12.01.10
13:34
Може би има вече такава тема, но не можах да открия. Аз съм на 18 години и от година тренирам усилено, но реших да прекратя тренировките в зала, защото времето мие ограничено. Та въпроса ми е възможно ли е и с какви точно упражнения да си запазя сегашното ниво? В момента правя по 3 пъти на ден корем ( доста упражнения) както и лицеви и ходя да се набирам. Достатъчно ли е само това за запазване на сегашното ми положение( дали бицепса ще почне да спада или пък плочките могат да се загубят) ? Благодаря предварително.
може - лостове(кофички и набирания) и спринтове - лично съм го пробвал. не се престаравай толкова с корема - плочките ще се загубят ако объркаш храненето
Ако правиш набирания(всякакви хватове),бицепса даже ще усетиш как нараства.Аз единствено от набирания успяваш да си докарам мускулна треска на ръцете.
Ако толкова искаш да го тренираш в домашни условия-хоризонтални набирания с подхват.
12.01.10
16:34
Не че нещо, но в поста си пишеш, че правиш по 3 пъти на ден корем.Това означава, че ако правиш по минимум 3 серии с почивка от 1-2 мин. означава, че отделяш по 30 мин на трениворка x 3 пъти на ден прави час и половина. Това време ти стига съвсем спокойно за една тренировка. Това извън темата.
ФРАНКО 1 ти препоръчва лостове, но ако нямаш време за зала едва ли ще имаш време за лостове.Можеш да наредиш два стола и така да правиш кофички.Вероятно ще са ти леки и може да слагаш някаква тежест (аз използвам тълковните речници на майка ми - 3 са ми перфекгтни :) ).Лицеви упори обезателно.И не тренирай корема по 3 пъти на ден.Веднъж е достатъчно.Като всеки мускул и той трябва да почива.Може да го тренираш 3 дена и 1 почивка.
12.01.10
17:42
След една година в залата и не знаеш какво е добре за теб, учудващо. Без да се обиждаш, разбира се! :)