професионално ;)
Тъй, отчета за вчера -
02.10 /петък/ - нетренировъчен ден
9.00 - 1 кофичка кисело мляко Верея 4.6%
12.30 - 1 филия Вита с изварен бъркоч
16.30 - 1 ябълка
20.00 - Хемендегс (запечени 3 яйца с 100г шунка примерно), зелева салата (това в Уго)
24.00 (ламята) - 500г варени картофи с лук и 1 с.л. зехтин, 100г сирене
Общо (сметнах го днес):
1,874кал М87.3г(43%) В173.6г(37%, 32г фибри) Б95.6г(20%)
Не е чак толкова зле, особено като се има предвид че имаше и непредвидено среднощно ядене :) Само да не бяха тия картофи толкова късно
03.10 /събота/
13.30 - 500г варени картофи с лук и 1 с.л. зехтин, 100г сирене
15.30 - тренировка
(предстои) - омлет с кашкавал и масло, домати, изварен бъркоч - според зависи колко ми се яде - равносметката утре
Тренировката -
загряване - стандартното - статичния БГ клек беше 2х1мин на страна с 15сек почивка между сериите, успях да направя 3 чисти кофички до долу, останалите 7 бяха просто повдигане на плешките
пуш-пул - х6 с 30кг, х6 с 35кг (голям зор това)
А1 лежанка с дъмбел - 3х5 с 12кг (брей, могло)
А3 БГ клек с ръце пред тялото на нивото на раменете - 3х5 на страна с 5кг диск
В1 гребане с кабел - х5 с 35кг, 2х5 с 30кг
В2 лицеви опори - 10, 8, 7
В3 суинг с една ръка - 3х20 на страна с 10кг диск
Ааа, тази “сутрин” (т.е като станах към 1) се премерих ПАК - 63.8кг - явно положението не е чак толкова трагично, предполагам че като ям повече въглехидрати задържам и повече вода просто :) Остатъкът от деня мисля да го измързелувам вкъщи :)
04.10-05.10 - нетренировъчни дни - храна имаше някаква, но малко
06.10
храна - 300г пилешко на скара, зелева салата, миш-маш, 1 наденица
Тренировка -
загряване
А1 лежанка - 4х5 с 35кг, 40кг, 40кг, 35кг
А2 вертикален скрипец, подхват - 4х5 с 50кг
В1 тяга (без фитили) - 4х5 с 65кг, 70кг, 70кг, 65кг
В2 странична преса - 4х5 с12кг, 12кг, 14кг(отказ вляво на 4тото повторение), 12кг
С1 клек с Т-лост - 4х6 с 42.5кг (лоста + 22.5кг)
С2 ренегадско - 4х5 с 2х14кг, 2х14кг, 2х12кг, 2х12кг
65мин
казано от mbarton на 07.10.09, 10:44:
04.10-05.10
Тренировка -
...
....
65мин
Кефиш, браво! Качила си силата, вижда се.
казано от inis9 на 07.10.09, 10:49:
казано от mbarton на 07.10.09, 10:44:
04.10-05.10
Тренировка -
...
....
65минКефиш, браво! Качила си силата, вижда се.
Хехе, Инис - точно тази тренировка беше “толкова съм бясна на целия свят, че ще си го изкарам на железата” - не знам кога пак ще мога да направя толкова добро изпълнение - но за всеки случай май се препържих и дори днес (осбено като отчета малкото сън) не бях възстановена
07.10 /сряда/ - нетренировъчен ден
9.00 - 200г кисело мляко
21.00 - 450г гювече с пилешко, гъби, домат, лук, сирене, кашкавал, яйце, зелева салата
08.10 /четвъртък/
12.30 - 300г сьомга с зелева салата
16.30 - 250г биволско мляко
19.30 - тренировка
22.00 - нещо с телешка кайма и варени картофи в Дон Домат, 2 хапки вегетарианска салата , бяло вино
Тренировката (бях изтощена още преди това)
стандартното загряване
пуш-пул - х6@35кг, х6@30кг
А1 - Y-ци на наклонена пейка - 3х10 с 2х3кг
А2 - клек с дъмбел - 3х10 с 18кг
А3 - раменна преса с Т-лост - 3х10 на страна с 25кг, 25кг, 22.55кг
В1 - напади с лост - 3х8 с 25кг (стойката за клек пак беше заета!?!)
В2 - саксонови наклони - 3х6 с 2х3кг
Покрай дискусията за клека в дневника на Вик намерих това - http://www.straighttothebar.com/2007/10/29_things_to_do_with_a_barbell.html - има няколко интересни идея - Lumberjack Squat аз вече така или иначе правя, а Modified Barbell Windmills, Single Arm Barbell Fly и Double Standing Russian Twist ще ги пробвам при първа възможност.
Мнението беше редактирано от mbarton на 09.10.09 12:04.
казано от mbarton на 09.10.09, 12:02:
Покрай дискусията за клека в дневника на Вик намерих това - http://www.straighttothebar.com/2007/10/29_things_to_do_with_a_barbell.html - има няколко интересни идея - Lumberjack Squat аз вече така или иначе правя, а Modified Barbell Windmills, Single Arm Barbell Fly и Double Standing Russian Twist ще ги пробвам при първа възможност.
Уау! Доста добри идеи има! Ще се пробват задължително :coolgrin:
казано от Vic на 10.10.09, 11:36:
казано от mbarton на 09.10.09, 12:02:
Уау! Доста добри идеи има! Ще се пробват задължително :coolgrin:
Здрасти, Вик - на пръв поглед - да - ако не друго поне достатъчно идеи как човек да си разнообрази тренировката има :) Аз днес пробвах Single Arm Barbell Fly, обаче не бях особено очарована - може би не го и изпълнявам правилно - пък и ненатоварен олимпийския лост ми е прекалено тежък
Тъй, какви ги свърших тия дни -
09.10 /петък/, 10.10 /събота/, 11.10 /неделя/ - нетренировъчни дни - храната като за треноривъчни - към 1800-2000кал на ден, и месце имаше, и картофки и макарони, и мазнините май ми бяха достатъчно
12.10 /понеделник/
14.00 - 50ина гр черен шоколад с люти чушки (малко, но качествено ;))
18.30 - тренировка
22.00 - 150г свинска пържола, задушена с гъби, домати и лук, салата зеле и моркови със зехтин
Общо: мързи ме да смятам, едва ли има 1000кал ама през деня нямаше време за друго
Тренировка -
загряване - стандартното
тяга - 4 серии х 3 с 65кг, 75кг, 75кг 70кг (пак без фитили, фитилите ги оставям само за максове, като правя работни серии с тях ми остават много кофти белези по китките, за които последния път ми трябваше повече от месец да се оправят)
А1 лежанка с дъмбел - 3х5 с 12кг
А3 БГ клек - 3х5 с 2х12кг
В1 гребане с дъмбел от стоеж - 3х5 с 18кг
В2 лицеви опори - 10, 8, 8 (мразя ги)
В3 обръщане с дъмбел 3х15 на страна с 8кг (това май ми е леко, но лявата предмишница толкова издържа)
Общо: 65 мин
Тъй, миналия понеделник се наложи да изкарам 5-6 часа на крак на високи обувки - резултатът е, че все още имам тъпа лека болка в левия глезен...Лошо...По време на тренировките не ми създава проблем, но не ми се мисли какъв ще е резултатът от 8 часа в ски обувки...И понеже до 2 месеца трябва да съм пушка взех калциев цитрат, а в най-скоро време мисля да почна да пия и глюкозамин...Рибеното масло и витаминките са ясни :)
Ей, Миши, здрасти :)
И аз разгледах линка, наистина е много идеен - по замисъл някои упр. наподобяват твоя куфар-клек, като че ли. Макар че ако се фейна така из залата, особено ако събера 2 лоста, сигурно ще ме помолят учтиво да се изнеса :)
Твоите лицеви за гърди ли са? Щото аз от време на време правя трицепсови, ама повече от 5 в серия май не мога.
75 кг, а :P ? Ще трябва да се стягам :lol:
Причината, поради която изписах този ферман, е глезенът ти. Не трябваше ли досега да е отшумяла безследно тази болка? И не трябва ли да ходиш на контролен? Във всеки случай не е лоша идеята да отидеш при лекуващия в случая лекар. Просто за сигурност. И за да не се притесняваш за ските бррр.
Черен шоколад с люти чушки....ммм....любимо :)
Подкрепям Инис за глезена. Отиди на лекар, много време мина вече...