По-малко раздрънкания дневник на Limka (2009 г)

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Limka на 31.10.09, 11:26:

и съм доволна :)

thumbs up

06.11.09
08:18

Лим, защо не си попълваш дневника?!

06.11.09
08:39

Без причина :)
Не ми се пише. Всичко си е както по старому (т.е. ям си всичко, което ми се яде) ... е, с нови тренировки съм от тази седмица... Сега като ме провокира, да взема да попълня?

06.11.09
08:54

Е как?! Много ясно  :) . От твоят дневник винаги има какво да се научи и ‘открадне’.
На мене ми е по-скоро като енциклопедия - ‘как трябва да се правят нещата’...  ;-)

06.11.09
09:07

31/10
Тренировка:
Crossfit - Painstorm
5 Кръга на 30 кг:
- 5 Мъртва тяга
- 5 Обръщане с клек
- 5 Пуш преса
- 5 преден клек
- 400 m бягане

...последвано без прекъсване от Cindy:
5 roкръга
- 5 набирания
- 10 лицеви опори
- 15 клека
Още 400 м бягане за завършек
Общо: 28:08 мин

Храна:
9.00 - Овесени трици, ½ кис.мляко, 1 с.л. мед 
13.30 - Малко свински кебап, салата, доста фъстъци, 2 филийки пълноз хляб с хайвер 
ТРЕНИРОВКА
20.30 - Яхния пилешко бутче с грах, салата домати + краставици, сирене, 2 ч. Черв вино; 2 парчета ябълков сладкиш (трици, масло, яйца, мед, извара, канела, ябълки - много е лесен, сполучлив и лек, ако някой го интересува, ще напиша рецепта) 
Добавки: 2 гр рибено масло 
Течности: 2 кафета, 1.5 л вода, 2 ч червено вино

01/11
Няма тренировка

Храна:
10.00 - Парче от ябълковия сладкиш + купичка кисело мляко 
15.30 - Рибена чорба, малко туршия, 3 ф. Пълноз хляб с малко масло, малко хайвер 
21.00 - 1 яйце + ½ чаша трици на хляб с хайвер, салата домати, краставици, сирене; малко туршия; 4 ч вино (спирам официално с него);
1 парче сладкиш + купичка кисело мляко;
23.00 - 1 цедено кисело мляко с мед 
Течности: 2 кафета, 1.5 л вода, 4 ч червено вино

Замерих се - Гънките ми са понамаляли, измериха ме 12,67% мазнини...което никак не ме устройва, рпи положение, че мерките ми са стандартни за тези ми кг (67- 68 кг); Не съм ги писала отдавна, така че ги описвам.
Рамене - 107 см
Гърди - 93 см
Талия - 71 см
През пъпа - 79 см
Ханш - 98 см
Брич - 98 см
Бедро -59 см
Коляно - 38 см
Прасец - 37.5 см
Глезен - 24 см
Бицепс - отпуснат - 27.5 см
Бицепс - стегнат - 31.5 см
Предмишница - 25 см
Китка - 15.5 см

Общо взето, през последните няколко месеца драстично намалих белтъчините, които консумирам (без да съм твърде стриктна, както се вижда и с просто око, но като цяло поддържам 1200-1400 ккал ссъ средно един ден преяждане на седмица). Тренировките ми са предимно леки и корективни и кардио, и ...мускулите ми си седят все същите. И аз, и тренерът сме в шаш...Тя предполага, че явно тялото ми мнг си пази муслулите и насочва всичко, което консумирам за ‘набиването’ им.
Новата стратегия: ще хапвам малко белтъчини (само веднъж на ден), повече бобови (веднъж на ден) и никакви въглехидрати около тренировка.

Мнението беше редактирано от Limka на 06.11.09 09:31.

06.11.09
09:14

Здравей Лимка,

Искам да изкажа респект и yщажение към това което правиш. Харесват ми тренировките ти и постояннството ти. Нова съм тyк и за сега не мога да изказвам никакви мнения и коментари. Исках да помоля за рецептата за този ябълков сладкиш. И се извинявам ако правя спам, не съм била във форyми преди и не знам много правилата:)
Лек и yсмихнат ден

06.11.09
09:17

02/11
Без тренировка; депресивно настроение (заради липсата на напредък) => много шоколад
Храна: 
13.00 - Овесени ядки 30-40 гр с купичка кисело мляко (пълномаслено, домашно) и преливаща лъжица мед,
13.30 - 1 Шоколад с лешници (100 гр), 100 гр кашу
18.30 - Форнети ок. 150 гр (откъде ми дойде този мерак, ми е пълен Х, дори не ми харесват);
20.30 - 1 свинска наденица, малко печени картофи, 200 гр кис.мляко с мед за десерт
Течности: 2 кафета, 2 зелени чая, 2 л вода

03/11
Отново депресивно, дори нямах желание да си започна новата програма, но се насилих.

Тренировка
Загрявка: стандартна за всяка силова тр-ка от този цикъл и включва:
- загрявка на стави,
- 20 много бавни обратни коремни в суперсерия с разтягане на дупето с кръстосан крак (piriformis stretch),
- 10 wall slides,
- 10 тяги на един крак без тежест,
- 10 страничен планк на цяла ръка с вдигнат крак,
- 10 глутеус мост
- 20 повдигане за прасец с тежест
- 2х30 сек разтягане на гърди и бицепс (на врата) ,
- 10 Y oт наклонена пейка
Общо: около 20 мин

Същинска част:
4 кръгчета, 30 сек почивка между тях:
- Набирания с ластик до отказ - 10, 9, 8, 8
- Пуш преса с ластик до отказ - 20, 18, 17, 15
- Клек с Т-лост (лост + 15 кг) - 12
- Ренегадско гребане (2х17,5 кг) - 12 (6/ръка)
- Пултру (25 кг на обикн скрипец) - 12 бр
- Страничен планк с повдигане на крак (аддуктор) – 12 (*баси яката работа е т’ва)
- фейс пул (5, 10 кг) - 12 (това все още не съм сигурна, че го правя правилно...гледам плешките да са ми надолу и да не си запушвам ушите с трапеца..ама...зная ли дали е ок)

Общо всичко: 50 мин

Храна:
11.00 – 1 голяма ябълка 
13.30 - Спаначена супа, Овчарска салата, 1 ябълка 
ТРЕНИРОВКА
20.30 - Малко свинска кавърма, малко сушеница, кашкавал и сирене; за десерт: Малко кисело мляко с кокос. стърготини и мед 
Течности: 2 кафета, 3 зелени чая, 2.5 л вода

06.11.09
09:25

4/11

Кардио тренировка:
4 кръга с 1 мин почивка
- Лицеви  до отказ (13,10,9,9)
- 15 Kлек сък скок
- 20 бързи гребане с ластик ( около 20 бр са ми отказ :) )
- 30 Скок ножица
20 мин суингове с 16 кг (общо 500 суинга, правя ги в серии 50 суинга, 30 сек почивка)

Храна:
8.30 - 3 с.л. амарант с 200 гр пълном кисело мляко и 1 с.л. мед 
13.30 - Супа леща, малко кьополу, 1 ябълка, орехи - около 100 гр 
ТРЕНИРОВКА
21.00 - 2 яйца с малко бекон, малко извара, малко кашкавал; краставица, туршия; Десерт: Домашен шоколад (100на гр от масло, прясно мляко, мед, какао, кокосови стърготини - още по-лесен и доста сполучлив, ако някой го интересува, и тази рецепта мога да напиша)Добавки: 2 гр рибено масло 
Течности: 2 кафета, 1 зелен чай,2 л вода

5/11
Загрявка стандартна
4 кръгчета, 30 сек почивка между тях:
- Набирания с ластик до отказ - 10, 9, 8, 8 бр
- Пуш преса с ластик до отказ - 21, 19, 17, 15 бр
- Клек с Т-лост (лост + 15 кг) - 12 бр
- Ренегадско гребане (2х20 кг) - 12 бр (6/ръка) (Мноого съм задобряла на ренегадското - не ме трови така, както преди. Сложих си 2х20 кг и ...дори не бях близо до отказ :) )
- Добро утро (30 кг) - 12 бр
- Страничен планк с повдигане на крак (аддуктор) – 12 бр
- фейс пул (10, 10, 5, 5 кг) - (намалих кг, щото наиситна не съм сигурна, че го правя добре)
Общо всичко: 40 мин

Храна:
8.00 - Кафе с мляко
10.30 – 2 ябълки 
13.30 - Спанак + сирене задушени, завити в 2 арабски дюнер ‘питки’ и запечени с кашкавал; салата зеле + моркови 
ТРЕНИРОВКА
21.00 - Купичка леща, малко извара, малко кашкавал; 1 яйце с малко бекон, салата домати + краставици, Десерт: ½ кисело мляко с 2 с.л. мед; 50на гр от домашния шоколад 
Течности: 2 кафета, 3 зелени чая, 2 л вода

06.11.09
09:41

казано от ralista на 06.11.09, 09:14:

Здравей Лимка,

Искам да изкажа респект и yщажение към това което правиш. Харесват ми тренировките ти и постояннството ти. Нова съм тyк и за сега не мога да изказвам никакви мнения и коментари. Исках да помоля за рецептата за този ябълков сладкиш. И се извинявам ако правя спам, не съм била във форyми преди и не знам много правилата:)
Лек и yсмихнат ден

Рали, благдоаря за хубавите думи. Може би тук е момента да отправя забележка към хората, които не са имали търпение да ми четат целия днвеник:
Моите цели вероятно са различни от вашите - НЕ СЕ УЧЕТЕ КАК ДА СЕ ХРАНИТЕ ОТ ТОЗИ ДНЕВНИК!

Така, за сладкиша:
За блата:
3 яйца,
1,5 чаши много фини трици (аз си ги досмилам в машинка за мелене на кафе),
100на гр масло (може и без него),
1 бакпулвер
3-4 с.л. мед
Всичко се омесва добре и се оставя да поседи 10на мин. След което се изсипва в намазнена тавичка (или покрита с хартия за печене) и се запича леко в умерена фурна

За ‘плънката’
2 яйца
600-700 гр извара
3-4 с.л. мед
прясно мляко - 5-6 с.л. (може и без него)
канела - 1 ч.л.
4-5 ябълки, нарязани на кубчета

Яйцата, прясното мляко, меда и изварата се разбиват добре; добавя се канелата и ябълките. Сместа се изсипва върхо леко запечения блат и се разстила добре. Пече се отново, 20на минути, докато  се позачерви отгоре. Тъй като блатът е леко запечен, за да се предотврати изгарянето му, може да се пече само отгоре.

П.П. Не спамиш, Рали :)

Мнението беше редактирано от Limka на 06.11.09 10:14.

06.11.09
11:34

Лимче, тоя мускул дето не изгаря  ти е голям трън в очите явно. 12% мазнини са супер направо...Пробвай други схеми да го изгориш, дори и такива дето не ти не нравят особено. Например доброто старо монотонно кардио поне 40 мин. на гладно. за сметка на някой кросфит. То верно правиш кардио ама интервалното пази мускула, че и тези големи щанги .. => тестостерон=> мускул.Оф трудна работа

06.11.09
11:41

казано от diva 97 на 06.11.09, 11:34:

Лимче, тоя мускул дето не изгаря  ти е голям трън в очите явно. 12% мазнини са супер направо...Пробвай други схеми да го изгориш, дори и такива дето не ти не нравят особено. Например доброто старо монотонно кардио поне 40 мин. на гладно. за сметка на някой кросфит. То верно правиш кардио ама интервалното пази мускула, че и тези големи щанги .. => тестостерон=> мускул.Оф трудна работа

Дивичка, тренирам на гладно и в повечето случаи не ям 2 ч. след тр-ка...именно с такава цел... Кардиото ми, хм..от редува се...интервали с умерено...а когато имам интервали, след тях обикновено имам 20на мин умерено уж с такава цел. Май ще трябва да пробвам най-крайната мярка (да спра тренировки за няколко месеца). Ще видим. Не съм се предала още. А и истината е, че от кръста надолу определено имам какво да чистя откъм мазнини....гънката на крака ми е 20мм...много ще е добре да падне до 10…
Абе, продължавам да се мъча, ясно е това :)

07.11.09
11:09

06/11

Кардио тренировка
4 кръгчета с 1 мин почивка
- хоризонтални набирания до отказ
- 20 скокливи напада
- 20 руски усуквания от седеж
- 20 глутеус мост с повдигнати на високо крака
20 мин подскачане на въже

Храна
8.00 - кафе с мляко
13.30 - боб-чорба, кьополу 1 ябълка малко орехи и стафиди
ТРЕНИРОВКА (19.00 - 19.30)
21.00 - мусака със свинско месо и патладжан; около 200 гр пълном. кис. мляко, 3-4 с.л. мед

08.11.09
07:47

7/11
Кросфит ден :)

Тренировка:
Първият ми Фран -
21-15-9 трастъри с 30 кг + кипинг набирания
8:18 мин. Слаба работа :) Хората за 3 мин го правят :))
Набиранията са ми много зле - не мога да хвана ритъма на киповете и след всяко набиране ‘увисвам’ и се засилвам наново...Освен това...доста често си стигам до откази.
След това 4 обиколки на стадиона

Храна: въглехидратно-мазнинно пиршество
9.30 - около 400 гр пълном кис мляко, 3 с.л. амарант
13.30 - лозови сарми с кайма, салата зеле дмати, краставици, няколко пържени буктички, няколко бисквитки, няколко бонбона (задушница било и ....като видях чинийката, нагазих здраво :)) )
ТРЕНИРОВКА
20.00 - мусака с кайма и патладжан, салата ряпа + моркови, 10-15 ореха със сигурно 100на гр мед; поне 100-150 гр домашен течен шоколад

Мнението беше редактирано от Limka на 08.11.09 07:47.

Следващия път като го повториш ще смъкнеш времето:)
Не знам как се нацелваме, но за 3ти път и двете похапваме повече в един и същи ден;D човек ще си помисли, че се разбираме предварително

08.11.09
17:01

поздравления за първия Фран...тия с 3-те минути не са точно хора :))..ама и ние натам сме тръгнали..
храната обаче си я разпуснала Лимчееееее

09.11.09
07:46

Слав, прав си, че я поотпуснах :) Но пък и в момента нямам за цел да спазвам толкова стриктен режим. В смисъл, засега приключих с хард ограниченията, сметките и т.н. Ядене 2-3 пъти на ден, каквото ми душа иска, са новите принципи. По-малко белтъчини, по възможност без най-бързи въглехидрати. Та...в този смисъл, напоследък не съм я разпуснала толкова много храната....само последните 2-3 дни :)

8/11
Е този е от най-разпуснатите дни :) Без тренировка при това. Умишлено си купих много шоколад, за да се отвратя от него и да не ми се яде поне 3 седмици

13.30 - Пълнозърнести хлебчета със спанак и сирене, туршия
17.30 - разходка с няколко Форнети
18.30 - 20.00 - около 300-350 гр шоколад
20.30 - боб с наденица, малко кашкавал + сирене, 1/2 бутилка вино, 1 питка със спанак и сирене, 1-2 лъжици дом.цедено мляко

Намерих фирмено магазинче на мандра, където си поръчвам сурово прясно мляко. И си правя сама кисело такова. И цедено кисело мляко направих сега. Съвсем по-различно и вкусно е :)
Питките си ги правих също сама - с прясно смелено брашно от пшеница и ръж на кафемелачка :) Ама...едро се получава брашното => и не успява да втаса съвсем добре... Не станаха хубави хлебчетата :( Ама пак си ги изядох Хахаха

Мнението беше редактирано от Limka на 09.11.09 07:54.

09.11.09
09:32

За себе си съм открила, че най добри резyлтати постигам когато не съм на определен режим, и знам че ако ми се хапва нещо мога да си го позволя. Дори в този слyчай храната ми е много по добра, отколкото ако съм на режим и има рестрикции за определени храни. Според мен и при теб ще има yпсех имайки предвид,че не се занимаваш с тези неща от ден или два, а и тренировките ти са сyпер. А и пак споредн мен и мои лични наблюдения, кога не се затормозяваме психически, колко и кога сме изяли, но все пак имаме мярка и не преяждаме, сантиметъра показва добри резyлтати. Yспех ;-)

09.11.09
09:39

казано от Limka на 09.11.09, 07:46:

Слав, прав си, че я поотпуснах :) Но пък и в момента нямам за цел да спазвам толкова стриктен режим. В смисъл, засега приключих с хард ограниченията, сметките и т.н. Ядене 2-3 пъти на ден, каквото ми душа иска, са новите принципи. По-малко белтъчини, по възможност без най-бързи въглехидрати. Та...в този смисъл, напоследък не съм я разпуснала толкова много храната....само последните 2-3 дни :)

8/11
Е този е от най-разпуснатите дни :) Без тренировка при това. Умишлено си купих много шоколад, за да се отвратя от него и да не ми се яде поне 3 седмици

Кажи дали е подействала схемата с отвратяването от шоколад. При мен преяждането със сладко води до по-голямо преяждане със сладко. Да сме живи и здрави :-P .Аз съм замислила да преям със сложни въглехидрати, пък да видим какво ще стане. Усещам, че имам крещяща нужда от захар и ще опитам да я набавя от ориз, ръж, банани, сушени кайсии и тем подобни.Ще докладвам.
П.П Имам нечовешки апетит

09.11.09
09:46

Дива, жалко, че нямаш дневник, щеше да интересен за всички ни.
Ти само така пишеш, ама ние си те знаем по колко малко хапваш и едвам връзваш едни 1100-1200 калории  :) .
За съжаление и при мене преяждането с нещо (примерно сладко) не ме отвращава от него  :smirk:  .

09.11.09
09:53

казано от Мария Никифорова на 09.11.09, 09:46:

Дива, жалко, че нямаш дневник, щеше да интересен за всички ни.
Ти само така пишеш, ама ние си те знаем по колко малко хапваш и едвам връзваш едни 1100-1200 калории  :) .
За съжаление и при мене преяждането с нещо (примерно сладко) не ме отвращава от него  :smirk:  .

Скоро ще почна нов зимен дневник, че тогава най-трудно се пази приличен начин на живот. Това с хилядата калории отдавна е минало. Под 1300 рядко падам. Дойде ми ума в главата.

fire.is.my.nature

09.11.09
10:09

Абе оставете това , ама за здравето определено не е полезно да се мъска по 300-400 гр шоколад ... особено пък превантивно :)
А това с преяждането ( със сладко примерно ) и при мен води до преяждане ,но примерно с нещо солено - после пак сладко и така :lol:

Скоро четох една хубава книжка ,където имаше акцент върху това колко е важно да използваме волята си и да преодоляваме трудните за нас неща . Колкото повече използваш волята си ( да правиш нещата ,които не обичаш/са ти трудни ) , толкова повече тя ти служи и става по-силна . В този смисъл, ако изтърпиш няколко пъти да не ядеш поколад има по-голяма вероятност да изтърпиш и следващите . И обратното :)

09.11.09
10:30

Хм, мацки, 300-350 гр шоколад водят до пренасищане и временно отвращение от него. При мен е многократно изпробвано. И все още не съм огладняла  :lol: 
100% не е полезно и е шок. Но съм и убедена, че това количество не се усвоява. Абе, няма какво да я дъвчим тая тема. Всеки си има свои си извращения...това е едно от моите :))

09.11.09
18:52

това заприлича на някаква среща на хора, имащи проблеми с шоколада...:)))
я се стягайте бре девойчета...кога ще ви се изреже коремчето с тия 300гр. шоко...
ааааа я внимавайте и ги намалете малко тези изкушения...

Славко какво им обясняваш, жената не е кат човека :lol: Аз като се замисля за последния месец съм ям точно два пъти сладко.Разбира се не броя протеиновите барове.Трябва си самодисциплина и воля, ама на нашите момичета им куца от време на време този фактoр.Или са просто лакоми :lol:

09.11.09
19:51

абе някой си имат воля брат-за Лимчето гарантирам, поне за тренировките, за карбса има какво да се желае :))))))
...но това със сладкото е зараза...аз също рядко употребявам...на плодове наблягам сериозно и ако направя някой наистина сериозен кросфит комплекс, се възнаграждавам с някое черно шоколадче...

10.11.09
07:25

Лакомия е. Не е воля или липсата й. Ако беше воля, щеше да се отразява и на тренировките.
И хормони е. Аз ръся повече инсулин, т.е. имам наченки на хиперинсулинемия, т.е. повечкото инсулин транспортира повече глюкоза и нивото на кръвната захар пада под ‘нормалното’ (хипогликемия) и на подсъзнателно ниво мозъкът ми иска да яде (обикновено бърз въглехидрат).

09/11

Тренировка
- почти никаква
5 кръга, 1 мин почивка между тях:
- лицеви опори до отказ
- 15 клек с подскок
- 20 гребане с ластик
- 30 подскоци ‘ножица’

5-10 мин въже (трябваше да са поне 20 мин, ама бях маса изнервена и крива и ...скачането ме изнервяше още повече)

Храна:
13.30 - Купичка кисело мляко с шепа сушени вишни; 1 ябълка, 100на гр бадеми + кашу 
ТРЕНИРОВКА
21.00 - 1 купичка супа боб, пълнозърнесто хлебче със спанак и сирене, малко сирене 
Течности: 2 кафета, 3 зелени чая, 2.5 л вода

10.11.09
07:58

;-P Леле като чета за този шоколад........аз пък го имам проблема съсъ соленото.Липсват ми пицата,спагети..и др.но сладко НЕ,никога не съм му била фенка... :coolsmile:

10.11.09
12:59

Щом е лакомия, май 350гр шоколад са добър отговор за нея. При мен такова количест шоколад би ме отказало от него поне за месец напред :)

10.11.09
17:57

ralista, не личи да имаш много излишни неща по тялото, поне от снимките, които си качила...
остава и да тренираш с интензивността на Лимчето..:)))

11.11.09
07:40

10/ 11
Тренировка - 0. Не ми се тренираше. Отидох в залата, преоблякох се, започнах да загрявам...и....наистина не ми се тренираше и си се изнизах.

Храна
8.30 - Купичка кисело мляко с лъжица мед 
13.30 - Супа боб, салата цвекло, 1 ябълка, 50-70 гр ядки бадеми, лешници,  кашу 
20.30 - Пилешки дробчета по селски с кашкавал; витаминозна салата от моркови, ряпа, спанак; 2 ч. черв.вино 
Течности: 2 кафета, 2 зелени чая, 2 ч вино, 2.5 л вода

11.11.09
12:39

казано от Limka на 11.11.09, 07:40:

10/ 11
Тренировка - 0. Не ми се тренираше. Отидох в залата, преоблякох се, започнах да загрявам...и....наистина не ми се тренираше и си се изнизах.

Храна
8.30 - Купичка кисело мляко с лъжица мед 
13.30 - Супа боб, салата цвекло, 1 ябълка, 50-70 гр ядки бадеми, лешници,  кашу 
20.30 - Пилешки дробчета по селски с кашкавал; витаминозна салата от моркови, ряпа, спанак; 2 ч. черв.вино 
Течности: 2 кафета, 2 зелени чая, 2 ч вино, 2.5 л вода

Ти пък съвсем без белтък??? Обаче е добре, че не си тренирала на инат. Това е много грешно..Колко пъти съм го правила и после вместо да ми е приятно ми е гадно.
Лимче, ходиш ли на Хепи на гарата на обяд? /или халюцинирам/

11.11.09
12:44

казано от diva 97 на 11.11.09, 12:39:

Ти пък съвсем без белтък??? Обаче е добре, че не си тренирала на инат. Това е много грешно..Колко пъти съм го правила и после вместо да ми е приятно ми е гадно.
Лимче, ходиш ли на Хепи на гарата на обяд? /или халюцинирам/

Халюцинираш :)
Често минавам покрай Хепи на гарата (работя точно срещу него :) ), но съм сядала там  2-3 пъти за последните 3 години :)

Белтъкът...толкова....1 път на ден кисело мляко, 1 път на ден месо/яйца; 1 път на ден бобови. Би трябвало да заформям 60-70 гр протеин :)

Лим, дай малко снимки. Интересно ми е да те видя на 12% - сигурна съм, че си  :coolsmirk:

11.11.09
16:08

Хаха, те вече не са толкова :)

Такова яко ПМС ме тресе от мин седмица... що тестяни и сладки неща изядох... (вярно, полезни и мое производство в по-голямата си част, но пък много енергийни :) )
Сега съм в същата мини депресия, дето си и ти :)
Иначе: излизаше ми много яко една вена на рамото (на бицепса май нямам такава голяма и май няма да успея да изкарам там), по цялата дължина на корема в дясната му част също излизаше вена, но пък нямах ‘отсечени’ плочки... Краката - никаква видима промяна.
Т.е. мисля, че е по-скоро статистическа грешка отколкото реален % (нали има някакви +/-3% във формулата ) . Или пък разпределението на мазнините ми е такова, че % не се мери съвсем, както требе - някои гънки са доста малки (pectoral, suprailiac, midaxillary са между 2-4 мм, abdominal 6,5-8), a на крайниците са големи (tricep 9.5-10, thigh - 19-24!!!).

Така де, на последното измерване имах - 1мм от корема, - 0,5 от трицепса и - 2 от бедрото...вероятно и оттам 12.67%
Ама..с това ядене мин седмица и с подпухването...вече съм яко на +

Абе, % мазнини не ме интересува - имам си калипер, следя гънките, което за мен лично е по-важно. Огледалото и самоусещането :)

12.11.09
07:22

ПМС и при мен е много яко тоя месец. Направо стряскащо..........
Много сладко, много ядене, много подуване, много цикъл......

12.11.09
07:32

На мъжете пак ще им се догади, четейки дамските дневници....  :lol:

12.11.09
07:56

Ами..аз си мисля, че повечето мъже се сблъскват с това отблизо и абе...човещинка.

Аз обикновено не отдавам голямо значение на ПМС, т.е. променят се сигналите на тялото, определно, но съм забелязала, че, колкото повече внимание им обръщам, толкова по-зле става. Така че, дисрегард. Но този път наистина е мнг зле...изключително емоционално нестабилна съм, настроенията ми се менкат за секунди, някакви дребни неща ме разплакват (във вторник цяла вечер циврих без причина, вчера ме разплака ето това клипче - WTF?!?), яде ми се много сладко, подута съм...абе...картинка чудна.  Ужасена съм от себе си - самата аз не мога да се позная и да взема решение как да действам около мен си :)

Ай стига толкова бла-бла-бла... че подобни хленчения не са никак в мой стил

11/11
Пак без тренировка. Щом не ми се тренира, няма да се насилвам.

Храна:
8.00 - Купичка кисело мляко, 3 с.л. пуканки от амарант, 1 с.л.мед 
13.30 - Супа боб, салата печен пипер, 1 ябълка, 2 шепи кашу (50-70 гр) 
20.30 - Пилешки дробчета по селски, салата домати + краставици, 1 ч вино     
Течности: 2 кафета, 2 зелени чая, 2.5 л вода, 1 ч вино

Правих кекс с ябълки вечерта :) И дори не го опитах - това е НАПРЕДЪК! При това не ми костваше усилия :)

Мнението беше редактирано от Limka на 12.11.09 07:58.

12.11.09
13:07

казано от Vessi на 12.11.09, 07:22:

ПМС и при мен е много яко тоя месец. Направо стряскащо..........
Много сладко, много ядене, много подуване, много цикъл......

Аз предлагам да си основем клуб за взаимопомощ с ПМС....Нечовешко е .И аз не го мисля особено, но този месец е потресаващо..Лимче сори за мрънкането, ама ми олекна че не съм само аз
П.П Аз минах през закуски, шоколад и ядки...в последните няколко дни останаха шоколада и ядките..Срам и позор!!!

Lim, Diva, Vesi взехте ми думите от устата - добре че при мен мина, но то не беше ядене, то не бече чудо. А да не говорим за смяната на настроенията... Аз, дето съм уж корава и дисциплинирана... направо не можех да повярвам това аз ли съм....

12.11.09
15:13

И аз се присъединявам към този клyб :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1