Първа тренировка по метода 5х5 !
Почнах със скромни тежести, за да навляза в ритъм :
Лег 5х5 @ 50 кг
Гребане 5х5 @ 50 кг
Клек 5х5 @ 40 кг :red: Срам и позор, знам ;)
Френско 3х8 @ 28 кг
Като за първи път съм много доволен- много интензивна тренировка, почивките между сериите ми бяха 30 сек. Смейте се, ама най ме затрудни клека- след петата серия се сринах на една лежанка :-P
Да отбележа все пак силовите ми постижения в началото на програмата, за да мога да сравня в края :
Лег 70 х 5
Гребане 60х5
Клек 45х8 (три пъти в живота си съм правил)
Тяга- никога
Полулег 6х60
Набирания 8
Военна преса 6х45
Ако съм пропуснал нещо свиркайте :)
Мнението беше редактирано от korpusito на 26.12.09 14:43.
Здравей! Поздравления , че си избрал 5х5 и успех :) Аз преминах 3 месечен цикъл на този метод и съм изключително доволен . Гледам програмта ти и искам да ти дам един съвет - започвай с клека , нека той е в началото на тренировката ти , защото с него ще загрееш мускулите , ще си в кондиция за следващите упражнения. Аз също започнах със скромен клек - 70кг. , но в момента мога да се похваля с 125кг. при това 7 повт. :) Този вид сплит е много приятен и е от много голяма полза , дерзай ! Ще те следя.. :)
Мерси за съветите :) Аз твоя дневник го следя и видях сериозния ти прогрес с железата :) И Сайз Он ще приемам, така че съвсем сме близо ;) Другия път почвам с клека !
По-здрави !
Давай, давай. После ще кажеш как ти се отразява тази програма, че мисля и аз да я пробвам ;)
Между другото, тук -> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41493/P15/ на втория си пост, така и не получих отговор ;)
Мнението беше редактирано от Nikolayo на 26.12.09 15:22.
Давай, давай. После ще кажеш как ти се отразява тази програма, че мисля и аз да я пробвам ;)
Между другото, тук -> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41493/P15/ на втория си пост, така и не получих отговор ;)
35 санта, стегната и нетренирана от месец. Току-що замерих. Ако искаш и снимка след следващата тренировка, макар че едва ли ще гръмне кой знае колко от тея базови упражнения ;)
Тъкмо ще си пробвам новия фотоапарат ;)
Храната днес :
1. Протеин + банан
2. 100 гр. мюсли Форте + 300 мл. мляко + лъжица мед + 3 яйца
3. Трен. + банан + мед + протеин
4. 200 гр. пуешко + 2 сърми
5. 200 гр. пилешко филе + 2 филии Вита
Ще допиша довечера ;)
26.12.09
18:05
Пропуснал си да правиш тяга :) . Бързо ще вдигнеш килограмите на нея , както и на клека . Наблягай на тях . Смятам , че трябва да са ти основни в системата 5х5 .
Пропуснал си да правиш тяга :) . Бързо ще вдигнеш килограмите на нея , както и на клека . Наблягай на тях . Смятам , че трябва да са ти основни в системата 5х5 .
Напълно си прав. Мисля, че на тези две упражнения имам голям потенциал, затова три месеца ще се опитам да вляза в стандартите :)
Дописвам храната снощи :
21.00 200 гр. извара
22.00 Бадеми
22.00- 05.00 Уиски
05.00 Пилешка супа
05.30 Протеин
;)
Мускулна треска на краката и кръста .
Мнението беше редактирано от korpusito на 27.12.09 10:17.
И аз съм на същото мнение, че НЕ трябва просто да наблегнеш, ами от всички други упражнения, най-много се старай на тягата и клека!
Клека винаги съм го правел. В началото ми бе доста трудно, но докато се усетя, изведнъж скочих на 90 и 100, а и краката бързо дръпнаха (поне в горната част).
Тяга правя от 2 месеца. Малко късно почнах, но и с нея мога да се похваля. И с нея правя с 90 и 100 сега.
За толкова време, мисля че е добре като напредък.
Наблегни на тях и резултатите ще дойдат бързо ;)
Мнението беше редактирано от Nikolayo на 27.12.09 13:12.
27.12.09
16:03
Не разбрах мускулната на краката и кръста от дискотека ли е, или от нещо друго.
Не разбрах мускулната на краката и кръста от дискотека ли е, или от нещо друго.
Комбинация от най-тежкия ми клек в кариерата + катерене на бъчвите до 5 сутринта :cheese:
И да, най-вероятно техниката ми още не е перфектна ;)
@ Nikolayo На мойте 72 кила, един крак като твоя ще изглежда ужасно. Целта ми е да кача мускули, но без да покачвам значително обиколката на бедрото. Просто варианта да ми дръпнат бързо краката и да приличам на круша не ме кефи ;)
Храна:
0. Протеин
1.Протеин + сушени плодове
2.100 гр. мюсли + 300 мл. мляко + 40 гр. мед
3. Омлет от 3 яйца и 100 гр. сирене + 2 филии Вита
4.150 гр. свински врат + 200 гр. картофи
5.150 гр. свински врат + 200 гр. картофи + мандарини
6. 250 гр. извара Пършевица + маслини
Днес трябваше да тренирам, но съм адски НЕвъзстановен, та отложих за утре сутрин.
Храна:
1.Протеин + мед
2. 100 гр. мюсли + 300 мл мляко + мед
3.3 яйца + 2 филии Вита + кисели краставички
4.150 гр. свинско филе + 4 филии хляб Фитнес+ 1 кисело Верея 0.1% + ябълка
5.150 гр. Свинско филе + 4 филии хляб Фитнес + 2 банана
6.Нямам извара, та сигурно протеин + маслини
Утре тренировка ;)
Вчерашната тренировка :
Тяга 5х5 @ 50 кг :cheese: Направих сефтето ! Килата ми бяха малко, но в началото по-леко ще го давам, че техниката ми не е изчистена.
Раменни преси 5х5 @ 40кг - леко
Набирания подхват 5х5 -леко
Пулоувър 3х12 15, 17.5, 17.5 кг
Решил съм след всяка тренировка да правя пулоувър, за да акцентирам върху гръдния кош.
Днес лека мускулна на долната част на гърба ;)
Храната вчера беше ~160 гр. протеин + умерено въглени ;)
Мнението беше редактирано от korpusito на 30.12.09 09:07.
Протеина, миуслите и млиакото на едно ли ги иадес?Ако не, защо не направиш млиакото 700-800мл, а яйцата 5 броиа.Инаце добра храна.
Иначе добра храна.
И много добър дневник. Само така и през 2010 ;) .
П.П. Абе, Алабала, к’во ти става, много неграмотен пост :bug: . Ю, Я??? Предполагам проблеми с клавиатурата, а не от незнание!!
Мнението беше редактирано от maria на 30.12.09 13:06.
Иначе добра храна.
И много добър дневник. Само така и през 2010 ;) .
П.П. Абе, Алабала, к’во ти става, много неграмотен пост :bug: . Ю, Я??? Предполагам проблеми с клавиатурата, а не от незнание!!
Мерси и на двамата :)
@Алабала Протеина ми е веднага след ставане с банан обикновено, а след 40 минути някъде закуската. За яйцата си напълно прав-качвам ги ;)
@ Мария Сериозно съм се захванал, надявам се да има резултат :)
Хранене днес слабичко :
1. Протеин + банан + витамин Universal Daily Formula
2. Протеин + Кроасан
3. 140 гр. пуешко + 250 гр. кафяв ориз
4. 3 яйца + ябълка
5. 200 гр. свински врат + 2 филии Вита + чаша вино
6. 200 гр. извара Дядо Либен + маслини
Равносметката за 2009 година :
Започнах в началото на Януари. Бях 66 кила на 180 см и с лег 30-35 кила. Сега съм 74 килограма и 70 кила лег. Не е нищо впечатляващо, особено като килограми, но като за як ектоморф си е доста добре. Целта ми за 2010 година е 80 килограма, но без освинване, а постепенно качване на функционална маса :)
По-здрави !
korpusito, все повече разбирам колко си приличаме като физика, отговаряме си по всички цифри по-горе, че даже и целите са ни идентични! Ще те следя момче :)
Интересно ми е как ще ти се отрази 5х5, защото аз се колебая дали да я започвам!
Когато започнеш големите килограми, сподели как са ти ставите, за сега предполагам, че нямаш проблеми?
Мнението беше редактирано от GRAH на 31.12.09 10:47.
korpusito, все повече разбирам колко си приличаме като физика, отговаряме си по всички цифри по-горе, че даже и целите са ни идентични! Ще те следя момче :)
Интересно ми е как ще ти се отрази 5х5, защото аз се колебая дали да я започвам!
Когато започнеш големите килограми, сподели как са ти ставите, за сега предполагам, че нямаш проблеми?
Да чукна на дърво всичко е ок.Гледам да загрявам добре, пък и първите няколко тренировки по тази програма няма да товаря мнгог.За програмата ще мога да ти дам мнение след няколко седмици.
По-здрави !
31.12.09
13:55
Приличаме си , аз ще започвам 5х5 , а утре пускам моя дневник ;) .
Приличаме си , аз ще започвам 5х5 , а утре пускам моя дневник ;) .
I’ll be watching you ;)
За много години !
Отчета за снощи :
300 гр. свинско
200 гр. лешници
Салати и мезета на корем
1.5 литра вода
Няколко уискита + шампанско :-P
Манджа днес :
1.Протеин + банан
2. Протеин + банан
3.100 гр. свинско + 200 гр. картофи + 100 гр. лешници
4.100 гр. свинско + 100 гр. картофи + 100.гр лешници
5. 4 яйца + 100 гр. сирене + 2 филии Вита + половин кисело мляко
6.100 гр. лешници + баклава
7. 200 гр. извара Дядо Либен + маслини
;-P
Тренировка
Клек 5х5 @ 50 кг
Лег 5х5 @ 60 кг
Гребане 5х5 @ 55 кг
Кофички 4х10-12 (лесни са ми от другия път почвам с дъмбел между краката)
Крака от вис 3х12 (на последната серия ми се схвана бедрото :red: )
За много години ! Евала за ентусиазма :) Качвай всяка тренировка с 5кг. на клека поне .
За много години ! Евала за ентусиазма :) Качвай всяка тренировка с 5кг. на клека поне .
Живи и здрави ! Така съм замислил и аз по 5 на тренировка, докато не се затисна :cheese: На другите също ще качвам, още повече от днес почнах Size ON- имам около 40 дози :)
Честито за Сайз-а :) Как 40 дози ? Не е ли 30 в кутия ? Таблетки или прах пиеш ?
Взех си две кутии миналия месец с идеята да ги пия 60 дни. Пих го около 15-20 дни, но заради здравословни проблеми го спрях :(. Сега са ми останали 10-12 дози от старата + 1 пълна кутия, така че за месец и половина съм уреден. После ще му мисля дали да има нови суплементи :)
Храната днес:
1. 3 яйца
2. 200 гр. пилешко филе + филия хляб + малко печени картофи + витамин
3. 100 гр. овес + 250 мл. мляко + 2 яйца
4. 200 гр. пилешко филе + 250 гр. кафяв ориз + Size ON + портокал
5. Доза протеин + сушени плодове
6.200 гр. извара Дядо Либен + маслини
Взех си 10 либри Scivation Whey, така че за два месеца и нещо съм уреден. Намери и супер вкусни мариновани пилешки филета в Кауфланд, ако някой се интересува ще снимам :)
Мнението беше редактирано от korpusito на 03.01.10 17:08.
Тренировка :
Набирания широк надхват 5х5 (последната серия тегаво, предмишницата ми отказа)
Тяга 5х5 @ 55 кг (без проблем, техниката ми се подобрява)
Раменни преси седнал 5х5 @ 45 кг (и тук сравнително леко, другия път се мятам на 50)
Пулоувър 4х12 @ 15, 17.5 . . .
Интензивна тренировка, около 40 минути, ще видим утре какви са пораженията :-P
По-късно храната.
Храна:
1.Протеин + 100 гр. мюсли + 250 мл. мляко + мед
2.3 яйца + 70 гр. сирене
3.Протеин + банан + мед + 100 гр. пилешко филе
4. 200 гр. пилешко филе + 200 гр. кафяв ориз + портокал
5.150 гр. пилешко филе + 150. гр кафяв ориз + банан
6. 200 гр. извара + маслини
;)
Добрютро ! Събудих се с адската мускулна треска в долната част на гърба + лека такава в перките. Много доволна тренировка вчера, мисля, че тягата почвам да я овладявам като движение. Ако следващия път имам партньор във фитнеса, ще направя снимки и клипове на клека и тягата, за да проверим качеството на изпълнение. Днес времето е ужасно, та най-вероятно ще съм си вкъщи и ще се тъпча цял ден :)
Изненада !! Кантарът закова 75 кила, бленувани от месеци, но вече факт. Продължавам захранката, дано кача още малко :)
05.01.10
12:09
Изненада !! Кантарът закова 75 кила, бленувани от месеци, но вече факт. Продължавам захранката, дано кача още малко :)
Честито! Вече си колкото мен. Е изчистен предполагам. ;д
Аз след тези празници се захраних яко. :lol:
Намери и супер вкусни мариновани пилешки филета в Кауфланд, ако някой се интересува ще снимам :)
Я кажи нещо повечко ! ;] ( Цена, как ги печеш ...)
Намери и супер вкусни мариновани пилешки филета в Кауфланд, ако някой се интересува ще снимам :)
Я кажи нещо повечко ! ;] ( Цена, как ги печеш ...)
Основния ми проблем с пилешкото филе е , че като го изпека става мега сухо и едвам до дъвча, та затова оня ден си взех някви мариновани филете, които са супер сочни и можеш да ядеш по 200-300 гр. на ядене без проблем. Цената е 9 лева на кило, а фирмата е Best Farm, която си е на Кауфланд. Утре като си купя пак ще кача и снимка :)