GENOMYX - USA, новият още по-мощен SLIN-SANE!

Темата е заключена.
Прескочи до:
BO

02.12.09
15:43

казано от Aleksandar Marinov на 02.12.09, 14:37:

Личен мой избор е каква информация да ви предоставя. Когато реша - тогава. Никой не ти е длъжен да се съобразява с изискванията ти.

Уникален коментар от официален ВНОСИТЕЛ към клиент търсещ повече информация за продукта внасян от фирмата. - Когато реша тогава, никой не е длъжен да се съобразява с изискваниятати”. Както стана ясно по-горе всички застанахме зад изканията на Стоянчо, значи това е отговор за всички НАС. Правети си изводите как фирмата се отнася към запитванията към клиенти. За вас определено максимата че клиента винаги има право с пълна сила неважи!!!!!!!

Я ми кажи ти на колко добавки си видял анализите от тези, които се продават навсякъде? Тези анализи интересуват митницата и РИОКОЗ, а дали ти ще ги видиш - това ще стане ако аз реша.Нали ми цитираш закона, а знаеш ли че митницата, може да си реши да си отвори няколко опаковки от партидата за да си направят собствен анализ?

Не се пита колко такива анализа сме виждали, А КАКВО ВИДЯХМЕ ОТ ВАС -  НИЩО ! Защо давате за пример чужди продукти, гледайте си вашия, ние него дискутираме !!!

Като толкова те интересува и си правиш разследвания, като бъде пуснат за продажба продукта, купи си 1 бройка от СИЛАБГ, после си я занеси в която искаш лаборатория да си правиш анализи и с радост и гордост я пусни във форума!
А после след като видиш, че всичко си е в ред, с какво ще бъда АЗ компенсиран, че ми правиш анти-реклама?

Това вашето вече е наглост !
Затова в БГ сме на такова “дередже”, защото “куцо и сакато” ми станало търговец/офицялен вносител и гледа само печалба да
направи, а това КЛИЕНТА/Обслужването на клиента  какво е не знае. Амо то това се учи господа вносители и книги има написани
но преди всичко и лоялност и ОТНОШЕНИЕ към клиента има, но Вие го нямате.
Когато някой думичка обели във форума за вашия продукт, че бил хубав вие веднага пишете по 3 поста как това е така, но когато
някой като Стоянчо попита нещо, което касае всички нас отговара е-ако искам тогава.    ЕВАЛА !!!

Мнението беше редактирано от emzo на 02.12.09 15:51.

02.12.09
16:02

казано от Aleksandar Marinov на 01.12.09, 20:28:

Инспекторе, когато е готов сайта на производителя, може да им пишеш и да задълбочиш “проучването” си.
Относно лабораторен анализ - продукта е Properitary blend - няма как да стане, за да не се разкрива съотношението между съставките. Много продукти на пазара са Properitary blend, както много добре знаем.

Proprietary се пише. Задача с повишена трудност. Анаболик BCAA 4:1:1, трите аминота на 5000 мг. Уравнение с едно неизвестно.
4X + 1X + 1X = 5000 mg. Но въпросът в задачата е не колко е X, a какво аджеба му е прапрайътъриту на бленда.

Тя интернет търговията с добавки в Бг е незаконна:), съмнява ме някой да си дава всичките продукти за анализ в РИОКОЗ. Ама не знам.
Съгласен съм за всичко останало, че е важно.

ЕД

02.12.09
16:06

Извинявам се, че се меся тук, но да уточня няколко неща. Митниците си имат и лаборатории за изследване на храни! Не само РИОКОЗ имат такива. Отделно не можах да разбера какво повече може да Ви каже WESTA като получи продукта? Той ще види етикета на продукта - етикет, който е вече показан от вносителя: http://genomyx.eu/Slin-Sane.png

Мнението беше редактирано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 02.12.09 16:07.

02.12.09
16:18

Следващият път когато ще пиша в тази тема е , когато бъде внесен продукта, регистрира се в РИОКОЗ и бъде пуснат из търговската мрежа. Никой ли не разбра, че го няма в България, защото НЕ Е ВНЕСЕН все още? Поискахте анализи, е когато си го закупите от търговската мрежа - заповядайте, направете си и може да го публикувате където искате. Съдържанието се вижда на етикета, посочен от производителя. Както други вносители си решават, дали да покажат или не анализи, колкото и да ви е неприятно, този избор мога да го правя и сам за себе си.Скоро няма да пиша в тази тема, така че ви оставям да обсъждате сами колко лоша е политиката на фирмата. Следващо включване от мен - след около седмица.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 02.12.09 16:21.

02.12.09
16:31

казано от karlo на 02.12.09, 14:43:

. А после след като видиш, че всичко си е в ред, с какво ще бъда АЗ компенсиран, че ми правиш анти-реклама?

x 2

Много резонен въпрос

Направо си за бисерите, честно.

02.12.09
17:06

Аз мисля да си закупя ако всичко е наред.. Не ме притеснява толкова новия слин сейн .. а по скоро сайта на BPS и политиката на фирмата .. там за контакт .. не пише нищо ?! само Калифорния май намерих някаде.. Отделно много оскъдна информация .. и в интернет .. рекламата на продукта в нета куца май ..Но това не е гаранция че има нещо гнило.. По скоро политиката на производителя е странна

Не мога да разбера какво толкова се заядохте точно със Сашо, така или иначе в БГ почити никой не дава за нищо сертификати изпитателни протоколи и т.н. , нито за хляба в магазина, нито за саламите нито за лекарствата нито за водата от тръбите на ВИК и логично нито за добавките.

Аз бих си купил Слин сейн при първа удобна възможност (финансова имам предвид).

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 02.12.09 17:18.

02.12.09
17:22

А после след като видиш, че всичко си е в ред, с какво ще бъда АЗ компенсиран, че ми правиш анти-реклама?

Не мисля, че това е антиреклама - по скоро е желание за повече информация, проверена информация.  Компенсация може да има единствено ако някой тръби наляво и надясно лъжливи твърдения.

И на мен би ми било интересно да науча повече за производителя. Странно ми се струва че продуктът е известен единствено в този и един американски форум (според google). Още по странно ми е, че производителят няма сайт, а доскорошния производител имаше доста оскъден сайт и my space профил (wtf?)
Би било добре да знам към коя компания мога да се обърна ако не съм доволен.

Мнението беше редактирано от inspect на 02.12.09 17:24.

02.12.09
18:20

Как да се свържем директно с BPS или GENOMYX или които са там ? Имаме въпроси, които да им зададем.

02.12.09
18:37

казано от Иван Шишманов на 02.12.09, 17:18:

Не мога да разбера какво толкова се заядохте точно със Сашо, така или иначе в БГ почити никой не дава за нищо сертификати изпитателни протоколи и т.н. , нито за хляба в магазина, нито за саламите нито за лекарствата нито за водата от тръбите на ВИК и логично нито за добавките.

аз си мисля,че се заядоха,защото Александър Маринов така силно се удари в гърдите че ако иска ще показва сертификата ако не иска няма

казано от Aleksandar Marinov на 01.12.09, 21:23:

@Стоянчо, дали имам или нямам сертификат, може само да гадаеш. Ако искам ще го покажа, ако не - няма. Други такива запитвания от твоя страна ще бъдат игнорирани от мен, след като няколко пъти ти пиша едно и също. Ако имаш още нещо да казваш - на ЛС, защото на друго няма да ти бъде отговорено тук, в тази тема.

в стил ю сий? айм да мееен  :lol:

че и после комуникацията му със Стоянчо даже отиде към наглост в отговорите си...
ама тъй е става  :lol: голям залък лапни,голяма дума не казвай

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 02.12.09 18:38.

02.12.09
18:55

Добре се посмях ,някои хора от скука почнаха да искат  сертификати за всичко ,пък в България ядем още хляб с хлебарки и салам със месо от кучета, няма лошо всичко да е черно на бяло проверено ,ама от думите на някои разбрах че май ще пътуват до САЩ да разгледат производствената база . (бурен смях)

EL

02.12.09
19:09

казано от ShoCkk на 02.12.09, 17:06:

Аз мисля да си закупя ако всичко е наред.. Не ме притеснява толкова новия слин сейн .. а по скоро сайта на BPS и политиката на фирмата .. там за контакт .. не пише нищо ?! само Калифорния май намерих някаде.. Отделно много оскъдна информация .. и в интернет .. рекламата на продукта в нета куца май ..Но това не е гаранция че има нещо гнило.. По скоро политиката на производителя е странна

Няма нищо странно. Обикновено политиката на подобни фирми е при издънка с “натурална” добавка да изчезват така, сякаш въобще не са съществували (типичен пример от близкото минало - “Anabolic xtreme”). Явно тия очакват доста по-голяма издънка щом дори не искат да кажат дори и държавата където произвеждат, покетират или бог знае какво правят. Считат анонимността за най-сигурна защита от бъдещи съдебни дела срещу тях.
Точно тоталната липса на информация е гаранция за нещо гнило, и точно това е притеснителното. Действието на тези тези вълшебни, натурални добавки не Ви ли приличат на действието на една друга категория препарати? За щастие проверката дали съдържат забранени вещества е много по-проста отколкото предполагате. Единственото сигурно нещо е, че г-н Маринов ще внася добавката, т.е. ще играе ролята на бушон...

02.12.09
19:22

казано от daniel_88 на 02.12.09, 18:55:

Добре се посмях ,някои хора от скука почнаха да искат  сертификати за всичко ,пък в България ядем още хляб с хлебарки и салам със месо от кучета, няма лошо всичко да е черно на бяло проверено ,ама от думите на някои разбрах че май ще пътуват до САЩ да разгледат производствената база . (бурен смях)

Ако за теб твоето здраве е скука то давай не скучай ... Разбира се че за всичко трябва да има документи, ако отидеш да си купуваш кола не е ли нормално да искаш повече информация за нея ?
Ако ти ядеш хляба с хлебарките си е твой проблем, много хора не го ядат именно заради тази опасност, ето защо и е нужно да се прилагат такива документи.
То дори  да пътуваш до САЩ , като не знаеш къде са тези производители какъв смисъл :)

Мнението беше редактирано от tonu на 02.12.09 19:23.

02.12.09
19:39

казано от daniel_88 на 02.12.09, 18:55:

Това, че си се посмял е добре, защото съм чел, че смехът е здраве ;) Виж, лошо говори, а освен това не е никак смешно, че хляба, който ядеш е с хлебарки, а в салама ти има кучешко. Ако аз знам, че ям нещо такова, бих сигнализирал съответната институция. Но явно опираме и до вкус. Ако от моите думи си разбрал, че ще ходя до САЩ да разглеждам каквито и да било бази, значи далеч не си схванал какво се разсисква. Добър апетит!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.12.09 19:42.

02.12.09
19:48

Започвам да се чудя тая фирма въобще как внася......дали е фирма въобще или просто ей така да се върти интернет търговия.... :D

02.12.09
19:53

Ами какво да ти кажа,никои не го иска но се случва, а аз слава богу не съм попадал на такава храна ,но има предостатъчно примери, просто при стотици хиляди продукти без сертификати ,говоря за сферата на фитнес добавките,скочихте  (някои) със обвинения към човек който винаги се старае да помага  и да е полезен .Другото което е че повечето хора драскат по някои гневен ред не защото смятат да пробват продукта и се притесняват за качество и съдържание ,а защото в родината ни е привлекателно всичко при което има скандал и злоба.Просто всяко следващо мнение преди да пише Александър е празни приказки!  :)

02.12.09
20:16

Не го обръщайте на спор помежду си, задавайте въпроси към фирмата/вносителя и свързани с продуктите и !

Мнението беше редактирано от emzo на 02.12.09 20:17.

02.12.09
20:25

@emzo - то и аз исках да попитам същото като Стоянчо, но има ли смисъл? Вносителя се зъби, все едно искам без пари да ми го дава....

02.12.09
21:12

казано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 02.12.09, 16:06:

Извинявам се, че се меся тук, но да уточня няколко неща. Митниците си имат и лаборатории за изследване на храни! Не само РИОКОЗ имат такива. Отделно не можах да разбера какво повече може да Ви каже WESTA като получи продукта? Той ще види етикета на продукта - етикет, който е вече показан от вносителя: http://genomyx.eu/Slin-Sane.png

WESTA може да ти каже 2 и 200!
Аз съм го поръчал от http://www.orbitnutrition.com/ и ще споделя какво пише на продукта и снимка мога да сложа даже!
Някой ако иска може да пита в сайта щом го продават!
Според мен стана проблем,че genomyx ги няма никъде такава фирма май не е съществувала!
И ми идва на ум,че може всъщност Сашо да е genomyx!

Мнението беше редактирано от emzo на 02.12.09 21:33.

02.12.09
21:36

казано от WESTA на 02.12.09, 21:12:

И ми идва на ум,че може всъщност Сашо да е genomyx!

Точно това искаме да опровергаят, но не искали да пишат повече тук, че нямало смисъл ;)

03.12.09
07:19

Именно поради всичко изписано по - горе никога няма да пробвам нито стария, нито новия продукт !

03.12.09
08:45

Според мен няма смисъл да продължаваме да гадаем и така нататък ,изчакайте Александър да се включи в темата след като направи всичките процедури в РИОКОЗ както каза той...

03.12.09
10:22

Какаво се оказва ,че всъщност продукта е 2 билки и една аминокиселина, които присъстват в поне 1000 други продукти. Съотношението между тях ли е ефективността ,която предлага? По-интересно ми е инфо за тази компания Genomyx. Това което успях да намеря в нета е само как собственика й търси някой да му направи сайт на компанията, която ще предлага засега 2 продукта :). Нека Сашо даде малко повече история  по въпроса.

Мнението беше редактирано от DorianX на 03.12.09 10:22.

03.12.09
11:01

казано от DorianX на 03.12.09, 10:22:

Какаво се оказва ,че всъщност продукта е 2 билки...

Пич, то тва се знае много отдавна ;)
То и протеина не е кой-знае какво, ама купувате яко, кво значение дали са билки, или мужик корен щом работи ?

Ма и аз нищо не намерих за Genomyx в Google ?!

03.12.09
11:12

казано от btkadsl на 03.12.09, 11:01:

То и протеина не е кой-знае какво, ама купувате яко, кво значение дали са билки, или мужик корен щом работи ?

Протеина е материала за изграждане, а билките са по-скоро стимулатор. Има разлика според мен. По-скоро идеята ми бе съотношението ли го прави така “ефективен” (не съм го пробвал още), т.к. 80лв. трябва да е “магията” :) , а не билките. ;)

03.12.09
11:31

Нали се сещаш, че като не ти харесва цената, никой не те кара да купуваш нищо, то и на мен са ми скъпи протеините (напоследък цената е далеч по-поносима) ама си купувам ;)
То е малко като с BSN - NoXplode никой не знае какво точно има вътре, но работи, и всички го купуват ;)
Пък и Сашо едва ли има нужда от адвокати, като му дойде времето ще си каже какво-що.
(Повече информация за Genomyx)

Мнението беше редактирано от btkadsl на 03.12.09 11:32.

HE

03.12.09
11:39

Сайта на Български език е готов преди официалния  :lol:
п.п. Ще хвана да предложа /само дето не знам на кого/ да му направя сайта, а като гледам асортимента и почти без пари ще дойде  :-)

п.п.2 Виждал съм всякъкви маркетингови стратегии но тази е уникална. Оказва се, че Българския народ е избран за представянето на този продукт преди всички.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 03.12.09 11:45.

03.12.09
12:10

казано от btkadsl на 03.12.09, 11:31:

Нали се сещаш, че като не ти харесва цената, никой не те кара да купуваш нищо, то и на мен са ми скъпи протеините (напоследък цената е далеч по-поносима) ама си купувам ;)
То е малко като с BSN - NoXplode никой не знае какво точно има вътре, но работи, и всички го купуват ;)
Пък и Сашо едва ли има нужда от адвокати, като му дойде времето ще си каже какво-що.
(Повече информация за Genomyx)

Никой не коментира цената , купувал съм много по-скъпи неща, но  на водещи компании, които не са отскоро в бизнеса, даващи милиони за нови разработки. Хайде представи си , аз правя един сайт, купувам малко протеинче от китай , слагам един надпис proprietary или там както се пише blend и ви казвам това е протеина с най-добро усвояване благодарение на ей тоя микс мой патент. И бум 10 човека във форума си внушили че действа, макар да приемат същото време и други добавки и сме вече топ протеина на бг. Затова искат хората инфо ,какво е, що е , защо тея пък сега ще го произвеждат тоя продукт и кви са, никви ги няма в интернет пространството, даже цеховете си крият за да не се свържим с тях и да купуваме направо от там ли? Странна работа. А за NoXplode -  ми какво да има—- АРГИНИН !!! Забъркай си малко с таурин  и виж ефекта в залата. Да не разводняваме темата повече, очакваме включване.....
П.С. ... И баш всички не го купуват...., а който го купува е заради хубавата кутия и мега рекламата.

Мнението беше редактирано от DorianX на 03.12.09 12:15.

03.12.09
12:53

казано от DorianX на 03.12.09, 12:10:

Хайде представи си , аз правя един сайт, купувам малко протеинче от китай , слагам един надпис proprietary или там както се пише blend и ви казвам това е протеина с най-добро усвояване благодарение на ей тоя микс мой патент. И бум 10 човека във форума си внушили че действа, макар да приемат същото време и други добавки и сме вече топ протеина на бг.

x2
точно така тръгна и слин-сейн-а. а ми е много странно тези инсулино-подобрители/модулатори като са толкова добри за мускулна маса и напомпване ... как големите марки в САЩ нямат такива продукти  :gulp:  гледам БСН,Синтракс,Оптимум,Мъсълтек ... занимават се с някакви протеини креатини и азотни продукти а изпускат невероятната далавера с билките  8-/  сигурно са глупави

EL

03.12.09
13:02

Това ли е най-важното: „да работи”. Мога да ти посоча много препарати за които които гарантирам, че „работят” поне 10 пъти по-силно от която и да е билкова смес. За хранителните добавки по-важното според мен е не какво съдържат а да се знае кой (и) и къде ги произвежда, това е най-сигурната защита от нежелателно поглъщането на доказано вредни вещества, а не разни сертификати, протоколи и други подобни.
Е разбира се винаги ще има хора които са готови да пият дори и обогатен уран само и само да растат. Като съм решил да ползувам само хранителни добавки, не искам да ми пробутват неща който не е сигурно дори и в коя държава са произведени с твърдението, че „работели” и били „натурални”. Много пъти е ставало на въпрос за „личния избор”. Проблемът е, че подобни на г-н Маринов отнемат правото на личния избор и на непълнолетни. Такива като мен трудно ще клъвнат на подобна стръв, но това съвсем не означава, че трябва да бъдем безучастни когато се опитват да тровят по подобен начин децата ни.

03.12.09
13:15

Стига сте го критикували човека... Всеки си има глава на раменете и си преценя кое и какво да си купува... Да си говорим тука само - няма смисъл. Вие от колко фирми сте виждали сертификати? Не са много, нали? Щото и аз не съм, но това не означава НЕПРЕМЕННО, че стоката е боклук, както и ако видя сертификат не означава НЕПРЕМЕННО, че е качествена... и това се отнася не само за хранителните добавки.

Мнението беше редактирано от NastyNas на 03.12.09 13:16.

03.12.09
13:18

И не става въпрос за производствените цехове.. поне адрес на който се помещава седалището на фирмата ??? така действително , с липсата на подобен продукт от водещите производители .. Дано разсеят съмненията ни

03.12.09
13:50

Да преформулираме питането си така:
RNA Ltd да докажат, че продукта НЕ е сглобка ала БГ.

То и Биофит бяха немска фирма ...... ама ....

п.с. много ама много ме притеснява факта, че търсачката на бб.ком не харесва думите slin sane :lol:

03.12.09
13:54

Интересно защо домейна на производителя genomyx.net е регистриран от негов дистрибутор:

domain:                  genomyx.net
created:                05-Feb-2009
last-changed:              02-Dec-2009
registration-expiration:      05-Feb-2010

nserver:                ns1.mediatemple.net 64.207.129.18
nserver:                ns2.mediatemple.net 64.207.128.18

status:                  CLIENT-TRANSFER-PROHIBITED

registrant-firstname:        Armando
registrant-lastname:        Lopez
registrant-organization:      Orbit Nutrition

registrant-street1:          12348 Sandy Creek Dr
registrant-pcode:          92503
registrant-state:          CA
registrant-city:            Riverside
registrant-ccode:          US
registrant-phone:          +1.6262468081
registrant-email:          lopeznav@hotmail.com

03.12.09
14:27

а какво ще кажете за Anabolic Pump .. Мисля че имаше същите съставки като слин сейн и в бб.ком май има инфо за него

BO

03.12.09
15:23

Ми явно е тяхна и предлагат продуктите на genomyx.net единствено в тяхния си сайт, затова ги няма никъде другаде. Абе става въпрос за “гаражно” производство Вие цехове и фабрики търсите.

Да продукта е сходен с Anabolic pump не напълно еднакъв. Явно им е направило впечатление на собствениците, че комбинацията на
тия билки в Анаболик Пъмп е добра и са решили и те да влезат в тази ниша с техен си продукт, който леко ще видоизменят, за да не ги копират едно към едно, който продукт си го дистрибутират сами и рекламират чрез форума й, тъй като истинския Анаболик Пъмп е доста по-скъп. Но с една голяяяма разлика, а именно Анаболик Пъмп се произвежда от компания, която си залага името зад нея и е супер позната в занаята, а те кой ги знае къде, как и под какъв контрол ги бъркат тия глупости. Абе явно и американците разбират от “българска работа”.

Мнението беше редактирано от bobi_benetton на 03.12.09 15:29.

казано от tra^la^la на 03.12.09, 12:53:

точно така тръгна и слин-сейн-а. а ми е много странно тези инсулино-подобрители/модулатори като са толкова добри за мускулна маса и напомпване ... как големите марки в САЩ нямат такива продукти  :gulp:  гледам БСН,Синтракс,Оптимум,Мъсълтек ... занимават се с някакви протеини креатини и азотни продукти а изпускат невероятната далавера с билките  8-/  сигурно са глупави

Gymnemna Sylvestre се използва в CL Green Bulge, и NOW също имат такъв артикул.А другата билка съм я срещал само в още няколко продукта на NOW - Super Cortisol Support,GlucoFit и Glucose Metabolic Support.Но друг е въпроса , че само Green Bulge се доближава до Слин Сейн, поне донякъде като ефект и резултати.Другите нямат нищо общо със специализираните формули за спортисти.

ПП:Тази тема наистина се оспами.Някой коментари са излишни и нека всички изчакаме Сашо какво ще ни покаже и тогава да се коментира.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 03.12.09 15:41.

03.12.09
16:32

казано от bobi_benetton на 03.12.09, 15:23:

Ми явно е тяхна и предлагат продуктите на genomyx.net единствено в тяхния си сайт, затова ги няма никъде другаде. Абе става въпрос за “гаражно” производство Вие цехове и фабрики търсите.

Да продукта е сходен с Anabolic pump не напълно еднакъв. Явно им е направило впечатление на собствениците, че комбинацията на
тия билки в Анаболик Пъмп е добра и са решили и те да влезат в тази ниша с техен си продукт, който леко ще видоизменят, за да не ги копират едно към едно, който продукт си го дистрибутират сами и рекламират чрез форума й, тъй като истинския Анаболик Пъмп е доста по-скъп. Но с една голяяяма разлика, а именно Анаболик Пъмп се произвежда от компания, която си залага името зад нея и е супер позната в занаята, а те кой ги знае къде, как и под какъв контрол ги бъркат тия глупости. Абе явно и американците разбират от “българска работа”.

Това, че някоя фирма произвежда “Anabolic pump” и застава с “името си” ама хич не ми гарантира при какви условия се произвежда продукта, а аз принципно за “марка” не обичам да плащам, обичам да плащам за това което получавам.

03.12.09
16:37

btcadsl - аз пък си плащам за спокойствието какво приемам. Затова искам да видя сертификат. Споровете относно други добавки, не ги водете тук. Тук се обсъжда само Genomyx.
Нека модераторите да почистят, ако преценят.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.12.09 16:51.

03.12.09
18:16

казано от Стоянчо на 03.12.09, 16:37:

btcadsl - аз пък си плащам за спокойствието какво приемам. Затова искам да видя сертификат. Споровете относно други добавки, не ги водете тук. Тук се обсъжда само Genomyx.
Нека модераторите да почистят, ако преценят.

Прав си.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1