гръден кош

Прескочи до:

05.11.08
11:22

здравейте.на 17 години съм, предложете ми някои упражниения за уголемяване, разширяване на гръдния кош благодаря.

05.11.08
11:55

Пулоувър , ако не знаеш как се прави , цъкни отгоре на менюто “Упражнения” и го потърси там :) Успех .

П.П http://www.bb-team.org/exercise/1196/ , заповядай :) Цитирам : “Основната цел на упражнението е уголемяване на гръдния кош..” , мисля , че това ти трябва като цяло :)

Мнението беше редактирано от Гошко на 05.11.08 11:57.

05.11.08
12:56

Тичане, плуване и всякакви комплексни упражнения с тежести. За да имаш голям гръден кощ трябва да имаш големи дробове, а това само с тежести нестава.
Успех!

EF

11.11.08
13:24

Ако имаш възможност плувай, от това доста се разширява гръдния кош и рамената, иначе във фитнеса, както казаха по-горе - НАБЛЯГАЙ НА ПУЛОУВЕРА, а и за да изглежда добре - наблегни на рамената, те придават доста завършен вид на фигурата  ;-)

09.12.08
13:29

От плуване става ли?Смисъл само яко плуване без тежести и фитнес?Набиранията задължителни ли са?

09.12.08
15:57

казано от bestlappp на 09.12.08, 13:29:

От плуване става ли?Смисъл само яко плуване без тежести и фитнес?Набиранията задължителни ли са?

Не говорим за трупане на мускули върху гръдния кош, а става дума за разширяване, увеличаване на обема. Да, с плуването става.

14.12.08
22:55

Аз ще ти кажа конкретна техника за разширяване на гръдния кош. Единия начините е да се комбинира клек със щанга и пуловер с дъмбел, който го правиш веднага след клека без почивка, след това по време на почивката е добре да ходиш из залата и да дишаш дълбоко разширявайки гръдния кош с леко задържане на въздуха при дълбоки вдишвания.Това са доказани техники и изпитани от Арнолд, друга техника която си е даже негов патент е комбиниране в една теренировака гърди и гръб (тук трябва да се поразровя мисля че имаше някакви суперсерий, но ще проверя). Той казва, че като се комбинира гърба с гърдите получава невероятно напомпване в горната час на тялото, тъй като се прехвърля кръв от вече напомпаната мускулна група към другата и се получава невротно напомпване в тази част на тялото и така се разширява гръдния кош от към мускулатура. Една техника която аз лично съм изпробвал и е доказана, е когато ходиш някъде на вън примерно постоянно да поемаш въздох и да го задържаш така колкото можеш, не е трудно може да пробваш и ще видиш. Не говоря да поемеш въздух и да спреш да дишаш а да задържиш гръдния кош отворен, все едно се периш кат минаваш покрай някое пиче ! Ако не клякаш забрай за голям гръден кош, това е най важното упражнение заедно с пуловера за гръден кош. Рабира се в младежките години упражненията за разширяване на гръдния кош са най ефективни, но дори и след пълното развитие на човек тези упражнения работят и това е доказано. Като правиш пуловер идеята е не голямата тежест а в това да поемаш много дълбоко въздух, колкото можеш при пускане на дъмбела и след това да го задържиш дкато го вдигаш нагоре след което издишаш, така че тук огромната тежест няма да ти свърши работа а са важни бройките и добрата техника и най добре някой много напреднал да те гледа докато го правиш. Това е едно от най неправилно изюпълняваните упръжнение от повечето трениращи с по малък стаж, това упражнение се прави както за гръб така и за гърди, но почти никой не го прави за гръб а и е много трудно като техника да се се прави за латералните мускули. Надявам се схващаш идеята, че цялото разширяване идва от въздуха и затова са най ефективни упражненията като клек и пуловер, където се вдишва много дълбоко въздух със задържане. Рабира се мускулната маса дава и тя доста сериозен обем на гръдния кош. А ве блъскай здрво и нема да се плашиш.

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 14.12.08 22:56.

14.12.08
23:29

Размерът на гръдния кош си зависи основно от генетиката.Колкото и да се пънеш,няма да порастне чак толкова.Даже не знам кой е отчел някъде реално уголемяване на гръдния кош от такива програми - пише ги навсякъде,но какво от това?Хората с големи гръдни кошове са си такива и отпреди да започнат да тренират и е заблуда,че някой с малък такъв може да ги настигне.Дори и да работи(За плуването ясно че работи,говоря за комбиниран пуловер с нещо в залата),това трябва да се прави от по-ранна от 17 години възраст според мен.Обикновено такива запитвания имат по-кльощави момчета,които искат да си увеличат размерите и мислят,че така ще стане(какъвто случай бях и аз).С килограмите идва и размерът.Качи си ти 10-15-20 кг отгоре и от самата мускулатура ще качиш 1-2 номера на гръдния кош

Мнението беше редактирано от Nikolay на 14.12.08 23:30.

15.12.08
09:25

а за пушачите като мен :) ?

15.12.08
17:07

казано от Nikolay на 14.12.08, 23:29:

Размерът на гръдния кош си зависи основно от генетиката.Колкото и да се пънеш,няма да порастне чак толкова.Даже не знам кой е отчел някъде реално уголемяване на гръдния кош от такива програми - пише ги навсякъде,но какво от това?Хората с големи гръдни кошове са си такива и отпреди да започнат да тренират и е заблуда,че някой с малък такъв може да ги настигне.Дори и да работи(За плуването ясно че работи,говоря за комбиниран пуловер с нещо в залата),това трябва да се прави от по-ранна от 17 години възраст според мен.Обикновено такива запитвания имат по-кльощави момчета,които искат да си увеличат размерите и мислят,че така ще стане(какъвто случай бях и аз).С килограмите идва и размерът.Качи си ти 10-15-20 кг отгоре и от самата мускулатура ще качиш 1-2 номера на гръдния кош

Bull shit, сега ме вкарваш в много тъп спор, но няма да ти обеснявам с подробности защо това не е вярно. Ще ти кажа само, че като малък съм боледувал от рахит и гръдния кош ми беше “зле” (представи си човек блъснат от кола в гръдния кош и зад него е имало стена) повяврвай този блъснат гръден кош щеше да си стои винаги такъв компресиран, ако не бяха тренировките с тежести, футбола и всякакви видове спорт (толкова съм щастлив, че по моето време нямаше още компютри, които в момента отдалечават повечето деца от спорта). Давам ти пример от реалноста, а не нещо което някои ти е казал или просто защото ти така си мислиш. Има хиляди примери, че гръдния кош се разширява с тренировки дори и след младежките години, ще забележиш, че на всички спортисти, които са в спортове свързани с интензивно дишане и силово натоварване имат широки гръдни кошове (шангисти, плувци, спринтьори и т.н.), а нма културистите са им още по широки засради повечето мускулна маса. Мускулната маса дава също обем на гръдния кош, но трябва да се комбинира с упръжнения които директно отварят грдния кош. Някои хора си мерят гръдния кош с метър и ако качът няколко сантиметра може би си мислят, че гръдния кош им се е разширил, което е така, но не точно защото ако си качил маса в гърба то и обиколката на гръдния кош се е покачила. Но за мен е важно разширяване на гръдния кош погледнат странично и това няма как да стане просто  само с качване на маса в гърдите, едни плътни гръдним мускул на спляскан гръден кош въобще не стоят добре. Отпрд гледаш добре, но погледанти отсрани се губят, виж Арнолд и ще разбереш за какво говоря. Арнолд е имал много много слаби прасци генетично, но ти сигурно си видял какво е направил с хилавите си прасци. Отговори ми как така си е развил прасците до таква степен, нали е бил с генетично много слаби прасици ?

15.12.08
17:46

E и аз това казах - гръдният кош ако се разширява,то ще стане с много труд и от ранна детска възраст.Но не може да си на 20 и нещо и с малък гръден кош,да почнеш да правиш пуловер,защото разширявал и да си мислиш,че наистина ще те разшири.А за Арнолд - мисля,че мускули се прават по-лесно от гръден кош и че с малко повече химия става.

GL

13.03.09
21:08

някой ми беше казал,че е слагал силикон в прасеца (не знам дали е така)

14.03.09
17:44

не е

Не подновявайте стара тема и то с толкова глупави въпроси. Темата е за гръден кош, то се пита дали арнолд има силикон в прасците. лол

15.03.09
08:57

Съдейки от опита си, който имам с такива въпроси, според мен става въпрос за следното - момчето вероятно иска да стане широк въобще, не само на гръден кош. Както е известно обаче, проклетите кости много трудно растат, особено по начин даващ широчина на трупа, т.е. не знам до колко е възможно например да ти се удължат ключиците, т.е. да ти се разширят раменете или да ти нарастне обема на гръдната кост, или пък да ти се удължат някак си ребрата. Според мен варианта е натрупване на качествена мускулна маса в трупа - рамене, гръб, гърди и т.н.

RO

15.03.09
21:51

Аз ще си позволя да дам 1 пример- Мъжете от моята фамилия сме адски младолики.Баща ми например е на 43 почти а изглейда като 34-35 годишен...Та на 18 години когато влиза в казармата кантарът показва 59 кила на 180см. За 45 дена там качва 15 кг. (нз кво са яли маааа 15 кг за 45 дена...)Да не говорим че е бил слаб в скелета.В момента си е доста едър в кокалчетата и е към 90 кг. Смисъл просто си се е развил.Така че има си съвсем реален шанс да си пораснеш в кокалите(тук включвам и разширяване на гръдният кош).Ще видим аз кво ще направя по въпроса с разширяването :)

16.03.09
21:03

казано от Glavorezo на 13.03.09, 21:08:

някой ми беше казал,че е слагал силикон в прасеца (не знам дали е така)

Хирургията не е била толкова развита, когато той се е състезавал.

Мнението беше редактирано от WhatTheFuck на 16.03.09 21:04.

17.03.09
17:28

казано от RocknRolla на 15.03.09, 21:51:

Аз ще си позволя да дам 1 пример- Мъжете от моята фамилия сме адски младолики.Баща ми например е на 43 почти а изглейда като 34-35 годишен...Та на 18 години когато влиза в казармата кантарът показва 59 кила на 180см. За 45 дена там качва 15 кг. (нз кво са яли маааа 15 кг за 45 дена...)Да не говорим че е бил слаб в скелета.В момента си е доста едър в кокалчетата и е към 90 кг. Смисъл просто си се е развил.Така че има си съвсем реален шанс да си пораснеш в кокалите(тук включвам и разширяване на гръдният кош).Ще видим аз кво ще направя по въпроса с разширяването :)

Нека и аз да ти дам 1 пример. Моя чичо до 17-18 годишна възраст е бил висок 1-70 (плюс минус няколко сантиметрта) Когато влиза в казармата е бил приблизително толкова висок и при излизането му е 2.02. В момента е 2.07 като каза че до 28 годишна възраст е растял. Аз лично мисля че при мене фитнеса ми спира растежа понеже откакто тренирам несъм пораснал и сантиметър.

п.п съжелявам за оффтопика :P

RO

17.03.09
17:40

казано от Mish0 на 17.03.09, 17:28:

казано от RocknRolla на 15.03.09, 21:51:

Нека и аз да ти дам 1 пример. Моя чичо до 17-18 годишна възраст е бил висок 1-70 (плюс минус няколко сантиметрта) Когато влиза в казармата е бил приблизително толкова висок и при излизането му е 2.02. В момента е 2.07 като каза че до 28 годишна възраст е растял. Аз лично мисля че при мене фитнеса ми спира растежа понеже откакто тренирам несъм пораснал и сантиметър.

п.п съжелявам за оффтопика :P

колко си висок сега???
Според мен всичко си зависи от човека!

18.03.09
12:19

182.5

RO

18.03.09
15:21

Е кво супер си така.Най-много още 2-3 см...

18.03.09
17:11

Един съвет от мен : анатомията на мъжа  е такаве че диша през стомаха , ако започнеш да дишаш с гърди само за един месец ще усетиш разликата много трудно се свиква но един път кото ти стане навик нямаш проблеми .

18.03.09
19:03

казано от drebniq на 18.03.09, 17:11:

Един съвет от мен : анатомията на мъжа  е такаве че диша през стомаха , ако започнеш да дишаш с гърди само за един месец ще усетиш разликата много трудно се свиква но един път кото ти стане навик нямаш проблеми .

Има си причина да се диша с долната част на белите дробове или по-точно, да се ползва най вече диафрагмата, но това е само в покой. Така не се товари толкова сърцето, а и енергията, която се хаби е по-малко. При тежко физическо усилие, така или иначе започваш да ползваш цялата дихателна мускулатура. Жените ползват долно дишане по-малко заради предполагаемата бременност. Чел съм, че именно това е една от причините за по-висока заболеваемост на жлъчката при нежния пол. Всички източни гимнастики и особено тай-чи, препоръчват коремно дишане.

Сам казваш, че се свиква трудно, значи така трябва. При спорт така или иначе дишаш относително пълно, не го карай да се мъчи без смисъл.

Мнението беше редактирано от biggggy на 18.03.09 19:04.

19.03.09
15:35

Квото и да тренираш... се усилва хормона на растежа и така... и гръдния кош вече, но не ти трябва много широк гръден кош просто направи малко мускули по-него...

23.03.09
16:48

казано от alenhristov на 05.11.08, 11:22:

здравейте.на 17 години съм, предложете ми някои упражниения за уголемяване, разширяване на гръдния кош благодаря.

трябва да имаш добре развити гърди,рамене и гръб за да имаш голям гръден кош другото което можеш да правиш сега е пролетно време прави спринтове от задъхването се разширява гръдния кош

18.12.09
19:45

за да не правя нова тема ще пиша тук някои може ли да сподели някаква система от която е готов за гръден кош имам огромни ръце и крака но малък гръден кош и не ми харесва как ми стои ...

18.12.09
20:04

даи снимки да видим колко ти е малък градния кош

18.12.09
20:22

Пуловер, клек, флайс с дъмбели, всичко това помага да се разшири до известна степен гръдния кош, но ефекта не е фрапиращ. Генетиката е решаваща за големината на гръдния кош. Арнолд е имал голям гръден кош от малък - може да видиш негови снимки в нета. По-нататък всичко е добавена мускулатура. Човека е имал ген ( на 20 години 50 см ръка си е генетика). Химията, която той е вземал тогава ти не можеш да си я позволиш сега - има данни че е вземал по 1 ампула Примоболан дневно (100 мг) и поне 50 мг метандиенон(препарата бионабол преди години). Освен това и дека и т. н. С това искам да кажа, че той може да ти каже, че докато е спял и си е мислил как гръдния му кош расте и той наистина е расъл, но ти не се хващай - всичко е генетика после химия и после тренировки при него.  Другото имаше един пост , в който се казваше за много дълбокото вдишване и задържането на въздуха по време на позитивната фаза на движението- когато вдигаш тежестта. Това са глупости и така може да си докараш само заболяване наречено емфизем на белия дроб ( потърси в гугъл и прочети за него) ако искаш това прави точно както ти казва тоя от поста.  Голям гръден кош може да направиш и без тези опасни техники, като се стремиш да качиш мускулна маса там. А има много професионални състезатели с не толкова голям гръден кош , просто с мускули.

18.12.09
22:05

Или се научи да харесваш тялото си каквото е и в този миг ще изчезнат повечето ти проблеми.Не да съжаляваш,че еди-кое-си не ти е като на еди-кой си,а да приемеш това,с което разполагаш и оттам да надграждаш.Разликата е положителната нагласа

19.12.09
07:45

ми искам да се занимавам с културизъм но съм висок 186 и съм само с 120 гръдна обиколка ...

22.12.09
20:34

Прави упражнения за талия ако тя се свие и гръдният ти кош ще изглежда по-малък

22.12.09
21:08

казано от IInteractive96 на 22.12.09, 20:34:

Прави упражнения за талия ако тя се свие и гръдният ти кош ще изглежда по-малък

по тъп коментар не бях чувал до сега ... по малка талия като имаш по малак стои гръдния кош (rofl) и да тренирам за малка талия ... аз доколкото съм чел за добра X форма на тялото не трябва да се тренира корема и кръста ... без клекове без хипер екстензии и без корем ... а ти ми казваш да тренирам за малка талия това няма как да стане то тва си е генетично освен да махна мазнините нищо друго не мога да направя :)

22.12.09
22:17

Май твоят коментар е по - тъп. От къде научи, че не бива да се прави клек и корем, за Х-образна форма???

23.12.09
08:05

ми понеже от тях расте талията и то много и затова се прави вместо клек лег преса и други уреди а корема се тренира преди състезание колкото да се нацепи само пресата и така талията е възможно най малка ....

23.12.09
10:21

Няма да стигнеш далеч. Мога да ти кажа поне 10 неща, които лег пресите не могат да ти дадат, но клековете могат. И още нещо - талията расте от храната, не от клековете. Да, тренират се и корема и еректорите, но ти в случая звучиш като майка ми - “Маме, само по-леко тренирай, за да не станеш като ония културистите.” Изкарваш го все едно без да искаш ще станеш топка от мускули, а хората убиват за това, тъй като е всичко друго, но не и лесно.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 23.12.09 10:21.

18.01.10
05:53

Здравейте!
Наскоро навърших 20 и в послено време забелязвам, че размерът на гръдния ми кош, респ. раменете ми куца ...
От един месец през ден да правя по 2 серии пулоувър в комбинация с по 2 серии флайсове + бягане на средни разстояния.
За изминатото време забелязвам, че разстоянието между ребрата ми се е увеличило осезаемо, но имам чувството че гръдния ми кош расте на дължина, а не на ширина ...

Въпросът ми е, в правилна посока ли вървя или правя нещо не както трябва?

Какво ще ме посъветвате да добавя към упражненията с цел стимулиране растежа и на раменете(ключицата), тяхния размер зависи доколкото знам от точно тази кост?

Мнението беше редактирано от Iskren на 19.01.10 20:13.

18.01.10
09:11

За раменете- раменни преси и разтварания с дъмбели. За гръдния кош пулоувър и клек :)

19.01.10
19:23

казано от korpusito на 18.01.10, 09:11:

За раменете- раменни преси и разтварания с дъмбели. За гръдния кош пулоувър и клек :)

Благодаря за съвета, но под рамене имах напредвид не толкова трупане на ММ, а по-скоро по-голямо натоварване в областта на ключицата.

Аз да питам . . , защото искам от тази вечер сега да почна да правя клекове и пулоувър в нас. Ходя горе-долу по 6 пъти в седмицата. Та ако всеки ден клякам в нас без тежест и правя пулоувър с 10кг в нас всеки ден , макар че тренирам по 6 пъти добре ли е или не ? А и по колко клека и пулоувър да правя 3-4-5х12-20 ?

20.01.10
08:49

Не мисля, че е добре.Даже е лошо.Прекалено много ще тренираш.Прави си го както си е по програмата.Пуловър можеш да сложиш, когато правиш крака и когато правиш гръб.Но всеки ден е изклучено.

казано от SetinngS на 19.01.10, 20:06:

Аз да питам . . , защото искам от тази вечер сега да почна да правя клекове и пулоувър в нас. Ходя горе-долу по 6 пъти в седмицата. Та ако всеки ден клякам в нас без тежест и правя пулоувър с 10кг в нас всеки ден , макар че тренирам по 6 пъти добре ли е или не ? А и по колко клека и пулоувър да правя 3-4-5х12-20 ?

Много ми е чудно какво правиш 6 пъти в залата. Сигурно си на суперолимпийски сплит...
Идеята на дихателният пулоувър е след много тежък клек. Да, може и у вас да клякаш тежко със собствено тегло, но това са много десетки и стотици повторения, които ще те изтощат доста, и, съответно, това ще доведе до негативни ефекти върху тренировките. Едва ли искаш всеки ден да правиш 500клека в серия, за да пуснеш пулоувърче после.
Аз се имам горе долу за средно силен атлет. Когато правя дихателен пулоувър използвам диск от 5кг. Гледам и други младежи се хвърлят на 10, 15, 20кг. Глупаво е, има си упражнения, на които да си тествате силата, в случая целите друго.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1