Дневникът на inis9 / Финал за 2009 /

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.10.09
07:02

Много са ти добри мерките....к’ви диспропорции, кви пет лева...Ханша и гръдната ти са симетрични, и талията ти им отива...но...да...всеки луд с номера си, а пък ние тук и с цяла програма :)
И...да вземеш да си намериш апетита - ако не, мога да ти ослужа с малко от моя ;)

06.10.09
12:48

казано от inis9 на 06.10.09, 06:38:

Добро утро,
освен всичко друго, открих, че метърът ми мери с 1 см повече. Това, разбира се, не е толкова страшно. Свалих си мерки и ще ги постна с уговорката, че освен реалните, които ще впиша, имам и леека промяна.

Височина: 171 см.
Тегло: 59-60 кг.

Гръдна обиколка: .        85 см. (-1)                       
Подгръдна обиколка:      77 см.  (-1)      .         
Талия:                    70 см. (-1)
Корем:                    76 см. (-1)               
Ханш:                    88 см.              
Бедро:                    л. 50,5 см., д. 51 см. (-1)
Над коляно:              37 см.           
Врат:                    33 см.         
Прасец:                  35 см.             
Бицепс отпуснат:        25 см.         
Бицепс стегнат:          29 см.
Глезен:                  23 см.
Китка:                  16 см.

Ами това е. Забелязва се лека диспропорция, но няма какво да се направи. Пък и не е необходимо чак толкова. Теглото ще го впиша утре, моят кантар ме мери 59 кг., но той си има собствено мнение понякога. В залата ще видя с точност. В крайна сметка може и да видя някой ден талия под 70 см...:lol: Всеки луд с номера си.

Как го постигна тва дупе? Твойто е едно от най хубавите. Моят ханш е 94 см и каквото и да правя, не мога да намаля обиколката. Какви упражнения  да правя, хелп?¿?¿?

06.10.09
12:54

Миленка, тия 6 см разлика се усещат само с 1 номер панталон по-голям. Не се виждат. 94 см си е супер ханш и стои женствено.
На мен фигурата ми е такава просто - тесен таз, широки рамене и малък бюст. Не съм за завиждане :lol:

06.10.09
16:14

Опа, пак съм тук...Днес имам цели три яденета. Апетит - нула. Само вечерята ми се стори по-вкусна.

Храна:
09,30 - 200 гр. кисело мляко, 20 гр. сирене, 20 гр. извара, 20 гр. филаделфия - егати и бъркоча;
15,00 - 20 гр. мюсли, 100 мл. прясно мляко 3,2 %;
19,00 - 5-6 лъжици сготвен фасул  - нямаше как да не го опитам, има няколко месеца, откакто не съм опитвала - 3 яйца с 1 лъжичка лютеница в тефлона, 20 гр. сирене, 10 гр. кашкавал, 20 гр. кисели тиквички.

Вода - днес ще ги докарам до 3 л.

Ааа, започвам да се освестявам. Трябва, че утре съм на тренировка и вечерта на танци. Определено ще имам апетит, няма начин.

Лим, мерси за предложената помощ, ама и твоят апетит не е кой знае какво :P Плодов, такъв един...
П.П. Талията е мааалко минала покрай симетричността спрямо фигурата ми, ама хайде сега, хората какви проблеми имат...

Мнението беше редактирано от Инис на 07.10.09 07:10.

07.10.09
07:02

Добро утро, една лека тренировка днес:

1. Скрипец надхват 3 х 5 с 45; 45; 42 кг.;
1. Клек 4 х 5, 5, 5, 4 с 57,5; 57,5; 52,5; 50 кг. - тренерът ми правеше дребни забележки и на последната серия замалко да падна назад с щангата - загубих за миг равновесие. Не се уморих, просто се разконцентрирах някак и не ми вървеше;

2. Ренегатско 4 х 5 с 15; 15; 12,5; 12,5 кг.;
3. Онова упражнение на стената;
4. Фейс пул 3 х 5 с 15 кг.;
5. Дървар 3 х 5 с 32 кг. - много го мразя, мъчи ме;
6. Стълби с гири (2,5 кг.?- а може и по 5 да са, трябва да видя (ЕДИТ: 5 и малко са!)) в ръце и прескачане на едно стъпало при изкачването 3 х 5 - едвам дишах на трите серии. Кардиото ми липсва, загубила съм издържливост. Но си наваксвам, пушейки :lol: И си кривя коленете, изкачвайки се.

Храната после, че засега няма никаква и без това.
Теглото ми е непроменено от последния път: 60,6 кг. с дрехи и обувки.
Вода до момента: 2 л.

Мнението беше редактирано от Инис на 14.01.10 22:14.

08.10.09
07:24

Вчера храната беше...кофти като състав. Жалко, че беше тренировъчен ден. По обяд сгънах 1 тутманик и 1 палачинка с 1 кофичка кисело мляко, а вечерта унищожих 1 паничка от въпросния сготвен фасул с 50 гр. сирене. Втресе ме от това меню, зле отвсякъде. Поне бях на танци вечерта, където освен че се размазах от танцуване, хапнах 2 хапки баница и 2-3 сладки някакви. Може да се брои като въглехидратен чийт дей :lol: Макар че традиционно количествата не са големи. Да не пропусна и рибеното масло и глюкозамина.

Отсега съм се зачудила каква тренировка да направя в неделя. Мисля си нещо за военна преса, сумо тяга, напади в 4 х 6, ренегадско и онази напречната лежанка. Редно е затвърдя напредъка от последните 2 седмици. Е, сумото ще го правя с по-малко кг - 60-65, докато се почувствам стабилна в изпълнението, но ще заложа на повечко повторения. Може и някое повдигане от вис/лакътна опора да направя или някоя кофичка.

Интересно как ми се е променила визията за тренировките - от класически сплит на “кръгови”. Огромна метаморфоза от началото на годината до момента. От гледна точка на енергията, която влагам сега в тренировките, е по-добре. И удоволствието е по-голямо; не се интересувам какви уреди има в залата - понеже не ги използвам. И все пак догодина, като кача силата малко, ще трябва да включа и изолиращи повече, и сигурно пак ще мина на сплит за известно време...

Мнението беше редактирано от Инис на 08.10.09 08:00.

08.10.09
16:12

Днес храната е...кофти като състав. Поне е в изобилие.

12,30 - 1 сандвич, 1 парче кекс, 1 кисело мляко 3,6% - бях забравила чувството да ти се доспи от въглехидрати;
19,00 - 100 гр. извара с 1 лъжица лютеница и 3 яйца на тефлона, 1 парче лионска наденица, 10 гр. сирене, 30 гр. салата зелен боб, 3 глътки прясно мляко - мноого добре хапнах.
рибено масло, глюкозамин.
Вода - ок. 3 л.

Хайде утре на тренировка. А вечерта съм на кръчма. И ще ходя без колата. В моя случай това означава, че няма да се ограничавам.

09.10.09
06:28

Опа, хайде още една тренировка:

1. Скрипец надхват 4 х 5 с 47, 45, 45, 42 кг.;
2. Добро утро 3 х 5 с 35 кг.;
3. Пуш пул 3 х 5 с 37 кг.;

4. Ab wheel , от колене 3 х 10, 7, 6 - това го правя за пръв път. От колене не е толкова трудно и все пак ще трябва да го практикувам известно време. Иначе е много готино. Коремът ми стана на сол;

5. Онова упражнение, чието име не знам;
6. Стълби 3 х 5 с изкачване през стъпало с 5 и нещо кг гири - видях ги, че са толкова - вземат ми здравето тия стълби.

Храна после, че засега липсва.

Мнението беше редактирано от Инис на 09.10.09 06:29.

10.10.09
16:11

Здравейте,
вчера беше...да не разказвам. Някакъв снадвич по обяд, вечерта пиле, салата, 200 гр. ракия, 100 гр. водка. И това как и да е, но се прибрах сутринта по някое време и изядох освен всичко друго и 2 филии с масло и мед. Събудих се преди 2 часа. Е, поне поспах :lol: За днес храната е:
18,30 - 100 гр.извара, 2 лъжички лютеница, 3 яйца, 20 гр. сирене, 20 гр. кашкавал, 50 гр. салата зелен боб.
EДИТ в 00,30 - 30 гр. салам някакъв, 20 гр. кашкавал, 20 гр. сирене. 3-4 кисели краствички.

Лоша тенденция през последните 2 седмици. Храненето ми не струва. Спирам да се ядосвам на обстоятелствата и от понеделник влизам в час. Никакви сандвичи повече.

П.П. Имам мускулна на корема и гърдите.

Мнението беше редактирано от Инис на 11.10.09 08:23.

11.10.09
12:11

Добър ден,
аз направих една тренировка, която буквално ме разби...защо винаги така правя, когато тренирам сама.

тренировка

1. Военна преса 5 х 6, 5, 4, 4, 5 с 20; 30; 30; 30; 25 кг. - исках да направя сериите с 30 кг петици, ама цък. Поне направих 3 серии с 30 кг., доволна съм. Ще стане, няма къде да ходи. И то без отказ ги направих;

2. Сумо тяга - 4 х 6, 6, 5, 5 със 60; 70; 70; 65 кг. И направих 4 повторения със 60 кг. класическа тяга за загрявка. Последните 3 серии със смесен хват. Не зная защо така, но хвата ми започна да изтърва още на първата серия. А съм правила серии на 75 кг. с надхват, днес - цък. А колко ме умори това сумо, не е истина;

3. Ренегатско 3 х 5 с 15 кг.;
4. Напади 3 х 6 с 45; 40; 40 кг. За жалост тягата ми разказа играта на краката. Иначе исках да направя 4 х 6 с 45 кг., но реших да не геройствам, започнах да кривя коленете още на първата серия. Другия път с клека ще ги направя;

5. Добро утро 3 х 6 с 35; 35; 30 кг. - излишно е да казвам, че след тяга не е добра идея да се прави добро утро - не и когато искаш да товариш лоста. Така че - скромно беше.
Времетраене: 70 мин.

И малко опити за обръщания с лоста, някоко пуш преси и си тръгнах. Исках и други неща да правя, но се уморих и времето напредна. И протеин след тренировката.

Краката и предмишниците не ги усещам. Една леекичка болка пълзи към лактите, но с раменете нямам проблем.

Мнението беше редактирано от Инис на 14.01.10 22:15.

11.10.09
16:51

Тъййй,
храна:

тренировка - по-горе
14,30 - протеин;
18,30 - 200 гр. пиле на грил, 1/2 тиквичка със сирене, яйце и кашкавал, 1 домат, 20 гр. сирене, 5 маслини, 50 гр. рикота.

Бях адски гладна. Наложи ми се набързо да изляза след тренировката и затова не услях да ям след нея. Поне протеин пих.
Ако вечерям, ще едитна.
ЕДИТ 22,15: 100 гр. пиле на грил, 1 домат, 20 гр. сирене, 5 маслини, 50 гр. салата боб, 1/2 тиквичка със сирене, яйце и кашкавал, 1 чушчица.

Водата ще надхвърли 5 л.

Усещам леко напрежение в кръста. Утре ще видим дали е мускулна или съм нарушила изпълнението на тягата.

Мнението беше редактирано от Инис на 11.10.09 20:14.

12.10.09
16:08

Добър вечер,

днес...нерви малко, особено следобяд - нямаше да е толкова лошо, ако не ми действаше на апетита. При мен е така - ако съм в меланхолия - нямам апетит, ако се изнервя - не мога да се нахраня, всичко ми се яде. Зарекох се да спра сандвичите, но и днес изядох един. Просто не ми остана време за друго. Но утре ще има пържоли за обяд, хващам се на бас. И така:

рибено масло, глюкозамин
13,30 - 1 сандвич, 100 гр. щрудел, 1 кофичка кисело мляко 2 %;
18,30 - 250 гр. пиле на грил, 1 домат, 1 чушчица, 1/2 тиквичка със сирене, кашкавал и яйце, 3-4 кисели краставички, 30 гр. салата боб, 30 гр. рикота, 7-8 маслини.
Сигурно и още ще има. Рих из хладилника за нещо сладко, ама няма. Някакъв мед само се мотае, но не искам засега. Ще наблегна на вода и кафе.
ЕДИТ 23,30 - 1 наденичка, 1 домат, 10 гр. сирене.

Водата ще мине 3 л. Абе нищо ново под слънцето.

Мускулна треска - еректори, глутеуси, аддуктори + задно бедро. Е, поне техниката ми на сумо тягата си е била наред. Че и на доброто утро също. Кръстът е бетон. Имах известни опасения по повода, но излишно. Предвид това, мисля, че сумото ще ми стане любимата тяга, макар да ми е по-трудна засега. Класическата просто не ми товари краката толкова.

На врата съм си направила едно болезнено ожулване от щангата, което няма кога да зарастне. Но юнак без рани не ходи, нали.

П.П. Трябва да си напрвя една читава снимка за аватар. Този ми омръзна. И да избера някой по - фин, да кажем.

Мнението беше редактирано от Инис на 12.10.09 23:58.

13.10.09
06:15

И на мен сумо тягата ми е от любимите :)
На румънската се изкушавам да пускам по-надолу от физически допустимото за тялото си и отварям кръста...
На класическата не успявам така добре да натоваря дупето, като на другите две :)

13.10.09
17:19

Точно същите са и моите мотиви, Лим. Римската, само като си я представя със сериозни килограми, и ме заболява кръста. (Ей, нов аватар, Лим! Перфектен е.)

Такааа, ся да се оплаквам ли или просто да пропусна да си впиша менюто?

Щом съм почнала, ето го и него:
09,30 - 1 тутманик, 1 кекче, 1 кисело мляко 2 %;
13,30 - 1 ябълка;
16,30 - 2 филийки ръжен хляб, намазани с филаделфия, 10 гр. шунка, 1 маслина;
19,00 - 1 купичка супа с фиде, 200 гр. пиле, 1 наденица, 1 домат, 1 кисела краставичка, 20 гр. сирене, 50 гр. салата боб, 5-6 маслини, 200 гр. кисело мляко с 1 лъжица мед, няколко глътки прясно мляко.

Уф, не си спомням дали имаше още нещо. Хич не обичам да съм изнервена - нямам засищане. И сега пак съм гладна.

Това е, че не мърдам наникъде и това психически ме отпуска. Стоя на едни и същи кг от доста време и затова май така се отпускам с храната. Но не се виждам още дълго време на тоя глупав и безмислен режим. Просто хич ме няма напоследък.

По всички дамски дневници обаче е така. Храната някак излиза извън обичайното, няма режим, няма броене на калории, достатъчно ли е протеинът или мазнините. Май всички сме му отпуснали края.

Утре ще ходя на минусови температури да тренирам. В 6 сутринта, когато ставам, температурата ще е около нулата брр.

Мнението беше редактирано от Инис на 13.10.09 17:20.

14.10.09
07:16

Добро утро,
умница съм аз, изтрих си поста...хайде отначало.

тренировка

1. Скрипец надхват 3 х 5 с 47; 47; 45 кг.;

2. Клек 3 х 5 с 57,5 кг. - тренерът е доволен, аз също;

3. Кофички 4 х 5 със собствено тегло - тренерът е още по-доволен, защото не ме е виждал да правя кофички досега. Аз пък мисля, че съм поизгубила форма леко;
4. Онова упр., което май е някакъв стречинг според мен;

5. Ab wheel от колене - 3 х 8; 6; 6 - тренерът каза, че ще го правим още няколко пъти така и ще започнем с цялото тяло. На мен ми се вижда малко утопично, защото и така ми е достатъчно трудно;

6. Фул контакт туист 3 х 5 с лоста + 5 кг. - беше ми леко, но тренерът не ме е виждал да правя ФКТ досега. Пък и имаше забележки.

Доволна съм от тренировката. Клекът ми беше чудесен, не се уморих хич от него. Ще качваме другия път.

Храната спирам да я пиша засега. Не си струва, че само се ядосвам на себе си. Надявам се след няколко дни да се подобри положението. Ама така е, като няма кой да ми се кара...

Мнението беше редактирано от Инис на 14.10.09 07:17.

“Храната спирам да я пиша засега. Не си струва, че само се ядосвам на себе си. Надявам се след няколко дни да се подобри положението. Ама така е, като няма кой да ми се кара... “

Аааааа, не е честно, мен ме караш да я пиша!!!

14.10.09
07:41

Пиши я, Инис! След време може да ти се иска да видиш как ти се е отразила определен тип храна :)

Браво  Поли :) Ще ме настигнеш ей! Май си права за 4х6, ще взема и аз да пробвам, ама сега малко почивам от силовите.

15.10.09
07:03

А добро утро,
Владо, направо ме засрами.

Е, не мога да изтрия вчерашния ден и завчерашния също. Бяха обаче въглехидратни и джънкови. Сладки неща много няма, но пък бързи въглехидрати колкото щеш. Лим, ако описвам тези тутманици и еклери, най-много да ме баннат от форума за разложение на морала :lol: А и ми се отразява с качване на кг. :)
Но това приключи. Твърдо съм решила да си върна стария начин на хранене, защото освен всичко друго, въглехидратите ме карат да се чувствам странно и не особено добре.

Аз така си мисля за 4 х 6, Венци, но може да се дължи на въглехидратите също. И все пак засега съм доволна и ще продължа така. Предполагам, че след 1-2 месеца ще си проличи със сигурност дали съм на прав път.

15.10.09
19:36

Добра стига,

15.10. ще си го отбележа като хубав ден, свързан с радост по личен повод.
Понеже се засрамих, ще опиша днешната храна. Тя се изчерпва с 2 реда:

09,30 - 1 типова филийка, намазана с филаделфия;
в течение на деня 3 шоколадови бонбона.

И понеже храната ми е под всякаква критика, имам непреминаваща мускулна на гърдите, раменете и горната част на гърба.  Пък съм на тренировка утре. Вероятно няма да вечерям, но ако ми се случи, ще едитна.

ЕДИТ:23,20
П.П. И аз не си повярвах, че ще си легна гладна :lol:
23,00 - 100 гр. извара с киселец, 30 гр. салата боб (е, свърши най-накрая), 5 маслини, 40 гр. кашкавал.

Мнението беше редактирано от Инис на 15.10.09 20:30.

16.10.09
06:48

Добро утро, ето една лека тренировка от мен:

1. Напади 3 х 5 с 45 кг. - бетон съм, утре или вдругиден ще ги пусна на 4 х 6;
2. Странична преса 4 х 5 с 12,5; 11; 11; 11 кг. - раменете леко ме болят, нямам сила и щракат и двете. За серия с 15 кг. както преди не може да става въпрос. Но пак е нещо, де;
3. Китайска почивка 3 х 40 сек. - по-лесно нещо не съм правила скоро;
4. Скрипец 4 х 5 с 47; 45; 45; 42 кг. - тренерът все нещо не ми харесва техниката. Раздалечавам лактите;
5. Суинг:
1 х 10 със 16 кг. с една ръка - логично на ръка по толкова;
1 х 6 с 24 кг. с една ръка;
1 х 10 с 24 кг. с две ръце.
Според тренера 24 кг. са ми добре, и според мен също. Обаче дръжката на пудовката ми идва малко дебела, когато я държа с една ръка и ме е страх, че ще я изтърва. Дали означава слаб хват, не знам.

Храната после.

Хубав ден на вас и на мен.

Мнението беше редактирано от Инис на 16.10.09 06:49.

казано от inis9 на 16.10.09, 06:48:

2. Странична преса 4 х 5 с 12,5; 11; 11; 11 кг. - раменете леко ме болят, нямам сила и щракат и двете. За серия с 15 кг. както преди не може да става въпрос. Но пак е нещо, де;
3. Китайска почивка 3 х 40 сек. - по-лесно нещо не съм правила скоро;

Според тренера 24 кг. са ми добре, и според мен също. Обаче дръжката на пудовката ми идва малко дебела, когато я държа с една ръка и ме е страх, че ще я изтърва. Дали означава слаб хват, не знам.

а ти защо въобще правиш странична преса? и доколко е странична?

китайска почивка...тва още ли Борката ги раздава тия?

или ти е слаб хвата, или са ти къси пръстите и ти затрудняват(което не изключва слабия хват). обърни внимание как сивата 24ка е с по-дебела дръжка и от 32ките.
защо не ползваш фитили?

16.10.09
18:53

казано от ts.vassilev на 16.10.09, 16:05:

а ти защо въобще правиш странична преса? и доколко е странична?

За страничната преса имаш предвид заради раменете ли, че ме болят? Тъй като гледам няма да минат напълно, а аз не мога да не ги тренирам някак. А и не му казвам на тренера. Само ако отткровено не съм в състояние, тогава. То преди коленете ме боляха и пак ги натоварвах, така че...

А е странична...като странична преса. :lol:

китайска почивка...тва още ли Борката ги раздава тия?

Не знам, може и Борката да ги раздава тия.

или ти е слаб хвата, или са ти къси пръстите и ти затрудняват(което не изключва слабия хват). обърни внимание как сивата 24ка е с по-дебела дръжка и от 32ките.
защо не ползваш фитили?

Пръстите са ми доста дълги - ген + дългогодишно свирене на пиано. А за 32-ката не съм погледнала.
И няма да ползвам фитили - иначе хватът никога няма да заякне достатъчно. Не обичам изкуствените помощни средства. Бих ползвала само за макс, но максове не смятам да правя. Засега.

Мнението беше редактирано от Инис на 16.10.09 19:23.

16.10.09
19:28

Хайде сега наново,
хубав ден, започнал с тренировка (по-горе) и завършил с танци. Чудесно изкарах. И помен нямаше от умора заради тренировката сутринта, вероятно защото ми идва лекичка.

07,30 - тренировка
10,00 - 1 шоколадов бонбон;
13,30 - 1 пилешка пържола от бут, 100 гр. зеле, 10 гр. сирене;
18,30 - 21,10 - танци.

Ще хапна малко извара, кашкавал и маслини. Но ще го добавя по-късно, след като проверя съдържанието на хладилника. Може друга идея да ми се появи.

Вода - над 5 л.

ЕДИТ в 00,00 - 20 гр. кашкавал, 10 гр. сирене, 1 кисела краставичка, 1 корнишонче, 50 гр. шунка, 5 маслини. И опитах 2 хапки картофи с масло. Откога не съм яла пък картофи, особено така вкусно сготвени...
Ами това ще да е.

Мнението беше редактирано от Инис на 16.10.09 21:12.

казано от inis9 на 16.10.09, 18:53:

За страничната преса имаш предвид заради раменете ли, че ме болят? Тъй като гледам няма да минат напълно, а аз не мога да не ги тренирам някак. А и не му казвам на тренера. Само ако отткровено не съм в състояние, тогава. То преди коленете ме боляха и пак ги натоварвах, така че...
А е странична...като странична преса. :lol:

Не знам, може и Борката да ги раздава тия.

Пръстите са ми доста дълги - ген + дългогодишно свирене на пиано. А за 32-ката не съм погледнала.
И няма да ползвам фитили - иначе хватът никога няма да заякне достатъчно. Не обичам изкуствените помощни средства. Бих ползвала само за макс, но максове не смятам да правя. Засега.

едно време много се ядосвах на такива дето си траят. чуствах се зле като ги болят хоирата ннещата. сега си дадох зор и пробвам хич да не ми пука. кой квото го боли и кой какво си казва - негова работа. сега смятам че това ме освобождава от всякаква отговорност и ми става по-леко.

а за страничната преса - бент пресата, страничната преса, хибридната странична-раменна преса(милко преса) и раменната преса с една ръка(милитъри преса с една ръка) са едно и също упражнение с различна степен на навеждане. колкото по-вертикална си, толкова повече “отива в раменете”. колкото по-наведена си, толкова повече отива в трицепсите и пояса.

моят въпрос беше кой ти ги раздава, а не дали Борис все още ги ползва.

наистина ли мислиш че с фитилите ще ти отслабне хвата?
и че са “помощно средство?”

17.10.09
14:34

Правя я по-вертикално страничната преса.

Прав си да не ти пука за хората, че нещо ги боли - тяхна си работа.

Не мисля, че ще отслабне хватът с фитили, мисля, че няма да заякне с тях.
И да, мисля, че са помощно средство.

казано от inis9 на 17.10.09, 14:34:

Правя я по-вертикално страничната преса.

Прав си да не ти пука за хората, че нещо ги боли - тяхна си работа.

Не мисля, че ще отслабне хватът с фитили, мисля, че няма да заякне с тях.
И да, мисля, че са помощно средство.

т.е. правиш хибридна. разбрах те.

аз наскоро разбрах защо ме е интересувало толкова много хората дали ги боли и как да се избегне това.

ахааа....значи мислиш че хвата няма да ти заякне с фитили...на първо време ти знаеш ли какво са фитили и по-скоро въпроса е - знаеш ли как се използват?

но...това е свързано с горното...

17.10.09
17:09

Опа, хайде още една тренировка днес. По принцип трябваше да е утре, но утре няма да мога. Цял ден ме няма, вечерта съм на другарско събиране, където ще се лее алкохол вероятно. Щеше да е по-добре в понеделник, но изобщо не ми се тренира след работа. Тъкмо да видя как е положението с тренировки в поредни дни.

Подходих с леко недоверие към себе си, заради тренировката вчера, заради калпавата ми храна и заради това, че усещам напрежение в кръста. Но не трябваше.

тренировка

1. Клек 4 х 6 с 50; 55; 55; 55 кг. - тук ме е яд, че не започнах направо с 55 кг, както ми се щеше. Никакъв проблем нямах;
2. Ренегатско 3 х 5 с 15 кг.;
3. Напади 4 х 6 с 45 кг. -Добре, че не свалих кг., направих си ги екстра. Много съм доволна;
4. Напречната лежанка с дъмбели 3 х 6 с 12,5 кг. Исках 4 х 6, но времето напредна и дъмбелът ми натежа. А 11-ките бяха заети;
5. Добро утро 4 х 6 с 35 кг. Тук пък исках с 40 кг., но заради кръста и настъпилата вече умора не посмях. А и щеше да ми дойде в повече да качвам на почти всички упражнения с кг или серии.

Въобще съм много доволна от себе си. Само за клека ме е яд. Но нищо, следващия път ще го направя.

Храна:
12,30 - омлет със сирене и кашкавал с гарнитура зеле, 2 тънички парчета ок. 20 гр. общо пърленка;
Вечерята следва, ще я добавя.

Вода - ок. 4 л. Докато си легна, може и 5 да стане.

Мнението беше редактирано от Инис на 14.01.10 22:10.

17.10.09
17:21

казано от ts.vassilev на 17.10.09, 17:08:

ахааа....значи мислиш че хвата няма да ти заякне с фитили...на първо време ти знаеш ли какво са фитили и по-скоро въпроса е - знаеш ли как се използват?

но...това е свързано с горното...

Значи, следя с интерес мненията ти във форума, когато става въпрос за фитнес упражнения и техники. Но да се опитваш по този начин да демонстрираш компетентността си, задавайки въпроси от сорта на: “А ти знаеш ли това какво е?”, “А знаеш ли как се използва?”, не го приемам. Ако искаш с нещо да ми помогнеш, да коригираш, да обясниш - моля, направи го, може да науча нещо ново. Но такива безпредметни въпроси са излишни.

Мнението беше редактирано от Инис на 17.10.09 17:24.

18.10.09
14:22

Добър ден,
храната днес е 2 пъти мусака, пържен пипер с домати и така. Плюс една филийка бял хляб. Като се има предвид, че след малко излизам, положението вероятно ще излезе извън контрол. Още се чудя дали да ходя с колата...

Така... Имах намерение да си купувам костюм. Обикалях цял ден. Няма панталон като за мен - всички с прави кройки ми стоят все едно току-що са ме пуснали от Освиенцим. 42 номер ми е в повечето случай голям, а за раменете ми трябва 44, който пък ми е голям в талията и бюста.  В крайна сметка си купих само панталон 38 номер, тя е малко странна тази номерация, вероятно отговаря на 40 номер. И ще му търся жилетка някаква. Много, много зле. Нехармонична фигура.

П.П. А колко се изръсих за панталона, още не мога да го преживея. Но беше единствения, който горе-долу ми стоеше прилично.

Мнението беше редактирано от Инис на 18.10.09 14:27.

19.10.09
07:06

Инис, за костюма защо направо не пробваш при шивач/ка? Хем ще ти бъде по мярка и панталон, и сако :) Имаш хубава фигура, няма защо да се вкарваш във филми, че била нехармонична :)

19.10.09
07:31

казано от adichka на 19.10.09, 07:06:

Инис, за костюма защо направо не пробваш при шивач/ка? Хем ще ти бъде по мярка и панталон, и сако :) Имаш хубава фигура, няма защо да се вкарваш във филми, че била нехармонична :)

Класическото късо сако само засилва идеята за бикоборец. И изглеждам зле наистина. Затова ще търся жилетка, която да намали това впечатление. А и нямам време, сватбата е в събота. Неприятното е, че съм сред, така да се каже, важните гости и трябва да изглеждам като от списание.

Иначе мерси за идеята, не ми хрумна изобщо да си шия.

За вчера мога да добавя доста неща - основно алкохол. Храната беше добре. Ужасът е пълен, понеже се прибрах сутринта (на мотика), спах два часа, закъснях за работа и се чувствам пред припадък. Но със сигурност ще ям достатъчно днес.

казано от inis9 на 17.10.09, 17:21:

Значи, следя с интерес мненията ти във форума, когато става въпрос за фитнес упражнения и техники. Но да се опитваш по този начин да демонстрираш компетентността си, задавайки въпроси от сорта на: “А ти знаеш ли това какво е?”, “А знаеш ли как се използва?”, не го приемам. Ако искаш с нещо да ми помогнеш, да коригираш, да обясниш - моля, направи го, може да науча нещо ново. Но такива безпредметни въпроси са излишни.

това е прост въпрос с отговор да-не. иде от там че съм крайно скептичен да давамм мнението си на хора дето не го искат. крайно разочарователно е да се влагаш, докато хората си мислят че вече знаят и игнорират какво им говориш. също така нямам намерение да се изкарвам като че знам повече от някой. защото не е вярно. може да съм чел повече от някои, но това не ме прави авторитет.

идеята ми за хвата - и без това се набираш,гребеш,носиш,дърпаш тяга, суингваш и правиш какво ли не. ако на едно от тези упражнения и/или не на всички серии сложиш фитили - няма да има голяма разлика, дори може да е ползотворно, понеже ще им дадеш малко почивка, пък за останалата ти част на тялото - ако хвата е бил лимитиращ, това ще ти позовли да разгърнеш потенциала си.

другото което е че има 2 техники за ползване на фитили.
едната е културистична и изисква минимално придържане, за да можеш по-добре да изолираш гърба например.
другата е “силаческа” - въпреки че си с фитили, продължаваш да стискаш доколкото можеш. 1 - стискаш колкото и без фитилите, дори повече понеже хвата става по-дебел. 2 - когато хвата ти вече не издържа(20 повторения Крок гребане, 20 повторения тяга) - ползите от фитилите са там - не изпущаш.

19.10.09
08:45

Напротив, мисля, че това е идеята на форума и в частност на дневниците - да се дават мнения и съвети и да научим нещо, да променим нещо, да посочваме грешките на другите и да коригираме своите. Наистина има хора, които игнорират полезни мнения и съвети, но то си е за тяхна сметка.

Мерси за разясненията за хвата и фитилите. Ще го имам предвид.

Поли я стига глупости, била ти нехармонична фигурата. Първо да се изясним какво е хармонична фигура....дрехите се шият така, спазваийки се определени пропорции с цел да паснат на 80-90% от масовото население. Ти мислиш ли, че 80-90% от хората около теб имат хармонично тяло?  Пък ако искаш да станеш “хармонична” , така че да ти пасват тези дрехи- спирай да тренираш, почвай да хаваш здраво, така че да можеш да запълниш и долната част на 44-ти размер. И по-конкретно да подходим - ако задника ти беше тип тава (извинявам се) да хармонизира “големите” рамене, мислиш ли, че щеше да изглеждаш по-добре? Друг е въпроса колко са големи “големите” рамене :)
Виждала съм те наживо, така че мен не мож’ ма излъга :) Фигурата ти е супер, време е да го осъзнаеш.

19.10.09
20:49

Ех, мерси за комплимента, Венци. Разбира се, за другите неща си права. Няма да спра да тренирам заради някакъв си прав панталон, нали. Независимо от всичко, не съм била в по-добра форма. И никога не съм била толкова слаба, а съм 60 кг. Просто ще правя мускули на д-то и това е.

Преживях днешния труден махмурлийски ден. Сега съм ок. Хапвах си добре целия ден, та и чаша вино вечерта изпих. И много вода.

Мнението беше редактирано от Инис на 19.10.09 21:01.

23.10.09
07:47

Здравейте, здравейте,
понеже съм много умна, в сряда си изпуснах тренировката - успах се. На танци, естествено, бях.

Днешната тренировка:

1. Скрипец надхват 3 х 5 с 47, 47, 45 кг.;
2. Клек 4 х 5 с 57,5 кг. - никакъв проблем, последното повторение на 4-тата серия ми дойде обаче тежичко. Техника - супер, много съм доволна;
3. Онова упр., чието име вече знам;

4. Ренегадско на пейка 4 х 3, 5, 5, 5 с хаха 8, 5, 5, 5 кг. За техника - не съм го правила досега на пейка. Аз не намирам особена разлика, тъй като обичайните ми навици да извъртам таза (само докато греба с лявата ръка), пак са си тук, независимо от 5-цата;

5. Дървар 3 х 5 с 32 кг. Тренерът сложи 37 кг., а аз направих три повторения и казах: “Ама това ли е моята тежест?” - беше ми много трудно, не съм още за 37 кг. И намалихме кг. Нямаше да успея пълна серия. И без това изобщо не го понасям този дървар, много ми е неприятен;

6. Лицеви опори 3 х неизвестен брой. Първата серия бяха 5. После тренерът рече да не ги правя за трицепс и започнах да правя опити под негово ръководство, променяйки местоположението на ръцете - отне ми една серия със 7-8 повторения. Някои бяха от 45 градуса, и ми бяха даже по-трудни. Накрая му показах как аз обикновено ги правя за гърди и той никак не беше съгласен ръцете и китките да стоят в такива невъзможни според него пози. Много забавно беше, нищо не уточнихме.

Храната не е за описване. В момента обаче ми е все едно. Мисля за съвсем други неща и карам много машинално. Вечер обаче е добра, няма издънки там :)

Хубав ден на вас и на мен.

Мнението беше редактирано от Инис на 23.10.09 07:48.

28.10.09
20:02

А здравейте,
както личи, съм си пропуснала неделната тренировка - това е защото в събота бях на сватба и....изглеждах като от списание - точно както трябваше. А съм и болна от петък - стахотна кашлица и гласът ми е променен. Нито се оправям, нито ставам по-зле.

Та направо днес тренирах, малко кратичка май беше, понеже закъснях.

Тренировка:

1. Пуш-пул 4 х 5 с 39 кг. - никакъв проблем - е, не ми е лесно. Тренерът каза, че другия път ще сложим 44 кг. А да видим :)
2. Напади 3 х 5 с 45 кг. - вече ми е леко, правя ги бързо;
3. Ренегадско 3 х 5 с 15, 15, 12,5 кг.;
4. Скрипец надхват 3 х 5 с 47; 43; 43 кг.;
5. Суинг с 1 ръка 3 х 10 - на ръка, ест - със 16 кг. пудовка.

Доволна съм. Имам сила.
И вечерта - танци, разбира се, закъде без тях.

Храната последните дни е яко ВВ и джънк. Засега не качвам много, а се чувствам добре. Не се лишавам изобщо. Вените по ръцете са започнали да се скриват, трябва май да сваля някоя мярка да видя...

Това е засега от мен.

Мнението беше редактирано от Инис на 28.10.09 20:04.

30.10.09
06:31

казано от inis9 на 28.10.09, 20:02:

и....изглеждах като от списание

Снимки?

казано от inis9 на 28.10.09, 20:02:

2. Напади 3 х 5 с 45 кг. - вече ми е леко, правя ги бързо;

Като правиш нападите, предният крак стараеш ли се да е точно пред задния или го поставяш леко по диагонал?

30.10.09
10:16

Здравей, Вик!
Във всеки случай предният крак запазва през цялото време стартовата позиция в права линия, тесен разкрач. Не би трябвало изобщо да стъпва пред задния крак, според това, което аз зная и правя.
Снимки...ми, нямам. Очаквам да имам някоя и друга скоро.

Такааам, днес малка тренировка.

1. Тяга 4 х 5 със 75 кг., смесен хват. С надхват направих само първите три повторения. Мога да качвам спокойно тук;
2. Кофички 3 х 5 - първите три повторения с 5 кг.;
3. Ренегадско 4 х 5 с 15; 12,5; 12,5; 12,5 кг.;
4. Онова упр. с името;
5. Добро утро 3 х 5 с 40; 35; 35 - тягата ме беше измъчила и започнах да се гъна като кашкавал :lol: Затова с 35 кг.
6. Стълби 3 х 5 слизания и изкачвания - нагоре през стъпало с 10 кг. тежест - много ме морят тия стълби, тренерът знае и нарочно ме пуска по пистата...

Ами това е. Доволна съм. Качила съм 2 кг (т.е. съм 62), но толкова въгл. никога не съм яла, от няколко дни се тъпча като невидяла. И съм подпухнала лекичко. Да взема да влизам в релси ли...

Мнението беше редактирано от Инис на 30.10.09 15:33.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1