казано от diva 97 на 01.02.10, 19:43:
Верка, имам чумството че подсъзнателно си искала да чукнеш стотачката и затова яко пазиш мускул и ....апетит.
Ммм, тя съвсем съзнателно иска 100 х 8…и има още 20 дни на слин...
Аз, както казвах неведнъж, завиждам за силовите й постижения, но не бих качила 10 кг. и + 5 см. заради тях.
Верка, в твоя дневник имам два поста на тази тема, ще напиша и третия (за щастие) по същата тема и няма да се обаждам повече.
Ако ще гониш силови постижения, трябва да се примириш и да обикнеш фигурата си (нали се учим да се обичаме). Твоят начин на трениране ти носи + в обиколките, и то интересно, големите тежести, серии + повторения са именно при краката - там, където нямаш нужда от хипертрофия.
Горната пък половина е малко на произвола на съдбата - тя нали не върви, какво да я мъчим. И вместо да качваш сила там, ти с много повторения, че и с изолиращи упражнения.... Прогресът ти там го няма. А в долната половина качваш сила и размери, от които нямаш нужда. Ти искаше бедро под 60 см, вместо това го качи на 65. А можеше да качиш само сила.
Най - много да се засили евентуална диспропорция във визията, ако продължаваш да тренираш така. И не само във визията.
Аз изхождам от собствената си гл.т. и виждане, в смисъл, че не бих допуснала голяма разлика и дисбаланс в силата на различните мускулни групи. Просто защото не виждам смисъл да клякам със 100 кг, а да не мога да вдигна 10 л. бутилка над главата си.
Това е в твой минус, защото при нас, жените, сила в горната половина се трупа много трудно.
Още нещо - аз съм първата, която ще те поздрави, ако влезеш в клуб “Тяга 150”. Но дали тогава ще си доволна от външния си вид и кой в реалния свят ще се заинтересува, че клякаш със 100 кг.? Ние тук, във форума, ще те аплодираме, както досега, и после ще следим внимателно как се сваля мускул+мас 10 см от краката...А ти едва ли ще успееш, защото имаш тренировки всеки ден заради работата си.
Има някаква странна непоследователност в решенията и желанията ти, нещо от сорта “искам всичко накуп” - и то знаеш, че не може - и това ме провокира да ти пиша. А и още една гледна точка, макар и критикуваща, може да ти е от полза.
Хайде със здраве.
Мнението беше редактирано от Инис на 01.02.10 20:49.
Здрасти, Veronique!
Любопитно ми е... Сега приемаш добавка, която е твърде възможно да има пръст в качването на размери, кг и сила. А какво ще се случи след това? Ако не промениш нищо в храненето и тренировките, ще имаш ли спад? Да кажем, че няма да се разсърдиш ако олекнеш и намалиш обиколки, но как ще приемеш факта, че вече не си толкова силна?
Разбира се, аз само разсъждавам - нито имам личен опит с добавки, нито искам да загубиш сила.
03.02.10
13:33
Инис, привет. Благодаря ти за мнението, нека да не е последно – аз обичам критиките. Занимавам се с рисуване, а там са основна част. Без тях (когато ги приемем за градивни) трудно ще има прогрес.
Съвсем съзнателно искам да клекна със 100 един ден, както съвсем съзнателно се стремях към тяга 100кг. Клека ми изостава сега, но има време.
Тежестите ги почнах заради гърба – за да засиля мускулатурата там, защото имам проблеми. Трябва да призная, че положението се е подобрило, макар и на моменти все още да ме боли. Факт е, че се зарибих много и ми хареса. Искам да видя до къде мога да стигна. Явно защото знам, че съм силна в краката, гледам да прогресирам именно там. Права си за горната половина и ще преосмислим тренировките за нея. Аз винаги съм го имала този дисбаланс. Но гърба ми е широк много, рамената също и не е толкова фрапиращо. На този етап.
Малко хаотично действам – винаги съм била така с решенията, просто колкото и да ми се говори, вървя наопаки. И в повечето случаи съм грешала, но нали сами трябва да се лутаме. Така е – искам сила, искам да свалям мазнини. Бих се харесала и с такива размери, но да има минимум мазно. Бедрото ми е между 63-64 сега, онова е било инцидентно. Е, пак бая се е покачило, но се надявам с времето да се оправи.
Зная, че с тежести може да се качи сила и да се свали мазно, но при мен 100% пречка са хормоналните проблеми.
В „реалния” свят наистина на никой не му пука с колко клякам и 98% от хората изобщо не ме подкрепят и са против, но аз не го правя за тях
Тяга 150… сега ми се струва космическо число, но не бих се отказала. Ако имам такива заложби, ще се случи.
Сега предложения за тренировките на горната част? Какво да променя, броя повторения?:)
Вик, добавката я започнах заради това, че се слави със свалянето на мазнини. А и тайно исках да си похапна някой друг въглехидрат, без да се омазня. Експеримент. Тъкмо като свърши ще видим дали е действала в зависимост от това дали ще падне силата или не. След като я спра, ще променя в храненето това, че ще си се храня както преди нея – с по-малко въглехидрати и повечеко мазнини. Аз и сега се придържам да е така през по-голямата част от деня. Според Сашо от слин се задържа вода, та сигурно ще поолекна. А как ще реагирам, ако ми спадне силата? Най-вероятно неприятно, ще ми е мъчно, но ще работя упорито и ако трябва за двойно и повече време ще я върна. Може и да не се случи, но здраве да е – не за това тренирам на първо място
За вчера: 02.02.10
Тежести:
Клек 5х5 70кг
Раменна преса 4х10-11кг ръка
Повдигане на ръце за рамо 4х6-9кг ръка
Трицепс 4х6-35кг въжена ръкохватка на скрипец + бицепс 4х6-24кг лост
Бедрено разгъване 4х6-45кг
Корем: 4х10-вис/лакътна опора
1х ва(сухо)
1х ва
неписането на храната е супер:)
казано от veronique на 03.02.10, 13:33:
...
За вчера: 02.02.10
Тежести:
Клек 5х5 70кг
Раменна преса 4х10-11кг ръка
Повдигане на ръце за рамо 4х6-9кг ръка
Трицепс 4х6-35кг въжена ръкохватка на скрипец + бицепс 4х6-24кг лост
Бедрено разгъване 4х6-45кг
...
Здрасти пак!
Направи ми впечатление, че товариш рамената с по-леки тежести отколкото бицепс/трицепс. Защо?
Раменната преса, например, би трябвало да е със значително по-големи тежести, като се имам предвид, че е движение, в което участва и трицепса, за който работиш с 35 кг. Освен ако скрипеца не е портален и има двойна макара, т.е. реално дърпаш половината тегло на плочките.
03.02.10
21:20
Вик, такъв ще да е, защото френско с 20кг си ме мъчи :))
по-малки килограми са ми, защото просто не мога на този етап мнгоо повече:)
днес, 03.02.10
тежести 58
лежанка 1х10-30кг 2х8-35кг + скрипец 3х8 - ?кг
тяга: 1х8-70кг 1х6-90кг 1х2-100кг 2х1-100кг 1х2-90кг
днес беше непълноценна тренировка, защото не правих гребане, бедро, прасец, корем.. и тягата трябваше 4ка на 100.
храната е вкусна :)
03.02.10
21:24
Tяга 100кг, какво да ти кажа бейбЕ. :)
По-здрави :)
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 03.02.10 22:00.
Ако спреш да прави високи повторения в първите серии, веднага ще дръпнеш 100х4.
казано от Петко К на 03.02.10, 21:56:
Ако спреш да прави високи повторения в първите серии, веднага ще дръпнеш 100х4.
Да, Верка, и аз съм убедена в това.
Мисля, че и това съм го писала. Нищо де, малко флууд. :lol:
Значи и аз внимавам с тягата и правя загряващи серии понякога, при теб, обаче, са излишно много повторенията. Вместо да правиш по 10, прави по 3-5 в първата със 70 кг. например, и следващата серия пробвай със 100. Някои се хвърлят директно, но 1 серия с по-малко кг при тягата не е излишна. Така ще направиш осмицата по-бързо.
Същото и при клека и нападите - слагай си макс кг за 3-5 повторения и не прекалявай със сериите. Не бих правила повече от три на твое място.
Аз тук не правя загряващи, само клекове/напади със ст преди първата серия.
Изтегли като първо/второ упражнение тези упр. с акцент на по - слабите мускулни групи. Ако това са рамене, започни с военна преса напр., или странична преса. И пак с малко серии и повторения - аз бих се спряла на 3(5) х 3(5). С макс възможните кг.
Аз мисля, че нямаш нужда от изолиращи, никакви. Те са за по-добра дефиниция при вече съществуваща мм и определено не са необходими при краката (визирам бедрени разгъвания/сгъвания). Тези бицепс, трицепс са ти в повече. Ако толкова ти се нравят или усещаш добър ефект от някое изолиращо, включи си едничко в края на тренировката.
Опитай с лицеви и кофички. На лежанката сменяй широчината на хвата (+загряващи серии), пуш-пул. Едно добро изолиращо - флайс. Френско за трицепса.
Корем - опитай планк/ренегатско, напречната лежанка, ФКТ, пуш-пул, обратни коремни. Това го пиша, защото корема го тренираш някак...на мен не ми допада, защото правиш римско столче и вис чат-пат, ако не се лъжа. И ако висът е приемлив, то от римското столче май няма много смисъл.
Скрипец - ако не си сигурна, че правиш хоризонталния с добра техника, направо го изхвърли от програмата. При него съществува вероятност да не дърпаш с гърба, а това го обезсмисля. Вертикалният си е достатъчен така или иначе.
Добро утро, вариациите на тягата, на клека, напади, суинг.
Малко серии, малко повторения, макс кг.
Най - добре спри да правиш по 120 клека с 50 кг. Спести си “кардиото” с тяга и клек. От него изобщо нямаш нужда, ама изобщо.
Аз написах, каквото ми тежеше :lol: Надявам се всичко да ти се получи, както го искаш.
Мнението беше редактирано от Инис на 03.02.10 23:13.
04.02.10
13:24
Ще послушам съветите ви относно тягата - в някои тренировки ще правя 1х3-5 на 70 и после директно слагам 100.
Инис, много подробно си ми обяснила всичко, за което благодаря, ясно ми е че за сила е хубаво по малки повторения, но ако правя 3 такива в серия, изобщо не усещам че съм била на тренировка. Дори и да е с макс кг. Истината е, че 6-8 са ми ОК. Последните тренировки на клек ги правих 5х5 със 70… Странно е, но се изморявам именно на 6х20-50кг клек/тяга. Защо според теб не са ми необходими? Любопитно ми е, защото не ми се иска да ги махам. Вероятно заради ускорения пулс ми се струва по-изморително. Още една причина да искам по-бързо да се науча на повече движения за комплекси. Че аз даже и суинг не съм правила.
За трицепса - ще правя само френско, колкото и да ми е мъка. И приятелят ми казва, че е много по-ефективно, но аз хич не го обичам и го измествам със скрипец. Край :Д
Тея дни ще погледам малко повече техника на добро утро и ФКТ.
Корема не го тренирам много в залата, защото във водата правим доста упражнения за него, но ще вкарам повече планкове
Благодаря ви за съветите, полезни са :)
60х3, 80х3, 100хмах. Пробвай другия път така.
Може да не се задъхваш чак толкова, но при тренировка за сила трябва да избягваш умората. Повече серии (4-6) по 3 повторения и от време на време по 5. И почивките трябва да са достатъчни, че да си почине нерваната система. Това за сила.
Ами щом не се изморяваш, значи ти е лекичко...макар че трудно ще срещнеш жена, на която 80 кг. клек да са й леки :lol:
И плюс това не е необходимо да се почувстваш изморена след сериите. Виж, след цялата тренировка е добре да почувстваш лека и приятна умора.
Аз бих увеличила тежестта и оставила 3-4 серии. Или повечко серии (4-5), но с малко повторения (3).
Най - добре щеше да е, ако направиш клипче, Верка. На мен ми се струва направо нереално...много са големи тежестите, че си силна, силна си, ама ако правиш клек с 80, пък гърба ти се изкривява, ще трябва да намалиш, а не да качваш.
Още повече, че ти за 3-4 месеца ги постигна тия резултати, страшно бързо. Ако гърбът не върви така добре като краката...
Между другото, какъв ти е хватът на тяга и не ти ли изпуска?
Бавно ли клякаш, задържаш ли в долна позиция?
А в горна позиция при тяга? Спускаш ли бавно и контролирано или само се изправяш бавно? Щангата докосва ли пода? (на мен ми е интересно доста)
Тя, умората, не е чак такъв признак, че си тренирала добре. Ти си издържлива на аеробни натоварвания, такава ти е работата, но не такава трябва да е умората след тренировка с тежести - пък ти си докарваш вероятно подобно усещане след 120 повторения с 50 кг клек/тяга...и сигурно са ти позагрели краката след шестте серии :lol:
Според мен не ти трябва, защото, ако съдим по ефекта, хипертрофираш. Той е комплексен, този ефект, и все пак. Ти нямаш нужда и не се бориш за още мускули по краката, а за сила - е, тогава схемата е ясна.
Суинговете са по - подходящи за големи бройки - там умората ти е в кърпа вързана и със сигурност няма да имаш нужда от 50 кг. И след 120 суинга с една 24/36 кг.пудовка ще имаш такава мускулна на д-то, че може и да не пробваш повече :))))) Ако междувременно не са ти се откачили ръцете :lol:
Доброто утро е супер и ще ти хареса много.
Това за корема го писах, понеже не съобразих, че ти го тренираш. Пък за клекове и тяги трябва силен корем, особено при теб, с твоите раб кг.
Краката са ти супер, здрави и стегнати. Ииии и силни :)
04.02.10
19:57
Петко - ок, така ще опитам в понеделник:)
Инис, хвата на тяга ми е смесен. В началото като почнах да тренирам пробвах с надхват, но ми изпускаше, а имах сила и за това от тогава си правя смесен на всички килограми и дори не ми е хрумвало да опитам сега как ще съм. Предполагам на 50-70кг няма да ми изпуска. Вчера ходих на тренировка заедно с приятеля ми, по принцип трябваше да правя 6х20-50кг тяга, но реших да направя отново тежко, умишлено, за да ми гледа техниката. На 90кг ми е перфектна, на 100 има какво да се желае. Пускам бавно, той ме кара щангата да докосва пода, но аз спирам някъде на 5см от него в последните повторения от серията. Когато тренирам сама (признавам, по-яките тренировки са ми, когто ме гледа някой) щангата изобщо не докосва пода.
за клек - реално тези 80кг ги правих на смит, така че не са много реални. Със свободна щанга съм правила на 70кг макс. когато клякам така че бедрата ми да станат успоредни на пода нямам проблем; спомням си обаче една тренировка - пак той ме гледаше и ме накара да клекна максимално надолу - е от тогава имам страх да не ме затисне щангата ако ен мога да се изправя, и тъй като през повечето тренировки съм сама, не смея да спускам повече. Наистина се старая да ми е прав гърба. Фитнесчето е в болницата, където работя, главно е за рехабилитации, раздвижвания. Често когато тренирам има кинезитерапевти с пациенти. Гледали са ме и все си мисля, че ако изкривявах гърба ще ми кажат. хаха те само ми викат “внимавай. ще си прецакаш кръста с тези упражнения.защо клякаш? защо с толкова килгорами? стресираш пациентите” и тн: ) Хайде следващия път като ходим заедно с мъжа, ще правя тежко клек и може и клип да снимаме. Признавам, че клека ме мори повече от тяга... там не знам кога ще сложа 100кг, но преди месец - два взех щангата от стойката и се изправих със 120кг.... буквално си ТЕЖИ ЯКО на мястото хахах
Ако се опитам да зауча сама суингове, има ли опасност от сериозна травма? трябва да усещам с дупето и задната част на бедра нали? и да внимавам с китки?
мерси:)
днес 1х ва(сухо) 1хва
ПП: нова цел: ВИНАГИ щангата да докосва пода при тяга, а не 2-3 повторения докосне, после хич :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.02.10 20:09.
казано от veronique на 04.02.10, 19:57:
Ако се опитам да зауча сама суингове, има ли опасност от сериозна травма? трябва да усещам с дупето и задната част на бедра нали? и да внимавам с китки?
Ами суингът пак се прави с приклякане, но трябва да си в унисон с пудовката. При изправянето буташ таза рязко и силно напред и де факто така изхвърляш пудовката нагоре. Нагоре, нагоре, колко да е нагоре - на височината на раменете е достатъчно. Ръцете играят ролята на въжета иии..стискат здраво пудовката :lol: Мен най ме беше страх да не излети, особено като правех с една ръка. Гърбът е ясно, че е прав, и че така си стои през цялото време.
Сериозна травма....не мисля, особено ако започнеш с лекичка пудовка от 16 кг. Не отпускай гърба и кръста, аз съм усещала, че ако отпусна стойката за секунда и инерцията ще ми довърши и без това нефелитния кръст. С малко упражнение ще го направиш, не е сложно.
казано от veronique на 04.02.10, 13:24:
Последните тренировки на клек ги правих 5х5 със 70… Странно е, но се изморявам именно на 6х20-50кг клек/тяга. Защо според теб не са ми необходими? Любопитно ми е, защото не ми се иска да ги махам. Вероятно заради ускорения пулс ми се струва по-изморително.
Много познато чувство. И аз бях така. Понеже си свикнала да тренираш с повече повторения и по-задъхващо и имаш чувството, че ако не се “пребиеш” и ако не се чувстваш като изцеден лимон след тр-ката, то тя не е била пълноценна. Е, да, ама не е така. Като започнах да правя 5х5 или 5х4 установих, че е мнг готино да не се чувствам пребита след тренировка. Умората е свъвсем различна - няма напомпване, затова. На практика, докато тренирам, не усещам, че се изморявам - дори да имам откази. Но на следващия ден усещам лека отпадналост в мускулите, която ми показва, че съм тренирала добре. (обикновено дори не е муск треска - повторенията не са достатъчно много, а почивките са големички и кръвта отмива млечната киселина)
Суинговете....не е опасно да ги учиш сама. В youtube има адски много клипчета. Инис поставя фокуса на приклякането, но аз бих те посъветвала да не мислиш за него, защото така има вероятност да правиш много голям клек и да избутваш пудовката с клек (крака), а не с таз. Концентрирай се върху това коленете ти да са леко сгънати, пудовката/ дъмбелът да се движи макс близо до чатала ти в долната част на движението, стягаш рязко гз и заключваш таза (като при глут мост) и това избутва пудовката нагоре....Ръцете не участват никак, освен с предмишница (стискат пудовката). Гърбът/ кръстът е постоянно изправен (като за тяга) и не променя формата си.
И...краката ти наистина изглеждат супер. Не изглеждат мазни...но ти знаеш най-добре :)
Ай стига филососфстване, да отида да потичам на лед :)
Мнението беше редактирано от Limka на 05.02.10 04:29.
05.02.10
15:46
Ви, въпросът е ти как се чувстваш относно тялото си. Моето както и мненията на всички останали са без значение. Ето чисто и откровено ще ти кажа моето мнение - прекаляваш, минаваш от другата страна вече - тази на “бичетата”. Големи са ти краката. Аз бих се притеснявала ако моите хипертрофират до такава степен. Но това не е моето тяло нали? И съответно мисля, че нямам право нито да те съдя, нито да ти давам насоки как би трябвало то да изглежда. Ако ти си окей с тях, и аз съм окей с тях.
Ти, обаче ми се струва, че искаш всичко и го искаш СЕГА. Хем да ядеш въглехидрати, хем да не трупаш мазнинки, хем да тренираш високообемно, хем да пиеш добавки за увеличаване на ММ, хем да не качваш ММ, хем да дърпаш яко тяга, хем да имаш слаби бедра и тънка талия. По принцип няма невъзможни неща - но твоите цели са взаимноизключващи се. Не става. Прецени кое е приоритетно за теб и го преследвай.
06.02.10
11:46
Венци, накара ме да се замисля много и да си задам някои въпроси. Достигнах до извода, че бих била ОК с тялото си с големи размери, но без мазнини. Така и така винаги съм била голяма, ясно ми е, че с тази структура и костна система няма да извадя манекенски мерки. А и такива не искам.
Спирам въглехидратите, определено не искам да продължавам с тях. Вчера си направих експеримент, от тях ми се доспива веднагически и не мога да си ударжа клепачите. Експеримента си остава за мен:)
така че ограничавам си желанията: искам да продължа да тренирам с големи тежести и да сваля мазнини. сигурно и малко мускул ще си отиде. здраве да е:) искам и да заякна в ръцете. убедена съм, че бедрата ми ще намалеят доста ако махна мазното, съсредоточено е разбира се от вътрешната страна.
Дала съм на себе си едно обещание, надявам се да го изпълня. Идеята е да спра да говоря за храната и да измъчвам другите с терзанията си. Сама да си преживявам всичко и да се справя с нещата. Защото това ми отнема 90% от мислите. Мога.
вчера, 05.02.10
интересна тренировка - хаотична, но целта беше да направя някое друго видео
клек 2х5-70кг 2х3-80кг
тяга 1х3-70кг 1х1-100кг 1х30-50кг
3 кръга от : планинско катерене по 20повторения на крак + 20 коремни преси
бедрено сгъване: 1х10-45кг, 1х3-80кг (повече плочки нямаше, мъж ми искаше да види дали ще успея хаха)
хаотично, но добре беше
клипчета:
клек на 70кг http://www.youtube.com/watch?v=2VvQysDxWzk
клек на 80кг - за първи път го правя с тази тежест, свободна щанга. до сега на смит машина, а там си е мнооого по-различно. видимо не клякам толкова дълбоко, останалите коментари от вас
http://www.youtube.com/watch?v=u7pFqORrDNo
мъртва тяга 1х30-50кг, така я правя по принцип - не оставям щангата да докосне пода, но в заличката няма олимпийски лост, а 10кг и самите дискове са с много малък диаметър. автоматично се променя височина и всичко. на 100кг снимахме, но за сега няма да го показвам, че нещо хич не беше добре, след клека..
http://www.youtube.com/watch?v=DNf1gCuOjPA
и малко снимки:
http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/132/l_6942782bb2f3444499c8a54f3eb07ea9.jpg
http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images02/142/l_d561184152fa4468ac6813a6a989bf86.jpg
http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/129/l_de1ed3ab0d8c42ecaa233d018ae655b4.jpg
Верка, машина си. Кефиш отвсякъде.
В скоро време ще намеря кой да ме пази и ще пробвам една тройка на 80 кг. клек и ще се похваля/оплача.
06.02.10
20:22
На тягата трябва раменете да са точно над дланите и щангата - трябва да минеш малко напред тоест. Мисля, че ти трябват гъзоактиваторни упражнения - на фона на обемните крака ми се струва, че дупето изостава.
06.02.10
22:03
взимам си бележка:) как да го активирам?:))))
Венци, не се чуди, едно време в компанията ми казваха “безгъзо същество”
Инис. и мен няма кой да ме пази и рядко имам тази възможност... в заличката ми няма стойка за клек, та вчера приятеля ми подава щангата.. както неведнъж е правил:)
иначе ме е страх да не ме затисне, а усещам че мога и с повече да опитам. но да не бързаме
действай ти;)))
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.02.10 22:04.
06.02.10
22:25
cable pull through е едно от най добрите. КОгато се изправяш при клек в най-горното положение завъртай таза напред - все едно си мъж и е.... хаха нали се сещаш. Когато правиш клек и напади - мисли и за дупето - мислиси как работиш с него
07.02.10
07:15
Ясно, ще го визуализирам в главата си :)
Напоследък се опитвам при дадено упражнение да видя точната мускулна група - как работи и как искам да изглежда. Трудно с това “всичко става в главата”...
Вчера и днес пълна почивка.
Откриваме аеробика на ново място и днес ако се събере група ще се скача. Но всяко начало е трудно.
07.02.10
20:19
Slin-sane определено действа, така че всички, които искат да качат маса, размери и сила - юруш/
Спирам го, остават 11 хапчета.
хубава вечер
11.02.10
08:53
08.02 - тежести (тяга) тежко, 1х водна аеробика, 1х аеробика(сухо)
09.02 - тежести (клек) тежко, 1х водна, 1х суха
10.02 - 2х водна, 1х суха
днес: тяга обемна тренировка, 2 часа аеробика, вероятно извън басейна
спрях въглените, или ако приемам - много малко (примерно вчера киви и няколко лешника)
яйца, масло, месо, яйца, масло, суджуци; чат-пат мляко с какао; сирене; зеленчук
11.02.10
09:46
до преди месец и нещо почти нямах въглехидрати, лятото така свалих доста мазнини.
започнах ги заради експеримента със слин-сейн, като се надявах че ще сваля мазничко и няма да стана прекалено обемна.
да, обаче слин+въглехи+много тренировки = много килограми, увеличаване на размери и все още наличие на бая мазнини (е,вярно и сила качих, може би ще ми липсва); нещо, което не искам да продължава.
експеримента се оказа добър тест за действието на продукта, но за хора, които искат да качват.
след като в неделя кантара закова 83 (!!!) кг (в началото на приема бях 74, а октомври месец - 70), психиката ми се разклати още повече; няма как да продължа просто по този начин..
та от понеделник отново съм си без въглени и резултата е минус близо 4кг.
това с позитивното мислене НЕ става, колкото и да се опитвам да бъда силна. лутам се, пробвам, но тялото ми не ме слуша. и всички, които казват, че “краката се правят от главата”, тоест че трябва първо да се “видим” и да вярваме........... нека да се поставят на моето място, да видим как ще повярват. мъча се. поне това, че не пиша храната е напредък
Уха! Слин наистина работи значи. Не се притеснявай, ще изчистиш всичко постепенно. Ти като един билдър си подходила: първо трупаш маса, сега ще чистиш :) Знам как се отразява липсата на въглехидрати, наистина смъкваш, но си трябва и лека калорийна рестрикция. Бляк :) Видях една табличка в Т нейшън колко калории трябва да приемат хора, които искат да отслабнат, също и препоръки за тренировките. ето я цялата статия, може да ти бъде полезна.
Успех :)
11.02.10
10:07
Благодаря много:)
аз обаче повече калории НЯМА да смятам...край, уморих се! тези препоръки от сайта по мои сметки.......бая глад трябва :D
Гладна съм, яде ми се - ям. Просто ще внимавам да ограничавам пусти му въглехидрати...
83 кг?! И си моят ръст? :)
То мисленето и вярата са едно на ръка, но трябват и адекватни действия.
Когато тренираш здраво и обемно (за маса) и ядеш като за маса - получаваш съответния ефект :) Между другото, голяма част от това е водичка и си се понапомпала. Самия факт че за няколко дена си минус 4 кг говори достатъчно.
11.02.10
10:09
И аз така помислих в първия момент като се качих на кантара. Интересното е, че много точно познах какво се е случило с тялото ми. Казах на приятеля ми “Качила съм много. Сигурно чукнах 80кг” той: “предположи колко си” “ами...83” качих се на кантара: 83.1
яко,а
и..се разревах
Петко, ахм 171см.. а бе яка българка станах :(
казано от veronique на 11.02.10, 10:09:
И аз така помислих в първия момент като се качих на кантара. Интересното е, че много точно познах какво се е случило с тялото ми. Казах на приятеля ми “Качила съм много. Сигурно чукнах 80кг” той: “предположи колко си” “ами...83” качих се на кантара: 83.1
яко,а
и..се разревахПетко, ахм 171см.. а бе яка българка станах :(
И ти си инатче обаче, правиш точно това от което всъщност се опитваш да избягаш. Е природните закони няма как да ги променим. Ядеш, тренираш, качваш. Намаляш едното от първите две и сваляш. Да ама и двете са хубави и зареждащи неща и без тях не може. Ще продължаваме да се учим как да намерим границата и да постигнем това което ни прави щастливи. При мен това, като го стигна и излиза нещо ново и хайде отначало. Дано при теб са по-различни нещата...
И всъщност на последните снимки /клипове/ми изглеждаш по-слаба от предните и не мога да ти дам тези кг, ако ще и чудо да става.
Не се ядосвай де, всичко ще се оправи имаш време до лятото. Ама по-кротко с експериментите
11.02.10
14:37
Еми ще ревеш като си твърдоглава.Слинът качва яко мускули, особено с тези обемни тренировки с клек и тяга.Пък и си хапваш, то с това ядене и аз ще кача мускули.
Гледах клипчетата от предната страница и аз като дива мисля, че тези килограми въобще не си личат и че Вероника има едно добре оформено тяло. Предполагам и повечето хора в този форум мислят така ;)
А защо е цялото натякване?
На мен ми се струва, че и без натякване тя си го страда експеримента със слин...
И...какво по-естествено от това да ядеш като си гладен; да тренираш, когато и както ти харесва да тренираш?
Проблемът е в противоречието на това, което й харесва да прави и последващите резултати, и това което си мисли, че й харесва да е... Абе..общо взето объркано... :)
Мнението беше редактирано от Limka на 11.02.10 14:52.
11.02.10
15:23
veronique - след клипчетата, които видяхме - убий ме, но не изглеждаш да си повече от 65 кг! камо ли 80 кг. Не е важен толкова кантара, важна е визията. Казах ти, че след приема ще посмъкнеш водичка -4 кг за 4 дена е доказателството за това. Дано сега като се върна на старата диета, да постигнеш това изгаряне на мазнини, което търсеше.
Поздрави!
п.п И не смятай калории - твърде натоварващо е
И аз видях снимките и ми изглеждаш на 65-70 кг,просто си качила мускули явно
12.02.10
20:15
Не съм твърдоглава; просто не слушам. винаги е било така.
аз си страдам, но никъде не съм написала “съжалявам, че го направих това”, нали? от една страна ми допада идеята, че пробвах нещо ново, безброй пъти оплювано тук, а то си се оказа 1:1 с това, за което се представя + никакви признаци за странични “дефекти”
кофти ми е нон-стоп - дори и такива сънища сънувам, за съжаление. но не ми остава нищо друго, освен да чакам.
вчера нямаше тежести - спах и ми беше супер
днес:
3х аеробика /сухо
1х аеробика /вода
тежести
тяга 2х5-70кг 2х5-80кг 1х3-90кг (за съжаление слин-а си е давал не малко сила. но пак ще се преборя :р)
гребане с дъмбел 4х6-24кг
лежанка 4х6-30кг + скрипец 4х6-50кг
бедрено сгъване 3х6-40кг + прасец 3х 1х20+1х10 (и тук, както и на лежанката е паднала силицата, а може и влияние да оказва това, че последните дни взимах повече часове аеробика
това последвано от:
3 кръга:
- планинско катерене по 20 пъти на крак, следвано от 5 броя бърпети - това всичкото 2 редуващи се серии, тоест за 3те кръга 6х планинско...
-планково ренегатско - 2 по 20 на ръка в първите 2 кръга, 3тия само 1х20 на ръка
-суинг -1кръг 1х30-10кг, 2ри и 3ти - 1х10-22кг
яко:)
а ето как съм изглеждала на 62-65-66кг
http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images01/34/l_900a83d1dc31f3d48be97454560d7d4a.jpg
над 60, под 65: http://c4.ac-images.myspacecdn.com/images01/85/l_c261c88c98e0a2b4373ac518a992079f.jpg
предполагам около 64 http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images01/119/l_58b29b505c5211312608b5b963e41b3e.jpg
със сигурност 62: http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images01/95/l_c1ed1fb17e40bb226d80ec5ba90af5b1.jpg
мда, определено си ми личат тези почти 80кила :)
12.02.10
20:22
Ихааа :) Мноооооооого си секси на тези снимки :) Особено последната ...
Но определено сега си по-стегната ;)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 12.02.10 20:23.