Поредна и последна анкета за изследване на протеин

Прескочи до:

01.10.09
21:20

казано от Sport & Health Consulting Ltd. на 01.10.09, 21:12:

Извинявайте, но кой е експертът, който ще разтълкува анализа, ще разкаже за грешките при изследване и за лимитите при използваните методи? Ще има ли извод, кой ще го направи и обоснове?

Още утре ще попитам и ще отговоря на въпросите Ви!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.10.09 21:27.

01.10.09
21:58

казано от Aleksandar Marinov на 30.09.09, 21:02:

Имам многооо добро предучвствие за това изследване.
Скоро ще се пие анти-кризисен протеин :)

Да, и ще уморите кравите в Англия и Холандия, не могат да смогнат.

02.10.09
04:24

Стоянчо едитни първата страница , че някоя заблудена овца да не вземе  да ти праща пари и после пак да реве , че недочел.

Powerg3n3ratoR, смятам, че не е излишно да се изпращат пари, те не се губят просто се събират.
Искренно се надявам, ако този анализ е толкова успешен колкото се надяваме, да не е еднствения, ами примерно след време да съберем пак по 10 лева и да видим още някой протеин.
Разбира се това зависи от много неща

02.10.09
07:49

казано от Sport & Health Consulting Ltd. на 01.10.09, 21:12:

Извинявайте, но кой е експертът, който ще разтълкува анализа, ще разкаже за грешките при изследване и за лимитите при използваните методи? Ще има ли извод, кой ще го направи и обоснове?

Цитирам:
“Ние с Венци Караджов (т.е. Иван Паунов и човекът, който е от военна токсикология) ще ви разтълкуваме анализа в протокола. Там се посочва метода и процента на грешка. Самият метод е стандартизиран с праг на чувствителност (т.е. колко може да разграничи) и накрая в протокола ще има описано примерно, че пудрата е 60% +/- 1-2%.”

Ако има въпроси, задавайте ги, няма проблеми да питаме колкото си искаме.

казано от Powerg3n3ratoR на 02.10.09, 04:24:

Стоянчо едитни първата страница , че някоя заблудена овца да не вземе  да ти праща пари и после пак да реве , че недочел.

Да, така и направих, мерси за подсещането. Не искам да излизам крив някому, защото пак не е чел.

казано от Иван Шишманов на 02.10.09, 04:27:

Powerg3n3ratoR, смятам, че не е излишно да се изпращат пари, те не се губят просто се събират.
Искренно се надявам, ако този анализ е толкова успешен колкото се надяваме, да не е еднствения, ами примерно след време да съберем пак по 10 лева и да видим още някой протеин.
Разбира се това зависи от много неща

Принципно и аз се надявам на същото, но е по-добре, ако се разберем да правим следващ анализ, то това да бъде извършено посредством нова анкета. Така след като сме тествали ПИККо, неговите гласове може да се преразпределят за други пудри. Затова редактирах първия пост - да не гласуват, съответно да не пращат пари. Не, че някой ще преати де...но все пак. :)  Ако се решат хората да се разделят с още някой лев, сметката си седи същата - тя в момента е на нула и се използва само за целите на анализа.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.10.09 07:59.

10.10.09
08:27

От новата тема на Alternative Nutrition и по конкретно от сайта им, се вижда, че са изследвали точно тази партида на този протеин. Процентът протеин е установен на 79.20 %. Подозирам ,че и гръцкия който е 65% е същия като в ПИКО.

Мнението беше редактирано от stivcho на 10.10.09 14:26.

10.10.09
09:38

казано от stivcho на 10.10.09, 08:27:

От новата тема на Alternative Nutrition и по конкретно от сайта им, се вижда, че са изследвали точно тази партида на този протейн. Процентът протейн е установен на 79.20 %. Подозирам ,че и гръцкия който е 65% е същия като в ПИКО.

Ахаха ами ти оъ къде мислиш,че Алтернатив си взимат “стоката” точно от ПИКО ахха или по-точно от Гърция...Същия сертификат,който те са предоставили в сайта им и на нас ни го дадоха от ПИКо
Извод-Същия е ...хаха

С тази разлика, че на Алтернатив, Биогейм, Нутрим, Крика и т.н. родни производители протеина им е маааалко по скъп от този в ПИКО.

10.10.09
11:45

Алтернатив са написали, че произход на суровината им е Германия (цитирам от темата им: “Суроватъчен концентрат – 80% - Германия”). А този на ПИККО е от Холандия.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.10.09 11:46.

10.10.09
14:11

Костадин, именно. Нещо не си ме разбрал.
Стоянчо, аз също видях ,че са написали Германия, но производствения сертификат който са качили на сайта е 1 към 1 с този който изследваме. Както отбелязах, същата партида е.

10.10.09
14:15

Иване-просто някои искат да станат богаташи бате...
Стоянчо виж,че е същия ТЕ може да си  напишат,че го внасят от Пакистан,ама едва ли ще им повярвам
Стивчо-точно,постта ми беше напълно съгласуван с твоя и просто потвърдих написаното от тебе,защото видях същия сертификат пред очите си в ПИКо и за това го потвърдих(защото ти просто не беше с нас в ПИко)но после сертификата се качи в темата и ти си го видял...Иначе ДА съгласен съм с теб напълно и го потвърждавам....Явно ти не си ме разбал,не съм искал да те конпрометирам...На едно мнение сме,приятелче...

Мнението беше редактирано от Костадин на 10.10.09 14:17.

10.10.09
14:17

Ето линка от другата тема:
http://www.volac.com/lifestyle-ingredients/our-product-range/product21/volactive-ultrawhey-80

“Produce of the EU “

Може и от Германия да е суровината или Alternative да са сгрешили.

10.10.09
14:19

казано от stivcho на 10.10.09, 14:17:

Ето линка от другата тема:
http://www.volac.com/lifestyle-ingredients/our-product-range/product21/volactive-ultrawhey-80

“Produce of the EU “

Може и от Германия да е суровината или Alternative да са сгрешили.

Този сайт доста съм го разглеждал,ама знаеш ли вече от тия БГ производители-не ИСКАМ да кажа ниЩО ЛОШО за тях :D,защото те сами говорят за себе си...и ми се пораждат какви ли не мисли....

10.10.09
14:24

казано от Костадин на 10.10.09, 14:15:

Иване-просто някои искат да станат богаташи бате...
Стоянчо виж,че е същия ТЕ може да си  напишат,че го внасят от Пакистан,ама едва ли ще им повярвам
Стивчо-точно,постта ми беше напълно съгласуван с твоя и просто потвърдих написаното от тебе,защото видях същия сертификат пред очите си в ПИКо и за това го потвърдих(защото ти просто не беше с нас в ПИко)но после сертификата се качи в темата и ти си го видял...Иначе ДА съгласен съм с теб напълно и го потвърждавам....Явно ти не си ме разбал,не съм искал да те конпрометирам...На едно мнение сме,приятелче...

Поне виждаме черно на бяло, това което Митака отдавна твърдеше. Родните производители  купуват от там.
Сега остава да се убедим и в качеството на профила му.

10.10.09
14:35

казано от stivcho на 10.10.09, 14:11:

Стоянчо, аз също видях ,че са написали Германия, но производствения сертификат който са качили на сайта е 1 към 1 с този който изследваме. Както отбелязах, същата партида е.

Да, прав си, аз не съм прочел поста ти внимателно. Същият сертификат са качили и те на сайта си. Е, става доста интересно :) 
Принципно този “сертификат” е нещо като сертификат, подобие, защото е само един документ за пред митниците. Истинските сертификати би трябвало да съдържат и аминокиселинен анализ.

казано от stivcho на 10.10.09, 14:24:

Поне виждаме черно на бяло, това което Митака отдавна твърдеше. Родните производители  купуват от там.
Сега остава да се убедим и в качеството на профила му.

Да, тези са ПОРЕДНИТЕ, решили да печелят от неинформирания потребител! Възмутително, нали?! Аз лично ще дам вяра на “нашият” анализ, защото е тестван от независима лаборатория. На нашият договор след възложитл пише: мен, като представител на колектив (форума). А на техния договор сигурно пише името на фирмата за добавките ;)

П.П Volactive са холандци, а не немци. Може овкусяването да го правят в Германия...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.10.09 14:42.

10.10.09
19:56

Едно знам със сигурност вече за себе си в което съм сигурен на 100 %.1-2 се прецаках да си взема “БГ добавки”ее вече няма да се случи и съм сигурен,че или ще си взимам протеин от ПИКо или вносни(само доказани-без румънци моля....).Следващата крачка за протеина на Пико е следната:ДА Направим ВСИчки възможни изследвания(за скрити агенти и .....).Скъпо ще е в това съм сигурен,но ако сме по-организирани ще стане номера...

И вече ще станат още по-интересни неща ....сигурен съм в това...
И тогава всички “Бг-Тарикати-богаташи-добавки” ще плачат сигурен съм в това...Ще ги съберем всички на едно място и лично ще ги снимам как плачат заедно и ще ги качим ....да им се смеят хората,че в България доста ....

10.10.09
20:46

ДОбре, а в склада на ПИКО (много странно име са избрали, аз съм от Сливен и за мен пико значи нещо съвсем различно, ако ме разбирате;) ) има ли го тоя холандския протеин на Волактив?

13.10.09
06:05

От няколко месеца пия грьцката 65% сурватка на ПИКО, но ми е много интересно откаде намерихте тая 80% холандска сурватка. Щото поне в склада им в Пловдив нямат такова нещо. За 80% протеин, имат само казеинов, но не и сурватка.

13.10.09
08:15

В софийския склад има 80% инстантна суроватка от Холандия.

14.10.09
19:34

казано от me4oka83 на 13.10.09, 08:15:

В софийския склад има 80% инстантна суроватка от Холандия.

А имаш ли представа, колко килограма е чувала и какви пари е?

14.10.09
19:43

А имаш ли представа, колко килограма е чувала и какви пари е?

Погледни на предната страница на тази тема - има отговор на въпросите ти.

15.10.09
14:51

Обадиха ми се и от ме уведомиха, че от днес започват работа по анализа.
Хора, спрете да гласувате в анкетата, че току виж сме събрали 1240лева ;)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.10.09 14:51.

15.10.09
17:09

казано от Стоянчо на 15.10.09, 14:51:

Обадиха ми се и от ме уведомиха, че от днес започват работа по анализа.
Хора, спрете да гласувате в анкетата, че току виж сме събрали 1240лева ;)

Бате остави ги да гласуват,ама и да пращат пари не само да ми гласуват...Ама се съмнявам някой/я да прати парички...

26.10.09
10:40

Стоянчо седемнадесет дена станаха, имаме ли някаква информация?

Мнението беше редактирано от n_sko на 02.11.09 08:56.

08.11.09
12:58

някакво развитие има ли :?

11.11.09
22:01

Само аз ли не разбрах какво стана?

11.11.09
22:59

Споко n_sko… Всички чакаме някаква вест :)

12.11.09
10:08

Стояне, имали някакви вести от лабораторията, какво става с тия хора не направиха ли анализа?

12.11.09
14:26

Явно им е трябвало малко повече време, но анализът е готов. По-късно вечерта ще ми бъдат пуснати в електронна форма за да мога аз да ги покажа като ги кача някъде. На хартиен носител ще ми бъдат предоставени идните дни. Тази вечер ще покажа резултатите, които ще ми бъдат пратени, а до няколко дни ще кача сниман и хартиения носител.

13.11.09
18:41

Предполагам е изникнал някакъв проблем ?

13.11.09
23:04

мм

14.11.09
10:26

Не, проблеми няма, резултатите са готови и късно вчера са били разчитани, защото ако ми ги бяха дали в суров вид, надли някой нещо би разбрал. Днес чакам да ми ги пратят разтълкувани на достъпен език. Малко търпение ;)
Имам хроматограмите, само чакаме изчисленията.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.11.09 10:48.

15.11.09
21:58

Нямаме търпение, Стоянчоооо :)

16.11.09
10:37

Да кажа и аз въпросният ultra whey 80% струва 10,20 ст/кг (става въпрос за Русе) . Ако резултатите са сравнително добри отивам на пазар.

Мнението беше редактирано от Powerg3n3ratoR на 16.11.09 18:03.

16.11.09
12:16

А в Бургас има ли от къде да се набави това прахче?Начинаещ съм и с ядене доста трудно си набавям необходимите 200гр. протеини.Ако е такава цената наистина и качеството е добро си заслужава ако не се лъжа.Само да има от къде да се набави в Бургас.

Мнението беше редактирано от shad на 16.11.09 13:11.

16.11.09
14:09

Ако някой иска,мога да му пусна анализа. Но не е разтълкуван. Именно това чакам - подробно разяснение на пиковете, които се виждат по графиката.

16.11.09
17:05

Пусни го, ще се намери кой да го разясни.

16.11.09
19:49

Протокол от анализа
Хроматограма

До края на вечерта ше получим и изчисления на грамове аминокиселини в 100грама пудра.
Още малко търпение и ще стане ясно на достъпен език.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.11.09 16:10.

16.11.09
20:34

Това е интересно:

IV. Тълкувание на резултатите
Особено важни аминокиселини, които трябва да присъстват в храната на
спортуващи, са валин (VAL), левцин (LEU) и изолевцин (i-LEU).
Резултатите от извършения анализ показват, че тези аминокиселини
присъстват в значителна концентрация в анализираната хранителна
добавка и това показва високо качество като хранителна добавка за
спортисти.

Остава да видим и пълната картина.

16.11.09
20:39

Интересно е да само него и една от диаграмите успях да схвана :).

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1