07.02.10
11:41
казано от Embolado на 07.02.10, 11:31:
казано от p17bull на 07.02.10, 09:20:
БМВ 3ките са като голфовете, да. Но аз друго освен 7 няма да взема.
Баща ти случайно да иска да те довърши? Пък и няма ли точка в закона, която позволява колата на млад водач да е с мотор до 1.4?
Поздрави!
Тоя закон е много шибан!
А пък и карам кола от 13 годишен. :lol: На село си имам една ладичка, която си я връткам като отида.
07.02.10
11:48
Същност закона не е шибан,защото младите шофьори се качват в колата с мисълта,че са най-добрите рейсъри,затова е по-добре да не им се дават по-мощни коли,друг е въпроса дали те разбират,че това е за тяхно добро. ;)
И аз до скоро имах москвич 12-так,ама като ни заряза няколко пъти на къра и го продадохме.. :lol:
Найстина е малко преувеличен закона,поне да го бяха направили до 1.8. :-)
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 07.02.10 11:49.
Няма значение от колко години караш кола, аз също карам всяка събота и неделя нон-стоп и нямам книжка.Дори години за книжка нямам още.Това БМВ на снимката сигурно 240-250км/ч за нищо ги няма.Нямаш си представа колко бързо се случват нещата при такава скорост.
Пък и аз не бих се чуствал конфортно ако някой друг ми купи колата, може да звучи тъпо, но за мен е така.Много по голям удоволетворене би ми донесло да си карам моя, лична кола за 3000-4000лв отколкото с на тате паричките да карам кола за 20 000лв.
Това е лично мое виждане по въпроса.
Поздрави!
Edit:
gogata2427 Това с кубатурата няма никакво значение колата дали ще “бяга” или не.
Ще дам за пример: Fiat Punto 1.4GT и Opel Vektra 1.8, кое според теб ще върви повече?Fiat-а е 136 коня а вектрата е 90 коня.
Мнението беше редактирано от Embolado на 07.02.10 11:57.
07.02.10
11:58
Според мен “война по пътищата” няма, защото просто нямаме пътища. И най добрата кола по тия пътища се движи като каруца, никой в света не проектира коли приспособени за родните пътища, та ние нямаме нито една магистрала. В Бургас центъра е осеян с дупки караш все едно си на офроуд. Иначе човек и с колело може да се убие като едното нищо.
Аз преди две година и нещо, карах с разрешените и то на един от УЖ най добрите пътища в окръга когато докато се усетя, замалко да се убия
07.02.10
12:25
казано от to4ka на 07.02.10, 11:27:
Стискайте палци, почна жребия за Европейското
Жалко.. край за поколението на Марто, Бербо и Стилян...
07.02.10
12:27
казано от Madman_ на 06.02.10, 21:05:
казано от Finish First на 06.02.10, 18:42:
А аз събирам мнения, че се двоумя между две различни коли:
Nissan 350Z
BMW E60 530iНямат много общо тея коли... 530-ката е по-подходяща ако си семеен, да натовариш жената, децата и кучето и все пак под капака да имаш нещо прилично.... а 350з си е за фън. :) Аз лично избирам е92 330и хах ;) http://img134.imageshack.us/img134/2647/frontparkingdecktz5.jpg
Така е, практичност и добра скорост срещу истински фън. Не мога и не мога да преценял. Карал съм ги и още съм си посредата.
Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 07.02.10 12:29.
07.02.10
12:33
Какво мислите? Аз мисля, че ще е супер!
07.02.10
12:38
Инструктурите е ясно защо го предлагат, ще има повече парички ;-)
Само, че хората в Бг са различни от хората в нормалните държави. Не е много удачно просто да копираме чуждестранен опит от няъде си.
казано от p17bull на 07.02.10, 12:33:
Аз мисля, че би било безумие. Дори ако може 21 да направят, ще е добре. Мотивирам се сега: обикновено много се радвам на енергията, активността, хъса и увереността на младите хора, но в този случай става въпрос за опасно каране и рискове на едро.
07.02.10
13:04
казано от Anelia на 07.02.10, 12:58:
казано от p17bull на 07.02.10, 12:33:
Аз мисля, че би било безумие. Дори ако може 21 да направят, ще е добре. Мотивирам се сега: обикновено много се радвам на енергията, активността, хъса и увереността на младите хора, но в този случай става въпрос за опасно каране и рискове на едро.
Да, да. На 40 направо. Нали трябва да следваме американците. ;д
Като цяло съм против това 16 годишните да вземат книжки.Макар и аз да съм на тази възраст не ми се струва поколението да е достатъчно зряло в това отношение.
Би било добре да минават нещо като “тест за зрялост”, но на практика е неосъществимо.
Поздрави!
казано от to4ka на 07.02.10, 11:27:
Стискайте палци, почна жребия за Европейското
Много як жребий!
Националите пак ще гледат по телевизора поредното първенство. :)
казано от gorskia на 07.02.10, 13:13:
Като започнете сами да си ги купувате тогава искам да ви видя избора ;-)
Това все пак много зависи от самото възпитание в семейството.Аз съм така възпитан, че сам ще трябва да си заработя парите за книжката и парите да личен автомобил.
Вярвам, че това е правилния начин да се изгради ценностна система.
Поздрави!
07.02.10
13:22
В България са казали,че сме дорасли:
-на 16 да притежаваме документи за 50 кубиков мотор;
-на 18 да притежаваме свидетелство за управление на лек автомобил до 1,4 двигател;
-на 21 да притежаваме по-голям мотор и т.н....
———————————-
Щом така са преценили значи за толкова сме дорасли ние,нацията...
07.02.10
13:24
Жрабийчето този път ми хареса.Мисля че е преодолима групата.Стискаме палци.На мача с Англия ще се ходи няма как.
казано от gogata2427 на 07.02.10, 13:22:
В България са казали,че сме дорасли:
-на 16 да притежаваме документи за 50 кубиков мотор;
-на 18 да притежаваме свидетелство за управление на лек автомобил до 1,4 двигател;
-на 21 да притежаваме по-голям мотор и т.н....
———————————-
Щом така са преценили значи за толкова сме дорасли ние,нацията...
Пропуснал си да споменеш, че на 17 години може да се изкара категория A1.(ако не са я отменили, но се съмнявам това да се е случило)
Поздрави!
От 1 година се точа на Субару импреза. Говоря за нов автомобил. Дебна прИмоциите им. 100% ще изкочи някаква в тази криза. Мицубиши са направили добра оферта на Лансър 1.8 (143 коня) с куп електроника и т.н. за 30 хил. Ситроен Ц-кросър също го дават за 42хил с кожен салон и 2,2 дизел + зимни гуми и др екстри.
Добра оферта е Шкода октавия Тур - 26хил.лв. за 150 коня.
Ако някой е видял някъде нещо изгодно и НОВО, да споделя (с предпочитания към 4х4).
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.02.10 13:43.
07.02.10
14:05
Стоянчо, новата кола от магазина си е жива набутвация.
Купуваш я и докато си излязъл вече си загубил 5000-7000лв от цената, понеже вече не е нова ;)
Като искаш нова кола, си вземи на 6 месеца количка, ще я вземеш около 8000 лв по-евтино, които може да ги вкараш в екстри.
Другият вариант е кола от англия, кажи речи на половин цена от тези в БГ са!
07.02.10
14:16
казано от Aleksandar Marinov на 07.02.10, 14:05:
Купуваш я и докато си излязъл вече си загубил 5000-7000лв от цената, понеже вече не е нова ;)
Като искаш нова кола, си вземи на 6 месеца количка, ще я вземеш около 8000 лв по-евтино, които може да ги вкараш в екстри.
х2
По добре за 20 000 да си взема страхотна 5 годишна маркова кола, отколкото нещо от типа на чисто нова от магазина неуДачия.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 07.02.10 14:16.
Да, относно парите си прав - набутва се човек с новия автомобил. Имам 2-ма познати с автокъщи - 1 в София и 1 Ст.Загора. И двамата са ми казвали от автокъща да не си взимам кола. Уви, взимал съм си и съм си патил. Патил съм си и от нова де, така, че новото НЕ е гаранция за безпроблемност.
Да си купя кола на 6 месеца също е добър вариант. Предполага се, че е в гаранция, че най-вероятно ще е и застрахована. Проблемът е защо някой ще си продава 6-месечната кола, която я е избирал дълго време и общо взето е направил избора си, съпоставяйки я с други модели, цени, оборудване и си е мислил, че е взел най-доброто. Аз се сещам за няколко причини:
1.катастрофирал е и я е изчукал, позакърпил, лъснал - седи като нова, даже може и да няма съществени проблеми (било по ходова част или друго)
2.има много кинти и е решил да си купи друга - тук не попадаме в класа коли, които аз искам. Не вярвам някой, който има много пара да си купи кола за 30-40хил. Като гледам по улиците се търкалят Г-класи и S-8ици за по над 220хиляди.
3.решил е, че харчи много бензин и няма кинти за поддръжка - знам ли, тъпо ми звучи;
Също така съм забелязал, че коли, които са на по 10-30хил км никак не са по 5-7хил лв по-евтини, а са само с по 2-3 хиляди по-тънки. Не казвам, че няма, просто не съм попадал. Вчера гледах примерно субарутата на старо и точно това ми направи впечатление.
Прав си за английските коли! Не е проблема в обратния волан - карал съм и за няколко часа се свиква, а ако е автоматик, няма на какво да се свиква кой знае колко. То трудното е като попаднеш изведнъж в обратно движение. Проблемът ми е видимостта в случая (може и да си въобразявам и пак да е до навик).
казано от Иван Шишманов на 07.02.10, 14:16:
По добре за 20 000 да си взема страхотна 5 годишна маркова кола, отколкото нещо от типа на чисто нова от магазина неуДачия.
Е, лансъра или импрезата са над дачия :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.02.10 15:03.
На мене какъв номер ми скроиха ....
Харесах си едно Стило, печка естествено.
Нямаше номера, покарах го, но малко, че ...... усетих че има съединител за смяна.
После си разгънах кодочетеца, изиграх един театър, намалиха цената и си стана сделката.
Купих си нов съединител, че имам отстъпки, карам я да го сменят ... викат не става.Как не става бе ? Ми не става.
А те апапите да вземат да сложат маховик от друга кола и съответно къв да е съединител там, колкото да не е без хич.
Сега си взех маховик, чакам подсилен съединител да дойде (мамка им шибани гърци( с малко г) ) и я сглобявам.
Мисълта ми е, че и най-големия майстор да я беше гледал нямаше да предположи, какво са направили.
Мнението беше редактирано от emzo на 07.02.10 15:30.
07.02.10
15:31
emzo ако мислиш, че ти си пребоцкан, няма да ти кажа с мойто Стило какъв номер ми шитнаха.....
07.02.10
15:43
Аз предпочитам някой 6,7 годишен Баварец, Мерцедес, отколкото някой чисто нов Citroеn, VW, Dacia, Renoult и т.н.
Мнението беше редактирано от Питбула на 07.02.10 15:44.
07.02.10
15:50
След малко ми очва мача Челси - Арсенал и точно сега ще има повреда в кабелната .... Някой да знае от къде мога да го гледам онлайн ?
казано от p17bull на 07.02.10, 15:43:
Аз предпочитам някой 6,7 годишен Баварец, Мерцедес, отколкото някой чисто нов Citroеn, VW, Dacia, Renoult и т.н.
6-7 годишен баварец никогa няма да предпочета пред чисто нов VW Passat или C6 ;) За Дачия само И.Шишманов спомена.
07.02.10
16:21
Като казах Дачия нямах предвид само Дачия, а марките от нивото на Дачия, били те Рено, пежо, шкода, фиат и разни китайско японски недоразумения.
Отскоро карам немска машина, и предимствата и пред френските които досега карах, са много. Служебната ми кола е чисто нова Форд Фиеста от магазина в момента е на 33 000 км и ...какво да ви кажа, по ми е кеф в колата на 233 000.
07.02.10
16:23
казано от alleN на 07.02.10, 15:50:
След малко ми очва мача Челси - Арсенал и точно сега ще има повреда в кабелната .... Някой да знае от къде мога да го гледам онлайн ?
http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=63899&part=sports
Темата за колите... е дълга и широка - има 2 начина да си купиш кола: или по чисто практически причини, или със “сърце”, ако си достатъчно голям “фен”, заможен или не толкова просто си купуваш това което ти е на сърце без значение каквито и да били доводи... лишаваш се от това или онова и в края на краищата си вземаш това което искаш... не е задължително да е последен модел. Просто зависи как възприемаш колата - като купчина желязо, или нещо повече, което ще ти донесе удоволствие...
Нали знаете, момчетата не порастват - просто играчките им стават по-големи и скъпи. ;) Е може би до момента, когато не си на 20-25 и си съъъъвсем свободен, без деца и т.н. хаха :)
казано от Aleksandar Marinov на 07.02.10, 15:31:
emzo ако мислиш, че ти си пребоцкан, няма да ти кажа с мойто Стило какъв номер ми шитнаха.....
Сега е момента :)
казано от p17bull на 07.02.10, 15:43:
x2
Кола и жена се взимат на късмет ;-) затваряш очи и се прежалваш колкото по избираш толкова ще бъдеш по разочарован ;-)
Може Мерцедес или БМВ на 5000 км. за 20-30 000 и след година да дадеш 50 -70 % от стойността им за ремонт, а един форд на 15 години за 3000 да ти служи още десет с 200 лв. разходи на година.
Може женати да е най добрата и красива и следващия месец да я хванеш на калъп със съседа, а ако си късметлия може и да не я хванеш ;-)
Мнението беше редактирано от gorskia на 07.02.10 17:45.
В ниския и среден сегмент, разликата е 1000-2000 лева макс, даже съм виждал куриоза някой да предлага втора ръка кола за повече отколкото дилъра я дава на промоция...Кола от Англия не ми се струва вариант, при начина на шофиране в България ,ми се струва самоубийство. @ Стоянчо-Ако имаш възможност, взимай Лансър-а, няма да съжаляваш, от първа ръка имам достъп до такъв :exclaim:
казано от Мария Никифорова на 07.02.10, 18:38:
Тая тема стана голяма тъпня :coolgrin: !!!!
Защото се заговори за коли :) Айде да минем на футбол тогава :lol:
Защо по дяволите Мерджо и Баваро са със задно ?
Ей сега роднина се върна от ПлД и каза, че мрази колата (служебна С220 ЦДИ с АСР)
07.02.10
18:47
Щот не разбира от коли, затова и е скучно.
казано от Мария Никифорова на 07.02.10, 18:38:
Тая тема стана голяма тъпня :coolgrin: !!!!
Ми ти за какво си тука, раздвижи я малко ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.02.10 18:47.
07.02.10
18:55
казано от emzo на 07.02.10, 18:46:
Защо по дяволите Мерджо и Баваро са със задно ?
Ей сега роднина се върна от ПлД и каза, че мрази колата (служебна С220 ЦДИ с АСР)
Да ти кажа и аз скоро си мислех защо немците така са го направили. Определено е много кофти в сняг и дъжд особенно ако не си свикнал и нямаш опит. От инженерна гледна точка единственото за което се сещам при задното е, “различния” вид усещане при теглене и бутане, и по голямата маневреност.