Яйца?

Прескочи до:

10.02.05
14:08

Здравейте :) Искам да ви попитам за вашето мнение понеже от повече време се занимавате с това предполагам :)
Така последните 10на дни след тренировка като се прибера в нас и си правя 5 бъркани яйца (белтък и жълтък) + към тях прибавям 150 гр. пушено пилешко или свински врат. + 2, 3 филии пълнозърнест бял хляб. Това ми е яденето след тренировката и за десерт 2,3 банана или 2,3 вафли. ... Храня се 5-6 пъти на ден. Тренирам за мускулна маса.
Във момента съм 189 см и 80кг “изчистен съм и съм релефен, нямам мазно”. Ще качвам още 5-6кг мускулна маса за 2 до 3 месеца.
Тези 5 жълтъка вредят ли ми ??? Казаха ми да не ям толкова жълтъка на ден ?? Какво ще ме посъветвате
Поздрави

8)
Едит: Не взимам добавки в момента, защото се храня стабилно. Имам възможност всеки ден да ям пълноценна храна - предимно чисто месо, риба и т.н.

10.02.05
14:18

Здравей! Първо искам да те попитам колко пъти седмично тренираш, кога, по кое време приемаш жълтъците (дали само след тренировка), спортуваш ли нещо друго, някакво кардио правиш ли в други дни?

10.02.05
14:48

Тренирам 4 пъти седмично. В момента съм 2-ра смяна на училище и на фитнес ходя сутрента 8:15 до 9:30. Но в момента съм във грипна и затова ходя някъде към 11:30 часа :) Яйцата ги приемам на едно хранене след тренировка. 15мин докато се прибера до нас и 15 докато си ги направя, общо взето 30-40 минз след тренировката ги приемам. С друг спорт не се занимавам защото нямам време, 12 клас съм и трябва и задачи да решавам за кандидат студентските изпити и времето ми е много малко. Кардио общо взето не правя, за да не губя маса. Краката в момента ги тренирам с лег преса, с упражнения за задно бедро и предно бедро и прасец правя. Клек със щанга в момента не правя, защото гледам да ги сменям малко упражненията, за да не бъде еднообразно.

10.02.05
15:50

Яж си петте яйца след тренировка, но не повече. И в другите дни също недей. По принцип зависи от самия организъм, предполагам, че в случая 5 е границата. Можеш и да ги намалиш, няма да е фатално, нали ядеш и друго във въпросното хранене. Защото отравянето от яйца е много неприятна работа :(

10.02.05
16:45

Ясно, еми можи и да ги намаля на 4. Да и аз не мисля, че ще ми навреди на организма. А за натравяне... надявам се да не стигна до там, че да разбера какво е усещането :)

10.02.05
19:21

еми аз съм приказвал със преподавателите си по спортна медицина точно по тоя въпрос за жълтъците и  холестерола  отговора беше да ям по 3 жълтъка на ден наи-много

10.02.05
19:42

Има случей на инфаркти от преяждане с желтъци. Но там ставаше дума за доста желтък. И аз повече от 3-4 на ден не ям, но и аз сега яйца по толкова ям та ги ям цели. 
по-здрави

10.02.05
19:45

Случвало ми се е да ям до 8 цели яйца навремето (к’во да правя, нямаше друго за ядене ;) ), но е било епизодично. Сега ям по 3 - 4 максимум, и то не всеки ден.

10.02.05
20:23

E значи ще ги намаля на 3-4, а и все пак ги ям когато тренирам > това е 4 пъти в седмицата :)
Мерси за постовете :)
Поздрави

10.02.05
20:24

Мене вече с тия яица в магазина ме мислят за луд! Всеки ден ям по 20 яица. 10 белтъка и 2 жълтъка сутрин и 10 белтъка вечер, а от жълтъците които остават маика ми си прави маска за коса :)

11.02.05
06:09

Маска за коса!!!! По дяволите не съм се сещал, колко стотици жълтъци съм изхвърлил... Инак не съм такъв екстремист като тебе, купувам си една дузина (две опаковки) от магазина и си ги хапвам на омлет преди лягане (12те белтъка и 2 жълтъка).

3 жълтъка дневно максимум! И аз така знам. И то при условие, че си едър човек. Повече е опасно, щом става дума за постояно ядене.
Инак, Петко, аз хубаво че не си броя яйцата, които съм изял на великден. Жълтъци не хвърлям :) Вие може да получите инфаркт(да чукна на дърво), ако знаех бройката  :lol:

11.02.05
14:30

[quote author=“Sisq0”]Мене вече с тия яица в магазина ме мислят за луд! Всеки ден ям по 20 яица. 10 белтъка и 2 жълтъка сутрин и 10 белтъка вечер, а от жълтъците които остават маика ми си прави маска за коса :)

oлелеееее ... какво правиш ти бе човек :)  :shock: 20 белтъка на ден това наистина е много :) 
Ще ми е интересно да ми кажеш колко си висок и колко кг тежиш и от кога се занимаваш с този спорт :)
Поздрави

ПП: Искам да ви попитам още нещо според тази таблица http://www.bb-team.org/nutrition/000197.php  дадено е, че един жълтък има 364 калори ?!? много ми се вижда, та според нея ако си направя на омлет :
10 белтъка > 10x11,1 белтъчини = 111;  10x50 калории = 500
2 жълтъка  > 2x16,1 белтъчини = 32,2 ; 2x364 калории = 728
Или този омлет ще ми излези приблизително 140 белтъчини и 1200 калории ?? Което, ако е вярно ми се струва много добре за едно хранене
:roll:  Поправете ме ако греша

11.02.05
14:49

Росен, веднага те поправям-тази таблица е за 100 грама, а 100 грама жълтък можеш да си набавиш от около 3-4 големи яйца(размерXL). Така че ако исакш да сметнеш колко калории е 1 жълтък- раздели калориите на 3 или на 4, т.е около 100 ккал.

11.02.05
14:53

Къде го видя това да има 11 грама белтъци? То в цялото яйце са 6 или 7 грама, а в белтъка са 3 максимум. 10 белтъка са ти 30 грама = 120 калории. Това там са процентните съдържания, а не грамовете в едно яйце. Ти яйцето го изкара някакво динозавърско :) То ако беше така, както си го написал,  аз с няколко яйца щях цял ден да карам :) И щеше да ми излиза по 1 лев на ден храната :)

11.02.05
14:56

Петко К ... и аз си викам тука нещо много ми куца в сметката. Мерси, че изясни как стоят нещата. Незнаех ще е за 100грама ... аз го смятах 1към1 :)
Поздрави

12.02.05
01:48

Здравейте на всички....скоро открих този форум...аз съм про-аматьор...и за това ви питам следното:

1. Тези яйца сурови ли трябва да са?
2. Как да отделя белтък/жълтък...нещо да го пия беше, но ще се радвам да ми обясните ако не ви представлява проблем.
3. Тъй като ми е интресно...колко пъти на ден трябва да се яде, какво да се яде, как да се яде и така нататък. И други полезни храни примерно...много ще съм ви благодарен.

ЗАБЕЛЕЖКА : Извинявам се за поста ако е не компетентенм, но не съм прегледал форума поради горепосочената причина. Мисълта ми е, че вече може би сте писали по мойте въпроси, и ако е тека се извинявам!

Поздрави на всички!!!

12.02.05
13:01

Rosen бате тренирам от 2 години и половина висок съм 186 см и тежа 90 кг

17.02.05
23:35

Наскоро попаднах на нещо много интересно,а именно... яйчен прах. И да не бъда голословен:

Продуктово описание
Яйчен меланж, изсушен по метода на виброкипящия слой.

Съдържание
100% чист яйчен прах в натурално съотношение на белтъка и жълтъка.

Съхраниние
Продуктът трябва да се съхранява в проветриви помещения при приблизителна температура 22oC.

Годност
6 месеца

Употреба
Яйчният прах се разтваря във вода с приблизителна температура 22oC в следната пропорция: 1 част яйчен прах на 3 части вода. Сместа се разбърква до получаване на хомогенна микстура и се използва според рецептата

И ми е много интересно-колко яйца мога да поема на ден без да се повредя или умра :) (или съответно еквивалента на колко яйца в яйчен прах :) )? И има ли някакъв начин да се редуцира нивото на холестерол?
П.П. Това се използва за сладкарската промишленост, ама аз съм екстремист и мисля да си направя експеримент  :D .

17.02.05
23:59

Добре бе хора, дузина белтъци (или малко повече) и 2-3 жълтъка... Стига се тюхкахте с тез жълтъци.

JI

18.02.05
07:50

ял сам по 5 цели и нагоре на ден за сега да чукам на дърво жив сам .
Колкото мисля че лицетина намалява холестерола в кръвта ама айде стига експерименти вредни са ;) според мен . Моят въпро изварата от продуктите “качествена ” храна ли се води мисля че не  :roll:  но днеска сам принуден да гладувам иам остаени 2 кинта за даскало в нас имам малко месо сирене което смятам да онищойа поне 200 грама и да си зема 600 грама извара ( месото остава за даскалоо щото парите нема стигнат :))  ) нямам проблем с изварата и 1 кг мога да изям и не ми е гаддна на вкус .

18.02.05
08:12

изварата е главния източник на протеин през деня на не малко хора тук. протеинът и е с висока биологична стойност, с ниска масленост се продава дори насипно и е 12-14 процента белтъчини (пълносмаслената) и 18-20 нискомаслената (1-2%). Има и доста по-малко лактоза от сиренето и прясното/кисело мляко.

JI

18.02.05
08:21

идеално значи ще изям половин кило на обяд :))0 няма друго грррр.......(а в макгазина май няма ниско маслена  :evil:  вече ми писна уж голям магазин нищо хуу не продават само някви боклуци жалба ли да подам ) .... не че някой ще ми обърне внимание ...

20.02.05
00:54

Я по-добре се поинтересувай колко грама протеин могат да се усвоят на едно хранене,защото така като гледам май само си давате парите за протеин който тялото ви не може да обработи за определено време.
Какво е това 0,5кг извара наведнъж?Най-добре си я хапни на два пъти през 3 часа някаде.

—извън темата—
40гр. белтък могат да се усвоят на едно ядене
—по темата—
жълтъка знам че е вреден в големи количества,но когато е суров-примерно кат пиете яица,а иначе на омлет не съм чувал някои да му е станало нещо от многото цели яица в омлета..
П.С. ям мах. 2 жълтъка на ден,тва когато ям де...ма не споря че може и 5 да се ядат : )

TH

22.02.05
15:19

Ами не само соров е вреден в големи количества.Моя милост веднаж се беше натровил сас яица и ви гарантирам че не е мноо приятно.Пак пъпките по гърба дето ми излязаха от тва о6те не мога да ги махна напълно.

22.02.05
19:20

Четох една статия от един руски абсолютен шампион по културизъм, там много неща пишеше, но това което ми направи впечатление беше, че в продължение на 3 месеца консумирал по 52 (да не си помислите че е грешка ще го напиша словом /педесет и две/) цели яйца дневно.

Аз не съм се осмелил да опитам такова количество на ден, както не съветвам и някой друг да опитва, но се замислих, че ако яйцата са толкова вредни, той как така толкова време след това и няма никакви странични ефекти? Статията беше писана една година след като е станал шампион. Жалко че му забравих името!

24.02.05
22:35

Я по-добре се поинтересувай колко грама протеин могат да се усвоят на едно хранене,защото така като гледам май само си давате парите за протеин който тялото ви не може да обработи за определено време.

В тази насока да те попитам аз като пия соев протеин, който като се разгражда по-бавно от организма усвоявам ли го целия(имам предвид като пия по по-големи количества като 80-100грама) или това, което не се разгражда за няколко часа се изхвърля (изсира :) )? Питам, защото има много гаден вкус(който се ликвидира много тругно дори с подсладители :( ) и си пия наведнъж дозата.

3 месеца консумирал по 52 (да не си помислите че е грешка ще го напиша словом /педесет и две/) цели яйца дневно.

Ебати пича!Аз имам чувството,че ако ям по толкова ще започна да кудкудякам.

TW

25.02.05
09:02

Тва не е вьзможно които и да е ша получи натравяне,а натряването с
яйца е много гадно

25.02.05
22:18

Абе ние сме хора бе... не сме машини, колкото ида ни се иска. Така че внимавайте. :) Яйцата... а аз си мислех, че ям по много ... ям по 3 макс на ден.
За яйцата знам няколко неща.
1) те са изключитлючително тежка храна, трудно смилаеми са.
2) не се консумират след 21:00 чава/дори след 18:00, освен ако не съм бил на тренировка/. Едното аверче беше казало, че яде оплет преди лягане, ако не се бъркам- това е страшна грешка! скапваш си възстановяването и стомаха
3) жълтъка особенно е много тежък, за предпочитане е да се яде само белтъка
4) много внимавайте как ги ядете, защото често черупките на самите яйца са силно замърсени и може да се стигне до сериозни болести пречинение от бактериите по тях!! Има разни пилешки болести, които могат да убият човек, да не говорим за хепатити и т.н. Много внимателно с хигиената

п.п. Някой май попита как се отделя жълтъка от белтъка. Много е лесно, чупиш леко черупката посредата с нож, вилица.. каквото има и внимателн осе разделят 2-те черупки като се допират леко някъде, така че да не изтече и да не се скъса жълтъка, а самия белтък си изтича между черупката и пада в купанята...

Айде със здраве, аз отивам да чука 3 белтъка. :) :lol:

26.02.05
10:52

аз мисля че е добре 2 жълтъка на ден максимум. мерил съм яйце, 40гр белтъка и 40гр жълтъка беше, беше сварено не знам дали има значение. аз ги смятам така - към 4гр протеин в белтъка, 5-6 в жълтъка. също така, защо смятате, че са трудно смилаеми? от животинските протеини смилаемоста е следната
1. яйчен
2. месен
3. млечен
ако не трябва да се консумират преди лягане, какво да се консумира като последно ядене? изварата малко тежичка идва, а само с мляко трябва да ти е мях стомаха за да събереш прилично количество протеин (1л кисело или прясно за 30гр). какво мислите по въпроса?

26.02.05
12:37

[quote author=“d1sc0_c1t1z3n”]ако не трябва да се консумират преди лягане, какво да се консумира като последно ядене? изварата малко тежичка идва, а само с мляко трябва да ти е мях стомаха за да събереш прилично количество протеин (1л кисело или прясно за 30гр). какво мислите по въпроса?

Абе мен ако питаш, в никакъв случай като последно ядене, просот са супер тежки, нпараво си просиш разваления стомах,ако го правиш.

Аз преди лягане 30минс, някъде после отцепвам, ям извара + кисело мляко. Бия ял само извата, обаче в нея няма “никви” калории и направо са събуждам от глада, почвам да ровя в хладилника... :) За това е киселото мляко, което го ям 30 минс след изварата/на не се смесват направо/ , а то не е никак малко калорично, според мен. 1 кофичка е... 50ккал * 4.5 = 225кцал. Ако удариш 2 смятай какво става. А това е само към 10-11 часа, последно ядене, прави си сметката... :)

п.п. Аз ги разклащам да станант течни млеката и с 3 дупки ги излоквам на бързо, без да му мисля. :lol:

26.02.05
12:56

честно казано изварата ми се вижда по-тежка, 40гр белтък са 230гр. извата някъде, от нея ноо ми се издува стомаха, иначе омлет съм ял с 8 яйца, дори пържен в олио, добре ми го понася стомаха. между другото ако смесиш към 200гр извара с една-две супени лъжици кисело мляко става по-приятно, виж рецептата за извара с моркови, много е яка :D

01.03.05
00:30

Здравеите!!! Много не6та се казаха за тези яица ,но никои не обясни как е по пражилно да се консумират - варени ли,на о4и ли,омлет ,сорови или о6те незнам си как. Аз ли4но гледам на ден поне по 2-3 варени да си хапна.Преди пражих жестоката гре6ка да ги пи пия на гладно сутрин и от тогава 4есто имам проблеми със стомаха и цялата ьраносмилатела система.Надявам се някои да се произнесе по този въпрос!

01.03.05
08:34

на гладно съм чувал че е добре, но мен ме срязва стомаха. ако ги пържиш доста вредни мазнини си набавяш и им бавиш смилането. варените пък стават доста обемни и безвкусни. аз затова или ги пека на фурна, или в тефлонов тиган омлет, но без олио или зехтин. значи 6 белтъка и 2 жълтъка ги разбивам с миксер (ако искаш добави малко кисело или прясно мляко, става хубаво но пак се бази смилането) и така после ги слагам в тигана.

01.03.05
16:50

[quote author=“d1sc0_c1t1z3n”]на гладно съм чувал че е добре, но мен ме срязва стомаха. ако ги пържиш доста вредни мазнини си набавяш и им бавиш смилането. варените пък стават доста обемни и безвкусни. аз затова или ги пека на фурна, или в тефлонов тиган омлет, но без олио или зехтин. значи 6 белтъка и 2 жълтъка ги разбивам с миксер (ако искаш добави малко кисело или прясно мляко, става хубаво но пак се бази смилането) и така после ги слагам в тигана.

:) ИЗвинявай брато, обаче мисля, че малко си лигавиш относно бевскусицата на яйцата.... :) Все пак целта е да ти стигне до стомаха, какво толкова се впрягаш за един вкус. :)

Според мен, добри са сурови, но не постоянно и САМО ако яйцата са пресни и сигурни. Едно натравяне с такива яйца, направо може да ти такова не майката, ми направо цялата рода... голяма поразия става... Иначе ако са в тефлонов тиган без или с малко мазнина също е добре, варени -биват... :) Абе важно е да се плуска... :wink:  :lol:

Поздрави.

02.03.05
00:13

виж човече (малко извън темата, но мисля че все пак е полезно), храненето е не само физиологична нужда, то е и удоволствие, ако не ти допада дадена храна, то скоро ще я намразиш колкото и да ти е полезна. подправките са решение до някъде, забавят храносмилането малко или много. според мен най-добре е в тефлонов тиган, така водната част се изпарява, при варене водата просто е затворена в черупката и не се изпарява. в тигана се получава по-концентрирана смес, пък със или без мазнина сам решаваш - вкус за сметка на смиалемост или обратното :)

02.03.05
22:54

и аз съм на същото мнение-храненето не е просто физиологична нужа а трябва да доставя и някакво удоволствие. ако само ще се тъпча с разни неща които нямат никакъв вкус, е извинявай ама това не мога да го приема.вярно не е хубаво да се уливаме но малко подправки или мазнина дори в тефлонивия тиган според мен не е болка за умиране.все пак не съм някво профи дето брои всяка хапка (нищо против тея който го правят но в края на краищата не може цял живот да ядеш нещо което не е хубаво на вкус само защото трябва да го ядеш) незнам това е което мисля аз

П.С.  сажелявам за оффтопика  :?

03.03.05
00:46

Спортът иска жертви, а и с течение на времето се свиква с “гадната” храна:) Предполагам, че на много от вас им се е случвало, след тренировка например, да ви се обади приятел или приятелка да излезете на по бира или водка и да откажете, защото и 100гр. алкохол може да развалят възстановяването след хубавата тренировка:)

03.03.05
01:50

[quote author=“AbSs”]Спортът иска жертви, а и с течение на времето се свиква с “гадната” храна:) Предполагам, че на много от вас им се е случвало, след тренировка например, да ви се обади приятел или приятелка да излезете на по бира или водка и да откажете, защото и 100гр. алкохол може да развалят възстановяването след хубавата тренировка:)

На мен не ми се е случвало да откажа ;)
Храната трябва да е вкусна, не виждам защо трябва да се правят чак такива жертви. Не е нужно да се вманиачавате чак толкова.
Варените яйца не са лоши на вкус, ако се ядат със жълтъка. А аз жълтъци не хвърлям, ям си ги целите :) Иначе, ако не ги варя, ги пържа в тефлонов тиган, без мазнини, и си стават много вкусни, особенно ако правя омлет с кашкавал :)

03.03.05
13:33

да и на мен не ми се е случвало да откажа да изляза (особено ако ми се обади някоя приятелка  :D :D :D ) само защото сам бил на тренировка и това ще пречи на възстановяването ми. може на дрия ден да сам парцал ама пак ако си е заслужавало защо не  :wink:  .пак и аз нямам нищо против варените яйца, обаче когато са с жълтък  иначе само варени белтъци нещо не ми се нравят, иначе омлета с кашкавал и сирене(+ малко мръвка) много го уважавам    :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1