Благодаря за препоръката, Меги :)
След тренировка няма как да стане разтягането - много ми кипи кръвта и се изнервям...пробвала съм. Освен това, самата ми загрявка включва малко разтягане - до скоро правех статичен БГ клек по 1.30 мин, все още стоя в гълъб по минута, разтягам и гърди + бицепс (тези са с корективни цели, обаче). От известно време се опитвам да се наканя вечер преди лягане да разтягам + масаж с foamroller. Време е да спра с каненето, ами да се задействам :)
19/10
Още страдам от тая тренировка в събота (мускулна треска и възстановителен голям апетит) и вчера пуснах ламята Спаска :) Тя пък нямаше наяждане :roll: Но пък мисля, че днес естествено ще се регулират нещата...някак не ми се яде... Ще видим :)
Тренировка:
3 кръгчета
- Набирания, надхват - 5,2,1 (последните 2 от 5те с леко залюляване и избутване с крака във въздуха в горната част)
- Ходещи напади с 20 кг диск над глава - 12 (6/крак)
- преса с Т-лост, експлозивно, 10,10, 7.5 кг - 12
- суингове с една ръка 22.5 кг - 12 (6/ръка)
- Scaptions - 2х5 кг - 12
- Румънска тяга - 65 кг - 12
- търкаляне на щанга (barbell rollouts) - 12
- дървар (експлозивно) - 35 кг - 12
Общо: 40 мин
Храна:
7.00 - Кафе с мляко
ТРЕНИРОВКА
3 парченца локум
12.30 - 30 гр трици, ½ праскова, 300 гр кисело мляко, 1 преливаща с.л. Мед, 3 парченца локум
17.00 - 1 праскова
19.00 – 1 кисело мляко 3%, 3 с.л. мед, 2 тънки филийки зърнена мозайка с масло и 200 гр котидж
21.00 – ½ купичка рибена чорба, малко сирене, малко телешко филе, 1 крем-карамел със стевия и кафява захар; ½ кисело мляко с 2 с.л. мед, 1 кроасан (е, наядох се най-после!!!)
Добавки: 2 гр рибено масло
Течности: 2 кафета, 1 билков чай, 2.5 л вода
Мнението беше редактирано от Limka на 20.10.09 07:06.
20/10
Правилно си мислех, че нещата се саморегулират...вчера не бях гладна :)
Тренировка:
Плио-скокчета 6 интервала х (2:45 мин скоци; 1:15 мин покой)
3 х ( 10 джак найфс, 10 суинга с 16 кг на ръка, 10 обръщания на ръка)
Ми не ме морят тия плиоскокчета...след почти 3 мин скачане съм съвсем леко задъхана...По-бързо физически не мога да скачам, а с по-голям отскок стават много бавни...
Храна:
7.30 - Кафе с мляко
13.30 - Рибена чорба, салата зеле с моркови
17.00 - 3 парченца ужасно кисел грейпфрут..не можах да го изям целия...
18.30 - 1 ябълка
ТРЕНИРОВКА (19.30 - 20.00)
21.00 - Свинска вратна пържола, броколи с малко синьо сирене и бая масло; салата домати, краставици, чушки, маслини, 1 ч. червено вино
Течности: 1 ч. червено вино, 2 билкови чая, 2.5 л вода
Ей, Веси, какво става с теб? Никаква не се обаждаш :)
от 3:10 до 4:40 на това клипче има подобни на плио-скокчетата, които аз правя :)
Чета ви аз, нищо че не се обаждам :)
инъче един месец, никакъв спорт, поради лични семейни проблеми......но всичко ще се оправи, знам го.....
другото ново е че отказах цигарите, поне за сега де :) 2 месеца и половина вече :)
това е май околу мен :)
Веси, и на мене ми липсваш, хубаво че се обади днес - в дневничето на Лимка, пак е нещо.
И вие много ми липсвате момичета, но това което ми е в момента, не го пожелавам и на най-големия си враг........ужасно нещо, не ми се говори за това.........
Не мога да мисля нито за спорт, за нищо........
Целувам Ви всичките, и ви чета ей.....
Ужас, стискам палци всичко да ти се подреди, Веси, няма да те притеснямвам на Лични, но ако има нещо и мога да помогна с нещо - ми пиши!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Лим, сори.
21.10.09
16:58
УЖАСТ.
предния път явно някъде по трасето е имало грешка в изчисленията и ти си...малко по-различна от това което съм ти коментирал. добре че я проверихме тая работа.
утре ще ти напиша повече, ама да знаеш че някои неща малко съм ги наобъркал...
Споко, Цецо, аз съм си аз, не съм се порменила само, защото си ме разчел по различен начин. Но дай да видим какъв е правилния рийдинг :)
21/10
Тренировка:
Почти като предната силова, само дето само на последното от 5те набирания ритах с крака и на последната серия на левър пресата не свалих кг :
- Набирания, надхват - 5,2,2 (последното 1 от 5те с избутване с крака във въздуха в горната част)
- преса с Т-лост, експлозивно, 10 кг - 12
- суингове с една ръка 22.5 кг - 12 (6/ръка)
- Румънска тяга - 65 кг - 12
- дървар (експлозивно) - 35 кг - 12
Храна:
ТРЕНИРОВКА (8.20 -9.00)
11.30 - Чепка грозде
14.00 - Телешко варено с около половин картоф, салата зеле с моркови, малко грозде
17.30 - 1 ябълка, 2 шок.бонбона
21.00 - Пиле (бяло месо + крилце) с ориз, салата домати, краставици, тиквички, сирене, 2 малки чаши червено вино
Течности: 2 ч. червено вино, 2 кафета, 2 билкови чая, 2.5 л вода
22/10
Тренировка: с въженце
5 мин скачане за загрявка
9 х (1 мин интензивно скачане + 2 мин умерено)
Общо: около 35 мин
Храна:
9.30 - 3 с.л. трици с ½ кис.мляко, 1 с.л. мед
13.30 - Пилешка супа, салата зеле с моркови, шепа кашу
ТРЕНИРОВКА (19.00-19.30)
21.30 - Парче лазаня с телешка кайма и много кашкавал, голяма салата домати, краставици, тиквички, гъби, моркови; 2 малки чаши черв.вино
Течности: 2 ч. червено вино, 2 кафета, 1 билков чай, 2.5 л вода
Много усмивки и много ‘майсторски’ ден ;)
Мнението беше редактирано от Limka на 23.10.09 06:57.
Така...хайде да коригираме техника :)
Видео на дивата кросфитска тренировка от събота. Благодаря на Вик за него!
Раменните преси, пуш-пресите и пуш джърковете са много зле. Бутам нагоре и напред и на практика не влизам под лоста. Тук ще се работи...
Сигурно и други неща куцат...давайте да видим :)
Без да се правя на коментатор, Лим, като гледах клипчето ми се прииска ей тъй, да изскоча от офиса и да опитам същата тази тренировка веднага. Желязна си, аз не мисля, че бих успяла да я завърша в пълен обем.
Тъй че аз само ще поспамя и ще кажа:
Браво на теб, ти си истински силен представител на трениращите момичета!
23.10.09
09:34
overhead-а ми се струва че са ти много назад ръцете, гледай да ги държиш точно над раменете. Иначе клекоовете са супер, пуш-пресите и jerk-овете си права има още да се работи. Друго аз не видях, останалите да казват
и разбира се - respect! Прекланям се пред силата ти :lol:
казано от Венцеслава Атилова на 23.10.09, 09:34:
overhead-а ми се струва че са ти много назад ръцете, гледай да ги държиш точно над раменете. Иначе клекоовете са супер, пуш-пресите и jerk-овете си права има още да се работи.
И на мен ми хареса как клякаш, особено предния клек, задния отпред изглеждаше добре, но отстрани може би накланяш тялото напред една идея повече отколкото трябва, но не се вижда добре и може и да бъркам :) overhead-а, пуш- и раммените преси, jerk-овете - ти си знаеш де - тялото/торса изправен - а не да се накланяш назад - и ръцете някъде около линията на раменете, май не трябва да минават толкова назад (и аз я правя същата грешка иначе ;)) :)
А jerk-ове с дъмбел правиш ли?
Благодаря, мацки - убедена съм,че всяка от вас може да го направи този комплекс, стига да реши :)
Може и да отиват мнг назад ръцете на ОХ клека, ще пробвам как е, ако са по-напред. Имам някакъв спомен, че докато не стигна до това положоние, не са ми заключени плешките, което прави цялата история бая нестабилна...
За пресите, джърковете - ясна работата. Пот ще се лее :)
Миши, не правя джъркове с нищо. Всъщност, сега правех джъркове за първи път през живота си :)
Аз си мисля че за подобен вид тренировка техниката може де претърпи малък компромис
23.10.09
12:10
казано от Margaritka на 23.10.09, 12:06:
Аз си мисля че за подобен вид тренировка техниката може де претърпи малък компромис
Марго, нидей тъй, че ей сега ще скочи някой и ще почне пак да обеснява как кросфитърите пренебрегват техниката за сметка на бързината. Трябва да е целим в най-доброто съотношение техника:скорост, иначе травмите са ни в кърпа вързани.
казано от Венцеслава Атилова на 23.10.09, 12:10:
казано от Margaritka на 23.10.09, 12:06:
Марго, нидей тъй, че ей сега ще скочи някой и ще почне пак да обеснява как кросфитърите пренебрегват техниката за сметка на бързината. Трябва да е целим в най-доброто съотношение техника:скорост, иначе травмите са ни в кърпа вързани.
х2
Напълно подкрепям - по-добре да се жертва скорост в името на перфектна техника, то и затова е добре човек първо да се научи правилно да изпълнява движенията, преди да се хвърля на комплекси (не че и аз не го правя де ;))
Ами да ти кажа моите тренировки не са точно кросфит, но силно наподобяват, затова, старая се техниката ми да не страда особено, но бих предпочела да си завърша комплекса до последната секунда, отколкото да изпълня само половината повторения бавно, с префектна техника. Естествено, за да няма недоразумения, става въпрос за хора с опит, които знаят какво отклонение в техниката не би им донесло травма. Има и неприемливи отклонения на техниката.
Знаеш :)
Мнението беше редактирано от Margi на 23.10.09 12:36.
23.10.09
13:11
Знам, знам и съм съгласна, просто искам да го изчистим този въпрос, тъй като доста спекулации се появиха относно кросфит и техниката на изпълнение.
Не съм в течение на въпросните спекулации, но подозирам че са предизвикани от хора нямащи особен опит и знания във фитнес тренировките, да не говорим за кросфит и подобни тренировъчни системи.
От друга страна - колкото хора, толкова различни мнения. За това го има и този форум.
Ако има значение...подкрепям консенсуса, който постигнахте относно техника-скорост и компромисите с тях :)
Мнението беше редактирано от Limka на 25.10.09 07:30.
23/10
Тренировка
- Набирания, надхват - 5,1,1 (последното 1 от 5те с избутване с крака във въздуха в горната част, след 3тото пускане и хващане отново - хватът изпуска)
- преса с Т-лост, експлозивно, 10 кг - 12
- суингове с една ръка 20 кг - 12 (6/ръка)
- Румънска тяга - 60 кг - 12
- дървар (експлозивно) - 40 кг - 12
Дадох малко ‘назад’ тази тренировка - нямах настроение да се размазвам. Тъй като дъмбелите все така продължават да ми насиняват китките и имах някакви спукани капиляри, реших да действам с 20 кг диск и да направя ‘жест’ към китките. За тягата нямаше свободни малки дискове, та реших вместо да се зоря на по-голяма цифра (70 кг) да сваля на по-ниското (60кг). За сметка на това качих с 5 кг дърваря :) Еми, пак се пречуках хахаха
Храна:
ТРЕНИРОВКА (8.20-9.00)
10.30 - 3 с.л. трици със 100на гр извара, 1 преливаща с.л. мед
13.30 - миш-маш, зеле с моркови
14.30 - 18.00 - 50на гр кашу
19.00 - малко кашкавал, сирене
21.00 - 1 малко парче лазаня, огромна салата домати, краставици,тиквички, чушки; 2 малки чаши черв. вино
Течности: 2 кафета, 2 билкови чая, 3 л. вода
24/10
Под мотото мноооооого ядене
Тренировка:
Кросфит - TIGER
20 мин, възможно най-много повторения от
- 5 тяги
- 5 обръщания
- 5 предни клека
- 5 пуш-преси
- 5 клека
25 кг за жени; 35 кг за мъже.
Понеже аз съм мъжко момиче (а и защото нямах малки дискове на разположение), го правих с 30 кг 8 рунда. Много разочарована бях - очаквах поне 10 врътки да мога да направя...А толкова много ми тежеше... Поне беше на плажа и беше готино :)
Храна - ужас и кошмар.
Не зная къде успявам побера толкова много храна и защо, по дяволите, си причинявам това и ми е толкова отвратителна психиката. Бях на гости вчера на обяд - хапнахме и пийнахме доволно. И вместо след това да се опитам да хапвам леки неща (и без това бях доволно преяла), аз дайййй, като невидяла. Тък и тъй съм ‘прецакала’ деня, дай поне да се размажа от ядене. Ужасно. Когато се отърва от ей това си мислене, ще мога да имам някакъв смислен напредък...
ТРЕНИРОВКА (11.30 - 12.00 )
14.00 - 17.00 - 1 чиния шопска салата; 4-5 с.л. варени картофи, свинска пържола, 1/2 бутилка червено вино; 1 парче торта, 1 парче руло
17.30 - 19.00 - 1/2 буркан течен шоколад
21.00 - 3 чаши черв. вино с мезе сирене, кашкавал, луканка, 100 гр кашу
22.00 - 1/2 цедено мляко с 2 с.л. мед, 1 парче фъч с добавка от малко течен шоколад
Ми, не можах да спя от болки в стомаха. Тотално блокирал беше милият. Гадеше ми се.
Мнението беше редактирано от Limka на 25.10.09 07:14.
казано от Limka на 25.10.09, 07:12:
Тък и тъй съм ‘прецакала’ деня, дай поне да се размажа от ядене. Ужасно. Когато се отърва от ей това си мислене, ще мога да имам някакъв смислен напредък...
Това е и мойто ‘мото’ :snake: . Като хапна нещо ‘кофти’ приемам денят като прецакан и айде - тъй и тъй е прецакан - може всичко и се уливам от ядене, което е абсолютна простотия.
Мнението беше редактирано от maria на 25.10.09 07:39.
Ами, Миме, това не е печелившото мислене...ама как да се отървем от него, ма**а му?!
25/10
Без тренировка, за сметка на това отново с доволно количество боклучава храна:
10.30 - 2 с.л. цедено мляко, 2 с.л. течен шоколад
13.30 - Пилешко бяло месо, малко ориз, 1 домат, 1 морков
19.00 – 3 с.л. цедено мляко, 1 с.л. мед, 2 шок. бонбона
21.30 - Супа леща, малко телешко филе, малко сирене, 2 ф. хляб зърнена мозайка с масло, ½ бял шоколад
Течности: 2 кафета, 3 л. Вода
Честит понеделник! И честит празник на именниците!
Мнението беше редактирано от Limka на 26.10.09 07:39.
26/10
Мноого разочароваща тренировка...
2 кръгчета
- Набирания, надхват - 3,1
- Ходещи напади с 20 кг диск над глава - 16 (8/крак)
- преса с Т-лост, експлозивно, 5 кг - 10
- суингове с една ръка 20 кг - 16 (8/ръка)
- Scaptions - 2х5 кг - 15
- Румънска тяга - 60 кг - 15
- търкаляне на щанга (barbell rollouts) - 15
- полу-дървар (експлозивно) - 20, 25 кг - 15 (на нормален скрипец, непълно движение, защото не стига кабел)
Общо: 30 мин
Храна - и тя горе-долу разочароваща
8.00 - Кафе с мляко
14.00 - Телешки гулаш (50на гр месо, ½ картоф на око, не съм сигурна другата част от супата каква беше, но запържено брашно имаше със сигурност :( ); кьополу, 20на гр кашу
ТРЕНИРОВКА
21.00 - Купичка леща, 200 гр котидж, 1 филия зърнена мозайка, 2 ч вино, 70 гр сладолед
Течности: 2 кафета, 1 зелен чай, 3 л вода, 2 малки чаши червено вино
27.10.09
08:10
казано от Limka на 27.10.09, 07:36:
това май се очакваше. ти не мислиш ли така?
казано от ts.vassilev на 27.10.09, 08:10:
казано от Limka на 27.10.09, 07:36:
това май се очакваше. ти не мислиш ли така?
Защо се е очаквало? Защото в предните съм се пушвала много или?
Верно, че в събота нямах сили, вчера го отдавам повече на това, че не ми се тренираше...
Но ми е любопитно ти на какво го отдаваш :)
27.10.09
09:11
казано от Limka на 27.10.09, 08:15:
Защо се е очаквало? Защото в предните съм се пушвала много или?
Верно, че в събота нямах сили, вчера го отдавам повече на това, че не ми се тренираше...
Но ми е любопитно ти на какво го отдаваш :)
ето че ти си знаеш отговора - иде от това че всеки път увеличаваш и то доста. почваме на макс и после увеличаваме :)
нормално е да ти се саморегулира тренирането и тялото ти да си даде известно време почивка. обаче....
щастието е тогава когато получаваме това което искаме.
27/10
Тренировка:
1. Помагах малко на баща ми да пренасем и натоварим малко бидони с мастило (м-у 30 и 80 л всеки ) ~ 30на мин
2. Плио скокчета
6 интервала х (3 мин скачане, 1 мин покой) = 24 мин
Храна: - мани -бегай
8.00 - Кафе с мляко, ½ цедено мляко с 1 с.л. мед
13.00 - Пилешко бутче със спанак (яхния), зеле с моркови, 2 парчета щрудел (домашен)
ТРЕНИРОВКА 1 (19.45 - 20.15)
ТРЕНИРОВКА 2 (21.00-21.25)
22.00 - 2 яйца с мас и телешко филе, 1 домат, малко прясно козе дом.сирене, 1 ч. червено вино
През нощта: ½ цедено мляко с 1 с.л. дом.сладко от ягоди, 2 с.л. мед; 4 парченца фъч (с трици, масло, какао и стевия - бях решила да не го пробвам вечерта, но не издържах - трябваше да видя какво съм сътворила след тренировките)
Течности: 2 кафета, 2 зелени чая, 3 л вода, 1 ч червено вино
Между другото, виното което пия напоследък всяка вечер е домашно, т.е. считам, че е повече полезно отколкото вредно :)
казано от Limka на 28.10.09, 07:58:
27/10
Между другото, виното което пия напоследък всяка вечер е домашно, т.е. считам, че е повече полезно отколкото вредно :)
Гаранция има повече ползи. Аз го слагам към добавките, а не към алкохола. Кой каквото ще да казва....Пък и се омайвам и заспивам спокойно
Хихик, мерси за подкрепата, Дивичка ;)
Ето и едно видео на съботното тигърче :)
Благдоарности на Вик, отново :)
Ти не си ли във Варна, Меги?
28/10
Тренировката беше същата като предната...е, сложих си ластик на набиранията...но останах далеч по-доволна като цяло :)
2 кръгчета
- Набирания, надхват, с ластик - 10,8
- полу-дървар (експлозивно) - 20, 25 кг - 15 (на нормален скрипец, нещо като молитва, но настрани се получава...)
Общо: 35 мин
Храна:
Ламята в мен не ще да заспи :(
13.30 - Пилешко бутче (само drumstick-а), ориз, 1 огромна ябълка
ТРЕНИРОВКА (18.25 - 19.00)
20.30 - Печени картофи, малко гауда, малко салам някакъв (истински изглеждаше, ама зная ли) + 1 ч.вино, салата зеле, 4 парченца фъч;
21.30 - 1 цедено мляко с 1 с.л. дом.сладко от ягоди, 2 с.л. мед
През нощта: 1 цедено мляко с 1 с.л. дом.сладко от ягоди, 2 с.л. мед
Течности: 2 кафета, 2 зелени чая, 3 л вода, 1 ч червено вино
казано от Limka на 29.10.09, 08:01:
Ти не си ли във Варна, Меги?
За съжаление работя в Банско :down: идвам си веднъж на 3 месеца. Но на 3 ноември си идвам :coolsmile: , за малко, но пак е нещо.
Ясно :) Варна лошо липсва...зная аз от опит :)
29/10
Тренировка:
Трябваше да скачам на въже..но беше много студено и тъмно и валежно навън...затова направих една четворна табата вкъщи :)
8х
20 сек суингове с 16 кг пудовка
10 сек почивка
20 сек бърпети без лицева
10 сек почивка
веднага след това:
8х
20 сек тръстъри с 16 кг пудовка
10 сек почивка
20 сек планинско катерене
10 сек почивка
Храна:
13.30 - Пилешка супа (мазничка), шопска салата, 1 голяма ябълка,
Следобяд: малко орехи и стафиди
ТРЕНИРОВКА (19.30-20.00)
20.30 - 3 малки яйца с малко мас, бекон, кашкавал, Шопска салата, 1 чаша черв.вино
Добавки:2 гр рибено масло
Течности: 2 кафета, 3 зелени чая, 3 л вода, 1 ч червено вино
31.10.09
10:50
казано от Limka на 30.10.09, 08:14:
Трябваше да скачам на въже..но беше много студено и тъмно и валежно навън...затова направих една четворна табата вкъщи :)
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/bigger_better_faster_longer
Ако се опитваш да ми кажеш, че ми е било лесно - не беше. Последните 3 минути псувах яко на ум - нямах въздух да е на глас. Това, че правиш двойки упражнения, според мен ‘олекотява’ табатата, а не я прави по-трудна. Особено в този случай, когато едното упражнение от двойката е с тежест, а другото - аеробика ( суинг + бърпет; трастър + маунтин клаймбърс)
Също така, по някаква странна причина табатите не ме морят особено много...или може би не съм правила съвсем качествена такава (имам спомен за успешно завършена табата с трастър с 20 кг, след която не ми се повръщаш...)...зная ли?
Така де, тази 4-рна табата беше добра тренировка и съм доволна :)
30/10
Тренировка
2 кръгчета
- Набирания, надхват - 4,3
- полу-дървар (експлозивно) - 25 кг - 15 (на нормален скрипец, нещо като молитва, но настрани се получава...)
Общо: 35 мин
Храна
13.30 - 2 яйца с мас, бекон, сирене, прясно мляко, пипер; зеле с моркови
ТРЕНИРОВКА (18.20 - 19.00)
21.00 - сирене по тракийски - сирене, малко кашкавал, малко извара, луканка, домати в гювече, салата домати + краставици; 3 чаши черв. вино
00.00 - 1/2 кисело мляко с 1 с.л. мед
Течности: 2 кафета, 3 зелени чая; 3 л вода, 3 ч. вино