18.02.05
20:05
Здрасти на всички,искам да попитам,как мога да направя по голяма кофа.Един приятел ми каза при придърпване на скрипец пред врат с по-големи тежести имало ефект.Това вярно ли е?И които знае нещо по вапроса нека да пише.
Искаш да направиш по-голяма каква? Аз предлагам да откриеш латинското наименование на мускулната група под въпрос и да ъпдейтнеш псота си с него.
latissimus dorsi :wink:
Набирания, гребания с дъмбел или щанга, мечка. Разгледай раздела с упражнения на сайта.
18.02.05
21:35
Аз кофа знам, че се вика кофа на едно нещо дето го имат жените, когато е с по-голям цолаж от обикновено, ама се съмнявам да искаш да си направиш такова... :lol: :lol: :lol:
18.02.05
23:27
Има предвит градния кош :lol: Нали така пич 8)
18.02.05
23:42
ама и как му помагате на човека ясно е че има предвид гърбат като се погледне от заде да мяза на кофа :wink: . Сега начи набирания с широк хват гребане с щанга с подхат прави и пулловер и ще направиш кофата
19.02.05
00:01
Пак ще питам ама какво беше това пуловер :oops: !!!
19.02.05
00:08
Добре де искам да кажа големия гръден мускул,така добре ли е.Макар че ме разбрахте като ви казах кофа ама аиде :?
19.02.05
00:08
10х пич одавна исках да разбера 8) :lol:
[quote author=“stanislav_bs”]Добре де искам да кажа големия гръден мускул,така добре ли е. :?
Ха ха,не ставало дума за гърба :D Тогава не мога да разбера тея придърпвания какви са?Те не натоварват “кофата”,а гърба.Та за герди можеш да правиш много упр.-лежанка(права/наклонене,с щанга/дъмбели),флайс,кросоувър,преси от седеж на машина и др.
19.02.05
15:47
хах,супер сложно стана,ама от последното нещо което станислав_бс написа няма логика..1воначално тои каза “кофа”-всички му написаха упражнения за гърба,после тои каза “добре де,големия гръден мускул,макар че МЕ РАЗбРАХТЕ като ви казах кофа..”,т.е.-говорил е за гърба и се е объркал като е написал “гръден мускул”... 8) не съм ли прав :D
Е,едва ли е искал да каже “големия гръбен мускул”,ако говори за гърба мисля,че би казал “широкия гръбен мускул” :D
Абе човек,преди някой пак от Бургас писа за тая кофа и накрая се разбра че става дума за гърба.Вече няколко яовека не могат да разберат какво тояно питаш.Последно гръб или голям гръден мускул :x Странна терминология имата там :x
За гърба е със сигурност. И предния пост от бургазлия(на който отляво когата беше по малка с 3 см :lol: ) се отнасяше за т.нар. перки/кофа. От южна България съм и там терминологията е малко по-странна. Но ако направим интерактивен речник, вече имаме материал:
Кофа-гръб
баници-бицепс
теглич-трапец
има и едно мускулче малко над лакътя,ама него не му знам латинското,а с разговорното му име ще изгубим детската аудитория :shock: Развива се при липса на приятелка :oops:
Брахиалисче се казва,аза тази терминология преди бях отворил тема
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=2315&sid=fb704675bb2a8ba44a1cc9e28b784d89
Има интересни неща
Не бях я чел тази,ама е много яка :lol: . А не става въпрос за брахиалиса, а за горната част на предмишницата....викат му чекиджийския мускул :oops:
23.02.05
21:08
Кара, аз съм от София и тук някои също така му викаме :D
хахахха
тогава аз бях писал и доста се измъчих докато обясня какво е кофата понеже имаше доста тъпи постове (добре че после ги изтриха бяха адски тъпи), даже имаше тема в която да се пишат други имена за мускулите.
Ами това си е важен мускул и явно се унифицира терминологията навсякъде :lol: То каквито жени има в последно време-или са супер надути в поведението или в телосложението и този наш мускул си расте ли расте.
Да не се обиждат красивите и скромни жени, ако прочетат това.
Успехи!