30.10.09
22:16
Здравейте на всички. Бих искал да ви попитам за мнението ви относно тренировки с много повторения от порядъка на 40, 35, 30, 25, 20. Фитнес инструктор ми я препоръча. След нормална тренировка повторенията варират от 800-1000. Тренира се 4 пъти седмично - гърди+трицепс, гръб+бицепс, рамена, и крака плус 2-3 дена само кардио и упражнения за корем.
казано от emsi84 на 30.10.09, 22:16:
Здравейте на всички. Бих искал да ви попитам за мнението ви относно тренировки с много повторения от порядъка на 40, 35, 30, 25, 20. Фитнес инструктор ми я препоръча. След нормална тренировка повторенията варират от 800-1000. Тренира се 4 пъти седмично - гърди+трицепс, гръб+бицепс, рамена, и крака плус 2-3 дена само кардио и упражнения за корем.
lol ... И какво точно твърди този инструктор, че ще постигнеш с тези дебилно много повторения ???
Вероятно издръжливост и релеф 0.0
За прасците едно време, че и сега правя повторения колкото мога с 20/30 кг .. понякога стоя и по 5 мин за серия ама после
направо едвам връя :D :D :D
Но мисля, че за такива групи кат гърдите и гърба не са необходими
толкова мн повторения ...
Човек ... ква издръжливост ... къв релеф ... То ако правиш по 40 повтрения, то тежестта изобщо не ти влиза ...
С толкова много повторения можеш единствено издръжливост да получиш, но това е едната страна на монетата - за да получиш тая издръжливост трябва да има и умора, а такава умора за цели 40 повторения ще навреди много повече на нервната система, мускулите, ставите и сухожилията ти много повече, от колкото ще ти благоприятстват за каквото и да е.
Честно да ви кажа даже и мускулна треска не получавам след като тренирам. Усещам повече натоварване като правя по 8-15 повторения отколкото тези 40. Единственото което ме боли са ставите и нищо друго...
31.10.09
20:50
казано от emsi84 на 31.10.09, 20:45:
Честно да ви кажа даже и мускулна треска не получавам след като тренирам. Усещам повече натоварване като правя по 8-15 повторения отколкото тези 40. Единственото което ме боли са ставите и нищо друго...
Що тренираш тогава? :lol:
Мнението беше редактирано от Питбула на 31.10.09 20:50.
Ми щтото без да пробвам незнам къв ще е резултата... Ако знам че няма ефект няма да я пробвам ;-)
Личното ми убеждение е, че повечето “инструктори” са придобили огромните си знания четейки “Мускули и Фитнес” и са наети на тази длъжност само защото на външен вид изглеждат авторитетно, а като цяло са невежи. Такъв външен вид се постига лесно с 1-3 цикъла със стероиди.
Между другото съм чувал за някаква българска система за сила, която представлява няколко серии: 40, 20, 10, 5, 4, 3, 2, 1 повторения, като се правят и форсирани повторения. Била давала много добри резултати, като се съсредоточиш на 2-3 упражнения. За жалост друго не знам за тази програма.
Мнението беше редактирано от usgsus на 31.10.09 22:47.
31.10.09
23:24
С к’ви кила правиш 40 повторения от лег, клек и тяга ? И може ли по-подробно да опишеш програмата?
Мнението беше редактирано от huckleberry на 31.10.09 23:25.
казано от everytime we touch на 31.10.09, 23:24:
С к’ви кила правиш 40 повторения от лег, клек и тяга ? И може ли по-подробно да опишеш програмата?
Защо ?? :D А по въпроса с българската система спомената по-горе, ако някой има информация, би ми било интересно да чуя.
Чесно казано не знам друго за тази програма. Май е направена от Павел Добрев. Доколкото разбрах всяка серия се избира тежест, с която трудно се правят повотренията, като при нужда се правят форсирани повторения за да се достигне бройката. Но не съм сигурен, че е точно така.
Мнението беше редактирано от usgsus на 01.11.09 09:44.
След серии с 40, 20 и 10 повторения за никаква сила не може да става въпрос.
При обем от 85 повторения и доста ниска средна интензивност подобрението на силата би трябвало да идва от grooving the motor pattern. С други думи подобряване на ефективността на тренираното движение.
Цялата тази работа ми напомня за Борис Шейко с неговият огромен обем и ниска интензивност.
Примерната тренировка по “Шейко” взета от T-nation:
1) Bench press: 50% 5x1, 60% 4x2, 70% 3x2, 75% 3x5
2) Squat: 50% 5x1, 60% 5x2, 70% 5x5
3) Bench press: 50% 6x1, 60% 6x2, 65% 6x4
4) Flat-bench dumbbell fly: 10x5
5) Standing good morning: 5x5
Total lifts (bench press and squat): 116
Мнението беше редактирано от usgsus на 01.11.09 10:39.
Вярно е. Не претендирам, че схемата която споменах е особенно добра :) Серии с 40 повторения не са най-добрия начин да се събере обем.
01.11.09
11:53
Всъщност една тренировка с голям обем би могла да се ползва за заучаване на движенията.
06.11.09
21:10
казано от Петко К на 01.11.09, 10:40:
Шейко няма серии с над 5 повторения.
циклите за КМС и МС сигурно нямат, но циклите за начинаещи мисля че имахе 6 или 8 повторения. от някой руски сайт бях намерил кннигите му и имаше както за начинаещи, така и за напреднали и за МС.
21.11.09
21:31
Искам да се извиня на Петко. Прав си - няма серии над 5 повторения. при бързото преглеждане съм допуснал грешка. извинявай.
http://www.youtube.com/watch?v=lNf4qvDgJvI сега не ми се превежда ама после може да го преведа.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.11.13 13:20.
21.11.13
08:09
Според мен тренировките с много повторения развиват капилярността в тренираните мускули и от там по-доброто им снабдяване с кислород, хранителни вещества и изхвърляне на отпадъчните вещества. Приложими са и след тренировка на дадена мускулна група, при която има натрупване на лактат за облекчаване на мускулната треска и ускоряване на възстановяването. Пример: днес правиш гърди, утре правиш 1 - 2 упражнения за гърди с по 1-2 серии с много малка тежест и повторения в рамките на 30 БЕЗ да се допуска достигане на мускулен отказ.
За разнообразяване на тренировъчната рутина и подобряване на капиларитета може на всеки 4 -5 тренировки (седмици) да се прави по една тренировка с по-висок брой повторения. Пример: днес трябва да правиш гърди и вместо обичайната си тренировка правиш една серия лежанка с 50 - 100 повторения, една серия преса с дъмбели за същия брой повторения и кофички пак една серия с висок брой повторения. Другия път продължаваш с обичайната си тренировка с ниски повторения и голяма интензивност примерно.
Пробвал съм подобно нещо и твърдя, че за мен работи.