14.10.09
14:45
Значи на 17 години съм и не съм никак висок(170-171) около 60кг съм и съм тренирал миналата година около 4 месеца.В момента размера на ръката ми ме удолетворява та се чудих как мога да постигна по-атлетично тяло.Структурата ми е доста нетипична: с широки рамени, доста добре оформен солиден гръб и нормални(спрямо размерите на тялото и възрастта)ръце.Трицепсът ми върви доста повече от бицепсът, но това което ме притеснява е че голяма част от мазнината ми се отлага в коремната област.Естествено щом съм 60кг не е кой знае колко, но оформлението на корема и гърдите ми се очертват като по-сериозни проблеми.(гърдите ми са с добри размери, но не са достатъчно добре оформени)Краката ми са слаби - почти никакви мазнини.В кръста съм тесен.
1.Когато ходих на фитнес няколко човека ми препоръчаха да спра с базовите упражнения и да се съсредоточа в/у лостове,коремни преси,лицеви опори и др. подобни, понеже съм бил могъл да изградя по-хубаво тяло.Тъй като съм нисък и мисълта да се набия още няколко см от клекове и тем подобни ме ужасява :)Реших да послушам съвета им.Каква програма от този род бихте ми препоръчали?
2.Целта ми е да изградя атлетично (каквато е и структурата ми) тяло.По-надолу е показано какво имам предвид под “атлетично”.Не държа да съм прекалено мощен, тъй като това с годините, гените, за които съдя по баща ми, и моя ръст ще си дойде рано или късно.
казано от Unidentified на 14.10.09, 14:45:
Реших да послушам съвета им.
Грешно решение.
казано от Unidentified на 14.10.09, 14:45:
2.Целта ми е да изградя атлетично (каквато е и структурата ми) тяло.По-надолу е показано какво имам предвид под “атлетично”.Не държа да съм прекалено мощен, тъй като това с годините, гените, за които съдя по баща ми, и моя ръст ще си дойде рано или късно.
Тренирай и се храни правилно и с времето ще стане. Няма готова програма за целта.
14.10.09
15:58
Некак попитам по-различен въпрос тогава. Как мога да постигна такова тяло? Определено тренировката ще включва доста кардио, но какво още?
От какъв зор доста кардио, като си 60 кила?
Тренировката ти трябва да включва тежести и базови упражнения. Трябва да качиш мускули.
Казах ти, няма готова програма за целта, по-скоро ще ти трябват много и различни програми. Започни с някаква базова, за да поставаш основите, после мини на някаква обща програма за маса. След това вече може някоя по-специализирана.
Във форума има доста неща, информирай се как да тренираш и какво да ядеш. Не можем да ти напишем някаква готова програма и след няколко месеца да си с атлетична тяло. По-скоро ще ти трябват много и различни програми и повечко време. С 4 месеца тренировки (и то миналата година) не можеш да искаш атлетично тяло.
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.10.09 16:08.