18.11.09
20:24
Здравейте,билдъри!Вече 1 година блъскам(тренирам) в залата.Правих само веднъж месично крака,понеже през ден играех волейбол и т.н!Но осъзнах че така правя само трицепс и от днес реших да вкарам в програмата си и крака!
Каква техника бихте ми препоръчали да правя ? било то по колко серии да правя на упражнения и като ред на упражненията,понеже си нямам грам представа.. Благодаря,предварително!
Клек с щанга (смит машината е доста голям бонус), лег преса, бедрено сгъване, бедрено разгъване + калф машина за прасец. Всичко това в 4 серии по 10(15 на калф машината) повторения.
Мнението беше редактирано от fqls на 18.11.09 20:48.
18.11.09
21:02
казано от burgaskiq_ на 18.11.09, 20:24:
Каква техника бихте ми препоръчали да правя? било то по колко серии да правя на упражнения и като ред на упражненията, понеже си нямам грам представа...
Каква е целта, към която се стремиш? Стягане, отслабване, отскок... друго?
18.11.09
21:21
казано от fqls на 18.11.09, 20:47:
Клек с щанга (смит машината е доста голям бонус), лег преса, бедрено сгъване, бедрено разгъване + калф машина за прасец. Всичко това в 4 серии по 10(15 на калф машината) повторения.
ахам мерси ще си ги намеря в нета да вида как се правят че по имена не ги знам и ще ги правя!
казано от Кольо Пияндето на 18.11.09, 21:02:
казано от burgaskiq_ на 18.11.09, 20:24:
Каква техника бихте ми препоръчали да правя? било то по колко серии да правя на упражнения и като ред на упражненията, понеже си нямам грам представа...
Каква е целта, към която се стремиш? Стягане, отслабване, отскок... друго?
ами бедрото специално искам да го стегна ( че доста сланинка и ми е отпуснато), а прасеца доста го натоварвам при него може и малко маса да натрупам.. а и отскок също не бих отказал да си го повиша ;]
19.11.09
11:28
казано от Петко К на 18.11.09, 21:22:
Сланината с упражнения не можеш да я стегнеш.
какъв съвет ми даваш тогава ? бягане ?
19.11.09
12:23
Ядене! Или по-точно хранителен режим, свързан със крайните ти цели. Бягането и аеробните натоварвания като цяло ще спомогнат, но ще изчистиш, когато е налице отрицателен калориен баланс, и изразходваш повече калории, отколкото си приел с храната.
20.11.09
20:00
казано от TrainLikeFreak на 19.11.09, 12:23:
Ядене! Или по-точно хранителен режим, свързан със крайните ти цели. Бягането и аеробните натоварвания като цяло ще спомогнат, но ще изчистиш, когато е налице отрицателен калориен баланс, и изразходваш повече калории, отколкото си приел с храната.
ахам мерси
а иначе като правя крака как е по добре да ги редувам да започвам от прасеца и нагоре.. или няма значение ?
Мнението беше редактирано от burgaskiq_ на 20.11.09 20:00.
22.11.09
16:22
Също като колегите смятам, че трябва да започнеш със квадрицепсите, после задно бедро и прасци. Представи си ако започнеш със прасец и след това задно бедро - та ти на клека изобщо няма да клекнеш с потенциалната си тежест защото мускулите на задните бедра и на прасците ще са изморени а те, както и мускулите на цялото тяло играят в клека.