Дневникът на inis9 / Финал за 2009 /

Темата е заключена.
Прескочи до:

30.10.09
12:20

Инис, относно стълбите: до кой етаж се качваш/слизаш??

30.10.09
13:08

казано от Мария Никифорова на 30.10.09, 12:20:

Инис, относно стълбите: до кой етаж се качваш/слизаш??

Ами, Миме, какъв етаж..:lol:
Една стълба е между първи и втори етаж, малко е по-стръмна само :lol

01.11.09
20:16

Добър вечер,

бях събота и неделя малко на път, с групата. Високо в планината, чист въздух, природа и як купон снощи. Няма такова изкарване!
За да не е без хич, направих вчера едно 35-минутно тичане с кратка пауза след 20-тата мин. Мислех да не тичам повече, но пък реших да няправя малко спринтчета и така още 15 мин. Там е супер за тичане. И вечерта съм танцувала почти без почивка до някое си време..
Ясно е, че тази неделна тренировка остана нереализирана - преди 1 час се прибрах.

Дясното коляно ме боли страхотно. Някак съм го контузила и едва го сгъвам. На тренировката в сряда ще е зле, ако не се оправи, понеже за клек, напади и суингове не може да става въпрос. Една остра, пронизваща болка, която не разбрах кога се е появила. На тичането вчера обаче не ми пречеше...Ще видим, де.

Храната - то е ясно - извън всякакви норми.
Я да се поразходя, гледам, че настава оживление :lol:

Мнението беше редактирано от Инис на 01.11.09 20:18.

05.11.09
00:03

Хайде добър вечер / или добро утро,

тренировката днес / вчера, абе на 04.11 :)

1. Кофички 4 х 5 - първите 2 серии с 5 кг. тежест, другите със собствено тегло. Не е ли готино, а? Радвах се на себе си, докато не видях един да прави кофички с 25 кг. тежест :lol: ;
2. Клек 4 х 5, 5, 4, 5 с 57; 57; 57; 52 кг. - изложих се, някак нямах сили. На третата серия тренерът ме спря от последното повторение, беше ми наистина трудно;
3. Фул контакт туист 4 х 5 с лоста (20 кг.) + 7,5 кг. тежест - много добре го усетих;
4. Скрипец 3 х 5 с 45; 45; 43 кг.;
5. Ab wheel от колене 3 х 10; 8; 7 - много ми харесва. Даже опитах веднъж с цялото тяло и точно преди да се задържа водоравно се изпльосках звучно на земята :lol: ;
6. Любимите стълби 3 х 5 с 10 кг. и прескачане на стъпало в посока нагоре - направо ме втриса от това, не ми понася. Опитах се да изкрънкам суингове вместо него, но тренерът не се върза :lol:

Aми това е.
Имам ангажимент в края на седмицата и затова ще тренирам в петък и после чак в сряда. Така ми стават три поредни седмици с по 2 тренировки и ВВ + джънк храна по всяко време, без ограничения. Не съм се замервала, но съм качила поне 2 кг. Може би съм пропуснала да кажа, но съм решила да кача малко % мазнини - до към 13 някъде. Тъкмо малко да изляза от схемата с подбирането на храна. Сега ако ви постна някое меню, целокупно ще ме изхвърлите от форума. Много тесто, ама много и вечер, и през нощта. Държа едно 3000+ калории основно от бързи въглехидрати. Но и моментът ми е такъв - мине ли тази седмица, ще си направя равносметка на обиколките в + и ще реша какво да правя.И ще се замеря да видя колко съм качила. Естествено, талията я усещам как расте :)))

05.11.09
10:59

казано от inis9 на 05.11.09, 00:03:

Може би съм пропуснала да кажа, но съм решила да кача малко % мазнини - до към 13 някъде. Тъкмо малко да изляза от схемата с подбирането на храна. Сега ако ви постна някое меню, целокупно ще ме изхвърлите от форума. Много тесто, ама много и вечер, и през нощта. Държа едно 3000+ калории основно от бързи въглехидрати. Но и моментът ми е такъв - мине ли тази седмица, ще си направя равносметка на обиколките в + и ще реша какво да правя.И ще се замеря да видя колко съм качила. Естествено, талията я усещам как расте :)))

Ехе, всички сме се втурнали да махаме мазнини, а ти искаш да качваш - защо така? А между другото какво стана с коляното - нали имаше някаква болка наскоро?

05.11.09
11:49

Не искам, Миши, но всеки месец ми закъснява къде със седмица, къде с две. Затова искам да кача 2 %, за да преценя дали е там проблемът. Докторката постоянно ме кара да ям и мисля да опитам да видя. Иначе не ми се дебелее хич, даже ако си спомняш имах намерение да свалям до 10%. Затова. Но според мен вече съм ги качила тия два процента - имам си един доста секси :lol: слой мазнини около корема, направо не ми се иска да се замервам, че толкова се борих да свия проклетата талия :)))) Та, ще видя другата седмица - ако съм стигнала 13%, ще регулирам храната и ще ги задържа поне 2 месеца. А и догодина ще направя пак един цикъл сваляне от февруари-март и така.

Е, има си ползи от качването - я виж кофичките с 5 кг. - те са новата ми гордост. Иначе къде ти сила за такива изпълнения...
Коляното - странна работа - два дни остра болка при сгъване, на третия - нищо. Сега е ОК.

Мнението беше редактирано от Инис на 05.11.09 12:12.

Честит роден ден, да си жива и здрава и все така нежна и красива  :)

Мила

09.11.09
05:04

Честит рожден ден Инис!Пожелавам ти здраве,любов,усърдност и успехи!

fire.is.my.nature

09.11.09
07:12

Честит рожден ден !!! Желая ти много здраве , любов и успехи във всяко отношение !

09.11.09
07:17

Вие па днеска сички имате рд-та.. :D Честито и на тебе. :)

09.11.09
08:22

ЧРД и от мен!
Мнго здраве, енергия, успехи, положеителни емоции и приятни изненади. И мнооооого любов!

09.11.09
08:31

ЧРД и от мен:) Много здраве, yспехи и наи вече любов:) Весел празник!!!

09.11.09
08:40

Честит Рожден Ден Инис :) Много здраве и успехи ти пожелавам :)

09.11.09
08:52

Честит Рожден Ден.
Пожелавам ти много късмет, усмивки и незабравимо изкарване на празника днес  ;-) .

09.11.09
08:58

Честит Рожден Ден, Инис!
Много усмивки и искри в очите!

09.11.09
09:18

Честито и от мен. Да си жива и здрава!!!

09.11.09
09:25

казано от Vic на 09.11.09, 08:58:

Честит Рожден Ден, Инис!
Много усмивки и искри в очите!

х2 всичко най-хубаво и много любов :)

ЧРД!

Пожелавам ти да си все така стриктна в тренировките и найййй-вече да не тормозиш мъжката половина от човечеството :lol:

09.11.09
14:44

Честит ти Рожден Ден.

Пожелавам ти много здраве, щазстие и късмет.

Честит рожден ден! Здраве и късмет(може и шестица от тотото)!
Бъди все така елегантна и контузиите да бягат далече от теб!
Обикновенно на такива дати човек прави равносметка на изминалата година.
Дано да има поводи да се гордееш със себе си.

09.11.09
17:51

Ооо кой бил рожденик ;) ЧРД всичко най във лична, тренировъчна и работна сфера :) Много здраве и да чериш :lol:

ПИ

09.11.09
17:58

Ч.Р.Д! Жива и здрава!

09.11.09
18:22

Честит Рожден Ден и от мен! Бъди преди всичко здрава, това е най-важно! Много успех и късмет в живота ти за напред и много положителни емоции! :) Весело изкарване!

09.11.09
20:13

Благодаря ви от сърце за чудесните пожелания ! Днес беше и все още е един страхотен ден / вечер. Намират ми се великолепни поводи за празнуване и добро настроение : )))) и се възползвам от всяка минута.

09.11.09
20:54

Честит Рожден Ден и от мен!
Много щастие, любов и хармония в живота и най-вече със себе си! :)

NE

10.11.09
05:28

ЧРД инис,желая ти щастие,любов и много успехи ! :)

10.11.09
07:46

Честит рожден и от мен, макар и на патерици :) много щастие, здраве и усмивки ти желая :)

и аз все на патерици хващам, но най-искрено ти желая всичко хубаво :)))

10.11.09
20:42

Още веднъж благодаря за пожеланията - още повече, че празнувах и днес, ще празнувам по малко и утре, и в петък - това им е хубавото на рожденните дни - продължават поне по една седмица : )))

Малко лирика за мен - 1 кг. отгоре, липса на видима промяна, малко тренировки и ядене на корем - каквото ми се яде. Пък аз апетит си имам, направо се чудя как съм наддала толкова малко. Всичко, което не бива да се яде, присъства в менюто ми ежедневно и по много.

За мое съжаление в петък си пропуснах тренировката. Щях да тренирам сутринта и после да ходя до летището, но се оказах със спукана гума в 7 сутринта... Резултатът беше пропусната тренировка + вулканизатор. Въобще този месец е доста слаб за мен, но почивам доста добре. И най-важното - качвам учудващо бавно за калориите, с които се тъпча 1 месец вече и малкото тренировки. Чакам да отмине моментът - а тренировките влизат в регулация от сряда.

11.11.09
07:59

Добро утро,
ето една малка тренировка от тази сутрин:

1. Скрипец надхват 4 х 5 с 47; 47; 45; 45 кг.;
2. Кофички 4 х 5; 5; 5; 4 с 5 кг.; ст; ст; ст; - не ми беше ден за кофички - само 1 серия с тежест, а на последната - отказ;

3. Клек 4 х 5 с 57; 57; 52; 50 кг. - техникаааа. Когато тренирам сама, нямам проблем с техниката, всичко ми върви като по учебник. С тренера обаче се стягам някак, знам ли и аз и по-лесно се и уморявам;

4. Ренегатско 3 х 5 с 15 кг.;
5. Пуш пул 3 х 5 с 32 кг. - опитах с 39 на първата серия, но изобщо не бях в състояние - бях се уморила вече. А 32 кг ми бяха леки;
6. Суинг с 1 ръка със 16 кг. - 2 х 10 - даже не довърших втората серия, времето напредна и трябваше да се изнасям.

Тъййй, мисля, че е време да сменям залата (или треньора). Започнах много редовно да закъснявам за тренировки, което при мен винаги е сигнал, че нещо не ми е по сърце. Тренерът не винаги сигнализира при грешна техника - нещо от сорта “абе айде да минава там, каквото-такова”. Аз обаче съм човек, внимаващ винаги за детайлите и забелязвам както собствените си грешки, така и чуждите - може и от ЕГН-то да е :lol:. А и тренировките сега не ме натоварват така, както при предишния треньор и изобщо съм с усещането, че има какво да се желае. Мисля да изкарам още 1-2 месеца, за да науча щангистките движения и след това излизам от схемата с треньорите...

Мнението беше редактирано от Инис на 14.01.10 22:08.

11.11.09
12:23

Инис, нормално е да искаш промяна. То се усеща вътрешно. За качването ти пожелавам успех и за успокоение ще ти кажа, че точно когато не очакваш ще качиш, после пак застой и така....

11.11.09
14:19

казано от diva 97 на 11.11.09, 12:23:

Инис, нормално е да искаш промяна. То се усеща вътрешно. За качването ти пожелавам успех и за успокоение ще ти кажа, че точно когато не очакваш ще качиш, после пак застой и така....

Да, ще кача когато не искам и където не трябва :lol:

А промяна определено ми трябва. Само да вляза в крак с храненето, че напоследък така се оливам, не е истина...

13.11.09
21:06

Уф, здравейте, хора!

Днес не ми е ден. Но ще си опиша тренировката и храната, пък после ще разказвам.

Тренировка:
1. Кофички 4 х 5 с 5; 5; 5 кг; ст - не е зле, а? Три серии с пет кг тежест...бях доволна много;
2. Клек 4 х 5 с 57; 57; 54; 54 кг - техниката ми куца, не знам защо така...а тренерът си мъмори: “Абе какво става с тоя клек, бе?”“...ммм, и аз искам да знам;
3. Онова упр.с името;
4. Трион 3 х 5 с 27 кг. - по-добре го усетих в корема от ренегадското;
5. Напади 4 х 5 с 47,5 кг. - тренерът искаше с 50, но аз не си повярвах. А трябваше - никакъв проблем...Ех, да беше и с клека така...

Храна:
09,00 - след тренировка вкарах едно корни с кисело мляко 2%;
14,00 - 150 гр. пушен свински бут, 1 домат, 20 гр. сирене, 20 гр. кашкавал, 200 гр. сметана;
21,30 - 150 гр. гювеч, 1/2 домашен суджук, 10 гр. котидж, 3 маслини, 20 гр. кашкавал
И сега пия мляко с кафе.
Вода - ок. 4 л.

Хе, казвам днес на тренера да учим щангистките движения, а той отказа. Понеже съм била с дискова херния, а движенията били динамични и експлозивни. Не могъл да поеме отговорност, ако случайно нещо ми стане. Добре, казвам, аз така и така съм решила, не е ли по-добре поне техниката да ми е правилна? Бил ми обещал преди, понеже не знаел! - или пък бил забравил -  за контузията ми. Откачих. Първата ми мисъл (добре, че си остана мисъл само) беше да кажа, ок, чао тогава. Но си дадох 2 сек. размисъл - първо: имам още тренировки в картата и второ: няма къде да тренирам сутрин и да ми е така удобно. Всъщност имам не повече от 3-4 тренировки и приключвам.

Във всеки случай си търся фитнес (с или без инструктор) около Плиска/парк хотел Москва, който да работи поне от 08,00 и да има стойка за клек. А щангистките движения....по-натам явно. Или като намеря кой да ме научи.
Абе за толкова години никой не се заинтереува от дисковата ми херния, откъде се намери това полезно изкопаемо, не знам...

Храната - влизам полека в час. Качила съм осезаемо - физиономията ми се е позакръглила, пластчето по корема е станало доста добро. Така че бек ин дъ гейм. Няма да смятам калории, само ще избягвам въглените, без да прекалявам. Не ми се рискува с пристъпи на въглехидратен глад. А съм сигурна, че за 2-3 седмици ще се справя - на това безумно ядене 1 месец и най-леката рестрикция ще повлияе добре. Само да намеря удобен фитнес...

Мнението беше редактирано от Инис на 13.11.09 21:07.

fire.is.my.nature

13.11.09
21:42

А лекарите какво казват за щангите и хернията ? :)

13.11.09
21:56

казано от fire.is.my.nature на 13.11.09, 21:42:

А лекарите какво казват за щангите и хернията ? :)

Ха, лекарите...ако ги слушам тях, не би трябвало да се занимавам с фитнес изобщо. Но риск има във всичко, даже и в ходенето на работа.
Аз съм изключително предпазлива в тренировките - абсолютно съм наясно, че съм по-уязвима от хората без травми - макар че по тренировките ми не си личи да има разлика. Затова винаги се старая техниката ми да е отлична, изпълненията на тяга и клек - бавни и чисти.
Плюс това на мен не ми трябва целия набор движения - рискът не е толкова голям, още повече, че говорим за малки кг...

Мнението беше редактирано от Инис на 13.11.09 21:56.

казано от inis9 на 13.11.09, 21:56:

Ха, лекарите...ако ги слушам тях, не би трябвало да се занимавам с фитнес изобщо. Но риск има във всичко, даже и в ходенето на работа.

тия лекари дето ти казват да не тренираш са фокусирани върху това да не им умреш в ръцете и да не се връщаш повече при тях. те имат своята гледна точка. други имат гледна точка че не трябва да спираш да тренираш.

казано от inis9 на 13.11.09, 21:06:

Хе, казвам днес на тренера да учим щангистките движения, а той отказа. Понеже съм била с дискова херния, а движенията били динамични и експлозивни. Не могъл да поеме отговорност, ако случайно нещо ми стане. Добре, казвам, аз така и така съм решила, не е ли по-добре поне техниката да ми е правилна? Бил ми обещал преди, понеже не знаел! - или пък бил забравил -  за контузията ми. Откачих. Първата ми мисъл (добре, че си остана мисъл само) беше да кажа, ок, чао тогава. Но си дадох 2 сек. размисъл - първо: имам още тренировки в картата и второ: няма къде да тренирам сутрин и да ми е така удобно. Всъщност имам не повече от 3-4 тренировки и приключвам.

Във всеки случай си търся фитнес (с или без инструктор) около Плиска/парк хотел Москва, който да работи поне от 08,00 и да има стойка за клек. А щангистките движения....по-натам явно. Или като намеря кой да ме научи.
Абе за толкова години никой не се заинтереува от дисковата ми херния, откъде се намери това полезно изкопаемо, не знам...

какъв е мотива ти да ги научиш тез щангистки движения?

около Плиска има няколко зали - едната е в хотел “Европа” която се намира точно до 345(баш в района), където можеш да тренираш с треньор, мисля и без. има Атлетик на Коперник, но мисля че нямат стойка за клек. срещу парк хотел Москва има една заличка и там не помня дали има стойка за клек. ако ти се пътува повече - има Спорт Сити Редута и фитнеса на Академик, които са до зала фестивална и двете имат стойки за клек.

15.11.09
19:37

Мотивът ми е кросфит, Цецо. И мерси за инфото.Точно тази зала срещу парк хотел Москва търсих един ден безуспешно. И не я открих. Ще я потърся пак...ако имат стойка, пък и работят поне от 08,00, изобщо няма да се замисля...

Храна за 14.11:
08,00 - 50 гр, овес с мед и мляко;
12,30 - омлет със сирене и кашкавал + 50 гр. зеле;
19,30 - супа от бял ориз със зеленчуци, 50 гр. гювеч, 20 гр. ескуиза, 20 гр. кашкавал, 100 гр. суджук;
И към 2,00 през нощта още малко супа, 1 наденичка.

Вода - ок. 3 л.

Храна за 15.11:

14,00 - 50 гр. овес с мед и вода, 1 малка ябълка;
тренировка
19,00 - следтренировъчен протеин;
20,00 - 100 гр. домат, 1 пипер, 100 гр. извара, 50 гр. суджук и 2 яйца на тефлона, 1 люта чушчица, 1 дюля.

Вода - ок. 5 л.

Тренировка

1. Военна преса 4 х 5 с 20; 30; 30; 30 кг. - изобщо не ми се вярваше да направя три серии с 30 кг., още повече, че и двете рамена ме приболяват, вероятно заради кофичките с тежест. Все едно, щастлива съм;

2. Сумо тяга
1 х 6 със 60 кг. - надхват;
2 х 6 със 70 кг. - първото повторение с надхват, останалите - със смесен;
1 х 6 със 75 кг. - смесен хват;

3. Напречна лежанка с дъмбел 4 х 6 с 12,5 кг.;

4. Напади 4 х 5 с 45; 40; 40; 40 кг. - бях адски уморена от сумото и краката ми нямаше да издържат само с 45 кг. Затова свих и повторенията, а и имам мускулна треска от тренировката в петък;
5. Наклони встрани със щанга - 3 х 5 на страна с 20; 25; 25 кг. Не мислех изобщо да го правя, но някак лостът сам ми се озова в ръцете - иначе се чувствах доста уморена и мислех да си тръгвам...Затова и първата серия само с лоста.

6. Кардио - 20 мин. на пътеката, мин. скорост 9 км/ч - 2-3 спринта, тичане под наклон и така - разнообразие да има. И без това кардио не съм правила отдавна. Сложили са нова пътека във фитнеса и реших да я пробвам. Много е готина.

Ами това мисля да е. Добра тренировка се получи.

Мнението беше редактирано от Инис на 16.11.09 08:34.

казано от inis9 на 15.11.09, 19:37:

Мотивът ми е кросфит, Цецо. И мерси за инфото.Точно тази зала срещу парк хотел Москва търсих един ден безуспешно. И не я открих. Ще я потърся пак...ако имат стойка, пък и работят поне от 08,00, изобщо няма да се замисля...

http://bgmaps.com/services/links/links.asp?linkkey=f5fc4c77d14f95d26fa8772dc4204454
моя грешка - мислех си за Интерпред а не за парк-хотел Москва. и там едно време имаше заличка, обаче беше някъде забутрано в квартала и не знам дали бачка.

ако не правиш коремни преси и щангистки движения - пак ти остава кросфит който даправиш....май?

15.11.09
22:08

казано от ts.vassilev на 15.11.09, 19:47:

казано от inis9 на 15.11.09, 19:37:

http://bgmaps.com/services/links/links.asp?linkkey=f5fc4c77d14f95d26fa8772dc4204454
моя грешка - мислех си за Интерпред а не за парк-хотел Москва. и там едно време имаше заличка, обаче беше някъде забутрано в квартала и не знам дали бачка.

ако не правиш коремни преси и щангистки движения - пак ти остава кросфит който даправиш....май?

И пак мерси.
Не, на мен ми допада именно онази част от кросфит. Това е, което ще правя. При положение, че се разделям с тренера, ще имам нужда от свежест в тренировките. А и обичам новите неща.

казано от inis9 на 15.11.09, 22:08:

И пак мерси.
Не, на мен ми допада именно онази част от кросфит. Това е, което ще правя. При положение, че се разделям с тренера, ще имам нужда от свежест в тренировките. А и обичам новите неща.

единствено мога да те посъветвам да прочетеш Cтартинг Стрент - Риптоу много просто и хубаво обяснява обръщането(което ако овладееш ще ти е лесно и изхвърлянето).

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1