Дневникът на V :]

Прескочи до:

12.02.10
21:59

Аз пак казвам, че 83 кг не ти личат изобщо.
Сета приличаш на професионална състезателка по фитнес, а на другите снимки на спортуващо момиче. Да качила си мускал яко..Между другото тук коментираме приема ти на мазнини и въглехидрати, а белтъка хич не го споменахме. Всъщност нали той прави мускулите, да не би нещо там да е в повече?Само разсъждавам...

12.02.10
22:25

честно да ти кажа не виждам особенна разлика в снимките които си постнала и в тези на 80 кг.Може и да има малко разлика но не и от 20 кг.Нито корема ти е по голям,нито задника ,може би малко по големи са краката и ръцете.Но така или иначе за да се прави сравнение трябва да си в еднаква поза с еднакви дрехи.И другото което сега като си 80 кг примерно има ли дънки които не ти стават а са ти ставали на 70 да речем.За мен дрехите са най добро мерило.

Дивичка, за белтъка... идея си нямам в какви грамажи ми е сега. Със сигурнст понякога ми е над 100г;
biker_boy, о да- никакви дънки не ми стават:) или ги опъвам по шевовете,а преди са ми били хлабави. захвърлила съм ги в гардероба и си ходя само с анцузи...

ET

13.02.10
09:42

опредлено няма място за стравнение м/у тебе сега с тези килограми и някой дори и 75-6 кг ,който не тренира.Бтв аз себе си съдя дали наистина съм напълняла по лицето...особено добре си личи на снимки и по дрехите .
Експериментите са хубаво нещо,но си  имат и свойте резултати,които трябва да се понасят и да се правят изводи.Кофти е само ,че понякога ,както явно е в тоя случая ,V,тези резултати не влият добре на психиката,а когато в главата нещата не са наред и др неща не вървят много..или поне при мене е така.Предполагам,че има и такива,които съумяват да се абстрахират.Успех и не го мисли прекалено,просто действай - вече знаеш малко или повече,коети ти влияе добре/зле .

и аз като кача правя бузи. а също и по пръстените следя..
за вчера 1 час аеробика / сухо; храната вчера беше зле; за сметка на делничните дни, когато беше повече от перфектна. аман от събота

14.02.10
08:41

По-добре делничните дни перфектна и събота да се отпуснеш, отколкото обратното :D

п.с. и какви са ми тия рози на аватара :lol:

Мнението беше редактирано от Lenks на 14.02.10 08:48.

Lenks, и аз се чудя за розите, да не би да са подарък за нас, женската част;р

15.02.10 (в книжния дневник съм записала 15.02.06 ?! хаха) : 1 час водна, 2 часа суха
16.02.10 - тежести 63, тренировка, предложена от Лимка, но малко изменена от мен, защото такива бяха условията. хареса ми, усетих умора и имам лека треска на дупе и задно бедро

а1 лежанка 4х5-10кг ръка /леки ми бяха, но не се сетих да си сглобя /в оригинала е с тесен хват
а2 напади 4х5-70кг/крак /оригинал са напади назад
б1 планинско катерене 4х30 сек
б2 суингове 4х30-10кг /леко и тук, но сглобяемите дъмбели се разпадат, а по-големи от тези 10ки няма
с1 планк 4х30 сек/оригинала е ФКТ
с2 - мт 1х2-80кг+1х3-70кг 3х5-70кг /по дяволите нямах пауър
д1 бърпети 3 серии /трябваше 4
д2 В преси
+ 1 час водна, 2 часа суха аеробика

за днес 17.02.10 имам 1 водна, 1-2 сухи и тежести вечерта, ще клякам

17.02.10
13:57

казано от veronique на 14.02.10, 08:17:

и аз като кача правя бузи. а също и по пръстените следя..

Да :) И аз така. Ма и с по-ниски килограми от оптималните ми (около 50-51) започвам да изглеждам по-зле.

Макар че явно има значение и конкретното месечно разположение, тъй като преди цикъл определено качвам малко, защото задържам вода.  %-P Да не говорим, че имам чувството как самия ми организъм не функционира нормално първите 1-2 дни.

Мнението беше редактирано от Грахче на 17.02.10 14:00.

17.02.10
16:16

Това с пръстените наистина е така.Аз като сложих брачната халка бях 88 кг и пръстена ми беше добре,леко хлабав.След една година добър семеен живот станах 100 кг :),предимно мазнини без да тренирам и пръстена ми стягаше и едвам го свалях.

17.02.10
16:25

Накарахте ме да се разровя за моите пръстени. Малко преди да се омъжа са. Всички са ми големи до степен, че мога да ги изгубя. Как действа семейният живот :)

17.02.10
18:29

казано от Anelia на 17.02.10, 16:25:

Накарахте ме да се разровя за моите пръстени. Малко преди да се омъжа са. Всички са ми големи до степен, че мога да ги изгубя. Как действа семейният живот :)

И мойте и мойте.А на мъжът не му стават...Ха ха.Хем спортува

18.02.10
06:56

Ами жените нарочно си угоявате мъжете да не ги поглеждат други жени и затова не им стават  :cheese:

17.02.10
тежести 64
клек 1х10-50 3х5-70кг
пуш преси 3х8-20кг лост /за първи път, адски ми харесват
трицепс френско 3х8-20кг + бицепс лост 3х10-20кг
напади 3х6-50кг/крак
+ 1 х водна, 1 х суха аеробика

18.02.10 - 2х суха

19.02.10
тежести N65
много ми харесаха пуш пресите и “откраднах” първата част от тренировка, правена в ЛТЛ преди няколко недели

3 кръга от:
20 суинга с 16кг
40 пуш преси с 20кг
60 клека собствено тегло
+ 3 кръга от:
лежанка х10-30кг
мъртва тяга х20-50кг

на суинговете и клековете - няма проблеми. първи кръг - 1 почивка на пресите; 2ри и 3ти бая повече почивки, ама важното е че изкарах 40те хаха
накрая се довърших с

1 час х суха
1час х водна

Един въпрос, моля да ми отговорят тези, които на собствен гръб са изпробвали или се хранят от дълго време ВМ.
Възможно ли е от приема на много мазни храни с времето да се появят проблеми с жлъчката? Или да се претовари нещо в системата?
от 18.05.09 с 1 прекъсване за месец и половина се храня ВМ, до сега проблеми не съм имала;
преди час получих остра болка в областта на корема, която се усеща при вдишване. Първият път, когато я получих беше преди месец, когато имах възпаление на дебело черво /според лекарката от нитрати/. Сега пак.
Говоря си с моя приятелка, която е завършила медицина. каза ми, че от прекален прием на мазни храни може в жлъчката да се образуват холестеринови камъни, които да предизвикат кризи.

не съм особено запозната, нито съм сигурна относно произхода на болката, но самият въпрос, който се повдигна, ми стана интересен.
моето усещане е, че проблема НЕ е в храната като вид; но се питам може ли прекаленият прием на мазнини да натовари организма при преработката им?
знам, че когато си сигурен в произхода им и са хубави животински мазнини, може да се приемат доста.. “колкото ти душа иска” :D

19.02.10
21:54

да,може да е жлъчка
може да е и бъбрек обаче(нищо,че усещаш болката отпред на корема)-аз имам песъчинки ,и когато ми е много протеина или малко водата,ме боли
може да е и нищо особено :)

колко вида пиеш ,и горе долу колко протеин ти се събира дневно?

водата ми е със съгурност над 2 литра всеки ден. понякога съм 3-3.5
лятото минавах 4
за белтък не знам; примерно днес съм изяла: 7 яйца, 200г сметана, 200г телешка яхния; 100г суджук, 200г кис. мл; масло към 30г и някви чушки
вече не си записвам храната и не мога да се върна много назад..

Многото вода също товари бъбреците. Всичко “много” товари нещо в един или друг аспект.
Не съм имала никакви здравословни проблеми пряко или непряко причинени от високомазнинното хранене.

Респект за апетита, няма нищо по-красиво от добре хранеща и тренирана жена.

Активираш ли гъза?

Така е, имам си апетит, но вече не поглеждам към джънк:)
за гъза, старая се! хаха, като се гледах в огледалото, определено на визия е пораснал; като сила също може би.ама бая има да папам докато те стигна :D

21.02.10 - тежести 66

>10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 от
мъртва тяга 80кг
лежанка 30кг
за 11 мин, доволно :)

предният път правих същия комплекс със 70кг тяга, за 14 мин

>после няколко опита за OHS с 20кг лост - да го зауча. ужасен клек, ръцете ми треперят:)ама ще го науча
>3-4 единици тяга на 80кг - подавах щангата на приятеля ми за френско, но и те добре ми дойдоха
>гребане с щанга 30кг 3х8
>бедрено сгъване 3х6 40,35,35 кг

храната днес е много: качествена, вкусна, калорична

знаех си че е гадина тоя клек. събудих се с болки в гърба. е, поносими са, но явно недоброто стабилизиране на лоста е довело до тях.. някъде ниско долу. аз прекалеено назад си давах ръцете. ще мине :)
днес почивка от тежко

ето - послушах си тялото и в понеделник и вчера не съм правила тежести;
защо то не ме слуша какви са моите желания?:)
следобед май няма да се размине..
за вчера 2х суха аеробика; в понеделник пак.
правих изследване на хормони - те са ОК, въпреки че искаха да ми предизвикат по изкуствен път цикъла (разбирай хормонални лекарства), за да може да са по-обективни резултатите. отказах... в петък съм на преглед за поликистозни яйчници. трябва да разнищя този ш**** проблем.
снощи ми стана лошо, преядох с яйца тия дни :) :) :))))))

24.02.10
13:39

казано от veronique на 24.02.10, 10:02:

правих изследване на хормони - те са ОК, въпреки че искаха да ми предизвикат по изкуствен път цикъла (разбирай хормонални лекарства), за да може да са по-обективни резултатите. отказах... в петък съм на преглед за поликистозни яйчници. трябва да разнищя този ш**** проблем.

Проблема е само и едниствено - стрес. И минава с почивка, вервай ми. Аз бях с абсолютно същите оплаквания.Беше ми трудно да повярвам, че трябва да спра да  тренирам известно време. Направо се побърквах..,обаче наистина ми дойде и наистина се успокоих. Направи си една почивка преди лятото, няма да съжаляваш. Храни се режимно и даже ще свалиш. Обещавам ;-)

24.02.10
14:26

казано от diva 97 на 24.02.10, 13:39:

казано от veronique на 24.02.10, 10:02:

Проблема е само и едниствено - стрес. И минава с почивка, вервай ми. Аз бях с абсолютно същите оплаквания.Беше ми трудно да повярвам, че трябва да спра да  тренирам известно време. Направо се побърквах..,обаче наистина ми дойде и наистина се успокоих. Направи си една почивка преди лятото, няма да съжаляваш. Храни се режимно и даже ще свалиш. Обещавам ;-)

Yep, yep Дивичка е права! И на мен така ми беше много трудно да спра да тренирам за малко..ама искам, не искам ми се наложи през лятото! И какво се оказа- така се бях напомпала от тренировки, стрес (около калории, храни, “ама що не отслабвам”), че после за около 2 седмици всичко изтече от мен!!!!
V, тренираш много (и много кефиш!), но си дай почивка и ще видиш как всичко ще си дойде на мястото ;)

защо то не ме слуша какви са моите желания?:) Много се смях на това ;) И аз се чудя защо не ни слушат тези тела...но си мисля че трябва да се почне от някъде, демек ние да ги слушаме първо :)

тренировки няма да спра. ще търся други методи..
не искам да ги спра, а и работата ми е такава :)

24.02.10
1х аеробика водна
1х аеробика суха

тежести N67
КЛЕК
(1/2)х100кг - 2х100кг - 10х60кг - 1х80кг - 20х50кг - 1х70кг - 30х40кг

това е по схемата 1-10-1-20-1-30, малко изменено
обяснявам за (1/2) - клекнах абсолютно до долу, но не можах да се изправя /помогнаха ми при изправянето:)/
а 2те повторения на 100кг бяха полуклек

YES! тяга и клек вече са изравнени:)

ПП: Славко, не знам дали добре си подбрах тежестите в последните серии, но дори и тези 40кг ме довършиха накрая. яко е
след това ме заболя глава, мислех да правя тръстъри, но седнах и това ми беше тренировката. вечерята беше огромна хаха

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 24.02.10 21:18.

вчера: 2 х водна, 1 час суха аеробика

днес: 1х водна, 1х суха, ще има и тяга :)

тежести 68 26.02.10
тяга: 1х10-70кг 1х5-80кг 1х5-90кг 1х3+1х2-90кг 1х100кг 1х100кг
лежанка 3х6-35кг+скрипец: 1х3-?кг+1х6-#кг + 2х6-#кг /в 33 фитнеса идея си нямам колко е една плочка на скрипеца/
гребане с дъмбел 3х8-24кг/ръка
бедрено сгъване 2х20-25кг + прасец 2х 1х20+1х10

27.02.10
17:23

Браво за тягата, :)
Пиши и храната...

Храната вече хич не я пиша и мисля, но общо взето през делнични дни я карам така:
сутрин 3 яйца, масло
-мляко с какао
на обяд: или 3 яйца и гъби с масло; или няква мръвка пак с гъби
следобед яйца/кис.мляко/ядки
вечеря - яйца с масло/извара/месо  - различно е
събират ми се 10 яйца на ден
понякога по 30гр мед
събота и неделя или горе-долу на всеки 3 дни някак си се получава да ми се дояждат повече въглени; примерно днес и вчера - хлебец с масло ахахха, малко ориз..
като количество и калории си хапвам стабилно; но не и прекално

днес 27.02.10 тежести 69
бяхме с Поли(inis9) , беше страхотно :)
показа ми техника на OHS, правих няколко повторения на преден клек (оо рамената ми и китките са зле, ще им обръщам внимание), както и на пуш преси и ренегатско с дъмбели (оф!хаха)
клек
1х5-70кг
1х5-80кг като не кляках до долу и не бях много стабилна. а нейните първи повторения на 80 кг си заслужаваха:))
после 1х5 65, 2х5-60
-напади с крачка 1х6 3х8 на крак, с 30кг, за техника. те много гадни така :D
-ренегатско
малко трицепс, бицепс

хубаво :) мерси за корекциите в техниката и наблюдението

после с мъжа ходихме да гледаме универститетско състезание по лека атлетика, та се нагледах на жестоки женски тела. 3-ен скок :)
утре пак тяга, тя вече ми е по-любима от клека

27.02.10
20:19

Верка, не че нещо, ама да кажа и аз :)
Аз по-силно момиче от теб май не съм виждала, пък и така ентусиазирано от големите кг.! Можеш да се справиш с всичко, просто имаш силата и хъса! Яката работа, с две думи!
Пък и тоя мой клек на 80 кг. беше за две повторения, а ти правиш цели серии! И не клякаш толкова плитко, колкото го изкарваш. То винаги има накъде нещо да се подобрява, но това е интересното.
Изометричният клек ще помогне да спуснеш по - надолу, аз не го харесвам много, но върши работа.

И...ще трябва да повторим :)

задължително. рамената много ме болят днес, особено дясното :) клин клин избива

вчера не правих нищо:) за сметка на това днес е хубав ден.
честита баба Марта, с пожелание за здраве!

така, нов месец, нов фитнес [преместихме основно часовете по аеробика в JK(по 5 часа дневно) и ще тренирам през повечето време с тежести там], нов личен рекорд

01.03.10
тежести 70
тяга: 1х10-60кг 1х5-70кг
      2х5-80кг
      2х3-90кг
      1х100кг 1х105кг 1х110кг  можех и още, но за никъде не бързам, постепенно ще увеличавам :)
гребане с щанга: 1х10-30кг 2х10-35кг
лежанка: 3х8-30кг + скрипец 3х6-45кг
бедрено сгъване: 3х10-36кг

+ 1 час водна; следва 1 час суха

имам ПКЯ. лекарката е категорична, че от там идват проблемите с теглото. като цяло не е никак розово положението, но имам вярата, че всичко ще се оправи БЕЗ хормонални лекарства. + още 3килограма съм, кофти

01.03.10
11:34

казано от veronique на 01.03.10, 11:20:

1х100кг 1х105кг 1х110кг  можех и още, но за никъде не бързам, постепенно ще увеличавам :)

Респект!

01.03.10
12:04

Ти си не-човек...

И друг път са ти писали, но... и аз ще ти дам тема за размисъл.... тренировките, които отприщват най-силен неврологичен и хормонален отговор в организма са тежките тренировки с тежести и най-вече базовите упражнения (клек, тяга, бенч преса, изхвърляния). Затова и препоръчват да присъсътват в програмите на всички, които желаят да качват....

Мнението беше редактирано от Limka на 01.03.10 12:05.

01.03.10
12:28

Аааа, Верка, спирам да ти чета дневника, само ме комплексираш ! :lol:

Изобщо не се съмнявам, че можеш повече, но наистина не бързай много - дай време на тялото да свикне с тия кг. и после качвай...не е май добра идея единици много често.
П.П.Ако не беше правила тия 60-90-ки, щеше да ковнеш 120…
Ти си нашата гордост, Верка!

01.03.10
13:12

казано от Limka на 01.03.10, 12:04:

Ти си не-човек...

И друг път са ти писали, но... и аз ще ти дам тема за размисъл.... тренировките, които отприщват най-силен неврологичен и хормонален отговор .

........и достатъчно мазнини в които да се разтворят хормоните.
Верка не е въпроса само в качавнето. Аз не съм качвала с Поликистозата, напротив слабичка си бях. Но не тренирах с тежести и внимавах с мазнините. После почнах да тренирам с тежести, съответно ми се повиши апетита и качих и ми спря цикъла и кистите станах повече и косми ми поникнаха и косата ми почна да пада и още и още.Не искам да те плаша, а просто да ти насоча вниманието. На инат няма да стане. Здравето ти е по-важно от 200 кг тяга. Принципно си е твоя работа, аз исках да споделя. Хормони не съм пила и няма да пия по никакъв повод

01.03.10
13:23

Моето...”не-човек” беше...нещо като, че си желязна здрава машина = възхищение...
Кефя ти се :)

Но и ти съчувствам, че ти е болно, заради +совете на другите кг...

01.03.10
13:31

Верка е много позитивен и целеустремен човек. Ще се справи и тя знае, че ще се справи. И вярва в себе си....непременно всичко ще е наред.
И аз много й се кефя :)

замислям се върху тези неща, но наистина не мога да повярвам, че тренирането с тежести в този случай не е желателно и трябва да се избягва... ще дам пример с Венци, надявам се и тя да се включи - имаше такъв проблем, но той е вече в миналото, а продължава да тренира тежко. не знам, утре съм на час при хомеопат - жена, която тренира здраво и поне ще има представа.
и още нещо ще напиша “в защита на тежестите” - тези проблеми с цикъла ги имам... от години, със сигурност има 4, ако не и 5-6. Мнооого преди да открия що е това 100кг тяга, съм имала периоди 6-9мес БЕЗ цикъл. ето защо не ги свързвам.
сигурно зависи и от организъм, кои точно хормони не са наред (при мен LH и FSH) и куп други неща..
Дива, това което си написала наистина е шокиращо.

Верка - всичко е в главата пиле, честно.

Сега ще ви дам пример. Няколко месеца без цикъл - СПКЯ диагноза, завишен тестостерон, стрес, малко храна, ниско самочувствие, сексуален живот... хм, непостоянен.
Всико беше навързано при мен - не се чувствах добре, имах проблеми с работата и семейството (и то проблеми които аз преувеличавах и вместо да седна да се справя с тях се опитвах да ги заобиколя - тоест тормозех се за нищо). Оттам ниско самочувствие - все нещо не ми беше наред - я мазнините много, я плочките малко, я гъза голям абе все някъде нещо си търсех ЛОШОТО. Търсех си го  наистина - има някои хора, които изпитват удоволствие от това да са жертви. И аз така. Съответно - мерки - по-малко храна. И по-малко  - което ме прави само още по-нещастна. Много тренировки и то все изощителни. Физиологично тялото започва да се съпротивлява. Още по-голямо вманиачаване и още по - надолу в дупката. Хормонален дисбаланс. Нехаресване, ниско либидо, кофти сексуален живот. Пак нехаресване. Сама си го причиних.

Излизането - усещане, че нещата са под моя контрол. Разбиране. Харесване. Успокояване. Отваряне на сетивата. Оттам - завишено либидо. Няколко месеца запълване на лиспсите откъм храна и енергия. С храната чак прекалих. Ама така е трябвало.
Цикъла дойде. Аз съм силна и здрава. И красива. Тялото ми е моят храм и аз го обичам. ОБИЧАМ ГО! И винаги ще го обичам и повече няма да го тормозя.
Сега тренирам дори още повече от тогава. И по-интензивно. Ям дори още по-малко въглехидрати, защото не ми се ядат.
Живея в спокоен свят макар привидно да би трябвало да съм в още по-тежка дупка и от преди.
Не е от щангите хора. От главата е.

05.03.10
19:23

Верка, виж на какво попаднах случайно. Изобщо не го подкрепям като твърдение, но се замислих за моя косопад преди време. Поствам го в твоя дневник, заради дискусията от предните постове

Начинът на живот също повлиява мъжкия тип косопад!
Въпреки че генетичните фактори играят основна роля в при този вид косопад, начинът на живот също оказва макар и малко влияние. За пример може да се посочи повишението на честотата на мъжкият и женски тип оплешивяване в Япония след Втората световна война, когато населението е започнало да предпочита високомазнинни диети и да води заседнал начин на живот. Андрогенната алопеция е изключително рядка в неиндустриализираните страни, където населението консумира традиционни ястия.

Всекидневните интензивни аеробни упражнения намаляват базовите инсулинови нива и базовия общ и свободен тестостерон, като намаляват ДХТ. Съществуват хипотези, че силовите тренировки биха имали негативен ефект върху косата, повишавайки тестостероновите нива. Изглежда тези схващания не са твърде валидни, тъй като проучване сочи намаляване на свободния тестостерон като резултат от силови тренировки.

източник:http://www.doctorbg.com/page.php?id=15737

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1