казано от ts.vassilev на 12.10.09, 09:04:
като сменяш хвата(неутрален или по-добре подхват) променя ли се нещо? на левър преса как ти е? на суинга как ти е?
Както винаги на място :)
- Така..болката в момента от някакво разтягане/ усукване. Не ми се е получавала при неутрален и подхват. Не боли при бутане, суинг, лицеви. При ротация от вън навътре боли (например, като шофирам, лявото рамо боли при въртенето на волана за десен завой)
ако на суинга с дъмбел се насиняваш - значинямаш контрол. “стискай” дъмбела. лесно се оправя с малко контрол от китката. .
В случая значи, че ми е много тежестта. 20 кг са ми повечко тежест за китката...особено при не съвсем удобен за ‘размяткване’ на дъмбела хват. Затова предпочитам да подпра единия диск на ръката - да, вярно, че се насинявам, но поне не рискувам травма на китката. Но, ей сега след малко ще пробвам дали ако стискам, ще епо-добре :)
за да научиш и маймуна да прави снач/клийн с пудовка първо трябва да го научиш да прави суинг и хай-пул. номера е след като се научиш да изтегляш пудовката някой да ти я подържи и да ти покаже как тя се завърта около оста си(на едно място) и ти “вмъкваш” ръката си под нея. всъшност обръщането малко прилича на упъркът, а изхвърлянето - все едно се опитваш да удариш с юмрук тавана.
пробвай някой да ти я държи и да ти позволи да я въртиш и за да хванеш хващането и се научи да я пускаш така че да спре на нивото на раменете за обръщането или 5-10 см под нивото на военната преса за изхвърлянето. като я пуснеш виждаш ли как скоростта и намалява и има един момент в който е нула, преди да тръгне надолъ. т.е. пудовката увисва във въздуха за моммент. това е момента ти да се вмъкнеш отдолу.
Суинг и хай-пул мога да правя. Но моментът със завъртането ми убягва...
Искаш да кажеш, че при обръщането и снача всъщност не стискам пудовката през цялото време,а има един момент, в който я пускам, за да ‘репозиционирам’ ръката?
Интересно...нямам търпение да се уча пак...голямо магаре съм като реша, че ще се науча на нещо..но в момента е твърде болезнено....може би след няколко дни ще съм готова за опити :)
Мнението беше редактирано от Limka на 12.10.09 09:25.
12.10.09
09:49
казано от Limka на 12.10.09, 09:24:
В случая значи, че ми е много тежестта. 20 кг са ми повечко тежест за китката...особено при не съвсем удобен за ‘размяткване’ на дъмбела хват. Затова предпочитам да подпра единия диск на ръката - да, вярно, че се насинявам, но поне не рискувам травма на китката. Но, ей сега след малко ще пробвам дали ако стискам, ще епо-добре :)
Суинг и хай-пул мога да правя. Но моментът със завъртането ми убягва...
Искаш да кажеш, че при обръщането и снача всъщност не стискам пудовката през цялото време,а има един момент, в който я пускам, за да ‘репозиционирам’ ръката?
Интересно...нямам търпение да се уча пак...голямо магаре съм като реша, че ще се науча на нещо..но в момента е твърде болезнено....може би след няколко дни ще съм готова за опити :)
ако можеш да дърпаш 100 кила тяга, 20 кг не са много на опън(т.е. ръката е като въже и дъмбела тежи по продължението и), но на усукване(каквото и да е) може да е много. а при суинга как трябва да функционира ръката? би трябвало да усещаш опъване и натискъ върху хвата, нищо върху китката и никакво натискане(почти).
ДА! разбира се че трябва в един момент хвата ти е да е леко хлабав(ръката не дърпа, поне в този момент и за това няма да изпуснеш) за да може пудовката да се завърта свободно(с лек контрол).
изчакай да ти мине синьото - щом боли и при правилна техника ще е зле. после опитай да подхвърлиш пудовката така че да вървивертикално нагоре. забележи моомента в който спира на еднно място. там е момента вв който разхлабваш леко хвата и пъхаш ръката отгоре.
http://www.youtube.com/watch?v=gx63IXTssR4
тука не гледай техника. просто виж момента в който я е пуснала и тя все едно се върти на едно място. там е момента в който ти слагаш ръката си плътно отдолу. вместо удар( ако твоята ръка се движи прекаленно бързо ИЛИ пудовката вече е тръгнала надолу) тя просто “каца.”
http://www.youtube.com/watch?v=SXZBguTkvBs
1:25-1:35
виж как си мушка ръката отдолу. честно казано това клипче нито го гледах, нито го слушах - може да е боклук цялото.
http://www.youtube.com/watch?v=kcVWDhpOwFY
и разбира се точното обяснение!!!! много кеф.
12.10.09
10:59
Аз се отказах да правя snatch-ове с пудовката докато не заздравея още малко и докато не вдигна килата на snatch със щанга. Лим, със щанга на колко кг правиш snatch?
Цецо,
При суинга с дъмбел хватът ми е чуков (иначе си удрям краката :) ), съответно дъмбелът леко се изхлузва и на мен ми е по-удобно да подпра горния диск на китката. Хем не ми се мори хвата от стискане, хем не ми халтави дъмбела...абе...какво и да е...синките не ме плашат (ама плашат хората около мен :) )
Благдоаря за клипчетата! :)
Венци,
аз сначове с лост почти не съм правила...трудно ми е да кажа с колко правя. Гледам макс съм писала 30 кг..но.. би трябвало с 30 да мога поне 8-10 бр...така си мисля... С 10 кг дъмбел съм правила сначове за кардио...по 40-50 на ръка. Затова си мисля, че все трябва да мога няколко с пудовка... ще я видим тая работа :)
12/10
Още боли рамото :(
Тренировка:
2 кръгчета, без почивка
- Набирания, надхват - 3,2
- Ходещи напади с 15 кг диск над глава - 16 (8/крак)
- преса с Т-лост, експлозивно, 7.5 кг - 15
- суингове с една ръка 20 кг - 16 (8/ръка)
- Scaptions - 2х4 кг - 15
- Румънска тяга - 50 кг - 15
- търкаляне на щанга (barbell rollouts) - 15
- дървар (експлозивно) - 30 кг, на портален скрипец - 15
Общо: 40 мин
Храна:
8.30 - кафе с мляко
9.30 - 3 италиански някакви бонбона (мънички бяха)
ТРЕНИРОВКА
14.30 - телешки гулаш (супа)
20.30 - пилешка кавърма, салата домати, краставици, гъби, слънчогледови семки, 1 ч. червено вино
13.10.09
09:28
казано от Limka на 13.10.09, 06:22:
12/10
Още боли рамото :(
уруд, коментира ли го с треньора си?
Коментирах с тренера, уж трябва да спра за седмица това дето го е прецакало рамото...Набиранията вероятно...но...едва ли ще го направя...при мен нещата си минават без да им обръщам мн внимание../ Deep relief и да се спасява :)
13/10
Тренировка:
Снощи беше голям дъжд и буря и спретнах тренировчица вкъщи :)
- загрявка от малко суингове с редуващи се ръце, няколко много болезнени опити за обръщане на пудовка (отказах се, ще трябва да мине поне седмица...много са ми брузнати ръцете)
- 6 интервала х (2.30 мин плио скокчета + 1.30 мин почивка)
- 3 суперсерии от 30 суинга с редуващи се ръце + 15 коремни с ab wheel от колене
Храната:
8.00 - Кафе с мляко
11.00 - 1 Ябълка
14.00 - Салата зеле с моркови, Пилешка супа
21.00 - Супа леща, сирене (50-100 гр), салата домати + пипер; Грозде, 1 ч. червено вино
През нощта: малко цедено мляко с 2 с.л. мед, малка чепка грозде
Добавки: 2 гр риб.масло
Течности: 2 билкови чая, Ок 3л вода, 1ч. Черв.вино
Ади, много усмивки и топлина от мен :)
14/10
Кофти ден
Тренировка
2 кръгчета, с почивка от около 1 мин между тях (мн ме задъха дърваря)
- Набирания, надхват, много грозни и измъчени - 4 (+ половинка от 5то), 3
- Ходещи напади с 20 кг диск над глава - 16 (8/крак)
- суингове с една ръка 20 кг - 16 (8/ръка)
- Румънска тяга - 55 кг - 15
- дървар (експлозивно) - 35 кг, на портален скрипец - 15
Общо: 35 мин
Храната:
11.00 - 2 праскови
14.00 - Малко леща, 1 ябълка
15.30-19.00 - Няколко (бая) шоколадови бисквити, няколко вафлички
21.30 - Мусака, Чушки със сирене, Малко луканка + кашкавал, 2 ч вино, Грозде
През нощта: малко цедено мляко с 2 с.л. мед
Течности: 1 билков чай, 1 зелен чай, Ок 2л вода, 2ч. Черв.вино
15.10.09
06:42
казано от Limka на 15.10.09, 06:34:
чудно ли ти е какво ще стане ако ми кажеш кога си родана(дата и час)?
казано от ts.vassilev на 15.10.09, 06:42:
31.05.1983, Около 22ч.
Human Design или нещо друго?
казано от Limka на 15.10.09, 06:49:
31.05.1983, Около 22ч.
Хороскопче? :lol:
П.П. Сори, Лим.
15.10.09
07:15
казано от Limka на 15.10.09, 06:49:
31.05.1983, Около 22ч.
Human design, ДА :)
понеже нямам пари да си изкарам курса и понеже не познавам някой да го е изкарал - планирма да експериментирам с ХД и трнеирането и храненето. на теб разбира се ти се е паднало нещо супер лесно :Р
ти доколко си се занимавала?
и най-важния въпрос: сещаш ли се какво имам предвид?
казано от ts.vassilev на 15.10.09, 07:15:
ти доколко си се занимавала?
и най-важния въпрос: сещаш ли се какво имам предвид?
Не съм се занимавала. Имаме един общ познат, който скоро ми зададе същия в-с :) По същия повод (предполагам имаш предвид хаотичното ми хранене)
Какво значи, че ми се е паднало нещо супер лесно?
И, не, не се сещам какво имаш предвид... :) Помогни ми :)
15.10.09
07:21
казано от Limka на 15.10.09, 07:19:
Не съм се занимавала. Имаме един общ познат, който скоро ми зададе същия в-с :) По същия повод (предполагам имаш предвид хаотичното ми хранене)
Какво значи, че ми се е паднало нещо супер лесно?
И, не, не се сещам какво имаш предвид... :) Помогни ми :)
СУПЕР. голям кеф.
парво да минемскучните неща - кой те е питал? т.е. Галя ли те пита? :)
и дали искаш дискусията ни да е скрита? ако нямаш проблем можем и тук да я водим.
Галя, да :)
Нямам проблем с това да е публична; сигурно и на други хора ще им е интересно :)
И, да минем скучните неща, кажи какво ти се върти в главата :)
15.10.09
07:42
казано от Limka на 15.10.09, 07:30:
Галя, да :)
Нямам проблем с това да е публична; сигурно и на други хора ще им е интересно :)
И, да минем скучните неща, кажи какво ти се върти в главата :)
не обещавам че това дето ми се върти в главата е скучно :Р
след кратък обзор на ...теб :) ето няколко неща които трябва да знаеш, т.е. ...опитай да експериментираш с тях.
1. например при набирането(важи за ВСЯКО упражнение и ВСЯКО действие!) се запитай - ще мога ли да го направя?
ще мога ли да се набера още веднъж? и ще получиш отговор от себе си - да или не(а-ха и ъ-ъъ им казват). типично първичен отговор, който ще ти каже дали ще можеш или не. слушай го какво ти казва. питай се от време на време между повторенита.
2. още преди да почнеш сеирята ще знаеш колко можеш да направиш. може да не знаеш че знаеш,но имаш институция в теб, която просто знае колко ще направиш.
3. първото ти е тегаво, второто е по-лесно, на третото излиташ и се кефиш супер много, НО не се отнасй. опитай се да си равна и да не обръщаш внимание на емоциите си. особено ако трнеираш заедно с някой.
4. нямаш нищо за доказване. нищо. на никой. просто си живей и не се опитвай да се доказваш.
от цялата работа, НАЙ-ВАЖНОТО е да слушаш вътрешния си глас. и да му задаваш въпроси с отговор да/не.
гладна ли съм? да. яж.
спи ли ми се? не. не лягай.
да тренирам ли сега? да. тренирай.
за теб живота(в това число и тренировките) са ТУК и СЕГА.еби го планирането. някой друг ще го прави.
разбираш ли какво ти казвам или да намаля прожектора :Р т.е. да намаля оборотите и да обяснявам по-смислено?
Горе-долу разбирам, че трябва да си слушам вътрешния глас. И ако това, което той ми казва ‘крещи’ срещу това, дето съм си била планирала, да не се спичам и тормозя, щото плановете не са за мен.
Малкия проблем е, че е леко разочароващо... за мен...моят вътрешен глас е твърде непостоянен...и не мога да го контролирам. Но пък ако трябва да следвам интуицията си, значи не трябва и да се опитвам да контролирам каквото и да е...
Общо взето... това, което разбирам е, че с желанието си да спазвам каквито и да е режими се самонаказвам, защото интуицията ми не спазва режими, а лети... Другото, което разбирам е, че ако слушам вътрешния си глас, никога няма да успея да отслабна (отслабна не е точно, да изгоря това,дето смятам,че ми е излишно), защото моят вътрешен глас много обича да го храня с вкусни висококалорични предимно джънкови храни...
...ако може да ми кажеш и как се справям с това вътрешно противоречие...ще е супер :)
Мнението беше редактирано от Limka на 15.10.09 07:54.
15.10.09
08:06
казано от Limka на 15.10.09, 07:52:
Горе-долу разбирам, че трябва да си слушам вътрешния глас. И ако това, което той ми казва ‘крещи’ срещу това, дето съм си била планирала, да не се спичам и тормозя, щото плановете не са за мен.
Малкия проблем е, че е леко разочароващо... за мен...моят вътрешен глас е твърде непостоянен...и не мога да го контролирам. Но пък ако трябва да следвам интуицията си, значи не трябва и да се опитвам да контролирам каквото и да е...
Общо взето... това, което разбирам е, че с желанието си да спазвам каквито и да е режими се самонаказвам, защото интуицията ми не спазва режими, а лети... Другото, което разбирам е, че ако слушам вътрешния си глас, никога няма да успея да отслабна (отслабна не е точно, да изгоря това,дето смятам,че ми е излишно), защото моят вътрешен глас много обича да го храня с вкусни висококалорични предимно джънкови храни...
...ако може да ми кажеш и как се справям с това вътрешно противоречие...ще е супер :)
ТВОЯТ живот е тук и сега. не след 3 години. не преди 5 дена. всичко около теб е свързано с избора който правиш в момента. В МОМЕНТА.
не казвам да не планираш. прави си планове, но знай че те са насоки и всеки един момент могатт да се променят.
а за интуицията - ти имаш 2.
едната отговаря на въпроса “какво е това?”(какво, колко,къде, кой) тя се обажда само един път. още преди да си помислиш каквото и да е.
втората отговаря на въпроси “да/не.” тая винаги можеш да разчиташ на нея, по всяко време можеш да я питаш, дори без да я питаш, дори без въпрос, тя може да ти дава сигнали.
при теб обаче има много шум и за това тисе струва че интуицията ти е непостоянна. не, тя е постоянна, но ти невинаги я чуваш. помни - интуицията е усещане, а не мисъл. при теб има много шум. улавяш мислите на другите, опитваш се да отговориш на техните въпроси...ако не внимаваш и не следваш вътрешния си глас, можедоста да се отдалечиш от своя път. не мисли.чуствай. но не емоции. прекаленно много зависиш от емоциите на другите. и не се състезавай. можеби дори е по-добре да трнеираш сама. сама в смисъла- отделена от другите.
опитай да се наблюдаваш. в началото връзката е мътна, но после се усеща. “а-хааа...за това отлагах оня телефонен разговор” или “ъъъ....май наистина не трябваше да правя това.”
не казвам че режимите не са за теб. ОК са! само че ги променяй за да ти пасват В МОМЕНТА.
а това последното са мислите ти. “никога няма да отслабна” дрън дрън. наистина ли искам дда изям тая храна, при положение че знам какво прави на тялото и после на ума ми? номера е да се попиташ правилния въпрос. разбира се...горките вие не знаете кои са те.
дали си склонна да експериментираш и дали искаш аз да имам пръст в тая работа?
Интересно...много интересно..заинтригувана съм :)
Обичам да експериментирам. И нямам нищо против да се пробвам да слушам интуицията си - вероятно няма да боли или навреди :)
Насоки?
Лимче, бях посъветвала и Алегра купи си книгата “Слушай своето тяло, твоя най-добър приятел на земята.” Тя ме направи нов човек и предполагам затова намерих определен баланс със себе си. Имам още доста да работя по въпроса, но ще стане с времето.
Принципът наистина е “Живей за момента, слушай вътрешното си аз и се пусни по течението, това значи че си вярваш, а вътрешното ти аз няма да те подведе” и желанието за джънк ще отмине или по-скоро самообвиняването, както и претренирането, както и буденето нощем. Аз също изпадам в такива състояния, но са много по-редки от преди и отминават по-бързо.
Благодаря, Дивичка :)
Ще я потърся тази книжка. Да видим дали ще мога и аз да се ‘отворя’ към себе си :)
15.10.09
08:40
казано от diva 97 на 15.10.09, 08:18:
Лимче, бях посъветвала и Алегра купи си книгата “Слушай своето тяло, твоя най-добър приятел на земята.” Тя ме направи нов човек и предполагам затова намерих определен баланс със себе си. Имам още доста да работя по въпроса, но ще стане с времето.
Принципът наистина е “Живей за момента, слушай вътрешното си аз и се пусни по течението, това значи че си вярваш, а вътрешното ти аз няма да те подведе” и желанието за джънк ще отмине или по-скоро самообвиняването, както и претренирането, както и буденето нощем. Аз също изпадам в такива състояния, но са много по-редки от преди и отминават по-бързо.
?
абе това май не е за всеки тоя съвет.
сега да се върнем на Миленката.
от теб се иска единствено НАБЛЮДЕНИЕ. само това. много е лесно да се кара на автопилот. не е лошо. смао го наблюдавай кога и как действа.
това което разчитам по ХД за теб е, че имаш склонността да мислиш за неща дето не са ти работа, щото прихващаш от другите. като например мен. имаш и склонност да търсиш отговори на въпроси които нямат значение(за теб). просто наблюдавай за какво си мислиш. можеш да се питаш от време на време - това има ли значение? и преди да имаш “логически отговор” ще имаш първичен отговор.
може да развиеш склонност да търсиш някой да ти обърне внимание. знай че си прекрасна мацка и си супер. не е нужно да търсиш вниманието - то само ще дойде. не е хубаво да взимаш първа думата. гледай сигналите на хората, те ще те потърсят.
не се опитвай да се доказваш и не давай обещания.
следи емоциите се. да, много се радваш на хубавите емоции, хубавата храна и хубавия секс. но знай че в същия момент си много способна да се влияеш от кофти емоциите на другите. както и неразличавайки собственната емоция от емоцията на другите да се хвърляш в неща които иначе не би направила.
всичко опира в момента до наблюдение. дай си време. наблюдавай се.
и не мисли. мислите не са за теб, те са за другите. можеш много хубаво да отговаряш на въпросите на другите, но това са техните въпроси. не твойте. мислите...само ще те объркат.
отпусни се и се наблюдавай.
15.10.09
08:44
ти имаш всичко което тие нужно в бордовия компютър. само се наблюдавай.
и простички отговори - да/не. отговор “защото...” идва от ума. не е това. да/не.
сега можеби малко да оставим темата, но знай че ще се появи пак утре или вдругиден или когато. следя те ;) просто за днес мисля че казахме достатъчно. ти споделяш ли мнението ми?
Ами..да, мисля, че беше инаф. Започвам да се питам :)
И се надявам да намеря малко време да прочета повечко за ХД :)
Мерси, Цецо :)
15.10.09
09:41
Интересно ми е какво още ще го споходи този форум...
Иначе одавна се каня да те поздравя за готините разнообразни тренировки и твоето freaky меню ;-P
Мнението беше редактирано от Мила на 15.10.09 09:42.
казано от Mon coeur est a vous на 15.10.09, 09:41:
Иначе одавна се каня да те поздравя за готините разнообразни тренировки и твоето freaky меню ;-P
За тренировките - там ще предам поздрави на тренера..за странното ми меню съм виновна само аз :) Ама ми е кеф :)
15/10
Лека тренировчица с въженце
5 мин загряване (вече съм на 4 последователни double-unders :-) )
8 интервала х (1 мин интензивно скачане, 2 мин по-бавно, за релакс)
Храна - много интуитивна ;)
14.30 - 1 праскова, 1 грейпфрут
ТРЕНИРОВКА
21.00 - Пилешко бяло месо, печени картофи, няколко сурови чушки + малко (наиситна малко сирене)
Течности: 3 зелени чая, ок. 3л вода
Следвайки интуицията си, си поръчах и смартфон, от който откровено казано нямам нужда...Ама нали това е мисъл, не интуиция...дадох му дисрегард :)
Хубав ден :)
казано от Limka на 16.10.09, 07:13:
казано от Mon coeur est a vous на 15.10.09, 09:41:
Следвайки интуицията си, си поръчах и смартфон, от който откровено казано нямам нужда...Ама нали това е мисъл, не интуиция...дадох му дисрегард :)Хубав ден :)
Не се знае...Може и да имаш нужда щом се обажда интуицията. Ей точно в това е схемата. Съзнателно си казваш - Не това не ми трябва, това не трябва да го правя, това не трябва да го ям, а подсъзнателно всъщност искаш точно обратното.
16.10.09
15:21
казано от Limka на 16.10.09, 07:13:
Следвайки интуицията си, си поръчах и смартфон, от който откровено казано нямам нужда...Ама нали това е мисъл, не интуиция...дадох му дисрегард :)
а как позна че това ти е интуицията?
П.П. аз се чудех кой ще ми подари Смартфон от който няма нужда. хубав ли е?
Хе-хе, може и ‘лакомията’ ми да е била за смартфона :) Мозъкът ми със сигурност казваше не, но нещо вътре ме човъркаше... и след няколко дни това вътре надделя над мислите :)
Смартфонът - още не зная, в понеделник ще е при мен :) Samsung i900 Omnia е иначе... И хубави, и лоши неща поизчетох за него...Ще видим тая работа :)
16/10
Най-после зациклих. Голямо щастие беше :) Ниските калории не се отразяват добре на женските хормони категорично!
Тренировка
2 кръгчета
- Набирания, надхват - 4 , 3 - все така грозни са....и никак не ми се отдават :(
- Ходещи напади с 20 кг диск над глава - 16 (8/крак)
- суингове с една ръка 22.5 кг - 16 (8/ръка)
- Румънска тяга - 60 кг - 15 - ей тука се кефя яко...значи на класическата бих могла да правя работни серии със 75-80 кила :)
- дървар (експлозивно) - 35 кг, на портален скрипец - 15
Общо: 35 мин
Храната:
ТРЕНИРОВКА (8.20 - 9.00)
13.00 - пилешко филе, салата Табули
16.30 - 1 грейпфрут
20.30 - 2 яйца с бекон, салата домати, краставици, пипер; малко кашкавал и луканка за мезе на 3 чаши червено вино
Днес каква утрепия съм измислила да направя...мали мали :)
17.10.09
09:48
казано от Limka на 17.10.09, 08:50:
Хе-хе, може и ‘лакомията’ ми да е била за смартфона :) Мозъкът ми със сигурност казваше не, но нещо вътре ме човъркаше... и след няколко дни това вътре надделя над мислите :)
- Набирания, надхват - 4 , 3 - все така грозни са....и никак не ми се отдават :(
- Румънска тяга - 60 кг - 15 - ей тука се кефя яко...значи на класическата бих могла да правя работни серии със 75-80 кила :)
наблюдаваш ли се? :Р
я да ми кажеш набързо:
- имаш ли идея с каква скорост се прогресира(силата и съответно броя набирания)?
- ако да - каква?
пък румънската тяга била малко по-различна от конвенционалната. имало нещо общо с клека и стреч-шортенинг сайкъла.
казано от ts.vassilev на 17.10.09, 09:48:
наблюдаваш ли се? :Р
я да ми кажеш набързо:
- имаш ли идея с каква скорост се прогресира(силата и съответно броя набирания)?
- ако да - каква?
пък румънската тяга била малко по-различна от конвенционалната. имало нещо общо с клека и стреч-шортенинг сайкъла.
Naблюдавам се, я :)
Нямам идея с каква скорост се прогресира...предполагам, че + 2 набирания за 2 седмици е ок (но пък са яко грозни, честно :) ). Но не зная какъв е ‘стандарта’ :)
Ръмънската тяга е по-различна, ясно :) Но не съм сигурна, че съм правила 15ки с 60 кг досега...Добре ми се вижда :) Не разбирам това за стреч-шортънинг сайкъла...ама нямам време сега да поровя...друг път :)
При това в момента съм на depletion workouts, не би следвало да качвам сила, или?
17.10.09
10:29
казано от Limka на 17.10.09, 10:07:
Naблюдавам се, я :)
Нямам идея с каква скорост се прогресира...предполагам, че + 2 набирания за 2 седмици е ок (но пък са яко грозни, честно :) ). Но не зная какъв е ‘стандарта’ :)Ръмънската тяга е по-различна, ясно :) Но не съм сигурна, че съм правила 15ки с 60 кг досега...Добре ми се вижда :) Не разбирам това за стреч-шортънинг сайкъла...ама нямам време сега да поровя...друг път :)
При това в момента съм на depletion workouts, не би следвало да качвам сила, или?
преди една седмица си правила по 2 набирания, сега правиш 4?
т.е. имаш 5% прогрес за седмица?
с тая скорост след 20 седмици ще се набираш с една ръка. реално ли ти звучи?
при това си на кръгови тренировки на които явно целта им не е да ставаш по-силна.
даже и не знам какво са диплишън уъркаутс.
реално ли ти звучи?или ти звучи малко непремерено?
от цялото това, стреч-шортенинг цайкъла и реактивната(еластична) сила няма никакво значение. капка в морето.
само за горното ми кажи...разумно ли е? знаеш ли какво да очакваш?
17.10.09
11:00
Цецо , и аз съм впечатлена от съветите към Миленчето :)
Само един въпрос - какво е Human Design и всичко това от датата и часа на раждане ли го разбра ? ( да ти кажа и моя :P :lol: )
p.s. Сори за спама , Лим :)
казано от Limka на 17.10.09, 10:07:
Нещо такова ли имаш предвид - http://www.youtube.com/watch?v=cG45H11ULl4&feature=related , или бъркам?
17.10.09
11:56
казано от fire.is.my.nature на 17.10.09, 11:00:
Цецо , и аз съм впечатлена от съветите към Миленчето :)
Само един въпрос - какво е Human Design и всичко това от датата и часа на раждане ли го разбра ? ( да ти кажа и моя :P :lol: )p.s. Сори за спама , Лим :)
дата и час на раждането и на http://www.jovianarchive.com/Newcomers/Pages/Home.aspx ти правят безплатно чарт - бодиграф. вече по него се разчитат някакви неща. например:
това съм аз. аз не знам кога прекалявам, т.е. - много е важно да имам ТОЧЕН план и да се придържам към него. съответно когато си правя плана - трябва много да внимавам как го правя за да е изпълним. иначе започвам да се обвинявам себе си.
не винаги имам достъп до енергия и жизненост, но за това пък имам воля и мога да се понапъна когато е нужно(пак с уговорката че не знам доколко). имам и способността да се справям с физическо натоварване.
трябва да си почивам и то повече. трябва да полежа без да правя нищо изискващо енергия от моя страна поне около час преди сън.
спането и яденето - по график, иначе както не знам кога прекалявам мога цял ден да не ям например. за тренирането също. аз нямам механизъм който да ми каже в момента кое е правилното.
разбира се това е тренировъчната страна. може и други неща да ти кажа по него, ама не е във фокуса на тази дискусия :)
аз тия неща ги чета за удоволствие и както казах - експериментирам с тях в момента.
@ Цецо: не зная дали е реален прогрес или не. Факт е, че това е ново упражнение за мен и може и да е нормално - докато ‘нацеля’ техника и ритъм и т.н. Ограниченията ми вероятно са там някъде + в главата :)
Depletion тренировките ми са за “намаляване” - глад + по-лекички тренировки, предимно ремонти на стойката. Друг е въпросът, че аз не мога да правя лекички тренировки - просто сложа ли си екипа, трябва да се размажа.
@ Маргаритка - не, не е това. Макар, че мацката прави готин кардио комплекс :) Тренировките ми са това, което описвам - идеята им е да няма мускулен растеж (точно обратното) или по-голяма сила. Предимно корекции на стойката. Цел: да не стимулират особено апетита, за да мога да поддъжам относително ниски калории, за да изям малко мускул.
@ Огънчето - не се притеснявай, не спамиш :)
17/10
Готин дъждовно-мързелив ден с разбиваща тренировка :)
Тренировка
Painstorm – Olympic Bar Mile
С олимписйки лост, 20 кг, за време:
Бягане 400 м
- 50 клека (back squat)
- 50 предни клека (front squat)
- 50 клека с лост над глава (overhead squat)
Бягане 400 м
- 50 военни преси (shoulder press)
- 50 пуш-преси (push press)
- 50 изтласкване (push jerk)
Бягане 400 м
- 50 обръщане (Hang Power Clean)
- 50 изхвърляне (Hang Power Snatch)
Бягане 400 м
Време: 48:54 мин
Убийствено. Имам лек амускулна треска на...цялото тяло :)
По същество: Май имам лоша техника на почти всичко (имам няколко клипчета, ще гледам да ги пусна до няколко дни, за да коригираме техника :)
Мисля, че клековете ми са по-добре - усещам, че вкарвам дупе там (до скоро то си спеше, а клекът се получаваше от колене и квадрицепси)....
Предните и овърхед клековете...хм...там май основно на квадрицепси го карам...
Клийнове и сначове - под всякаква критика...Като се поизморя започвам да използвам цялото тяло - дотогава основно рамене и ръце...
На раменната преса се оказа, пък, че лакътят на дясната ми ръка бяга настрани от тялото...
Абе...правя аз, ама и аз не зная какво правя :)
Храна:
10.30 - малко цедено кисело мляко с преливаща лъжица мед
ТРЕНИРОВКА (14.15-15.05)
16.00 - рибена чорба, 2/3 филия от немския фитнес хляб с хайвер, 1/2 краставица, 2 чушки
филм, пазаруване, чистене
23.00 - 2 филии от немския фитнес хляб с хайвер и маслинова паста, няколко маслини, малко телешко пушено филе, салата от краставици, домати, тиквички
Туй то. Днес без тренировка. Само хубава храна :)
казано от Limka на 18.10.09, 09:43:
Убийствено. Имам лек амускулна треска на...цялото тяло :)
Аз само докато я прочета ще си докарам мускулна треска :D ... колко пъти седмично успяваш да тренираш по този начин?
И аз тренирам хиперинтензивно, ама това твоето си е мазохизъм . Имаш ли напредък към целта си с подобни тренировки?
Марго, рядко тренирам така убийствено и самоинициативно. Крофитът ми е веднъж на седмица, обикновено събота. През другото време - слушам тренера :)
Мисля, че имам резултат, да. Метърът не го отчита толкова, т.е. намаление от 1-2 см, но скоро сравнявах 2 снимки от май и октомври, в профил, доста по-издължени и ненапомпани ми изглеждат краката :)
18/10
13.00 - 2 малки пълнени пиперки с кайма и бял ориз (каймата беше боядисала ориза в розово. Възмутително), салата домати, краставици, малко сирене
17.00 - 1 крем карамел със стевия и кафява захар
19.30 - 1 мини ябълка
20.30 - свинско (50на гр) с лук и пипер и вино; салата домати, краставици, пипер; 2 ф. зърнена мозайка, малко хайвер, сирене, 2.5 ч. червено вино
Бих си позволила пак да се намеся и да ти препоръчам да отделяш по 20-30 мин след тренировка (или в нетренировъчен ден) да разтягаш, но не като за след тренировка, а малко по-дълбоко и бавно, в стил йога. Идеята ми е че при силово натоварване снабдяваш мускулите обилно с кръв, а йога е точно противоположна като ефект - вместо да съкращава мускула, той се разтяга и кръвта се разнася, следователно избягваш ефекта напомпване.