Дневникът на Рени

Темата е заключена.
Прескочи до:
IR

02.12.09
12:38

Здравейте!
Реших да си направя и аз едно дневниче в което да следя как вървят нещата при мен....също така за мотивация.
Но нека малко предистория-на 29 години съм.Никога не съм се занимавала сериозно със спорт.От 2 месеца обаче съм редовна във фитнеса-като начало по 2 пъти,сега вече-3-4 пъти седмично.Интересното е,че съм се опитвала да ходя и п-реди,но не знам защо винаги се прибирах ужасно уморена,с много неприятно чувство.Вместо да ми донесе полза,се чувствах по-скоро зле.Затова и досега не съм се задържала дълго.Но този път не знам как се получиха нещата...може би успях много да се мотивирам,поради излишните килограми и  ми стана ясно,че без спорт няма как да се получат желаните резултати.
Преди 3 месеца тежах 62кг/167см. височина/,което за мен е ужасно много.Никога не бях стигала такава визия-килата ми не са много на пръв поглед,но поради многото мазнини изглеждах ужасно-отпуснато,меко тяло,вечно стърчащ корем,паласки и пр.....много от вас знаят чувството.Случи се така обаче че останах без работа-спряха поръчки към фирмата където работя и се наложи да си седя в къщи и да си търтся работа.Тогава от скука може би,реших,че е време да поотслабна....разрових диетите и взех генералното решение-ще гладувам!Дам....това успя да роди болния ми мозък....и не само го реши,но и изкарах 33 дена на половин домат и половин ябълка на ден,без никакво физическо натоварване.То нямах и сили де.Свалих 9 килограма за това време.И вече когато не издържах на глада и не можех да стана от леглото до тоалетната от безсилие започнах ВМ-НВД.....ей така-от раз.Веднага за един ден от 53кг,станах 55 и едновременно си взех карта за фитнес с личен треньор.Започнах 2 пъти седмично тренировки и съвсем нормален начин на хранене.Започнах много да чета във форуми,статии и пр.Изкарах един месец така с личен треньор,2 пъти седмично,тренирах цяло тяло,караше ме да правя 3 серии х 5 повторения с макс.тежест за да изпълня  серията чисто.Хранех се ВМ-НВД.И така слава богу за този месец не успях да възвърна килограмите след гладуването и неусетно се върнаха пак на 53.Замерих си мазнините преди да започна тренировките-17%.От почти месец почти смених фитнеса-вече съм без личен треньор,раделих мускулните групи на две-при една от тренировките тренирам крака,ръце,корем....при следващата-гърди,гръб и корем....правя ги 3-4 серии х 10-20 повторения в зависимост от мускулната група.Тренировката ми е по един час.От 2 седмици вкарах кардио след всяка тренировка-30 мин.Започнах обаче да се храня основно с месо и зеленчуци....мазнините идват от единствено от зехтин в салатите,кожата на пилето,яйцата.Някъде на 4 часа ми се падат храненията,като някои от тях замествам с протеини.Но това ще описвам в бъдеще в дневника си:)) Килограмите продължават бааавно да падат-вече съм 51кг.При последното ми мерене на мазнините бяха паднали на 13.5% ,което още не мога да го повярвам.

Като заключение на обърканата ми история искам да кажа,че се чувствам страхотно,с много повече тонус от преди и смятам,че намерих верният начин.В момента просто не мога да повярвам,че това съм аз-за 3 месеца коренна промяна в навиците ми на хранене-от супер мазните и пържени храни,кока-колата и джънковете,вече се храня здравословно и се научих да спортувам....и то да ми е супер готино,а не отивайки на фитнеса да съм все едно отивам на инквизиция.А....забравих и другото-научих се да пия вода,което за мен е голямо постижение.Преди водата беше заместена от кола-2 кенчета през деня на работа-едното порядъчно ми допълваше мазната картофена манжа, а другото със следобедното кафе.Върхът беше вечер-2 литра абсолютно всяка вечер.Жива наркомания е тая кола,ей :((

Това е засега от мен:)Благодаря на тези,които са имали търпенито да ме изчетат.Радвам се,че се включих при вас и се надявам да ме приемете и да обменяме съвети и опит!По-късно ще постна храна,тренировки и всичко.

Лек и усмихнат ден засега от мен :))))

Темата беше редактирана от irenaiv на 05.01.10 05:04.

02.12.09
13:13

казано от irenaiv на 02.12.09, 12:38:

...и не само го реши, но и изкарах 33 дена на половин домат и половин ябълка на ден, без никакво физическо натоварване. То нямах и сили де. Свалих 9 килограма за това време.

Това буквално ли да го чета  :bug: . 33 дена. И всеки един ден си яла по 1/2 домат и 1/2 ябълка. И НИТО ХАПКА ПОВЕЧЕ?!
Маша-ла, на мене това мозъкът ми не го побира..........  :zip:

Привет и от мен! Много добре си направила, че си зарязала изтощителните диети и си открила верния път. А за мен той е - умерено и балансирано хранене и редовни тренировки! Сега е важно да продължиш със същата мотивация и да напредваш постепенно.  Води си дневник, защото той те кара да бъдеш стриктна с храната и тренировките. Тук ще получиш съвети от по-напредналите съфорумци. Вслушвай се в тях, за да избегнеш бъдещи грешки. Гледай какво показва огледалото, защото то ще е твоя най-верен коректив.

IR

02.12.09
20:40

Здрвейте!
Благодаря за отговорите....радвам се за подкрепата  :)
Мария Никифорова...това гладуване хич не е гордост за мен....постоянно ти се вие свят,нямаш никакви сили и често ти се гади.Дори вода не можех да пия-гадеше ми се и от нея.Не е това начина за сваляне на мазнини в никакъв случай.Най-големият плюс за мен е това,че след това ,всичко което хапнех ми се струваше с божествен вкус!В резултат на това вече почти 3 месеца не съм близвала сладко,газирано,или сокове,тестяно...и изобщо какъвто и да е въглехидрат,освен съдържащите се в салатите.Другият плюс е,че спрях почти на 100% солта.Единствено слагам в салатите от зеле.Него без малко сол не мога да го ям.

Засега ще си напиша менюто,след малко и тренировката:
08.30   -35гр.протеин изолат/не мога да закусвам и затова пия един шейк/;
12.30 -100гр.печен св.бут; 300гр.салата зеле и моркови;
16.30 -50гр.печен св.бут; 100гр.салата зеле и моркови;
19.30 -тренировка.След нея веднага(21ч.) 3 бр.аминокиселини изолат;
22.00 -35гр.протеин изолат;
След малко-23.00ч. ще хапна пил.бутче със зелена салата.

Освен протеин и аминокиселини пия също така сутрин,обед и вечер х1 капсула Хитозан и Зелен чай.Пия и течен Л-Карнитин -в тренировъчен ден сутрин 1с.л.,преди тренировка 2с.л. и вечер преди лягане 1 с.л.В нетренировъчен ден-само сутрин х1с.л.

Такааааа.....сега тренировката.Днес правих ръце и крака в суперсерии.Не съм сигурна за имената им,надявам се да ме разберете  :)
Адуктор -3 х 20 -18кг.
Абдуктор - 3 х 20 - 23кг.
Екстензии за задна част на краката - 3 х 20 - 20кг.
Напади с лост 12кг - 3 х 10/крак
Лег преса - 3 х 20 - 30кг.
Прасец - 3 х 20 - 40кг.
Сгъване бицепс с дъмбели - 3 х 10 -5кг.
Сгъване трицепс с дъмбели - 3 х 10 - 3кг.
Разгъване трицепс на скрипец - 3 х 10 - 12.5кг.
Скотово сгъване с лост 12кг.-3 х 10
35мин.пътека

Това е за днес от мен...утре пак ще се отчитам  :-)

Мнението беше редактирано от irenaiv на 02.12.09 21:33.

02.12.09
20:49

Здрасти,Рени!Успех в начинанието,като има желание всичко се постига.Браво наистина за солта,аз също не обичам мн солено,но не мога да я спра напълно.А защо не можеш да закусваш?Според мен,ако решиш,че го искаш,постепенно ще го постигнеш.Не го приемай като критика де,никога не съм пила някакви добавки и нямам идея колко е подходящо да започваш деня си с протеин.Просто мисълта ми е,че с постоянство могат да се променят много вредни навици.

IR

02.12.09
21:24

Аничка,протеина е супер вкусен и чудесно начало на деня,поне за мен-имам нуга-шоколад и банан...ммммм....става ти свежо и леко и с кафенцето-екстра ми идва.Опитах да закусвам...2 седмици хапвах по 2 яйца с някакво месо,домат и сирене,но нещо вече не ми се закусва...едно такова тежко ми става.Така,че протеин е по-добре от нищо...поне докарвам горе-долу количеството протеин за деня.

Мнението беше редактирано от irenaiv на 02.12.09 21:30.

Здрасти!
Бая си погладувала и изтощила организма, но се радвам че си намерила верния път:)
Супер за ВМ-то!
На мен пък ми е най-сладка закуската хаха
успех

03.12.09
14:01

Наистина и аз се чуда как си издържала на този глад.Храната ти до сега е перфектна,заедно с добавките,само воля ти трябва.От мен УСПЕХ!!!

03.12.09
16:28

Здравей и то мен!
Много глад, много време, не знам как си издържала направо, чак не мога да си го представя. Трябва да е било много трyдно. Добре че си намерила верният път след това и сега се псравяш добре. Пожелавам ти yспех, и никога повече да не прибягваш до гладyване. колкото и някои да казват че помагало и прочиствало организма. Аз не бярвам в това. Yспехи

03.12.09
17:46

Здравей и от мен и добре дошла! И аз искам да ти пожелая успех с храненето и спорта, през доста екстремности си преминала, дано това което сега си избрала да бъде правилното решение! С каквото можем ще помагаме! :)

IR

03.12.09
21:07

Благодаря на всички за подкрепата.Виждам,че гладуването ми буквално е шокирало повечето от вас....дам..и аз сега ако чуя някой да слабее с глад,няма да проявя разбиране определено.

Аз днес какви ги сътворих....

Не тренирах днес.

08.30ч.-закусих/пийнах си любимият протеинов шейк.После на работа.
12.30ч.-носих си в кутия за обяд - 150 гр.печен свински бут + 200гр.салата зеле и моркови;/капсула зелен чай;капсула Хитозан;супена лъжица Л-Карнитин/.
16.00ч.-пак 50гр.свински бут + 50гр.салата зеле и моркови;/капсула зелен чай;капсула Хитозан/

Дойдоха ни гости вечерта....неочаквано...направих печен свински бут,печени бутчета и печено телешко.Направих картофи с масло,салата маруля.Отделно гостите си дойдоха с шоколадови рула,чипсове,вино,майонезени салати.....И така след всичко това вечерях:

20.00ч.-пилешко бутче с кожата,50гр.св.бут + 150гр. салата маруля;/капсула зелен чай;капсула Хитозан/

Това е от мен засега.Днес доста работа имах....цял ден не можах да надникна от бач във форума и приятно се изненадах на подкрепата от всички вас  :) 

Тези дни,когато съм по-свободна ще рагледам дневничетата,да разгледам как вървят и при другите нещата.

Пак благодаря за отговорите!Лека и усмихната вечер ви желая  :-)

IR

04.12.09
09:19

Здравейте  :-)
Днес ми е малко по-спокоен ден на работа....пък и е петък  :cheese: Едно ми е заспало такова...амааааа ще се избута няма как
Сутринта си пийнах шейка,зеления чай и хитозана.
Взех си за обяд около 150гр. телешко печено със 150-200гр. салата зеле и моркови към 12.30ч. ще ги хапна.За следобед пак същото,ама по 50гр.
Вечерта още не я измъдрила храната.

IR

07.12.09
13:55

Привет от мен!
Съжалявам,че тези дни не успях да си попълвам дневника,но много събития ми се струпаха на главата и нямах време да се обърна  :roll: 

Първо - черпя ви всички виртуално.Поводът-вчера станах на 30 :)

В събота тренирах гърди,гръб,рамене,корем + 30 мин пътека.
Вера пак успях да вмъкна една тренировка крака,ръце,корем + 30 мин.пътека.

Храната-всичко си е в норма,въпреки празника.

Вчера:
11.00ч.-закуска- 35гр. протеин,кафе,капс.Зелен чай и Хитозан.
14.00ч.-обед- чиния шкембе-чорба,капс.Зелен чай и Хитозан.
17.00ч.-тренировка.
След нея веднага(18.30ч.)-3 бр.Аминокиселини.Един час след тренировката(19.30ч.)-35гр.протеин.
20.30ч.-вечеря- 1/4 пиле с кожата + зелена салата на корем.

На 09.12.правя 3 месеца режимности и ще меря,тегля иииии естествено отчитам  :-) 

Поздрави на всички.Лек и успешен ден!

Мнението беше редактирано от irenaiv на 07.12.09 14:21.

07.12.09
13:59

казано от irenaiv на 07.12.09, 13:55:

Привет от мен!
Съжалявам,че тези дни не успях да си попълвам дневника,но много събития ми се струпаха на главата и нямах време да се обърна  :roll: 

Първо - черпя ви всички виртуално.Поводът-станах на 30 :)

Честито да си жива и здрава.

07.12.09
20:14

честит рожден ден и от мен :)

Щастлива обичана и усмихната  ... и много успехи :)

IR

08.12.09
08:48

Здравейте.Благодаря за пожеланията!

Вчера хапнах:
08.30ч. -35гр. протеин,кафе,капс.Зелен чай и капс.Хитозан;
12.30ч.-печен свински шол + маруля,капс.Зелен чай и капс.Хитозан;
16.30ч.-пак печен свински шол + маруля;
20.00ч.-св.котлет + маруля,капс.Зелен чай и капс.Хитозан;

Тренировка нямаше.

Днес:
08.30ч. -35гр. протеин,кафе,капс.Зелен чай и капс.Хитозан;

За обяд и следобед си нося към 200 гр. парчета риба-тон в собствен сос и краставица.
След работа ще тренирам.За вечеря ще бъде някакво гювече.

Мнението беше редактирано от irenaiv на 08.12.09 08:50.

08.12.09
09:40

Здравей :)
Честит дневник!
Уникална воля  :coolcheese:  Евала../за волята, не за начина, по който си я използвала  ;-P /.
Успех с воденето на дневник, усещам, че ще си ни пример за подражание :)

IR

08.12.09
19:21

Barbie,чак пък за пример ...старая се и това е.А и аз съм свикнала вече на този начин на хранене и не ми прави много-много впечатление вече.

Така.Денят продължи така....
Храната
12.30 -100гр.риба тон; 1/2 краставица;
16.30 -100гр.риба тон; 1/2 краставица;
18.30 -тренировка.След нея (20.00ч.) 3 бр.аминокиселини изолат;
21.00 -35гр.протеин изолат;

22.00ч.- ще хапна пилешки гърди на скара -150гр.(мъжлето направил...мммм....кой като мен  :) ) със зелена салата.

Тренировката-беше в суперсерии.Гърди,гръб,корем и 25мин. пътека.
Вдигане на щанга от лег-3 х 10 - 17кг.
Вдигане на дъмбели от полулег-3 х 10 - 8кг/ръка;
Пек-дек - 3 х 10 - 10кг;
Флайс - 3 х 10 - 3кг./ръка;
Дърпане на скрипец към гърди - 3 х 10 - 20кг;
Чукчета - 3 х 10 - 15кг;
Тук правих едно упражнение,което грам не знам как се казва...
Сгъване за корем на машина - 3 х 25 - 17.5кг;
Вдигане на крака от лег - 3 х 15;
Привеждане на скрипец - 3 х 25 - 17.5кг;
25 мин,пътека

Това е за днес.Денят беше супер изнервен и доста вкиснато ми беше цял ден.Шефа само вика и нервничи...всичката работа трябва да се свърши до 20-и,преди коледната почивка...само не знам с викове как ще стане това  :-/  >:(  Ама ще мине и това и послееее...почивчицааааааа.....:)))))))))

Мнението беше редактирано от irenaiv на 08.12.09 19:24.

08.12.09
19:58

Привет и от мен!
Поздравления за дневника. Харесва ми еволюцията в мисленето ти и огромния напредък в стратегията за преодоляване на проблема. Избистрила си храненето, понапипала си тренировката, към която имам следните препоръки:
1) Напади с лост по 10 на крак - не е най-добрата комбинация за горене. Може би трябва да ги правиш без лоста за да постигаш по-голяма бройка повторения;
2) Суперсерии за гърди - ако искаш да гориш бюста е перфектния метод, но някак си съм убеден, че идеята е друга. Което, от своя страна изисква по-големи работни тежести, по-малък брой повторения (около 8 например) и почивка между сериите около 90 сек., примерно;
3) “сгъване за корем на машина” и “Привеждане на скрипец” се припокриват като упражнения - предимно за горната част на правия коремен мускул. Значи имаш 2 упр. за горната част на корема, едно за долната и нито едно за паласките. Трябва ли да разбирам, че мазнините ти са структурирани имено върху стомаха? Ако случайно не е точно така - разпредели натоварването поне равномерно - за долен, горен, страничен корем;
Успех!

IR

09.12.09
08:05

Добро утро  :-) 
mitaka101,благодаря много за отговора!Относно нападите-ще се възползвам от съвета-може би ще започна да ги правя с дъмбели с 3,или 4 кг.,за да ги докарам 20 повторения на крак в серия.За корема....ами в залата няма машина за страничната част,също не съм разглеждала упражнения някакви дали има(освен страничните коремни преси) и правя едно упражнение,което не съм описала,защото не знам изобщо как се казва.Значи хващам 2 дъмбела х 8кг. и както съм права/с лек разкрач/започвам бързо да се накланям странично наляво-надясно.Така 30-ина пъти.Надявам се да е ефективно това.

Аз вече закусих обичайното-08.30ч.-35гр.протеин изолат,кафенце,зелен чай и Хитозан.
Взех си за днес отново риба тон и една голяма краставица,които ще разделя за деня.Довечера пак съм на тренировка-крака и ръце.Вчера забравих да си тренирам рамото,затова довечера и него.

Днес правя 3 месеца режимности...мерих сланини,обиколки,килограми.Повече от доволна съм от резултата.

Значи калипера показа-мазнини-12.16%
Килограми-49.7кг./167см.
Обиколки:
Талия-62см.
Ханш-90см.
Гърди-82см.
Бицепс-26см.
Бедро-49-50см./не помня точно/

Целта ми е-да сваля колкото се може повече мазнини-брич,дупе,корем,бедро.
Това е засега.
Лек и успешен ден на всички  :-)

09.12.09
08:41

Страхотни мерки - браво!

09.12.09
09:06

Мерките наистина са супер.Не знам къде видя бричове ....Продължавай в същия дух !!! 12 % е много добро постижение за жена.Моите поздравления и успех !!!

IR

09.12.09
12:37

Благодаря ви хора!
Действате ми наистина много стимулиращо да продължавам все така!Има нужда наистина човек от подкрепа,защото всички знаем,че на моменти хич не е лесно.
Наистина много се радвам,че си отворих дневник при вас  :)

BodyArt Консултант,не знам...винаги брича,дупето и краката са ми били много проблемна зона-дупето е поувиснало,и имах страхотен целулит преди 3 месеца/слава богу драстично се намали от спорта водата и хран.режим/.Може би тези дни ще си направя някоя и друга снимка да покажа.Не че имам огромни бричове,или дупе......просто си виждам дефектите/мазнините ми са основно там/ и ми се ще максимално да изчистя проблемите там.

Мнението беше редактирано от irenaiv на 09.12.09 12:58.

09.12.09
19:37

Оооох и аз съм такааа..

IR

09.12.09
21:10

Козуначе,така е за жалост.....там най-бавно падат мазнините пусти  >:(  Ама няма а се даваме я!!

И такаааааа.....дойде време за днешния отчет.

Храната:
08.30 -35гр.протеин изолат/не мога да закусвам и затова пия един шейк/;
12.30 -100гр.риба тон в собствен сос; половинката от една краставица;
16.30 -100гр.риба тон в собствен сос; половинката от една краставица;
19.30 -тренировка.След нея веднага(21ч.) 3 бр.аминокиселини изолат;
22.00 -35гр.протеин изолат;
След малко-23.00ч. ще хапна гювеч със домат,лук,извара,св.бут и яйце.Това в собствен сос-без сол и мазнина.Ще има и салатка.

Тренировката: Ръце,крака и рамо в суперсерии.
Адуктор -3 х 20 -18кг.
Абдуктор - 3 х 20 - 27кг.
Напади с гири - 3 х 20/крак - 3кг.
Прасец - 3 х 20 - 40кг.
Сгъване трицепс с гири зад врат- 3 х 10 - 3кг.
Хамър/надявам се правилно а е името/-3 х 10/ръка - 4кг.
Разтваряне на дъмбели встрани за рамо - 3 х 10 - 3кг.
Повдигане на дъмбели пред тяло - 3 х 10/ръка - 3кг.
Наклони странично наляво-надясно - 3 х 25 - 8 кг.
35мин.интервално пътека.

Лека вечер на всички!Аз отивам да ям  ;-P

09.12.09
21:40

казано от irenaiv на 09.12.09, 21:10:

Тренировката: Ръце,крака и рамо в суперсерии.
Адуктор -3 х 20 -18кг.
Абдуктор - 3 х 20 - 27кг.
Напади с гири - 3 х 20/крак - 3кг.
Прасец - 3 х 20 - 40кг.
Сгъване трицепс с гири зад врат- 3 х 10 - 3кг.
Хамър/надявам се правилно а е името/-3 х 10/ръка - 4кг.
Разтваряне на дъмбели встрани за рамо - 3 х 10 - 3кг.
Повдигане на дъмбели пред тяло - 3 х 10/ръка - 3кг.
Наклони странично наляво-надясно - 3 х 25 - 8 кг.
35мин.интервално пътека.

Наистина ли направи всичките 48 серии? Ммм, похвално направо...

Шегата настрана, това е много, безумно много в комплект с броя повторения. Колко време ти отне? Че и кардио на всичко отгоре. За сравнение - аз правя между 15 и 20 серии на тренировка и никъде нямам 10 повторения. Ако не ти се струва удачно сравнението, ето ти още едно - когато преди тренирах по сплит, правех между 20 и 24 серии с макс. 8 повторения.

казано от irenaiv на 09.12.09, 08:05:

За корема....ами в залата няма машина за страничната част,също не съм разглеждала упражнения някакви дали има(освен страничните коремни преси) и правя едно упражнение,което не съм описала,защото не знам изобщо как се казва.Значи хващам 2 дъмбела х 8кг. и както съм права/с лек разкрач/започвам бързо да се накланям странично наляво-надясно.Така 30-ина пъти.Надявам се да е ефективно това.

Това упражнение се прави бавно, с дъмбел само в едната ръка - тежичък, напр. 12-15 кг. Естествено, стараеш се да усещаш мускулът как работи. Аз също го използвам чат пат и почти винаги имам мускулна треска в косите коремни мускули.
http://www.bb-team.org/exercise/2425/ - ето инфо за него.

Друга идея е планкът - готин е във всичките му форми - в случая страничен планк -
http://www.bb-team.org/exercise/2696/

Мнението беше редактирано от Инис на 09.12.09 21:54.

IR

09.12.09
22:06

Хм...ами колко ми отне....1 час някъде..най-много 10-ина мин. над 1-ия час без кардиото.Честно казано не ми се видя толкова дълго чак  :roll:  Може би защото всичко беше в суперсерии и не губя много време м/у сериите.По принцип когато правя крака и ръце не тренирам рамо,ама вчера го забравих и реших днес да го направя,за да си наваксам  :-)

Много мерси иначе за упражнението...задължително ще го пробвам  :cheese: То е абсолютно същото като това което аз правя,само че по-бавно....техниката е малко по-различна.

Мнението беше редактирано от irenaiv на 10.12.09 11:49.

09.12.09
22:41

Това упражнение се прави бавно, с дъмбел само в едната ръка - тежичък, напр. 12-15 кг. Естествено, стараеш се да усещаш мускулът как работи. Аз също го използвам чат пат и почти винаги имам мускулна треска в косите коремни мускули.

Един приятел манекен, точно с 15 повторения в серия с тежък дъмбел си преразви косите комемни мускули и му седяха като сланина, при положение, че има кожна гънка около 2мм.
Трябваха му 3-4 месеца за да атрофират и да се посъберат и все още несмее да тренира косите мускули за да не се надуят пак.

09.12.09
22:50

казано от mitaka101 на 09.12.09, 22:41:

Един приятел манекен, точно с 15 повторения в серия с тежък дъмбел си преразви косите комемни мускули и му седяха като сланина, при положение, че има кожна гънка около 2мм.
Трябваха му 3-4 месеца за да атрофират и да се посъберат и все още несмее да тренира косите мускули за да не се надуят пак.

Сигурно е възможно. Аз го правя само отвреме навреме и повторенията ми рядко минават 10. За сметка на това го правя с 15 -20 кг. дъмбел.
Самият ти, Митак, всъщност й даде идеята за трениране на косите коремни - какво упражнение би било подходящо, за да не се стигне до такива ексцесии? Статични като планка?

09.12.09
22:58

Повече повторения с по-малка тежест. От повече от 10 години аз и клиентите ми така тренираме страничния корем и няма нито един хипертрофирал.
Аз като видя някой с голям дъмбел в ръка и полудявам - веднага му давам гореописания пример.
Между другото, по-ефективно е това упр. да се прави на долната макара на портален скрипец (Cable Crossover) понеже тегли по-косо, а не право надолу.

IR

10.12.09
12:08

Сега...аз малко се пообърках.Последно как да ги правя...мисля да ги правя както досега -с 8кг.- 25-30бр.Надявам се така да е добре.

Имам и въпрос относно интервалната пътеката...значи чудя се м/у 2 варианта,като целта която гоня е топене на мазнини.Много моля за съвет относно това кое е по-ефективно!

Вар_1 - има на самата пътека една програма “Forest Walk”.Значи при нея си задаваш килограмите,времето,максималната скорост и теглото.Аз и задавам макс. скорост - 8.4,макс.наклон - 4.Та тя протича горе-долу така:
-започвам с 1-2 мин.на ниски скорости
-после минавам към 3-тата мин. на максималната си скорост - 8.4…и така - 3-4 мин
- скоростта пада на 7.6 и наклона става 2.Така си я караш към 5 мин
- скоростта пада на 7.2,а наклона става 4.Така 5-6 мин.
-после по обратния ред - около 4-5 мин.скоростта става  7.6-наклона  2.
- 3-4 мин. скорост 8.4 - без наклон.
-накрая постепенно скоростта пада лека-полека до завършека на програмата.
Вар_2
-започвам със загряване- с ниска скорост/около 5,после 5.5,после 6/ и така до 2-та мин.
-1.5мин. бягане със скорост 7.
-1.5мин. бягане със скорост 10.
-1.5мин. бягане със скорост 7.
-1.5мин. бягане със скорост 10…....и т.н. около 25 - 30 мин.
-когато реша да спирам пак около 3-4 мин. накрая лека-полека намакям скоростта.

Много благодаря предварително  :)

Мнението беше редактирано от irenaiv на 10.12.09 12:10.

10.12.09
12:24

казано от irenaiv на 10.12.09, 12:08:

Сега...аз малко се пообърках.Последно как да ги правя...

Най-добре никак. Защото шанса ти да ти се увеличи талията все пак съществува, докато вероятността да свалиш паласки така клони към нула.

IR

10.12.09
13:18

:bug:  егати.Добре де....чета сега и си мисля пък друго.Това за разширяването на корема съм го чела,но пък как иначе да се стегне и покаже релеф някакъв без упражнения?А на това отгоре го тренирам при всяко ходене във фитнеса-това ще рече 4 пъти.

Вече от двоумене стана триумене  :lol:

10.12.09
14:16

Рени, всичко е въпрос на избор. Че съществува шанс да ти се увеличи талията с това упр., безспорно.
Аз лично го усещам по-добре с по-голяма тежест, както писах, в редките случаи, когато го правя. При мен не се разбра дали са ми хипертрофирали косите коремни, понеже талията си ми е широка :lol: 

Ако все пак имаш опасения, просто прави странични планкове, тук-там наклоните с повече бройки и по-малка тежест и това е. Ако повдигаш крака от вис/лакътна опора също можеш да акцентираш върху тези мускули.

Как да се стегне и орелефи корема - при мен се получи благодарение на многоставни упр, които натоварват и корема. Почти без директно трениране.

IR

10.12.09
15:31

:roll:  много кофти така...ще видя какво ще измисля за другия път.
Надявам се някой да има мнение и за кардиото - въпросът ми от по-рано.

IR

10.12.09
18:48

Да си направя отчета за днес  %-P

Храната:
08.30ч. -35гр. протеин,кафе,капс.Хитозан;
12.00ч.-100гр.от вчерашния гювеч,капс.Хитозан;
16.00ч.-пак 100гр.от вчерашния гювеч,кафе;
19.30ч.-100 гр. пил. гърди на скара + зелена салата на корем,капс.Хитозан;
22.30Чч.-мисля да изпия 35 гр. протеин,за да си докарам протеина за деня;

Тренировка -почивен ден.

IR

10.12.09
20:36

Качвам няколко снимки,които си направих тази вечер  :)

Мнението беше редактирано от irenaiv на 10.12.09 20:46.

fire.is.my.nature

10.12.09
20:39

Айй много си яка ! :) Направооо пу - пу :) Браво за усилията ! ;)

10.12.09
20:44

казано от fire.is.my.nature на 10.12.09, 20:39:

Айй много си яка ! :) Направооо пу - пу :) Браво за усилията ! ;)

пу..пуу и от мен! Изглеждаш страхотно, продължавай в същия дух! :)

IR

10.12.09
20:48

Eйййй...кога успяхте бе  :lol:
Мерси  : ))

Мнението беше редактирано от irenaiv на 10.12.09 20:48.

10.12.09
21:50

За кардиото - лично на мен ми харесва повече вариант 2. По-изразена е цикличнстта и по-кратки интервалите. Ако искаш карай месец и нещо - два по този метод, а после организма ще свикне и можеш да го стресираш ... с другия метод :) Разбира се може и обратното.
За снимките - честно казано ми се струва, че ти липсва ММ по бедрата и мен ако питаш трябва да качиш малко чист мускул там.
Доста интересно мастно разпределение по гърба - почти нищо горе и видимо омазняване долу - както писа имаш предпоставки за трупане на точно определени места, което ще изисква мерки за засилване на кръвоснабдяването именно в тези зони.
Сега ще ревнат сума ти народ, че няма локално горене на мазнините, обаче веднага им отговарям, че щом има относително локално омазняване (ти си жив пример) - логично е да съществува и обратния процес - на относително локално топене.
Не, че ще реши спора, ама да съм една реплика напред.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1