Монолози

Прескочи до:

20.11.09
10:32

казано от vladokar на 20.11.09, 07:45:

Добре де, убедихте ме! Отивам до магазина да си купя два-три килограма стевия! Ако ми дойде много, може да я използвам за подслаждане на компоти!

Две-три кила стевия, ако можеш да си позволиш, не знам защо още не си на Хавай ;) Шегата настрана, но си е скъпа - миналата седмица си купих на NOW течна - 25 лв./60 ml.

А сега да видим каква сме я свършили днес.

Тренировка 40 минути:

I. Гръб
1. Хиперекстензии - 15, 15(+10 кг), 15(+10кг)
2. Гребане с щанга - 15х20, 15х40, 15х60, 15х80, 18х90, 18х100
3. Тяга - 10х100, 8х110, 7х120

II. Трапец
1. Раменни повдигания с щанга - 12х120, 14х120

Кардио 22 минути
5 минути велоергометър - 2 минути бавно + 3 умерено темпо.
5 минути интервали на въже. 5 Х 100 подскока за време(100 за около 30 секунди).
10 минути интервали на велоергометър. 10 спринта х 30 секунди.
2 минути велоергометър с умерено темпо.

Тренировка 32 минути.

Рамо
1. Раменни преси с щанга - 10х20, 10х30, 10х40, 8х50, 8х50, 10х40
2. Разтваряне на дъмбели в страни - 12х(2х12.5), 12х(2х15), 12х(2х17.5), 8х(2х20)
3. Задно рамо с дъмбели, седнал с опрени гърдите в коленете - 15х(2х12.5), 12х(2х15), 15х(2х15)

Кардио 43 минути
8 минути велоергометър. 3 минути бавно + 5 умерено темпо.
10 минути интервали на въже. На всяка минута х 100 подскока(около 30 сек.). 10 интервала х100 = 1000 подскока.
5 минути велоергометър - умерено темпо.
10 минути интервали на велоергометър. 10 спринта х 30 сек.
10 минути велоергометър. 8 минути умерено + 2 минути бавно темпо.

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 23.11.09 11:16.

Тренировка 40 минути

Крака
1. Клякане - 10х20, 10х40, 10х60, 10х70, 10х80, 6х90, 10х80
2. Бедрено разгъване - 12х70, 12х75, 15х75, 15х75
3. Бедрено сгъване - 12х40, 15х45, 10х50

Кардио 30 минути велоергометър
3 минути бавно + 7 минути умерено темпо
10 минути интервали. 10 спринта х 30 секунди
8 минути умерено + 2 минути бавно темпо.

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 24.11.09 15:35.

Най-накрая се престраших да отида на лекар. Може би имах предчувствие какво ще ми каже. Оказа се, че ръцете ми са много зле.  Лекарят ми каза, че няма смисъл от лекарства, физиотерапия и мазила, а най-вероятно ще преминем на инжекции директно в болните места. Ако това не помогне, трябва да се оперират и двете  ръце. Каза ми, че имам тънки кости  и слаби стави и мускулната маса им идва в повече. Днес направих рентгенови снимки  и утре пак съм на преглед. Стискайте палци всичко да мине добре.
  Трябва да преосмисля начинът си на трениране. Да спра всички движения причиняващи  болка и да намаля работните тежести. Направо не знам какво да правя!

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 25.11.09 14:26.

25.11.09
14:30

казано от vladokar на 25.11.09, 14:24:

Най-накрая се престраших да отида на лекар. Може би имах предчувствие какво ще ми каже. Оказа се, че ръцете ми са много зле.  Лекарят ми каза, че няма смисъл от лекарства, физиотерапия и мазила, а най-вероятно ще преминем на инжекции директно в болните места. Ако това не помогне, трябва да се оперират и двете  ръце. Каза ми, че имам тънки кости  и слаби стави и мускулната маса им идва в повече. Днес направих рентгенови снимки  и утре пак съм на преглед. Стискайте палци всичко да мине добре.
  Трябва да преосмисля начинът си на трениране. Да спра всички движения причиняващи  болка и да намаля работните тежести. Направо не знам какво да правя!

Каква все пак е диагнозата? И що за шантаво изявление - мускулите ти били големи за ставите и костите?!?

Ти със спортен лекар ли се консултира или?

казано от Vic на 25.11.09, 14:30:

казано от vladokar на 25.11.09, 14:24:

Каква все пак е диагнозата? И що за шантаво изявление - мускулите ти били големи за ставите и костите?!?

Ти със спортен лекар ли се консултира или?

Утре, след като види снимките ще  доуточни диагнозата. Иска да види дали няма някакви изменения. До сега три пъти са ми обездвижвали ръцете, били са ми инжекции, пил съм сума ти и лекарства и съм измазал много мазила. Диагнозата винаги е била епикондилит, по-известна е като “тенис лакет”. Имам и друга стара травма на лявата ръка от канадската борба. Лекарят я определи като “голф лакът”. Доста екзотични наименования, но и доста болезнени. Бях свикнал с тези болежки и просто ги пренебрегвах. Но от известно време се появиха болки в залавните места на бицепсите и точно те ме накараха да отида на преглед. Те ме тревожат, защото не отшумяват, а се влошават.
  Лекарят е спортен травматолог. Работил е в Медицинска академия, Пирогов и Центъра по спортна травматология в Дианабат. Има две специализации в Австралия и една в Израел. Дълго време е работил заедно с проф. Шойлев, един от най-добрите ни спортни травматолози, но за съжаление не е вече между нас.
А аз наистина имам доста слаби стави.

25.11.09
15:05

казано от vladokar на 25.11.09, 14:54:

До сега три пъти са ми обездвижвали ръцете, били са ми инжекции.... Диагнозата винаги е била епикондилит.... Имам и друга стара травма на лявата ръка от канадската борба. Лекарят я определи като “голф лакът”...

Нещо не ми е ясно. Ти си завършил Спортно училище, т.е. от малък си се натоварвал сериозно. Би трябвало ставите, костите и сухожилията да са навикнали на натоварване и съответно да са се уплътнили достатъчно. Какво не е наред? Като малък имаше ли проблеми?

казано от vladokar на 25.11.09, 14:54:

Лекарят е спортен травматолог. Работил е в Медицинска академия, Пирогов и Центъра по спортна травматология в Дианабат. Има две специализации в Австралия и една в Израел. Дълго време е работил заедно с проф. Шойлев...

Дано да си попаднал на добър специалист, така описан би трябвало да разбира. Да се надяваме, че лечението ще е успешно и бързо ще възстановиш.

Мнението беше редактирано от Vic на 25.11.09 15:06.

25.11.09
23:35

Аз просто ще изразя съпричасността си с този пост. Дано резултатите са оптимистични. И да се наложи обаче да преосмислиш тренировките си, има как да стане. Най-важното е да си здрав.

Благодаря на Виктор и Инис. Вашата подкрепа ми дава сили да преодолея този тежък за мен период.
  Идеите за здравословно хранене и  спорт, могат да срещнат много непознати хора. Няма значение от  какъв пол си и къде живееш,  какви  ценности и идеали изповядваш . Има неща които ни сближават. Благодарен съм, че срещам тук толкова стойностни хора.

Два дни не бях тренирал и не издържах. Реших да направя поне една кардио тренировка.

Кардио 55 минути:

5 минути велоергометър с умерено темпо.
10 минути велоергометър с аеробно темпо(около 130 уд/мин.).
15 минути интервали на въже. На всяка минут по 100 подскока(25-35 секунди). Общо 1500 подскока.
10 минути велоергометър с аеробно темпо.
10 минути интервали на велоергометър. 10 спринта по 30 секунди.
5 минути велоергометър с аеробно темпо. 

Да взема да напиша и храната от вчера, че и нея не съм я писа отдавна.

1. 08:00 - 200 гр. кисело мляко, 50 гр. протеин, 3 с.л. овес, 1 с.л. мед, 1 с.л. какао Нескуик
2. 12:15 - порция свинско филе, пилешка пържола, мешана салата
3. 17:00 - няколко шоколадови бонбона  %-P
4. 20:30 - свинска пържола, салато домати и краставици, гъби в масло.
Нямам междинни хранения, но това е.

Сутринта бях 80.1 кг. минус 0.5 от предния ден.
Реших да си премеря  талията и ...чудо, по-малко с 3 см. Няколко пъти я мерих и пак толкова. Остава ми да я намаля с още някакви си двадесетина см. и ще съм доволен. Вече втори месец намалявам теглото си с по 2 кг. Много ме радва факта, че намаляват мерките само в областта на талията, а на другите места са без промяна. Мисля, че няма вариант при отрицателен калориен баланс да увеличавам мускулните си размери, но поне ги запазвам. Решил съм да продължавам по същият начин още 2-3 месеца и да достигна тегло около 75 кг. Разбира се ще правя справка и с огледалото, мисля, че то е най-верния индикатор.

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 27.11.09 11:30.

казано от vladokar на 27.11.09, 11:26:

Реших да си премеря  талията и ...чудо, по-малко с 3 см. Няколко пъти я мерих и пак толкова. Остава ми да я намаля с още някакви си двадесетина см. и ще съм доволен. Вече втори месец намалявам теглото си с по 2 кг. Много ме радва факта, че намаляват мерките само в областта на талията, а на другите места са без промяна. Мисля, че няма вариант при отрицателен калориен баланс да увеличавам мускулните си размери, но поне ги запазвам. Решил съм да продължавам по същият начин още 2-3 месеца и да достигна тегло около 75 кг. Разбира се ще правя справка и с огледалото, мисля, че то е най-верния индикатор.

Евала.

27.11.09
12:29

...
Реших да си премеря  талията и ...чудо, по-малко с 3 см...

Хе! Ти сега от притеснения покрай докторите и ще се вталиш неусетно  ;-P

Какво стана с рентгеновата снимка? Нови коментари от лекаря?

Мнението беше редактирано от Vic на 27.11.09 12:29.

казано от Vic на 27.11.09, 12:29:

...
Реших да си премеря  талията и ...чудо, по-малко с 3 см...

Хе! Ти сега от притеснения покрай докторите и ще се вталиш неусетно  ;-P

Какво стана с рентгеновата снимка? Нови коментари от лекаря?

Сигурно и притесненият са си казали думата, но аз го отдавам повече на начина ми на хранене. Мисля, че доста се е подобрил в последните месеци.
    Лекарят установи , че костната структура в областта на залавните места на бицепса е с намалена плътност - около 30 %.
Ти беше направил предположение, че :  ” Би трябвало ставите, костите и сухожилията да са навикнали на натоварване и съответно да са се уплътнили достатъчно.” Но се оказва, че има и негативен ефект от това дългогодишно натоварване. Именно от него се е получил сегашният проблем. Не съм споменавал, но винаги съм тренирал на максимума на възможностите си. Явно съм претренирал и не съм се възстановявал добре. Като ученик бях капитан на отбора, после и национален състезател за юноши старша възраст. Може би тогава съм създал предпоставки за проблемите, които имам сега.
  Снощи лекарят ми постави инжекции директно в двете стави. След една седмица - отново и ще види накъде вървят нещата. Да не се хваля, но ми се струва, че днес съм малко по-добре.

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 27.11.09 13:26.

27.11.09
14:02

казано от vladokar на 27.11.09, 13:25:

Лекарят установи , че костната структура в областта на залавните места на бицепса е с намалена плътност - около 30 %.
.... Явно съм претренирал и не съм се възстановявал добре...

Малко разсъждения:
Естествената реакция на натоварените кости и сухожилия е да се уплътнят и заздравят при системни натоварвания. Ако нещата се се влошили, има няколко възможни причини:
1. Системно свръхпретоварване извън способностите за възстановяване на организма. Тогава калцият буквално се изсмуква от костите и те стават тънки и трошливи.
2. Непълноценно хранене.
3. Заболяване на костите (остеопороза и т.н.)
4. Тютюнопушене и др.
5. Злоупотреба със стероиди и др. допинг препарати, при което кости, стави и сухожилия не смогват да настигнат бързото нарастване на мускулите и силата.

Това от обща култура, без да имам съответното образование. Възможно е да има и още. Както и за всяко друго заболяване, важното е да установиш причината и да я отстраниш. В противен случай, след прекратяване на симптоматичното лечение, пак ще се стигне до влошаване.

...
Снощи лекарят ми постави инжекции директно в двете стави. След една седмица - отново и ще види накъде вървят нещата...

Какво точно са ти инжектирали?

Мнението беше редактирано от Vic на 27.11.09 14:03.

казано от Vic на 27.11.09, 14:02:

.... Явно съм претренирал и не съм се възстановявал добре...

Малко разсъждения:
Естествената реакция на натоварените кости и сухожилия е да се уплътнят и заздравят при системни натоварвания. Ако нещата се се влошили, има няколко възможни причини:
1. Системно свръхпретоварване извън способностите за възстановяване на организма. Тогава калцият буквално се изсмуква от костите и те стават тънки и трошливи.
2. Непълноценно хранене.
3. Заболяване на костите (остеопороза и т.н.)
4. Тютюнопушене и др.
5. Злоупотреба със стероиди и др. допинг препарати, при което кости, стави и сухожилия не смогват да настигнат бързото нарастване на мускулите и силата.

Това от обща култура, без да имам съответното образование. Възможно е да има и още. Както и за всяко друго заболяване, важното е да установиш причината и да я отстраниш. В противен случай, след прекратяване на симптоматичното лечение, пак ще се стигне до влошаване.

...
Снощи лекарят ми постави инжекции директно в двете стави. След една седмица - отново и ще види накъде вървят нещата...

Какво точно са ти инжектирали?

Моите разсъждения съвпадат с първото твое предположение. Може би и грешки в храненето или пък някакъв физиологичен проблем. Лекарят  каза, че в моента приемам достатъчно калций и не е нужно да приемам допълнително. Не пуша и не съм употребявал стероиди. И лекарят ме пита за стероидите. Само си спомням, по време на  едно състезание на 18 годишна възраст, когато участвах на финал, ми изсипаха една шепа хапчета. Аз ги изпих  без да знам какви са те. Беше нещо много силно, защото първото полувреме бях като машина, мачках противника като валяк. Водех с 10 на 0. Но второто полувреме получих схващане на дясната ръка и бях напълно безсилен. Съответно загубих срещата. След това доста време дясната ми страна беше изтръпнала. Лекарят на отбора много се притесни. Но накрая се оправих. Кой знае какво са ми дали да пия тези говеда. Нещо са ме допингирали явно. Това е било еднократно. След това не съм пил нищо друго освен протеин и витамини.
    А за да разбереш колко съм бил отдаден на тренировките ще ти кажа, че след тренировка, която е продължила 2 часа аз ходех и вдигах щанги. Мечтата ми беше  да стана олимпийски шампион. Абе смятай, щом на 15 години и при тегло 55 кг. бутах 95 кг. на лежанка, за какво става дума. Ей затова си патя сега!
  Инжектира  ми Дипрофос с лидокаин. Това е глюкокортикостероид.

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 27.11.09 15:38.

Тегло 79.6 кг кг.

Днес направих месечното си измерване.

2009         тегло    талия  ханш  гръб  мишница  предмишница    бедро    прасец    врат
Август        82.5     105     97       112     38             31                       62         39       40
Септември  84.0     107     97.5   114     38             31                       64.5       39       40
Октомври    81.7     105     97     114     38             31.5                     63.5       40       40
Ноември    79.6       102     95.5   114   37.5             -                        63           -          -

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 30.11.09 09:42.

30.11.09
09:42

казано от vladokar на 27.11.09, 15:00:

Здрасти, Владо!

Четох описанието на Дипрофос. Широкоспектърен е. А лидокаина си е обезболяващо. Е, има ли промяна?
И за колко време няма да натоварваш ръцете?

Мнението беше редактирано от Vic на 30.11.09 09:43.

казано от Vic на 30.11.09, 09:42:

казано от vladokar на 27.11.09, 15:00:

Здрасти, Владо!

Четох описанието на Дипрофос. Широкоспектърен е. А лидокаина си е обезболяващо. Е, има ли промяна?
И за колко време няма да натоварваш ръцете?

Здравей Вики!
Малко съм по-добре. В четвъртък ще ми поставят същите инжекции и след това ще напрявя контролни снимки. Тогава ще се прецени как да се действа за в бъдеще. Лекарят ми каза, че може да се наложи да спра упражненията, които засягат бицепса за 6 месеца. Но се надявам да се оправя по-скоро!

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 30.11.09 14:17.

От днес променям начина си на трениране:
1. Намалявам работните тежести с 30-40%.
2. Намалявам почивките между сериите.
3. Увеличавам качеството на изпълнение на упражненията.
4. Увеличавам повторенията.
5. Само за краката запазвам  максималните натоварвания.
6. Кардиото без промяна.

Тренировка днес 25 минути.

Рамо
1. Раменни преси с щанга - 12х20, 12х25, 12х30, 12х35
2. Разтваряне на дъмбели в страни - 4х12х(2х12.5)
3. Раменни  преси  с  дъмбели  -  4х12х(2х12.5)
4. Задно рамо с дъмбели, наведен с опрени гърди в коленете - 4х12х(2х12.5)

Кардио 45 минути велоергометър.
15 минути аеробно темпо.
15 минути интервали. 15 спринта  х 30 секунди.
15 минути аеробно темпо.

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 01.12.09 14:40.

02.12.09
09:40

А не е ли по-разумно изобщо да спреш да натоварваш горната половина за 1-2 седмици?

казано от inis9 на 02.12.09, 09:40:

А не е ли по-разумно изобщо да спреш да натоварваш горната половина за 1-2 седмици?

Сигурно е по-разумно, но през август бях спрял тренировките за две седмици, но без ефект. Лекарят каза да спра  само упражненият, които ми причиняват болка. Затова съм спрял всички дърпащи движения.

02.12.09
09:54

Не съм съгласен!

Тялото е чудесна машина и си има интересни особености. Например, Владо не може да натоварва бицепсите в момента, но като натоварва сериозно трицепса, част от свръхвъзстановяването отива и при бицепса, въпреки, че въобще не го тренира. Т.е. дърпащите и бутащите движения са свързани помежду си - едното помага на другото и обратно. Тялото работи като едно цяло и максималната изолацията на отделни мускули е грешна постановка.

Като продължи тренировките за горната половина на тялото, Владо ще ускори възстановяването. В противен случей не само, че ще има застой, но дори ще върне назад част от постигнатото.

казано от Vic на 02.12.09, 09:54:

Не съм съгласен!

Тялото е чудесна машина и си има интересни особености. Например, Владо не може да натоварва бицепсите в момента, но като натоварва сериозно трицепса, част от свръхвъзстановяването отива и при бицепса, въпреки, че въобще не го тренира. Т.е. дърпащите и бутащите движения са свързани помежду си - едното помага на другото и обратно. Тялото работи като едно цяло и максималната изолацията на отделни мускули е грешна постановка.

Като продължи тренировките за горната половина на тялото, Владо ще ускори възстановяването. В противен случей не само, че ще има застой, но дори ще върне назад част от постигнатото.

Има логика в разсъжденията ти! Ако се окаже вярна, имаш една почерпка от мен! Засега се доверявам на лекуващия лекар и ще следвам съветите му.

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 02.12.09 13:02.

Тренировката днес 30 минути.

Крака
1. Клякане - 10х20, 10х40, 10х60, 10х70, 7х80, 11х70
2. Бедрено разгъване - 12х65, 12х70, 12х75, 17х75
3. Бедрено сгъване - 15х40, 12х45, 9х50

От два месеца успявах да намалявам личното си тегло и да не променям, даже  да увелича работните тежести. Но този номер вече не минава. Днес усетих, че силата ми е паднала и кляках с 10 кг. по-леки тежести. Този факт ме поизнерви, но явно ще е така.

Кардио
30 минути велоергометър с аеробно темпо. Днес реших да не правя интервали.

Здравейте приятели!
Открих перфектната диета! Кръстих я на името на откривателя :
ВВДВ - Високо Въглехидратната Диета на Владо.
Мислех да я патентовам, но понеже съм добър човек ще я споделя първо с вас.

1. Храните се по същия начин, както до сега, но без да преяждате или да гладувате!
2. Не променяте начина си на трениране и правите редовните тренировки!
3. И сега тайната съставка:
-  изяждате едно парче торта на обед.
-  изяждате още едно парче торта около 17 часа.
4. Прилагате диетата между един и три дни. Сами трябва да откриете колко точно са те.

Описвам диетата, която приложих върху опитната мишка (т.е. АЗ)

Първи ден:
Обичайното хранене + 
12:30 -  огромно парче бисквитена торта.
17:00 - още едно парче торта.

Втори ден. Теглото със 100 гр. по-малко от първия.
Организма още се чуди какво става и се пита: -  тоя нормален ли е и какви ги върши?
Обичайната храна + 
17:30 - две  парчета  торта (понеже на обяд нямаше в стола, компенсирах на следобедната закуска).

Трети ден. Теглото със 600 гр. по- малко.
Обичайната храна +
12:30 -  парче торта.
17:00 - още едно парче торта.
След третият ден теглото беше с още 300 гр. по-малко. Общо за трите дни - 1000 гр. .

През трите дни на диетата направих само една тренировка, състояща се от 30 минути вдигане на тежести и 30 минути кардио.
На четвъртия ден прекратих диетата.
Диетата е много подходяща за нежния пол, макар и да не си признават, че си умират за сладко(май само жена ми не обича сладко)
Може някой от вас да кажат, че откриват сходства с други диети или, че това е зареждащ ден, или че съм загубил предимно вода, но  чак три дни. Мога да кажа, че взаимствах част от идеята от колежка от форума (без  палачинките). Дано не ме съди за плагиатство, защото ще се боря до край! Ако някой приложи диетата и иска по някакъв начин да ми се отблагодари за великолепните резултати които е постигнал, да знаете, че пари не приемам! Може да изпрати една торта(цяла).

Извън кръга на шегата,  аз наистина се храних три дни по този начин и свалих 1 килограм. Не знам каква е причината, но сигурно има някакво обяснение!

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 05.12.09 08:05.

Виждам, че още никои не ми е изпратил торта, следователно или диетата не ви е харесала или сте големи скръндзи!
Бях решил на четвъртия ден да прекратя диетата, но  продължих с експеримента си. Изядох две парчета торта в 17:30 часа.  За капак, с вечерята хапнах обилна порция картофена салата. Сбъдна се предположението ми, че тялото вече ще реагира и ще вземе мерки. На следващият ден бях с 300 гр. повече. Значи при мен, за да е ефективна,  ВВДВ трябва да продължи най-много 3 дни.
Обаче, какво се случва по-нататък. Вчера се храних напълно нормално и балансирано. Даже си позволих повече от 100 гр. ядки на вечерята. С нетърпение очаквах да се притегля сутринта. И какво да видя - 900 гр. по-ниско тегло!!! Явно тялото ми тотално е объркано и не знае какво се случва с него. Забравих да спомена, че покрай тортите които изядох, хапнах и обилно количество шоколадови бонбони.
Хайде сега да направя равносметката за последните 5 дни:
1 ден.  Начало на ВВДВ                   -  минус 100 грама.
2 ден.                                              -  минус 600 грама.
3 ден.                                              -  минус 300 грама.
4 ден.                                              -  плюс 300 грама.
5 ден.  Прекратяване на ВВДВ          - минус 900 грама
Общо за 5 дни                                  -минус 1600 грама.
Хайде сега да видя какво ще се изкажете!

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 06.12.09 09:51.

06.12.09
11:27

Ще кажа, да спреш да се мериш всеки ден ;)

08.12.09
21:40

:lol:
Ей сега ще се изкажем....аз поне. Още два-три дни така и също като колежката с тортата ( и палачинките) ще реализираш плюс 2 кг. Най-малкото заради водата.
Между другото на мен ми бяха необходими 2-3 седмици ВВ-хранене (в моя случай джънк), за да започна да качвам. И все пак не бих повторила експеримента. Защото сега не мога да се спра :lol:
Измерването на теглото ежедневно си е стрес. Да не говорим, че разлика от 0,5 кг. не е показател. На мен кантарът ми прави отклонения от по 1 кг., без да се замисли.

П.П. Как са ръцете? Има ли нещо ново?

казано от inis9 на 08.12.09, 21:40:

:lol:
Ей сега ще се изкажем....аз поне. Още два-три дни така и също като колежката с тортата ( и палачинките) ще реализираш плюс 2 кг. Най-малкото заради водата.
Между другото на мен ми бяха необходими 2-3 седмици ВВ-хранене (в моя случай джънк), за да започна да качвам. И все пак не бих повторила експеримента. Защото сега не мога да се спра :lol:
Измерването на теглото ежедневно си е стрес. Да не говорим, че разлика от 0,5 кг. не е показател. На мен кантарът ми прави отклонения от по 1 кг., без да се замисли.

П.П. Как са ръцете? Има ли нещо ново?

Бях изпаднал в криза и няколко дни се тъпчех  със сладки неща. Но бях изненадан от това, че намалявам теглото си. Бях замислил постовете от предните дни повече като шега, но съм отчел реалните резултати. Разбира се, че тялото ще реагира и ще започне да задържа вода и да трупа запаси. Затова и прекратих това безумие. Абе и аз изпращявам понякога.
    Относно всекидневното измерване. При мен се е превърнало в навик. Правя го от 18 месеца всеки ден. Сутрин ставам, посещавам WC и съм на кантара. Поглеждам го и със задоволство си казвам: - А какво 93 килограмово прасе беше (не, че няма още какво да се желае). Знам, че се препоръчва измерване веднъж в седмицата или всеки месец, но аз имам нужда от всекидневна мотивация. Дано не се е превърнало в мания.
    От няколко дни се храня нормално. Даже  леко съм увеличил храната, защото от началото на месеца доста бързо загубих 2 кг., а това е планираното намаление на теглото за целия месец. Искам това да става постепенно, за да  запазя колкото мога от малкото мускулна маса, която съм успял да изградя с толкова труд.

Храната вчера:
1. 08:00 - 50 гр. протеин, 200 гр. кисело мляко, 3 с.л. овес, 1.5 с.л. мед, 0.5 с.л. какао
2. 11:30 - 50 гр. протеин (след тренировка)
3. 12:15 - 2 кебапчета, пържени картофки, гръцка салата (нямаше какво друго да се яде в стола)
4. 16:30 - сандвич с пилешко, 100 гр домашна торта(почерпка за празника)
5. 21:00 - свинска пържола, 150 гр. ципура, зелена салата, картофена салата, чаша бяло вино
Храната вчера изглежда обилна, но теглото днес е без промяна.

Тренировката вчера:

Вдигане на тежести 55 минути.

I. Рамо
1. Раменни преси с щанга - 12х20, 12х30, 12х40, 12х40, 8х40
2. Разтваряне на дъмбели в страни - 12х25, 12х25, 12х30, 12х25
3. Задно рамо с дъмбели - 12х25, 12х25, 12х25

II. Крака
1. Клякане - 10х20, 10х40, 10х60, 10х70, 7х80, 11х70
2. Берено разгъване - 12х65, 14х70, 13х75, 13х75
3. Бедрено сгъване - 12х40, 12х45

Кардио 30 минути
Велоергометър:
10 минути кардио темпо
10 минути интервали
10 минути кардио темпо.

Ръцете ми са малко по-добре след втората серия от инцекции. По препоръка на лекаря в неделя напрвих в къщи леки упражнения с дъмбели. В четвъртък пак.

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 10.12.09 07:40.

Тренировката вчера

I. Гръб
1. Хиперекстензии - 20, 15(+10кг.), 15(+10кг.)
2. Гребане с щанга - 15х50, 15х60, 15х70, 10х80, 15х80
3. Горен скрипец, широк надхват, пред гърди - 12х8(плочки), 12х10(плочки)
4. Тяга - 10х80, 10х90, 5х100

II. Трапец
1. Раменни повдигания с щанга - 17х100, 15х100

III. Бицепс
1. Дъмбел 3 кг. - 10 чукове + 10 сгъвания
2. Дъмбел 5 кг. - 10 чукове + 10 сгъвания ( 2 серии)
3. Сгъване с крива щанга - 10х25, 10х25
Продължитрлност 45 минути

Кардио 40 минути велоергометър
15 минути аеробно темпо
10 минути интервали
15 минути аеробно темпо

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 11.12.09 09:00.

Тренировката в събота 12.12.09г.

Тренировка с тежести 50 минути

I. Гърди
1. Лег - 15х20, 15х40, 15х50, 12х60, 7х70, 7х70, 11х60
2. Полулег, дъмбели - 12х35, 12х40, 11х40, 11х40
3. Лицеви опори - 12, 12, 10

II. Трицепс
1. Дъмбел с две ръце зад врат  - 15х12.5, 15х15, 15х17.5, 17х17.5
2. Разгъване на горен скрипец  - 15х4(плочки), 10х5, 10х5, 12х4

Кардио 35 минути велоергометър
15 минути аеробно темпо
10 минути интрвали
10 минути аеробно темпо

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 14.12.09 08:56.

Вдигане на тежести 50 минути.

I. Рамо
1. Раменни преси с щанга - 12х20, 12х30, 8х40, 8х40, 8х40
2. Разтваряне на дъмбели в страни - 12х25, 12х25, 12х30, 15х30
3. Задно рамо с дъмбели - 12х25, 12х25, 12х25

II. Крака
1. Клякане - 10х20, 10х40, 10х60, 10х70, 8х80
2. Берено разгъване - 15х70, 15х75, 15х75
3. Бедрено сгъване - 12х40, 11х45

Кардио 30 минути
Велоергометър:
10 минути кардио темпо
10 минути интервали
10 минути кардио темпо.

Тренировка

I. Гръб
1. Хиперекстензии - 15, 15(+10 кг.), 15(+10 кг.);
2. Гребане с щанга - 15х30, 15х50, 15х60, 15х70, 15х80;
3. Горен скрипец пред гърди  - 12х35, 12х45, 12х45;
4. Тяга - 10х80, 8х90, 5х100

II. Трапец
1. Раменно повдигане с щанга - 15х100, 15х100

III. Бицепс
Изометрични сгъвания с дъмбели 5 кг. , чукове и бицепсови;
Изометрично сгъване с крив лост 10 кг.

Кардио - 27 минути
Пътека - 10 минути - бърз ход;
Степер  - 7 минути интервали;
Пътека - 10 минути - бърз ход + бягане.

Тренировката вчера:

I. Гърди
1. Лег - 15х30, 14х50, 10х60, 8х70, 8х70;
2. Полулег с дъмбели - 15х20, 15х20, 15х20, 15х20;
3. Лицеви опори - 15, 15, 20, 20.

II. Трицепс
1. Дъмбел зад врат, с една ръка - 12х7, 12х8, 12х9, 12х10;
2. Разгъване на скрипец - 12х20, 12х25, 12х30, 12х30.

Кардио 40 минути.
Пътека:
- 10 минути бърз ход
- 10 минути бягане
- 5 минути бърз ход
- 5 минути бягане
Степер:
- 10 минути

Честита Коледа на всички !

Тренировката днес:

I. Гръб
1. Хиперекстензии - 20, 15(+10кг.), 15(+10кг.);
2. Гребане с щанга - 15х30, 15х50, 15х70, 15х80, 15х90;
3. Горен скрипец, широк надхват, пред гърди - 12х35, 12х45, 12х45;
4. Тяга -  8х90, 7х100, 5х100.

II. Бицепс
Изометрични упражнения с дъмбели и крива щанга.
Чукове и бицепсови сгъвания.

Кардио 30 минути:
12 минути степер;
18 минути бягане на пътека.

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 26.12.09 17:39.

Тренировката днес:

I. Рамо
1. Раменни преси с дъмбели - 12х20, 12х24, 12х32, 12х32;
2. Разтваряне на дъмбели в страни - 12х24, 12х28, 12х28, 10х28;
3. Задно рамо, седнал наведен напред - 12х24, 12х24, 12х24.

II. Крака
1. Клякане - 10х30, 10х50, 10х70, 6х80;
2. Бедрено разгъване - 14х35, 15х35, 15х35, 17х40.

Кардио 40 минути:
10 минути бързо ходене  на пътека;
10 минути бягане на пътека;
10 минути степер;
10 минути велоергометър.

Честита Нова година приятели!
Нека е спорна и благодатна.

Тренировка на 6 януари

I. Гърди
1. Лег -  15х40, 15х50, 10х60, 8х70, 7х70;
2. Полулег с дъмбели - 15х30, 12х40, 12х40;
3. Лицеви опори - 13, 15, 15.

II. Трицепс
1. Дъмбел зад врат с две ръце - 15х12.5, 15х15, 12х20, 12х20;
2. Разгъване на скрипец - 12х4(плочки), 15х4, 15х4, 12х5.

Тренировка на 9 януари

I. Гръб
1. Хиперекстензии - 20, 15(+10кг.), 15(+10);
2. Гребане с щанга - 15х30, 15х50, 15х70, 15х80, 15х90;
3. Тяга - 10х90, 8х100, 6х100;
4. Горен скрипец - 12х35, 7х55, 12х45.

II. Бицепс
1. Сгъване с дъмбел - 10х5, 10х6, 10х7, 10х8.

10.01.10
16:51

казано от vladokar на 10.01.10, 16:13:

II. Бицепс
1. Сгъване с дъмбел - 10х5, 10х6, 10х7, 10х8.

Здрасти, Владо!
Да разбираме ли, че има подобрение? Имаш ли болки?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1