Упражнения за крака

BU

18.11.09
20:24

Здравейте,билдъри!Вече 1 година блъскам(тренирам) в залата.Правих само веднъж месично крака,понеже през ден играех волейбол  и т.н!Но осъзнах че така правя само трицепс и от днес реших да вкарам в програмата си и крака!

Каква техника бихте ми препоръчали да правя ? било то по колко серии да правя на упражнения и като ред на упражненията,понеже си нямам грам представа.. Благодаря,предварително!

18.11.09
20:47

Клек с щанга (смит машината е доста голям бонус), лег преса, бедрено сгъване, бедрено разгъване + калф машина за прасец. Всичко това в 4 серии по 10(15 на калф машината) повторения.

Мнението беше редактирано от fqls на 18.11.09 20:48.

казано от burgaskiq_ на 18.11.09, 20:24:

Каква техника бихте ми препоръчали да правя? било то по колко серии да правя на упражнения и като ред на упражненията, понеже си нямам грам представа...

Каква е целта, към която се стремиш? Стягане, отслабване, отскок... друго?

BU

18.11.09
21:21

казано от fqls на 18.11.09, 20:47:

Клек с щанга (смит машината е доста голям бонус), лег преса, бедрено сгъване, бедрено разгъване + калф машина за прасец. Всичко това в 4 серии по 10(15 на калф машината) повторения.

ахам мерси ще си ги намеря в нета да вида как се правят че по имена не ги знам и ще ги правя!

казано от Кольо Пияндето на 18.11.09, 21:02:

казано от burgaskiq_ на 18.11.09, 20:24:

Каква техника бихте ми препоръчали да правя? било то по колко серии да правя на упражнения и като ред на упражненията, понеже си нямам грам представа...

Каква е целта, към която се стремиш? Стягане, отслабване, отскок... друго?

ами бедрото специално искам да го стегна ( че доста сланинка и ми е отпуснато), а прасеца доста го натоварвам при него може и малко маса да натрупам.. а и отскок също не бих отказал да си го повиша ;]

18.11.09
21:22

Сланината с упражнения не можеш да я стегнеш.

BU

19.11.09
11:28

казано от Петко К на 18.11.09, 21:22:

какъв съвет ми даваш тогава ? бягане ?

19.11.09
12:23

Ядене! Или по-точно хранителен режим, свързан със крайните ти цели. Бягането и аеробните натоварвания като цяло ще спомогнат, но ще изчистиш, когато е налице отрицателен калориен баланс, и изразходваш повече калории, отколкото си приел с храната.

BU

20.11.09
20:00

казано от TrainLikeFreak на 19.11.09, 12:23:

Ядене! Или по-точно хранителен режим, свързан със крайните ти цели. Бягането и аеробните натоварвания като цяло ще спомогнат, но ще изчистиш, когато е налице отрицателен калориен баланс, и изразходваш повече калории, отколкото си приел с храната.

ахам мерси

а иначе като правя крака как е по добре да ги редувам да започвам от прасеца и нагоре.. или няма значение ?

Мнението беше редактирано от burgaskiq_ на 20.11.09 20:00.

22.11.09
16:22

Също като колегите смятам, че трябва да започнеш със квадрицепсите, после задно бедро и прасци. Представи си ако започнеш със прасец и след това задно бедро - та ти на клека изобщо няма да клекнеш с потенциалната си тежест защото мускулите на задните бедра и на прасците ще са изморени а те, както и мускулите на цялото тяло играят в клека.

23.11.09
20:47

Според мен като за начало ходи да бягаш сериозно. Всеки ден по 30 мин.
След време може да включиш и спринтове ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 23.11.09 20:49.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1