30/09
пак няма тренировка...вероятно ще е така до края на седмицата... Изтрещявам вече :(
Храна:
13.30 - 3 яйца с масло, 1 краставица, 50-70 гр кашу
20.00 - ¼ печено пиле (бяло месо + крило), домати, краставици, 3 сушени смокини
22.30 - 50-70 гр сирене с 2 с.л. мед
Добавки: 2 гр рибено масло
Течности: 4-5 билкови чая, около 2.5 л вода
Cals Fat (g) Carbs (g) Prot (g)
1,545 83.9 108.6 97.3
Така..отдавна не съм писала...т’ва е щото никакви не съм ги вършила. Цяла седмица почивка от тренировки! Това за 1ви път се случва и не зная как го оцелях :)
Храната за последните няколко дни - предимно плодова. Това ми се яде и смятам да продължавам да ям това в следващите няколко дни:
01.10
08.30 - Резен диня
13.30 - 1 праскова, 1 грейпфрут, 70на гр кашу
21.00 - 2 праскови, 1 грейпфрут, ½ нар, малко грозде
През нощта; 1 пак сухари с масло; няколко соленки
Течности: 4-5 билкови чая, 2.5 л вода
2,270 88.2 339.3 58.0
02.10
11.00 – 1 ябълка
13.30 – 1 ябълка, 1 праскова, кашу и лешници – общо 50-70 гр
19.00 – 1 ябълка
21.00 – 1 праскова, 1 грейпфрут, 1 нар
През нощта: Чепка грозде
Течности: 4-5 билкови чая, 2.5 л вода
985 44.9 149.8 18.8
03.10
14.00 – 2 праскови, ½ нар, 1 грейпфрут
17.30 – 2 малки ябълки
21.30 – 2 праскови, чепка грозде, 10-15 шам-фъстъка, 2 гмалки чаши червено вино
Течности:1 кафе, 4 билкови чая, 3 л вода, 1 чаша вино
808 7.1 151.9 11.5
04.10
12.30 – 2 ябълки
17.30 – 1 праскова
20.00 – 2 праскови, грозде (250-300 гр), козе сирене около 150 гр, 2ф хляб грахам
Течности: 1 кафе, 2 билкови чая, 3 л вода
1,040 35.6 154.2 40.3
Мнението беше редактирано от Limka на 05.10.09 06:36.
05.10.09
06:35
Наистина много плодове и все готини :)
Чела съм, че не било хубаво да се смесват няколко вида плод на едно ядене. Има ли нещо вярно?
А тренките кога ги започваш, от днес ли? Защото ме съмнява да издържиш още една седмица без тях (:
казано от veronique на 05.10.09, 06:35:
Наистина много плодове и все готини :)
Чела съм, че не било хубаво да се смесват няколко вида плод на едно ядене. Има ли нещо вярно?А тренките кога ги започваш, от днес ли? Защото ме съмнява да издържиш още една седмица без тях (:
Хм, не зная дали е вредно или не да се смесват плодове... Какви са аргументите? Не съм чела нищо по в-са, но ще питам гугъл :)
Довечера мятам новата програмка :)
казано от inis9 на 05.10.09, 06:38:
Лим, вкарай поне малко мазнини, недей така ...
Да, да, ядки + сиренце тук-там...Абе, к’вото ми се яде...
Мнението беше редактирано от Limka на 05.10.09 06:39.
Егати революцията в последните седмици....Пак казвам че ме кефиш. Очаквам с интерес всеки твой пост. Определено е весело в дневника ти
Мдам, ами..сега, Дивичка, ще попълня поредния интересен ден, който направо ‘крещи’ срещу всички принципи на фитнес храненето (които добре познавам и се опитвах да спазвам доскоро)
05/10
Тренировка:
Новата програмка...пак кръгова, и пак ме изкефи и изцеди за някакви си 30-40 мин
Загрявка:
загрявка на стави,
10 много бавни обратни коремни,
10 wall slides,
10 тяги на един крак без тежест - е тук перфектно НЕ се кривя. Защо като сложа тежест започвам да се кривя???
10 страничен динамичен планк на цяла ръка с вдигнат крак - ей това е голямо предизвикателство за мен!
разтягане Гълъб – статично 2х30 секунди,
висока опора с отпускане на пети за 3 секунди в долна позиция – 40-60 повторения - това е за прасец
разтягане на гърди и бицепс (на врата) 2х30 сек
По същество:
3 кръгчета, без почивка
- Набирания, надхват - 3,2,2 - много зле работата. Първата половина е ок, ама след това плешките не искат да се придвижат. Голям зор!
- Ходещи напади с 15 кг диск над глава - 12 (6/крак)
- преса с Т-лост, експлозивно, 35 кг - 12
- суингове с една ръка 16 кг - 12 (6/ръка)
- Y-ци от стоеж (Scaptions) - 2х4 кг - 12
- Румънска тяга - 58 кг - 12
- търкаляне на щанга (barbell rollouts) - 12 - уф, гадничко това. Забелязах, че ако не стягам Д-то, много ми увисва кръста и наболява...
- дървар (експлозивно) - 15 кг, на нормален скрипец - 12 - не беше експлозивно, скрипецът нямаше достатъчно кабел и постоянно удрях тежестите в горната част... И все пак го усетих там, където требе :)
Без малко да забравя храната
08.30 - 1 чепка грозде
10-12.00 – локум – много, 100 гр, примерно
14.30 - 2 шоколадови бонбона, 30-40 гр ядки
ТРЕНИРОВКА
21.30 - 2 малки грейпфрута, десерт от: 1 праскова, 250 гр кис.мляко, 1 с.л. мед
22.30 - Ламята се събуди след тр-ката - 4 ф грахам с 10на гр масло, резен кашкавал, малко топено сирене, малко луканка
Добавки: 1.5 гр рибено масло
Течности: 1 кафе, 3 билкови + 1 зелен чай, 2 л вода
1,464 60.1 220.7 31.7
Айде хубав ден :)
Мнението беше редактирано от Limka на 06.10.09 06:58.
06.10.09
08:48
казано от Limka на 06.10.09, 06:55:
05/10
Тренировка:
Новата програмка...пак кръгова, и пак ме изкефи и изцеди за някакви си 30-40 минЗагрявка:
загрявка на стави,
10 много бавни обратни коремни,
10 wall slides,
10 тяги на един крак без тежест - е тук перфектно НЕ се кривя. Защо като сложа тежест започвам да се кривя???
10 страничен динамичен планк на цяла ръка с вдигнат крак - ей това е голямо предизвикателство за мен!
разтягане Гълъб – статично 2х30 секунди,
висока опора с отпускане на пети за 3 секунди в долна позиция – 40-60 повторения - това е за прасец
разтягане на гърди и бицепс (на врата) 2х30 секПо същество:
3 кръгчета, без почивка
- Набирания, надхват - 3,2,2 - много зле работата. Първата половина е ок, ама след това плешките не искат да се придвижат. Голям зор!
- преса с Т-лост, експлозивно, 35 кг - 12
- суингове с една ръка 16 кг - 12 (6/ръка)
- Румънска тяга - 58 кг - 12
- търкаляне на щанга (barbell rollouts) - 12 - уф, гадничко това. Забелязах, че ако не стягам Д-то, много ми увисва кръста и наболява...
- дървар (експлозивно) - 15 кг, на нормален скрипец - 12 - не беше експлозивно, скрипецът нямаше достатъчно кабел и постоянно удрях тежестите в горната част... И все пак го усетих там, където требе :)
хубава програма :)
имам обаче към тб следните въпроси,мнения и препоръки:
-в програмата колко набирания пише? защото аз ЗНАМ че най-важното условие за тях е да можеш да държиш раменете назад и надолу. вероятно можеш да преговаряш за помощник и/или да ти се позволи да ги правиш единички със скок.
-левър преса като е експлозивно, нали не преиграваш и мислиш за тялото как да се/да не се върти и къде ти стоят раменете? 35 е лоста + тежестите ли?щото аз записвам само тежестите и малко ми е такова... :Р
-
имаш предвид - от наклон около 45градуса напред...правиш У? с 2х4? и раменете не ти запушват ушите та да не чуваш? и не губиш обхват на движение? я ако не ти е проблем го снимай това отстрани и отзад(перпендникулярно на гърба) и освен на Галя ми го прати и на мен ;)
- барбел ролоутс - никога не трябва да те боли кръста. това е знак че си изпуснала да прекратиш серията преди 1-2 повторения. намали тежестта, намери ппо-търкалящ се лост и внимавай за тия неща.
казано от ts.vassilev на 06.10.09, 08:48:
хубава програма :)
-в програмата колко набирания пише? защото аз ЗНАМ че най-важното условие за тях е да можеш да държиш раменете назад и надолу. вероятно можеш да преговаряш за помощник и/или да ти се позволи да ги правиш единички със скок.
Набиранията са AMRAP и засега 3,2,2 са бройките, които мога. С подхвата нямам този проблем (ха! силно казано, щото там съм на 6 макс), но пък там си помагам яко с бицепс :) Проблемът е в техниката, но за да изчистя техниката, трябва да правя набирания, нали? ;) И мисля, че Галя ме е виждала как ги правя...щом е преценила, че може да ги включи в програма...значи, аз не протестирам :)
-левър преса като е експлозивно, нали не преиграваш и мислиш за тялото как да се/да не се върти и къде ти стоят раменете? 35 е лоста + тежестите ли?щото аз записвам само тежестите и малко ми е такова... :Р
лостът + диск 10 кг. И ми беше тежко. Признавам, че не мислих много къде са ми раменете и тялото ми дали не се усуква/ накланя. Благодаря за забележката, ще помисля върху това следващия път ;)
имаш предвид - от наклон около 45градуса напред...правиш У? с 2х4? и раменете не ти запушват ушите та да не чуваш? и не губиш обхват на движение? я ако не ти е проблем го снимай това отстрани и отзад(перпендникулярно на гърба) и освен на Галя ми го прати и на мен ;)
Това са Y-ците, които имам предвид. Вероятно не съм се изразила правилно, но не зная как се назовава това на български... И, да, с 2х4 ми беше ок и го усещах точно там, където трябва. През цялото време се стараех плешките ми, съответно раменете също, да са назад и надолу.И днес усещам, че явно добре съм се справила :P Ако все пак мислиш, че е наложително, ще се снимам. :) Ако съм в грешка, ще се посмеем заедно, а току-виж съм се научила да го правя правилно ;)
- барбел ролоутс - никога не трябва да те боли кръста. това е знак че си изпуснала да прекратиш серията преди 1-2 повторения. намали тежестта, намери ппо-търкалящ се лост и внимавай за тия неща.
То беше голяма хамалогия с тая щанга...тъй като не исках да си причинявам звука на негумирани дискове върху теракот, подлагах едни гумени постелки, които допълнително затрудняваха. Но е факт, че дори когато търкалям ab wheel, ако не стягам дупето, тазът ми потъва, и се напряга кръстът.
П.П. Само за протокола, днес имам съвсем лека мускулна треска на горния трапец и доста по-осезателна такава на долния. Както и на трицепс и дупе. Мисля, че точно там, където трябва, се обаждат мускулчета :)
Мнението беше редактирано от Limka на 06.10.09 12:13.
06.10.09
11:02
казано от Limka на 06.10.09, 10:46:
Това са Y-ците, които имам предвид. Вероятно не съм се изразила правилно, но не зная как се назовава това на български... И, да, с 2х4 ми беше ок и го усещах точно там, където трябва. През цялото време се стараех плешките ми, съответно раменете също, да са назад и надолу.И днес усещам, че явно добре съм се справила :P Ако все пак мислиш, че е наложително, ще се снимам. :) Ако съм в грешка, ще се посмеем заедно, а току-виж съм се научила да го правя правилно ;)
http://www.youtube.com/watch?v=eMQJQz11zaU
оф бе жена! това са си скапшъни и не са У-та :)
така може.
успех и постоянство.
и да - прочети последната статия на Дейв Тейт в Т-нейшъна. много хубаво говори това момче.
6/10
Един такъв смотан ден...
Тренировка - интервали на въженце :) Голяма забава :)
5 мин някакво умерено скачане за загрявка + опити за двойни скоци (2 един след друг успях да докарам. Жалка съм )
7 интервала - 1 мин интензивно, 2 мин релакс
2-3 мин кул даун + опити за double-unders (тук успях 3 един след друг)
Храна:
8.00 - Кафе Якобс 2 в 1
13.00 - 2 ябълки, 50на гр бадеми
17.30 - 50на гр бадеми + кашу + няколко глътки розе
ТРЕНИРОВКА
20.30 - 1 кисело мляко 0.1%, 1 ябълка, 1 лъжица мед, няколко вилички от сирена в гювече (трябваше да пробвам каква вкусотия съм сготвила ;) )
Течности: 1 кафе, 2 зелени чай, 2.5 л вода, няколко глътки розе
1,213 61.2 126.3 57.6
Днес се очертава по-енергичен ден...Е, не успях да се накарам да стана да тренирам сутринта...пак....но...за какво са обедните почивки?! ;)
Мнението беше редактирано от Limka на 07.10.09 14:34.
07.10.09
12:16
казано от Limka на 07.10.09, 06:40:
6/10
Днес се очертава по-енергичен ден...Е, не успях да се накарам да стана да тренирам сутринта...пак....но...за какво са обедните почивки?! ;)
за ядене :)
казано от Венцеслава Атилова на 07.10.09, 12:16:
казано от Limka на 07.10.09, 06:40:
6/10
Днес се очертава по-енергичен ден...Е, не успях да се накарам да стана да тренирам сутринта...пак....но...за какво са обедните почивки?! ;)за ядене :)
И за това, също :)
07.10.09
13:06
Ти не си ли гладна - на 1200 кал само?
казано от Венцеслава Атилова на 07.10.09, 13:06:
Ти не си ли гладна - на 1200 кал само?
не зная как да отговоря, честно... Понякога - да, понякога не.
Всъщност при добър подбор на храни, 1200-1400 кал могат да са добро и засищащо количество.
Особено, ако ги изядеш на 2 пъти + 1 път нещо дребно (плод/ малко кисело мляко). Което на мен реално ми се налага, защото 2 часа преди и след трен-ка не ям ... за да горя мускул.
Преди някой да се включи с изказване от типа “ама как жените не се научихте, че да имаш мускули е добре...”, да отбележа, че 58 кг активно тегло за жена е МНОГО. След като на 13% мазнини не смятам, че съм постигнала целите си, значи трябва да горя мускул :)
Та, това са добрите дни... от време на време (на около 2-3 седмици) изчатквам и започвам да се тъпча...за 2-3 дни... Но като се замисля, това се случваше и на по-високи калории (1600-1800). Така че...ок ми е :)
Трябва да се отбележи и, че тренировките ми не са супер интензивни => не стимулират много апетита...По-скоро са ‘ремонтни работи’, компилирани в кръгова бързичка тренировка, и кардио дни :)
Плямпало съм голямо, но пък обясних изчерпателно :)
7/10
Тренировка:
3 кръгчета, без почивка
- Набирания, надхват - 3,3,2
- преса с Т-лост, експлозивно, 10 кг - 12
- суингове с една ръка 20 кг - 12 (6/ръка) - голяма мъка са суингове с една ръка с дъмбел
- Scaptions - 2х4 кг - 12
- Румънска тяга - 55 кг - 12
- търкаляне на щанга (barbell rollouts) - 12
- дървар (експлозивно) - 20 кг, 25 кг, 25 кг, на портален скрипец - 12
Общо: 50 мин
Храна: - излагация
8.00 - Кафе Якобс 2 в 1
11.00 – 1 грейпфрут, шепа лешници
ТРЕНИРОВКА
16.00 – 2 грейпфрута
21.00 - 100на гр сирене + кашкавал, малко месце, 2 малки чаши червено вино, ½ праскова, ½ кисело мляко
Течности: 1 кафе, 4 зелени чая
2 л вода Cals Fat (g) Carbs (g) Prot (g)
1,167 53.6 92.0 51.0
Храна: - излагация
8.00 - Кафе Якобс 2 в 1
11.00 – 1 грейпфрут, шепа лешници
ТРЕНИРОВКА
16.00 – 2 грейпфрута
Боже мой...как издържа да тренираш и да изядеш само 3 грейпфрута и шепа лешници до вечерта??? :) Да ти имам волята...аз щях да съм си сменила цвета и да съм припаднала поне няколко пъти до вечерта ;) :)
08.10.09
09:37
” да отбележа, че 58 кг активно тегло за жена е МНОГО. След като на 13% мазнини не смятам, че съм постигнала целите си, значи трябва да горя мускул :)”
Гледам ти снимките,ако отслабнеш оттук нататък ще го приема като лична обида и престъпление. :) Какво не ти харесва на физиката ти ?!
казано от DeadManWalking на 08.10.09, 09:37:
Какво не ти харесва на физиката ти ?!
Краката и Д-то са големи.
Гледам ти снимките,ако отслабнеш оттук нататък ще го приема като лична обида и престъпление. :)
Не го приемай така, моля! Снимките са снимки и аз избирам кои да кача (разбира се такива, на които поне малко се харесвам :) )Хората, които са ме виждали наживо (Вик, Уини, Веси, Мишито Бартън, Венци, Славко, Цецо), могат да потвърдят, че краката и Д-то ми са в повечко :)
Мнението беше редактирано от Limka на 08.10.09 09:49.
казано от Ines на 08.10.09, 07:38:
Боже мой...как издържа да тренираш и да изядеш само 3 грейпфрута и шепа лешници до вечерта??? :) Да ти имам волята...аз щях да съм си сменила цвета и да съм припаднала поне няколко пъти до вечерта ;) :)
Учудващо е колко много неща мога да направя на инат...
Това не беше случая...Този път просто не ми се ядеше ( Нещо странно става с мен :lol: )
08.10.09
10:21
Краката ти са ти таман,а дупето даже има още какво да се желае,но предполагам всичко е въпрос на гледна точка. :)
казано от Limka на 08.10.09, 09:46:
Какво не ти харесва на физиката ти ?!
Краката и Д-то са големи.
Ха! DeadMan, ти колко жени познаваш, които да са на 100% доволни от визията си? Все нещо имало за “оправяне”... :coolhmm:
Мнението беше редактирано от Vic на 08.10.09 10:41.
08.10.09
14:05
В случая ще подрепя Милена - не казвам, че са й големи краката, но щом тя не се чувства ОК с тях, значи трябва да се променят.
58 кг активно тегло при ръст 166 см са си доста откъдето и да го погледнеш.
Има още една алтернатива, чрез която ще смъкнеш мускул - просто да спреш да тренираш, но това не бих го препоръчала на когото и да е. Със сигурност си прецедент във форума - всички останали се опитваме да смъкнем мазнини като запазваме мускул или дори качваме, а ти точно обратното :)
Сигурна съм, че ще успееш, като те гледам упортио животно си :)
Колко сантиметра ти е обиколката на глезена и китката?
казано от Венцеслава Атилова на 08.10.09, 14:05:
Е айде сега - за какво са много и по чии критерии? ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.10.09 14:58.
08.10.09
15:13
казано от Петко К на 08.10.09, 14:57:
Колко сантиметра ти е обиколката на глезена и китката?
казано от Венцеслава Атилова на 08.10.09, 14:05:
Е айде сега - за какво са много и по чии критерии? ;)
По моите, а и по тези на Милена така като гледам ;)
@ Петко:
Китка: 15.5 см
Глезен: 23.5 см
@ Венци: Това с нетренирането е съвсем краен вариант :) Ако гладъъ и леките тренировки не свършат работа, може и това да пробвам. Проблемът е, че, за да има резултат трябва да е запоне 3 месеца. А аз не мога да си представя да не тренирам толкова дълго. Ще съм най-непоносимия човек на света...
8/10
Изпращях вечерта. Исках сладко. Много. Дано да е ПМС :)
Тренировка:
Плио скокчета 20 мин в интервали 2 мин скоци, 2 мин покой
Храна:
8.00 - Кафе 3в1
10.30 – 1 праскова, малко грозде
14.00 – 1 фрейпфрут, 1 праскова, 50 гр кашу
17.30 – 50 гр кашу, 50 гр лешници (емоционално ядене беше това)
ТРЕНИРОВКА
20.00 - Рибена супа, 1 краставица
21.30 - 1 кисело мляко с 50-60 гр вафлички с фруктоза, 1 пакет мини кроасанчета, 30 гр течен шоколад
Добавки: 1 гр рибено масло,
Течности: 1 кафе, 2 зелени чая, 2 л вода
2,355 118.8 245.2 97.7
От няколко дни ми се яде баница. Смятам днес да направя една баница с много сирене, яйца, масло и мляко. Ммммм
П.П. От днес съм горд притежател на 16кг пудовка. Ииихаа. Благодаря, Гошко!!!!
Мнението беше редактирано от Limka на 09.10.09 07:33.
Честито , Лимче :) Със здраве да си я ползваш :-P
Най ми хареса храната в 21.30 , трябва да има повече такива дни :-P
Проблемът е, че, за да има резултат трябва да е запоне 3 месеца. А аз не мога да си представя да не тренирам толкова дълго. Ще съм най-непоносимия човек на света...
Аз не съм тренирала 2. От толкова ми идва да убия населението на малка държава...Остават още 5. Андора може да я сполети бедствие.
Мнението беше редактирано от Diana на 09.10.09 13:01.
казано от Diana на 09.10.09, 12:59:
Проблемът е, че, за да има резултат трябва да е запоне 3 месеца. А аз не мога да си представя да не тренирам толкова дълго. Ще съм най-непоносимия човек на света...
Аз не съм тренирала 2. От толкова ми идва да убия населението на малка държава...Остават още 5. Андора може да я сполети бедствие.
Какво ти се е случило, Дидке?
09.10.09
13:43
Адашке, на мен пък най много ми харесват формата на бедрата ти горе. Там недей гори много мускул, хехехе.
Чакам бебе! Най-нормалното нещо на света, но аз трябваше да спра с тренировките и това малко ме подтиска. Ужасно ми липсва залата. Примирих се, знам че, няма да позволя да разваля добрата форма с лека ръка. Движа се повече, храня се правилно и правя разни глупости с “розовите”, не ги броя даже за спорт. И броя месеците...
казано от Diana на 09.10.09, 13:47:
Чакам бебе! Най-нормалното нещо на света, но аз трябваше да спра с тренировките и това малко ме подтиска. Ужасно ми липсва залата. Примирих се, знам че, няма да позволя да разваля добрата форма с лека ръка. Движа се повече, храня се правилно и правя разни глупости с “розовите”, не ги броя даже за спорт. И броя месеците...
Супер!!! Честито, миличка :) Абе, важното е здравето - твойто и на бебока, формата ще си я върнеш със сигурност :)
09.10.09
13:53
ама лекар ли ти е “предписал” да не тренираш? Защото ако си в добро здраве дори е препоръчително да се занимаваш с физическа дейност и да заздравиш мускулите на торса. Въпросът е да не се задъхваш и да тренираш на 50% от макса си.
казано от Limka на 09.10.09, 13:51:
Супер!!! Честито, миличка :) Абе, важното е здравето - твойто и на бебока, формата ще си я върнеш със сигурност :)
Благодаря ти за пожеланията и подкрепата! Ежедневно следя сайта и не те изтървам от поглед ;-) , така че не ме напуска усещането, което ми дава спорта.
ама лекар ли ти е “предписал” да не тренираш? Защото ако си в добро здраве дори е препоръчително да се занимаваш с физическа дейност и да заздравиш мускулите на торса. Въпросът е да не се задъхваш и да тренираш на 50% от макса си.
Не, Венци, въпрос на личен избор е. Нещата не са съвсем гладки и това е причината. Знам, че освен всичко страхотно се отразява и на самото раждане и искренно се надявах, че ще тренирам поне по 3 пъти седмично до 8-9 месец, но... Засега това, което правя в домашни условия и ходенето по 6-8 км на ден, ми се отразява добре и ще продължавам в този дух. Няма да дърпам дявола за опашката!
Мнението беше редактирано от Diana на 09.10.09 14:28.
Дидке, според мен действай така, както се чувстваш най-спокойна :)
9/10
Мега яко натъпкване :)
Тренировка:
3 кръгчета, без почивка
- Набирания, надхват - 2,2,1 - боли ме лявото рамо. Набедила съм набиранията за болката, защото имам чувството, че правя някакво странно усукване по средата на движението.
- преса с Т-лост, експлозивно, 10 кг - 12
- суингове с една ръка 20 кг - 12 (6/ръка) - имам си синки на китките от дъбелите :-)
- Scaptions - 2х4 кг - 12
- Румънска тяга - 55 кг - 12
- търкаляне на щанга (barbell rollouts) - 12
- дървар (експлозивно) - 30 кг, на портален скрипец - 12
Общо: 50 мин
Храна
11.30 - малко грозде
13.30 - пилешка супа, салата зеле
14.30 - лешници + кашу - общо около 150 гр
16.30 - почти 100 гр шоколад, няколко сладки ‘кокоски’
18.30 - няколко фурнети със сирене и кашкавал
20.00 - няколко обикновени бисквити с 3-4 лъжици течен шоколад
21.30 - 3 парчета баница с 2 ч. червено вино и няколко парченца луканка, няколко лешника, 2 лъжици течен шоколад
Не мога да опиша как ме болеше стомаха. И колко пъти през нощта се будих от дискомфорт в корема. Да споменавам ли за метеоризма? Така че...boys and girls don’t try this at home…
Поне ще ти мине мерака за баницата. Аз се точя за тирамису. Ужасно ми се яде. Абе и мен ме гони нечовешки глад от началото на октомври, пък нещо не ми се тренира. Есенна умора ли е, запасяване за зимата ли е не знам ама някои дни е страшно, особено ако има и ПМС.
Ами, Дивичка, при мен ‘проблемът’ е, че не усещам никакви наченки на ПМС и ме шашка това...половината мацки тук имат някакви циклични разтройства...и...аз естествено започнах да се спичам, че нямам никакви намеци :) ... така, че се потъпках яко още няколко дни :) Като няма МПС, изкуствено си го създадох :lol:
10/10
Тренировка:
с пудовката, 16 кг се опитвах да се уча на обръщане и сначове с една ръка. Ужас и кошмар. Не се научих, но ръцете над китките в момента са брутално синьо-лилави и болезнени... Но тъй като съм инат, учила-ненаучила, направих следния комплекс:
5 пъти, за време:
- 10 снача (5 с лява, 5 с дясна)
- 10 суинга с една ръка (5 с лява, 5 с дясна)
- 10 бърпита (с лицева опора)
13:09 мин
След това се разплаках...толкова много ме боляха над-китките от ударите на пудовката в тях... Днес ще гледам мнооого клипове и инструкции за обръщане и снач с пудовка :)
Храната: - много
12.30 - 2 грейпфрута, 1 ф. Вита с масло
20.00 - салата, баница, малко луканка и сирене, лешници, бисквити, течен шоколад
11/10
Тренировка - няма (малко гроздобер имаше, ама то не се брои)
Храна:
9.30 - 12.00 - кафе с мляко, остатъка от течния шоколад (2-3 лъжици) с 1 кисело мляко, 1 пак обикновени бисквити, малко лешници
14.00-17.00 - грозде
20.00 - салата, свинска пържола със задушен карфиол, сирене за мезе на 3 ч. червено вино, сладоледено тирамису за десерт, лешници + фъстъци
Ми....май т’ва е то :)
Лим, няма друга като теб, честно. Как ще тренираш сега с тия ръце? Инат несравним...
Храната не знам дали е много, ама е яко джънк.
А за МПС-то (хихи), не е задължително, при мен няма от известно време.
О, Инис, храната не само,ч е е джанк, ами и като количество е много :) Не ми пука и странно, но не ми е никак гузно (обичайно ми е след такива дни)
МПСто - идеята наистина е да си ‘балансираш’ така живота (тренировки, хранене, ежедневие), че да нямаш ПМС...ама...стандартно като имам много ясно изразено такова...и...абе някак е спичащо като няма нищо..
Ай стига женски истории, че накъртва вече :)
12.10.09
09:04
казано от Limka на 10.10.09, 14:03:
- Набирания, надхват - 2,2,1 - боли ме лявото рамо. Набедила съм набиранията за болката, защото имам чувството, че правя някакво странно усукване по средата на движението.
- суингове с една ръка 20 кг - 12 (6/ръка) - имам си синки на китките от дъбелите :-)
като сменяш хвата(неутрален или по-добре подхват) променя ли се нещо? на левър преса как ти е? на суинга как ти е?
ако на суинга с дъмбел се насиняваш - значинямаш контрол. “стискай” дъмбела. лесно се оправя с малко контрол от китката.
казано от Limka на 12.10.09, 06:36:
с пудовката, 16 кг се опитвах да се уча на обръщане и сначове с една ръка. Ужас и кошмар. Не се научих, но ръцете над китките в момента са брутално синьо-лилави и болезнени... Но тъй като съм инат, учила-ненаучила, направих следния комплекс:
за да научиш и маймуна да прави снач/клийн с пудовка първо трябва да го научиш да прави суинг и хай-пул. номера е след като се научиш да изтегляш пудовката някой да ти я подържи и да ти покаже как тя се завърта около оста си(на едно място) и ти “вмъкваш” ръката си под нея. всъшност обръщането малко прилича на упъркът, а изхвърлянето - все едно се опитваш да удариш с юмрук тавана.
пробвай някой да ти я държи и да ти позволи да я въртиш и за да хванеш хващането и се научи да я пускаш така че да спре на нивото на раменете за обръщането или 5-10 см под нивото на военната преса за изхвърлянето. като я пуснеш виждаш ли как скоростта и намалява и има един момент в който е нула, преди да тръгне надолъ. т.е. пудовката увисва във въздуха за моммент. това е момента ти да се вмъкнеш отдолу.