14.11.09
13:34
Здр начи проблема е че мн трудно качвам ММ в краката по точно бедрата можете ли да микажете някакво ефикасно упражнение за покачване на ММ в краката ?
Правя Напади, Бедрено разгъване , Лег-преса
1.90 81 кг :)
казано от Borko на 14.11.09, 13:37:
Клякане с щанга това го избягвам заради кръста..
В смисъл, имаш проблем с кръста и не можеш да го правиш? Какво ти има точно, че те не са много проблемите, заради които да не може да се прави клек?
14.11.09
13:49
Само не разбрах защо да го изтрия?
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 14.11.09 13:52.
Ами по-ефективно от клека засега няма :) Другите ги правиш.
И наистина, какво ти е на кръста? Пробвай преден клек.
ми болиме като го натовара после ме скъсва от болка и за това не правя упражнения включващи кръста
според мен не много големи тежести , но с 15-20 повторения няма да ти навреди на кръста
казано от Borko на 14.11.09, 14:08:
ми болиме като го натовара после ме скъсва от болка и за това не правя упражнения включващи кръста
Значи не правиш както трябва нещата. Намери някой да те научи (че то сам, трудна работа..), че не е добре така - това си е важно движение, не си струва да се лишаваш от него заради кофти техника.
А иначе можеш да увеличиш обема на нападите, 10-12 повторения, 3-4 серии примерно - не знам сега колко и какво правиш, но с толкова напади би трябвало да има растеж, плюс другите упражнения. Ако няма, може би не ядеш достатъчно.
Мнението беше редактирано от G33K на 14.11.09 14:16.
смисал ям достатъчно но кракатами не вървят а клекове съм правил 1-2 пъти за това времи което тренирам
При положение, че си висок 1,90 съвсем нормално е да ти струва така. Научи клека и бичи яко клек :)