Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

30 декември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - пропускам (спах до късничко)
1.2. Втора закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко, 1 яйце
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (120-130 g), 1 яйце, 2 кисели краставички, 100 g шоколад
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени “ядки”
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, печени картофи, 1 яйце
Преди лягане - 120-130 g обезмаслена извара, разбита в чаша прясно мляко.

2. Тренировка - волейбол (леко натоварване).

3. Хранителни добавки - 5 g комплексни аминокиселини (непосредствено след ставане, преди закуска), таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (по време на тренировка, разтворени във вода и мляко).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - чувствам се приятно отпуснат от масажа, който направих вчера. Почивам си активно. направих лека раздвижваща тренировка, без много напъване. Доволен съм, за момента това ми е необходимо. Скоро отново ще вдигаме оборотите...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.12.09 21:02.

31 декември 2009

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко, 1 яйце, 30 g шоколад
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, печени картофи, 1 яйце
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени “ядки”, 1 яйце
1.5. Вечеря - шопска салата, известно количество месни мезета (луканка, суджук, филе Елена), малко предястия (панирано пилешко, панирани кашкавал и топено сирене, кашкавал в бекон), основно ястие (печено свинско с печени картофи), десерт (шоколадова петифура и банан)

2. Тренировка - почивка.

3. Хранителни добавки - 5 g комплексни аминокиселини (непосредствено след ставане, преди закуска), таблетка витамини (след закуска).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж и отпочинал, разсъних се изненадващо бързо. Тренировката снощи беше много лека и не усещам умора от нея (което беше и целта всъщност). Продължавам да си почивам възможно най-добре, надявам се да издържа приближаващия натоварен период.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.01.10 11:10.

1 януари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с печено телешко и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко
1.3. Обяд - свински стек на тиган, печени картофи (много малко), 1 яйце, 30 g шоколад
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, варен бял ориз (130-140 g), 2 яйца

2. Тренировка - почивка.

3. Хранителни добавки - 5 g комплексни аминокиселини (непосредствено след ставане, преди закуска), таблетка витамини (след закуска).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - добър тонус, почивката прави чудеса!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.01.10 16:11.

2 януари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 1 яйце, 30 g шоколад
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 кисело мляко
1.3. Обяд - 5 зелеви сърми с месо, парче торта
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, варен бял ориз (130-140 g), 1 яйце

2. Тренировка - крака и рамо.

3. Хранителни добавки - 5 g комплексни аминокиселини (непосредствено след ставане, преди закуска), таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (по време на тренировка, разтворени във вода и мляко).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - тренирах чудесно, натоварих добре краката, много съм доволен. Освен това мисля, че вече ги вкарвам в ритъм, защото след тренировка умората доста бързо отмина.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.01.10 15:27.

02.01.10
18:26

Как ги усещаш вече БЦАА и Глутамина? Вършат ли работа? Аз лично от протеина съм много доволен и пак ще вземам...

казано от Даниел Г. на 02.01.10, 18:26:

Как ги усещаш вече БЦАА и Глутамина? Вършат ли работа? Аз лично от протеина съм много доволен и пак ще вземам...

Като директно усещане при приемане - трудно мога да дефинирам, но в доста натоварения перод наскоро нямах проблем с умората. Всъщност - най-точно виждам нещата в огледалото. Тренирах 6 пъти седмично - 2 пъти фитнес + 4 пъти волейбол (2 часа е една моя тренировка, като волейболът си е типично кардио-натоварване). За 6 седмици не загубих мускулна маса, което всъщност е другата страна на положителния резултат. За първи път пия глутамин като отделна добавка. Действието му е “тихо”, но го има. Доволен съм от комбинацията и продължавам с нея... съвсем скоро ще започна още един такъв тежък 6-7-седмичен период.

3 януари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 1 яйце
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб)
1.3. Обяд - пилешка супа, 3 зелеви сърми с месо, 3 парченца баклава, шепа ядки (микс)
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, печени картофи, 1 яйце
Преди лягане - чаша прясно мляко и 50 g бадеми

2. Тренировка - гърди, бицепс, корем (гърдите с лост).

3. Хранителни добавки - 5 g комплексни аминокиселини (непосредствено след ставане, преди закуска), таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (по време на тренировка, разтворени в мляко и вода).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - в добра кондиция съм. Тренирах солидно и натоварването беше относително голямо. Отново леко увеличих тежестите при някои упражнения и вече съм близо до максималните, до които съм достигал. Ще видим как това ще ми се отрази в залата за волейбол. Усещам се силен, но предполагам, че това ще е за сметка на бързина и подвижност...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.01.10 17:25.

4 януари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, печени картофи, 2 яйца
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, грах (250 g), бадеми (50 g)

2. Тренировка - волейбол (средна интензивност).

3. Хранителни добавки - 5 g комплексни аминокиселини (непосредствено след ставане, преди закуска), таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (по време на тренировка, разтворени в мляко и вода).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - разсъних се лесно, чувствам се добре. Усещам лека мускулна треска от вчера, но е нормално - следствие от увеличените тежести. Тренирах по-скоро посредствено. Увеличените тежести във фитнеса са пречка в залата за волейбол, в това съмнение няма. Ще тренирам още 1 или 2 седмици така и после отново ще сваля тежестите наполовина, защото ставам тромав като дирижабъл. Излязох от форма успешно и навреме... сега да видим ще вляза ли отново както ми се иска.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.01.10 20:32.

5 януари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с шунка и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, грах (250 g), 2 яйца
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, огретен (около 400 g)
Преди лягане - чаша прясно мляко и 50 g бадеми

2. Тренировка - фитнес (гръб, трицепс, корем).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - накратко - мускулна треска. Станах трудно и трудно се раздвижих, снощното занимание моментално ми се отрази (естествено!). Не е смазващо тежка, но се усеща ясно. В крайна сметка - нормално е при смяна на ритъма. Тренирах много добре, натоварих се качествено, със средна интензивност. Надявам се, че утре ще съм в още по-добро състояние.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.01.10 18:48.

6 януари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с шунка и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, огретен (около 400 g), 2 яйца
[тренировка]
1.5. Вечеря - 2 пушени пилешки бутчета, 120-130 g варен бял ориз, 3 кисели краставички
Преди лягане - 120-130 g обезмаслена извара, разбита в чаша мляко + 50 g бадеми

2. Тренировка - волейбол (средна интензивност, на моменти и над средната).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - трудно се разсъних, но мускулната треска е значително по-лека вече. Тренирах идеално, чувствах се отлично. Нямаше я тежестта в мускулите, както беше при предишната тренировка по волейбол. Има остатък от относителната скованост, причинена от увеличените тежести във фитнеса, но това усещане не е така ясно изразено. Доволен съм, определено!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.01.10 21:19.

7 януари 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - свински стек на тиган, 120-130 g варен бял ориз, 2 яйца
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с овесени “ядки” и пшеничен зародиш
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, печени картофи (350 g)

2. Тренировка - почивка.

4. Общо мнение за физическото състояние днес - отново трудно се задвижих сутринта, но се разсъних бързо. Чувствам се добре, съвсем леко доловима умора.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.01.10 18:14.

8 януари 2010

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 банан
1.3. Обяд - свински стек на тиган, грах (250 g), 2 яйца
[тренировка]
1.5. Вечеря - свински стек на тиган, зрял боб (250 g)
Преди лягане - 120-130 g обезмаслена извара, разбита в чаша мляко и около 40-50 g тиквени семки

4. Общо мнение за физическото състояние днес - ужасно трудно се надигнах днес (не знам защо), но се разсъних за броени минути. Усещам остатъчно напрежение в мускулатурата от тренировките тази седмица, но е нормално при такава смяна на ритъма. Тренирах със силите си, макар че тренировката беше по-кратка. Бавно, но сигурно набирам скорост...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.01.10 20:10.

9 януари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с шунка и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко, 30 g шоколад
1.3. Обяд - протеинов бар Nutrim (нямаше под ръка друго)
[тренировка]
1.4. Следобедна закуска - печено пилешко с картофи и сметана, 1 мляко Activia, 1 яйце, 60-70 g ядки (орехи, лешници)
1.5. Вечеря - 1 кисело мляко с овесени “ядки”, 30-40 g тиквени семки

2. Тренировка - фитнес (крака и рамо).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - много добър тонус, тренирах много добре и се чувствам супер. Намалих усилието за рамо заради повечкото волейбол през седмицата.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.01.10 08:15.

10 януари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 1 яйце, 30 g шоколад
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 2 сандвича със свински стек и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко, 3 кокоски
1.3. Обяд - пропуснах, лоша организация
1.4. Следобедна закуска - 2 мексикански наденички, 1 кисело мляко с овесени “ядки”
1.5. Вечеря - 1 пушено пилешко бутче, печени картофи, салата Снежанка (250 g)

2. Тренировка - фитнес - гърди, бицепс, корем (гърдите с дъмбели)

4. Общо мнение за физическото състояние днес - не се разсъних особено добре днес и тренировката ми премина при по-ниска от нормалната интензивност. Да, направих всичко така, както исках... но не бях съвсем на фокус.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.01.10 15:31.

10.01.10
15:01

Добре де, защо никога не си описваш тренировката ? Нали целта е да следиш все пак и при тренировките дали има прогрес, какво да променяш, ако има нужда и т.н.

казано от Миsh0 на 10.01.10, 15:01:

Добре де, защо никога не си описваш тренировката ? Нали целта е да следиш все пак и при тренировките дали има прогрес, какво да променяш, ако има нужда и т.н.

Тренировките съм ги описал в началото на дневника. Реално погледнато променям само тежестите, упражненията са ми постоянни. Прогресът при мен се изразява не в постигане на определени физически параметри (фигура), а в оптимален комфорт на игрището за волейбол. Там трябва от една страна да бъда силен физически, но от друга страна трябва да съм бързо подвижен, повратлив и издържлив. Търся баланса между тези неща. По време на състезателен сезон не гоня подобряване на резултатите във фитнеса, а гледам с щангите да работа така, че да съм максимално ефективен във волейбола. Затова и не описвам детайлно всичките си тренировки - те са почти идентични през последните 3-4 месеца. Всъщност обмислял съм да ги пиша, но то ще бъде само copy / paste… и не на последно място - май не представляват особен интерес. Открит съм за всякакви коментари, разбира се!

11 януари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - пропуснах (спах до по-късно)
1.2. Втора закуска - 150 g пълнозърнести ръжени макарони със 100 g сирене, 1 яйце, 1 кисело мляко
1.3. Обяд - 1 пилешко бутче на грил, задушени картови, 3 кокоски
1.4. Следобедна закуска - 2 мексикански наденички, 1 кисело мляко с овесени “ядки”
[тренировка]
1.5. Вечеря - 1 пилешко бутче на грил, печени картофи, салата Снежанка (250 g)
Преди лягане - 250 g обезмаслена извара, разтворена в чаша мляко и 40-50 g тиквени семки

4. Общо мнение за физическото състояние днес - Чувствам се добре, тренирах без усилие и умора.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.01.10 05:20.

Бях 5 дни на тренировъчен лагер и затова направих пауза в дневника си...
От утре отново ще записвам надлежно какво ям и какво тренирам...

ПИ

17.01.10
11:53

Какъв тренировъчен лагер? Кажи нещо.

казано от p17bull на 17.01.10, 11:53:

Какъв тренировъчен лагер? Кажи нещо.

Бях за 5 дни на Юндола с отбора, в който играя. Тренирах 3 пъти дневно, като тренировките бяха сходни, само се увеличаваха леко като натоварване. За съжаление се оказа, че нямаше никакви условия за фитнес и на практика силовата част от тренировките я правихме с 2 гири по 5 kg и един дъмбел 15-16 kg + ластик. Ще опиша тренировките, за да е по-ясно:

<> тренировка 1 - крос, 20-25 минути, в 7:30 сутринта, средно темпо, пресечен терен (изкачване и спускате по шосе).

<> тренировка 2 - отскокливост - около час и половина, в 10:30 сутринта. Работихме с пейки и стълби. Пейките бяха високи около 45-47 см, използвахме 4 стълбища на базата, всяко от които които имаше по 12 средно високи стъпала. Протичаше в следната последователност:
  - загрявка, качване на пейка (20-30 на всеки крак) - 3 серии
  - отскоци на пейка с крачка в страни (20-30 отскока) - 3 серии
  - последователни отскоци върху пейки (10 пейки) - 3-4 серии
  - прескачане на пейки (10 пейки) - 3-4 серии
  - качване на пейка (20-30 на всеки крак) - 3 серии
  - отскоци на пейка с крачка в страни (20-30 отскока) - 3 серии
  - “китайска” почивка (опрян с гръб в станата, клекнал, изометрично натоварване на бедрата) - 2-3 серии по 30-40 секунди
  - отскоци на стълби с разтваряне на краката в страни на всяко стъпало - 3 серии (ръце зад гърба)
  - отскоци на стълби с два крака през едно стъпало - 3 серии (ръце зад гърба)
  - отскоци на стълби на един крак на всяко стъпало - 3 серии (ръце зад гърба)
  - отскоци на стълби с два крака през две стъпала - 3 серии (ръце зад гърба)

<> тренировка 3 - сила, около час и половина, в 17:00 следобед. Разполагахме със споменатите “щанги”, известно количество пейки и шведска стена. Правихме кръгови тренировки - 5 кръга с 5-6 упражнения. Редувахме упражненията в различните дни, затова условно ще ги разделя на упражнения А и упражнения В. Ето ги:
  - упражнения А - лицеви опори (на пейки), кофички на пейка (трицепс), упражнения с ластик на шведска стена, коремни преси, клек с дъмбел върху пейки, упражнения за рамо с гири
  - упражнения В - кофички (на пейки, за гърди), упражнения с ластик на шведска стена, коремни преси, клек с дъмбел върху пейки, пулоувър с дъмбел, концентрично сгъване с гири (бицепс)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.01.10 19:15.

18 януари 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, печени картофи, 2 яйца
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (120-130 g)

4. Общо мнение за физическото състояние днес - малко съм сънлив и бавно се разсъних, усещам лека умора от натоварването през миналата седмица. Надявам се, че ще преодолея това състояние. Тренирах добре като цяло, макар да се усеща скованост. Нормално е след една седмица физическа подготовка. Усеща се, че съм подобрил издържливостта.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.01.10 20:18.

19 януари 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (120-130 g), 2 яйца
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, грах (250 g)
Преди лягане - 40-50 g слънчоглед, 1 кисело мляко

2. Тренировка - фитнес (гръб, трицепс, корем).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - сънлив съм и бавно се разсъних. Тренировката, обаче, беше на ниво - тежка, плътна и силна. Почувствах се отлично и добавих по 5 kg при упражненията на скрипците. Отличен тонус, просто имах усещането, че мога да преместя планина...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.01.10 20:19.

20 януари 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, грах (250 g), 2 яйца, салата краставици и домати
[тренировка]
1.5. Вечеря - пуешки медальон на тиган (220 g), задушени картофи (300 g), 40-50 g фъстъци

2. Тренировка - волейбол (средна към ниска интензивност).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - едва отворих очи днес, като разглобен съм. Усещам тежест в краката, макар да нямам директна причина за подобно нещо. Гърбът ми е ОК след вчерашната тренировка. Тренирах по-скоро лошо. В залата беше студено, което допълнително понижи тонуса ми. Започвам да очупвам мускулатурата, но все още съм относително доста бавен и нееластичен. Много работа ми предстои, няма съмнение в това...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.01.10 20:19.

21 януари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с шунка и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), 1 яйце, 1 кисело мляко, 1 Snickers (50 g)
1.3. Обяд - пуешки медальон на тиган (220 g), задушени картофи (300 g), 2 яйца, салата краставици и домати
1.5. Вечеря - пуешки медальон на тиган (220 g), варен ориз (120-130 g) + 60 g грах, 2 кисели краставички, 40-50 g фъстъци

2. Тренировка - почивка.

4. Общо мнение за физическото състояние днес - отново нисък тонус сутринта, но съм по-добре от вчера, определено. Усеща се лека умора. Да видим как ще се чувствам утре (след като днес не тренирах).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.01.10 20:20.

22 януари 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - пуешки медальон на тиган (220 g), варен ориз (120-130 g) + 60 g грах, 2 кисели краставички
[тренировка]
1.5. Вечеря - пушено пуешко филе на тиган (250 g), зрял боб (250 g), 2 кисели краставички
Преди лягане - 1 кисело мляко, 40-50 g фъстъци

4. Общо мнение за физическото състояние днес - спи ми се и трудно се раздвижих сутринта. Усещам странна лека мускулна треска в бедрата... няма от къде да дойде, но... Тренирах по-добре, раздвижих се и се понатоварих. Чувствам се малко по-комфортно спрямо предишните дни.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.01.10 21:13.

23 януари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 1 яйце
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 200 g пълнозърнести макарони, 200 g сирене, 90-100 g шунка
1.3. Обяд - 1 кисело мляко, 3 домашни пшенично-овесени курабийки
1.4. Следобедна закуска - спаначена супа, месо с кисело зеле, 2 яйца, 3-4 кокосови сладки (купешки)
1.5. Вечеря - пушено пуешко филе (250 g), 1 морков (големичък)
Преди лягане - 1 кисело мляко

2. Тренировка - фитнес (крака и рамо).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - разсъних се относително бързо. Тренировката беше чудесна, доволен съм - солидна и тежка. Натоварих добре краката и умерено рамото. Чувствам се в кондиция, тонусът е много добър. Вечерта краката ми се чувстват добре, явно съм успял да ги вкарам в релси.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.01.10 18:47.

Каква марка са макароните ? Магазина, от който пазарувам винаги има много добър диетичен щанд, но уви там кафевите макарони и спагети са боклуци някакви :S

Мнението беше редактирано от Владимир на 23.01.10 11:27.

казано от Владимир92 на 23.01.10, 11:26:

Каква марка са макароните ? Магазина, от който пазарувам винаги има много добър диетичен щанд, но уви там кафевите макарони и спагети са боклуци някакви :S

В случая макароните (реално са спирали някакви, не точно цилиндрични стандартни макарони) са марка Divella. На тях пише, че са произведени в Италия. Купувам ги за първи път (в случая от Billa), струват около 2.50 лева, опаковката е 500 g. Натроших сиренето, нарязах шунката на кубчета и разбърках с макароните... харесаха ми на вкус, ще си взема още. Понякога хапвам пълнозърнести спагети на същата фирма - също са добри и затова вчера посегнах към тези макарони в магазина. Виждал съм пълнозърнеста паста и на Barilla, но не съм опитвал (а са и малко по-скъпи).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.01.10 11:46.

23.01.10
13:14

Не знам, аз не съм намирал в магазин различен от Метро хубави макарони, единствените са за около 70ст. български 250гр. Струват ми се сравнително качествени, но няма как да съм сигурен.

казано от Giovane на 23.01.10, 13:14:

Не знам, аз не съм намирал в магазин различен от Метро хубави макарони, единствените са за около 70ст. български 250гр. Струват ми се сравнително качествени, но няма как да съм сигурен.

Точно така, проблемът е в несигурността... Напълно възможно е българските да са също толкова качествени, както вносните.
Дали е така, обаче... затова посягам към чужда стока в такива случаи, нашите наистина изглеждат невзрачно.

24 януари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 домашни пшенично-овесени курабийки
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб) + 1 кисело мляко
1.3. Обяд - 2 пилешки бутчета на грил, боб по манастирски (220-230 g)
1.4. Следобедна закуска - 2 домашни пшенично-овесени курабийки, 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, печени картофи, боб по манастирски (220-230 g), фъстъци (40-50 g)
Преди лягане -

2. Тренировка - фитнес - гърди, бицепс, корем (гърдите с дъмбели).

3. Хранителни добавки - 5 g комплексни аминокиселини (непосредствено след ставане, преди закуска),  20 g суроватъчен протеин (преди тренировка), таблетка витамини (след закуска), 20 g суроватъчен протеин + 5 g BCAA + 5 g Glutamine (по време на тренировка, разтворени в мляко и вода).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - много добър тонус. Раздвижих се бързо и тренирах без затруднение, тренировката се получи тежка и плътна. След нея се чувствам добре и по-малко уморен, от колкото предполагах.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.02.10 04:45.

25 януари 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 домашни пшенично-овесени курабийки, 50 g шунка, 40-50 g кашкавал, 1 яйце, 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, печени картофи, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, варен червен ориз (120-130 g), салата Снежанка (250 g),
Преди лягане - обезмаслена извара (120-130 g), разтворена в чаша прясно мляко и фъстъци (40-50 g)

2. Тренировка - волейбол (средна към висока интензивност).

4. Общо мнение за физическото състояние днес - разсъних се лесно, чувствам се добре. Усещам фитнеса от уикенда, но умора почти няма и съм готов за новата работна седмица. Тренирах страхотно - раздвижих се, разскачах се и се чувствах супер. Започвам да се очупвам от сковаността, която е следствие от тренировките с по-големите тежести във фитнеса.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.01.10 20:31.

Забелязвам го не само при теб, а при доста хора. Гледам ти закуските и другите хранения яйца,овес,кашкавал,филе,хляб. Все разнообразни работи и различни. Аз не мога да комбинирам 2 вида белтъчини и 2 вида въглехидрати. Чувствам се зле :) Месо с овес или яйца с овес :) Много мразя комбинациите :)

казано от Владимир92 на 25.01.10, 12:56:

Забелязвам го не само при теб, а при доста хора. Гледам ти закуските и другите хранения яйца,овес,кашкавал,филе,хляб. Все разнообразни работи и различни. Аз не мога да комбинирам 2 вида белтъчини и 2 вида въглехидрати. Чувствам се зле :) Месо с овес или яйца с овес :) Много мразя комбинациите :)

Хе... въпрос на вкус, разбира се, аз обичам да комбинирам храните :) Просто от дете съм свикнал на сандвичи с някакво месце и кашкавал отгоре. Сега е същото, само че обикновено си ги правя в тостер-преса. А ако имам възможност - на обяд и вечеря винаги бих сядал с по 3-4 гарнитури на белтъчната храна - по една лъжица, но от много неща. Месо с овес ми звучи прекалено екзотично ;) Наистина рядко ям 1-2 неща в едно ядене. В интерес на истината тук не описвам компоненти в менюто ми като лютеница или горчица, например... но тъй като тяхното количеството почти винаги е не повече от 1 чаена лъжичка, не вярвам да се отразяват на режима като цяло. Същото важи и за няколко морковчета и/или карфиолчета от туршия. От години съм спрял с кетчупа и майонезата, не докосвам различните мазни зимнини, които хората приготвят, не употребявам инстантни супи и бульони на кубчета... Като цяло предпочитам натуралния вкус на храната. Пак казвам - въпрос на предпочитания...

Да си сложиш кетчуп и майонеза на джоба или дюнера(по принцип) е най-гнусното нещо според мен :) Овеса и месото ги ям по отделно, заради гореспоменатата от мен причина. Също ако ям в ресторант и всичко е в 1 чиния ям първо месото, после морковите и т.н. :)

казано от Владимир92 на 25.01.10, 14:02:

Да си сложиш кетчуп и майонеза на джоба или дюнера (по принцип) е най-гнусното нещо според мен :)

Ако оставим на страни хигиената по лавки и будки, кетчупът и майонезата са едни от най-долнопробните храни по принцип, а много хора щедро ги използват в солидни количества. Мога да ти напомня, обаче, за нещо още по-красиво - хот-дог от 1/4 хляб, един кренвирш, обилно залят с кетчуп и майонеза. :lol:

казано от Владимир92 на 25.01.10, 14:02:

Овеса и месото ги ям по отделно, заради гореспоменатата от мен причина. Също ако ям в ресторант и всичко е в 1 чиния ям първо месото, после морковите и т.н. :)

Имам познат, който спокойно си хапва тортата, след нея - основното ядене и накрая с апетит хапва една супа, евентуално след нея - една салатка...  :coolsmile: Твърди, че така му харесва и му е приятно... е, защо пък не? Храненето трябва да доставя и удоволствие.

Абе не знам, но 1 от любимите ми сандвичи е мръвка, домат и кетчуп, даже може и само домат и кетчуп :) Много ми се услажда.....

Проблемът е в съставките на кетчупа... отдавна не виждам между тях нещо, което да си струва. Вкусен е, да, особено ми е приятен този на Heinz, но като погледна етикета и ме заболява главата. По тази причина аз се насочих към лютеницата и от доста време използвам нея за подправка вместо кетчуп. Като правило ям купешка, но когато има налична домашна такава - ясно е какво има в нея и защо е за предпочитане.

26 януари 2010

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 домашна пшенично-овесена курабийка
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, варен червен ориз (120-130 g), 2 яйца, шопска салата
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, печени картофи със сирене, шопска салата, салата Снежанка (по малко от всичките)

2. Тренировка - почивка.

4. Общо мнение за физическото състояние днес - много добър тонус сутринта, разсъних се лесно, чувствам се много добре - очупен и раздвижен. През деня се чувствах пълен с енергия, умората е незабележима.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.01.10 07:08.

27 януари 2010

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 банан
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, грах (250 g), 2 яйца
[тренировка]
1.5. Вечеря - пушен пуешки медальон на тиган (220-230 g), варен червен ориз (120-130 g), салата Снежанка (100-150 g)
Преди лягане - обезмаслена извара (120-130 g), разтворена в чаша прясно мляко + 30-40 g фъстъци

2. Тренировка - волейбол (средна интензивност)

4. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се трудно, но лесно се разсъних. През деня се чувствах добре. Тренирах много добре, с много добър тонус. Раздвижих се и се натоварих добре. Все още усещам скованост, но я преодолявам постепенно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.01.10 20:41.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1