02.12.09
18:08
Здравейте колеги,
Реших и аз да си направя дневник, най-вече, за да си следя прогреса и да получавам съвети и критики, разбира се. На 21 години съм, 180 см/ 72.50 кг, сериозния ми стаж е почти година. Тренирам по класически сплит Гърди-бицепс, Рамо-крака, Гръб-трицепс. Ще кача снимки и мерки тея дни.
Темата беше редактирана от korpusito на 13.07.10 16:58.
02.12.09
18:17
Яяяя кой си направил дневник. Ще следя с интерес! :)
Започвам с тренировката и храната днес :
Гърди-бицепс трябваше да е тренировката, но реших да не тренирам бицепс за около месец да видим как ще ми се отрази, та си стана гърди-корем:
1. Полулег с дъмбели 4х6 (15, 20, 22.5, 25 кг единия)
2.Лег с дъмбели 3х6 ( 20, 22.5, 25 кг )
3.Флайс с дъмбели 3х8 12.5 кг
Корем:
V преси + повдиганe на крака в суперсерии- 3х10
Храна:
Ставане
10.30- доза Scivation+ 40 гр мед.
11.15- 100 гр. овес+ 300 мл мляко 3 % + 20 гр. мед
12.15- доза Scivation
13.00- Тренировка+Size ON
14.00-2 банана+ доза Scivation.
15.15 3 яйца+300 гр. боб+ 2 филии Вита
17.00 Кисело мляко+банан
19.00 200 гр. пилешко филе+150 гр. кафяв ориз
22.00-200 гр. пилешко филе+150 гр. кафяв ориз
24.00 200 гр. извара+ няколко маслини
Браво за хубавото хранене, но от такова количество за 1 ден не ти ли се раздува прекалено много стомаха?
На мен дневното ми меню е доста подобно на твоето, но са 7 храненията и пак доста ми се раздува търбуха.
Забравих да добавя няколко неща:
1) От около месец тренирам гърдите само с дъмбели и само с полулег, лег и флайс (по идея на Иван Бойчев). Мисля да продължа така още месец и после ще опиша резултатите.
2) Днес ми беше втората доза Size ON и вече почвам да го усещам като че ли. Напомпването беше много добор, дано продължи така.
3) Бицепс няма да тренирам поне месец.
4) В момента съм 72.5 кг, целта ми е 75 до 1 януари, т.е почнах едномесечен цикъл за маса.Мисля,че с краткосрочни цели човек се мобилизира максимално и ефекта е добър. Ще видим ;)
казано от paranoic на 02.12.09, 18:51:
Браво за хубавото хранене, но от такова количество за 1 ден не ти ли се раздува прекалено много стомаха?
На мен дневното ми меню е доста подобно на твоето, но са 7 храненията и пак доста ми се раздува търбуха.
Месо мога да ям с килограми и нямам проблем, обаче въглените ме издуват яко. Изхода е да намаля порциите и да увелича броя хранения, но чисто времево не винаги е възможно. Другият момент е,че съм мощен ектоморф, та не се притеснявам от омазняване:)
От колко време спазваш този режим на хранене ? Съответно колко си качил на “възловите” места и като кг ?
3 гр/кг белтък ли гониш ?
Малко те претрупах с върпоси, но ми е интересно, понеже аз съм с ~15 кг по - тежък, пък съм долу горе на същото количество белтък за ден и то в хубавите дни ;]
02.12.09
20:49
Браво,добро хранене!Ще следя с интерес :)
Ако храненето ти е подобно занапред,според мен вдигни още малко въглехидратите в 11 часа и тогава метаболизма ти е най-бърз,а намали малко тези при вечерята.Или ако те издува много остави го така ,а сложи 50гр овес при Scivationa
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 02.12.09 20:55.
казано от paranoic на 02.12.09, 20:34:
От колко време спазваш този режим на хранене ? Съответно колко си качил на “възловите” места и като кг ?
3 гр/кг белтък ли гониш ?Малко те претрупах с върпоси, но ми е интересно, понеже аз съм с ~15 кг по - тежък, пък съм долу горе на същото количество белтък за ден и то в хубавите дни ;]
Винаги съм се стремял да спазвам режим, кога успешно, кога не, но в момента съм силно амбициран, кутията с храна си е винаги в мен, пък си взех и хубави суплементи :) Днес храненето ми беше наистина добро, но сам ще се убедиш,че няма да е винаги перфектно, както и протеина няма да е 3 гр, по-скоро около 2.20 :) За близо година тренировки и горе-долу приличен режим съм качил цифром и словом 7 кила, което тука във форума си е направо смехория(справка @ Nikolayo) , но наистина за структурата ми си е направо постижение. От тук нататък целта ми е кило на месец, но ще видим. Тези дни ще кача снимки и мерки да видите :)
казано от IronFreak на 02.12.09, 20:49:
Браво,добро хранене!Ще следя с интерес :)
Ако храненето ти е подобно занапред,според мен вдигни още малко въглехидратите в 11 часа и тогава метаболизма ти е най-бърз,а намали малко тези при вечерята.Или ако те издува много остави го така ,а сложи 50гр овес при Scivationa
Отдавна се мъча да вдигна още овеса, но засега това е обемния максимум на стомаха ми :) Днес си взех фини овесени трици и мисля направо с вода/мляко в блендера, мисля,че така ще мога да поглъщам повече като е само течност. Вечерта са ми въглените, защото имам малко разместен режим-работя до 2:00 през нощта, та за мен 10.30 си е все едно следобедна закуска :cheese:
03.12.09
06:13
Не забравяй, че има разлика между трици и между овесени ядки. Препоръчвам ти да наблегнеш на овеса.
Трици с мляко между храненията е възможно най-брутално лошата комбинация според мен :) За да не кажете, че съм някакъв заклет фен на млякото+овес/трици ще се обоснова. Междухраненията трябва да целиш да си забързаш метаболизма по някакъв начин.Да приемеш Мазнини + Лактоза + малко количество протеин(3те са в млякото) + много фибри = лениви черва ;)
Мнението беше редактирано от Владимир на 03.12.09 16:31.
Нали затова пуснах дневник, за да ме поправяте ;) Дай идея какво да мезя между основните :)
Владо , аз всяка сутин ям овес ( поне 150гр. ) + мед и кис. мляко и да ти кажа , до сега не съм имал никакви пролбеми с червата , мазнините и каквото и да било. Супер добра закуска , естествено , че може и по-добре , но един учещ или работещ човек не може да си позволи да си готви сутрин. Може би с доза протеин ще стане много добре , но .. :)
казано от Гошко на 03.12.09, 18:16:
Владо , аз всяка сутин ям овес ( поне 150гр. ) + мед и кис. мляко и да ти кажа , до сега не съм имал никакви пролбеми с червата , мазнините и каквото и да било. Супер добра закуска , естествено , че може и по-добре , но един учещ или работещ човек не може да си позволи да си готви сутрин. Може би с доза протеин ще стане много добре , но .. :)
Тамън сега ще ти покажа днешното ми меню :
Day 2-relax
Ставане- 11.30 :red:
1. Доза Scivation+ банан
2. 100 гр. овес+300 мл мляко+ 40 гр. мед
2.5 Size ON
3.200 гр. вратна пържола+ 150 гр. кафяв ориз
4. 1 кисело мляко+банан
5.200 гр. пилешко филе+ 300 гр. картофи
6.200 гр. пилешко филе+ 300 гр. картофи
7.200 гр. извара+ малко орехи
Днес за пръв път правих картофено пюре и на вкус е доста добро, само че нещо не намачках картофите като хората, та стана малко на бучки :cheese:
Дам и аз така го правя. Само че слагам и малко сирене и става супер и мога да ям много от него. Даже ако искаш вкарай малко сирена, кашкавал и става много готино особено като се разтопи кашкавала.
03.12.09
18:48
Поздрави за дневника,ще го чета с интерес.Явно вечерно време ти е натоварена програмата щото като гледам бая въглени приемаш вечер.Аз лично наблягам на въглехидрати+протеини до към 16:00-18:00 следобед,а след това карам на протеини предимно.Е,все пак и на вечерята с наще пак се събират въглехидрати.
Я, кой вече има дневник! Браво, наборе :)
Ще го следя с интерес, задължително.
Храненето е много добро. Поздрави, много успехи и скоро ще чакаме мерски + снимки :) ;)
Мнението беше редактирано от Nikolayo на 03.12.09 18:58.
Данке на всички :)
@ Giovane- Ще пробвам другия път ;)
@Светльо- В началото бях написал, че работя до 2 през нощта, та режима ми започва късно и свършва късно. Не се притеснявам от омазняване :)
@ Николайо- Още съм далеч от твоите 80 кила, ама съм амбициран :)
Довечера се превръща в утре сутрин, че съм много изморен и предпочитам да се наспя хубаво.
Захранка :
Ставане-
1.банан + доза Scivation
2.100 гр. овес + 300 мл мляко.
3.100 гр. пиле + 100 гр. картофи + 3 яйца по панагюрски
4. 250 гр. боб+ 150 гр. пилешко филе + 2 филии Вита
5.150 гр. пилешко филе + туршия
6.Доза Scivation + маслини
Мнението беше редактирано от korpusito на 05.12.09 09:59.
Имам въпрос: Проблем ли е ако първите ми 3 хранения в тренировъчен ден са пудра ?
Примерно:
Ставане-доза Scivation, овес с мляко, 30 минути преди трен. доза Scivation, тренировка, доза Scivation ?
05.12.09
12:10
Не, стига да имаш и 2-3 истински хранения в останалата част на деня.
Чудесно, мерси за консултацията :)
Тренировката днес : Гръб-трицепс
Набирания широк хват 4х8
Набирания успореден хват 3х8
Гребане с щанга подхват 4х8 (40, 50, 55,55 )
Гребане с дъмбел 3х8 (15, 17.5, 20)
Хипересктензии 3х12 с 10 кг диск в ръцете
Лег тесен хват 4х8 (50, 55, 60, 55)
Дъмбел зад врат 17,5 кг в суперсерии с разгъване на въже 30 кг 3х8
Много добра тренировка, супер напомпване на гърба и на ръцете. Едва се прибрах до нас от умора.
Мнението беше редактирано от korpusito на 05.12.09 19:43.
Добавям храната днес:
1.Банан + доза протеин
2.100 гр. овес+300 мл мляко + 30 гр. мед
3. 3 яйца
Тренировка- 2 банана + протеин
4.150 гр.пилешко филе + 300 гр. картофи + ябълка + еклер
5.200 гр. свински врат + 4 филии Вита + 1 кисело мляко
6. 200 гр. извара + маслини
Като цяло прилично хранене, можеше и повече въглени днес, нямах време да приготвя кафяв ориз, но за утре ще е готов ;)
Мнението беше редактирано от korpusito на 06.12.09 10:53.
Шок ! Имам мускулна треска на бицепса !?! За пръв път от както тренирам ! Не е силна, но все пак си е впечатляващо ;)
Ето и някои мерки, да видите за какъв скелет става въпрос :P :
Ръка- 32 см (отпусната)
Бедро-58 см (най-горе)
Гръдна-96 (през горната част на гърдите метъра, не знам дали там баш трябва)
Тегло: 72.600 кг
Това са мерките в началото на цикъла. В началото на януари ще измеря пак :red:
Добавям и храната днес:
1.Протеин + банан
2.3 яйца + 100 гр. овес + 300 мл. мляко + 30 гр. мед
3.Протеин + банан
Size ON
4.140 гр. пилешко филе + 200 гр. кафяв ориз + банан
5.200 гр. пилешко филе + 200 гр. кафяв ориз
6. 200 гр. извара + маслини
Направих си кафявия ориз почти вкусен, като добавих доматено пюре, лук и магданоз :)
казано от korpusito на 06.12.09, 12:46:
Шок ! Имам мускулна треска на бицепса !?! За пръв път от както тренирам ! Не е силна, но все пак си е впечатляващо ;)
Аз никога не съм имал и ми е интересно дали въобще някога ще имам ;)
Иначе 32 ти е отпусната.., а колко е стегната?
Успех във фитнеса и на дневника! 96см гръдна обиколка? Не правиш ли пуловър? Дава бързи резултати. Можеш да прибавиш 5-6 см още сега.
06.12.09
20:42
казано от Миро на 06.12.09, 19:59:
Успех във фитнеса и на дневника! 96см гръдна обиколка? Не правиш ли пуловър? Дава бързи резултати. Можеш да прибавиш 5-6 см още сега.
Тва ми звучи,като някоя реклама на т*п шоп :) Обадете се до 15 мин и ще получите безплатно +2см бедро и това не е всичко получавате и безплатно комплект баници по 45см
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 06.12.09 20:43.
казано от Миро на 06.12.09, 19:59:
Скоро ще постна снимки да видиш, но гърдите са ми най-изоставащата група, а пък по рождение съм с много тесен гръден кош. Решил съм да почна сериозно пулоувър + клек и обще взето това да ми е приоритет в близко бъдеще :)
@ Nikolayo И аз не бях имал до ден днешен, а даже не съм правил бицепс вчера ;)
Мнението беше редактирано от korpusito на 07.12.09 09:07.
Излезе ми неприятно акне по лицето.. Ще се мажа с някакви неща дано мине. Няма да намалявам протеина засега. Ако някой има опит да сподели ;)
Едва ли това е от протеина..
Иначе хубаво ще е да правиш пулоувър. И аз мисля да го започна скоро.
Пулоувъра почнах да го правя от няколко седмици. След Нова година мисля да направя Клек в 20 повторения за около 2 месеца, като акцента ще е точно на гръден кош :)
П.С И аз не мисля , че е от протеина, но и той може би леко спомага ;)
Някой има ли впечатления от тези витамини Now ecogreen multi 60tabs ? За спортуващи ли е или не ?
Мнението беше редактирано от korpusito на 07.12.09 15:23.
Това не е протеин ,а мултивитамини.
Мнението беше редактирано от ges4o на 07.12.09 14:59.
казано от ges4o на 07.12.09, 14:59:
Това не е протеин ,а мултивитамини.
В бързината съм написал глупост :cheese: Едитнах ;)
07.12.09
15:59
Относно акнето - преди година -две си бях купил гейнър на една БГ фирма от супермаркета, от него получих много гаден обрив по гърба, много ситни като песъчинки пъпчици, та ако искаш и не ти пречи мини да те види кожен, най-добре е така :)
казано от korpusito на 07.12.09, 11:51:
Излезе ми неприятно акне по лицето.. Ще се мажа с някакви неща дано мине.
Айдеее, честито, влизаш в пубертета...... :)
А сега сериозно, не знам с какви ‘неща’ се мажеш, но ако няма резултат - пробвай за седмица-две да махнеш всичко млечно от менюто си: млякото и изварата.
Аз си мисля, че щом така изведнъж се е появило това акне, така и ще се махне ;-) . От храната нещо си се обринал... ще мине!!
Мнението беше редактирано от maria на 07.12.09 18:42.