3/12
Тренировка
3 кръгчета, уж без почиквка
Набирания с ластик до отказ - 12, 10, 8
Пуш преси с ластик до отказ - 23, 18, 15
Клек с Т-лост (лост + 15 кг) - 15
Ренегадско гребане (2х20 кг) - 16 (8/ръка)
Добро утро (30 кг) - 15
Станичен планк с повдигане на крак (аддукция) – 15
Face pull (5 кг) - 15
Тази беше последната такава силова. Много се радвам. Ужасна тренировка. Размазваше ме.
Храна: - без ядки :-)
10.00 - 2 круши
14.00 - 400 гр пълном кисело мляко, 2 мандарини
17.00 - 3 мандарини
ТРЕНИРОВКА
21.00 - Малко пилешко филе , няколко парченца свински пушен бут, зеле с моркови, малко кафяв ориз (2 с.л. готов), 100на гр извара с 1 киви
През нощта: 250 гр кис мляко с 4-5 с.л. мед
Добавки: 1 гр Омега 3
Течности: 2 кафета, 3 л вода, 3 билкови чая
Айде, днес на път. Дано да се завърна вкъщи по-навреме и да имам сили за трен :)
Мнението беше редактирано от Limka на 04.12.09 04:04.
казано от Limka на 04.12.09, 04:04:
3/12
Станичен планк с повдигане на крак (аддукция) – 15
Как се прави това yпражнение? Имам някаква идея, но по добре да попитам :)
Рали, планк с адукция е 3-тото упражнение от клипчето
4/12
Тренировка:
5 кръга, 30 сек почивка
- хоризонтални набирания
- 20 скокливи напади
- 20 руски усуквания
- 20 глут мост с крака на високо
20 мин въженце
15 мин степер
Храна
10.30 - кафе с мляко, 1 кисело мляко, 1 банан
15.30 - 3 мини мини вафлички (Фамилия) ~ 15 гр
17.30 - няколко пълнозърнести бисквити с овесени ядки ~55 гр
19.00 - парче кашкавал ~50 гр
ТРЕНИРОВКА
21.30 - 2 яйца с мас, праз и малко бекон; салата цвекло, ряпа, моркови; 2 мандарини, ~100 гр извара с какао, кокос. стърготини, стевия
Добавки:1 гр омега 3
Течности: 3 кафета,3.5 л вода, 2 билкови чая
Бях на път. Много е трудно да ядеш нещо полезно. На автогарата във В. Търново исках да си купя плод (евентуално ябълки/ мандарини) + кисело мляко. Единствените плодове, които се продаваха, бяха банани. Единственото кисело мляко - Данон. Бляк.
Още по-зле беше, когато за следващото си хранене спрях в бензиностанция. Само боклучави въглехидрати и мазнини. Дори нямаше кисело мляко!!! Най-полезното нещо беще Корни и някакви бисквити с овесени ядки.
казано от Limka на 05.12.09, 07:21:
Рали, планк с адукция е 3-тото упражнение от клипчето
Mерси Лимка. И аз така предполагах и вчера се пробвах но без никакъв yспех. Трябва да тренирам повечко за да мога да го правя това yпражнение. Тежи ми дyпето много и гyбя равновесие:) А май трябва да сменя и маратонките, че се пързалят.
казано от ralista на 05.12.09, 10:08:
Mерси Лимка. И аз така предполагах и вчера се пробвах но без никакъв yспех. Трябва да тренирам повечко за да мога да го правя това yпражнение. Тежи ми дyпето много и гyбя равновесие:) А май трябва да сменя и маратонките, че се пързалят.
Хм, Рали, не се мятай на това директно...Започни от страничен планк, на лакът. Аз прогресирам към по-сложни, просто защото само страничен планк не ми е предизвикателство - мога да държа по ~ 3 мин., ако няма закачка. А е и скучно... И, да, маратонките понякога се хлъзгат, обикновено когато се поизморят косите мускули и започнеш да ги отпускаш и да потъваш...Ако са стегнати, би трябвало да не се хлъзгаш :)
5/12
Хяма тренировка, но пък имаше пазаране и премъкване на 15-20 кг плодове и зеленчуци...Правих и някакви въртенета и повдигания на халки (ей така, докато прибирах вкъщи) и...абе...имам муск треска на бицепсите днес?!?
Храна - ми, кофти се получи деня
10.30 - 1 круша, 3 шок. бонбона
15.00 - Спанак със сирене, извара, яйце, кашкавал, ½ кисело мляко, 1 мандарина
17.00 - Докато правя шоколад – няколко лъжици, към 100 гр, 1 мандарина
20.30 - Салата домати + краставици, 2 палачинки, малко луканка и кашкавал; малко млечен крем с протеин и много течен шоколад
Течности: 3 л вода, 2 кафета
Честит празник на всички именници и морски хора :)
Лим, честит блог :) , аз едва днес го видях и прочетох, и много се кефя, така ще си още по-близко до всички нас ;-) !!
казано от Мария Никифорова на 06.12.09, 16:27:
Лим, честит блог :) , аз едва днес го видях и прочетох, и много се кефя, така ще си още по-близко до всички нас ;-) !!
Ще имам четиво на работа утре :-)
E, мацки, разконспирирахте ме... Не че има кой знае какво за четене там, но..постепенно :)
6/12
Тренировка:
Кросфит - Нанси - поредната жестока мацка :)
5 кръга, за време
- 400 м бягане
- 15 овърхед клека с 30 кг
Общо: 26:39 мин
Разказа ми се изграта на тия клекове...като се има предвид, че раменете ми (особено лявото) яко ме болят от около сдмица
Храна:
По-добре да не я пиша. Голям глад за сладко, голямо чудо...Че и алкохол пих; съвсем неудържима стана работата. Абе...не зная какъв е тоя мой капацитет да ям сладки неща...плашещо е чак. Интересното е, че тялото ми не го ще вече...напоследък като преям и не мога да спя цяла нощ от болки в стомаха (снощи пак)....но ...мозъкът ми явно го иска, щом го правя Гххх
Все повече се убеждавам, че това е хранително разтройство и си бях поръчала 2 книжки по въпроса..Е, пристигнаха... Ще се мятам да чета - да видим дали с книжки ще мога да реша поне малко проблема :)
Лимче, сега ти разгледах блога...май търсим едно и също нещо. И не само ние. Напоследък много хора около мен се променят в тази посока. Дай Боже да стане по-духовен, спокоен и добър този свят и другата половина от живота си да го прекараме в хармония и мир със себе си и околните.Успех в търсенето :-)
казано от Limka на 06.12.09, 07:01:
казано от ralista на 05.12.09, 10:08:
Хм, Рали, не се мятай на това директно...Започни от страничен планк, на лакът. Аз прогресирам към по-сложни, просто защото само страничен планк не ми е предизвикателство - мога да държа по ~ 3 мин., ако няма закачка. А е и скучно... И, да, маратонките понякога се хлъзгат, обикновено когато се поизморят косите мускули и започнеш да ги отпускаш и да потъваш...Ако са стегнати, би трябвало да не се хлъзгаш :)
[/color]
О не Лимка, далеч съм от мисълта да се хвърлям на сложни yпражнения, просто ми стана интересно. Но истината е че още съм далеч от твоя тип тренировки, ако избощо някога стигна такова ниво :)
И аз разгледах блога ти, ще го чета с интерес :) Yспех в търсенето и намирането :)
07/12
Нямам какво да напиша освен много храна. Не ъсм на работа, стоя вкъщи, пред комп и никка не ми върви това дето трябва да го върша...и...постоянно се разхождам до хладилника...ще кажеш, че като си завра вътре главата и ще се концентрирам по-добре. И тренировка няма дори - не успях цял ден да се наканя да се замъкна до стадиона, а когато започнах да загрявам за раздвижване вкъщи - ами...отказах се - голяма муск треска на крака и рамене от ОХ клековете
Храна
10.00 - около 100 гр шоколад (дом); 1 мандарина, кафе с мляко
13.00 - 2 мини ябълки, парче кашкавал (~30 гр); 50 гр сурови бадеми + кашу
17.00 - парче кашкавал (~30 гр), няколко парчета луканка; 50 гр сурови бадеми + кашу; 3 лъжици течен шоколад с кокосови стръготини (дом)
20.00 - Спанак със сирене, извара, яйце; 4 малки ръжени филийки с масло; луканка и телешко филе; 2 тъмни бири; ~150 гр цедено мляко с 2 с.л. мед
Течности: 2 кафета, 3 л вода, 1 л бира
Май за новата година целта ще е да се науча пак да се храня...твърде интуитивно ми е напоследък храненето; толкова много принципи зная и не спазвам :)
Няма смисъл да пиша въобще, голям глад, голямо тъпкане
8/12
Тренировка:
400 м бягане за загрявка
400 м ходещи напади (415 бр) за 13:05 мин
800 м бягане за разнасяне поне малко на натрупаната млечна киселина (не се разнесе, уви)
Краката ми се напомпиха ужасно много. Като се има предвид, че от няколко месеца избягвам сериозни натоварвания на краката (2-3 серии на седмица и то съвсем леко), днес просто вия от болка при всяко най-малко движение.
Храна:
9.00 - кафе с мляко
10.30 - 2 малки ябълки, крем от мляко, малко протеин, яйце
13.30 - 1 мандарина, ~ 150 гр цедено мляко с 2 с.л. мед
ТРЕНИРОВКА
17.00 - 4 форнети, 2 шок бонбона, 1 ябълка
20.00 - Много салата от зеле, моркови, извара и кисело-млечен сос, 4-5 парченца свинско месо; 750 мл бяло вино
Преди лягане: 2 ръжени филийки с масло и мед; 3 шок бонбона
През нощта - въртях се и не можех да заспя около 2 часа: кисело мляко с мед, няколко лъжици крем от мляко, протеин, яйце
Добавки: 1 гр омега 3
Течности: 2 кафета, 4 л вода, 750 мл бяло вино
казано от Limka на 09.12.09, 07:30:
8/12
Тренировка:
400 м бягане за загрявка
800 м бягане за разнасяне поне малко на натрупаната млечна киселина (не се разнесе, уви)
Боже, какво си си причинила.Шокирах се. Е как няма да си гладна след подобно изтезание. Даже ти е малко храната. Абе забелязала съм, че хората на НВД, като кажат много ядох имат предвид - ядох повечко въглехидрати.
Дивичка, лудница е тая тренировка :)
Не мога да си седя на Д-то днес. За краката хич няма да коментирам колко са напомпани и твърди :)
Аз не съм на НВД. Не зная даже и на какво съм. Бягам от белтъчините - обикновено ги ям само веднъж на ден, вечер, след трен, когато пък бягам от въглехидратите...
абе..мани..ако може да живея на плодове и на зарзават, щеше да е чудно...
Мнението беше редактирано от Limka на 09.12.09 07:51.
казано от Limka на 09.12.09, 07:30:
8/12
Тренировка:
400 м бягане за загрявка
800 м бягане за разнасяне поне малко на натрупаната млечна киселина (не се разнесе, уви)Краката ми се напомпиха ужасно много. Като се има предвид, че от няколко месеца избягвам сериозни натоварвания на краката (2-3 серии на седмица и то съвсем леко), днес просто вия от болка при всяко най-малко движение.
450 ходещо напади :roll: , ти направо си сyпер. Аз едва правя по 30. :red:
С такива тренировки е нормално да имаш нyжда от повечко храна и бобонки. ;-P
09.12.09
13:38
Лелееее.....извинявам се,но и аз не можах да се сдържа....не мога да си представя да направя толкова много напади!Супер е това!Екстра за краката :-)
Мнението беше редактирано от irenaiv на 09.12.09 13:47.
една обиколка на стадион е това, мацки...не е чак толкова ужасно..е...на другия ден е ;)
09.12.09
16:09
казано от Limka на 09.12.09, 13:52:
една обиколка на стадион е това, мацки...не е чак толкова ужасно..е...на другия ден е ;)
За жалост не само на другия ден,а и няколко дни след това.
09/12
Без тренировка
Храна
- 2 ябълки
- овесени бисквити ок. 100 гр
- 100 гр шоколад
- 200 гр форнети
- телешка сушеница, 3 ръжени филии с масло
- 3 чаши бяло вино
- кисело мляко с мед
10/12
Без тренировка
Храна
7.30 - Кафе с мляко
13.30 - Пилешко филе, зеле с моркови, малко кьополу; 3 бисквитки някакви
17.00 - 1 портокал
21.30 - 2 яйца с мас и телешко гиле; Домати + краставици + маслини; 2 ябълки
Тази седмица почивам от тренировки. И се разболявам - подозирам, че е защото не тренирам...
казано от Limka на 11.12.09, 07:41:
И се разболявам - подозирам, че е защото не тренирам...
А аз подозирам храната ти ;)
казано от Петко К на 11.12.09, 07:47:
казано от Limka на 11.12.09, 07:41:
И се разболявам - подозирам, че е защото не тренирам...
А аз подозирам храната ти ;)
Уф...тя напоследък е ....жална майка плаче.... Може и тя да е виновна....Нещо..изпращях и дадох свободно...от известно време насам...
11/12
Продължавам да почивам от тренировки. Още само ден-два :)
8.00 - 1 ябълка, 3 с.л. трици, ок. 200 гр кисело мляко
1и 1/2 лимона ударно за вит С
14.30 - Рибена чорба
17.30 - 1 портокал
21.00 - Извара + малко кашкавал + малко луканка + масло + домати в гювече; зеле с моркови
През нощта: крем от прясно мляко, протеин, масло
Течности: 2 кафета, 3 л вода, 2 билкови чая
Готин бял уикенд.
12/12
Няма тренировка. Само разходки в снега :)
9.00 - 3 парчета баница
13.00 - Няколко парчета свински роб (пържен), Свински винен кебап, 50 гр ракия; 4 чаши бяло вино
17.30 - 1 парче сладкиш от трици, яйца, орехи, извара, ябълки
20.30 - 2 парчета баница, малко кашкавал, 4 чаши бяло вино
Преди лягане: 1 парче сладкиш
Течности: 2 л вода, ~ 1 л вино, 3 кафета
13/12
Тренировка
На въздух и бяло и студ - Фран на стадиона. И след това бой със снежни топки и търкаляне в снега :)
21-15-9
трастъри с 30 кг
набирания
Храна:
10.00 - Кисело мляко с 2 с.л. трици и 1 с.л. сладко от ягоди (дом)
ТРЕНИРОВКА
13.30 - Свинска кавърма, салата домати + сирене, 2 с.л. течен шоколад
Следобяд: Много пана кота (250 гр кис мляко + 500 мл прясно + 3 с.л. мед + желатин) с мед; сладко; течен шоколад
21.00 - 1 яйце, 100на гр кашкавал, 2 ръж.филии с масло, ~ 400 гр вино; малко пана-кота
Течности: 3 л вода, 2 кафета, 4 чаши вино
И...снимки от стадиона :)
Маняшки снимки :) , при вас снега е дошъл по-рано, тук в София още няма.... имаше един пръст сутринта.... това нищо не е.... ама снимките са супер, докараха ми зимната атмосфера и усещане ;-) .
Мнението беше редактирано от maria на 14.12.09 10:34.
Мерси, Мими :) Странно е, че този път точно край морето заснежи първо :) Събота бях и на село, при баба, а това се намира в Предбалкана. Там само каква красота беше...навсякъде бяло и една тишина и спокойствие :)
Започвам нов експеримент - новият тренировъчен цикъл ще е спрямо цикъла на тялото ми.
Напоследък се наблюдавам много и забелязах, че в 1та фаза на цикъла ми (фоликуларна фаза, от 1ви до 12-14 ден от цикъла) апетитът ми е нисък, енергията - по-висока, настроението като цяло - по-добро. Във 2рата и 3тата фази ( овулаторна и лутеална - от 12-14ти ден до 28 ден) ми се яде адски много и адски всичко (това си имало биологично обяснение - в тези фази тялото горяло повече мазнини и, за да поддържа баланса си, повишава апетита).
С тренера решихме да импровизираме с тренировките на основа на това. В първата фаза на цикъла ще правя тренировки за сила и ще ям по-малко; във втората и третата - ще тренирам повече, но по-метаболитно, и ще ям повече, за да не ходя срещу вътрешните нужди на тялото си.
14/12
Тренировка:
Мега яка. Най-после тежко :)
Загрявка - всяка тренировка започва с това:
- загрявка на стави,
- 10 много бавни обратни коремни в суперсерия с разтягане на дупето с кръстосан крак (piriformis stretch),
- 10 wall slides,
- 10 тяги на един крак без тежест,
- 10 страничен планкa динамично с аддукция,
- глут мост 10 с 5 сек горе,
- повдигане за прасец с тежест х 20,
- разтягане на гърди и бицепс (на врата) 2х30 сек,
- Y oт наклонена пейка
90 сек почивка между суперсериите
А1 Бенч преса с тесен хват (30, 40, 40, 40 кг) - 4х5
А2 Отпади (40 кг) - 4x5
B1 Планинско катерене - 4x30 сек
B2 Суигове с 16кг - 4x30 сек
5 мин почивка
C1 Full contact twist (лост +15кг) - 4х5
С2 Румънска тяга (60, 70, 70, 70 кг) - 4x5
D1 Burpees - 4x30 сек
D2 V – ups - 4x30 сек
Силата ми е паднала ужасно много. Бях леко разочарована...но...то се очакваше, с тренировките, които правех последните няколко месеца :) Ще се качи :)
Храна:
7.30 - Кафе с мляко, ~ 200 гр кисело мляко
14.00 - Рибена чорба
ТРЕНИРОВКА (18.30 – 19.30)
21.00 - Пържен свински дроб, зеле + моркови, 1.5 ч. бяло вино
Течности: 2 кафета, 1 билков чай, 3 л вода, 1.5 ч. вино
Енергия: Много надъхана да тренирам, силата по-малко отколкото очаквах. Не особено изморена след тр-ка, но пък краката ми трепереха :).
Мнението беше редактирано от Limka на 15.12.09 07:29.
15.12.09
07:21
казано от Limka на 15.12.09, 05:37:
Започвам нов експеримент - новият тренировъчен цикъл ще е спрямо цикъла на тялото ми.
Напоследък се наблюдавам много и забелязах, че в 1та фаза на цикъла ми (фоликуларна фаза, от 1ви до 12-14 ден от цикъла) апетитът ми е нисък, енергията - по-висока, настроението като цяло - по-добро. Във 2рата и 3тата фази ( овулаторна и лутеална - от 12-14ти ден до 28 ден) ми се яде адски много и адски всичко (това си имало биологично обяснение - в тези фаза тялото горяло повече мазнини и за да поддържа баланса си, повишава апетита).
С тренера решихме да импровизираме с тренировките на основа на това. В първата фаза на цикъла ще правя тренировки за сила и ще ям по-малко; във втората и третата - ще тренирам повече, но по-метаболитно, и ще ям повече, за да не ходя срещу вътрешните нужди на тялото си.
Доста интересно ,ще следя с повишено внимание.: )))Аз също имам подобни набюдения в/у себе си,но само за седмицата преди да ми дойде,когато съм като мечка-стръвница, и седмицата след това,когато нямам апетит,но не съм се сетила да си адаптирам тренировките към това.
Успех!
казано от Limka на 15.12.09, 05:37:
Мерси, Мими :) Странно е, че този път точно край морето заснежи първо :) Събота бях и на село, при баба, а това се намира в Предбалкана. Там само каква красота беше...навсякъде бяло и една тишина и спокойствие :)
Напоследък се наблюдавам много и забелязах, че в 1та фаза на цикъла ми (фоликуларна фаза, от 1ви до 12-14 ден от цикъла) апетитът ми е нисък, енергията - по-висока, настроението като цяло - по-добро. Във 2рата и 3тата фази ( овулаторна и лутеална - от 12-14ти ден до 28 ден) ми се яде адски много и адски всичко (това си имало биологично обяснение - в тези фази тялото горяло повече мазнини и, за да поддържа баланса си, повишава апетита).
Да това е самата истина. И аз го практикувам този начин на трениране съобразявайки се с цикъла. Така съм по-спокойна и ПМС е по-кротък. Лошото е че като хапна повчеко ядки и шоколад ми избиват пъпки, което не ми се беше случвало отдавна, ама това да ми е проблема
Хоп-па-ла
Как сме днес?
15/12
Много изнервен ден. Дано днешният да не е такъв.
Тренировка
10 мин загрявки
20 мин swings - kettlebell 1 pood
10 мин въженце, умерено
Храна
8.00 - Кафе с мляко, 2 с.л. трици с ~ 200 гр кисело мляко, 1 с.л. мед
12.00 - 2 ръжени филийки с масло и телешко филе
17.00 - Зеле с моркови
ТРЕНИРОВКА (19.50-20.30)
21.00 - Бахур; карфиол + зелен боб, задушени с масло, синьо сирене и мляко вместо сметана, ½ бутилка старо страхотно червено вино
През нощта: ~ 200 гр кисело мляко, 3 с.л. мед
Течности: 2 кафета, 1 билков чай, 3 л вода, ½ бут. ч. вино
Енергия: Бях изморена и без особено желание да тренирам.Не се изтормозих и запъхтях особено, т.е. стори ми се леко, а имах спомени, че 20 мин суингове ми спират тока...Е, не и този път :)
Ади усмихнат и положителен ден :)
Мнението беше редактирано от Limka на 16.12.09 05:32.
Някой май е ударил ножа на прасето за Коледа :lol:
Свински дроб, кебап, БАХУР ..... :)
казано от shemeta на 16.12.09, 06:09:
Някой май е ударил ножа на прасето за Коледа :lol:
Свински дроб, кебап, БАХУР ..... :)
Хаха, как ме разконспирира :)
Довечера и наденици ще има :-P
16.12.09
11:29
Ей на това време,за какво друго да става,освен за мръвки и червено вино.Да имаше и една камина... Лимка снимките са супер!
16/12
Отново ужасно напрегат ден :(
Тренировка:
А1 Набирания, надхват – 1, 3, 2, 1 - много зле :(
А2 Преден клек (40 кг) - 4x5
B1 Plate push (10 кг) - 4x30 sec
B2 Knee tuck jumps - 4x30 sec
5 мин почивка
C1 Добро утро (40 кг) - 4x5
C2 Вертикален скрипец, подхват (50 кг) - 4x5
D1 Windshield wipers (15 кг) - 4x30 sec
D2 Подскоци “ножички” - 4x30 sec
Храна:
7.30 - Кафе с мляко
10.00 - 4 мандарини
14.30 - Пилешко филе, зеле с моркови, 1 крем-карамел
17.00 - 3 мандарини
ТРЕНИРОВКА (18.40 – 19.40)
21.00 - 2 яйца със свинска наденица; зеле с моркови; малко извара, разбита с мляко, какао, кокосови стърготини, стевия
През нощта: 5-6 с.л цедено мляко с 3 с.л. мед
Течности: 2 кафета, 1 билков чай, 2.5 л вода
Енергия: Изнервен ден, нямах тръпение да тренирам, но умората си каза думата. Нямах особено много енергия, тежко ми беше...
Limkа,ядеш баница,кашкавал, пържено,течен шоколад, ракия ,вино,не качваш ли от тия неща??Леле аз ако се храня като теб ще счупя кантара,а ти изглеждаш добре.
Мнението беше редактирано от Angella на 17.12.09 13:59.
казано от Angella на 17.12.09, 13:58:
Limkа,ядеш баница,кашкавал, пържено,течен шоколад, ракия ,вино,не качваш ли от тия неща??Леле аз ако се храня като теб ще счупя кантара,а ти изглеждаш добре.
:)))
Angella, допреди няколко месеца и аз ядях основно пилешко, треви, овесени ядки и извара. Това е скучно и много натоварващо - сега изповядвам, че храната трябва да е вкусна и полезна и питателна и да носи удоволствие.
Всичко, което съм яла е домашно приготвено, т.е. полезно (може би наистина не толкова ниско калорично)
- баницата е с точени от баба ми кори, домашни яйца, мляко, сирене;
- пърженият дроб съм пържила сама, в мас (т.е. полезно, макар и мазно);
- виното е полезно - още повече, че пия домашно вино, гроздето, за което съм, брала лично (е, пия редовно и по множко, но пък ми е кеф!!!)
- 50 гр ракия (отново домашна) на 2 месеца не мисля, че могат да се считат за вредни
- течен шоколад - понякога си правя, понякога си купувам. Не е най-полезното и препоръчителното нещо, но пък имам нужда от него. Просто...това съм аз...
Като цяло сега изповядвам филосфия, че толкова рестриктивно хранене, каквото правех преди, може да е само временно и не те прави щастлив. Напротив. Изолира те и те лишава от толкова много вкусове.
Мнението беше редактирано от Limka на 17.12.09 14:51.
казано от Limka на 17.12.09, 14:51:
казано от Angella на 17.12.09, 13:58:
:)))
Angella, допреди няколко месеца и аз ядях основно пилешко, треви, овесени ядки и извара. Това е скучно и много натоварващо - сега изповядвам, че храната трябва да е вкусна и полезна и питателна и да носи удоволствие.
Всичко, което съм яла е домашно приготвено, т.е. полезно (може би наистина не толкова ниско калорично)
- баницата е с точени от баба ми кори, домашни яйца, мляко, сирене;
- пърженият дроб съм пържила сама, в мас (т.е. полезно, макар и мазно);
- виното е полезно - още повече, че пия домашно вино, гроздето, за което съм, брала лично (е, пия редовно и по множко, но пък ми е кеф!!!)
- 50 гр ракия (отново домашна) на 2 месеца не мисля, че могат да се считат за вредни
- течен шоколад - понякога си правя, понякога си купувам. Не е най-полезното и препоръчителното нещо, но пък имам нужда от него. Просто...това съм аз...Като цяло сега изповядвам филосфия, че толкова рестриктивно хранене, каквото правех преди, може да е само временно и не те прави щастлив. Напротив. Изолира те и те лишава от толкова много вкусове.
Много добра философиая, и аз съм и поддръжник :)
Напълно съм съгласна с гореписаното,че лишаването от храна те прави нещастен,но въпоса е кое е на преден план в живота ти-удоволствието от храната или фигурата.За мен е второто може би защото преди 2 години родих и качих 20 кг.Това беше поврат в живота ми.Сега момиченсето ми е най-голямото щастие-готвя всеки ден за нея,подквасвам мляко вече 2 години,точа баници,печа хляб,правя козунаци,но нищо от това не ям.Всичко е за нея.Наистина храната ме прави нещастна защото замазва пресите ми,прави краката ми дебели,абе с две думи като ям нещо калорично,веднага ми се лепи.Тази депресия която получих от раждането ме държа доста време и главно виновни бяха килограмите.Сега съм във форма,в която никога не съм била,с много труд много лишения и много тренировки.Страх ме е да ям като преди честно ти казвам.Имам чувството,че ако ям такива неща,които описваш ще се търкалям,затова ти се зарадвах и затова се включих да те питам как се чувстваш.Щом това те прави щастлива,радвам се за теб.Като се замисля аз съм малко нещастна заради храната,но се стремя да не мисля за това.Стремя се да си набия в главата,че това е начина да изглеждам по този начин и друг няма.Дано издържа по-дълго.За смисъла незнам дали има смисъл всеки има различна теория по въпроса.Радвам ти се продължавай в същия дух щом си щастлива.
Angella, според мен щастието няма само едно измерение и в този смисъл, би трябвало да е възможно да изглеждаш супер и да се храниш с каквото ти се яде. Аз имам много примери за това. Всичко е въпрос на количества...не толкова на тип храна... т.е., ако ядеш пилешко, можеш да изядеш 200 гр, ако е свинско...ще трябва да се задоволиш със 100.
Когато правех тези промени, ми се ядеше по много от всичко, просто защото вкусовете ми бяха липсвали...сега вече ми се яде по много от всичко само в определени периоди...Аз съм така, на периоди :)
И, между другото, аз далеч не изглеждам така, както искам да изглеждам - но според мен и за мен това е пътя - просто, за себе си разбрах, че аз обичам да се храня и лишения от нещо любимо само водят до яко натъпкване с въпросното нещо след известно време. Хората са различни, за теб може би не е това пътя - всеки търси своя :)
17/12
Поредният изнервен ден. Баси, преди празници и НГ всички се сещат, че трябва да изнесат България и обикновено това става с мнго проблеми.
Тренировка няма. Трябваше да правя суингове, но ...не бях в настроение за това. Вместо това, помолих другарчето да ми направи масаж - доволееен :)
Храна
7.30 - Кафе с мляко,
10.00 - 3 мандарини, 3 бисквити
14.00 - 2 с.л. трици с ~ 200 гр кисело мляко, 1 с.л. мед, извара, 1/2 ябълка, 1 грейпфрут, 2 бисквити
20.00 - Пилешко бутче, домати и краставици
Енергия: Без особено настроение и тонус. Дълго време дебатирах със себе си дали да тренирам и осъзнах, че само си тъся извинение да не го направя. Е, не тренирах и се чувствах гузно след това... Go figure…
Довечера - фирмено парти :)
18/12
Много готин ден. Много енергия, много дъжд, много лед :) И 2 тренировки. Не се стърпях...Сутринта умирах от желание да тренирам – метнах суинговете, които трябваше да правя вчера. Обаче и тежко много ми се вдигаше... и...следобяд и това направих. Чувствах се малко по-уверена в тежкото и малко по-силна от предните пъти
Тренировка 1
10 мин загрявки
20 мин суингове – 16 кг – 550 бр
10 мин въженце, умерено
Тренировка 2
А1 Бенч преса с тесен хват (40 кг) - 4х5
А2 Отпади (50 кг) - 4x5
B1 Планинско катерене - 4x30 sec
B2 Суингове - 4x30 sec
5 мин почивка
C1 Full contact twist (лост +15кг) - 4х5
С2 Румънска тяга (60,70,70,70кг) - 4x5 - 60 ми е откровено леко, 70 ми тежи бая... Въпрос на време :)
D1 Бърпита - 4x30 sec
D2 V-преси - 4x30 sec
Храна:
7.00 - Кафе с мляко
ТРЕНИРОВКА 1 (7.30 - 8.10)
10.00 - 5 малки мандаринки
13.00 - Овесени ядки с прясно мляко, объркани с тиква в масло, кокосови стърготини, канела и карамфил - ужасно вкусно стана и взех, че проядох тиква!!!
ТРЕНИРОВКА 2 (14.30 - 15.30)
16.30 - Малко пилешко бяло месце, 1 морков, кафе с мляко
Следва: Фирмен коледен купон = ядене, пиене и танци на корем :)
Пилешко шишче, малко свинско, малко филе и кашкавал, малко грозде, 5 чаши червено вино
Течности: 2 кафета, 2 чая, 2.5 л вода, 5 чаши черв вино
Мнението беше редактирано от Limka на 19.12.09 05:41.
18.12.09
17:19
казано от Limka на 18.12.09, 05:11:
Храна
7.30 - Кафе с мляко,
10.00 - 3 мандарини, 3 бисквити
14.00 - 2 с.л. трици с ~ 200 гр кисело мляко, 1 с.л. мед, извара, 1/2 ябълка, 1 грейпфрут, 2 бисквити
20.00 - Пилешко бутче, домати и краставици
Енергия: Без особено настроение и тонус.
Момиче, как оцеляваш с толкова малко храна? :-о
Сега просто не ми се яде повече...след някой друг ден ще ми се яде и няма да имам спирка...Женска му работа :)
Мнението беше редактирано от Limka на 19.12.09 08:31.