Перки

22.02.10
17:27

Кои упражнения освен “Набирания с широк хват” спомагат за оголемяване на перките?

22.02.10
17:35

Всички гребания и набирания. Вторите ги водят за по-ефикасни за перки.

22.02.10
17:36

Вертикален скрипец. Check it!

22.02.10
18:11

казано от Йордан :) на 22.02.10, 17:36:

Вертикален скрипец. Check it!

Да, забравих да спомена, че знам за вертикалния скрипец, но не сам сигурен кой хват набляга на перките Тесен (с халки например) или с широкия лост

22.02.10
18:57

Гребанията с широк хват са за перките. Гребането с дъмбел (с лакти до тялото) и мечката/скрипеца с тясна ръкохватка са за средната част на гърба!

22.02.10
19:44

аз каточели най голям ефект имам от тесено набиране  надхват

22.02.10
20:44

Набирания, без значение от хвата и кофички, колкото по широка е успоредката толкова повече перки :) за мен това са най-добрите упражнения :)

22.02.10
20:59

казано от rrrrMD на 22.02.10, 20:44:

Набирания, без значение от хвата и кофички, колкото по широка е успоредката толкова повече перки :) за мен това са най-добрите упражнения :)

Я, пак?
Много ще ми е интересно, а и не само на мене да разбера, как правиш кофите за перки?

22.02.10
21:00

казано от rrrrMD на 22.02.10, 20:44:

За да натовариш отпимално латисимусите хвата не трябва да е много по широк от раменния. Най-много с по една педя по-широк! По-широк хват натоварва вътрешната част по-активно.

22.02.10
21:13

Абе не знам, може да има някакъв странен начин за изпълнение на кофички ;)
По начина, по който аз ги правя, кофичките са за гърди, трицепс и рамо. Перките имат друга функция - те участват при набиранията и гребанията, и като цяло при дърпащите движения (кофичките са бутащо).
Прекалено широкия хват при кофичките го избягвайте, ако искате да минимизирате риска от травми.
При набирането - надхват, но не много широк, тесен подхват до гърдите, успореден хват - всички удрят перките в различна степен. По-широкия хват удря повече в тересите и по-малко латисимуса (перките).

Мнението беше редактирано от Петко К на 22.02.10 21:16.

23.02.10
05:41

Ами то аз правя:
Набирания с широк надхват
Гребане с щанга от лег с раменен хват (ще го разширя леко)
Придръпване на вертикален скрипец зад врат с широк хват
Придръпване на хоризонтален (долен) скрипец с широк хват

с набиранията главно загрявам понеже немога да правя много макс 5-6 на серия

23.02.10
13:14

Относно новото упражнение - “кофички за перки”, човекът може би е имал предвид набиране на успоредка. Иначе не ги виждам перките да работят :)

23.02.10
13:18

Хах стига ве хора ^^ точно за кофички на широка успоредка говоря.Правя ги от 1 година насам всеки ден и още не съм станал инвалид, а първите 3 4 пъти такава мускулна имах за около 4 5 дни, че неможех да се мръдна.Естествено има и много варианти на кофичките, които също правя :)

23.02.10
18:23

казано от rrrrMD на 23.02.10, 13:18:

Хах стига ве хора ^^ точно за кофички на широка успоредка говоря.Правя ги от 1 година насам всеки ден и още не съм станал инвалид, а първите 3 4 пъти такава мускулна имах за около 4 5 дни, че неможех да се мръдна.Естествено има и много варианти на кофичките, които също правя :)

Нямаш си на представа какви глупости говориш. Първо на прави разлика м/у бутане и дърпане.

14.03.10
07:51

Момчето ви пита за перки, вие обсъждате кофички ...

Пич, почти всичко което правиш за гръб е за перките (набирания, вертикален скрипец, гребане с щанга и дъмбел) общо взето всичко, което се дърпа, включително и хоризонталния скрипец в зависимост от захвата и начина на изпълнение пак играя от части перките.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1