02.01.10
12:16
Тук съм....излязох,понапазарих си малко нещица..... доволна съм.
Мерси на всички за мненията.Внимателно прочетох и препрочетох всички.Реших да си завърша целта както е по план и към края на месеца да видя как ще процедирам.Истината е,че така се чувствам добре,по-енергична не съм била,по-засмяна,по-уверена.Гледам,че жените разбират за какво говоря,което означава,че много добре знаят какво е да влезеш в магазин и всичко да е за слаби момичета и да искаш,а да няма какво да си купиш.....или да харесаш мноооого нещо,но да ти стои кофти,защото паласката,или дупето са по-заформени.Така,че анализирах себе си и положението в момента и разбрах,че въпреки противоречивите мнения,накрая всички казват,че най-важното е да си здрав в крайна сметка и да се чувстваш добре.Е,здрава съм/засега нямам проблеми с МЦ,стомах,неразположения,или каквото и да е/,чувствам се по-енергична от всякога...така,че няма да правя някакви драстични промени засега.Спирам отсега да описвам гармажи и часове на хранене за да не се вторачвам толкова в тия неща и така.
Айде,приятна почивка на последните почивни дни :cheese:
Преди няколко поста споменах,че чакам да стане нещо хубаво тия дни......е,в понеделник ще си кажа за какво става въпрос....а вие стискайте палци :-P
Мнението беше редактирано от irenaiv на 02.01.10 12:17.
казано от irenaiv на 02.01.10, 12:16:
Спирам отсега да описвам гармажи и часове на хранене за да не се вторачвам толкова в тия неща и така.
Айде,приятна почивка на последните почивни дни :cheese:Преди няколко поста споменах,че чакам да стане нещо хубаво тия дни......е,в понеделник ще си кажа за какво става въпрос....а вие стискайте палци :-P
Относно грамажите и аз малко се затормозявам с тях, може би и аз в най-скоро време ще престана да ги вписвам, не винаги мога да ги преценя, а и вече на око долу горе знам колко да слагам.. :)
А за хубавото нещо - УСПЕХ и разбира се ще ти стискаме палци! :)
Здравей и от мен Ирена.
Няма да скрия, че и аз се постреснах като ти видях снимките и прочетох, че още искаш да сваляш... :smirk: Но щом се чувстваш добре и тялото ти не дава сигнали за обратното ОК. Само гледай да не се вманиачаваш прекалено. Непреценените крайности водят до обратен ефект доста често в последствие.
Успех :)
пс Сега видях, че си колежка.... :-)
Рени, излишно е да ти казвам и аз че си суха като вейка. Имаш предимно жили ,което не равносилно на мускул.Ти трябва да качиш маса а не да сваляш мазнини. Мечтите убиват понякога внимавай
03.01.10
06:22
Пак благодаря за съветите......всъщност по-скоро за загрижеността.Ай,Дива....ти ме разби пък ся с тея жили :lol:
Вчера:
закусих Протеин ;
обяд - бъркани яйца с краставица;
вечеря - не знам защо,ама пак ми се приядоха яйца пред месо и хапнах 4 бъркани яйца с печена чушка и зелена салата.
Днес нямам търпение да стане 10 и отивам на тренировкаа...че голяма почивка стана,голямо чудо!
Мнението беше редактирано от irenaiv на 03.01.10 06:24.
казано от irenaiv на 03.01.10, 06:22:
Днес нямам търпение да стане 10 и отивам на тренировкаа...че голяма почивка стана,голямо чудо!
Не се притеснявай, че ти се е събрала толкова дълга почивка от към тренировки, организма и от това има нужда, а сега с още по-голям хъс ще тренираш, сигурна съм, силата ти може да е паднала малко, но ти трябват 3-4 тренировки за да влезеш в час! :) И на мен 10тина дни ми се наложи да си тренирам в къщи, не е като да си в залата, но все пак е било нещо.., така че споко! :)
03.01.10
11:30
Хой..тук съм :D
Направих си тренировката...голям кеф...
Тренировката:/суперсери/
Отвеждане на крака назад на долен скрипец -3 х 20/крак -2.5кг.
Напади с гири - 3 х 20/крак -4кг.
Отвеждане на крака настрани на долен скрипец -3 х 20/крак -2.5кг.
Клек с 5 кг.диск в ръцете - 3 х 15 -5кг.
Сгъване с дъмбели за бицепс - 3 х 10/ръка - 4кг.
Разгъване за трицепс с дъмбели- 3 х 10 - 3кг.
Сгъване за бицепс на скрипец /с дръжка/ - 3 х 10/ръка/ - 2.5кг.
Разгъване за трицепс на скрипец /с дръжка/ - 3 х 10/ръка/ - 2.5кг.
Сгъване за корем на машина - 2 х 25 - 22.5кг;
Вдигане на крака от лег - 2 х 20;
Странично извиване от стоеж с дъмбели- 2 х 20/страна-8кг.
Пътека интервално - 30 мин. 1мин. - скорост 5.7 1мин. - скорост 10
Поизморих се,ама нормално след такава почивка.Сега обаче тонуса е на 6.Тренировъчния ми часовник показа ужасно много изгорени калории,което ме навява на мисълта,че малко съм извън релси..../обикновено сочи наполовина при абсолютно същото натоварване/.Както каза S_L след 3-4 тренировки очквам нормализиране на нещата.
Храната ще е:
Преди тренировката 25мл.Пируват,50мл.Л-Карнитин.След тренировката 3 бр.Аминокислени.
Един час след това Протеин.
След още час- пил.филета със зелена салата.
После не съм го мислила-ще дописвам.
03.01.10
12:41
Грешка.....40мл.Преди лягане ще гаврътна още 25мл.Винаги така съм процедирала с Карнитина в тренировъчен ден.В нетренировъчен - пия 25мл.сутрин след ставане и 25мл. вечер преди лягане.
Не е ли правилно?
Мнението беше редактирано от irenaiv на 03.01.10 12:45.
03.01.10
12:49
Сега ходих да погледна,че аз го пия от една чашка,върви си с шишето с Карнитин .....ми 40 мл. пия.Това е равно на 4 гр.,ако не се лъжа 8-/
03.01.10
12:52
Ами може и 1000 млл да пиеш защото не е важно, колко е количеството изпито, а концентрацията на активно вещество. Което в твоя случай е 40 млл течност от които активен л-карнитин 4 гр.
03.01.10
12:58
Пак гледах,четох....значи в 100 мл. течност пише,че има 4 000 мг. Карнитин.
03.01.10
14:27
Това ще рече в случая около 4-5 гр. Карнитин,което също не е доза за умиране. :)
в 100мл няма как да има 4-5 гр ! Физическо е невъзможно !
П.С. Може да бъркам :roll: Но пак струва ми се невъзможно ...
03.01.10
15:57
казано от Владимир92 на 03.01.10, 15:40:
Че защо да е невъзможно в течния на Нау да речем в 15 млл течност има 3 000 мг = 3 грама л-карнитин
03.01.10
15:57
Moжеее....ето го този,който аз пия:
http://weider-bulgaria.com/products/5/26
Все пак Карнитина е за 100мл...аз пия най-много на ден 90 мл...сутрин/25мл./,вечер/25мл./ и при тренировка/40мл./.Това прави под 4гр.Карнитин най-много в тренировъчен ден.
03.01.10
15:59
казано от Владимир92 на 03.01.10, 15:58:
Признавам си - идиот съм :lol:
Е хайде думата идиот е пресилена, по скоро просто досега не ти се е налагало да чистиш и не си осведомен относно добавките за чистене :cheese:
03.01.10
16:01
Ти пък и ти сега :lol: Чак пък ...и аз бях забравила точното му съдържание.Знаех само,че мога и по-голяма доза дори...Преди 3 месеца ги смятах и ги бях забравила.
03.01.10
16:02
казано от Иван Шишманов на 03.01.10, 15:59:
казано от Владимир92 на 03.01.10, 15:58:
Признавам си - идиот съм :lol:
Е хайде думата идиот е пресилена, по скоро просто досега не ти се е налагало да чистиш и не си осведомен относно добавките за чистене :cheese:
Ванкаааа.....блазе му,а :-P
казано от irenaiv на 03.01.10, 15:57:
П.С. Може да бъркам :roll: Но пак струва ми се невъзможно ...Moжеее....ето го този,който аз пия:
http://weider-bulgaria.com/products/5/26
Знаех си,че през Новата година ще науча нещо ново,и ето- 1гр.въглехидрат=0.5 kcal :-) Не вярвате ли?Справка горния линк ;-)
03.01.10
18:16
:lol: :lol: :lol: Объркали са в сайта.....на шишето пише 2 гр. въглехидрат = 8кал.Де да беше истина да са 0.5 кал.... охаааааааа..
Мнението беше редактирано от irenaiv на 03.01.10 18:35.
Това, че не съм чистил досега не значи, че няма нужда ! :) Съвсем скоро почвам и аз, че бедрото почти настига талията :lol:
03.01.10
18:37
Оооооо.....ще изчистиш,малък си на години....тепърва ще си оформяш тялото.Метаболизма ти е бърз и лесно ще стане.
Божеееее....сега като се замисля си почти колкото щерката....тя е набор ‘99 :cheese:
Аз съм 92 набор :) За това, че съм с бърз метаболизам може да поспорим :) Забързан - да, но не и бърз :lol: Но не се оплаквам. Има си и добри страни :)
03.01.10
18:45
Ами да де...‘92….‘99…..то 7 години нищо не е.Какъв мъж си само,а си едва на 17.Не мога да си представя и тя,че след някоя и друга година ще е голяма госпожица...па аз ще почна да се сбръчквам вече :lol:
А за метаболизма на 17 и след 25….има разлика за огромно съжаления....е аз вече ударила наскоро 30-ка пак не се давам де,ама си е по-трудно :-/
@irenaiv, да изчистиш ? какво :) Та ти си доста релефна, колко % подкожни си ? Според мен ако искаш да паднеш още 1-2% ще е първо не здравословно, и второ е много опасно от гледна точка на това че рязко може да увеличиш храната и дори да качиш някои друг %.
За това, спортувай си за здраве и си се храни с качествена храна, за другото трябва време :)
Поздрави.
04.01.10
04:51
Добро утроооооо.....айде на работаааааааааа :lol: Беше каквото беше...пак-по Великден.
След вчерашната тренировка,очквах днес да съм с мускулна треска,заради почивката....обаче няма такова нещо.Супер,значи не съм загубила чак толкова форма.
Tonu,сега съм 11%.Принципно идеята ми беше към 9 да ги докарам,но като гледам всички тук друго ме съветват.Храненето.....наистина в момента се храня доста еднотипно,но това не ми пречи.Така свикнах дори,че не мога да си представя дори да ям нещо различно от храната,която ям в момента.....сериозно.В момента се нагласям психически за промяна в храненето.Реших нещо такова да направя когато се почувствам готова .......лека - полека ще добавя сиренце/обожавам сирене/,трици сутрин.....ама пък така съм свикнала със сутрешния протеин....как да го спра сега!Знам ли какво друго.....може би плодове ще хапвам до ранния следобяд.Може и някакви Протеинови вафли да почна да хапвам/и те много ми харесват,ама заради въглехидрата вътре ги избягвах досега/.Другото е ясно-яйца,месо и зеленчуци.
Относно апетита....неееее...бетон съм аз.Не може нищо да ме съблазни :DD
Мнението беше редактирано от irenaiv на 04.01.10 04:57.
04.01.10
10:23
Рени,а на снимките от галерията колко ти е %подкожна мазнина,че от мн четене се обърках,къде колко си : ))
Какво по-точно ще изчистиш? Ще изчистиш себе си от лицето на земята ли? Защото аз, както и вярвам всеки без видими проблеми със зрението, не виждам какво можеш да изчистиш. Сега ме опровергай, че си мазничка и искаш да закръглиш дупето?
04.01.10
10:43
това не е красиво.. някой смята ли, че е красиво?
04.01.10
12:41
Ха здрасти ;-)
Аз бачкам,та пушак се вдига...
Etcetera. в галерията съм към 13% .
Thrashmetal,я пак се вгледай в снимката....виж горната част на гърба как е изчистена...сега по-надолу какво виждаме.....даммм....мазничко.Ей това мазничкото вече го махнах.В момента вече се пренастройвам да започвам да хапвам и по-мазно и въглехидратно.
smacker,ми на мен ми харесва :lol: шегувам се.Изглежда така само когато съм стегната/долу снимката....даже съм се постегнала и там /.Когато съм отпусната няма нищо общо с това на снимката.Все пак когато се стегна си личи най-много откъде има за чистене.Както се вижда и от снимката.
Поздрави и лек и успешен първи работен ден :cheese:
Мнението беше редактирано от irenaiv на 04.01.10 12:43.
04.01.10
14:27
Прекаляваш (кой ли го казва). От опит ще ти кажа - от високо се пада най-лошо. Сега може да си ОК - и физически и психически, но ще дойде един момент, в който майката природа ще си каже думата и ще превъртиш. А да не ти казвам колко бързо се дебелее, особено като преди това си бил на такъв спартански режим.
Да, ЗНАМ, че си бетон. Всички сме бетон, но това е до време. Ако можеш изобщо да извлечеш някаква полза от този форум, това е да разгледаш хората с подобни на твоите характеристики как се “движат”. Виж ме мен - ако се казваше, че някой тук е железен, аз бях със сигурност една от тях - за 3 месеца от 16 на 12%. Че имах и една седмица на 11,8 %. И какво стана? Емоционално се сринах. Не обвинявам за това начина си на трениране и хранене - не, но И това има пръст. И после минах на режим “запасяване” за бъдещето. И сега знам ли - сигурно пак съм ударила 16ката. Виж Инис, виж Дива. Ултра-ниските % са само моментно състояние на организма - прекалено трудни са за поддръжка в дългосрочен план. Сега сигурно ще го прочетеш това, и ще си кажеш, че ти си по-добра или по-силна или по-упорита. От мен може би да, но от природата - силно се съмнявам. Колко време ще изтраеш - седмица, месец, година, не знам. Но рано или късно ще дойдеш на моята изтривалка. А тук не е много готино, честно ти казвам.
Намери си златната среда. И тази, в която си в момента далееч не е тя.
Лек ден.
Не се сдържах, макар че ще е глас в пустиня.
Рени, много си ми симпатична и затова не мога и аз да не се включа.
С 2 ръце покрепям написаното от Венци.
Още повече, че целта ти вероятно се е променила... Замисли се, когато започна да гладуваш, целта ти никакви мазнини по тялото на 9 или 10% ли бяше или просто да се пъхнеш в дрехите си и да ти стоят добре? Като видя, че се смъкват кг не се ли екзалтира и не започна ли да искаш и още и още и още? Къде казваме стоп? Болните от анорексия също искат да свалят и още и още и още...
Сега си чудесна. Ще си чудесна и с няколко % мазнини повече или по-малко. Но с по-малко мазнини няма да си толкова здрава. Противоестествено е да си жена и да имаш толкова малко мазнини. Освен, че ти трябват за нормална хормонална обмяна, тялото ти пази мазнини и за евентуално изхранване на плод.
С най-добри чувства.
казано от irenaiv на 04.01.10, 12:41:
В момента вече се пренастройвам да започвам да хапвам и по-мазно и въглехидратно.
Наистина е въпрос на пренастройване, аз също съм на път да го направя! Най-искрено те съветвам да започнеш да вкарваш по-въглехидратни или мазнички храни, избери си един от двата източниците на енергия! Така ме посъветваха момичетата във форума, сега аз съветвам теб! Преди всичко ЗДРАВЕТО ТИ!
05.01.10
05:08
Венци,много си права,да!Но просто не мога от раз да започна да ям от другите храни.....настройвам се сега лека-полека.
Лимка,S_L….
Мерси момичета за всичко написано!
Вчера си бях на обичайната храна-филета и яйца,печена чушка,зелена салата.Работя по въпроса с нагласата....хич не ми е лесно...
Мнението беше редактирано от irenaiv на 05.01.10 05:10.
06.01.10
09:08
Здравейте1
Аз продължавам с мислите ми как да си променя/разнообразя храната...затова реших да попитам и вас,тъй като не мога да си нацеля храната така,че да не кача мазнини/или ако ще се качва,то поне да са минимално/.
Значи като начало си мисля да включа плодове,овесени трици,сирене,кисело мляко..ей такива....но се чудя как да си организирам храненията.Не знам вечерята дали да не я оставя както сега - на протеин и зеленчук....как да направя така,че да не стане някой йо-йо ефект?
Оффф....така съм си свикнала на храненето...изобщо не го мисля - само си слагам каквото ще ям,без да мисля и съм готова.А сега не мога да се организирам как да е,що да е.
Ще съм благодарна на съветите ви :)
казано от irenaiv на 06.01.10, 09:08:
Здравейте1
Аз продължавам с мислите ми как да си променя/разнообразя храната...затова реших да попитам и вас,тъй като не мога да си нацеля храната така,че да не кача мазнини/или ако ще се качва,то поне да са минимално/.
Значи като начало си мисля да включа плодове,овесени трици,сирене,кисело мляко..ей такива....но се чудя как да си организирам храненията.Не знам вечерята дали да не я оставя както сега - на протеин и зеленчук....как да направя така,че да не стане някой йо-йо ефект?
Оффф....така съм си свикнала на храненето...изобщо не го мисля - само си слагам каквото ще ям,без да мисля и съм готова.А сега не мога да се организирам как да е,що да е.
Ще съм благодарна на съветите ви :)
Колкото повече го отлагаш във времето толкова по-невъзможно ще става.Страхът от напълняване ще става все по-ужасен и силен..всички които са били на НВД са го изпитали това нещо. Както казва Венци винаги идва момент в който ти избиват лимките, защото стреса на който си подложила тялото си трябва да се компенсира. Иначе загиваш просто.
Според мен плодовете и триците не са изобщо най-подходящи за преход. Плодовете са захар, а триците са талаш...
Хапвай по филийка пълнозърнест хляб,кафяв ориз и макарони, овесени ядки не трици, бобови, сухари, оризовки и ит.н. Не ща да те плаша, но имам чувството че страха от въглехидратите няма да ти мине цял живот. Аз съм зе заинатила сега да го преборя, защото хич не смятам да прекарам живота си в диети, сметки и ниски подкожни мазнини. Искам да съм нормална, здрава, спортуваща за удоволствие жена.