Не е добре така работата...
тренировка
09,30 - 1 тутманик, 150 гр. цедено кисело мляко, 3-4 бисквитки;
13,00 - 150 г. пилешко шишче, 50 гр. пилешки дроб на шиш, 400 гр. броколи, запечени с кашкавал и сметана;
Вечеря - ще бъде салата айсберг :lol: (за трети пореден ден, време е да я изям), сметана и малко суджук. Ако има разминаване, ще я едитна довечера.
Водата ще стигне 4 л.
ЕДИТ вечеря в 18,30 - 1 купичка боб (почти без боб, но с месо и моркови на супа), 50 гр. сметана, 200 гр. айсберг.
И по-късно 1 киви, 1 мандарина.
Тренировка:
3 кръгчета - загряване на рамене (ротации), разтяжка за гърба, изометричен клек 30; 60; 90 сек., обратни коремни х 10 със 6 кг. дъмбел;
Оувърхед клек 3 х 5 с 30; 32,5; 32,5 кг. - (ако лостът е бил 20 кг, иначе - 2 кг. - не обърнах внимание кой от двата е). Все едно, неприятно нещо е този клек, много ме изморява, защото съобразявам много неща едновременно - и най - важното - как да не падна; :lol:
Между 2-рата и 3-тата серия на клека имаше 3 х 10 пул-тру. Там пък последната серия беше с един бая дебел ластик и си беше трудничко;
Със същия лост 32,5 (респ. 30,5 кг) - обръщане+изтласкване, изхвърляне. По 4-5 повторения в 3 (мисля) серии. По-точно се мъчим да оправим “отличната” ми техника - коленете влизат ли, влизат навътре. Дори се гледах на видео, коленете са ужас. И все пак имаше и читави повторения, даже на изхвърлянията в последната серия от 6 повторения, 4-ри бяха прилични.
Между всичките тия неща подскачах малко на следващото и през едно стъпало - коленете пак са навътре - е, има проблясък тук-там. И разтяжки за китки, рамене и пр.
Завършек - обръщане+изтласкване на 40 кг.(респ. 38) - мисля, 3 повторения - и пак коленете накрая : ))))
Външни лакътни ротации с 2 кг. - 3 х 10.
Туй то.
Мнението беше редактирано от Инис на 22.01.10 08:02.
Днес - танци. Темпо - мудно, учим нови хореографии и се точим яваш-яваш.
Храна:
08,30 - 50 гр. овес с мед и прясно мляко;
12,00 - 2 филийки типов хляб, 10 гр. сланина, 20 гр. свинско филе, 1 домат, 100 гр. извара, 100 гр. цедено кисело мляко;
14,30 - 2 филийки типов хляб, 10 гр. сланина, 20 гр. свинско филе, 100 гр. извара, 100 гр. цедено кисело мляко;
18,00 - 100-тина гр. шоко фъстък - излагацията е пълна.....
Танци.
Няма да вечерям. Щом ям боклуци, така ми се пада.
Болят ме предмишниците. А утре съм замислила тренировка и ще ми трябват :lol: Надявам се до утре да са по - добре, за да не си развалям тренировъчните планове.
На какви танци ходиш?И за сланината ми стана много чудно.Значи не само на мен ми се яде.Аз обаче няма от къде да си взимам.Сега ми обещаха като бяхме на прасенце та да видим.То 10 гр.нищо не са ама малко е мазничко това нали?
Мнението беше редактирано от Angella на 22.01.10 21:51.
казано от Angella на 22.01.10, 21:50:
На какви танци ходиш?И за сланината ми стана много чудно.Значи не само на мен ми се яде.Аз обаче няма от къде да си взимам.Сега ми обещаха като бяхме на прасенце та да видим.То 10 гр.нищо не са ама малко е мазничко това нали?
То изобщо не е проблемът в мазничкото на сланината, а това, че е много калорична...За мен беше изключение по - скоро :)) Иначе на нас си ни трябват мазнини. Хапвай спокойно, още повече, щом е домашна.
Пък танците са народни - любителски ансамбъл. Правя го за удоволствие, а не за форма или вместо кардио. Пътуваме, ходим по фестивали и участия, и е много хубаво.
Мнението беше редактирано от Инис на 23.01.10 11:37.
Хайде сега аз да попиша....дълго.
Денят не е лош, но тренировката не ми донесе това, на което се надявах.
Имах желание да се пробвам на кросфитското изпълнение на преден клек+ изтласкване, обръщане, сумо тяга+ вертолет - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39623/. Правят се макс рундове за 20 мин.
Аз не можах. След втория рунд ме обзе внезапна и силна умора, не ми се стоеше права дори. Раменете бяха пред отказ, дишах трудно. На четвъртия рунд бях след десетата минута - но аз се отказах още след третия рунд, когато установих, че времето напредва адски бързо и едва ли ще успея да направя повече от общо 6-7 рунда в най - добрия случай. И за да не се разочаровам тотално от себе се, се отказах. Самочувствието ми пострада все пак. Кофти.
Положителното е, че нямам проблем с 30 кг. като тежест, ако не беше липсата ми на издържливост и внезапно обхваналата ме слабост в раменете.... Но докато за издържливостта може нещо да се направи, за раменете - не зная начин...
И тъй, тренировка:
5 кръгчета с щанга 30 кг. от:
1. преден клек + изтласкване х 5;
2. обръщане х 7;
3. сумо тяга + вертолет х 10;
След което имах нужда от десетина минути почивка.
4. Заден клек 3 х 5 със 65; 65; 60 кг.;
Все още бясна на себе си:
5. Тяга 3 х 5 със 75; 70; 70 кг. - всичко надхват. Нали съм се заела да тренирам хвата...трябваше всичко да е със 75 кг., но вече бях твъъърде уморена и щангата започна да ми се изплъзва. И затова намалих на 70 кг.;
6. Странична преса 4 х 3; 5; 5; 3 с 15 кг. - положителна изненада, раменете може и да се уморяват бързо, но съм заякнала. Като си спомня какви откази имах на 15 кг. странична преса, така се израдвах. Сериите са така, понеже взех дъмбела на шега, мислех друго да правя, но като направих по 3 повторения, реших да се пробвам. Нарочно оставих така четвъртата серия, понеже отказът беше близо;
7. Повдигане от лакътна опора 3 х 10 - слаба работа, нищо не усетих, но времето напредна доста.
8. Кардио - 20 мин. на пътеката - отначало ходене под наклон и после равномерно тичане с 9 км/ч. Мислех да ги докарам до 30 мин., но един младеж чакаше ред и реших, че и без това съм се изтормозила достатъчно.
Като изключим това, днес пак се изявих като съветник. На една девойка, която не знаеше как е попаднала във фитнеса. Имаше си и придружител. Намесих се при скрипеца и хиперекстензиите....и й казах, че няма късмет днес, понеже ме е заварила във фитнеса :lol:
За последен път го правя. Някой и да се самоубива в залата, аз ще стоя безучастно. Омръзнах и на себе си...
Храна:
12,00 - 1 суха паста, 50 гр. овес с мед и прясно мляко;
тренировка
След тренировката - 1 суха паста.
Вечерята ще я едитна, но ще има и мусака - ама малко, щото е с картофи.
ЕДИТ: Много се оказа мусаката...
21.30 - 300 гр. мусака, 30 гр. сирене, 100 гр. салата цвекло с майонеза и орехи - но пък беше вкусно...
Боя се, че не ми мърдат мускулни трески на най - разнообразни места, включително и прасците...
Мнението беше редактирано от Инис на 23.01.10 19:56.
Хммм, след вчерашното разочарование днес ме чакаше още едничко, но по - мъничко :))))
Що се отнася до дружното споделяне на несгодите на тренировките за силова издържливост, аз ги споделих...Резултатът е....абе, ножеше и по - зле да е, хората какви проблеми имат...Та тъй, ето една кратка тренировчица от мен (ок. 50 мин.):
30 хвърляния на топка 6 кг. - ама едно хвърляне се прави по три начина, като крайнo число излиза 90 бр...е, с това от училище не съм се занимавала :lol: ;
30 набирания с подскок - та значи моите първи 5-6 бяха без подскок, но все пак не са набирания, понеже въжето беше нисичко - голям зор с тях, а и краката трябваше да сключват 90 градусов ъгъл с торса в най - горна точка...отначало сигурно имаше някой такъв ъгъл, ама после :lol: ;
30 лицеви опори - първите 10 от наклон - с тях нямах проблем, направих ги в една серия, но обикновените лицеви ме измъчиха - правих ги в серийки по 5; 4; 3…и така до 20 бр.;
30 суинга с две ръце и 20 кг. - ето едно нещо, което не ми създаде проблеми :lol: ;
30 планкови ренегатски на ръка - и това не ми създаде;
30 напада + 30 отпада на крак - беше си мъка, разделих ги на 3 серии...
И после приятната част:
3 кръгчета от:
- 15 сек. планк на една ръка + 15 сек. планк на другата ръка + 15 сек. планк на двете ръце;
- 15 сек. статичен “разкрачен” напад на единия + 15 сек. на другия крак + 15 сек. изометричен клек;
- 2 х 15 сек. страничен планк;
- 15 сек. почивка;
- 2 х 15 сек. задържане на единия крак на 90 градуса спрямо другия - е, чак пък 90 :lol:
Добре, зле, това е.
....като позаякна, ще се метна пак на комплекса от вчера :))))
Утре тае бо евентуално.
Поне не усещам така мускулната треска от вчерашната тренировка. Беше добра идея да потренирам и днес.
П.П. Специално вчера се щракнах след тренировката, за да не излезе, че пускам само снимки, на които изглеждам що-годе добре. Ето двечки, размазани, на мазно коремче и 6 кг. отгоре :lol:
Мнението беше редактирано от Инис на 24.01.10 19:36.
казано от Limka на 11.01.10, 05:06:
Супер кг, Инис - 65 клек, 60 преден клек. нцнцнц, аз скоро не мога да мечтая за това :)
казано от Limka на 22.01.10, 04:20:
А2 Отпади - 5х4 @ 65 кг - боса, това е мойта тежест.
Лимче, не можах да се сдържа :lol:
Отдавна се каня да го впиша...
Ако аз правя напади (отпади) със 65 кг., то клекът ми ще бъде към 80 кг.
Хм...на мен нападите са ми по-лесни..
Предният клек с 50кг ме мори ужасно...заден не съм правила отдавна...но и той ще е горе-долу толкова...
П.П. Кое ти е мазното на корема, извинете? Аз за такъв корем мечтая :)
Егати какви сме самокритични. Инис ти мазен корем виждала ли си??? Наистина е крайно време да започнем да се харесваме. Колкото повече се втеляваме в дадена част от тялото си , толкова по огромна и мазна ни се вижда и съответно не се повлиява от тренировките. При мен са бедрата, е смлях ги направо, все мазни ми се виждат.Аман от женскки...
Вярно, това за самокритиката е абсолютно вярно, Дива...Аз всъщност се приемам такава, каквато съм, просто искам да взема максимума, който ми позволява генетиката. Нали, наясно съм, че манекенски пропорции и фин и нежен вид не са постижими за мен, и не се и опитвам да работя в тази посока. Даже вече не държа на талия под 70 см, защото май я поразширих..:lol: Искам атлетична визия и сила.
Лимчо, ако ти трябва хубав корем, погледни в твоята галерия, там има един страхотен : ))))))
Инес, 10х. Супер едва ли, но се старая, поне с тренировките :)
Тоя корем на снимката е мазен, но е с мускули - миналата година не беше така и лятото не можах да направя хубав релеф - това се вижда на снимките на първа страница. Но тази година релефът ще е добър, а за следващото лято 2011 ще има и плочици сигурно.
Беше добра идея да качвам през зимата, освен че качих силата доволно (а и продължавам), успях да понатрупам и малко мм. Мисля да поизчистя след 1-2 месеца, но с Файър, понеже с храната не можем да се разберем. Но този път ще свалям до към 62-63 кг. (ок. 11-12%), иначе ще ми замине и мм. Имам зверски апетит само за въглехидрати - не ми се яде месо, яйца, извара, зеленчуци. Само тесто...За сладко не става въпрос - ям ли тесто, за сладко нямам апетит, то аз никога не съм го и обичала. За сравнение - шоколад ядох за последно преди няколко месеца и хич не се и сещам.
Малко ми е протеинът напоследък, май и не се възстановявам много добре.
Това с нападите и клека - и при Венци е така - нападите й са равни или по - добри от клека. При мен е обратното и си мислех, че е нормално да ми се движат с 10-15 кг. разлика в полза на клека. Ама почвам да се зачудвам?!
За мен още дълго време ще остане мираж да направя напад или още по - зле - отпад със 60, да не говорим със 65 кг. На 50 кг. ми е доста трудно, даже на моменти усещам, че развалям техниката.
Днес - тае бо. За пръв път бях на такова нещо....аеробика с ляв и десен прав, та даже и някакви леви и десни настрани, мисля, че такива удари изобщо никъде няма. Крака, корем...Беше добра аеробна тренировка, но не ми допадна особено...добре, че се занимавам с щанги!, а не с аеробика.Но едно установих - липсва ми издържливост (то и вчера се видя,де), макар на фона на повечето девойки там да стоях доста добре. Гледала съм преди клипове на Били Бланкс - това тук нямаше нищо общо и изобщо не е така завладяващо. Но може и аз да не съм дооценила ситуацията, ще отида още веднъж за проверка.
Ще ми се пак да ходя на бокс и се зачудвам дали да не проверя тук-там...напоследък много се присещам и взе да ми липсва някой да ми откача главата с някое кроше :lol: Притеснява ме обаче дисковата херния, много ми пречеше преди при отклоните и все ме беше страх от резки движения. А и аз нали съм си гъвкава по рождение, та съвсем :lol: (това беше ирония). Ще си помисля още...
Имам зверска мускулна треска от вчерашната тренировка, почти навсякъде. А утре сутрин съм на тренировка, дано поне раменете и трицепса малко ме отпуснат...
Мнението беше редактирано от Инис на 25.01.10 20:37.
25.01.10
20:37
казано от inis9 на 25.01.10, 20:14:
Ще ми се пак да ходя на бокс и се зачудвам дали да не проверя тук-там...напоследък много се присещам и взе да ми липсва някой да ми откача главата с някое кроше :lol: Притеснява ме обаче дисковата херния, много ми пречеше преди при отклоните и все ме беше страх от резки движения. А и аз нали съм си гъвкава по рождение, та съвсем :lol: (това беше ирония). Ще си помисля още...
боксът винаги ми се е бил слабост и миналото лято се записах и мога да кажа,че това за мене е може би един от най-добриите варианти на кардио тренировките(и не само).Иначе ме беше много страх да тръгна да се ‘боксирам’ с някой,особено с жена-мн са злобни.Не знам колко боксът и тежестите са подходяща комбинация или поне така ми бяха обяснявали
Успех,ако се решиш,аз ходих 2 месеца и спрях поради лични причини,не научих много,но пък с друго се сдобих...: )
Мнението беше редактирано от Etcetera. на 25.01.10 20:38.
казано от Etcetera. на 25.01.10, 20:37:
казано от inis9 на 25.01.10, 20:14:
боксът винаги ми се е бил слабост и миналото лято се записах и мога да кажа,че това за мене е може би един от най-добриите варианти на кардио тренировките(и не само).Иначе ме беше много страх да тръгна да се ‘боксирам’ с някой,особено с жена-мн са злобни.Не знам колко боксът и тежестите са подходяща комбинация или поне така ми бяха обяснявали
Успех,ако се решиш,аз ходих 2 месеца и спрях поради лични причини,не научих много,но пък с друго се сдобих...: )
Ами, мерси, но от моята камбанария нещата изглеждат малко по - различни. Аз не гледах (и не гледам) на бокса като на кардио тренировка, макар че и това е вярно. Там, където аз тренирах известно време преди няколко години, хората се готвеха за състезания и тренировките бяха съответстващи. И спарингите бяха най - добрата част от всичко :)))) Имах удоволствието да играя много често с една мацка 80 кг., стара боксьорка, която ме правеше сама да си говоря, нищо, че уж е бавна...
Усещането от състезателния елемент е нещото, което силно ме привлича в бокса, там са били и най - амбициращите ме тренировки в “спортната” ми кариера.
Злобни мацки...и мен ме е страх от тях :lol:
Що се отнася до съчетаването - ами всичко е въпрос на организация. А и аз няма да се състезавам нито по щанги, нито в бокса, за да ми пречи миксът от двете...Но ще видим, де, не съм решила окончателно.
Мнението беше редактирано от Инис на 25.01.10 21:24.
:)
Тренировка:
Разтяжки, изометричен клек (30; 60; 90 сек - май не бяха точно 90, а малко по - малко), обратни коремни 3 х 10 със 6 кг.;
Изхвърляне 4 х 8; 5; 3; 3 с 20; 25; 27,5; 27,5 (май така беше);
Обръщане с изтласкване с 27,5 кг, същото + оувърхед клек - 5 повторения.
Външни лакътни ротации 3 х 10 с 3 кг. + 2 набирания с ластик.
Ау, ами аз хич не съм можела да се набирам с надхват, добре съм качила кг...С ластика обаче е готино, прокрадна ми се идеята да се снабдя с един ластик и да накарам залата да се лендзи, докато подскачам с него :))))
Ако не съм споменала, ме мори мускулна треска...
Мнението беше редактирано от Инис на 26.01.10 07:57.
Днес - танци.
Храна - кофти. Последно хранене в 17,00 преди танците.
Утре тренировка.
Днес най - после се почувствах по - добре, след мускулната треска от събота, новата от неделя и така....влязох в един цикъл от повече от две седмици, в който всеки ден имам по нещо - силова тренировка, танци, та даже и тае бо. Ако имам един почивен ден, той ще е в събота. Но ми се тренираа, та ще видим...И в понеделник пак ще се класирам за тае бото, да се уверя, че не е за мен.
A пък днес - тренировка.
Набирания надхват с ластик - 7 (мисля); 5; 3 - от зле, та още по;
Разтяжки + пул-тру 3 х 10 с един дебеличък ластик - ахаха и да ме изстреля обратно :lol:;
Изхвърляне с лоста и с 28 кг.;
Обратни коремни със 6 кг. - 3 х 10;
Преден клек 3 х 5; 5; 4 с 50; 60; 65 кг. - последната серия трябваше да е до отказ хихи - е, беше, на четвъртото повторение ми идваше да потъна в земята, пето нямаше да мога;
Изхвърляне + оувърхед клек с 28 кг. - 3-4 повторения;
Външни ротации с 3 кг. - 3 х 10.
Така беше горе-долу.
Айде, другия път тяга на единица...:lol:
Мнението беше редактирано от Инис на 28.01.10 10:23.
Днес - танци.
Утре мислех да тренирам, но май ще пропусна. Имам мускулна треска на гърба и леко ме приболява кръста. Ако се хранех като хората, щях да се възстановявам по - добре.
Инис какво ще рече преден клек.Боже Господи как вдигаш тия килограми??Това клек с щанга ли е?
А по въпроса за бокса и щангите мога само да кажа,че според мъжа ми ако вкарам някой от назобените от залата в боксовата зала,ще им се спре тока.Големите мускули и бокса са малко несъвместими.Той също не е с малки мускули,но казва,че щангите го вдървяват и на бокса няма много издръжливост.За нас жените сигурно ще е различно,защото ние не сме назобени,а напротив много надъхани. :lol:
Мнението беше редактирано от Angella на 29.01.10 22:30.
казано от Angella на 29.01.10, 22:23:
Големите мускули и бокса са малко несъвместими.Той също не е с малки мускули,но казва,че щангите го вдървяват и на бокса няма много издръжливост.
А мъжа ти пробвал ли е да тренира така? ;)
П.П. този на линка е боксьор.
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.01.10 23:07.
казано от Angella на 29.01.10, 22:23:
Инис какво ще рече преден клек......Това клек с щанга ли е?
:lol:
Преден клек е клек с щанга, но щангата се държи отпред на раменете - http://www.youtube.com/watch?v=3NRmdtSvmQQ
Докато го правех с 50 кг. мислех, че е по - лесен от задния, сега обаче не съм убедена...определено ми е по - лесно да клякам със 65 кг. при класическия, отколкото при предния клек.
Аз ги вдигам трудно тия кг.. : )))), я виж на Верка дневника, там е истината с големите кг., аз наистина й завиждам : )))
За надъхaни, наистина сме :lol:, мъжете пасти да ядат (както беше писал Иван Шишманов - “то с пасти за къде, ама все пак”) :lol:
Лелее,трудна работа е това.За първи път виждам щангата да се слага отпред,а и никой в залата не съм виждала да кляка така,но направо немога да повярвам,че ги вдигаш тия килограми,че и клякаш.Много си надъхваща.Ами кръста не те ли наболявас толова тежест?
Петко,кой линк ми показа,че аз нали съм от бавнозагряващите.Виж,може и да не съм се изразила правилно.То прозвуча така,че все едно няма боксьор с мускули.Имах в предвид друго-той все казва,че като отидат в боксовата зала назобените и не издържат и един рунд.
П.П-Видях го най-накрая-леле,тоя е направо откачен.Няма такова надъхано същество.
Мнението беше редактирано от Angella на 30.01.10 22:22.
Нормално, те не са тренирали бокс ;)
Линка е като цъкнеш на думата “линк”.
П.П. Предния клек е по-труден от задния със сигурност. Обаче товари по-малко кръста и влиза повече в квадрицепсите.
Анджи, ама аз не ги вдигам, в смисъл взимам ги от стойката засега. Още не правя обръщане със 65 кг., макар че и това може би ще стане някой ден...
Кръстът не ме боли нито при заден, нито при преден клек. Защото се старая техниката ми да е добра, даже особено внимавам за кръста.
И аз така зная, че предният клек е по - труден. Макар че квадрицепсите на повечето хора са по - силни, следователно трябва да е по - лесен от класическия.
На мен ми е по - труден от гл.т. на корема, защото на тия кг имам нужда от всеки мускул, за да запазя правилна стойка. И понеже щангата е отпред, коремът се товари много - поне при мен е така. Пък той не ми е особено силен.
Направо се чудя дали да пиша, ама хайде. Тренировка - тя уж e кондиционна, ама не е за кондициониране, а за вече кондиционирани хора. Та аз направо изпаднах зад борда.
Ей я и нея, който не вярва, да пробва, аз едва се движа:
3 кръгчета от:
20 суинга със 16 кг. пудовка;
40 пуш преси с 20 кг. - на третото кръгче раменете ми сдадоха багажа и направих само 20. Бях започнала да изоставам много след другите, тъй като раменете ми адски бързо се уморяват и си почивах повече - иначе и толкова нямаше да направя...Но като крайна бройка - 100 пуш преси???? - рано или късно ще ми се оправят раменете, надявам се...Поне не ме болят сега.
60 клека със с.т. - на тях определено бях бърза - на 1-вото кръгче ги струпах без почивка, на 2-рото - с 1 почивка, на 3-тото ест. с 2 почивки. Бърза, не бърза, не можах да наваксам изгубеното време при пуш пресите, дори и при положение, че правих с 20 по - малко от другите.
Аз си завърших така или иначе последна. Проснах се по гръб на пода и мислех, че за нищо на света ня мога да се вдигна от там! Понеже завърших последна, почивах най - малко до:
3 кръгчета от:
20 суинга със 16 кг. пудовка;
40 гребания на ръка със 16 кг. пудовка;
60 ходещи напада на крак - аз не направих нападите от последното кръгче. Бях изостанала доста още на нападите от първия кръг и не можах да компенсирам изобщо... Първите 40 + 40 гребания ми тръгнаха добре, но нападите ме сломиха....И в крайна сметка се лиших от последните 60 напада, понеже другите ентусиасти бяха вече завършили, а аз нямаше да мога да ги направя и без това.
Тотална липса на силова издържливост.
Аз съм силач и това бързо темпо и огромни бройки не са нещо, което съм упражнявала и което мога (да си съхраня последните остатъци от самочувствието). Но пък Венци е яката работа. Движи се с темпо на лекоатлет. Ще я гоня, няма начин :lol:
И накрая малко изометрия - най - лесната част:
1. Планк - 1 мин.;
2. Вдигнат хоризонтално ляв крак - 15 сек. + десен крак - 15 сек.;
3. Повдигане на крака и ръце от лег - 30 сек.;
4. Планк - 30 сек;
5. Повдигане на крака и ръце от лег - 15 сек.;
6. Планк - 15 сек.
Май така беше изометрията. Но тя не е трудна.
Едва ходя, и то като се има предвид, че правих със 60 напада по - малко от другите....Не съм свикнала да се мъкна на опашката, но явно няма как :lol:
Всичко започва и завършва с bb-team…..
Мнението беше редактирано от Инис на 31.01.10 16:21.
казано от inis9 на 31.01.10, 16:01:
... Тренировка - тя уж e кондиционна, ама не е за кондициониране, а за вече кондиционирани хора. ...
Mмм :smirk: ... Добре сте се забавлявали! 2 комплекса за издръжливост един след друг и изометрия. Браво на вас! Това в L2L, нали?
Кога ли ще си пусна фиша, удрям джакпота и си правим зала по Кросфит образ и подобие...
Относно издръжливостта - следващия път ще се чувстваш по-добре. И аз като се захванах в началото се чудех какви са тези нечовеци и кой ги измисля подобни садо-мазо изстъпления :coolhmm:... И вече не мога без това :cheese:
Мнението беше редактирано от Vic на 31.01.10 16:48.
Хе, Вик, браво на тия, които го завършиха, и то с какво темпо...леле, леле. В LTL, да.
Забавление, казваш....може и да се забавлявам, когато НЕ завърша последна и съм доволна от себе си. Иначе, спор няма, натоварването е мноого различно от обичайните ми тренировки.
Издържливостта - повечко време ще ми трябва за нея...но не се оплаквам, де, малко ме е яд на себе си, защото и миналата седмица на подобна тренировка не се представих много добре, макар че я завърших без особени проблеми. Но всичко с времето си. :)
Мнението беше редактирано от Инис на 31.01.10 21:00.
Мислех и исках да ходя на тае бо днес. Не мога обаче да се мръдна, ходя едва, квадрицепсите зверски ме болят...Иначе мускулна имам на трицепс, гръб, дупе, аддуктори, рамене. Но с квадрицепсите е страшно просто - за да стана от стола, имам нужда от малко време...Та ще видим, май ще пропусна, че там много ритат и подскачат, аз най - много да се срутя на пода, ако изобщо успея да изкача стълбите да залата...
Мнението беше редактирано от Инис на 01.02.10 11:21.
01.02.10
13:19
Къде ходиш на тае-бо ? :0)
казано от fire.is.my.nature на 01.02.10, 13:19:
Къде ходиш на тае-бо ? :0)
Ходя е мнооого силно казано. Била съм веднъж само. Понеже съм мързелива, залата е близо до вкъщи - в Обеля (аз живея в Надежда). И жалко, че ще пропусна днес да се уверя, че не е моят спорт.
01.02.10
14:44
казано от inis9 на 01.02.10, 11:16:
Мислех и исках да ходя на тае бо днес. Не мога обаче да се мръдна, ходя едва, квадрицепсите зверски ме болят...Иначе мускулна имам на трицепс, гръб, дупе, аддуктори, рамене. Но с квадрицепсите е страшно просто - за да стана от стола, имам нужда от малко време...Та ще видим, май ще пропусна, че там много ритат и подскачат, аз най - много да се срутя на пода, ако изобщо успея да изкача стълбите да залата...
Поли - СЪЩАТА работа. Все едно аз съм го писала това. И аз си отложих днешната тренировка - много боли просто. Тоя данчо е ЛУД.
ПП. Кондиционни тренировки за мазохисти :)
О-о-о, Венци, днес се живее вече. Още ме болят краката, но съм значително по - добре :)
Като се съберат един садист и няколко мазохиста, резултатът е такъв :lol:
Днес, една лееекичка тренировка:
Разтяжки всякакви
Изометричен клек 3 х 30 сек., мисля;
Оувърхед клек с 28 (30 кг.) - не зная кой лост беше - 4 х 3;
Обратни коремни със 6 кг. - 3 х 10 - на последните две серии с два отказа. Какво съм го правила този корем, не зная;
Хай-пул с 48 (50 кг.) - не зная кой лост беше - 3 х 5 - не че успявах съвсем до горе да ги изтегля тия кила, но горе-долу;
Въшни ротации с 3 кг. 3 х 10 + малко частични повдигния от вис - тренерът си мисли, че ще се набера явно някой ден, аз пък ще го изненадам, като сваля някой кг, че да стане по - лесно работата;
Малко подскоци през 1 стъпало и на височината на второто, няколко подскока с 2 х 3 кг.
Освен издържливостта, която, както видяхме, ми е равна на нула, мисля, че ми липсва и експлозивност...На хай-пула определено началният тласък ми куцаше.
Теглих се и в залата - 68.1 кг. с дрехи и обувки....кофти тръпка.
Мнението беше редактирано от Инис на 02.02.10 12:21.
Хей момичета дори незнам за какво говорите,тези упражнения и тренировки са ми доста непонятни,но признавам едно:зверски ме уплашиха и стреснаха.Къде тренирате? :roll: Ми то затова имате такива телца,а аз в къщи явно се заблуждавам че правя нещо... :ohh:
Мнението беше редактирано от гаги на 03.02.10 13:50.
казано от inis9 на 02.02.10, 08:58:
...
Освен издържливостта, която, както видяхме, ми е равна на нула, мисля, че ми липсва и експлозивност...На хай-пула определено началният тласък ми куцаше.
...
Това е странно. Обикновено ако нямаш едното имаш другото. Вероятно все още не си възстановена, затова експлозивността е намаляла.
Още нещо - нали не се опитваш да изстреляш щангата още от най-долната позиция? Все пак до нивото на коленете щангата върви със скорост на мъртва тяга, а ускорението започва след това.
Ами, знам ли, Вик, не бях хич в кондиция, аз и днес не съм. Бях на репетиция и обичайната ми бързина в краката никаква я нямаше :lol: И краката още ме болят.
По принцип мислех, че с експлозивността нямам проблем. Като за човек, който не е тренирал целенасочено за експлозивност, имам добър скок на дължина - за последно 2,10 м. Ако пък съдя по репетициите ни, и този на височина ми е добър.
Не, щангата не я изстрелвам още от долна позиция, само от коленете. По-скоро тежестта ми дойде малко в повече - 48-50 кг. на мен ми се струват много за хай-пул - и координацията малко ми куца, ама малко - точно колкото да се амбицирам. Доколкото познавам тренера, утре ще скачам със щанга на гърба :lol:
Трябва да има все нещо за оправяне - иначе става безинтересно :)
Гаги, конкретно моите тренировки с неразбираемите имена са специфични, не са стандартни. Насочени са към подобряване на конкретни умения - обръщане, изтласкване, изхвърляне. В този смисъл са малко едностранчиви според мен. Поне още 1-2 месеца ще изкарам с тях, тъй като не мога да оправя коленете да стоят като хората и да кача малко раб кг, и ще мина на тренировки за цялото тяло.
Гледах, че се чудиш за техниката в твоя дневник, добре ще е да попиташ конкретно, кое не ти е ясно.
Днес беше такъв един ден...
Храня се НВД от 3-4 дни. Вече започвам (или си внушавам) да усещам как силите ми чезнат : ))))
Мнението беше редактирано от Инис на 03.02.10 20:57.
Тренировка:
Пуш-пул с дебеличък ластик 3 х 10 + ходене настрани с тъничък ластик за аддуктори - 3 серии;
Последователно изнасяне на ръцете встрани + лицева от планк 3 х 5 + разтяжка за гърба + изометричен клек 3 серии, едната - оувърхед;
Преден клек:
1 х 5 - 50 кг.;
1 х 5 - 57,5 кг.;
1 х 3 - 67,5 кг. - тази серия трябваше да е до отказ, но още на третото повторение усетих, че започва да ми изпуска кръста. Можех още едно, но щях да разваля техниката и затова спрях;
Обратни коремни 3 х 10 със 7 кг. + разни разтяжки;
Изхвърляне с лоста (10 кг.), 2 неуспешни опита на 30 кг.; 2-3 серии на 20 кг. - техниката ми е плачевна;
Обръщане - 2-3 серии на 30 и 40 кг.;
Обръщане с изтласкване - 2 успешни опита на 40 кг., макар и със забележки (изтласкването ми странно прилича на военна преса), 1 неуспешен опит на 40 кг.;
Подскоци през стъпало с ръце на тила; с ръце над главата, като военна преса; през едно стъпало.
И пак опираме до експлозивността...
Мисля, че още след изхвърлянията се сринах психически, затова и не успях на изтласкването :lol:
Адски съм разочарована и лееко притеснена. Умората в раменете настъпва много бързо, а от предния клек ме заболяха и китките. Може би, ако бяхме започнали с изхвърляне, а не с клек, щях да справя по - добре. Но и изобщо се чувствах не във форма и без сили. И ще се задълбочава, предвид НВД и ОКБ.
За една секунда се замислих дали изобщо искам да свалям, ако ще се чувствам като парцал и ще ми паднат раб кг. Ама....ще трябва да го преглътна.
Добре, че беше клекът със 67,5 кг. да ми спаси самочувствието - иначе щях да съм се депресирала от днешната тренировка.
Мнението беше редактирано от Инис на 04.02.10 08:32.
inis ще се възползвам от шанса да те питам за някой неща? :) Доста теми и клипчета гледах и изчетох по тези въпроси и все пак ....на кръстопът,незнам какво да правя.Когато правиш клек с щанга до долу ли клякаш? Четох за разширяване в ханша....и затова не го правя до долу,но пък така не чувствам желаното натоварване в дъто,а то и без туй ми е проблемно.А и прави ми впечатление че едни изпълняват повторенията бавно ,а други бързо?Кой вариант е по-практичен и дава по-добри резултати? И с риск да стана нахална още едно тъпо въпросче:при напади и отпади разкрача по-широк ли трябва да е?Ми така е като се опитвам сама в къщи......май ще взема да отида да потренирам с тренер няколко пъти поне техниката да посхвана... ;-)
Мнението беше редактирано от гаги на 04.02.10 10:12.
казано от гаги на 04.02.10, 10:10:
inis ще се възползвам от шанса да те питам за някой неща? :) Доста теми и клипчета гледах и изчетох по тези въпроси и все пак ....на кръстопът,незнам какво да правя.Когато правиш клек с щанга до долу ли клякаш? Четох за разширяване в ханша....и затова не го правя до долу,но пък така не чувствам желаното натоварване в дъто,а то и без туй ми е проблемно.А и прави ми впечатление че едни изпълняват повторенията бавно ,а други бързо?Кой вариант е по-практичен и дава по-добри резултати? И с риск да стана нахална още едно тъпо въпросче:при напади и отпади разкрача по-широк ли трябва да е?Ми така е като се опитвам сама в къщи......май ще взема да отида да потренирам с тренер няколко пъти поне техниката да посхвана... ;-)
Гаги, изобщо и дума не може да става за някакво нахалство. Аз мисля, че този форум и дневници са затова. Самата аз нямам нищо против критики и мнения и зная, че е сто пъти по - добре да се пита, отколкото да се луташ сам. Пък и се заформят чат-пат интересни дискусии.
Моето мнение е:
Клек - достатъчно е да клякаш, докато бедрата станат успоредни на пода. Може и по - нисичко, ако не започваш да извърташ таза навътре. Докато успяваш да запазиш правилната позиция на гърба, е ОК да клякаш, докъдето можеш - а то ще е или до хоризонтала, или малко по - надолу.
Това, че не го усещаш в д-то, може да е сигнал за това, че използваш квадрицепсите при изправяне, а не глутеусите. Като клекнеш и започнеш да се изправяш, не се накланяй напред и не натискай към пръстите на краката, а пробвай да тръгнеш право нагоре, като стягаш абдукторите и глутеусите - там трябва да усетиш напрежение при изправянето. Има го и момента, че гърбът е прав, но същевременно е леко наведен напред. Това се прави още в начална позиция, при тръгването надолу - тръгваш с таза назад като същевремено се навеждаш леко напред, гърбът е изправен, кръстът стегнат.
Клекът се прави бавно, клекът с тежест, имам предвид. Няма да ти се разшири ханшът, най - много дупето да се оформи и да изглежда стегнато и секси :lol:
Напади - разкрачът е на широчината на раменете макс. Там следи положението на стъпалата и коленете, трябва да сочат право напред. И тук се навеждаш леко напред.
И при клек, и при напади гледай коленете да не минават линията на пръстите.
И тежестта трябва да е такава, че последните 2-3 повторения да те затрудняват. Аз поне бих правила по-тежки клекове с по-малко повторения (3-5) - така ще качиш сила, без да растеш.
Това с тренера е хубаво, много хубаво, само трябва да го намериш някакъв читав. Като видиш нещата на живо, много по - лесно ще усвоиш техники всякакви. Иначе само ще се чудиш дали всичко е ок.
Мнението беше редактирано от Инис на 23.02.10 21:22.
inis,много ти благодаря за разбирането,за тренера сериозно вече започва да ми се върти из главата...Под тежки клекове с 5 повторения имаш в предвид максимална тежест и 5 серии по 5 повторения ли? 5x5 само за клек ли важи или за напади също? Май добре си разбрала какво искам и целя,то не само аз де... :-) чистене и мускул е ти сама каза че е висш пилотаж......в никакъв случай не искам растеж....знаеш ли мисля да правя няколко силови 2-3 и 2 кардио.Имам кростренажор в къщи...оф качвам се за по 40минути,мислиш ли че са достатъчни? :red:
Ами, Гаги, ако не искаш обем, заложи на 3(5) серии с 5 повторения. Това си е класическа схема за сила. Да, 5 х 5 може да се приложи към нападите. Не е подходящ протокол за изолиращи упражнения. Многоставните упражнения - клек, тяга, напади и всякакви други имат висок енергоразход и “буустват” метаболизма.
Освен всичко друго е трудно да постигнеш мускулен растеж (обем) при любителки като нас, е, освен ако не се казваш Вероника или поне си толкова силна :)
Аз, например, никак не обичам 5 серии и правя макс 4, иначе се изнервям. Мен големите бройки винаги са ме изнервяли, затова бях адски доволна като спрях да правя коремни преси :lol:
Кростренажорът е чудесен кардио уред. Най - добре би било да ги редуваш - един ден силова, един ден кардио, но зависи от времето, желанието и мотивацията. В краен случай го сложи след силовата - 15-20 мин. интервали или 30 мин. равномерно. Още по - добре, ако редуваш интервалите с равномерното темпо - един път така, другия път иначе - и двете имат предимства и недостатъци. Но това са някакви идеални случаи - ти си го направи така, че да не ти писне бързо. И си оставяй почивни дни, в които да не правиш нито силова, нито кардио.
Мнението беше редактирано от Инис на 04.02.10 18:13.
Така и ще направя,5x5 пък да видим,човек трябва да опита от всичко..... :-) Ще редувам кардио и силова и ще гледам да са 4 тренировки на седмица,а може и 5 понякога да ги докарвам.....Inis огромни благодарности...ще черпя :P Лека от мен.