27.12.09
17:57
На теб още ти се карат,че ядеш много ;) ?..
П.с. Кога скочи така на тоя клек,изобщо не съм забелязал.. :)
Какъв скок? Аз и двойка на 135 съм правил, както и 140 box squat.
Ии... Да, карат ми се и нищо не разбират.
п.п. Да допълня, че имам мускулна треска на цялото тяло (включително и прасците), но е лека. Само в бицепсите се усеща по-силно (дори доста силно).
Мнението беше редактирано от ~ DN на 27.12.09 19:40.
28.12.09
07:52
Т’ва значи,че трябва да си прегледам очите,защото явно съм започнал да чета много през редовете.. :lol:
Хм,не се сещам да са ми се карали,че ям много,откакто казах,че искам да свалям шкембето и баба ми,и роднини,и родителите,всички ме насилват да ям... :cheese:
Не знам,може да са искали да ме колят за нова година.. :cheese:
Те от малък като се ме свикнали,че щом може да се яде аз няма да го откажа и сега направо се притесняват за мен..
Почти склоних майка да седне да прочете няколко статии ама още не е седнала.
Тя мойта чете и ги разбира нещата, ама пак си е предубедена жената, нищо, че от 85кг. свали до 65кг. с НВД.
Иначе до 5-ти клас съм живял с баба ми и тя като не разбира и тя е ‘ЗА’ народната кухня, просто си мисли, че от месото се дебелее.
п.п. Отново да добавя нещо към офтопика - да ви обадя за продуктите на Clever. До колкото знам се продават само в Била и гаранция за качеството не мога да дам, но цените са нещот от сорта:
Кисело мляко - 49ст.
Прясно мляко - 79ст.
Имат продукти от млека до плодове, консервирани продукти и т.н.
От няколко седмици съм на Clever и.. Рано е да кажа каквото и да е, но не мога да се хвана за нищо да се оплача. На вкус всичко е на 6.
28.12.09
08:46
И аз от билата си взех 1 кг фини овесени ядки на Clever за 2,70.
28.12.09
08:51
На мен баща ми също ми носеше от тях,най-вече прясно мляко и мръвка от раци,и двете ми харесваха ама нещо ми ги спряха..
Трябва пак да им кажа да ми вземат,уш им било добро качеството,поне така чух.
Сега на татко му дават купони за ядене от VivaCom-а,кат’ не използва купоните и за месеца му се натрупват около 80-85лв.купони,които може да използва в САНИ и БИЛА,разбира се само за храна,без алкохол и техника..
Човече, това Clever-а си е чиста проба водица..... можеш да го броиш към дневния прием на вода. Не разчитай на него.
28.12.09:
- Кофичка кис. мляко, 120гр. пилешко
- 650млл. пр. мляко, кофичка кис. мляко
- Кофичка кис. мляко, 120гр. пилешко, 50-70гр. кекс
Тяга: 60; 70; 80; 90; 100; 105; 110; 120; 125 - 5; 3; 3; 3; 3; 3; 3; 3; 2
РП: 30; 40; 45; 50 - 4; 4; 4; 5
- Един банан
- Кофичка кис. мляко, 150гр. пилешко
- Литър пр. мляко
Днеска цял ден мешам казеин с уей. На закуска не помня имаше ли банан, или не. По-скоро не, но не е изключено.. Помня ли, беше преди 11 часа!
Иначе, доволен съм днес. На раменните преси можех още повторения на 50кг., както и още серии по 3-4 повторения, ама знам ли, реших да не пробвам, тъй като повече от 50х3 не съм правил никога.
На тяга също доволно. Май ми беше малко почивката, но пак добре стана. Само на 125 не съм доволен, защото не бяха съвсем експлозивни повторенията, затова и спрях.
п.п. Не правих нищо за гръб, че още имам мускулна треска на “бицарите” :) Кофички трябваше да правя вместо пресите, но ми се буташе щанга над главата.
: )
п.п.2 Да сложа ли още един банан след тренировка? Тъй като в един банан има едва 20гр. въглехидрат, а на мен ми трябват около 50-60гр. Сега в Била са ги пуснали на 1.99лв./кг. и ми е паднало да си купувам.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.12.09 19:50.
След тягата, вече си забравил за раменните и едни кофи си пасват доста добре, а и ...да се поразтегне човек... :)
казано от Витан на 28.12.09, 10:36:
Човече, това Clever-а си е чиста проба водица..... можеш да го броиш към дневния прием на вода. Не разчитай на него.
Пробвал съм им всичките продукти, повечето не са хубави, да не кажа лоши. Киселото им мляко с 2.0% е чист айрян, това с 3,6% го бива горе-долу. Прясното мляко е доста разредено, и от към вкус и качество се губи. Иначе яйцата, рибите, граха, царевицата и другите им подобни продукти са добри.
Мнението беше редактирано от El padre на 28.12.09 20:22.
Млякото го купувам защото на вкус не го различавам по никакъв начин от останалите марки, които са на цена около 1.50лв. за литър пълномаслено. Има и хубави млека, Верея например, но 2.05лв. да давам по 3-4 пъти на ден, не мисля. Млякото ми може хем да бъде евтино, хем да е друга марка, а не Клевър, но от 80ст. до 1.60-1.70лв. млеката са ми еднакви. До едно. Затова не виждам защо да не си направя тази икономия, след като колкото и да е нискокачествено и разреждано, толкова е преебано и другото, което е под средната (за мен достъпна) цена.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 29.12.09 11:01.
Ако питаш мене,най-добре е да взимаш домашно мляко от някой кравар.До преди половин година взимах домашно мляко и си го квасях.Няма нищо общо с купешките млека по магазините.1 лев е литъра.
Да, и аз подкрепям горното мнение. В момента като чистиш тея проценти мазнина са ти в полза (дори и като не чистиш пак), а разликата във вкуса е фрапантна. Друг е въпроса, че трябва да вариш млякото, което си е усилие в сравнение с готовото пастьоризирано мляко.
казано от Giovane на 29.12.09, 14:48:
Да, и аз подкрепям горното мнение. В момента като чистиш тея проценти мазнина са ти в полза (дори и като не чистиш пак), а разликата във вкуса е фрапантна. Друг е въпроса, че трябва да вариш млякото, което си е усилие в сравнение с готовото пастьоризирано мляко.
Млякото се вари за 15-20 минути на добър котлон, всяка сутрин като си взимаш по 2-3 литра ти е предостатъчно, също така нормално ще се побере в 1 тенжерка, не е като 6 литра мляко нали.
Ще опиша сега, довечера ще довърша, че да не стане като вчера - забравих какво ядох.
30.12.09:
- 70гр. сирене, един банан, 70гр. пилешко (+/-)
- Кофичка кис. мляко, 50-тина гр. сирене
Клек: 60; 70; 80; 90; 95; 100; 105; 110 - 3; 3; 3; 3; 3; 3; 3; 3
Гребане с дъмбел: 10; 18; 23; 28; 31; 31 - 3; 3; 3; 3; 3; 3
Лег: 40; 60; 65; 70; 75; 80; 85 - 3; 3; 3; 3; 3; 3; 3
- Два банана
- 250гр. пилешко, 100гр. сирене, няколко резънчета луканка
- 4 яйца, кофичка кисело мляко
- Литър прясно мляко
Дълъг self note: Клека бе лесен, много добре ми влезна. А чак се чудех дали да клякам, или само чинс и кофи да правя за ей така. С 5кг. повече от предния клек - този път ми беше по-лесно да ускорявам в концентричната част на движението спрямо миналата тренировка с клек. Бях в зоната. :Р
Гребането с дъмбел.... Абе, аз не правя нещо като хората, ама хем ми беше лесно, наистина лесно, хем не го усетих дори. С щанга, с дъмбел - не са за мен тия гребания и това си е. Набирания завинаги!
Лег, този лег. Първата серия беше feel set, поставяне на началото за нервната система. Всичко окей, но първата ми работна серия бе чак на 60кг., а трябваше 50-55, ама карай. Като цяло много добре мина - не успявах истински експлозивно да изпълня никоя серия от 70кг. нагоре, но както е по план след първото повторение второто винаги бе доста по-експлозивно, чат-пат и третото така. Другото, което бе по план е, че с всяка следваща серия ставаше все по-лесна за избутване и контролиране тежеста, сякаш свалях килограми от лоста. Само с последната серия се изложих, но и това трябва така да бъде, все пак не може до безкрайност да се качват килограмите, а леснотията да е налице. :)
п.п. Поздрав за всички, които не просто чуват музиката - http://www.youtube.com/watch?v=2Ra-CFL7BkA
Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.12.09 21:42.
Ти от кой протеин на ПИККО вземаш?Аз взех от гръцкия последния път,защото нямах пари,но май ми дадоха сухо мляко...поне така мирише де.
офф:Този концерт на Алис ми е любимия,имаше един период,в който само него въртях в колата :)
http://www.youtube.com/watch?v=BfyQds7GFNI
Ами, отивам в склада и просто казвам “Кило(/две) суроватъчен протеин 80%” и каквото ми дадат си го нося в нас. Два пъти вече съм взимал, общо 3кг., но не съм умрял без него и занапред мисля да си карам без пудрата. Моя най-добър приятел е друг - млякото.
п.п. Какво да ти кажа, групата умря заедно с Лейн. Хайде да не повтарям масите, ама ако беше последвал примера на Слаш, сигурно сега неговия глас щеше да звучи в последните 5-6 албума. Язък. :)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.12.09 16:38.
Trashmetal,
Истински ме радва твоя дневник и цялата hardcore атмосфера, която създаваш с него. Създава се впечатление за нито грам компромис, един вид тренировките са едва ли не “смисъла на живота”, неимоверен хъс и стремеж към постигане на целите и преодоляване на препятствията. До тук супер.
Минавам на млеката Clever. Това няма нищо общо с истинските млека. Казвам го не защото имам сертификат от анализ, а просто защото ям домашно мляко и разликата е космическа.
Но защо беше този мой увод? Ами просто не мога да разбера защо не ядеш яйца... Беше казал веднъж, май, че не ги понасяш, но като гледам правиш далеч по-големи компромиси, а и аз като чуя хардкор билдър/лифтър (извинявам се за тъпите чуждици, не че си нямаме думи на български) и се сещам за 10-20 яйца на ден :). Та мисълта ми логично води към заключението - вкарвай повече яйца и я махни тая водица.
По-здрави!
Прав си, но take-no-prisoners философията е трудна. Нищо повече няма да казвам, само ще ти благодаря за мотивацията.
31.12.09:
- 4 яйца, половин литър мляко
- 200-250гр. заешко, 50-тина гр. картофи, 200гр. зелена салата
- Литър пр. мляко
- Една бира, порция картофки, 4 кебабчета
- 0.4л. whiskey, 500млл. кока-кола
Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.01.10 14:28.
01.01.10:
- Кофичка кис. мляко, два банана (9:00 часът)
- 7 часа сън след като се прибрах
- 350гр. заешко, 70-80гр. печен картоф (16:00 часът)
- Литър мляко
- Кофичка кис. мляко, 15-тина маслини, 100гр. сирене, 4 яйца, 50гр. луканка
Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.01.10 21:35.
Впрочем от доста време не знаех колко кг. съм. Сигурно месец и нещо съм в неведение, но сега на Нова Година се претеглих у домакина - 76кг.
edit:
Self note: Та, имам дисбаланс в перките. Много хора дори не го забелязват, но докато си говорех с майка ми сега тя ме пита искам ли да си мажа стриите по ръцете с нещо, че да разучи тя и да ми купи. Аз казах “не”, но продължихме темата и отбелязах, че първо стрии получих на лявата ръка, след което на дясната. Тя се позагледа и призна, че лявата изглежда по-голяма, но и по-мазна. Аз разперих гръб отпред и й показах, че и в перките ми има такова нещо. Тя потвърди, че дясната е по-голяма. Чудя се, на какво ли се дължи това - дясната перка по-голяма от лявата, а при ръцете обратното. Да не би да има нещо общо с набиранията? Аз цяло лято съм се набирал със смесен хват, но без конкретен повод. И тъй като ми беше по-лесно дясната ръка да ми е в подхват, а лявата - надхват, така се набирах главно и смятам, че десния широк гръбен мускул е бил по-добре трениран. Отдавна съм установил, че чинс-а в подхват ми действа най-добре от всички други вариации на гребанията и набиранията. Мисля да започна отново смесения хват, но този път подхвата ще бъде на лявата ръка. Ще видим до къде ще стигна. Колкото до ръцете, често съм си мислел да вкарам концентрично сгъване само за лявата ръка, тъй като нейната обиколка може би е по-голяма, но връхчето никакво го няма, докато при дясната е обратното. Та ето, за гърба го реших. Дали да оставя асистиращите упражнения и да изчакам да видя, дали няма да има смесения хват този ефект за лявата част от тялото, който виждам при дясната.
Не е зле да оставите един коментар, ако имате мнение.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 02.01.10 11:53.
Както и сам се досещаш, надали има човек, който да има еднакви ръце и перки. И моите перки са различни. Винаги са били различни.
Най-вероятно и набиранията са дали своя принос. Със смесен хват е добър вариант, който дава повече утежнение, но аз лично бих разменял хвата на ръцете.
02.01.10
13:07
Ами не съм сигурен но , мисля че по-силната ръка поема повече от натоварването при набиране за сметка на перката от същата страна . При мен мисля че има нещо такова , дясната ръка ми е по-голяма от лявата , докато при гърдите е обратното .
02.01.10:
- 3 яйца, 400млл. мляко
- 2 яйца, 600млл. мляко
- 70гр. торта
- 70гр. баница
Римска тяга: 60; 70; 80; 90; 100; 110; 120; 130; 140; 150 - 3; 3; 3; 3; 3; 3; 3; 3; 3; 1
Дипс: ст; 7; 10; 12; 15 - 3; 3; 3; 3; 3
- Доза протеин веднага след кардиото
- Литър мляко
- 150гр. сирене с люти чушлета
- 900млл. мляко
На тягата съм много доволен. Попринцип трябваше да спра в момента, в който щангата спира да лети нагоре, ами се драпа по краката ми, в този случай 130кг. беше последната тежест, която вдигах с лекота. Но, както винаги се изкуших да вдигна още и още. На 140 бях сигурен, че ще спра, но един пич от залата ме попита колко кг. са наредени на щангата. Като му отговорих “140” той започна да коментира нещо с приятеля си. “Наблюдават ме” си рекох аз и след 140х3 сложих 150 за едно повторение. Всичко бе изпълнено без фитили и без колан.
п.п. Нямаше банани в нас, иначе трябваше да си взема един-два банана за след тренировка.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 03.01.10 09:24.
02.01.10
20:10
http://www.dailymotion.com/video/xbo3n4_branch-warren-live-for-this_sport
Незнам дали ще ти хареса този клип ,но просто да ти го покажа :)
Значи, не е нужно да спираш само защото скоростта се е забавила. Важен е самият опит да вдигаш експлозивно, но при големи тежести е нормално щангата да се движи по-бавно. Също така, нали гониш и абсолютна сила? Не съм видял на състезание по силов трибой някой да си вдига максимума със коростта, с която си вдига 60% от макса.
Наясно съм с това. Max effort е на английски, но все пак нямаше ли един момент, в който ако изнемогваш с тежеста, трябва да се бие спирачка? Честно казано помня само основите на това, което съм чел и не помня подробности, но рано или късно идва момент, в който колкото и да се опитваш, движението ти е 3 секунди в концентрична фаза (визирам тягата).
п.п. И държа да отбележа, че когато за първи път дръпнах 150 беше от стойките, та си взимам щангата, две крачки назад, bounce ефект от земята и т.н., втория път на 150 беше всъщност сумо тяга за 2 повторения. И двата опита бяха с колан и фитили. Вчерашната тяга беше много красива, римска тяга от земята, без колан и без фитили. Просто 150 си ми остава макс (може би 155), но беше наистина лесно.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 03.01.10 09:24.
03.01.10:
- Кофичка кисело мляко, един банан
- 2 чинии боб, 150гр. сирене
- 5 яйца
- 120гр. пилешко, 3 сарми, чаша мляко
- Две кофички кисело мляко
Така. Сега.. Оф.. Не ми харесва, че го казвам. Наистина не ми харесва, но мисля да мина известно време на билдърска програма. Трябва ми мотивация от страна на четящите това. Докато 09’ бързо (наистина бързо за мен) се мина, естествено настъпи 2010. Новата година малко или много комерсиално е символ на ново начало за нещо. Новия ми дневник също бе неотдавна създаден с предпоставка за ново начало, но колкото и глупаво да звучи, исках да започна нещо на чисто, но не знаех какво. Стажа ми става кръгло 2 години след 3 месеца и се замислих, че силата ми може би донякъде отговаря на стажа ми, но това не важи същото за тялото. Разгледах си старите дневници (всъщност, тези които са наоколо отдавна знаят, че те са 3 общо с този) и си изрових старите снимки. Гледах, гледах и няма какво да се залъгваме - както и да се въртя, под какъвто ъгъл и светлина се снимам, разлика в тялото в отпуснато състояние преди и сега няма. Имам няколко програми на акъла си, които да започна след месец-два, но всички те силови. И при все, че се замислих не само за силата си, но и за тялото си, започвам да се колебая дали да не започна по типично билдърска програма съобразена със стажа ми и с цел качване на маса. Наистина ми трябва едно рамо, на което да се упра точно сега и да реша със сигурност на прав път ли съм. Вие нерядко стоите настрана, понеже знаете, че каквито и грешки да допускам аз ги правя съзнателно и не ги поправям я от мързел, я от липса на мотивация, я от друго. Предната година бе посветена на силови тренировки. Хайде, надъхайте ме, дайте ми стимул и ме убедете, че новата 2010-та година е подходящия момент за чисто билдърски цели. Нека се завърна в залата с придобитата сила от досегашните тренировки и с новите работни килограми да тренирам за маса и наистина да направя най-сетне нещо свързано с темата на този форум.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 03.01.10 21:58.
Промени тялото си - изчисти го и го стегни=3-4 тренировки (съставени от 4-5 многоставни упражнения) + кардио.
Айде чакам снимки през 2011 :)
1.Мотивация не ти трябвя - ти я имаш. Просто реши, че го искаш и толкова. Звучи лесно от моите уста и ...... наистина е така :)
2.Аз съм другата крайност - бодибилдър(вярно любител :) ), но може на мен някой ден да ми хрумне да гоня твоите силови постижения, и може да сменя начина си на трениране.
3.В твоя дневник наистина цари едно Хардкор излъчване и честно да си кажа ще ми е по приятно следя програма близка до моята отколкото силова :) Така че това е + и за мен :)
4.Започвай !
04.01.10
05:24
казано от Владимир92 на 03.01.10, 22:09:
3.В твоя дневник наистина цари едно Хардкор излъчване и честно да си кажа ще ми е по приятно следя програма близка до моята отколкото силова :) Така че това е + и за мен :)
4.Започвай !
Давай! :P :smirk:
04.01.10:
В дните от тая страница яденето е страшно.
- Литър мляко
- Голям дюнер без картофки
- ХЛ дюнер без картофки
- Две кисели млека с лъжица мед
- 4 сарми със сирене
- 250гр. извара, салата домати и крастави
Не тренирах, понеже не ми е възстановен гърба от тягата, а имам клекове да правя.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.01.10 21:27.
04.01.10
20:24
Ами ще извиняваш ако се натрапвам с тоя пост обаче просто да ти споделя 4е и аз така бях.Значи бях като свинче 85 кг, да някой ще каже че съм почти 1 85 и е нормално, ама това въобще не ми пасваше по вкуса като се гледах и започчнах да се взимам в ръце така за около 4-5 месеца.Проваи ако искаш с много повторения с по-малко тежести и в края прави кардио по 15-20 минути.Не знам, като ти следя дневника Хардкор и т.н сигурну звуча несериозно, но пробваи ако искаш.Просто искам да си помогнеш, щото знам кфо е гадно и съм го имал тоя проблем с килата..и 90 кг съм бил..както и да е.Ти си знаеш.Късмет все пак с новата програма :)
04.01.10
20:40
Не съм човека , който тярбва да ти дава съвети , нямам нужния опит за това , но все пак мнението ми е , че трябва да продължиш силовото трениране , като обърнеш по-голямо внимание върху храненето и кардиото , което не знам дали правиш ( не съм чел целия ти дневник) . Или пък да се разделиш на сплит , за да се оформиш . Според мен качването на маса при теб , от момента в който се поизчистиш( ако желаеш още маса тогава) ще бъде по-лесно имайки предвид структурата ти . Но 76 кг на 165 си е доста добро тегло , ако си изчистен .
казано от Dogfather на 04.01.10, 20:24:
Ами ще извиняваш ако се натрапвам с тоя пост обаче просто да ти споделя 4е и аз така бях.Значи бях като свинче 85 кг, да някой ще каже че съм почти 1 85 и е нормално, ама това въобще не ми пасваше по вкуса като се гледах и започчнах да се взимам в ръце така за около 4-5 месеца.Проваи ако искаш с много повторения с по-малко тежести и в края прави кардио по 15-20 минути.Не знам, като ти следя дневника Хардкор и т.н сигурну звуча несериозно, но пробваи ако искаш.Просто искам да си помогнеш, щото знам кфо е гадно и съм го имал тоя проблем с килата..и 90 кг съм бил..както и да е.Ти си знаеш.Късмет все пак с новата програма :)
Ей, спокойно. Бил си 85.. Пф, аз на 55кг. бях дебеланко, което е по-лошо, пък ти.. :)
Мерси за загриженоста и не, не се натрапваш. Поста ти не е особенно конструктивен, но натрапчив в никакъв случаи не е. Тоест, тази методика на отслабване твоята никак не е ефективна, ако държиш ще ти обясня защо.
Та, моите мотиви да променя тялото си са други. Тоест, целта е комерсиално, мотивите - не, но нека си останат за мен (не, лешояди, не е заради момиче).
казано от Evgeni Nikolov на 04.01.10, 20:40:
Не съм човека , който тярбва да ти дава съвети , нямам нужния опит за това , но все пак мнението ми е , че трябва да продължиш силовото трениране , като обърнеш по-голямо внимание върху храненето и кардиото , което не знам дали правиш ( не съм чел целия ти дневник) . Или пък да се разделиш на сплит , за да се оформиш . Според мен качването на маса при теб , от момента в който се поизчистиш( ако желаеш още маса тогава) ще бъде по-лесно имайки предвид структурата ти . Но 76 кг на 165 си е доста добро тегло , ако си изчистен .
Аз ще продължа силовите тренировки, но ще бъдат с билдърски примеси и по-различна честота. Или т.к. преди беше немислимо за мен да правя асистиращи упражнения и глупаво и неоправдано според целта ми да правя кардио. Сега това ще се промени.
Во так, аз проблеми с липса на знания нямам. Имам други проблеми, два от които, основни бих нарекъл, са, че трудно се адаптирам на промяна в целите и съответно промяна в тренировките и режима на хранене и също така трудно се решавам на промяна. Затова ми е нужна не подкрепа под формата на съвети, ами директно “ще правиш, ще струваш” (строга любов) :)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.01.10 20:51.
04.01.10
20:52
Еми няма лошо да науча нещо ново, ако можеш обясни :)
В спектъра на повторения от билдърските тренировки влизат 8-10-12 повторения и т.н. При такъв брой се стига до хипертрофия - мускулните влакна са по-наранени и разкъсани. Възстановяването ч/з храна, почивка, добавки и т.н. възвръща загубените влакна и натрупва още малко отгоре. Когато се храниш на отрицателен калориен баланс (ОКБ) и калориите са ти занижени възстановяването става по-трудно и нерядко не успяват да бъдат възстановени загубените мускулни влакна и така се свалят по-лесно килограми, защото освен мазнини се топят и мускули.
Докато при силовите тренировки с не повече от 5 повторения не се стига до това разкъсване на мускулни влакна, следователно мускулна маса не се губи, тъй че дори сравнително силно казано, но е почти невъзможно да имаш проблеми с възстановяването на мускулите. Да не говорим, че силовите тренировки при тази си функция горят и повече калории, от колкото биха могли да изгорят “по-лека тежест с повече повторения” Кардиото разбира се също трябва да се включва, но в период на отслабване (не орелефяване и оформяне, ами отслабване) са най-удачни силовите тренировки.
Самото топене на мазнините става от изразходването на енергия и занижен прием на калории (не повече от 500 калории от общия калориен баланс). Класическите тренировки от този тип, който ти спомена осигуряват енергоразход. Силовите тренировки също. Разликата е, че при силовите ще си запазиш масата почти непокътната, докато при “по-малка тежест и повече повторения” ще направят запазването на маса по-трудно и често при невнимание се губят килограми от активната мускулна тъкан.
Разбира се ако трябва да се задълбочаваме трябва и да има лактатно индуциращи тренировки в изготвената програма (това са тренировки, които натоварват мускула по-продължително или т.к. 3х15, примерно), но не можеш да базираш цялата си програма на това.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.01.10 21:37.