20.01.10
14:55
Здравейте!
Тренирам 3 дни в седмицата.
Понеделник: Гърди, Трицепс
Сряда: Гръб, Бицепс
Петък: Крака, Рамо
Нямам оплаквания за мускулните групи, всяка трениравка я усещам, само че ръцете някак си ми изостават и в частност повече бицепсите. Гледам и на 2-3 месеца, да сменям упражненията за да не привиква тялото, но все пак ръцете са ми по слаби. За трицепса, правя първо въже, после френско с Z лост, дъмбели. Въжето сам го сложил първо, защото ако го правя след френското, после нямам сили за въжето, а така обърнати, ги усещам много повече. За бицепсите... класическо, скот, дъмбели. Взел съм си също така и гейнера на ULT Muscle Juice, ям стабилно по 4-5 пъти на ден предимно яйца, ориз, пилета, риби, доста месо и салати.
Понеже целта ми е само маса в ръцете, кажете ако бъркам някаде с този режим. Препоръчайте ми, упражнения и повторения за ръцете, нещо ако трябва да променя.
Благодаря Ви...
20.01.10
15:36
Защо да ги разменя. Много ми е интересно монеже и а съм на подобна програма ?
20.01.10
16:10
Защото няма растеж може би. Всичко е строго индивидуално...
Пробвай да ги изведеш в отделен ден ръцете, само че така тренировката става 4 пъти в седмицата :)
Пробвай да ги изведеш в отделен ден ръцете, само че така тренировката става 4 пъти в седмицата :)
X2
Размени ги както ти каза Сталкер.Втори вариант е да ги изведеш в отделен ден както те посъветва колегата,и ако пак продължи зациклянето да вкараш суперсерии .При мен зациклянето премина със смяната на бицепс+гърди и трицепс+ гръб със извеждането на ръцете в отделен ден и вкарването на суперсериите .
Защо да ги разменя. Много ми е интересно монеже и а съм на подобна програма ?
При немалко хора, включително и при мен, има подобен ефект на ‘зацикляне’ на ръцете при подобно разпределение. :)
20.01.10
18:05
експериментирай... ако сега правиш 3 упражнения добави още едно, или махни едно; ако правиш сега по 3 серии, направи ги применро 5; ако си почиваш по 2 мин, почивай 1, или почивай по повече, но слагай по големи тежести; ако сега работиш на на 6-8 повторения за отказ, работи на 3-4 в крайните серии, или на 12-15 до отказ... върти хватове, ъгли на изпълнение... просто прави промяна докато намериш какво ти действа : ) винаги има какво да се смени
20.01.10
22:38
Както казват по-горе.Размени мускулните групи.Ако не се получи тренирай ги в един ден, ако и така не стане смени упражненията.Експериментирай, защото при всеки различните упражнения влияят различно.Вариант е и да пробваш със супер серии.Така определено ще “отциклиш”
При мен мърднаха като размери,когато спрях да ги тренирам с упражнения конкретно за бицепс и трицепс.
Пробвай и това.
Има много начини да изведеш,която и да е мускулна група от т.нар “плато на застоя”.Специално в случая за ръцете съм съгласен с мненията на всички колеги,но оттук нататък ти сам трябва да експериментираш и разбереш кое работи най-добре за теб.Особено за бицепса не са нужни много серии.Наблюдавал съм хора,които подведени от помпането и това да се “покажат” правят по 15 серии за бицепс-това е абсолютно погрешно ако не си професионалист макар че и от тях не са много тези дето да тренират с толкова серии.Бицепса е малък мускул, а и на всичкото отгоре влиза дейно в работата ни в ежедневието и следователно възможността да го претренираш е голяма.Намали сериите за бицепса-даже аз го тренирам с 2 упражнения по 2 серии или 1 упражнение по 3-4 серии.Напълно достатъчно.Един много добър метод за разбиване на застоя е “21 в суперсерии”.Едва ли някой може да посочи друга по-добва методика от тази чрез която за 15 минути ръцете може да ти се пръснат от напомпване.
21.01.10
12:35
А другия вариант е да спреш да ги тренираш за месец.
Пр мене това подейства най-добре.
А другия вариант е да спреш да ги тренираш за месец.
Пр мене това подейства най-добре.
x2 . Не тренирам ръце , а не спират да растът :)
Аз лично бих сложил бицепса при гърдите и трицепса при гърба.Също така бих вкарал преса за трицепса и сгъване с прав лост за бицепс :)
Момчета, благодаря на всички за мненията. Упражненията, които правя за ръце, са подбрани от изпитани трениоровки, тоест това което най-много усещам да ми влияе, но въпреки това явно има застой. Ще направя размяна както казвате, гърди + бицепс, гръб + трицепс. Метода “21” съм го използвал за рамо и от 2-3 серии накрая съм усещал как се пръска рамото. Ще го сложа и в тренировките за бицепс и трицепс, с по-леки килограми за да мога да направя общо 21 повторения. Притеснява ме само това, че с толкова повторения да не земат да се чистят ръцете и да слабеят? Защото съм чувал и такива неща в залите.
Момчета, благодаря на всички за мненията. Упражненията, които правя за ръце, са подбрани от изпитани трениоровки, тоест това което най-много усещам да ми влияе, но въпреки това явно има застой. Ще направя размяна както казвате, гърди + бицепс, гръб + трицепс. Метода “21” съм го използвал за рамо и от 2-3 серии накрая съм усещал как се пръска рамото. Ще го сложа и в тренировките за бицепс и трицепс, с по-леки килограми за да мога да направя общо 21 повторения. Притеснява ме само това, че с толкова повторения да не земат да се чистят ръцете и да слабеят? Защото съм чувал и такива неща в залите.
В залите можеш да чуеш какви ли не неща.”Разбирачи” много има и навсякъде.Метода 21 и най вече посочения от мен в който го комбинираш в суперсерия е много добро решение а и да не забравяме че това не е методика за постоянно използване, а само за разбиване на застой-тоест 2-3 седмици.Не се притеснявай от изчистване на ръцете-няма да има такова нещо.
Bezkompromisen, океу. Утре приключвам седмицата и от понеделник ще вкарам метода при ръцете. Дано има ефект. Благодаря отново.
Упс, забравих. Смятам да вкарам метода 21 при сгъване с дъмбелите. 2 серии от него. А някакво друго упражнение като за първо? Какво да правя ?
22.01.10
09:09
Има много начини да изведеш,която и да е мускулна група от т.нар “плато на застоя”.Специално в случая за ръцете съм съгласен с мненията на всички колеги,но оттук нататък ти сам трябва да експериментираш и разбереш кое работи най-добре за теб.Особено за бицепса не са нужни много серии.Наблюдавал съм хора,които подведени от помпането и това да се “покажат” правят по 15 серии за бицепс-това е абсолютно погрешно ако не си професионалист макар че и от тях не са много тези дето да тренират с толкова серии.Бицепса е малък мускул, а и на всичкото отгоре влиза дейно в работата ни в ежедневието и следователно възможността да го претренираш е голяма.Намали сериите за бицепса-даже аз го тренирам с 2 упражнения по 2 серии или 1 упражнение по 3-4 серии.Напълно достатъчно.Един много добър метод за разбиване на застоя е “21 в суперсерии”.Едва ли някой може да посочи друга по-добва методика от тази чрез която за 15 минути ръцете може да ти се пръснат от напомпване.
Би ли ми казал какво е 21 в суперсерии, че не успявам да го намеря! Мерси, сори за спама
21 представлява комплексно упражнение, тоест 3 серии една след друга по 7. Например правиш за рамо с дъмбел 10 кила странично изнасяне - 7 повторения. Веднага правиш след 7-те с по лек дъмбел (например 7-8 кг), отново 7 повторения и веднага след тези 7, правиш нови 7 с още по леки килограми. И се получава 3x7=21.
22.01.10
10:25
А какво ще кажеш за метода 21 за бицепс, при който вземаш щанга, правиш 7 пъти само едната половина, после 7 пъти само другата половина от движението и накрая сгъваш 7 пъти цялото движение? ;)
22.01.10
10:45
А какво ще кажеш за метода 21 за бицепс, при който вземаш щанга, правиш 7 пъти само едната половина, после 7 пъти само другата половина от движението и накрая сгъваш 7 пъти цялото движение? ;)
Това е отличен вариант. При подбор на правилната тежест така, че да мога да направя всичките 3 х 7 движения с достатъчно усилие, натоварвам солидно бицепса.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.01.10 10:46.
Това наистина е страхотен варянт. Правил съм го това, още в началото в фитнес залата, страхотно упражнение. А как напомпва... после неможех да си измия лицето, понеже ръцете ми бяха доста изтощени и неможех да ги свия. Ето и за това, бях забравил, че е страхотно упражнение.
Варианта,който аз предлагам и правя за 21 в суперсерия за ръце е следния- първа суперсерия- скотово сгъване 3x7 в посочения от Oranje вариант след което следва трицепсово разгъване на скрипец с въже или лост по избор,а може и да се редува.След като приключа тази суперсерия почивам 2 минути и правя още една такава.След това минавам на сгъване с дъмбели от стоеж или седеж(предпочитам седеж) и Френско разгъване(черепотрошачката).Тук суперсерията е само една и накрая завършвам с една суперсерия включваща Концентрично сгъване за бицепс и Кикбек за трицепс.В крайна сметка след 4 серии суперсерия и 15 минути в залата аз напомпвам ръцете буквално до макс.Можеш да използваш и други упражнения в зависимост от това какви са ти предпочитанията и т.н,но целта е да използваш методиката 21 при всяко едно от тях.Когато използвам тази методика тренирам ръцете 2 пъти седмично по нея за период не по дълъг от 2-3 седмици.След което давам 1-2 седмици почивка на ръцете без да ги тренирам.
22.01.10
15:48
Абсолютно х2… бицепса ми при едно такова упражнение буквално избухва! :)
22.01.10
17:38
Сгъвай за бицепс с прав лост и бутай тесен лег за трицепса , а също и кофички . Това трябва да са основните упражнения според мен . Въжета , скрипци , дъмбели и такива неща - на второ място .