Y34RZ3R0: Start the Dance - Дневник на Юли (а.к.а. Oranje)

Темата е заключена.
Прескочи до:

Нещо не ми дава да качвам по повече снимки.

И още една.

28.12.09
10:27

казано от Oranje на 28.12.09, 07:32:

И аз не можех да качвам повече от една снимка в един пост от PC-то в нас. Причината беше е експлорера. Изтеглих си морзила от нета и сега всичко е оки (head_hunter ме светна!!).

Оранйе, ставаш огромен като Георги Николаев ииии релефа изчезва.

Мнението беше редактирано от maria на 28.12.09 10:31.

казано от Мария Никифорова на 28.12.09, 10:27:

казано от Oranje на 28.12.09, 07:32:

И аз не можех да качвам повече от една снимка в един пост от PC-то в нас. Причината беше е експлорера. Изтеглих си морзила от нета и сега всичко е оки (head_hunter ме светна!!).

Оранйе, ставаш огромен като Георги Николаев ииии релефа изчезва.

Релеф се прави лесно, не ми е проблем. Просто аз качвам като старите билдери - мускул + мазно и после свалям мазното. Понеже не съм всяка седмица поне на две ревюта на бански, то мога да си позволя и да съм дебел през част от времето. Все пак като гледаш на някой снимките преди/след не те интересува междинната фаза. А тези, които все още търсят начина на чистото качване, имат такива успехи, че снимките им преди/след са идентични...

казано от Oranje на 28.12.09, 10:54:

Релеф се прави лесно

:bug:

казано от Иван Шишманов на 28.12.09, 10:56:

Релеф се прави лесно

Говоря за релеф, при който ти се виждат плочките, не състезателен релеф.

казано от Oranje на 28.12.09, 10:58:

Релеф се прави лесно

Доколкото разбирам, говориш за нормален релеф като за спортист любител каквито са повечето хора в този форум. Дори само за плочки пак е адски трудно за много хора, затова се изумих на твърдението, че релеф лесно се правел  :cheese:

казано от Иван Шишманов на 28.12.09, 11:02:

казано от Oranje на 28.12.09, 10:58:

Релеф се прави лесно

Доколкото разбирам, говориш за нормален релеф като за спортист любител каквито са повечето хора в този форум. Дори само за плочки пак е адски трудно за много хора, затова се изумих на твърдението, че релеф лесно се правел  :cheese:

Както всяко нещо в живота - има два начина: правилен и грешен. С правилния е лесно, с грешния може и никога да не успееш.
Релеф, хм, я да видим:
-100-300 ккалории под дневния нормален прием;
-избираш си ВМ, НВД, а може и РБД с леко намаляне на М или В;
-повишаваш малко интензивността на тренировките (по-кратки почивки и т.н.), вкарваш кардио, ХИИТ или пък комплекси (например кросфит);
-следиш и пипаш деликатно, а не по трактористки.
При кой не действа: който няма думичката ‘нормален’ в съответния род при храненето и тренировката си.
При теб имаме:
- над 100-300 ккалории под или над дневния нормален прием; -> така и не остана достатъчно дълго на едно хранене, за да свикне тялото ти с него;
-избираш си ВМ, НВД, а може и РБД с леко намаляне на М или В; виж горното
-повишаваш малко интензивността на тренировките (по-кратки почивки и т.н.), вкарваш кардио, ХИИТ или пък комплекси (например кросфит); Стойката за клек все е заета, дръпнеш малко на сприпеца и си отиваш...
-следиш и пипаш деликатно, а не по трактористки. Много баби - хилаво бебе -> ти непрекъснато сменяше нещата щом някой ти каже нещо.

28.12.09
11:11

Станал си по-голям. Има разлика от снимките ти в галерията. Гърдите са придобили друг вид. Гърба също.
Сега, на 43 ръка и 108 гръден кош, ако се докараш като на тези снимки, в галерията, ще си бомба ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 28.12.09 11:11.

казано от Nikolayo на 28.12.09, 11:11:

Станал си по-голям. Има разлика от снимките ти в галерията. Гърдите са придобили друг вид. Гърба също.
Сега, на 43 ръка и 108 гръден кош, ако се докараш като на тези снимки, в галерията, ще си бомба ;)

Ръката може и повече да я докарам, защото ще пусна малко концентрично, а то прави върха. Все пак масата я имам ;)
Но все пак приоритетни са ми гърдите (много са малки) и долната част на бедрата. Ръцете по-нататъка. Те дърпат лесно, 2-3 санта отгоре не са проблем за месец, ако специализираш.
Сега 2 месеца лежанка, после може да е ОВТ за размери, зависи. Следи дневника и ще разбереш :)

28.12.09
12:10

Малко размишления и от мен... ;-) Такаа...http://www.bb-team.org/forums/viewthread/38989/P15/ това съм аз преди десетина дни.
Значи в момента си 22 кг.по-тежък от мен,а гръдните  ни обиколки  са почти еднакви.Как я мериш ти-аз като вдишам максимално без стягане на гърба,през зърната.Питам,защото на снимките изглеждаш доста по-масивен.След това,обиколката на раменете-при мен в момента е 123,пак доста се припокриват,още повече че ръцете ти са доста по-масивни от моите.Вярно,в бедрата си доста по-обемен,но пък мойта “талия” е цели 93,ако не и повече тия дни :-) Разбира се,по-висок си,но на снимките изглеждаш доста по-голям :)

казано от old_man на 28.12.09, 12:10:

Малко размишления и от мен... ;-) Такаа...http://www.bb-team.org/forums/viewthread/38989/P15/ това съм аз преди десетина дни.
Значи в момента си 22 кг.по-тежък от мен,а гръдните  ни обиколки  са почти еднакви.Как я мериш ти-аз като вдишам максимално без стягане на гърба,през зърната.Питам,защото на снимките изглеждаш доста по-масивен.След това,обиколката на раменете-при мен в момента е 123,пак доста се припокриват,още повече че ръцете ти са доста по-масивни от моите.Вярно,в бедрата си доста по-обемен,но пък мойта “талия” е цели 93,ако не и повече тия дни :-) Разбира се,по-висок си,но на снимките изглеждаш доста по-голям :)

Имам много тънки кости. Затова ми е и по-трудно да качвам, защото за еднаква ръка с някой друг аз трябва да кача повече мускул. Т.е. аз вървя с едно около 5кг по-назад от друг с нормални кости на моя ръст. И тези килограми трябва да дойдат от мускули.
Гръдната я меря през зърната в свободно състояние - не напрягам гърба и не вдишвам.
Ако измеря долната част на гръдната ми клетка ще има доста малко хора във форума, които имат по-малък резултат от моя.
Същото е и за раменете - костите са ми малки и следователно раменете идват по-тесни.
Китка 16,5см, какво да ти говоря...

28.12.09
13:11

Oranje, аз също имам проблем с гърдите, така це бих се радвал, ако опишеш по-специално как мислиш да специализираш върху гърдите.
Благодариа! (прецакана азбука, не мога да намериа половината букви)

28.12.09
13:19

Уау, Oranje, добре си растеш :-)

казано от Oranje на 28.12.09, 11:10:

Релеф, хм, я да видим:
-повишаваш малко интензивността на тренировките (по-кратки почивки и т.н.), вкарваш кардио, ХИИТ или пък комплекси (например кросфит);
При кой не действа: който няма думичката ‘нормален’ в съответния род при храненето и тренировката си.

100-300 ако ги смяташ и си знаеш, дневния нормален прием пък и да го смяташ пак няма да го знаеш, за всеки ден е различен . Диетата много е важно самото ти тяло и храносмилателни ензими как реагират. Едни са доволни от ВМ, други от РБД, трети от нито едната, което е напълно нормално. Колко да повишиш интензивността като е хубаво да не претренираш, но пък да тренираш достатъчно. И кое точно му е лесното на цялото това уравнение при положение, че има доста неизвестни :lol: .

казано от Иван Шишманов на 28.12.09, 13:33:

казано от Oranje на 28.12.09, 11:10:

Релеф, хм, я да видим:

100-300 ако ги смяташ и си знаеш, дневния нормален прием пък и да го смяташ пак няма да го знаеш, за всеки ден е различен . Диетата много е важно самото ти тяло и храносмилателни ензими как реагират. Едни са доволни от ВМ, други от РБД, трети от нито едната, което е напълно нормално. Колко да повишиш интензивността като е хубаво да не претренираш, но пък да тренираш достатъчно. И кое точно му е лесното на цялото това уравнение при положение, че има доста неизвестни :lol: .

Аз не знам на колко калории съм дневно. Затова вместо да търся неизвестното Х, просто работя по формулата:
Х-100<хранене

<Х-300
200 калории са ми 100гр хляб, или 22 грама масло, или 200грама пилешко, вместо свинско...

(оправено от зоркото око на Ванката!)
Ти си търси цифровото изражение на Х, не е проблем щом те влече.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 28.12.09 14:04.

Тоест ежедневно си смяташ калориите с точност до около 100 ккал . И нагаждаш храненето спрямо сметките.

28.12.09
13:41

казано от Иван Шишманов на 28.12.09, 13:40:

Тоест ежедневно си смяташ калориите с точност до около 100 ккал . И нагаждаш храненето спрямо сметките.

И аз правя така, всеки трябва да прави така.

казано от Иван Шишманов на 28.12.09, 13:40:

Т.е. храня се по един и същ начин, та когато искам да намаля с 200 калории храненето - махам 2 филии и слага по-малко масло.
Но има и друго - аз не съм вярващ от храма на Клатчиан, но на 25 декември ям така, както на 25 юли, 25 февруари или пък 25 ноември... Когато съм си в нас вечер ям така, както когато съм на рожден ден (например довечера ще ходим) или пък когато съм на заведение. Тъй че не знам колко калории ям, но това не ми пречи да ям едни и същи калории :)
А ако се случи да хапна малко повече - не ги чистя в повръщане или да изгледам Титаник докато въртя на колелото, а просто в седмично отношение приемът ми пак е същия - днес съм изял 3 филии повече (или парче торта) - до края на седмицата ще хапна 3 пъти по-малко по филия и няма да повръщам, да се самобичувам и т.н. глупости...

казано от alabalaa на 28.12.09, 13:11:

Oranje, аз също имам проблем с гърдите, така це бих се радвал, ако опишеш по-специално как мислиш да специализираш върху гърдите.
Благодариа! (прецакана азбука, не мога да намериа половината букви)

Всъщност аз ще специализирам бутащите движения, защото се стремя към стойностите за елитен атлет на военна преса (собственото си тегло), на лег (1,5 х собственото тегло) и кофички (+ собственото тегло). Разбира се, очаквам и да покача малко мускул на гърдите, рамото и трицепса, но това ще е страничен ефект.
Някъде по-късно през годината може би ще специализирам за маса гърдите.

28.12.09
14:07

браво ;)ще следя орелефяването

Мнението беше редактирано от fanfan на 28.12.09 14:11.

28.12.09
16:30

Лелеле, Oranje, заклевам се, че си ми идол!!! Няма втори като теб :) На това му се вика спортист...не са много тези, които както ти каза биха си позволили да са “дебели” за известно време в името на това да качат мускулна маса и после, като изчистят да изглеждат в пъти по-добре отколкото, ако целогодишно са си “релефни” :) ЕВАЛА!!! :) Много неща могат да с енаучат от теб :) Викам да напишеш една автобиография някой ден :)

28.12.09
16:59

Аз ли съм единствения, на когото не му харесва тая работа с освинването и свалянето после ?!? Не може ли просто да си качваш умерено и да не стигап до крайности ?

казано от korpusito на 28.12.09, 16:59:

Аз ли съм единствения, на когото не му харесва тая работа с освинването и свалянето после ?!? Не може ли просто да си качваш умерено и да не стигап до крайности ?

Може. Ако си начинаещ с килограми под (ръста - 100) и т.н. Всеки сам си избира как да качва. Но колкото по-близо си до тавана на потенциала си, толкова по-трудно става да качваш чисто, особено с орязан бюджет за храна и легални добавки.
Иначе, ако имаш нещо против този начин на качване - не следи дневника. Други хора не са релефни и гледат как да свалят, защо да не помогна и на тях, вместо да качвам по 15нанограма на месец чист мускул ;)

Ами Оранжевия сам е преценил как да качва намерил е неговия си начин и си го прилага доста успешно. Така или иначе лятото ще засрами доста хора на плажа (е мен няма да може, но нищо не му пречи да пробва  :lol: ).

Някой хора тук във форума твърдят, че можело хем да се качва хем да се сваля, но никой незнае тайната съствка :)

28.12.09
17:12

Оранйе, и аз те подкрепям напълно. Има 3 периода в годината : за Маса, за Обем и за Релеф. По 4 месеца, като така организма не му даваш възможност да свикне и той само изпълнява.

28.12.09
17:57

казано от Ivan Boichev на 28.12.09, 17:12:

Оранйе, и аз те подкрепям напълно. Има 3 периода в годината : за Маса, за Обем и за Релеф. По 4 месеца, като така организма не му даваш възможност да свикне и той само изпълнява.

x2
С 2 ръце.

28.12.09
18:11

Оранйе със удоволстие следя дневника ти много ми харесва и ще продължавам да го следя но имам няколко въпроса?
1 когато приемаш протеин и мед 100гр не се ли омазняваш? и колко супени лъжици са това някъде?
2 когато ядеш от хлаба добавяш ли нещо като филенце кашкавал конфитюр мед или просто така го папаш :)
3 правиш ли кардио по някое време и по колко ако правиш ?
4 ако си писал някъде по въпросите се извинявам :)

казано от Julius на 28.12.09, 18:11:

Оранйе със удоволстие следя дневника ти много ми харесва и ще продължавам да го следя но имам няколко въпроса?
1 когато приемаш протеин и мед 100гр не се ли омазняваш? и колко супени лъжици са това някъде? Чак по 100гр мед не съм приемал, иначе слагах на везната шейкъра и сипвах мед в него от буркана, а не с лъжици. След тренировка много трудно ще омазниш, организмът има други депа да попълва, преди да тръгне да прави мазнини.
2 когато ядеш от хлаба добавяш ли нещо като филенце кашкавал конфитюр мед или просто така го папаш :) направо си го ям, ако е добавено нещо - пише какво е.
3 правиш ли кардио по някое време и по колко ако правиш ? сега не правя. Няма пътечка, иначе обичам да ходя по 30-45мин докато гледам филм на ГСМа, защото много добре оформя задника и бедрата. Тази година ще чистя по нов начин, в момента работя по програмата си, като няма да е кардио.
4 ако си писал някъде по въпросите се извинявам :) писал съм, но ето ти систематизирани отговори.

28.12.09
18:30

казано от Oranje на 28.12.09, 17:06:

казано от korpusito на 28.12.09, 16:59:

Може. Ако си начинаещ с килограми под (ръста - 100) и т.н. Всеки сам си избира как да качва. Но колкото по-близо си до тавана на потенциала си, толкова по-трудно става да качваш чисто, особено с орязан бюджет за храна и легални добавки.
Иначе, ако имаш нещо против този начин на качване - не следи дневника. Други хора не са релефни и гледат как да свалят, защо да не помогна и на тях, вместо да качвам по 15нанограма на месец чист мускул ;)

Не се заяждам, просто ми е интересно мнението ти, както и на съфорумците. Дневника ти е интересен и го следя :)
По-здрави.

28.12.09
18:48

Здравей :) Oranje може ли да ми кажеш когато целя потдържане или сваляне на килограми кога трябва да ям масло, защото напоследък чета само хубави неща за него, ) а гледам и ти си хапваш :)

28.12.09
18:54

Направо пари да ви взима, много клиентела имаш Оран! :D
За да не е спам, ще каза вместо тебе.Масло - преди лиагане с казеина, но умерени колицества.Също и за запълване на КБ-то.

28.12.09
20:30

Ще споделиш ли тримесечния курс на братята Уидър, който си правил?

28 Декември 2009

Хранене:
07.50
Ядки
12.20
Пилешко - бут и крилце
4 филии типов хляб ‘Симид’
17.00
2 сандвича с пилешко и масло
20.35
Пилешко
Масло ‘Лактис’
4 препечени филии типов хляб ‘Симид’

Тренировка:
няма

Добавки:
Амино
Мултивитамини

Напитки:
Кафе х3
Зелен чай
Черен чай

Бележки:
Трябваше аз да карам и затова няма чаша вино/бира за вечеря, а понеже звънях и разбрах, че в менюто на РДто няма нищо билдерско - хапнах си в нас преди да тръгнем.

казано от WESTA на 28.12.09, 20:30:

Ще споделиш ли тримесечния курс на братята Уидър, който си правил?

Той е за начинаещи, които за пръв път стъпват в залата, но има доста запитвания, така че работя по въпроса. Иначе интерес представлява и ударният му метод, който се изпълнява след три- и двумесечния курс, или когато има нужда от допълнително тегло.

29 Декември 2009

Хранене:
07.50
Ядки
12.00
Пилешко
Масло ‘Лактис’
4 филии типов хляб ‘Симид’
16.45
2 сандвича с пилешко и масло ‘Лактис’
20.35
Пилешко
Масло ‘Лактис’
4 препечени филии типов хляб ‘Симид’

Тренировка:
За техника - серии Power clean, Overhead squat & Суинг с 2х16 пудовки.
За сила - единици на преден клек (118 - ПР) и преса (80 - ПР)

Добавки:
Амино
Мултивитамини
БЦАА
Декстроза
Протеин

Напитки:
Кафе х3
Зелен чай
Черен чай
Чаша червено вино

Бележки:
Ето и видео на пресата (http://www.youtube.com/watch?v=Nr2tFKn76AY) - не я направих като силовите вдигачи, а билдерска - право нагоре, вместо да се гмурна с главата и щангата да отива нагоре-назад. Но пък това значи, че с правилната техника ще я направя с няколко килограма повече. Просто ми беше разтоварващ ден и експериментирах така. Няма да отбелязвам в табличката с целите, за да започна попълването от следващата година. На power clean хващам вече техниката и скоро ще го правя правилно, но определено ми трябва повече подвижност в раменните стави за overhead squat-a. Тъй че ще вкарам вече и 15-20минути разтягане, защото и за пистолетите имам нужда от по-вече подвижност в глезените...

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 29.12.09 19:20.

30.12.09
00:19

Направо мен ми стана зор като го гледах т’ва.

30.12.09
00:24

Какво стана с калипера ?

казано от fanfan на 30.12.09, 00:24:

Какво стана с калипера ?

Чакам да пристигне пратката. Ако не стане днес - ще е другата седмица най-вероятно.

30.12.09
08:12

казано от Oranje на 29.12.09, 19:20:

Ето и видео на пресата (http://www.youtube.com/watch?v=Nr2tFKn76AY) - не я направих като силовите вдигачи, а билдерска - право нагоре, вместо да се гмурна с главата и щангата да отива нагоре-назад...

Браво за усилието! Не се предаде  :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1