Дневникът на Etcetera

Темата е заключена.
Прескочи до:
IR

28.12.09
19:54

Лелееее....не ти ли призлява с толкова малко храна....  :blank:

ET

29.12.09
07:21

Мария,Irenaiv за храната сте прави ,че на моменти е малко,което съответно рефлектира на апетита ми след някой др ден гладуване..: )

да не кажа голяма дума,но мисля ,вчера го почнах.да съм до края на януари на ВБД,с по големи тежести спирам работа за известен период

вчера 29/12/09

8:00 2 яйца,30 гр свински бут жарен
12:30 пилешко филе на скара 135 гр
14:30 протеинов бар
18:00 телешка пържола 100гр
20:30 -50 гр фъстъци
0:20 100-150 гр извара/2% мазнини/ с една супена лъжица екскузия

от 10 сутринта съм на разходка  и се прибрах в към 12 .това ми е физическата дейност + няколко спринта след автобуси : )))))

протеина както и да го смятам не мога да го докарам до 172 гр,което ми е уж минимумът

да попитам,някой на ясно ли е мазнините горе долу в какви стойности трябва да варират.Аз вчера ги смятах и бяха около 50 гр...
фъстъците със сигурност ще ги разкарам за напред и се получават около 30.Аз си мислех да ги държа до към 40?

29.12.09
08:17

Аз не съм голяма специалистка, но ВБД, значи високо протеинова, нали? Това според мен не е много добър вариант, тъй като всеки ще ти каже, че тялото не използва протеина за енергия, а мазнини или въглехидрати. Така че по-добре си избери примерно ВМ, ако можеш да караш без въглехидрати, по-добре ми се струва от това д ас етъпчиш с протеин... :) Но нека някой по-компетентен да се изкаже де... :)

ET

29.12.09
19:05

казано от Ines на 29.12.09, 08:17:

Аз не съм голяма специалистка, но ВБД, значи високо протеинова, нали? Това според мен не е много добър вариант, тъй като всеки ще ти каже, че тялото не използва протеина за енергия, а мазнини или въглехидрати. Така че по-добре си избери примерно ВМ, ако можеш да караш без въглехидрати, по-добре ми се струва от това д ас етъпчиш с протеин... :) Но нека някой по-компетентен да се изкаже де... :)

да ,високо белтъчна се води тази диета.За тъпченето с протеин,трябва да съм адски гладна,за да изям толкова месо или риба или извара,за да влезна в рамките на този режим,но това не ми пречи да си огранича мазнините и въглехидратите в храната за един месец и да ям предимно горе изброените храни : )
За ВМ почвала съм поне два пъти и съм карала по 5 до 7 дена,което знам че дори не обхваща и “адаптационния период”,но този режим ще го започна по-сериозно към пролетта,защото трябва да си оправя хранителните навици и да поотвикна от въглехидратите,защото още от преди да започна дневкика,се наблюдавам неусетно преминаване от НВД  към един предимно въглехидратен начин на хранене,а това ,както за пореден път се убеждавам,не ми носи нищо.Интересното е,че винаги когато намаля въглехидратите и нямам главоболие./За справка правила съм си изследвания на кръвта ..кръвната ми захар си е в норма,инсулинът в началото на лятото беше малко извън горната граница,след обременяването с глюкоза...сега есента си е беше в норма/

ET

29.12.09
19:15

днес 29.12.09
8:00 150 извара с 50 гр ескузия
после си правих един крем мока: рецептата беше за 4и порции,аз я направих за 2
1 кисело мляко/0,1 %/
2 суп лъжици подсладител/получи се мн сладко/
2 гр нес кафе/това количество мисля че е за 4у порци/
1белтък
1ч.л канела
1/2 желатин
Киселото мляко се смесва с кафето и  подсладителя. Желатинът се накисва с 2 супени лъжици студена вода и когато набъбне, се разтваря в 2 супени лъжици гореща вода, след което се поставя в киселото мляко. Към тази смес се прибавя и белтъкът, разбит на сняг. Кремът се разпределя в купички и се оставя в хладилник, за да се втвърди./тази рецепта е от една дюкянска секта..сайт де/

9:00 около 100 грама изядох от това щом го направих
12:30 мляко с нес 150 мл
15:00 извара/2%/150гр
20:00 другата част от крема,200 тешешко,20 гр екскузия,1 парче гауда ~20 гр

голямо ходене днес,голямо чудо

29.12.09
19:37

Хмм. ДюкЯн не е особено на почит тук, най-малкото защото не е режим за спортисти и излиза извън рамките на здравословното хранене. А не е и режим всъщност...
Питаш по-горе за мазнините - защо не ги държиш на 60-70 гр. ? И пак тъпчи белтък. Така ще имаш едни добри менюта, ще сваляш със сигурност, и ще имаш енергия.

ET

29.12.09
20:24

казано от inis9 на 29.12.09, 19:37:

Хмм. ДюкЯн не е особено на почит тук, най-малкото защото не е режим за спортисти и излиза извън рамките на здравословното хранене. А не е и режим всъщност...
Питаш по-горе за мазнините - защо не ги държиш на 60-70 гр. ? И пак тъпчи белтък. Така ще имаш едни добри менюта, ще сваляш със сигурност, и ще имаш енергия.

и аз не съм фен на дюканските истории,защото и без това съм имала някога проблеми с бъбреците,не искам пак ...харесаха ми някои рецепти за десерти,защото аз не съм мн веща в кухнята,а те са лесни за правене : )
60-70 ми харесва като стойност за мазнините,защото това ще ми позволява да ям малко ядки в някои дни : )))

таа храната ще я оправя ,остават само тренировките.Все повече се убеждавам,че причината да спра тежестите са приказките на някви фитнес инструктури и всякакви други разбирачи колко неподходящ е този начин на трениране щом искам да свалям кг и да се блещат когато правя тяга или нещо подобно.накрая ще тегля една майна на всякави експери и си давам както някого през лятото..да видим дали ще порасна или какво ...ако натрупам мн мускул/хаха като се замисля от билогична гледна точка..жена която не пие нищо,дори и протеин да натрупа мн мускули за кратък период от време ....та дори  и за по-дългострочен,ми звучи не мн реално/ще гладувам известно време.

ПП извинявам се за прекалената емоционалност в последния параграф,но не ми се занимава да го смекчавам

29.12.09
20:39

Уф, хич не го мисли толкова...аз тренирам непрекъснато тежко тази година и само свивах обиколки, никъде не съм пораснала. Даже сега се мъча да натрупам в д-то, но не ще и не ще...не, че е трудно жена да натрупа много мускули, особено без достатъчно протеин - в сферата на утопията е....

29.12.09
20:41

казано от Etcetera. на 29.12.09, 20:24:

Все повече се убеждавам,че причината да спра тежестите са приказките на някви фитнес инструктури и всякакви други разбирачи колко неподходящ е този начин на трениране щом искам да свалям кг и да се блещат когато правя тяга или нещо подобно.накрая ще тегля една майна на всякави експери и си давам както някого през лятото..

“Разбирачи” и хора даващи акъл - колкото искаш, пълно е с инструктори, които уж имат необходимата квалификация за това, но отделен е въпроса, че голяма част от тях не разбират нищо и говорят празни приказки. Всеки изказва различни мнения, но смятам, че ти най-реално можеш да си прецениш кое как ти се отразява с течение на времето, когато е изпробвано. Пак на принципа проба-грешка..Доверяваш се на себе си и още на само един човек, иначе рискуваш да бъдеш объркана от твърдения..

Мнението беше редактирано от S_L на 30.12.09 05:26.

ET

29.12.09
20:57

казано от S_L на 29.12.09, 20:41:

казано от Etcetera. на 29.12.09, 20:24:

казано от inis9 на 29.12.09, 19:37:

Все повече се убеждавам,че причината да спра тежестите са приказките на някви фитнес инструктури и всякакви други разбирачи колко неподходящ е този начин на трениране щом искам да свалям кг и да се блещат когато правя тяга или нещо подобно.накрая ще тегля една майна на всякави експери и си давам както някого през лятото..

“Разбирачи” и хора даващи акъл - колкото искаш, пълно е с инструктори, които уж имат необходимата квалификация за това, но отделен е въпроса, че голяма част от тях не разбират нищо и говорят празни приказки. Всеки изказва различни мнения, но смятам, че ти най-реално можеш да си прецениш кое как ти се отразява с течение на времето, когато е изпробвано. Пак на принципа проба-грешка..Доверяваш се на себе си и още на само един човек, иначе рискуваш да бъдеш объркана от твърдения..

ми лятото за 1 месец и половина свалих към 5 кг(евентуално с малко по-строг режим ще са и повече/ ,отделно,че доста си промених мерките и най-голямото ми постижение беше че се вкарах в дънки 42 номер по тялото ,като последните ми от същия модел и магазин бяха 48

мн ме яд как мога да се поддавам на такива приказки,казани от хора ,които ..както и да е няма да се оправдавам...1 месец и нещо вече е загубен

Мнението беше редактирано от Etcetera. на 29.12.09 20:58.

29.12.09
21:25

Нещо само искам да допълня, че ме тормози.

Както и да се храниш, поддържай мазнините поне 60-70 гр.
Яж зеленчуци.
Пий много вода.
Не сменяй режима на хранене много често - дай му време да проработи / или не /  за теб.

Тренировките - не се ядосвай за 1 месец - ще наваксаш. Каквито и тренировки да избереш обаче, стреми се да се развиваш балансирано - ляво/дясно; горна/долна половина.
Най-добре, според мен, е от всяко мнение да извличаш най-ценното, а не да се доверяваш само на един човек.

ET

30.12.09
12:58

пфф как може да съм толкова смотана,че си изтрих целия пост ..аре са пак

трябваше да стана в 7 ..но защото си бях легнала в 2 ,реших да си поспя още малко и така до 10:20..след това нз защо толкова се мотах,но бях чак в 11:30 в залата,която толкова пълна не я бях виждала от много време и опа вече само 2 пътеки работят ,за които имаше опашка.та затова аз си отидох на степъра

20 мин /4х 4 мин със степен 7,1 мин със  степен 5/
10 мин колело
нещо подобно на изкачване на стълби и “стъпалото”беше с височина около 0.5 м/най -високото възможно/3х20+3х20 без да отлепям кръка от платформата
тяга с изправени крака,сумо тяга и мъртва тяга от всяко 5х5 с 30 кг
тяга с изправени кръка,мъртва тяга 3х5 с 40 кг
хоризонтален скрипец 5х5 с  25 кг,1х5 с 30
екстензии 3х10
повдиганане на краката от полувис 3х8 с дъмбел 4 кг
навеждане встрани със 15 кг 3х10 на страна

така като си я чета,не ми се струва мн изморителна тренировка,но накрая цялата треперех

и бях мн гладна като се прибрах ,защото не бях и  закусвала
13:30 100 гр телешко,100 извара/2%/,80гр екскузия,1 парче гауда,30гр телешка саздърма
14:30 150 мл какао /без захар/

храната ще я дописвам по-късно

30.12.09
13:21

казано от Etcetera. на 30.12.09, 12:58:

Чакай сега... Тяга 5х5, после сумо тяга 5х5, после мъртва тяга 5х5 иииии после пак тяга 3х5 иииии мъртва тяга 3х5?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? (въпросителните малко ми идват  ;-) )

Иначе като гледам в тоя форум аз съм най-слабата. Всички тренират с по-тежки железа от мене  :red: . Аз тяга правя с 30 кг и ми е тежко, клек с 25 кг ми е максимума към момента  :zip: .

ET

30.12.09
13:33

Да ,Мария правилно си разбрала : )...обаче тва са 30/40 кг с лоста /20кг/ при това аз от юни месец съм почнала с тези железа

30.12.09
13:37

казано от Мария Никифорова на 30.12.09, 13:21:

казано от Etcetera. на 30.12.09, 12:58:

Чакай сега... Тяга 5х5, после сумо тяга 5х5, после мъртва тяга 5х5 иииии после пак тяга 3х5 иииии мъртва тяга 3х5?...

Здрасти!

Голямо наТЯГАне е паднало! Правилно ли сме разбрали - 3 вида мъртва тяга с общо 105 повт? Бицепсите на бедрата вероятно са доста болезнени в момента...  ;-)
Не ме разбирай грешно, тягата е чудесно упражнение, но не ти ли идва в повече?

Мнението беше редактирано от Vic на 30.12.09 13:37.

ET

30.12.09
13:56

нещо ми изчезна ‘цитирането’

та Vic тази тренировка беше като да закрия 2009.Нямах нямерение да правя толкова ,но се учудих ,защото вървяха доста добре и реших да си продължа и да се лиша от клекове..а отделно ,че слушах six ft ditch ,което обяснява доста :  PPP
да уточня,че сега едвам ходя,нз как ще излизам довечера : )))

ET

30.12.09
21:03

дописвам за днес
19:30 50 гр кашу/сърово/
21:00 шоколад Елегант 50 гр
11:00 100 телешко

голямо ядене днес ...но като калории са в граници ~1600

за да компенсирам шоколада съм се прибирала пеша от сити центъра до овча купел : )))

IR

01.01.10
07:27

Електра,Честита Нова Година!
Много здраве и късмет желая!

Моят съвет е да хапваш повече......сериозно казвам,че ти определно гладуваш!!!Моята храна също май не е много,но в сравнение с теб направо си правя пирове.Не издевателствай така над тялото си,защото то ще си го върне!Просто съвет : ))

ET

01.01.10
19:24

Честита Нова Година на всички с пожелания за една по-успешна и наситена предимно с постижения и приятни емоции 2010

Irenaiv,точно тези 5-6 дена не съм гладувала.Знам ,че като калории не са мн,не съм се ограничавала .Просто слушах тялото си-толкова ми се ядеше,отделно,че бях по цял ден в движение и не съм се сещала за храна.Иначе майка ми се връща утре..и пак ще трябва да ям повече: (

За 2010 най-много бих желала да спра да си обременявам психиката с непрекъснато мислене за това,което съм яла,какво ще ям утре  и колко ,защо не съм била на тренировка и не съм направила тва тва и тва и т.н.тЯвно и аз ще търся хармонията  и баланса.

Хранителният режим ще бъде с ограничено количество на въглехидрати.Преди 1 седмица почнах уж ВБД ..ясно ми е че само извара и месо не мога да я,нито да стигна границите на тази диета за протеина.Ще гледам да държа мазнините м/у 50 до към 70 на ден.Зареждащи дни не съм мислила през колко време ще имам.

Искам да се похваля,че проблемите с цикъла може би вече са история,защото  от април ми идва без хапчета,въпреки беше през 37 дена.Но последният път ми дойде на 30 и се надявам това да се запази

Тренировките,най-много се чудих за тях,ще бъдат с подчертан аеробен характер до февруари/включително/.За силовите...не е решено,предполагам веднъж седмично

За вчета менюто :
6:00 палачинки от трици /2 яйца+4 суп лажици трици/ с извара ги ядох
12:00 100 телешко,100 гауда
вечерта :
към 22:00 пилешко със някакъв сос към150 ,пържени картофи..бяха ги направили с чесън,затова само ги опитах ,бадеми към 10
към 1:00 2 парчета баница
като напитки:коктели с водка+захарен сироп + лимонов сок+спрайт
5:30 малко грозде

днес
10:30 1 яйце извара.
15:30 свинско  с кисело зеле в тава /150-200/
20:30 кисело зеле,запечено в тава

ET

02.01.10
18:25

храна:
9:30 мандарина
10:00 2 яйца сурови домашни 2 суп лъжици извара
11:30 -13:00 ходене със сравнително интензивно темпо
13:00 100 гр кашу/сурово/
14:50-15:50 тренировка
17:30 свинско/50гр/със кисело зеле/което си беше станало доста мазничко заради месото/+ сурова туршия/2моркова и малко карфиол/+6-8 маслини/зелени/

тва меню е по към ВМ,не към ВБ,но съм сита и калориите са в приличната горна граница

тренировката
8 мин колело-пулс 160
имитация на катерене на стълби с платформа/на височина о.5м /3х20 на крак+ 3х10 без да се отлепя единят крак от платформата
напади 3х20 16 кг
екстенции 1х10,3х10 с 5кг диск зад главата
повдигане на краката от полувис 4х10 с дъмбел 4 кг
хоризонтален скрипец 4х8 с 22.5
12 мин степър /степен 7/

нищо особено,но поне се поизпотих

Лека вечер!

ET

03.01.10
14:48

за вчера добавям
1портокал
100 зеле/от ядене/

днес
9:00 две сурови яйца,извара 50 гр
11:00 риба тон в собствен сос 2суп лъжици
14:00 100 гр телешко варено +сос от яйца и кисело мляко пак около 100 гр
ииииии  юфка/около 30-40 гр в неприготвено състояние/ с мляко
за вечеря пак ще е от телешкото със същия сос

тренировка-няма...най-много тае бо по-късно

EDIT:
17:30-18:10 тае бо/в домашни условия/
19:30 100 гр телешко със сос+сурова туршия/морков +карфиол/+1суп лъжица мед,който се е захаросал вече

забравила съм да впиша,че към 16:00 ядох маслини ~7-8 +20 гр гауда

днеска имам чувството,че доста често ям и че ми се събира мн храна

Мнението беше редактирано от Etcetera. на 03.01.10 18:06.

NE

03.01.10
15:14

казано от Etcetera. на 03.01.10, 14:48:

яйцата с изварата ли ги смеси? тази закуска ми се струва доста ужасна за моя вкус :lol: сурови яйца не мгоа да понасям,а от изварата ми се гади. :)

03.01.10
17:58

Сурови яйца = Голяма простотия, и малко мисъл!

ET

03.01.10
17:58

казано от newgirl90 на 03.01.10, 15:14:

казано от Etcetera. на 03.01.10, 14:48:

яйцата с изварата ли ги смеси? тази закуска ми се струва доста ужасна за моя вкус :lol: сурови яйца не мгоа да понасям,а от изварата ми се гади. :)

xax не.първо си изпих яйцата,после изварата.Иначе и аз преди мразех сурови яйца,а сега ми се струват супер вкусни,но вече ми свършиха домашните,а купешки сурови не смея да консумирам: )

03.01.10
18:24

А домашните кокошките ти ги измътват със сертификат ли ? :x

казано от btkadsl на 03.01.10, 17:58:

брейй и що така реши? Прослетли ни и нас да знаем

03.01.10
18:35

Абе сурови яйца бих ял само ако са горе-доло с ясен произгод и предварително измити много добре, но пак сурови се усвояват по-трудно :)

03.01.10
18:48

казано от Венцеслава Атилова на 03.01.10, 18:33:

казано от btkadsl на 03.01.10, 17:58:

брейй и що така реши? Прослетли ни и нас да знаем

казано от Владимир92 на 03.01.10, 18:35:

Абе сурови яйца бих ял само ако са горе-долУ с ясен произxод и предварително измити много добре, но пак сурови се усвояват по-трудно :)

Като към горното прибавиш и думичката “Салмонелоза” би трябвало да ти се изяснят нещата, ако още искаш да се Просветляваш - www.google.bg

Мнението беше редактирано от btkadsl на 03.01.10 18:55.

ET

03.01.10
19:40

казано от btkadsl на 03.01.10, 18:24:

А домашните кокошките ти ги измътват със сертификат ли ? :x

аз на тези със сертификатите не вярвам много ,затова ги варя минимум 7 минути

Хората ги познавам и поне знам как си отглеждат кокошките и с какво ги хранят.

И да яйцата  ги мия хубаво : PP
За салмонелозата... шанс.

03.01.10
19:53

Хем сурови яйца, хем 7 минути варени, интересно...
За Салмонелозата, аз не бих си рискувал “Д” то за 10 мин някаква там термична обработка. Тая “смелост” клони повече към безрасъдност.

ET

03.01.10
19:58

казано от btkadsl на 03.01.10, 19:53:

Хем сурови яйца, хем 7 минути варени, интересно...
quote]

хаха не си ме разбрал
купешките със сертификати или с каквото са ги варя мин 7 минути.Домашните/от познати/,ако са пресни,не Нз дали е безрасъдство или не ..ще му мисля напролет,когато получа пак

03.01.10
20:15

Толкова много се спори, в крайна сметка всеки си решава.
Когато нямам време сутрин, често ги и пия, дори ако ми е трудно да закусвам също ги пия.
В крайна сметка разликата няма да се намери, а за усвояването по-скоро колкото са по-несварени толкова повече има в тях хранителни вещества.

ET

04.01.10
10:01

храната за сега
6:30 2 сварени яйца,/20/ гауда + свински жарен бут
11:15-риба тон в собствен сос /100/+салата от два големи моркова

тренировка:
табата с тръст /12 кг/

5мин почивка

и да сефтосах кросфит тренировките с bear complex-а с лост от 12 кг .не знам от кое да ме е по-срам :от малките кг или от това колко се много се изморих,отделно ,че след втория рунд съм правила на всеки следващ почивка.
време не съм засичала

после/след сигурно 10минутна пауза:5 ,10,15 от военна преса ,римска тяга и усукване с лост ..12 кг

тва ми беше тренировката в домашни условия,доволна съм.

сега ще ходя на училище и ми остава да измисля какво да ям в интервала от сега до 20:00 ,защото гладна не ми се седи както преди,сандвич не ми се яде/без значение дали ще е Fitness или не/ остават сурови ядки,които естествено не се продават в супера ,нито в лафката.Имам един протеин вкъщи(подарък) на bsn,който ми седи от 2 месеца и  се чудя дали най-накрая  да не го използвам за заместване на едно от храненията.Не съм го правила до сега,защото за пудрите не знам много и поради тази причина гледам малко подозрително на тях и на всякви др добавки: ))

Мнението беше редактирано от Etcetera. на 04.01.10 10:02.

Аз май малко късно се включвам по въпроса с кардиото, но нали съм големият всезнайко.... пробвай да направиш веднъж кардиото ПО ВРЕМЕ на силовата тренировка. Серия тежести, 30-60 сек скачане на въже, после пак серия тежести. Ако можеш и без допълнителни почивки ще е супер, но имай предвид, че е убийствено преживяването :)

И да питам, кой в София те е учил на обръщане и тн?

04.01.10
14:27

казано от Etcetera. на 04.01.10, 10:01:

тренировка:
табата с тръст /12 кг/

5мин почивка

и да сефтосах кросфит тренировките с bear complex-а с лост от 12 кг .не знам от кое да ме е по-срам :от малките кг или от това колко се много се изморих,отделно ,че след втория рунд съм правила на всеки следващ почивка.
време не съм засичала

Здравей, “и така нататък” (etc)  ;-)!

Впечатляваш ме! Първо, че след Табата си в състояние да правиш каквото и да било и второ, това “каквото и да било” е Кросфитската Мечка  :bug:, който сам по себе си е много тежък комплекс.

За Мечката - струва ми се, че има нужда от уточнения - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39573/
- НЕ се прави за време
- почивките между сериите, колкото е необходимо.
- Самата серия не бива да се накъсва (от там идва и част от трудността на комплекса)
Има и видео, второто е по-добро.

Аз също ще те питам за обръщането - сама ли се учи или някой тренер ти показа?

Ако Кросфит натоварването ти допада, можеш да се включиш в раздела CrossFit и да вписваш резултатите и впечатленията си в съответната тема на всеки комплекс.

Успех!

Мнението беше редактирано от Vic на 04.01.10 14:33.

ET

04.01.10
19:43

йеп,йеп

Венци,за кардио по време на силова тренировка почнах да си мисля като четох една тренировка в блога на Белчо Христов ‘8Х8’,но никога не съм го правила,май е крайно време да пробвам.Ако съм във финеса ще пробвам да го съчетая с пътечка или степър,защото за въже обикновенно няма достатъчно място.

Вик,за табата не мога да кажа ,че съм се раздавала максимално .Беше ми за първи път.Първите 3 рунда правих по 12 тръста,после паднаха на 9-9-8-9-8

За кросфита ..още от лятото ми е голям мерак,но тогава не можех и един лост от 20 кг да вдигна над глава.Преди месец някъде вече правех 5х5 с 22.5..За сметка на това поне в краката имам повече сила и издръжливост,което си е резултат от по-малкото и по-леки тренировки за горната част.За мерчката -това,че не трябва да се накъсват сериите го бях чела и го спазвах.Имах няколко задържания на лоста зад главата,преди задния клек...то мисля,че беше позволено.И да определено ми допадна  и ще се вкюча в раздела,но първо да подобря малко резултатите,че тези са....

За обръщането,както и за  всякакви др щангистки движения,приятелят ми ми е показвал и ме е учил и съответно и аз сама.Да поясня,че той не е нито инструктор,нито сериозно занимаващ се с това.Иначе ,където тренирам,инструкторите не ми помогнаха много,да не кажа никак,само ми казаха,че тези упражнения не са за жени и са мн тежки.Това е и причината,аз да не тренирам с инструктор./Не броя първия един месец,когато стъпих в залата).Смяната на финтеса в момента не ме устройва,главно защото ми е на 10 мин.
Не знам колко ще умно,но искам първо да заслабна малко/много/ и след два месеца почвам да се занимавам по-сериозно със силови тренировки .Сега ще разуча още комплекси,в които не са включени набирания : )))

Венци,ако можеш да ме улесниш с някои имена на инструктори/на ЛС/,ще съм ти мн благодарна.

А и наблюенията ми от компекса са,че предният клек /като техника/ се е подобрил значително.

да си допиша храната за днес:
преди да излезна реших,че не съм се нахранила съответно
13:30 телешко варено 100 гр
15:30 мляко с нес /150/ поне не беше сухо мляко
20:00 100 телешко+ 5 суп лъжици от соса с яйца и кисело мляко +туршия + ~30 гр бадеми

Сега си смятах калориите и  не ми се вярва да съм поела само  800/без да съм смятала соса,но и той няма да вдигне много,защото целия ми излезна към 670 калории/5 яйца+500 кисело мляко 2%,а е доста като количество).не ми се смята обаче пак : )

м-48;б-57;в /без зеленчуците,в гаудата и в соса не знам колко има/-10

бтв аз съм Лили

айде лека вечер

Мнението беше редактирано от Etcetera. на 04.01.10 21:22.

ET

05.01.10
09:54

разболявам ли се какво става не знам.Сутринта,не стига ,че се успах,ми  се събудих с болки в гърлото ,леко запушен нос и отпадналост.Но с малко мед  и чайчета уж се оправиха нещата.От вчера имам мускулна треска на краката,ръцете , малко на гърба,кючицата ме боли и имам две синини на краката : )))

тренировка
малко разгряване
1 мин скачане на въже
20 суинга /по 10 на ръка/с 8 кг
12 Jump lunge
15 янда с гира 8 кг
‘сито’ с 8 кг  20 сек не знам изобщо дали съществува такова упражнение ,знам го от баща ми :разкрач малко по-широк от раменете,леко приклекнал стоеж и енергични махове с гирата ,която е хваната от двете страни в ляво и дясно

по 30 сек почивка м/у рундовете

ако бях изкарала 10 рунда със сигурност щях да бъда мн уморена,на 5 съм средно.

суинговете с една ръка ми припомниха ,че предмишниците ми трябва да позаякнат,че ще са ми проблем.

храната
7:30 2 яйца,св жарен бут ~20 ,1 чаена лъжица мед
10:30-11:00 тренировка
през целия дообед има и 40 гр бадеми
предстои:
12:00 телешко варено-150
15:30 пилешко на скара-130,мляко с нес-150
20:00 слата от домати,телешко варено със сос
+едит бадеми 50 гр +100 мл прясно мляко+ 3 овесени бисквити ...решено е ,аз не трябва да имам ядки във вкъщи,защото ще бъдат прекалено бързо унищожени

Мнението беше редактирано от Etcetera. на 06.01.10 19:56.

05.01.10
10:03

казано от Etcetera. на 05.01.10, 09:54:

...
‘сито’ с 8 кг  20 сек не знам изобщо дали съществува такова упражнение ,знам го от баща ми :разкрач малко по-широк от раменете,леко приклекнал стоеж и енергични махове с гирата ,която е хваната от двете страни в ляво и дясно
...

Здрасти, Лили!
Къде чувстваш натоварването при “ситото”? Каква е амплитудата на движение?

ET

05.01.10
10:15

казано от Vic на 05.01.10, 10:03:

казано от Etcetera. на 05.01.10, 09:54:

...
...

Здрасти, Лили!
Къде чувстваш натоварването при “ситото”? Каква е амплитудата на движение?

Натоварването трябва да бъде средоточено главно в страничните  коремни мускули,а крайната точка на движението встрани,е когато лакътят стане успореден на пода.
Ще потърся довечера клипчета,че нз колко добре го обясних : )

ET

06.01.10
19:52

Честит имен ден на тези,които празнуват днес!
6.1.2010

цял ден ми се повръща,ядох горе долу насила-не съм болна/физически/
даже и шоколадови бонбони мерси не ми се ядат

7:30 телешко варено,1 домат,маслини
13:30-50 бадеми/добре,че запасите ми свършиха/
даже и шоколадови бонбони мерси не ми се ядат
15:30 пилешко филе на скара-150
19:30 салата от морков и ряпа,2 суп лъжици извара,маслини,мляко-150мл
едит 22:30 150 пилешко филе
тренировка 1
1 мин скачане на въже
10 бърпета
8 лицеви
‘сито ‘20 сек
10 V преса с гира 8 кг-само ,където почти не отлепях трупа от земята

5 рунда
бърпетите ме уморяват доста

тренировка 2
скачане на въже
1 мин скачам ,1 почивам-12 пъти

лека вечер!

Мнението беше редактирано от Etcetera. на 06.01.10 21:22.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1