11.02.10
07:09
Не е точно така :), но сега заминавам на трен и не мога да споря :). Вечерта пак :). Пробвайте комплекса и кажете кво мислите
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 11.02.10 07:11.
казано от GreyKnight на 10.02.10, 22:29:
Истинската лека атлетика те подготвя за живота - да бъдеш жесток и непреклонен. Ние с тебе си знаем за какви тренировки става въпрос :)
Е, не е точно така. Всеки спорт те подготвя. Преследване на целта, съревнование, дисциплина, усилия, отдаденост... Все характерни особености на спорта като цяло.
кърлинга и маджонга не те подгатвят...
има тъпи спортове има и наистина мъжкарски...когато трябва да се доказваш като индивид(бокс, лека атлетика, борба, вдигане на тежести...), наистина някой спортове имат преимущество, в аспект формиране на характер...
Едно е да теглиш 50 кила на гърба си, друго е да подтичкваш или да джогваш...
Вики по някой път много ме ядосваш...Сократ нали знаеш кой е...няма абсолютна истина...
аз пък казвам има неща, които са правилни и такива неправилни...
има спортове, които са абсолютно тъпи и безполезни, има и такива, които наистина те подготвят за борба...
Сашко, ти не се намесвай, теб тепърва ти предстои да разбереш кое за какво те подготвя..!!!
11.02.10
20:08
Аз съм сигурен, че една обикновена лекоатлетическа тренировка би затруднила дори хора, които се занимават активно със спорт. Ще усещаш спечифични болки, ще чувстваш, че си мек като желе. Доста хора се отказват точно в началото, защото нямат волята да продължат. Не си мислете, че леката атлетика наистина е “лека”. Една тренировка в обемен период ще стопи лагерите на доста от хората в бб-тийм, дори и на вас кросфитъри. Славко, потвърди за какво става въпрос 3-4 месеца преди летните състезания като се почне с яката щанга и яките отсечки...
фарт-леците(проемнливите бягания) ме смазваха мен...или аз сам си се смазвах, защото ги правех с по 2кг. тежести на крак...
по 300 отсечките ме трошиха...
11-12 х 100 с хронометър...
подскоци на един крак по 15 на крак...шейни...абе знаеш, всякакви гадости, но се чувстваш машина...
фитнес изпълненията за са далеч от истината
подкскоци от полу-клек с 180кг., оххххх не искам да си спомням...катилска работа:)))
11.02.10
21:13
Най-як се чувствм като правя шейна. Това трябва да го пробвате като кросфит тренировка :) А фартлега за един спринтъор е доста тежък наистина.
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 11.02.10 21:15.
казано от slavko на 11.02.10, 19:12:
кърлинга и маджонга...
...
Вики по някой път много ме ядосваш...
:lol: :lol: :lol:
Ех, Славе! Какво пък толкова имаш против кърлинга? Мен доста ме забавляват ;-P
Поздрави за всичи настоящи и бъдещи кросфитъри: CrossFit, Babe!
мен направо ме подлудяват, като ги гледам как мислят, как коментират...и как размятват пред един шибан камък...
и спираме със спама...
Снимката е супер!!!...има луди девойчета, добре че и на родна почва се намират някои, които имаме удовослтвието дори и да познаваме:)))
те правят шейни в крос-а, ама в Америка:)))...и забутват също...разгледай-има доста клипчета...
12.02.10
19:23
Имам нужда от помощ за бърпетите. Можете ли да ми обясните техниката им? Обяснявам как аз правя упражнението - лягам за лицева опора, правя я, събирам краката, изправям се рязко и подскачам.
12.02.10
22:42
1:00 sprint, 1:00 rest
1:00 sprint, 0:50 rest
1:00 sprint, 0:40 rest
1:00 sprint, 0:30 rest
1:00 sprint, 0:20 rest
1:00 sprint, 0:10 rest
1:00 sprint, 0:20 rest
1:00 sprint, 0:30 rest
1:00 sprint, 0:40 rest
1:00 sprint, 0:50 rest
1:00 sprint, 1:00 rest
Много ми е чудно кое живо същество на света може да поддържа 1 минута максимална скорост, за да се нарече спринт... Според мен този комплекс е грешно съставен.
12.02.10
22:51
1 минута спринт ?! Че то толкова отива за 400 метра бягане...тоест ако е спринт,значи ще се минат 500-550м за същото време.
След което 30 сек почивка...и пак 600 метра за 1 минута...
След което пак така още 6-7-8 пъти... :)
Супер...успех ви желая!
12.02.10
22:57
Дедмен, ако минаваш 550 метра за 60 секунди правиш световен рекорд. На 600 метра рекорда е 1:14. Просто човек няма как да издържи 60 секунди да спринтира. То за 20 секунди е трудно камо ли 60… Комплекса е грешно съставен. Използването на думата “спринт” не е уместна.
действително има комплески, които са написани...май...а не са правени...или пък ако някой смята за спринт влаченето в някво лежерно темпо...
този комплекс, аз бих го издържал на скорост 40%...
да се натягам на 90-100…и да почивам некви секунди...:))))
13.02.10
06:59
Няма такова човешко същество, дори и Майкъл Джонсън (най-великият бегач на 400 метра) и Уилсън Кипкетер (рекордиор на 800 метра) не могат да издържат дори една отсечка от така наречените “60 секундови спринтове”
знаеш ли за кой се сещам...за признато най-големия кон Хари Бъч Рейнолдс...той може са де пробва...за него съм чел разни извращение 550, 600м. отсечки на макс....това е ужасно натоварване...
13.02.10
16:19
казано от GreyKnight на 13.02.10, 06:59:
Няма такова човешко същество, дори и Майкъл Джонсън (най-великият бегач на 400 метра) и Уилсън Кипкетер (рекордиор на 800 метра) не могат да издържат дори една отсечка от така наречените “60 секундови спринтове”
Не могат, защото им е друга дисциплината и са тренирали съответно за нея.
Ако тренират за съответните натоварвания, е най-вероятно доста бързо да се адаптират. Друг е въпросът, че 60 секунди спринт, освен като название, няма :) 60 сек тичане на макс - да, 60 сек спринт ... хм :)
поздрави
те са тренирали за съответната, ама тя най се доближава до споменатата...
по тая логика...ми да...ел геруж ще е най-великия кросфитър на 5К run:)))))))))))))
утре ще си говорим повече...
12:00 o`clock…
13.02.10
17:56
Лазаре, това ти казвам, че просто понятие “спринт” за 60 секунди няма. :)
[12:38:45 AM] [X]Grey Knight: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
* трастъри
* предни клекове
* бърпети
Днешният комплекс. Строших се :D :D :D, а сега отивам на купон! Вино ще се лее. Приятно прекарване с чашката или с мацката. А най-добре и с двете!
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 13.02.10 18:01.
14.02.10
00:54
Slavko, надявам се, че не е иронично твърдението ти :)
NE,razbira se…nie kakto sme silni “on the filed”, taka i po zabavite trqbva da se oti4itame:)))
14.02.10
09:05
ба, чашката и мацката - за истинския кросфитър само пост и молитва, нали накрая it’s all mental :lol:
hahahaha:)))))))))))))))))...idvam sled malko da mi razqsni6…mental, mental…kolko da e mental….i nie sme hora we mamka mu:)))
14.02.10
09:58
Не забравяйте, че любовта е доста кросфитърско упражнение. Ем тренираш тялото, докато правиш секс, ем тренираш ума, докато и слушаш глупостите и :D :D :D. Доста счупен от вчерашния комплекс. Днес ще си съставя мой, който да има основна цел кардио и окисляване - лицеви опори+double crunches+бърпети 5 рунда.
25 лицеви+50 дабъл крънчес+15 бърпета 5 рунда през 5 минути.
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 14.02.10 13:21.
14.02.10
17:30
Комплекса е приключен, на 5тия рунд нямах пауър вече и се сгърчих като червей. Сега ме очаква риба+извара+баница+вино. Приятно изкарване на всички :)
16.02.10
20:34
Run 100m
50 burpees
Run 200m
100 pushups
Run 300m
150 walking lunges
Run 400m
200 squats
Run 300m
150 walking lunges
Run 200m
100 pushups
Run 100m
50 burpees Момчета, хайде да му се пробваме на това чудо!!!!!!!!!
казано от GreyKnight на 16.02.10, 20:34:
Run 100m
50 burpees
Run 200m
100 pushups
Run 300m
150 walking lunges
Run 400m
200 squats
Run 300m
150 walking lunges
Run 200m
100 pushups
Run 100m
50 burpees Момчета, хайде да му се пробваме на това чудо!!!!!!!!!
Хайде!
И си вземи другарче, което да звъни на 112, като свършиш с комплекса да дойде линейката да те реанимират ;-P.
Майтапа настрана, това си е убйствен комплекс. Ще се пробва!
1600m. бягане(като само забележи 300м., напади, 400м., клек.....)
100 бърпита
200 лицеви
300 напада в движение
в някаква безумна последователност...тук пак ще кажа, че някой е седял и си е писааааал ей така, без да го е пробвал...а що не сложат и 400 набирания, в случай че не сме достатъчно разбити..:)))
време ако някой изнамери на тоя комплекс, ще ми бъде супер интересно....:))))
иначе го правим, кво пък толкоз:))))
p.s. тук един час не ни мърда....
На мен само 200 лицеви опори ще са ми около час, бе, Славко :)))
Ако метнеш и малко набирания - ще ме заточиш на стадиона за цял ден :)
Хора, започва се ! Понеже вече съм втора смяна и предимно тренирам вечер, мисля да вкарам само и единствено КросФит в тренировките ми...
Отдавна очаквах удобен момент да започна и ето че го получих ! Очаквам да ми предложите някаква схема по която да тренирам, по-възможност 2 или 3 пъти кросфит в седмицата, като дните в които мисля да го правя са понеделник, сряда и събота(смао тогава имам по 6 часа на училище и повече време да извърша даден комплекс)... Обмислях варианта да тренирам само сряда и събота с КросФит, а в понеделник по билдърски му за цялото тяло, нещо като загрявка за предстоящото разбиване :)
17.02.10
08:04
Ми аз мисля, че просто трябва да го завършим, а не да гоним резултат. Бягането за разпускане между упражненията. Ти знаеш, че след яка отсечка 300 или 400 метра и 2 лицеви не можеш да направиш :D :D :D
казано от Даниел Г. на 17.02.10, 07:57:
Хора, започва се ! Понеже вече съм втора смяна и предимно тренирам вечер, мисля да вкарам само и единствено КросФит в тренировките ми...
Отдавна очаквах удобен момент да започна и ето че го получих ! Очаквам да ми предложите някаква схема по която да тренирам, по-възможност 2 или 3 пъти кросфит в седмицата, като дните в които мисля да го правя са понеделник, сряда и събота(смао тогава имам по 6 часа на училище и повече време да извърша даден комплекс)... Обмислях варианта да тренирам само сряда и събота с КросФит, а в понеделник по билдърски му за цялото тяло, нещо като загрявка за предстоящото разбиване :)
Здрасти!
Най-лесното - всеки ден отиваш на www.crossfit.com и правиш WOD (Workout of the day).
По-трудно - прочиташ тази тема и сам си правиш тренировъчен план, като можеш да използваш комплексите от раздела като база данни.
Ако решиш да правиш билдърска тренировка в понеделник, не е лоша идея да правиш движения, които се използват в комплексите - обръщане, изтласкване, изхвърляне, тежък суинг, преден клек, тръстъри, клек със щанга над глава, силови възлизания, хай пул, тяга, раменни преси от стойка на ръце и т.н.
Успех!
http://www.cathletics.com/wod/video/1-22-10calStrength.mov
друго е да имаш дразнители около теб...
21.02.10
12:37
Slavko, кога ще покажем на бате Вики, кака Лимка и кака Венци как се бягат отсечки и как се прави полу-клек+отскок? :)
виж си графика..около 12-14 март как си...тогава ще има crossfit-meeting…във Варна...
единия ден ще има комплексчета, на другия може да понаправим бегови...
но тези тримата, които изброи тренират така настървено, че ако хванат бързичко движенията...може да се окаже, че след няколко месеца няма да моим да ги стигнем :)))))...
p.s.хубвво ме подсети, да се разтърся, за нови шпайкове...ама много скъпи баси....
21.02.10
16:25
90-100 лева парчето :). Мисля, че ще им бъде трудно, поне първите две седмици. Все пак тялото трябва да привикне към загрявка/ специфично натоварване и движения. Стави, сухожилия също ще реагират по нов начин. Интересно ще ми е да видя бате Вики как взима завоя на отсечка 200 метра :). Да не вземе само да политне :)
бате Вики гледай как дърпа 220 кила тяга..:))
а виражите са си майсторска работа...
няма чак толкова да се задълбочаваме...глезени, коляно, ръце...общи работи може да се заучат като за начало...
21.02.10
16:39
Бавно, но славно го настигам, само на лежанката ми бяга много ...
казано от GreyKnight на 21.02.10, 12:37:
Slavko, кога ще покажем на бате Вики, кака Лимка и кака Венци как се бягат отсечки и как се прави полу-клек+отскок? :)
Само докато го чета и ме заболяха колената и ябълките... :lol:
Гледай само да не ви изненадам на късите отсечки ;-P