23.02.05
20:50
искам раменете ми да станат много широки.Дайте съвет за някаква програма(btw рамото го правя в деня за гръб,след него)Благодаря предварително
Моля занапред да ползвате Кирилица при писане във Форума!
Модерирано от Eclipse
ако искаш ширина на раменете, наблягай на средното рамо т.е разтваряния на дъмбели от сякакъв ъгъл :) .
23.02.05
22:42
не е лошо да правиш рамото в отделен ден за да можеш да го натовариш както трябва( и предно, и странично, и задно)
23.02.05
22:58
абе аз го натоварвам както си трябва,въпроса ми не беше в подредбата а видовете упражнения
Ползвайте кирилица, правя Ви второ предупреждение за една тема!
Eclipse
23.02.05
23:01
според мен, ако го натоварваш както трябва в тренировка заедно с гръб, тогава не натоварваш както трябва гърба!!!! :roll:
за добра тренировка на рамото (2 вида преси,поне 1 разтваряне,хеликоптер и 5 серии задно рамо) ти трябва поне 1 час .....
Аз пък с рамо се оправям за 25 - 30 минути. Раменни преси пред врат с дъмбели, раменно разтваряне настрани с дъмбели, задно рамо пак с дъмбели и има отличен ефект. За рамо, това което открих по себе си е - дъмбели, разтварянията с умерена тежест наблягайки на техниката, и освен всичко това - 3 месеца за да видиш ефект!
Като се комбинира рамо със гръб, рамото расте повече заради разтягането на рамото като придърпваш за гръб.
24.02.05
14:48
[quote author=“hubstar”]Като се комбинира рамо със гръб, рамото расте повече заради разтягането на рамото като придърпваш за гръб.
Напълно съгласен! пробвал сам го наистина расте повече :))
Ако искаш да акцентираш или ти изостава рамото ,по-добре го отдели примерно с крака за да го удариш от всички ъгли.Наистина и според мен дъмбелите са по-доброто оръжие
27.02.05
00:37
широчината на раменете и гърба зависи от костната структура, старо правило на арнолд гласи - по широк хват за по-широк гръб. въпреки това когато буташ за рамо - милитари прес му викат, хващай по-тясно за да можеш да стречваш повече, цялата галимация е във пропорцията, ако имаш широки рамене, а малки крака, ще изглеждаш смешно, прави кофи и лежанка (здравите серии много натоварват рамената), както и повдигане настрани с кабел за да изолираш