07.04.04
07:24
Моля всеки да напише своите впечатления от вече употребяван от него креатин и да каже повече подробности за тях - от къде го е купил, цена, качество, ефект и допълнителен коментар ако има такъв.
Ами аз личмо съм пробвал на JC.Взех си го тук от Пловдив от “Перлата”(до гарата).Мноооогоооо съм доволен - вдигнах лежанката от 35-40кг на 55-60кг за около 1 месец!
Специално креатин сьм взимал на Uniwersal i OptimumТози на Optimum e по-добьр.За цената в момента не се сещам ,но горе -долу са на една цена :lol:
07.04.04
18:54
пил съм Evox, Universal, Biogame и сега взимам нитрум.
Evox-a най-го усетих. разфасовките са по половин килограм, а цената около 45лв.
universal ... НИЩО! абсолютно съм недоволен, а цената както повечето, ако не всички знаем е 72лв ... останах разочарован.
биогейм ... българска работа :))) но според мен пак по-добре от universal
сега от нитрум-а съм много доволен. вече втори месец продължавам и ми се отразява добре. мисля да го комбинирам с глутамин, но още умувам(а и финансовата страна на въпроса ...) като цяло за нитрум-купих си го като бях доста предубеден, но се уверих лично, че както много хора писаха съотношението цена качество е отлична :)
това мога да кажа. ако има някой който е комбинирал креатин и глутамин plzzzz да отвири нова тема с резултатите и схемите на приема които е използвал или да ми прати лична бележка.
благодаря за вниманието
TheGreatIceMan, брато незнам при тебе е явно плацебо ефект :)
Аз се излъгах сега да си зема разни неща на JC, ПЪЛНА МИЗЕРИЯ!
креатина сега го зимам по 20г. на ден да заредя и да ти кажа ефекта е нулев :( само си дадох паричките зех си и глутамин на същата фирма... незнам за първи път пробвам ама предполагам, че и той е с това качество :twisted:
Миналата година си намерих на мусаши на едро половин кило креатин мога да ти кажа, че ефект си имаше и то доста добър, в зареждащия период особенно имах чуството, че ще обърна залата :D
Доколкото за глутамина и креатина, grimEvil, чек дис аут :wink:
http://www.flexonline.com/nutr/23
П.С. аз лично зимам глутамина преди и след тренировка.
Успех! 8)
09.04.04
12:53
Някои знае ли какво точно означава микронизиран креатин на прах?
Дали това е монохидрат?
Абе не си спомням точно,но мисля че е някакьв процес при който се филтрира с монозахариди за по-лесна усвояемост.Не сьм сигурен обаче,но е монохидрат.Все пак нека и някой друг да каже нещо по вьпроса :cry:
emi az vmomenta vzimam ve4e 1 mesec kato kombiniram v dnite za trenirovka na optimum(koito e s glutamine i taurine) 57lv 500gr.,a dnite to4ivka samo creatine na jc vsi4ki znaete kolko struva:).Emi grimEvil za men li4ko ima efect ka4ih okolo 3-4kg telesno teglo i priqteli mi kazvat 4e ima vidim efect.
[quote author=“andrew”]emi az vmomenta vzimam ve4e 1 mesec kato kombiniram v dnite za trenirovka na optimum(koito e s glutamine i taurine) 57lv 500gr.,a dnite to4ivka samo creatine na jc vsi4ki znaete kolko struva:).Emi grimEvil za men li4ko ima efect ka4ih okolo 3-4kg telesno teglo i priqteli mi kazvat 4e ima vidim efect.
Da de ama 57lv za 500gr :)
emi az predpo4itam kato go pravq da e kato horata,a i kato cqlo mi izlezna 80lv za 2meseca(kato izklu4im glikozata i vitaminite de),a sa po4vam i tibestan koeto su6to 6e glutne pari ama kato cqlo misla,4e ne e mnogo
Moia smotan kreatin struva 30 kinta 160gr :( Dobre ima li razlika sega, kajete plz, 6toto mojeh da se ozobia kato kon s tezi pari deto davam za protein i drugi suplementi… Za kreatina 6te produlja s tozi, ama pone proteina da smenia, 4e mnooogo skupo :( Ima li goliama razlika, ako e s 30-40kinta po eftin i bulgarski. Ako ima zahar v nego ne me burka, no ako triabva da vzimam po 200gr na den… :cry: :roll:
09.04.04
22:41
Никакви креатини, глутамини не помагат при мене. Както с тях така и без тях. Пил съм на “Биогейм” и на “Bio Tech” - НИЩО!
Мислех си че има ефект, защото качвах и маса и сила, но след като ги спрях продължих да прогресирам със същия темп, нямаше спад на сила и др глупости които се говорят из залите (това да не е химия!).
На Био Тех креатина им струваше 38 лв за 500 гр.
За мен истината е в ЯДЕНЕТО! Ако не ядеш достатъчно никакви добавки няма да ти помогнат - та нали затова се казват ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ
Mr. Muskul tva e bezmisleno da vkarva6 tolkova mnogo pari kato nqma na4in da gi izbie6.200gr protein na den ne sa li ti mnogo,pri polojenie,4e qde6?!A i bqh 4el 4e kogato se vzima kreatin ne e preporu4itelno da se prekalqva s beltu4inite za da moje da se osvoi.Spored men e po dobro re6enie kreatin,monozaharidi,glutamin i razklonenata veriga aminakiselini.I kreatina go vzima6 mnogo skupo 160-30lv,mai univursal-a daje be6e 25lv 200gr.,sigorno zima6 na musashi az ti preporu4vam tozi na Optimum 6e ti izleze po eftino,no ti si znae6 nai-dobre
09.04.04
23:17
:shock: ZNA4I KREATINA e cool i e hubawo da se pie po 5gr dori ne e zadaljitelno da se prawi zarejdane towa e glupawo a za gultamina sa6to po 5 gr e dobre da se pie .zna4i as sam pil gultamin creatin i amino 2700 naa jc i efekta be6e nalice. sega naprimer w momenta piq pak amino 2700 na universal i sterol complex na neznam kak i be6e imet na firmata + creatin i l-gultamin za rezultati moga da wi kaja sled mesec.
09.04.04
23:26
Добре беее... извинявайте че поствам толкова често но нещо взех да се изнервям..
Big_Mon що не опиташ веднъж вместо да даваш толкова много пари за добавки да си купиш малко повече ядене - хем ще ти излезе по-евтино, хем няма да се тъпчеш с добавки направени по химичен път (защото ако не знаете така се прави креатина). В един килограм телешко има 5!гр креатин. По добре да вкарваш по половин кг телешко но да знаеш че е естествено, аа.. и опитай и после кажи ефекта на всички че да не продължават да си пилеят парите за глупости.
Добавките са за времето когато си си изчерпал потенциала и няма накъде. Не може да си с ръка 24 и да тренираш от 1 седмица и да ми пиеш по 20 гр креатин на ден!!!
maxx_muscular, съгласен съм с теб, само да добавя, че 5-те грама креатин са в килограм СУРОВО телешко, а след термична обработка част от него се губи.
rzabira se,4e estestvenoto e po-dobre,no az ne moga da podbiram v nas hranata:(a za kreatina ne e zaduljitelno zarejdane,no s nego ima po golqm efect
Maxx aide az 6te ti pla6tam ti ela mi gotvi. To e iasno, 4e hranata si e the best! Ama kato ne moga da stoia po cial den v ku6ti, da gotvia i da qm kakvo da pravia. Toi arnorld 6varceneger e ql po 5kg meso na den ama tova e pravil cial den. Az ako iziam tolkova 6te triabva da liagam za zimen sun. :roll:
A we kudeto 4eta v 4ujdi saitove vse pi6e 4e da vzima6 hormona za razteja(Growth Hormone) i creatine bili mnoo polezni!Nqmali strani4ni efekti i mnoo burzo si ka4val masa 4rez toq hormon i t.n.Ama tva dali e taka i ima li smisal da se buhti6 s taq “himiq”?
10.04.04
17:30
вижте сега какво е моето мнение! в момента се пишат хиляди глупости в тази тема. макс е прав, че без храната няма да стане, но не можеш да заместиш хранителните добавки с храна, както и храната с добавки! като казвам, че не може имам предвид реално погледната, защото 101% съм сигурен че никои от всички които изказват толкова компетентни мнения не е в състояние да консумира всичко необходимо без добавки, най-малко защото организма му няма да се справи. който е голям привърженик на месото да вземе да се хване 6 месеца да яде само месо, да видим дали няма да му се затлачат червата! ВСИЧКО В ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА Е ОТРОВА!!! аз също обичам месо, но всичко трябва да е с мяра.
добавките могат да ти помогнат, могат и да не ти помогнат. важно според мен е как се взимат и комбинацията им с храната и останалите вещества които човек поема в един или друг вид, по един или друг начин.
храната си остава на първо място. ако в хранителния ти режим липсва нещо, то можеш лесно да си го набавиш във вид на добавка. тъй като вече започнах да повтарям, мисля да спра. но като цяло предполагам че сте ми хванали идеята ;)
нека пишем за вече употребявани добавки ;) че пак основното се загуби под безпочвените спорове. ако нещо не работи при мен, до ще действа при Иванчо или хасанчо ... :) поздрави и големи успехи за всички :)
TheGreatIceMan,gledah po edno predavane po skat kudeto govoriha za hormona na razteja(a i sum 4uval i ot horata v zalata),4e e ne6to mnogo dobro osobeno na na6ta vuzrast(do kolkoto znam ti be6e na 15-16),no e dosta dosta skup,pak 6e kaja s nesigornost okolo 20lv dozata koeto dobre razbira6 4e ne moje normalen 4ovek da si pozvoli.
Момчета, соматотропина (човешкия хормон на растежа) наистина се смята за един от най-добрите (ако не и за най-добрия) стероид. Но не смятам, че той или който и да било стероид е добър избор за 16-17 годишни. Доколкото знам, когато се ползва ХР, трябва да се взимат и някои други препарати, което допълнително повишава цената на цикъла. А за самата цена - по принцип казват, че е 45 лева за ампула, но в Интернет съм засичал и соматотропин, не си спомням чие производство беше, с цена малко над $100 за ампула. При това при употребта на хормон на растежа има растеж на повечето тъкани. На пръв поглед не звучи опасно, но какъв е резултата, ако ти се уголеми долната челюст, пръстите на ръцете и краката, ушите и т.н.? Направо се превръщаш в карикатура !!!
XXXXX :lol: E man sega nema samo u6ite ti da se uveli4at. Taka 4e niama da li4i spokoino, ama koi znae…Ami ako se uveli4i samo diasnoto oko i izpadne. Strah. Nali niakoi be6e pisal za estestvenia XP, 4e se pravil ot murtuvci i bil eftin, a strani4nite efekti katastrofalni. A sinteti4nq ot roda na 100-200$ dozite za 1 den. Uff mnogo bezmisleni postove. Az li4no se izviniavam. To be6e za kreatin temata a dokude ia dokarahme.
11.04.04
03:06
ae mom4eta iskam da pitam za kreatina nqkoi da mi kaje za kolko vreme kogato go e vzimal i kolko kilograma e ka4il (telesna masa) i ako moje da e ektomorf :oops:
Ot tuk predpolagam 4e nikoi nqma da ti otgovori po prostata pri4ina 4e ot creatine ne se ka4va mnogo i + tva po4ti si4ki koito zima creatine zima i proteini taka 4e ne moje da se otgovori samo za creatina
11.04.04
09:44
Лично мнение - мразя креатин!
За себе си намерих как да постигам ефекта от креатина чрез други методи и съм доволен така, от колкото да имам проблеми с подпухнали мускули и “изкуствена сила”.
grimEvil се изказа великолепно за добавките и храната. Нещата наистина стоят така. Аз само ще допълня, че без някои добавки може да се мине, че даже и да се постигне повече. Винаги имайте едно на ум, че преди всичко купувайки даден препарат, фирмата производител печели, а за да печели, тя ще ви направи препарат, който да Ви направи Рони Колман за 1 седмица ако си купите 50 кутии - а то какво излиза - вътре малко жен шен и мащерка в опаковка от метан.
(с последното изречение намеквам за нещо, което не е редно да го кажа в прав текст, но надявам се повечео да са ме разбрали.)
SnaKe nz dali znae6,no prosto kazano kreatina pulni kletkite s voda i kakto kaza SnaKe nz dali znae6,no prosto kazano kreatina pulni kletkite s voda i kakto kaza Sax-o-matic muskolite podpuhvat ima vizoalen efekt,no za ka4vaneto na kilogramite nai-dobroto ne6to si e hranata :wink:
11.04.04
12:02
Маса не се качва нито от протеин,нито от креатин,нито от глутамин,нито от каквото и да е дори и от стероиди не се качва маса!
Няма как да питаш ще кача ли ако вземам това или това!
Качване се получава само когато тялото денонощно има аминокиселини или поне гликоген,когато се прави качествена тренировка и когато има правилен сплит и правилно възстановяване!
Дори да приемаш креатин какво ще стане като ти примерно ми се храниш 4,5 пъти на ден,естествено че нищо няма да качиш а после ще обвиниш креатина.Как може да кажете че един протеин е качествен а друг не е,няма как да го докажете освен ако не ви се появяват странични ефекти,защото от протеин също не се качва!Ако не приемаш сумати и белтъчини когато си на стероиди пак няма да качиш! Така че няма смисъл от абсолютно никакви добавки щом не се храниш правилно,ако няма кои да ти готви по добре не ходи в залата защото така затормозяваш тялото.Добавките се добавят,не заместват!
Ne znam dali tuk e tochno mqstoto,no imam dva vuprosa otnosno kreatina-kolko vreme trqbva da ne go piesh za da ne si lichi,che si go vzimal i moje li da go spresh sled vreme?
Predvaritelno blagodarq.
nemoga da ti razbera vuprosa :shock: .Kreatina ne e steroid za da ti li4i,a nz koi moje da ti popre4i da go spre6
14.04.04
21:09
Ха да не ти личи :shock: Е ако искаш по добре не го взимаи и няма да ти личи :lol:
16.04.04
18:12
Vzimal sam kreatin na JK, na Musashi, Universal, Nutrim, Biogame, Saturn i v kombiniran preparat na Scitec. Poslednoto be6e strahotno, no vse pak ima6e vatre i glutamin, zma, lipoeva kiselina i kakvo li o6te ne. Ina4e ot 4istia kreatin sam nai-dovolen ot tozi na Saturn. V kombinatzia s taurin efektat/glavno sila i energia/ be6e ogromen. Nai-zle be6e na JK i Biogame.
03.05.04
11:43
Таз вода дет я задържа креатина изпикава ли се след спирането или как?Колко килограма спадат и след колко време?Може ли да задържам повече от 5кг вода от креатина(тоест да съм качил 5 килограма от него но само вода)?Много ми скочиха килата от креатина и сега не знам вода ли е какво е?
Spored men ne to4no tova e celta na kreatina. S vodata v muskulnite kletki postupvat i hranitelni v-va i zatova se polu4ava rastej. Moje bi tegloto ti 6te spadne s 1 kg, no tova e maximun. Az kato go spriah nito sila zagubih, nito teglo. Suberi o6te info…
аз съм ползвал на мусаши 160грама монохидрат.Взимам си го от фирмения магазин на мусаши на цена около 30лв +- 1,2 лв.
Доволен съм,но кой знае къв ефект между другото не съм видял.
другия дето съм пробвал е български мак монохидрат на Атлетик 100гр за 10 кинта някъде.
и той не е кой знае колко лош,но пак за кой знае къв ефект не можеме да говориме...
Много хора го комбинират с глюкоза на прах са мисля и аз да пробвам да видиме
10.05.04
14:35
Искам да знам, при креатина подуването на клетките може ли да се счита за страничен ефект ? И изобщо уврежда ли някои органи? Ама мисля, че явно напряга сърцето, защото не го препоръчват с кофеин. Кажете да видим....
Виж сега целта на креатина е да задьржа водата вьтре в мускула, а не подкожната.Предполагам знаеш че мускула е 75% вода.При употреба той се всмуква в мускулните клетки чрез химичен процес наречен осмоза.Подуване или подпухване се получава когато се отделя креатинина,вторичен продукт на креатина.За това колко е по-чист креатина толкова по-малко креатинин се отделя.Има си граници които сега в момента не си спомням точно и не мога да цитирам :lol:
10.05.04
17:59
mile благодаря ти за информацията. Ами моя пише, че е 100% чист и бил минал през много тестове. Креатина ми е на Musashi 100% Pure Creatine Monohydrate . Мисля, че ще е хубав, защото е и скъпичък. ;) Но и друг е проблема дали да го пия сега като съм на НВД и като чистя мазнините. Някои казват, че е хубаво да го пия заради силата. А пък други викат, че съм щял много да подпухна. Но то е и до организъм. Може пък да пробвам и ако подпухна да го спра и да не го ползвам повече....
Az izpih 100-tina grama na musashi i dosta se poduh v liceto :( Neznam za6to, no sigurno ne mi vliqe dobre. Ka4ih 2 kilograma 4isti za 3-4 sedmici i sum dovolen, no podpuhvaneto e kofti. Kato go spriah sled 2 dena se opravih.
23.05.04
21:21
Момчета казаха ми че на Nutrim бил добър(я кажете мнение) . И я кажете как да го взимам . Някои казват че теябва 1-2 седмици зареждащ перод по 20 гр и после да се поддържа с по 5 гр.А други : 1 седмица по 20 гр. , 1 по 15 гр , ч по 10 гр, и после поддържаш с по 5 гр.
23.05.04
21:57
Според мен по-добре не си вземай на българска фирма. Защото не можеш да бъдеш сигурен че е чист. То не че за другите можеш ама нали знаеш по-скъпото винаги излиза евтино и качествено най-вече. Затова ти препоръчвам да не си вземаш на бг фирми особено за креатин, защото ако не попаднеш на хубав има кофти странични ефекти. Ти си решаваш....