02.10.09
08:10
Милена - повече мазно слънце, и захарните боклуци няма да те изкушават. Все още си в началото на ВМ-то и е нормално да имаш cravings - след време ще отшумят.Намалявай въглехидратите постепенно за да нямаш негативните ефекти на адаптацията. Калориите са ти малко - хапвай повечко масълце :)
02.10.09
16:45
казано от Венцеслава Атилова на 02.10.09, 08:10:
Милена - повече мазно слънце, и захарните боклуци няма да те изкушават. Все още си в началото на ВМ-то и е нормално да имаш cravings - след време ще отшумят.Намалявай въглехидратите постепенно за да нямаш негативните ефекти на адаптацията. Калориите са ти малко - хапвай повечко масълце :)
Мерси за съветите, Венци, златна си ти, хехе. А маслото как го обичам, не е истина...и сметаната също, мммм. Надявам се да продължаваш да хвърляш по едно око, че ми е трудно сега в началото. Ама режимът е супер, чувствам се повече от добре и ги няма вече тия проблеми със стомаха, подуването изчезна и килограмите ми не варират толкова. Преди два дни в седмицата трябваше да карам само на мръвки, за да поддържам килограмите в норма, сега са стабилни. Друго за което се стих са ядките, обожавам ги и смятам да си хапвам от време навреме. Ама за калориите си права, трябва да се вдигнат, че иначе лошо.
Айде стискайте палци за Мадрид оле, оле оле!!!
Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 02.10.09 16:46.
02.10.09
17:35
Мъкааааааааа, мъка...спечели Рио...
Така, днес яденето е по свясно. да видим...
8.30ч 100гр кисело мляко, 50 гр ябълка
11.00ч едно яйце с масълце, един домат и една пекана чушка със зехтин, и малко свински салам.
13.00ч пилешко бутче мазно, 1 домат и 1 чушка.
към 16,00ч едно кафе с мляко.
07.10.09
13:30
Добър ден!
Да си кажа ли? Ами ще си кажа ...събота и неделя си отпуснах душата и преядох и двата дни...не знам колко калории, не помня вече какво ядох, но в съботата най кофтито беше домашен сладолед (яйца, пр. мляко , желатин и сметана), а в неделя...100гр черен шоколад за борба с депресията...Както и да е, поне трнирах и двата дни, мен лошото настроение ме кара да се движа, направо не се спирам... В събота много яка тренировка с много тежест, неделя 1 час спринтове в парка, плюс кофички на пейките, взех си с мен тежестите и правих и други упражнения ( и докато тичам, тъй като правя обиколки ги крия зад някое дърво и после пада търсене...все забравям къде съм ги скрила). В понеделник нищо не тренирах, но поне се озаптих с яденето, върнах се в рамките на ВМ НВД. Вчера ядох само яйца и към 150гр кис. мляко, а вечерта пак яйца и риба. Вчера трнировката беше много добра, имаше клекове, напади, и въобще всичко, което си правя за крака. Също кофички (много държа на кофичките, старая се много да ги правя добре и увеличавам бройката лека полека), разни раменни преси, и други за бицепс, рамене и гърди. За корем пак нищо, ама другия път.
Днес се събуждах три пъти- в 12ч (легнах си в 11ч) напълно бодра и готова за ставане. Мислех, че е към 6,30, а то 12…нямах друг избор, заспах. После се събудих пак в 3,30ч...и пак така, заспах, ама много ядосана, че трябва пак да спя. В 6,00ч вече реших, че няма да се насилвам повече и станах. В 6,30ч бях вече в парка и правих спринтове 1 час. Тъй като се загрях много, си метнах якето на едно дърво и после иди го намери...(то още беше тъмно). Ходих си до нас и към 9,00ч минах да си го взвема.
За закуска ядох трици с пр. мляко и маааалко какао.
обяд 2 свински филета и салата
следобед 1 малка кисела ябълка ренета
Нищо фатално не се е случило, Миленка... 1-2 дни похапване повече стимулират метаболизма, отколкото да вредят...болката е ако от 1-2 станат 3-4-5-6..тогава вече даваш назад :)
казано от Milena_Atanasova на 07.10.09, 13:30:
... беше домашен сладолед (яйца, пр. мляко , желатин и сметана)...
А би ли споделила рецепта?
07.10.09
14:02
казано от Limka на 07.10.09, 13:36:
)
А би ли споделила рецепта?
Веднага!
Слагам 1/2 л. прясно мляко на котлона, но на водна баня и го подслаждам. През това време разбивам 5-6 жълтъка докато побелеят. Преди да заври млякото (може да му сложите ванилия, аз нямах в момента, иначе слагам). Та преди да заври млякото изсипвам жълтъците и намалям котлона, трябва да е хем на водна баня, хем на бавен огън. Трябва да е слаб огъня, за да не се пресече крема и крема не трябва да ври. След като се сгъсти крема, се маха от котлона и през това време се приготвя желатина. Слага се 1 пакетче 10 мин в малко студена вода да набъбне, и след това се разтваря добре в гореща вода, но не вряла. Изсипва се в крема и се слага в камерата да изстине. След като се втвърди напълно( към 2 часа горе долу) се разбива сметана ( към 300гр течна, може и малко повеч, аз толкова имах) и се прибавя към желирания крем. Всичко се разбива с миксера и се слага пак в камерата за около час. Ако слагаш захар, става по добро, ама аз не слагам...слагам захарин и то не много. Ако имаш въпроси питай, че обяснявам много зле.
Много добре си го обясни даже!
Смятам, че ще се пробва при първа възможност ;)
09.10.09
13:31
Добър ден на всички,
Да се изповядам за вчера...примерна целия ден, ядох за закуска яйца с масло, за обед пилешко бутче със салата, следобяд една ябълка ренета(от най киселите) и после след работа...Отидох в мола да пазарувам и като ме налегнаха гладните, си взех едни мюсли бар и ги изядох...ужас. 150 гр цялата кутийка изядох :red: И после вечерях на всичко отгоре...3 яйца (какъв беше тоя глад, не знам), малко салатка и една наденичка домашна, мнооого вкусна.
Тренировката беше в 23,30ч
4 по5 клекове с 30 кг
4 по5 тазобедрени повдигания с тежест на корема 30 кг
4 по 5 напади с 30 кг
4 по 5 глутеус ритник с 5 кг пясъчна тежест на всеки крак
2 по 5 кофички
20 едно упражнение за гърди с малка тежест
15раменна преса с гири 3 кг
30 коремни преси
30 коремни с извиване
20 едно друго за корем
помежду тия упражнения имаше бързо бягане на място и скачане на въже
може и друго да е имало, не помня :cheese:
Днес сутринта ходих да правя спринтове в парка, към 40 мин и ми дойдоха мнооого добре. Закусвах 2 яйца, после хапнах малко пилешко, след малко ще смотам едно варено яйце, което си нося на работа. Лошото е, че утре сутринта ми се пада пак да бачкам и не знам трнировката кога дая направя. Сигурно следобед или вечерта. За пръв път тренирам толкова късно, ама спах като къпана (то си бях и къпана, де :-) ). Иначе все си имам проблеми със съня.
Айде утре мисля да се измеря с метъра, да видим ако няма подобрение, поне по зле да не е...
Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 09.10.09 13:34.
06.11.09
08:02
E, най после успях да влезна! Понеже в момента съм при брат ми в Брюксел на гости, тук компа не ми помни паролата и тъй като и аз не я помня, имах доста трудности да я сменя.
Иначе...отпуската му отпуснах края и качих 5-6 кг, които сега трябва да сваля. Като си бях в България, ходих почти всеки ден в една зала, където ми изготвиха две нови програми, по-късно ще ги напиша. Тук съм до неделя и не мога да ходя да тренирам, мога само да тичам, ама и това не правя, вчера ходих за първи път. Надявам се с новата програма и с НВД да успея да си върна старите килца, а именно 63кг. Сега съм 68 :). Иначе спазванвто на ВМ НВД даде резултат и отново имам цикъл, след 3 месеца отсъствие! В момента ям всичко, ама се съобразявам и не ям junk примерно. Сега отивам да потичам и после ще напиша новите програми. До скоро!
Супер, много се радвам, че отново си на линия, тия дни тъкмо се чудех какво става с тебе :) .
Най-важното е, че ти е дошъл цикъла. Аз моя още го чакам, ама все още ям по-малко отколкото трябва, така че това е нормално. Ще пиша писмо до Дядо Мраз (за мене е дядо Мраз, не Коледа ;-) ) да ми го докара.
На мене ми останаха едни пусти 2 кг дето не искат да се махат и си седя на 64 кг. Амаааа ще ги махна аз :coolsmile: !!!!!
Поне се научих да не преяждам, което е по-важното.
Тъй и тъй си в Брюксел, всеми изяш един хубав шоколад (ВМЕСТО МЕНЕ ;-) ).
Мнението беше редактирано от maria на 06.11.09 08:13.
Мими, изглежда този подарък, който ти ще си пожелаваш на Дядо Мраз ще бъде желание на много жени в bb-team :) Аз също съм една от тях...вече ми писна, последно имах гости май месец, реших да спра хормоналните хапчета, които пиех за да видя какво ще се получи и резултата е 5-6 месеца гостите ме забравиха...Знам, че ако започна да ги пия ще ми дойде, но така не обичам да пия хапчета.. :(
06.11.09
11:21
казано от Мария Никифорова на 06.11.09, 08:11:
Супер, много се радвам, че отново си на линия, тия дни тъкмо се чудех какво става с тебе :) .
Най-важното е, че ти е дошъл цикъла. Аз моя още го чакам, ама все още ям по-малко отколкото трябва, така че това е нормално. Ще пиша писмо до Дядо Мраз (за мене е дядо Мраз, не Коледа ;-) ) да ми го докара.
На мене ми останаха едни пусти 2 кг дето не искат да се махат и си седя на 64 кг. Амаааа ще ги махна аз :coolsmile: !!!!!
Поне се научих да не преяждам, което е по-важното.
Тъй и тъй си в Брюксел, всеми изяш един хубав шоколад (ВМЕСТО МЕНЕ ;-) ).
Миме, трябва май да се прежалиш и да ядеш повече мазнини, докато не са станали сериозни проблемите. А за шоколада, естествено, че ще си хапна!
Какви по-сериозни проблеми могат да станат??
Иначе то не е само в мазнините или във витамините. Дори и да ям повече мазнини щом съм на ниско ОКБ, няма как да дойде... :smirk:
Не знам защо, ама съм супер спокойна... ще ми дойде цикъла, винаги е идвал ;-) , ако ще и догодина... :) , щото и без друго до края на тази ще съм на ОКБ.
Мнението беше редактирано от maria на 06.11.09 11:28.
06.11.09
11:53
Така...да кажа какво стана като отидох в залата в Пловдив да ми направят програма. Инструктора ми каза, че тежестите не са за мен, а за слаби момичета. Каза ми, че ако тренирам тежко ще бъда цитирам “голяма и мазна”. Та програмата, която ми даде е следната:
Тренировка 1:
1 Бягаща пътека 15 мин
2 Колело 15 мин
3 Разтваряне на краката на машина 3 по 30
4 Затваряне на краката на машина 3 по 30
5 Задно бедро на машина 3 по 15
6 Машина за седалището 3 по 15
7 коремни преси 4 по 25-30
8 Вдигане на краката от лег 3 по 30
9 Машина за корема 3 по 25-30
Тренировка 2:
1 Крос- тренажор 30 мин
2 Коремни преси 4 по 25-30
3 Вдигане на краката от лег 4 по 25-30
4 Машина за корема 3 по 25-30
5 Дърпане на скрипец отгоре зад врат 3 по 10
6 Пек- Дек 3 по 10
7 Разтваряне за рамене на машина от седеж на уред 3 по 10
8 Сгъване с дъмбели за бицепс от стоеж 3 по 12
9 Трицепс машина 3 по 15
10 Хипер екстендии 3 по 15
Много съм объркана. Всеки ми казва различно- едни ми казват тежести, други- повторения...направо не знам какво да правя. Все пак ще съм ви много благодарна да коментирате тази програма. Диетата, която ми препоръча е ниско въглехидратна. Момичета и момчета, чакам вашите коментари!
06.11.09
11:56
Така е - понякога всеки говори различно и ти си на двоен и троен кръстопът. Огледай дневниците на мацките, които тренират с големи тежести - да ги виждаш “големи и мазни” ? Точно обратното - именно с тежести намаляват % подкожни мазнини.
Аз днес само се разхождам по дневниците... ;-) , като бацил съм...
Амаааа ти си попаднала на един от многотоооооо инструктори-менте. Програмите му (и двете) не струват. Точка.
Тук поне имаш нагледни примери... момичетата, които тренират тежко са нито грамадни, нито мазни... ;-)
Иначе разбирачи много и навсякъде (това да се чете с ирония!!) :smirk: .
Мнението беше редактирано от maria на 06.11.09 12:03.
Аз няма да коментирам.
Тежестите са за всички.
Храната прави мускули и мазнини.
П.П. Като гледам тия програми, чак ми става смешно...Те са направени да подпомагат и промотират фитнес индустрията - машинка тук, машинка там.
Мнението беше редактирано от Limka на 06.11.09 12:07.
06.11.09
12:07
казано от Мария Никифорова на 06.11.09, 11:25:
Какви по-сериозни проблеми могат да станат??
Иначе то не е само в мазнините или във витамините. Дори и да ям повече мазнини щом съм на ниско ОКБ, няма как да дойде... :smirk:
Не знам защо, ама съм супер спокойна... ще ми дойде цикъла, винаги е идвал ;-) , ако ще и догодина... :) , щото и без друго до края на тази ще съм на ОКБ.
Ти си знаеш по добре, ама аз доста се уплаших. Не знам защо момичетата, които тренираме, имаме тези проблеми. На мен това май Дюкан ми го докара на главата. Между другото, одеве бях в кварталния парк и освен бягането, направих и някои упражнения, щото в парка има...фитнес уреди!!! Верно, не е като в залата, използва се собствено тегло вместо тежести, но пак правих упражнения, хехе. Снимах и ще приложа снимки като се върна в Мадрид.
06.11.09
12:11
Знаех си аз, че програмата няма да я одобрите. Като му казах на инструктора за тежести, лошо му стана. А пък пише на програмата, че е балкански и републикански шампион. Затова му се доверих, не ми изглеждаше начинаещ.
казано от Milena_Atanasova на 06.11.09, 12:07:
Не знам защо момичетата, които тренираме, имаме тези проблеми.
Като изключим случаите, в които проблемът идва от нещо друго (т.е. имало го е и преди да се започне с този начин на живот), то причината според мен не е в тренировките, а в храната, и то по-скоро в нейния недостиг.
Когато храната е недостатъчно, се свалят мазнини (и/или мускул) - това е положителното, което се гони, обаче малко се пропуска факта, че освен това, ако се прекали, тялото се опитва да минимизира всички “излишни неща”, за да преживее. Примерно - ако вижда, че храната не достига за самата теб - решава, че не е най-доброто време за създаване на поколение. Това поне съм чела.
казано от adichka на 06.11.09, 12:50:
Примерно - ако вижда, че храната не достига за самата теб - решава, че не е най-доброто време за създаване на поколение.
Много добре казано и логично. Така е.
И аз съм абсолютно съгласна с Adichka, не малко пъти съм попадала на подобни статии по повод забременяването, разбира се има логика в това, тялото може много да говори за проблемите които имаме. А иначе гинеколозите казват така: “Стрес, притеснения, прекалено много физическо натоварване /да бе да по един час на ден 4-5 пъти седмично, как ще е много това/, еднообразно хранене /ами не искам да ям боклуци, какво да направя/..ооо забравих и промените с времето като друг абсурден фактор и още много други предположения..Не знам момичета..Ще си чакаме подаръците от Дядо Мраз, ако ли не трябва да предприемем нещо.. :)
Аз съм решила какво ще предприема:
От догодина си отварям един дневник при мъжете, ще пия Слин Сейн, ще тренирам като тях..... лесна тяхната... :coolsmirk: няма какво да им спре... :lol:
Милена, извинявам се за застояването ми в дневника ти днес. Спирам се със спама :kiss: . Всичко ще бъде наред ;-) .
П.П. Позамислих се малко, дали да не взема да огранича (спра) вдигането на тежко поне до края на годината и да заложа изцяло на кардиото... така и така достатъчно стрес на тялото с това хранене, поне да не го тормозя и с тежко. И без друго в момента ‘чистя’. Точно така ще направя, само кардио!!!! Миленаааа, наистина се махам от дневничето ти :) , но продължавам да те следя ;-) .
Мнението беше редактирано от maria на 06.11.09 13:38.
06.11.09
14:19
Пишете си, няма проблем. Само че аз излизам на шопинг!!!
09.11.09
13:39
Здравейте!
Не мога да спра да се ядосвам на себе си, че така се отпуснах по време на отпуската. В България тренирах почти всеки ден и се ограничавах с храната, въпреки, че лека полека бях си върнала някое килце още преди отпуската. След това отидох в Белгия и се отдадох на едно ядене на сладко...ужас! Нямах възможност да тренирам, само два пъти ходих да бягам. Резултатът ми е 69-70 кг, което е ужасно...нормалното ми тегло трябва да е 62кг. Не разбирам как качих толкова много изведнъж? Сега започвам отначало и смятам да си се върна към тежестите. След толкова тренировки в България, да кача толкова много кг за една седмица...значи многото повторения с малка тежест не ми действат. Така...днес ходих да тичам в парка, интервали спринтове и бързо ходене, не знам колко км, ама към 40 мин.
Менюто за днес
8,00 ч кафе с мляко
11,30 2 яйца и 150 гр мерлуза
После ще допълня останалото.
Допълвам
17.00 110 гр кисело мляко
20,00 2 яйца и мерлуза
23.00 120 гр извара, 125 гр кисело мляко и 1 орех
П.С. Не знам дали киселото мляко е добре да се яде преди лягане...ако някой знае, да каже.
Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 10.11.09 11:32.
10.11.09
11:36
Здравейте,
днес яденето
7,30 кафе с мляко
9,00 1 яйце и 50 гр пиле от гърдите
12, 30 1 яйце и 100гр пиле, 125 гр кисело мляко
После другото. Хайде лек ден ви пожелавам, а бягам на работа. Не мога да повярвам...отпуската свърши :roll:
Допълвам за вчера
18,40 едно яйце и малко пиле
21,00 пак 2 яйца, пилешко от гърдите
Към 22,00ч отидох в парка да тичам, правих интервали, потичах доста, после правих клекове и напади, ама без тежест - направих 3 по 25 клекове и 2 по 25 напади и се прибрах.
23,00 или там някъде 100гр извара с една лъжица кисело мляко, да стане на каша и половин орех.
Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 11.11.09 18:44.
казано от Milena_Atanasova на 09.11.09, 13:39:
П.С. Не знам дали киселото мляко е добре да се яде преди лягане...ако някой знае, да каже.
Да, добре е - действа успокояващо и спиш по-добре.
Все ще се намери някой да ти каже, че не е добре, щото има въглехидрати...ама...не му вярвай ;)
Аз сега ще ти се скарам.
С това хранене - без въглехидрати и мазнини, колко си мислиш, че ще издържиш?!
Ще свалиш бързо, но после няма какво да се чудиш, защо толкова бързо, с нормално ядене качваш и си пак 70 кг.
Плюс това пак ще останеш без цикъл.
ЕМИ НЕ ТРЯБВА ТАКА!!
Иначе поне ме бива да давам съвети, знам как е правилно, ама и аз си знам мойто и се опитвам да прескачам правилата ;-) .
Момиче, вземи се в ръце, да не искаш да заприличаш на мене?! Вместо да ходиш по лесния и сигурен път като хората да предпочетеш да катериш чукарите, където всеки един момент можеш да се подхлъзнеш и да си пак долу (като мене) :) .
:coolgrin: :coolgrin: :coolgrin:
Мнението беше редактирано от maria на 10.11.09 12:00.
10.11.09
14:53
Миме, права си, ама...това малко ще продължи. Нали знаеш какви сме жените...в петък имам важно събитие и трябва да се вмъкна в една рокля. После смятам да се придържам към ВМ НВД. Тия въглехидрати много ме подуват, ужааас. А сега ям масло с яйцата, ама не съм го написала. А ти като знаеш, че това е вредно, защо го правиш, да те питам пък аз?
Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 10.11.09 14:54.
10.11.09
17:25
казано от alabalaa на 10.11.09, 16:47:
Прави го тя друг път, винаги се хвърля на бонбонките :P
(angel)
Оф, и аз съм фен на сладкото, ама то най зле ми се отразява. А плодове мога да ям с килограми и даже съм го правила. Май в този форум няма човек, който да не обича да си похапва.
Да Миленка тук май всички обичат да похапват.....изкушение. ;-P На мен ,теб и още много момичета им е блъскано в главата че трябва безумно много серии и повторения.Радвам се че прочетох дневничето ти,аз се дерзая за същите неща в момента.....след тренировка се подувам,краката ми стават по обемни(вместо обратното).Мисля да заложа и доверя на по-малко серии и повторения и увеличавам тежестите.Виждам че ти вече си се ориентирала към това....пък и малко кардио...няма да е зле ...
11.11.09
18:36
Добър вечер на всички.
Днес е хубав ден, хе хе
Така...правих една импровизирана тренировка, ама само за крака, че не ми стигна времето за корем. Първо малко кардио, после клекове, глутеус мост (сложих тежест на корема, бая тежичко ми дойде, изпотих се 100 пъти), после напади, повдигане на крака назад (това упражнение все не мога да го запомня как се казва) и...ами това беше. Трябваше да се приготвям за работа. Тежичко ми дойде всичко и съм супер доволна.
Храната
6.00 малко шунка
10,30 2 яйца и шунка
13,30 пилешко месо
Утре ще допиша вечерята, ама предполагам, че ще е телешки черен дроб на скара.
Лека вечер на всички!!!
11.11.09
18:52
Забравих да питам! Утре мислех да дарявам кръв, ама не знам след този тридневен драконовски режим дали ще е добре или може да ми стане лошо. Все пак от утре мисля да си карам ВМ НВД и смятам да направя стабилна закуска, ама знам ли, може зле да ми се отрази. Някой ако знае нещо по въпроса, ще се радвам да коментира. Другото е, че сигурно трябва да хапна нещо след кръводаряването, някой може ли да ми каже какво?
Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 11.11.09 18:53.
Миленка, много ти е малко храната за този ден, защо не хапваш зеленчуци с основните? Сутрин имаш нужда от по-стабилна закуска..или се подготвяш за събитието сега, за това си предприела да консумираш предимно белтък?
11.11.09
18:57
казано от S_L на 11.11.09, 18:52:
Миленка, много ти е малко храната за този ден, защо не хапваш зеленчуци с основните? Сутрин имаш нужда от по-стабилна закуска..или се подготвяш за събитието сега, за това си предприела да консумираш предимно белтък?
Аха! Правилно се досети, ама не издържам. От утре си ям както трябва, пък каквото ще да става. Не е за мен тоя глад. Другия път доста ще си помисля, преди да се отпусна със шокладите както направих в Белгия.
Здравеи Милена, аз не съм дарявала кръв но от братовчедка ми знам че трябва да се чувстваш в добра физическа форма за да дариш кръв. А с тази твоя храна не съм много сигyрна че е добра идея.Може и да не ти понесе, но ако има някой с опит е по добре да сподели. Все пак ако решиш да дариш кръв може би е добре да хапнеш сyтринта стабилно:)
Мнението беше редактирано от Rali на 11.11.09 20:40.
Преди няколко седмици забелязах,че в Софийски университет имаше кампания и се бях наканила също да дарявам, но срока беше до същия ден, в който го видях и до час, в който аз трябваше вече да съм на работа и не успях....а така исках...Доколкото знам ти вземат малко количество за да ти определят групата, хемоглобина с какви показатели ти е и едва тогава се пристъпва към кръводаряването,ако всичко е наред. Знам, че след тази процедура трябва да се подсилиш с нещо сладко.Също разбрах, че трябва да си над 50кг за да ти вземат кръв, но за това не сам много сигурна,така ми казаха като разпитвах за подробностите..
11.11.09
21:05
казано от S_L на 11.11.09, 20:35:
Преди няколко седмици забелязах,че в Софийски университет имаше кампания и се бях наканила също да дарявам, но срока беше до същия ден, в който го видях и до час, в който аз трябваше вече да съм на работа и не успях....а така исках...Доколкото знам ти вземат малко количество за да ти определят групата, хемоглобина с какви показатели ти е и едва тогава се пристъпва към кръводаряването,ако всичко е наред. Знам, че след тази процедура трябва да се подсилиш с нещо сладко.Също разбрах, че трябва да си над 50кг за да ти вземат кръв, но за това не сам много сигурна,така ми казаха като разпитвах за подробностите..
И аз така разбрах за 50 те кила, ама аз съм 15 кила отгоре и другото условие е да си ял преди това. Смятам да питам на място. Ако ми кажат да не давам, няма да дам. Ама много искам да дам кръв. В Мадрид не достига, а ми е жал за хората, дето имат нужда.
Ще ти дадат от кръводарителския център разни сладки неща за хапване - изяж си ги. Не трябва да си в цикъл, когато даряваш кръв - поне в България е така. Лошо може да ти стане и на празен и на пълен стомах - аз лично бих предпочела по-празния : )))
Мнението беше редактирано от Инис на 11.11.09 22:42.