06.03.05
01:45
Е като ти е къс бицепса на базовите упражнения ли да се набляга или на изолиращите. И въобще възможно ли е визуално поне да се премахне това или като си е заловен високо мускола нема оправия.
Предполагам, че си ти е нормален бицепса, просто трябва да направиш голяма ръчичка и тогава ще видиш разликата:) Сега познай с кои упражнения става това:)
06.03.05
10:00
Преди всичко ще ти е по-лесно да натрупаш маса понеже бицепса ти е къс, но ако искаш да го удалжиш може да пробваш да правиш стречинг.Това найстина удължава мускула.Прави 3 серии стречинг преди тренировка и 3 серии след тренировка.Може и да помогне. :roll:
Стречинга винаги помага.
Но базовите упражнения ще са ти по полезни.
Но ако наистина имаш такъв сериозен генетичен проблем/което е малко вероятно, по скоро си въобразяваш/ трябва да се запишеш и на друг спорт, примерно плуването прави дълги и качествени мускули. После може да ги “набиеш” с фитнес. Ама по добре си работи базови за маса на ръце пък резултата ще си дойде.
абе хора как ще си удължи мускула момчето аиде стига сте го баламосвали никои неможе да си промени залавното място и формата на мускула можем само да промняме големината му!
Ми аз досега почти не съм правил бицепс - не искам да трупам маса понеже ми е по- добре от другите мускулни групи. Не е някакъв сериозен проблем, а просто не ми харесва и то не се и забелязва много от чисто естетическа гледна точка питам. А как се казваше този мускул, които разделя трицепса и бицепса и с какви упражнения се тренира. Понеже си мисла, че ако натрупам на него хептен нема си личи. И през пубертетета променя ли се дължината на мускулите?
Я прочети тука малко http://www.bb-team.org/training/000547.php
Аз заради тази статия я написах темата понеже пише, че за долна част на бицепса са изолиращите упражнения, пък аз ги чувствам на върха на бицепса ако мога така да се изразя.
[quote author=“Go6ko”]Е като ти е къс бицепса на базовите упражнения ли да се набляга или на изолиращите. И въобще възможно ли е визуално поне да се премахне това или като си е заловен високо мускола нема оправия.
Скотово сгъване и редуване на дъмбели с двете ръце :wink:
Аз пък чесно казано не съм съгласен с тази статия!Не знам от къде е взета и от къде на къде бицепса ще го разделяме на 3 части-горна,средна и долна?Бицепса се състои от 2 глави-дълга(външна) и къса(вътрешна).Както се казва в статията “акцент в някоя от главите може да се получи,но е минимален”.По надолу пък се говори за разделение на горна,долна и средна част.Е,няма ли сега някакво противоречие?!
Това,че когато правим скотово и чувстваме “напомпена” долната му част,не означава,че в горната акцента е бил по-малък.Това е така защото брахиалиса е “напомпан” и той избутва късата глава на бицепса.
Аналогични са и другите упр.,но сега нямам много време да ги обясня.