Програма за атлетично тяло

14.10.09
14:45

Значи на 17 години съм и не съм никак висок(170-171) около 60кг съм и съм тренирал миналата година около 4 месеца.В момента размера на ръката ми ме удолетворява та се чудих как мога да постигна по-атлетично тяло.Структурата ми е доста нетипична: с широки рамени, доста добре оформен солиден гръб и нормални(спрямо размерите на тялото и възрастта)ръце.Трицепсът ми върви доста повече от бицепсът, но това което ме притеснява е че голяма част от мазнината ми се отлага в коремната област.Естествено щом съм 60кг не е кой знае колко, но оформлението на корема и гърдите ми се очертват като по-сериозни проблеми.(гърдите ми са с добри размери, но не са достатъчно добре оформени)Краката ми са слаби - почти никакви мазнини.В кръста съм тесен.
1.Когато ходих на фитнес няколко човека ми препоръчаха да спра с базовите упражнения и да се съсредоточа в/у  лостове,коремни преси,лицеви опори и др. подобни, понеже съм бил могъл да изградя по-хубаво тяло.Тъй като съм нисък и мисълта да се набия още няколко см от клекове и тем подобни ме ужасява :)Реших да послушам съвета им.Каква програма от този род бихте ми препоръчали?
2.Целта ми е да изградя атлетично (каквато е и структурата ми) тяло.По-надолу е показано какво имам предвид под “атлетично”.Не държа да съм прекалено мощен, тъй като това с годините, гените, за които съдя по баща ми, и моя ръст ще си дойде рано или късно.

14.10.09
14:48

казано от Unidentified на 14.10.09, 14:45:

Реших да послушам съвета им.

Грешно решение.

казано от Unidentified на 14.10.09, 14:45:

2.Целта ми е да изградя атлетично (каквато е и структурата ми) тяло.По-надолу е показано какво имам предвид под “атлетично”.Не държа да съм прекалено мощен, тъй като това с годините, гените, за които съдя по баща ми, и моя ръст ще си дойде рано или късно.

Тренирай и се храни правилно и с времето ще стане. Няма готова програма за целта.

14.10.09
15:58

Некак попитам по-различен въпрос тогава. Как мога да постигна такова тяло? Определено тренировката ще включва доста кардио, но какво още?

14.10.09
16:06

От какъв зор доста кардио, като си 60 кила?
Тренировката ти трябва да включва тежести и базови упражнения. Трябва да качиш мускули.
Казах ти, няма готова програма за целта, по-скоро ще ти трябват много и различни програми. Започни с някаква базова, за да поставаш основите, после мини на някаква обща програма за маса. След това вече може някоя по-специализирана.
Във форума има доста неща, информирай се как да тренираш и какво да ядеш. Не можем да ти напишем някаква готова програма и след няколко месеца да си с атлетична тяло. По-скоро ще ти трябват много и различни програми и повечко време. С 4 месеца тренировки (и то миналата година) не можеш да искаш атлетично тяло.

Мнението беше редактирано от Петко К на 14.10.09 16:08.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1